Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 11:27   #1261
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Cześć laski

Wstałam niedawno i udało mi się zaklepać super miejscówki na niedziele na "2012"

Teraz jeszcze się polenię a potem spadam na pocztę odebrać swoją wczorajszą paczkę i jadę naprawiać w samochodziku jedną rzecz.
My mamy zarezerwowane "2012" na czwartek, ale chyba nie pójdziemy, bo Tżtowi coś wypadło.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:28   #1262
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Miałam na myśli Twój wzbraniający ton wyrażający się w słowach: mnie tam jeszcze wybieranie suknie nie podnieca :P.. Zdajesz się być jedną z neiwielu o ile nie jedyną niewzruszoną urokiem chwili wyboru przymierzania i kupowania sukni na ślub :P
i dlatego NAWET
Mnie tam podnieta co do kupowania wyposażenia mieszkania nie rusza tak jak tańcię .. moze dlatego, że kojarzy mi się bardziej z prozą życia.. gdy nagle okazuje się że nie ma tacy do podania gosciowi herbaty albo żywot szafki w łazience właśnie siędokonuje na moich oczach....
dlatego sie zdziwilam o co Ci chodzi, bo tu rozmowa o wybieraniu rzeczy do domu i ta "nawet lain"
urok przymierzania sukni bedzie ale w swoim czasie pewnie nie bede tak szalec i przezywac w zwiazku z tym jak poniektore z Was, ale mam nadzieje, ze sprawi mi to przyjemnosc. na razie mi nie spieszno, bo wole to zalatwic raz a dobrze, w miare krotkim czasie, ale nie az tyle przed slubem, bo to dla mnie za wczesnie... wole sobie dawkowac te przygotowania... wszystko powolutku sobie wybieram i sprawia mi to jakas tam przyjemnosc nigdzie sie nie spiesze mam jeszcze w koncu 8,5 miesiaca duzo czasu najpierw sobie zalatwilam rzeczy podstawowe, w najblizszym czasie bede zalatwiac mniej podstawowe (kwiaciarnia, ciasta (bo podobno trzeba by juz niedlugo rezerwowac), makijaz, fryzjer, spiewaczka itp) - porozgladam sie na targach, wypytam kiedy rezerwowac, a jak juz to podpiszemy umowy i bedzie kolejny punkt z listy do skreslenia a na koniec sobie zostawimyz TZem rzeczy typu ubrania czy bizuteria taka wisienka na torcie

wlasnie TZa kolezanka z pracy pytala go o namiar do naszego kamerzysty widze, ze u nich tez przygotowania w toku tyle, ze oni chyba w kwietniu biora slub

a kolega TZa z oddzialu bierze slub w sierpniu i juz chodzi ze swoja narzeczona na indywidualny kurs... fokstrota chcialabym zobaczyc ten ich pierwszy taniec moze sie uda, jak nie bedziemy wtedy w podrozy poslubnej (bo oni biora slub tydzien po nas )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-11-10 o 11:31
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:42   #1263
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
hej!
To w takim razie ja też mam taki syndrom Na razie póki co kupiłam tylko 2 miski, deskę, zmywaki i ajax i to nie do domu, a do budynku gospod. i też jestem tym podjarana jak debil!
Widzę, że syndrom Tanci się rozszerza
Początkowo to chyba chodziło o wieeelką miłość do TŻ pomimo długiego stażu, a teraz to objęło też jaranie się zakupami domowymi

Cytat:
u mnie to standard i to z reguły gdy są większe listy albo wręcz paczuszki.. Bo listonoszowi się nosić nie chce albo nie miesci mu sie do torby. RAz miała m taką sytuację że wszedł na górę i wręcz wręczył mi awizo ze słowami: Paczka mi się do torby nie zmieściła..
Oj na poprzednim mieszkanku też tak mieliśmy: ja w domu, a listonosz awizo do skrzynki wrzucał Po przeprowdzce nie dostawaliśmy jeszcze żadnych paczek, więc nie wiem jak to będzie. Zamówiłam na all soczewki i już prawie 2 tygodnie wpłaciłam kasę, a tu ani paczki, ani potwierdzenia, ze zostanie wysłana, a koleś na maila mi nie odpowiedział Wcześniej zamawiałam u niego i nie było żadnych problemów. Zaczynam się martwić, że kasa nie dotarła, albo nie wiem co
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 11:45   #1264
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to standard i to z reguły gdy są większe listy albo wręcz paczuszki.. Bo listonoszowi się nosić nie chce albo nie miesci mu sie do torby. RAz miała m taką sytuację że wszedł na górę i wręcz wręczył mi awizo ze słowami: Paczka mi się do torby nie zmieściła..
no ale to nawet nie była paczka ani paczuszka, od koberta bombelkowa rozmiaru A5 podobno ta moja listonoszka, to jak widzi cos poza "zwykłymi" kartkami i listami to od razu wypisuje awizo!
Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
czesc laski

ide dzisiaj z kolezanka przejsc sie po paru salonach, jak nam sie cos spodoba to bedziemy przymierzac

to bedzie moj pierwszy raz wow
wiekszosc z was ma juz to raczej za soba, ja nawet nie mam wizji co mi sie podoba.[.....]
mierz anwet takie, które na wieszaku niebardzo Ci się widzą Będziesz miała pogląd na sytuację
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
My mamy zarezerwowane "2012" na czwartek, ale chyba nie pójdziemy, bo Tżtowi coś wypadło.
a my moze w środę pójdziemy
Stary 2009-11-10, 12:00   #1265
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Widzę, że syndrom Tanci się rozszerza
Początkowo to chyba chodziło o wieeelką miłość do TŻ pomimo długiego stażu, a teraz to objęło też jaranie się zakupami domowymi
no włąśnie i ja widzę ze pod tym pojęciem kryją się już dwa znaczenia jak nic będę sławna może powinnam o tym napisać pracę magisterską a nie o jakiś nudnych pierdach...

właśnie wróciłam do domu- niestety po drodze był wypadek i nie dotarłam na wykład bo autobus nie dojechał na czas.. więc spóźniona postanowiłam wejść do czytelni mojego wydziały- chyba od pierwszego roku studiów tam nie zaglądałam
tak więc mam już 3 książki, jedną xerówkę i jedną definicję ze słownika ekonomicznego do mojej pracy magisterskiej oraz jedną książkę zamówiłam na allegro bo promotor kazał mi się na niej oprzeć a nie ma jej ani w bibliotece ani w czytelni jakby się tu teraz do tej pracy zabrac???? mam to wszystko przeczytać te wszystkie książki??? nierealne.... muszę coś wymyslić...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:13   #1266
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Kaśka Ten Twój avatorek to mi sie bardzo podoba
mi też bo jest na nim Garfildzik, a na dodatek ma focha jak ja

Cytat:
Przestaniesz ??
czemu jesteś taka zadziorna...
Kasia jest jaka jest a takie chamskie jazdy po niej są lekko nie na miejscu... Jeśli nie umiesz wykrzesać z siebie innego komentarza niż wredny sarkazm może lepiej żebyś się nie odzywała.
ale to zabrzmiało spoko Ewus po co się przejmujesz

cześć paróweczki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-11-10 o 12:16
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:24   #1267
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ten Garfild chyba się nie fochuje Raczej cwaniaczkuje.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:25   #1268
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

ale to zabrzmiało spoko Ewus po co się przejmujesz

cześć paróweczki
ooo..zjadłabym parówkę jedynkę z serem....saaaamo zdrowie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:26   #1269
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
ten Garfild chyba się nie fochuje Raczej cwaniaczkuje.
może, ale u mnie to jedno i to samo

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ooo..zjadłabym parówkę jedynkę z serem....saaaamo zdrowie
hehe zrobiłam Ci smaka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:32   #1270
BlackAngel
Adwokat diabła

wróciłam jak obiecałam!
byłam na dwóch rozmowach heh fajnie fajnie..

tęskno mi było, rano tż obudził mnie głośną muzyką.. no ale taką pobudkę chciał nasz współ.. powiem tak o mało z łóżka nie spadłam jak mi muzyka ryknęła..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:33   #1271
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
może, ale u mnie to jedno i to samo

hehe zrobiłam Ci smaka
a do sklepu daleeeeko
Stary 2009-11-10, 12:46   #1272
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
cześć paróweczki
aleś mi smaka narobiła na parówkę- tak się składa że mam jedną w lodówce więc zaraz ją dziabnę
Stary 2009-11-10, 12:48   #1273
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nic... przecież to Ty masz ślub jako pierwsza, to ona w razie czego powinna się czuć skrępowana

powiedz mi co to Ciebie tak obchodzi, ze na weselu kuzynki 4 m-ce po Twoim goście zobaczą ją w tej samej sukni? Przecież nie wystąpicie w nich obok siebie! Naprawdę popadasz w paranoję Rozumiałabym ten szał, jakby to ona pierwsza wychodziął za mąż, a tak... szkoda sobie zaprzątać głowy! I szczerze? Ja nigdy jako gosć nie rozrużniam sukien, dla mnie każda PM jest piękna, chyba, ze ma źle dobraną keickę do figury Ale tak naprawdę, to jakbym co meisiac chodziłą na wesele i PMki miały taką samą suknię, to większość ludzi nie zwróciłaby na to uwagi

ale wymyślasz! To ona jak już powinna się czuć skrępwoana, kompletnie nie rozumiem dlaczego miałabyś nie iść na ich ślub i wesele.

a moze siostrze kuzynki się wydawało, ze to dokądnie ta sama, z resztą ja nei widzę problemu, jeśli to Can't pierwsza za mąż wychodzi i pierwsza będzie miała swoją suknię, a to co mówi ciotka... kogo to obchodzi! ludzie mają większe problemu, niż suknia którejś z PM
czuję się zawstydzona masz rację

dzisiaj gyłam w salonie i mam juz odłozone butki.. z przodu będą miały koronkę, z tyłu pieta będzie gładka. ogólnie to zakryte sa palce i pieta. a na przodzie będę miała doklejone srebren kryształki pasujące do sukni

a ja dzisiaj bde jadła pierwszy raz knedle, bo namówiłam mamę żeby kupic na spróbowanie dodoatkowo barszczyk czerwony i pierogi z grzybami oraz z serem, bo mamie się gotowac dzisiaj nie chce.. mi podobnie

się wnerwiłam bo wczoraj byłam u mojej fryzjerki i się pytam czy dzisiaj będzie miała chwilkę wolnego a ona że tak, no to umówiłam się na 10, przychodze dzisiaj a ona zdziwona bo nie byłam umówiona i że jestem zapisana na czwartek.. chyba jej się coś pomyliło i odmóiwłam wizytę, dzisiaj idę do innej fryzjerki oraz idę do kosmetyczni na regulację brwi, bo zapuszczam już 2 miesiące i kształtu nie mają no i fatbuję włsoki, kupiłam ciemny brąż garniera mam nadzieję że da radę moim czarnym włsoom, a jak nie to będę mysleć dalej

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-11-10 o 12:51
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:58   #1274
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
się wnerwiłam bo wczoraj byłam u mojej fryzjerki i się pytam czy dzisiaj będzie miała chwilkę wolnego a ona że tak, no to umówiłam się na 10, przychodze dzisiaj a ona zdziwona bo nie byłam umówiona i że jestem zapisana na czwartek.. chyba jej się coś pomyliło i odmóiwłam wizytę, dzisiaj idę do innej fryzjerki oraz idę do kosmetyczni na regulację brwi, bo zapuszczam już 2 miesiące i kształtu nie mają no i fatbuję włsoki, kupiłam ciemny brąż garniera mam nadzieję że da radę moim czarnym włsoom, a jak nie to będę mysleć dalej
kurczę i mi tez przydałaby się profesjonalna regulacja brwi bo mam wrażenie że mój kształt jest jakiś taki "z przypadku.." tylko kurczę aż 2 miesiące mówisz trzeba zapuszczać te brwi?? kurka.. ale może by zaryzykowac...

Kasia już dziabnęłam parówkę i czuję się o wiele szczęśliwsza
Stary 2009-11-10, 13:12   #1275
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a ja mam nadal daleko do sklepu
może któraś by mi kurierem wysłała hę?
Stary 2009-11-10, 13:23   #1276
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a moze siostrze kuzynki się wydawało, ze to dokądnie ta sama, z resztą ja nei widzę problemu, jeśli to Can't pierwsza za mąż wychodzi i pierwsza będzie miała swoją suknię, a to co mówi ciotka... kogo to obchodzi! ludzie mają większe problemu, niż suknia którejś z PM
napisałaś tak jak bym uważała ze stała się największa tragedia na świecie , tylko mowie ze ja bym takiego czegoś kuzynce nie zrobiła !!!! a ciotka niech se gada co chce

Cytat:
Przestaniesz ??
czemu jesteś taka zadziorna...
Kasia jest jaka jest a takie chamskie jazdy po niej są lekko nie na miejscu... Jeśli nie umiesz wykrzesać z siebie innego komentarza niż wredny sarkazm może lepiej żebyś się nie odzywała.
nie rozumiem o co tyle krzyku przecież nic nie stosownego nie zostało powiedziane JAK ZAWSZE PRZESADZACIE !!!!! Proste wyrażanie swojej opini

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 13:25   #1277
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a ja mam nadal daleko do sklepu
może któraś by mi kurierem wysłała hę?

A jakaś dziewczyna mówiła (chyba Samoa, ale pewna nie jestem), że można zamówić przez internet. No i chyba parówki też mozna, jak w Twoim mieście takie nowości są (u mnie niestety nie ma, bo też bym sobie parówki teraz zamówiła). Umyłam głowę i na zewnątrz napewno teraz nie wyjdę.
Stary 2009-11-10, 13:32   #1278
tancerka212
Zakorzenienie

a ja zamówiłam kolejne 3 książki w bibliotece- więc zbiór się powiększa za 3 godzinki po nie pojadę sądzę że w przeciągu najblizszych 7 dni moja praca zacznie się rodzić
Stary 2009-11-10, 13:33   #1279
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj bde jadła pierwszy raz knedle, bo namówiłam mamę żeby kupic na spróbowanie dodoatkowo barszczyk czerwony i pierogi z grzybami oraz z serem, bo mamie się gotowac dzisiaj nie chce.. mi podobnie
ja tez dzis lece na gotowcach prosto z zamrazarki: warzywa na patelnie tylko musze z nich ziemniaki powyciagac

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
nie rozumiem o co tyle krzyku przecież nic nie stosownego nie zostało powiedziane JAK ZAWSZE PRZESADZACIE !!!!! Proste wyrażanie swojej opini
tez uwazam, ze nic strasznego sie nie stalo i bez sensu jakas glupota jest wyolbrzymiana ale ja to ja... moze nie zauwazam podtekstow i innych takich (nawet ze swojej strony, bo podobno bywam zlosliwa czego sama nie dostrzegam )
a moze niektorzy sa poprostu mocno przewrazliwieni...

Cytat:
A jakaś dziewczyna mówiła (chyba Samoa, ale pewna nie jestem), że można zamówić przez internet. No i chyba parówki też mozna, jak w Twoim mieście takie nowości są (u mnie niestety nie ma, bo też bym sobie parówki teraz zamówiła). Umyłam głowę i na zewnątrz napewno teraz nie wyjdę.
za dostawe zaplacilaby duzo wiecej niz te parowki sa warte
Stary 2009-11-10, 13:42   #1280
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hejka

Dziś prawie mam dobry humor, bo leki na zap. pęcherza nieśmiało zaczynają działać
Więc może do piątku uda mi się pozbieraż na tyle, zeby w piątek bez bólu móc pracować (strasznie się cieszę, że szef zgodził się dać mi wolne wtorek i czwartek)

No i tak sobie myślę, że mój Tż kochany jest, bo na badania ze mną wczoraj poszedł i wspierał bardzo, jak po wizycie u okulisty miałam ochotę się rozpłakać, olać pracę i iść do domku, skoro jestem niezdolna do pracy, potem odebrał mnie jak wracałam i w ogóle
Dziś jak da radę, to odbierze nasze obrączki, bo ja choruje w domku

Mam pytanko ważne: czy któraś z Was nosi soczewki toryczne? Trudno je dobrać? Używać?
Bo muszę na piątek mieć soczewki, a nigdy nie nosiłam, więc musiałabym jakoś dziś znaleźć okulistę w Krk, który by mi dobrał soczewki HELP!

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Oj na poprzednim mieszkanku też tak mieliśmy: ja w domu, a listonosz awizo do skrzynki wrzucał Po przeprowdzce nie dostawaliśmy jeszcze żadnych paczek, więc nie wiem jak to będzie. Zamówiłam na all soczewki i już prawie 2 tygodnie wpłaciłam kasę, a tu ani paczki, ani potwierdzenia, ze zostanie wysłana, a koleś na maila mi nie odpowiedział Wcześniej zamawiałam u niego i nie było żadnych problemów. Zaczynam się martwić, że kasa nie dotarła, albo nie wiem co
W obecnym mieszkaniu mieszkamy 1,5roku i generalnie sporo przesyłek (głównie z allegro) do nas przychodziło w zeszłym roku, a wiedząc ze ma coś przyjść staraliśmy sie być w domu ok. 10.30-11.

Listonosz zawsze do nas przynosił co miał przynieść, ale potrafił przynieść list na 2 piętro do mnie, a do właścicieli kamienicy mieszkających piętro niżej nie zapukać i zostawić awizo, kiedy akurat jedno z nich było na urlopie, bo był przyzwyczajony, że ich nie ma

I tak dobrze zakodował, że zawsze jesteśmy, że ostatnio kilka razy jak miał coś dla nas, a my zaspani nie chcieliśmy otworzyć-dzwonił domofonem bez przerwy 5 min
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 13:42   #1281
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Mam pytanko ważne: czy któraś z Was nosi soczewki toryczne? Trudno je dobrać? Używać?
Bo muszę na piątek mieć soczewki, a nigdy nie nosiłam, więc musiałabym jakoś dziś znaleźć okulistę w Krk, który by mi dobrał soczewki HELP!
z tego co wiem mozna je zakupić u kazdego okulisty jesli znasz moc. Na początku może być ciezko sie przyzwyczaic do soczewek z ich ubieraniem sciaganiem czyszczeniem ale szybko sie nauczyc. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tez uwazam, ze nic strasznego sie nie stalo i bez sensu jakas glupota jest wyolbrzymiana ale ja to ja... moze nie zauwazam podtekstow i innych takich (nawet ze swojej strony, bo podobno bywam zlosliwa czego sama nie dostrzegam )
a moze niektorzy sa poprostu mocno przewrazliwieni...

Być może są przewrażliwieni ale tekst dla mnie był nie na miejscu - nic sie nie stało przecież i po co psuć obraz forum takim głupimy dla mnie podtekstami
Zresztą się nie odzywam bo i mnie sie dostanie bez powodu :boję się:

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2009-11-10 o 13:47
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 13:43   #1282
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez dzis lece na gotowcach prosto z zamrazarki: warzywa na patelnie tylko musze z nich ziemniaki powyciagac
wiedziałam że na coś mam ochotę- na warzywa na patelnię- jakie masz dzisiaj? z ziołami i papryką? lubię te ziemniaczki z nich jak się tak fajnie upieką
Stary 2009-11-10, 13:46   #1283
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam że na coś mam ochotę- na warzywa na patelnię- jakie masz dzisiaj? z ziołami i papryką? lubię te ziemniaczki z nich jak się tak fajnie upieką
Buuu ;-( a moja żonka poszła do pracy na 25 h i będę sam musiał gotować.

Dzisiaj będzie postne danie czyli ziemniaki zapiekane na patelni z jajkiem sadzonym - ale jestem przez życie poszkodowany ;-)
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 13:47   #1284
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę i mi tez przydałaby się profesjonalna regulacja brwi bo mam wrażenie że mój kształt jest jakiś taki "z przypadku.." tylko kurczę aż 2 miesiące mówisz trzeba zapuszczać te brwi?? kurka.. ale może by zaryzykowac...

ale ja nie jestem "zarosnieta" zostawiałam do "rosniecia" włsoki znajdujące się blisko lini brwi a resztę wyrywałam, więc nie wygląda aż tak tragicznie.. tylko wymarzyłam sobie grube brwi i w grubszych ładnie moja oprawa oka wyglada, a że chcę podktreslić na slubie oczy, bo mam długi nosek i wąskie usta.. teraz pani kosmetyczka mi wyreguluje i podpowie w który mmiejscu mam jeszcze zapuścic i przed syklwestrem pójde jeszcze raz
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 13:48   #1285
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

zapewne masz rację , ale to taki przyklad był, że można i tak.
A ja mam dziś na obiadek rybki a la TŻcik - wlasnie je smarzy
Stary 2009-11-10, 14:01   #1286
lain
Zakorzenienie

Cytat:
toryczne to te na astygmatyzm tak?
moj TZ wlasnie je mial, dobrala mu pani doktor w vision express i byly robione specjalnie na zamowienie... ale nie dal rady ich nosic i je zwrocil z tego co pamietam to mamy na watku dziewczyny z astygmatyzmem to moze ktoras cos doradzi

Cytat:
ja mam taki wielki hurtowy 3kg wor warzywek na patelnie Hortexa bez zadnych przypraw (kupuje go w Selgrosie), wiec przyprawiam je sobie sama swoimi ziolkami, co tam mi przyjdzie do glowy zwazajac na to, ze dosc duzo tych warzyw pochlaniam to tak mi sie bardziej oplaca kupowac

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Buuu ;-( a moja żonka poszła do pracy na 25 h i będę sam musiał gotować.

Dzisiaj będzie postne danie czyli ziemniaki zapiekane na patelni z jajkiem sadzonym - ale jestem przez życie poszkodowany ;-)
dobrze, ze mam TZa ktory sam mi i sobie ugotuje obiad, a nie jeczy, ze mu zonka nie ugotuje choc prawde mowiac z jego strony na dietetyczny obiad nie mam co liczyc
Stary 2009-11-10, 14:04   #1287
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No właśnie to chciałam napisać Az taka głodna nie jestem Ale kupię wracając do domu

Cytat:
Jeśli to twoje pierwsze soczewki to KONIECZNIE MUSISZ IŚĆ DO OKULISTY!! Nie dobieraj sama bo oprócz dioptrii trzeba znać jeszcze krzywiznę.
U większości optyków jest też okulista dobierający soczewki więc w ramach płatnej wizyty masz soczewki gratis Chociażby w vision express (ale nie polecam - lepiej iść do normalnego zakładu a nie do sieciówek)
Gdzieś na wątku soczewkowym było o soczewkach torycznych, że chyba one są na zamówienie i nie można ich dostać ot tak.... Ale to poszperaj bo mogę się mylić. Albo od razu idź dziś do okulisty i dowiedz się co i jak - chyba będzie najszybciej
Stary 2009-11-10, 14:08   #1288
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
nie jest tak źle hehehe zapiecz sobie te ziemniaki na patelni, dodaj jakiś przypraw- najlepiej duzo, dodaj sera żółtego, jajko i tak zapiakaj i super danie w 5 minut! możesz jakiejś wędliny wkroić jak masz coś na zbyciu w lodówce
Cytat:
ale ja nie jestem "zarosnieta" zostawiałam do "rosniecia" włsoki znajdujące się blisko lini brwi a resztę wyrywałam,
chyba też tak zrobię

Cytat:

dobrze, ze mam TZa ktory sam mi i sobie ugotuje obiad, a nie jeczy, ze mu zonka nie ugotuje choc prawde mowiac z jego strony na dietetyczny obiad nie mam co liczyc
no właśnie jakby mi tż gotował obiady to jadłabym 5 razy w tygodniu spaghetti- bo tż je uwielbia na wszystkie sposoby, gdzieś w między czasie bym jadła frytki i pizzę, kanapki z majonezem- ogólnie bomby kaloryczne a tż tak je i chudy jak patyk
Stary 2009-11-10, 14:09   #1289
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
toryczne to te na astygmatyzm tak?
moj TZ wlasnie je mial, dobrala mu pani doktor w vision express i byly robione specjalnie na zamowienie... ale nie dal rady ich nosic i je zwrocil z tego co pamietam to mamy na watku dziewczyny z astygmatyzmem to moze ktoras cos doradzi

ja mam taki wielki hurtowy 3kg wor warzywek na patelnie Hortexa bez zadnych przypraw (kupuje go w Selgrosie), wiec przyprawiam je sobie sama swoimi ziolkami, co tam mi przyjdzie do glowy zwazajac na to, ze dosc duzo tych warzyw pochlaniam to tak mi sie bardziej oplaca kupowac

Nic a nic mnie zrozumiałaś ja się chciałem dyskretnie wyżalić, że sam dzisiejszej nocy będę musiał spać

Tancerka dzięki za radę ;-) kiedyś dawno, dawno temu , gotowałem sobie obiadki jak mieszkałem sam w Irlandii.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2009-11-10 o 14:13
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:29   #1290
tancerka212
Zakorzenienie

ale mi smutno... siedzę sama jak palec na stancji, z tżtem się nie zobaczę aż do piątku, a obok mnie leżą książki które mnie w ogóle nie interesują a muszę się nimi zająć do tego ta obrzydliwa pogoda zaraz wpadne w depresje.. żeby chociaż tż był obok to byłabym przeszczęśliwa a tak jedna wielka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości