![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
![]() A tak swoją drogą, to gdyby tak stworzyć mieszankę HP i MP, w której zawarto by nuty głowy MP i nuty serca HP, to powstałyby perfumy idealne ![]()
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj aż się psiknęłam MP - no budyń waniliowy jak nic. Słodkie, mleczne, ale żadnych trujacych skojarzeń brak. tendre Poison może bć ciężko znaleźć - nie wiem, czy go jeszcze sprzedają, ja nie widziałam. Poza miłością do mrocznego klasyka (zacznij od niego, a będziesz miała porównanie, co to jest Trucizna ![]() ![]() P.S. nie wiem, czy już tutaj pisałam, ale z pomoca tego wątku (i całego forum i kwc) wykształciła się taka oto lista moich aktualnie ulubionych zapachów: 1. Ange ou Demon 2. Avignon 3. Angel 4. Alien 5. Poison klasyczny, mrr 6. Black Cole'a Oczywiście za rady wszystkim dziękuję ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-09-09 o 14:48 Powód: cos mi sie przypomniało ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Wypróbowałam dzisiaj na sobie zewsząd wychwalanego klasycznego Poisona
![]() Fakt, zapach bardzo charakterystyczny, nawet jeszcze bardziej niż HP, choć mniej morderczy poniekąd. Jednak na mojej skórze pachnie bardzo... kwaskowato xD Rzeczywiście, wędzona śliwka jak nic ![]() ![]() Cytat:
Kiedy po raz pierwszy użyłam Ange ou Demon, jakoś umknął mi fakt, iż jest to woda perfumowana. Niby drobnostka, ale jednak znajomi w autobusie musieli zachować bezpieczną odległość, a mnie samą pieron prawie udusił ![]() A Angela uwielbiam za tą lekko cmentarną słodycz, jednak czegoś mi w nim brakuje... Tak to jest, kiedy rzep się nie ma czego czepić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
do swoich ulubionych dopisuję jeszcze czarodziejski i mhrroczny Black Cashmere
![]()
![]() |
#275 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Ooooch, mój kultowy wątek wypłynął..
A kultowy dlatego, że akurat w czerwcu weszłam przypadkowo na Perfumy i prawie od razu natrafiłam na ten wątek i - przyznaję, potraktowałam go w czysto użytkowy sposób - jako przewodnik po zapachach, które muszę poznać (no bo w końcu mhhhhhroczna jestem ![]() Od czerwca wiele zapachów poznałam i pokochałam, powoli wpadam w nałóg perfumiarski, wkręciłam się też w atmosferę tego forum, i w ogóle.. A wszystko w dużym stopniu dzięki temu jednemu wątkowi ![]() Dzięki, Dziewczyny ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może pochwalisz się swoimi typami, które już poznałaś? ![]()
![]() |
![]() |
#277 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Tak więc, ten wątek naprowadził mnie na: kadzidła - testuję namiętnie Słonia - mam Black Cashmere - mam Nu EDP - mam Poisony [klasyka niestety jakoś nie udaje mi się polubić, Tendre nie mogę dopaść, za to MP mam w 2 wersjach - odlewkę EDP i moje własne całe 7,5 ml Ekstraktu ![]() Maroussię - mam ![]() Holy Smoke - mam Le Baiser du Dragon - mam Ekstrakt ![]() Messe de Minuit - mam tycią odlewkę Fumidusa - mam parę kropel, ale tylko na specjalne okazje pięcioraczki CdG - mam na razie tylko odlewkę Ouarzazate, ale tak się zaczajam na Kyoto Burning Leaves - odlewka w drodze Black Tourmalin - odlewka w drodze Encens Flamboyant - odlewka w drodze Bvlgari Black - nic szczególnego Gucci PH - jw. Baby Doll ![]() itd. Nie poznałam jeszcze wielu zapachów tu wymienionych, np. Habanity, czy AoD, ale wszystko przede mną ![]() PS: Czy któraś z tru mhocznych perfumiarek ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Spóbuj tez Nocturnes Carona. Najlepiej edp lub ekstract.
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Nindżopesz
|
O, jeden z moich ulubionych wątków wypłynął.
Właśnie czekam na kilka ciekawych próbek w klimacie: Incense Normy Kamali (hardkorowe kadzidło), Black Afgano (haszysz ![]() A w temacie: rockowo-metalowe wydaje mi się też Annick Goutal Eau du Fier - wędzonka, mocna herbata, sól, odrobinka smoły a na początku chemiczna świeżość, która kojarzy mi się ze szpitalem (niby że to mięta). Że też Goutalowa popełniła takie cudo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Dziekuję za pomysł. Postaram się wypróbować
![]() Cytat:
![]() Zachęcająco [i offtopowo] wklejam obecnie potwierdzoną listę: Behemoth, And One, Clan of Xymox, Qntal, Alec Empire, Theatres des Vampires, Faith and the Muse, Anne Clark, Otto Dix, Kirlian Camera, Noisuf-X, Żywiołak, The Cassandra Complex, The Beauty of Gemina, Bacio di Tosca, The Eden House, Wieże Fabryk, Daimonion, Deviant UK, Doppelgänger, The Proof, Alvarez Perez, THE VIOLET TRIBE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już tyle mhrrocznych i cięzkich wieczorowych zapachów, że aby patrzeć, jak będa stanowić u mnie większość i nie będe czym miała dyskretnie do pracy się wypachniac ![]() Ach, zapomniałabym - jeszcze Cardinala mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#283 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ale w małych i ciasnych przedziałach w pociągach różnie bywa (już kiedyś jeden facet ostentacyjnie wyszedł, kiedy się Angelem wypachniłam
![]() e tam, to już nie to, co wyjść w noc w czarnym ubraniu, siejąc wokół mhrrok i grozę ![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Castle party jak na razie ma wyjatkowo udany sklad na przyszly rok;D Jestem ciekawa jak sie sprawdzi Behemoth, tak sie dziwilam jak kiedys wystepowalo Sweet noise a nie bylo tak zle;D
Perfumiarsko sie zaniedbalam- ciagle Alien,Habanita i Poisonik;p
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
heh ja jestem taka mroczna dziewczyna i rzeczywiscie uwielbiam ciezkie zapachy. czyli zapachy orientalne. Polecam Currera czerwony i zloty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Leci do mnie długo wyczekiwana miniatura Ange ou demon, na którą to napaliłam się niezmiernie, bo zaprzedałam tejże woni swoją duszę ![]() I jeszcze ostatnio urzekł mnie Alien... Coś czuję, że w tym roku Mikołaj przyniesie cały worek pachnących prezentów ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
a jaki moze byc inny rodzaj mrocznosci?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
noo... te wszystkie, o któruch była mowa w tym wątku...
![]() ![]() Immaginary - gratuluję pięknegoAoD ![]()
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
W temacie CP2010 - jak tylko ekipa nam dopisze (a powinna
![]() ![]() W temacie zapachowym - w końcu mam całe pięcioraczki CdG i własną butlę Kardynała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ech, po zakupie Avignon i Kardynała tez mówiłam, że to już koniec... a tu miesiąc minął, a mi już się marzą kolejne... prr! szalona! ![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Gratuluję pięknych kadzidlanych nabytków, szczególnie Kardynała.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A marzenia trzeba realizować, więc do dzieła ![]() Cytat:
![]() No właśnie, styczeń już blisko ![]() Kolejne plany to pewnie to: http://www.ausliebezumduft.de/kosmet...oducts_id=3161 Ale jeszcze muszę dobrze obwąchać próbkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Nindżopesz
|
Gothic - gratuluję nabytków!
![]() Mnie na szczęście (na szczęście dla portfela) otrzeźwiło w kwestii kadzideł - mam swojego Avignon i chwilowo mi starcza. Poza tym przeżywam drugie zachłyśnięcie urodą BC (muszę porobić zapasy bo szkoda mi zużywać mojej skromnej 50tki). Messe i BT do kadzideł nie zaliczam :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I marzy mi się jakaś dobra promocja na Poisona - bo moja 30-tka to takie maleństwo... aż strach używać, żeby się po 5 psikach nie skończyło... ![]() Żeby to mnie było stać... to bym sobie BT albo czarnego Serża strzeliła ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-13 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
A mnie jakoś BC nie podchodzi. Nie wiem, dlaczego. Co prawda sama próbki nie miałam, więc wszelkie testy były z doskoku, może dlatego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Nindżopesz
|
Gothic, mnie podeszła dopiero za trzecim razem jak oswoiłam się z labdanum (ale Labdanum z serii Essence nadal mnie odrzuca, podobnie Incense Kamali) i kiedy wąchnęłam BC "czystym nosem" czyli odrzucając wizażowe kościelne i mocno kadzidlane skojarzenia. Bo ja tu czysty mistycyzm czuję, zero chrześcijaństwa
![]() Maja, ale masz silną wolę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
o, tak w temacie, powiedzcie, mroczne panny, czy Avignon - Comme des Garcons wywołuje takie mroczne skojarzenia? bo kocham takie udziwnione zapachy, i niedługo ide na "niuchanie nowych zapachów" i tak się napaliłam na te katedrę gotycką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie nie...raczej radosne..jak procesja na Boze Ciało.....no ale co nos to opinia... Swoją drogą chciałabym poznać takie naprawde, naprawde mroczne perfumy...nie znalazłam takich ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.