Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 23:29   #1231
Jazzmanka
Zadomowienie

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a za ile trzeba zrobic zakupy zeby dostac ta karte z Kruka?
bo my na nieszczescie mamy tylko ta z Aparta
A nie wiem. Na stronce nie napisali Ale jak chcesz, to też możesz skorzystać z karty mojego TŻ Mi to rybka, bo kupuję w Aparcie, więc jak nawet sam numer karty nie wystarczy (choć myślę, że wystarczy), to mogę ją i Tobie i Tancerce przesłać w kopercie. TŻ mówi, że dostał dwie karty - obie mają ten sam numer. Pewnie były przewidziane dla małżeństwa

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dzieki Jazz jesli byłabyś tak dobra sprawdzić to to naprawdę byłabym ci bardzo wdzięczna

a teraz dobranoc panienki
TŻ podał mi numer i już wysłałam
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 23:35   #1232
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja też już uciekam, dobranoc! Może jeszcze coś poczytam.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 23:52   #1233
Jazzmanka
Zadomowienie

Ja sobie dzisiaj kupiłam dwie książki Zafona, a mam jeszcze jedną książkę pożyczoną i nie przeczytaną No ale teraz planuję mieć na takie rzeczy więcej czasu - jak tylko przeczytam choć połowę z tego co sobie podrukowałam, że mi się przyda do pracy

Do jutra
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 23:53   #1234
lain
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za nikt nie będzie zdyskryminowany
ja tez jestem za bo w sumie bez sensu sie tak dzielic na dwa watki i latac raz tu raz tam

Cytat:
ja już wykąpana leżę sobie w łóżeczku i depresję jakąś mam że jeszcze nie zaczęłam pisać mojej pracy magisterskiej.. kurdę od czego tu zacząć??? na początek zamówiłam sobie 3 książki w bibliotece ale to przecież za mało żeby coś tworzyć
jak juz masz caly problem badawczy i ogolna wizje pracy to zrob sobie siatke pojec i zacznij od sprawdzenia katalogow bibliotek i wypisania sobie ewentualnych pozycji potrzebnych do pracy (nie zapomnij o artykulach) a potem juz zdobywaj, kseruj, pisz

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A nie wiem. Na stronce nie napisali Ale jak chcesz, to też możesz skorzystać z karty mojego TŻ Mi to rybka, bo kupuję w Aparcie, więc jak nawet sam numer karty nie wystarczy (choć myślę, że wystarczy), to mogę ją i Tobie i Tancerce przesłać w kopercie. TŻ mówi, że dostał dwie karty - obie mają ten sam numer. Pewnie były przewidziane dla małżeństwa
w sumie jeszcze nie wiem czy kupimy w Kruku, ale juz na zapas - dzieki

ja juz jestem w domku i zmykam spac dobranoc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 00:01   #1235
onaella
Zakorzenienie

a ja mam syndrom Tancerki

kupilam dziś sliczny pojeminiczek na szczoteczki do zebów i się nim jaram jak debil aż mój Tz sie ze mnie smieje

a w sobotę jadę po talerze i już się nie moge doczekac a będą piekne bo duże kwadratowe czarne z białym cienkim zygzakiem z boku

uwielbiam kupowyac rzeczy do domu i ciągle mi malo i zawsze jak cos widze to stwierdzam, ze by mi idealnie pasowało, szczegolnie w kuchni czy jadalni choc w sypailni tez, no i łazienka tez no i w sumie to wszędzie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 07:09   #1236
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam

Ale u nas od wczoraj mgła nic nie widać jedzie się jak w biała ścianę Ten kto przyjeżdża do nas pierwszy raz ma nie lada kłopot bo ja to mniej więcej na wyczucie już wiem gdzie zakręt gdzie prosta itp Ale takie jeżdżenie jest najgorsze

Co do sukienki to współczuję problemu milion sukni a wy akurat tę sama upatrzyłyście, ale na pewno jak pogadasz z kuzynką wszystko się wyjaśni. Trzeba by mieć nie lada tupet żeby wiedzieć ze kuzynka ma te sama suknie i ja kupić ja bym nie mogła

Madziulka spożnione ale szczere
Wszystkiego najlepszego

Zeby tylko ten dzien wytrzymac w pracy i jutro błogie lenistwo Miłego dnia dziewczyny

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 07:51   #1237
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

Umówmy się, że póki wszystkie nie będziemy żonkami, nie zakładamy nowego wątku. Co Wy na to ???
jestem jak najbradziej za

Cytat:
depresję jakąś mam że jeszcze nie zaczęłam pisać mojej pracy magisterskiej.. kurdę od czego tu zacząć??? na początek zamówiłam sobie 3 książki w bibliotece ale to przecież za mało żeby coś tworzyć

ja nawet planbu nie mam ani nic, i jakoś trudno mi się za cokolwiek zabrać.. postanowiłam żę napiszę plan dam prof do sprawdzenia i dopiero zacznę pisać.. ale nie mam na razie pomysłu jak to rozegrać.. weny brak

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Współczuję sytuacji, ta twoja ciotka to jakaś kretynka! No bo kuzynki na razie nie ma co winić, w końcu nie wiedziala, jaką masz sukienkę, choć to naprawdę zbieg okolicności, że wybrała tę samą. No ale jak była w tym samym salonie to możliwe. tak jak dziewczyny piszą, może najpierw porozmawiaj z kuzynką, powiedz, że ty masz ją już zamówioną i wpłaconą kaucję i nie możesz tego zminić, a ona tak i skoro ma ślub 4 m-ce po tobie i nie zamówioną, to powiedz jej, że chyba to głupio, żebyście miały te same, skoro goście będą w połowie ci sami! A jak nie zrozumie to jej problem, bo ty i tak będziesz pierwsza! No ale myślę, że na pewno nie bedzie chciała wystąpić w tej samej.
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Co do sukienki to współczuję problemu milion sukni a wy akurat tę sama upatrzyłyście, ale na pewno jak pogadasz z kuzynką wszystko się wyjaśni. Trzeba by mieć nie lada tupet żeby wiedzieć ze kuzynka ma te sama suknie i ja kupić ja bym nie mogła
ciotka jest masakryczna liczę na zdrowy rozsądek kuzynki i że ostatecznie wexmie inną.. ja bym nie mogła być w takiej samej sukni szczególnie gdybym slubowała po niej, bo to by wygląło tak że onam pozyczyla tą suknię ode mnie, po moim slubie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

kupilam dziś sliczny pojeminiczek na szczoteczki do zebów i się nim jaram jak debil aż mój Tz sie ze mnie smieje

a w sobotę jadę po talerze i już się nie moge doczekac a będą piekne bo duże kwadratowe czarne z białym cienkim zygzakiem z boku

uwielbiam kupowyac rzeczy do domu i ciągle mi malo i zawsze jak cos widze to stwierdzam, ze by mi idealnie pasowało, szczegolnie w kuchni czy jadalni choc w sypailni tez, no i łazienka tez no i w sumie to wszędzie
my też z TZtem chozilismy sobie po dziale właśnie z takimi naczybiami do kuchni i TŻ się śmiała czy już zaraz bdziemy wszystko kupować
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 08:17   #1238
obca7
Wtajemniczenie

Cześć
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 08:35   #1239
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć.. tak się wczoraj uczepiłyście tych moich 30 stopni, że muszę sprostować.. bo normalnie czuje sie jak jakiś ufolud
Chodzi mię o to, że u mnie w domu jest strasznie ciepło a kaloryfery... z racji swojej starości mają albo max albo min. nic pośredniego nie mam.. Niby jes pokrętło i nawet nowoczesna podziałka jest .. ale ciepło mam albo na maxa albo wcale... Taz\ke nei wiem czy te 30 stopni sie utrzymuje ale cieplo mam
Madziulka.. co tam ze spóźnione: Happy Birthday i było się wczoeśniej przyznawać a nie tak ukratkiem i przypadkiem
Stary 2009-11-10, 08:43   #1240
Samoa
Zakorzenienie

Madziulka sto lat:d ziekuje-kwiatek: Wczoraj mi sie net u tz zawiesił i mi sie nie wysłał post

Cytat:
Ja sobie dzisiaj kupiłam dwie książki Zafona, a mam jeszcze jedną książkę pożyczoną i nie przeczytaną No ale teraz planuję mieć na takie rzeczy więcej czasu - jak tylko przeczytam choć połowę z tego co sobie podrukowałam, że mi się przyda do pracy

Do jutra
ja tez mam juz obie Zafona, uzupełniłam biblioteczkę A za tydzień kupię trzecią, bo jest premiera

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ale stwierdziłam że i tak będę pieknie wyglądać, że założę suknię pierwsza i będę o wiele lepiej wyglądać od kuz. mam już to wszystko w doopie.. mam dość ciotki bo ona zawsze uważa że wszystko ma najlepsze..
a ja nie widze problemu w tej całej historii,bo przecież laska ma ślub po Tobie i jeśli w ogóle to ona powinna miec problem i głupio się czuć.
W sumie jakby ktos miał taka suknie jak ja to mi by to nie przeszkadzało, gdybym chciała niepowtarzalna to bym szyła na zamowienie

Umówiłam sie do fryzjera na ślub i od razu na makijaż w tym samym miejscu W ramach fryzury próbnej będę mogła wypróbowac wszystkie cztery warianty, które sobie wymyśliłamSuper, że kolejny temat z głowy Jeszcze tylko wybrać zaproszenia, załatwić papierki, kupić alko i obrączki, butki i garniak i mamy wszyściuteńko

A teraz uciekam do tż i jedziemy na badania krwi, brrrr nie lubie tegoAle tżcik będzie ze mną
Stary 2009-11-10, 08:58   #1241
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
jedziemy na badania krwi, brrrr nie lubie tegoAle tżcik będzie ze mną
Ja też nie lubię. brrr Mam niemiłe wspoomnienia z dzieciństwa i mam uraz. A jak sobie pomyślę, że w ciązy co chwilę trzeba na badanie krwi chodzi to już mi się słabo robi
Stary 2009-11-10, 09:06   #1242
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ podał mi numer i już wysłałam
już mi numer wysłałas? na priv czy jak? ja jestem bardzo zainteresowana tą zniżką w Kruku- niby na 100% nie jesteśmy jeszcze pewni bo trzeba iść zmierzyć coś ale jakby co to pamiętam o tobie

Cytat:
niedługo będą o mnie pisać w książkach do psychologii
Cytat:
ja nawet planbu nie mam ani nic, i jakoś trudno mi się za cokolwiek zabrać.. postanowiłam żę napiszę plan dam prof do sprawdzenia i dopiero zacznę pisać.. ale nie mam na razie pomysłu jak to rozegrać.. weny brak
no ja plan mam całe szczęście.. dziś zaczynam gromadzić materiały! jutro wolny dzień więc je przejrzę i przyjmę jakąś strategię i może od czwartku zacznę coś pisać
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
W ramach fryzury próbnej będę mogła wypróbowac wszystkie cztery warianty, które sobie wymyśliłam
to ty masz już 4 warianty fryzury??????????? kurdę to ja tylko o kucyku wiem

dzień dobry dziewczynki jutro wolne niestety nie dane jest mi się spotkać z tżcikiem buuu no ale będę miała do towarzystwa książki z biblioteki
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 09:08   #1243
BlackAngel
Adwokat diabła

hej! witam się i uciekam! jak wrócę a to pewnie koło 12 to się odezwę

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 09:56   #1244
Aaś
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
Znamy się od podstawówki Jesteśmy ze sobą 2 lata... Ślub, co prawda, planowaliśmy dopiero najwcześniej na 2011 rok, ale we wrześniu dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli dzidziusia , więc postanowiliśmy się pobrać jeszcze przed narodzinami maleństwa.. Fakt, że mało czasu i wszystko, jak na wariackich papierach :p, ale ja się bardzo cieszę! Nie mogę się już doczekać :p
Witamy

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
ale mnie dzisiaj listonosz wkur**ł zostawił awizo nawet nie dzwoniąc do domofonu że jest paczka, bo byłam cały czas w domu to mogłam odebrać, plus napisał że odbiór po 17 ( standardowo ) więc stałam 30min na poczcie po czym o godzinie 17.20 dowiedziałam się że mojej paczki jeszcze nie ma, żebym przyszła przed 18 albo jutro normalnie jak przyjdzie następnym razem to powiem mu co o nim myślę, to już nie pierwszy raz kiedy koleś nawet z samochodu nie zabiera paczkek ( bo wg niego są za duże, za ciężkie itp ) i po prostu zostawia awizo nawet nie informując że jest przesyłka. Już raz ze 2 lata temu moja mama zgłosiła na pocztę ten fakt to przyszedł do nas i się wydzierał że on nie nosi tych paczek bo nie chce zeby się zniszczyły przy noszeniu i że one często duże są itp.. to mu powiedziałam że jak mu się praca nie podoba to może zmienić, na pewno na jego miejsce znajdzie się kilku chętnych do noszenia przesyłek. A ja płacę za prioritet właśnie po to 15,50zł żeby ten cholerny listonosz mi tą paczkę przyniósł do domu i żebym nie musiała stać ileś czasu w kolejce i jeszczae odbierać jej następnego dnia
Standard. Listonosze noszą tylko emerytury babciom bo im oddają końcówkę A z paczki nic nie mają za przyniesienie. Słyszałam że oni te awizo w ogóle wypisują na poczcie przed wyjściem...nie wiem czy to prawda ale tak czy siak chmastwo...

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj, że się boję badań wstępnych do pracy
I sama nie mogłam uwierzyć dziś rano, pojękując w poczekalni przychodni z powodu bólu pęcherza, że moja intuicja mnie nie myliła, bo okulista mnie zablokował
Uznał, że z wadą -1,25D i niewielkim astygmatyzmem na jednym i -0,75D na drugim oku, jestem niezdolna by być sprzedawcą w sklepie, bo w papierach było-praca na wysokości do 3m(sięganie do półek w sklepie)

Po telefonie do przyszłego szefa pojechałam jednak do "pracy", poznałam zespół, weszłam na teren budowy (tzn do miejsca pracy) w odblaskowej kamizelce i kasku i zaliczyłam szkolenie BHP.

W dodatku szef zgodził się, bym wtorek i czwartek nie przychodziła tylko spokojnie powalczyła o wyzdrowienie

I tylko tego głupiego okulistę jakoś muszę załatwić końcem tygodnia
1,2dp i cię nie dopuścił? To mnie by już skreślił na początku z moim 3dp

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Poradzicie sobie Moja koleżanka zorganizowała wesele w 2 miesiące W październiku dowiedziała się, że jest w ciąży a w grudniu był slub
Tempo zawrotne Ale ja jednak wolę pocieszyć się tymi przygotowaniami jeszcze 11 miesięcy

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Pojade tzn zacytuje Przemko:
A czemuż to osoby milczą,nic nie piszą a tylko czytają.Niech osooby przemówią,a nie milczą.

Cytat:
dziewczyny co ja mam zrobić

okazało się że najbliższa kuzynka chce mieć dokładnie taka samą suknię slubną co ja nie wiem czy będzie chciała zmienić.. fakt że mam 4 miesiące wczęsniej slub i że ja będę pierwsza, ale znam jej matkę i rozpowie że to ja zgapiłam suknię od kuzynki a nie odwrotnie.. i jeszcze matka mnie wkurzyła bo powiedziała przy ciotce że przecież nic się nie stanie jak będziemy mieć takie same suknie.. dla mnie to przypał, zarówno dla mnie jak i dla niej.. przejdę się jutro do salonu bo i tak muszę buty przymierzyć jeszcze raz i spytam się tam o radę, same stwiersziły że nie ma co powieklać sukni w rodzinie.. nie wiem
Dziewczyny już wszystko napisały ale ja też dorzucę swoje 1. to ona ma ślub po tobie więc to ona ma problem. 2. jesli wiesz że to TA suknia to bierz i się nie zastanawiaj

Cytat:
Jeny... jak ja nie mogę się doczekać kupowania takich drobnostek Ale to dopiero w lipcu mnie czeka niestety

A my wczoraj na kursie tańca nie byliśmy bo tż musiał dłużej w pracy zostać...jak już wyszedł to była 19.30 i kurs od pół godziny trwał...

Aaalle mi sięęęę spaaaać chceeee....dobrze że jutro święto...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:16   #1245
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

hej!

Cytat:

To w takim razie ja też mam taki syndrom Na razie póki co kupiłam tylko 2 miski, deskę, zmywaki i ajax i to nie do domu, a do budynku gospod. i też jestem tym podjarana jak debil!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:33   #1246
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja jej nie pokazywałam mojej sukni po prostu dzisiaj była u nas w odwiedzinach jej druga siostra z ciotką, no i z braku tematów zagadnęłam o suknie mojej drugiej kuzynki n i jak zaczęła mi opowiadać o niej to jakbym słyszala o swojej sukni, pokazalam jej na kompie zdjęcie i mówiła że to ta sama.. mam nadzieję że kuzynka dojdzie do wniosku że nie ma sensu mieć takiej samej i wybierze inną... ja nie zamierzam zmieniac, w żadnej nie czułam się tak jak w tej i to ja byłam pierwsza, już o opaździenrika mam suknię a zresztą wpłaciłam kaucję więc nie mogę już zmienić, a nawet nie chcę..
a ciotka jest masakryczna i do tego jeszcze moja matka się wtrąca..
w ogóle niczym sie nie przejmuj, naprawdę. Jak jesteście podobnych gabarytów to ta jej sukienka będzie wyglądała na Twoją sukienkę, czyli tak jak pisałam wcześniej, że Ty jej swoją suknię ślubną pożyczyłaś.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:35   #1247
lain
Zakorzenienie

Czesc

ale sobie pospalam i spalabym dalej (z cala trojka kiciastych w nogach), ale TZ mnie obudzil telefonem, zdziwiony, ze jeszcze spie
ide sie dobudzic pod prysznic, potem sniadanie i referacik bede robic dobrze, ze sie dzis nigdzie nie musze ruszac (no, poza aero - ale to sama przyjemnosc)

Cytat:
to uwazaj na zmywarke z tymi talerzami, bo moje piekne duze kwadratowe czarne talerze kiepsko ja znosza, dlatego trzeba je myc recznie no chyba, ze te Twoje sa odporne na zmywarke albo jej nie uzywacie
Stary 2009-11-10, 10:36   #1248
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

Umówmy się, że póki wszystkie nie będziemy żonkami, nie zakładamy nowego wątku. Co Wy na to ???

nie mam nic przeciwko.
Stary 2009-11-10, 10:43   #1249
certina4
Wtajemniczenie

Cześć laski

Wstałam niedawno i udało mi się zaklepać super miejscówki na niedziele na "2012"

Teraz jeszcze się polenię a potem spadam na pocztę odebrać swoją wczorajszą paczkę i jadę naprawiać w samochodziku jedną rzecz.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:49   #1250
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
mam się przestraszyć? bo nie wiem...
mi tłumaczyć się nie musisz, bo zresztą nie wiem czy z Twoich tłumaczeń cokolwiek bym zrozumiała i czy to za godzinę byłoby jeszcze aktualne. ja tylko napisałam to co sądzę, po tym jak się prezentujesz tutaj na wątku. i mam do tego prawo.
Przestaniesz ??
czemu jesteś taka zadziorna...
Kasia jest jaka jest a takie chamskie jazdy po niej są lekko nie na miejscu... Jeśli nie umiesz wykrzesać z siebie innego komentarza niż wredny sarkazm może lepiej żebyś się nie odzywała.
Syndrom tancerki pewnego dnia opanuje nawet lain :P
Na każdego przyjdzie pora
Ceruś.. ja jak patrzę na to jak ja się czuję to też mam wrażenie, że nie mam pojęcia jak się leczy zatoki.. Dostałam od pani w aptece specjalny lek.. najlepszy z tych bez recepty.. i co i :dupa:
Nie chcęiśćdo laryngologa.. bo żeby się dostać no to prywatnie czyli 6 - 8 dyszek z głowy no i potem antybiotyk tylko i wylacznie
Do tego cały dzisiejszy poranek mam drapanie na ekranie gardło mi wysiada

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-11-10 o 10:51
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:51   #1251
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

a jak Wy zrobicie z obraczkami na koscielnym? sciagniecie te ktore macie i sobie jeszcze raz je bedziecie zakladac
ja tez jestem bardzo ciekawa co to za prezent z Kruka? wiec prosze o pw
Tak właśnie z obrączkami zrobimy Zdejmiemy je przed kościołem, damy świadkowi i w kościele założymy jeszcze raz, innego wyjścia nie mamy. Też się z początku z tego śmialiśmy.

A ten prezent masz już na pw.
Stary 2009-11-10, 10:52   #1252
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
ja też cem

Ale ze mnie lamus
Myślałam, że wy chciałyście 13 część wątku dopiero po ślubach wszystkich założyć i tak sobie myśle zwariowały

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-11-10 o 10:55
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:53   #1253
chilanes
Zakorzenienie

Madziulko kochana wszystkiego co najlepsze Ci życzę
lusmarija - a mi to tak "pięknie" nie odśpiewałaś

Cytat:
dziewczyny co ja mam zrobić

okazało się że najbliższa kuzynka chce mieć dokładnie taka samą suknię slubną co ja [.....]
nic... przecież to Ty masz ślub jako pierwsza, to ona w razie czego powinna się czuć skrępowana
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
A no ta ja rozumiem osobe i niech osoba trzyma tak dalej.Trzymam za osobe kciuki.
oplułam monitor herbatą! wariatki
Cytat:
nie chce być wredna bo wtedy częśc rodziny nie przyjdzie do nas na ślub.. a jej ojciec jest moim chrzestnym a ja do niego nic nie mam.. tak sobe pomyślalam że powiem w salonie że kuzynce sie podoba taka sama suknia, powiem kiedy ma ślub i jak się nazywa i mysle że kobietki mogą jej to odradzić bo są w porzadku babki co myslicie o takim rozwiązaniu czy popadam już w paranoje?[.....]
powiedz mi co to Ciebie tak obchodzi, ze na weselu kuzynki 4 m-ce po Twoim goście zobaczą ją w tej samej sukni? Przecież nie wystąpicie w nich obok siebie! Naprawdę popadasz w paranoję Rozumiałabym ten szał, jakby to ona pierwsza wychodziął za mąż, a tak... szkoda sobie zaprzątać głowy! I szczerze? Ja nigdy jako gosć nie rozrużniam sukien, dla mnie każda PM jest piękna, chyba, ze ma źle dobraną keickę do figury Ale tak naprawdę, to jakbym co meisiac chodziłą na wesele i PMki miały taką samą suknię, to większość ludzi nie zwróciłaby na to uwagi

certina U mnie listonoszka też zrobiła jakiś czas temu to samo (mama w domu, a awizo w skrzynce) opierniczyłam ją i złożyłam skargę u kierowniczki (bo to nie pierwszy raz), bo nie pot o płącę za dostawę
Cytat:
najwyżej.. to ona powinna czuć się głupio , bo ja niby czemu miałabym się tak czuc.. poza tym jesli się okaże że ma taką samą suknię to nie póje do niej na slub ani wesele żeby nie czuć się skrępowana
ale wymyślasz! To ona jak już powinna się czuć skrępwoana, kompletnie nie rozumiem dlaczego miałabyś nie iść na ich ślub i wesele.
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
[.....]
[.....]
a moze siostrze kuzynki się wydawało, ze to dokądnie ta sama, z resztą ja nei widzę problemu, jeśli to Can't pierwsza za mąż wychodzi i pierwsza będzie miała swoją suknię, a to co mówi ciotka... kogo to obchodzi! ludzie mają większe problemu, niż suknia którejś z PM

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-11-10 o 10:56
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 10:57   #1254
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
(mama w domu, a awizo w skrzynce)
u mnie to standard i to z reguły gdy są większe listy albo wręcz paczuszki.. Bo listonoszowi się nosić nie chce albo nie miesci mu sie do torby. RAz miała m taką sytuację że wszedł na górę i wręcz wręczył mi awizo ze słowami: Paczka mi się do torby nie zmieściła..
Stary 2009-11-10, 11:00   #1255
agator74
Rozeznanie

czesc laski

ide dzisiaj z kolezanka przejsc sie po paru salonach, jak nam sie cos spodoba to bedziemy przymierzac

to bedzie moj pierwszy raz wow
wiekszosc z was ma juz to raczej za soba, ja nawet nie mam wizji co mi sie podoba.

A moj tz jest nie mozliwy wczoraj zab go bolal i w nocy pare razy wstawal zeby cos przeciwbolowego wziac i mialam go rana zaciagnac do dentysty to jak sie wykapal to stwierdzil ze juz go nie boli i pojdzie w sobote juz do nas do sprawdzonej pani bo w wawie sie boi
ciekawe tylko jak jutro go bedzie bolalo to nawet niech mi nie marudzi

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:03   #1256
obca7
Wtajemniczenie

Ja tam na swojego listonosza nie narzekam.No ale u nas na wsi to musi dostarczyc do domu i jezdzi samochodem to moze duze paczki zabierac

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
A moj tz jest nie mozliwy wczoraj zab go bolal i w nocy pare razy wstawal zeby cos przeciwbolowego wziac i mialam go rana zaciagnac do dentysty to jak sie wykapal to stwierdzil ze juz go nie boli i pojdzie w sobote juz do nas do sprawdzonej pani bo w wawie sie boi
ciekawe tylko jak jutro go bedzie bolalo to nawet niech mi nie marudzi
Biedny. ja idę w czwartek do dentysty, będzie mi zeba wyrywał a ja się tak strasznie boję. No i pewnie powie, że 8 też trzeba wyrwać, bo je przeważnie każą usunąć. A, że ze mnie panikara to już mnie brzuch boli na sama mysl.
Ale tz dzielnie chodzi do dentysty no to i ja musze byc odważna
Stary 2009-11-10, 11:04   #1257
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam na swojego listonosza nie narzekam.No ale u nas na wsi to musi dostarczyc do domu i jezdzi samochodem to moze duze paczki zabierac
U mnie lamus też jeździ samochodem i mimo to nie przynosi paczek...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:05   #1258
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego czasu już nie będzie co spłacać

Dlaczego nie będzie?
Stary 2009-11-10, 11:11   #1259
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Wstałam niedawno i udało mi się zaklepać super miejscówki na niedziele na "2012"
to napisz po filmie co o nim sadzisz ja tylko widzialam w kinie trailer i robi wrazenie, aczkolwiek tematyka kompletnie przeze mnie nielubiana, dlatego jestem sceptyczna

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Syndrom tancerki pewnego dnia opanuje nawet lain :P

a dlaczego "nawet lain"
ja tam bardzo lubie sobie chodzic z TZem po sklepach czy dzialach z wyposazeniem i ogladac rozne fajne rzeczy do domu a ze jeszcze wlasnego mieszkania nie mam to niczego do niego nie kupuje, bo i po co pewnie nie bede sie jakos bardzo podniecac wyciskarka do czosnku czy tluczkiem do ziemniakow, bo taka nie jestem (jestem chlodny typ skandynawski jak sie podniecam to wiekszymi rzeczami typu wyjazd ale i tak jakos bardzo tego nie okazuje), ale lubie wybierac takie rzeczy i sprawia mi to przyjemnosc

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
dzieki

Cytat:
Biedny. ja idę w czwartek do dentysty, będzie mi zeba wyrywał a ja się tak strasznie boję. No i pewnie powie, że 8 też trzeba wyrwać, bo je przeważnie każą usunąć.
ja jestem szczesliwa posiadaczka dwoch 8-ek i dentystka nie kaze mi ich usuwac mowi, ze poki sa zdrowiutkie i nie utrudniaja mi zycia to niech sobie beda

moj TZ na szczescie jest rozsadny i odwazny i chetnie chodzi po lekarzach (nie tylko do dentysty) wlasnie sobie przypomnialam, ze niedlugo znow musi sobie zbadac krew, bo dalej nie doszli o co chodzi z tym jego zelazem... licza chyba na to, ze to chwilowy dziwny wybryk byl
Stary 2009-11-10, 11:15   #1260
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
to napisz po filmie co o nim sadzisz ja tylko widzialam w kinie trailer i robi wrazenie, aczkolwiek tematyka kompletnie przeze mnie nielubiana, dlatego jestem sceptyczna

a dlaczego "nawet lain"
ja tam bardzo lubie sobie chodzic z TZem po sklepach czy dzialach z wyposazeniem i ogladac rozne fajne rzeczy do domu a ze jeszcze wlasnego mieszkania nie mam to niczego do niego nie kupuje, bo i po co pewnie nie bede sie jakos bardzo podniecac wyciskarka do czosnku czy tluczkiem do ziemniakow, bo taka nie jestem (jestem chlodny typ skandynawski jak sie podniecam to wiekszymi rzeczami typu wyjazd ale i tak jakos bardzo tego nie okazuje), ale lubie wybierac takie rzeczy i sprawia mi to przyjemnosc

dzieki

ja jestem szczesliwa posiadaczka dwoch 8-ek i dentystka nie kaze mi ich usuwac mowi, ze poki sa zdrowiutkie i nie utrudniaja mi zycia to niech sobie beda

moj TZ na szczescie jest rozsadny i odwazny i chetnie chodzi po lekarzach (nie tylko do dentysty) wlasnie sobie przypomnialam, ze niedlugo znow musi sobie zbadac krew, bo dalej nie doszli o co chodzi z tym jego zelazem... licza chyba na to, ze to chwilowy dziwny wybryk byl
Miałam na myśli Twój wzbraniający ton wyrażający się w słowach: mnie tam jeszcze wybieranie suknie nie podnieca :P.. Zdajesz się być jedną z neiwielu o ile nie jedyną niewzruszoną urokiem chwili wyboru przymierzania i kupowania sukni na ślub :P
i dlatego NAWET
Mnie tam podnieta co do kupowania wyposażenia mieszkania nie rusza tak jak tańcię .. moze dlatego, że kojarzy mi się bardziej z prozą życia.. gdy nagle okazuje się że nie ma tacy do podania gosciowi herbaty albo żywot szafki w łazience właśnie siędokonuje na moich oczach....

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości