Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 14:33   #1291
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ale mi smutno... siedzę sama jak palec na stancji, z tżtem się nie zobaczę aż do piątku, a obok mnie leżą książki które mnie w ogóle nie interesują a muszę się nimi zająć do tego ta obrzydliwa pogoda zaraz wpadne w depresje.. żeby chociaż tż był obok to byłabym przeszczęśliwa a tak jedna wielka
Ty pogoda dla zakochanych chodź podmuchasz mi w paluszek bo tak sobie właśnie przyfasoliłam, że mi spuchł
Stary 2009-11-10, 14:40   #1292
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi smutno... siedzę sama jak palec na stancji, z tżtem się nie zobaczę aż do piątku, a obok mnie leżą książki które mnie w ogóle nie interesują a muszę się nimi zająć do tego ta obrzydliwa pogoda zaraz wpadne w depresje.. żeby chociaż tż był obok to byłabym przeszczęśliwa a tak jedna wielka

Biedulka nasza (. Wiem co czujesz, bo jak mój TŻcik wyjeżdża na dwumiesięczne delegacje to ja wariuję. Dla Ciebie ->, żeby Ci chociaż trochę mniej smutno było.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:46   #1293
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jakby mi tż gotował obiady to jadłabym 5 razy w tygodniu spaghetti- bo tż je uwielbia na wszystkie sposoby, gdzieś w między czasie bym jadła frytki i pizzę, kanapki z majonezem- ogólnie bomby kaloryczne a tż tak je i chudy jak patyk
a to moj TZ lubi roznorodnosc, wiec codziennie musi byc co innego na obiad pomijajac to, ze chyba jak wiekszosc facetow lubi schabowe, frytki i inne pizze to jednak jest smakoszem - oboje jestesmy wielbicielami malych dobrych rzeczy, wiec pewnie moglabym liczyc na jakas pyszna salatke (niekoniecznie dietetyczna bo np. serem plesniowym), grzanki z kozim serkiem czy millefeuille z warzywami i oscypkiem albo tatara
moj wlasnie tez wsuwa ile wlezie (m.in. po 2 obiady dziennie - jeden w pracy, drugi u mnie ) i moze chudy jak patyk to nie jest, ale wage ma stala i bardzo proporcjonalna do wzrostu. ciekawa jestem czy kiedys zacznie tyc... choc jest bardzo podobny do swojego taty, w ktorym nie uaktywnila sie na starosc tendencja do tycia, wiec moze zawsze pozostanie szczuply i szczesliwy, bo moze jesc na co ma tylko ochote, a jesc uwielbia z reszta duzo je, ale tez duzo sportu uprawia, wiec moze sie to rownowazy teraz na silce jakis program treningowy robi - kazdego dnia ma jakies inne partie do cwiczenia niech cwiczy... trzeba mnie bedzie w koncu przez prog przeniesc

Cytat:
Tancia a wlasciwie to o czym piszesz ta swoja prac? narzucili Wam temat czy juz zdazylas sie nim zudzic?
u mnie tez paskudnie i do tego pada, ale dzieki temu jeszcze bardziej sie ciesze, ze siedze sobie w domku, popijam goraca herbatke, sluchajac muzyczki z kotem na kolanach i tez siedze w ksiazkach, ale w sumie zle nie jest grunt to pozytywne nastawienie ja tak sobie mysle, ze nie ma co zwlekac z pisaniem tej pracy, bo im wczesnien zaczne tym wczesniej skoncze a potem juz bede myslec tylko o slubie, podrozy poslubnej i samych milych rzeczach taka nagroda mnie czeka... ale najpierw musze sie wyzyc na klawiaturze i cos madrego popisac

juz wam chyba pisalam, ze mam postanowienie zeby tego listopada nie wpasc w zaden dolek? w sumie dobrze mi idzie bardzo dobrze mi robi mysl o grudniowym wyjezdzie (dokladnie za miesiac wyjezdzamy oby spadl snieg, bo juz nie moge sie doczekac jak przyczepie deske do nog )
moze Tancia tez sobie pomysl o czyms co Cie milego czeka w niedalekiej przyszlosci
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 15:05   #1294
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Tancia a wlasciwie to o czym piszesz ta swoja prac? narzucili Wam temat czy juz zdazylas sie nim zudzic?

moze Tancia tez sobie pomysl o czyms co Cie milego czeka w niedalekiej przyszlosci
właśnie temat nam narzucili.. chociaż ja w sumie i tak nie wiedziałabym o czym pisać więc nawet z tego byłam zadowolona.. mój temat pracy to diagnoza ekonomiczno- finansowa restrukturyzowanego predsiębiorstwa państwowego pierwszy rozdział mam o restrukturyzacji a szczerze mówiąc to nie mam o tym pojęcia jakoś...
a w najbliższej przyszłości nie czeka mnie nic dobrego.. uciekający czas, egzamin na kursie księgowości, pisanie nudnej pracy magisterskiej, całotygodniowe rozstania z tztem i tylko w weekendy niezbyt długie randki, samotność na stancji.. pewnie jakieś zaliczenia i egzaminy na studiach.. żyć nie umierać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 15:11   #1295
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
czuję się zawstydzona masz rację
[.....]
widze, ze moja wypowiedż dała Ci "kopa w zadek" (zgramnt skądinąd), naprawdę nie masz się czym przejmwoać, przeciez i tak bedziesz piękniejszą PM a buty i biżu już masz? to gdzie fotki!?
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
napisałaś tak jak bym uważała ze stała się największa tragedia na świecie , tylko mowie ze ja bym takiego czegoś kuzynce nie zrobiła !!!! a ciotka niech se gada co chce

nie rozumiem o co tyle krzyku przecież nic nie stosownego nie zostało powiedziane JAK ZAWSZE PRZESADZACIE !!!!! Proste wyrażanie swojej opini
Spokojnie, nie gorączkuj się tak, nie czepiałam się Twojej wypowiedzi, wyraziłam swoją opinię na przesadzone wypowiedzi Can't, bo pisała, jakby się świat walił czego byś kuzynce nie zrobiła? Nie spiskowała ze sprzedawczyniami, czy nie założyła takiej samej sukni, bo niebardzo rozumiem? I jeszcze raz powtarzam, że nie czepiałam się Twojej wypowiedzi, raczej za jej pomocą chciałam zwrócić uwagę, ze suknia Can't nie musi być suknią jej kuzynki Dla mnie np te Lorny, itd... to wszystkie takie same są, ja ich nie odróżniam.
Stary 2009-11-10, 15:45   #1296
BlackAngel
Adwokat diabła

hellow!
wróciłam już na dobre! byłam na zakupach, bo dziś wypłata niah niah...

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:02   #1297
obca7
Wtajemniczenie

A ja jadę za chwilke na basen
Tez mam dzisiaj wypłatę no ale trzeba przelać za szkołe i po wypłacie ehhh. tzn. zostanie tam coś jeszcze ale to idzie na slub

tancia nie dołuj się Ale jak jest co robić to czas szybciej leci. a jak czas szybko leci to bliżej do naszego ślubu
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:15   #1298
BlackAngel
Adwokat diabła

ale co zaczynam oszczędzać! i znowu mam rozmowę kwalifikacyjną.. jak ma się pracę to szaleją

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:38   #1299
certina4
Wtajemniczenie

Hej, ja już z naprawionym samochodzikiem wróciłam, zjadłam i oglądałam swoją paczuszkę z all i się oczywiście wkurzyłam bo facet pomylił numery dziurkaczy i dostałam zamiast tego na którym mi bardzo zależało jakiś beznadziejny i zamiast naklejek z filcu, naklejki z PCV połowę tańsze już do niego napisałam że w czwartek wysyłam do niego te rzeczy i czekam na zwrot kasy za przesyłkę oraz na wysłanie tych rzeczy, które zamawiałam. Do tego liczyłam na jakiś prezencik gratis bo zamówiłam na 150zł różnych rzeczy do albumów a on nie dość że pomylił zamówienie to jeszcze nic nie dał. Aha no i rozmawiałam z panią z poczty, pytałam kiedy listonosz przyniósł paczkę, to powiedziała że wczoraj, więc ja pytam: to w takim razie o której godzinie bo ja wczoraj do 17. 30 stałam 30min w kolejce i paczki nie było, więc się zastanawiam czy go kryła czy co, więc powiedziałam też że fajnie byłoby gdyby listonosz chociaż zadzwonił i powiadomił że paczka jest to pani mi powiedziała że jak chcę to mogę złożyć skargę i jak dostanie jedno- dwa upomnienia to już zacznie się starać bo teraz wszystkim na pracy zależy, to jej uprzejmnie powiedziałam że wolałabym chyba z nim porozmawiać niż od razu skargę składać, ale że sytuacja powtarza się już któryś raz, ale w sumie to nie wiem czy nie powinnam tej skargi złożyć, a kiedyś w ogóle listonosz zostawił mi w skrzynce przesyłke która wymagała mojego podpisu, więc co... podpisał się za mnie... nawet nie wie dziad czym to grozi, jakbym tylko była chamska to już by tam nie pracował za coś takiego, a tu jeszcze śmie mi paczek nie przynosić. I tez wszędzie podjeźdża samochodem

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
u mnie to standard i to z reguły gdy są większe listy albo wręcz paczuszki.. Bo listonoszowi się nosić nie chce albo nie miesci mu sie do torby. RAz miała m taką sytuację że wszedł na górę i wręcz wręczył mi awizo ze słowami: Paczka mi się do torby nie zmieściła..
mój listonosz kiedyś zadzwonił do domofonu że zostawia awizo bo paczka jest duża i nie ma jej ze sobą, ale że będzie do odebrania o "tej godzinie na poczcie" no ale przynajmniej zadzwonił, a teraz widocznie dawno nie dostał kopa w tyłek i się opierdziela.

Ewa jak tam dzisiaj się czujesz?

Agator czekamy na relację z pierwszego mierzenia sukien

Cytat:
to napisz po filmie co o nim sadzisz ja tylko widzialam w kinie trailer i robi wrazenie, aczkolwiek tematyka kompletnie przeze mnie nielubiana, dlatego jestem sceptyczna
ja lubię takie kino a mój TŻ w ogóle interesuje się podobną tematyką w ramach hobby także na pewno napiszę jak film ja właśnie nie widziałam zwiastunów w tv bo jakoś bardzo mało ostatnio oglądam

Cytat:
urok przymierzania sukni bedzie ale w swoim czasie pewnie nie bede tak szalec i przezywac w zwiazku z tym jak poniektore z Was, ale mam nadzieje, ze sprawi mi to przyjemnosc. na razie mi nie spieszno, bo wole to zalatwic raz a dobrze, w miare krotkim czasie, ale nie az tyle przed slubem, bo to dla mnie za wczesnie... wole sobie dawkowac te przygotowania... wszystko powolutku sobie wybieram i sprawia mi to jakas tam przyjemnosc nigdzie sie nie spiesze mam jeszcze w koncu 8,5 miesiaca duzo czasu najpierw sobie zalatwilam rzeczy podstawowe, w najblizszym czasie bede zalatwiac mniej podstawowe (kwiaciarnia, ciasta (bo podobno trzeba by juz niedlugo rezerwowac), makijaz, fryzjer, spiewaczka itp) - porozgladam sie na targach, wypytam kiedy rezerwowac, a jak juz to podpiszemy umowy i bedzie kolejny punkt z listy do skreslenia a na koniec sobie zostawimyz TZem rzeczy typu ubrania czy bizuteria taka wisienka na torcie
ja mam identyczne podejśćie

Cytat:
Tancia dasz radę, jeszcze kilka m-cy i będziecie razem mieszkać, a teraz marsz do książek i pisać pracę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:55   #1300
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę i mi tez przydałaby się profesjonalna regulacja brwi bo mam wrażenie że mój kształt jest jakiś taki "z przypadku.." tylko kurczę aż 2 miesiące mówisz trzeba zapuszczać te brwi?? kurka.. ale może by zaryzykowac...
Ja sobie sama reguluję, bo jak byłam u kosmetyczki, to później wyglądałam jakbym była cały czas zdziwiona
No ale teraz muszę się wybrać na profesjonalne nadanie kształtu, bo coś się wymknęły mi spod kontroli Tzn. pod linią brwi jest ok, ale górą mi jakieś niesforne kłaczki wyłażą, ale się boję ruszać, bo nie chcę za dużo powyrywać

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Mam pytanko ważne: czy któraś z Was nosi soczewki toryczne? Trudno je dobrać? Używać?
Bo muszę na piątek mieć soczewki, a nigdy nie nosiłam, więc musiałabym jakoś dziś znaleźć okulistę w Krk, który by mi dobrał soczewki HELP!
Ja ma zwykłe i dzięki temu, że znam jaką krzywiznę i moc potrzebuję, to zamawiam na allegro, bo jest duuuużo taniej. Właśnie mi dziś koleś napisał, że paczka już wysłana i pewnie dostałabym ją jutro, ale jest święto, więc pewni w czwartek będzie Ja zawsze zamawiam w pakiecie z płynami i tym razem zamówiłam też dwóm ciociom i siostrze, więc koszt przesyłki dzielimy na 4 i jeszcze taniej wychodzi.

Cytat:
a to moj TZ lubi roznorodnosc, wiec codziennie musi byc co innego na obiad
Ehh... ja z moim tez tak mam I on ma dużą potrzebę, żeby wiedzieć co będzie jadł, więc w każdą niedzielę rozpisuje obiadowy grafik na cały tydzień i przy tym zazwyczaj wychodzi tak, że przez 2 tygodnie ani jeden posiłek się nie powtarza No i wszystko gotuję w większych ilościach i później mrożę, żeby TŻcik sobie tylko rozmroził i odgrzał jak ja cały dzień jestem na uczelni

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że przekopałam sie przez całą do tej pory napisaną magisterkę i podopisywałam mnóstwo notatek. Wykonałam 3-dniowy plan w 2 dni Teraz tylko muszę to przepisać na kompie ubierając ładnie w słowa i uzupełnić odnośniki do literatury. No i jeszcze wybrać narzędzia badawcze. Strasznie się tego bałam i nie mogłam sie za to zabrać, ale jak podzieliłam pracę na mniejsze fragmenty, to się okazało, że nie taki diabeł straszny
Mam nadzieję, że teraz już się promotorka nie będzie czepiać, że encyklopedycznie to napisałam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:09   #1301
lain
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie temat nam narzucili.. chociaż ja w sumie i tak nie wiedziałabym o czym pisać więc nawet z tego byłam zadowolona.. mój temat pracy to diagnoza ekonomiczno- finansowa restrukturyzowanego predsiębiorstwa państwowego pierwszy rozdział mam o restrukturyzacji a szczerze mówiąc to nie mam o tym pojęcia jakoś...
a no to rzeczywiscie temat, do ktorego wypadaloby byc choc troche zainteresowanym tym zagadnieniem... a moze jak jeszcze nie zaczelas to jednak sama sobie cos wymyslisz i od razu lepiej by sie pisalo moze cos z rachunkowosci?

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
ja lubię takie kino a mój TŻ w ogóle interesuje się podobną tematyką w ramach hobby także na pewno napiszę jak film ja właśnie nie widziałam zwiastunów w tv bo jakoś bardzo mało ostatnio oglądam
a to ja w tv tez nie widzialam, bo tez malo ogladam za to widzialam w kinie kiedys przed innym filmem dlatego pisze, ze zrobil wrazenie, bo to jednak efekty specjalne i skala ekranu odpowiednia za to cos czuje, ze bedzie w nim spora dawka hamerykanskiego patetyzmu... a tego szczerze nie znosze
my sie chyba wybierzemy na Millenium: Mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet ma bardzo dobre recenzje i jest dla odmiany - szwedzki

zmykam, bo TZ juz jedzie z pracy
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:20   #1302
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć

jak to dobrze, ze jutro wolne nikt nie ściągnie mnie żadną siłą z łóżka aż do 11.00 o nieeeee

dziś jeszcze tylko wieczorem na nauki, ale to przed ostatnie już, nie licząc poradni

na "2012" sama bym poszła, bo te efekty wydawały mi się naprawdę wow tak wiec musimy pomyśleć z TZ bo już dawno w kinie nie byliśmy, mieliśmy jechać w niedzielę, ale film na kanapie przed tv wygrał, lenistwo wzięło górę

Chili dla Ciebie mogę powiedzieć urodzinowy wierszyk"
"Na górze róże na dole maki my Cię kochamy jak dwa aniołki" (w tym też nie jestem chyba zbyt dobra )

Can`t Ty się dziewczyno nie przejmuj, ja na miejscu Twojej kuzynki bym zrezygnowała bo to Ty pierwsza się w tej sukni pokażesz i Ty powalisz wszystkich na kolana więc nic sie nie martw
a tak na marginesie to niezły zbieg okoliczności, kto by pomyślał

a ja dalej poszukuję fajnych czerwonych szpilek i czarnej sukienki, ale jak na razie z marnym skutkiem

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:21   #1303
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a no to rzeczywiscie temat, do ktorego wypadaloby byc choc troche zainteresowanym tym zagadnieniem... a moze jak jeszcze nie zaczelas to jednak sama sobie cos wymyslisz i od razu lepiej by sie pisalo moze cos z rachunkowosci?
hehe a myślisz że rachunkowość jest bardziej pasjonująca z rachunkowości też wypadałoby być obcykanym z tych rzeczy- ale mam troszkę o rachunkowości w tej pracy- między innymi rozdział o badaniu sprawozdań finansowych, jakieś tam analizy ekonomiczno-finansowe też nie są chyba szczytem kosmosu, aby pierwszy rozdział jest taki z którym nigdy nie miałam do czynienia bo na studiach o restrukturyzacji nie było żadnego przedmiotu i sama muszę najpierw dowiedzieć się o co chodzi. na szczęście mam pracę magisterską jakąś z poprzednich lat o niemalże identycznym temacie więc już mniej więcej wiem czego się muszę dowiedzieć- no i cała bibliografia jest z tyłu więc tylko polować na te książki

rany właśnie wróciłam z biblioteki- ależ się zbiegałam po miasteczku bo chciałam się na wcześniejszy wyrobić i normalnie przebiegłam całe iasteczko akademickie ufffff a na koniec poszłam do sklepu i nie było warzyw na patelnię ale na szczęście były żelki
Stary 2009-11-10, 17:25   #1304
mariiasia
Zadomowienie

bry wieczór laseczki!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:40   #1305
asiulek1705
Wtajemniczenie

cześć Pmki
No i jutro mamy wolne hurrrrrra
Stary 2009-11-10, 17:48   #1306
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
No i jutro mamy wolne hurrrrrra
właśnie jak byłam w sklepie to wszyscy kupowali sobie piwko na jutrzejszy miły wieczór a ja- będę siedzieć sama z dala od tżta.....
Stary 2009-11-10, 17:51   #1307
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
właśnie jak byłam w sklepie to wszyscy kupowali sobie piwko na jutrzejszy miły wieczór a ja- będę siedzieć sama z dala od tżta.....
na pewno nadrobicie to w inny wieczór np jak wszyscy będą w pracy a wy będziecie mieć wolne to dopiero będzie satysfkcja

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-10, 17:53   #1308
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak sama, no jak sama? A my PMki to co? Gips? Nie dołuj się już Tancia, wiem, że Ci smutno, ale nadrobicie jakoś i będzie mega przyjemnie
A dzisiaj w "moim" UC jeden facet był ze szczeniaczkiem labradorem, 2 miesięcznym, bo nie miał go z kim zostawić. Jaki słodki psiak, cały czarny. To pies służbowy, przejdzie wszystkie szkolenia, na tytoń, narkotyki, broń.
Stary 2009-11-10, 18:03   #1309
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Mam pytanko ważne: czy któraś z Was nosi soczewki toryczne? Trudno je dobrać? Używać?
Bo muszę na piątek mieć soczewki, a nigdy nie nosiłam, więc musiałabym jakoś dziś znaleźć okulistę w Krk, który by mi dobrał soczewki HELP!
ja noszę soczewki, ale zwykłe więc nie pomogę bo nawet nie wiem co to za soczewki są, o ktrych piszesz ale do okulisty musisz iść bo musi Ci oczka zbadać czy w ogóle możesz nosić jakiekolwiek soczewki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:06   #1310
asiulek1705
Wtajemniczenie

toska ja nosze soczewki toryczne
Ponieważ mam astygmatyzm. Nie jest je trudno dobrać, używa się ich tak samo jak tradycyjnych. Tyle, że takie soczewki indywidualnie do astygmatyzmu są dobierane, ja na takie soczewki czekam od tygodnia do miesiąca czasu, zamawia mi je okulistka

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-11-10 o 18:10
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:08   #1311
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
oj ja jeszcze nie wiem czy też nie będę go sama spędzała niestety, bo mój TZ dzis ma nockę i nie wiadomo jak to jutro będzie będę musiała się zadowolić pewnie jakaś książka damy radę Tańcia, głowa do góry
mój niewidoczny suwaczek pokazuję, ze jeszcze tylko 284 dni, wiec jakoś damy radę

Stary 2009-11-10, 18:13   #1312
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Chili dla Ciebie mogę powiedzieć urodzinowy wierszyk"
"Na górze róże na dole maki my Cię kochamy jak dwa aniołki" (w tym też nie jestem chyba zbyt dobra )
...rumaki?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
toska ja nosze soczewki toryczne
Ponieważ mam astygmatyzm. Nie jest je trudno dobrać, używa się ich tak samo jak tradycyjnych. Tyle, że takie soczewki indywidualnie do astygmatyzmu są dobierane, ja na takie soczewki czekam od tygodnia do miesiąca czasu, zamawia mi je okulistka
Czyli dobrze mi się wydawało że są na zamówienie
A tak z ciekawości: dużo droższe są od zwykłych (na all 6 dwutygodniówek ok 60-70zł)?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:13   #1313
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
...rumaki?

Co do soczewek to ja za 6 par jednomiesięcznych płaciłam ok. 400zł plus jedna para gratis i zazwyczaj płyn jakiś też gratisowo

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-11-10 o 18:15
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:15   #1314
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
...rumaki?

no po prostu wszędzie się te rumaki wcisną

Stary 2009-11-10, 18:16   #1315
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Co do soczewek to ja za 6 par jednomiesięcznych płaciłam ok. 400zł plus jedna para gratis i zazwyczaj płyn jakiś też gratisowo

łoł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:17   #1316
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
o jejku, jak to dobrze, że ja widzę

Stary 2009-11-10, 18:20   #1317
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
nieźle....

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-10, 18:20   #1318
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
łoł
Yhmmm No ale ja stwierdzam, że nie żałuję ani jednej złotówki,za komfort, wygodę i o wiele wiele lepiej widzę w soczewkach niż okularach, jak dla mnie nie ma czego porównywać Nosiłam okulary przez jakieś 17 lat, więc jak pierwszy raz założyłam soczewki to był dosłownie szok Moja reakcja która pani doktor się spodobała: "Wow ale suuuuper"
Stary 2009-11-10, 18:22   #1319
kaska87
Zakorzenienie

ja płącę za soczewki za miesiąc 36zł za parę, ale teraz znalazłam je za 32zł

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 18:23   #1320
lusmarija
Wtajemniczenie

zmykam na nauki, odwiedzę Was pewnie później

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości