Praca magisterska - dyskusja - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 15:09   #2431
ptysza
Zadomowienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

dziewczyny ja się dołączam do Was
póki co jestem na etapie obmyślania o czym by tą pracę napisać
jestem na czwartym roku, promotor mam nadzieję fajny się okaże
tyle, że w grupie już chyba wszyscy wiedzą o czym będą pisać a ja nieeee
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 16:30   #2432
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Ja tez nie wiem o czym mam pisać, szczerze mowiac nie mam nawet zieelonego pojecia! Przedmiot z którego mam pisać jest strasznie nudny

Czy jest tez taka osoba jak ja która kompletnie nie interesuje przedmiot z ktorego pisze prace?! Bo mi jest smutno z tego powodu.. wsyscy tacy "zapasjowani", zainteresowani tym co pisza.. a ja taki gupek nie
Stary 2009-11-09, 09:30   #2433
teleskop86
Rozeznanie

Dziewczyny, byłam dziś u mojej pani promotor uspokoiła mnie i duzo podpowiedziała do mojego tematu. powiedziała zebym sie nie martwiła bo temat jest jak najbardziej do napisania) zabieram sie wiec do pracy nie ma co marudzić tylko wziąść się za pisanie wierze że będzie dobrze
trzymam kciuki za przyszłe magazynierki!! niech moc twórcza będzie z Wami( z Nami)

teleskop86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 10:14   #2434
Celinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teleskop86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dziś u mojej pani promotor uspokoiła mnie i duzo podpowiedziała do mojego tematu. powiedziała zebym sie nie martwiła bo temat jest jak najbardziej do napisania) zabieram sie wiec do pracy nie ma co marudzić tylko wziąść się za pisanie wierze że będzie dobrze
trzymam kciuki za przyszłe magazynierki!! niech moc twórcza będzie z Wami( z Nami)
Do boju! Damy rade!

ja też za chwilkę idę do biblioteki i się ostro za to biorę

Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 16:35   #2435
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celinaa Pokaż wiadomość
Jejku, podziwiam, już napisałaś część teoretyczną?

Ja się nie mogę zebrać znów miałam kilka dni zapału, czytałam, planowałam a teraz zastój i ani drgnie, nic do przodu. Obiecywałam sobie że w sobotę posiedzę nad tym, mamy 12 i jeszcze nic nie zrobiłam
Zebrałam się i napisałam, choć trudno mi było... Temat mnie zupełnie nie interesuje, więc muszę się dodatkowo przymuszać. Część teoretyczna zajęła mi 10 stron - tyle wystarczy. Niestety, nie mogę liczyć na pomoc mojego promotora. Muszę działać sama, on tylko mówi czy dobrze czy źle... Chcę mieć to za sobą.

Celinaa, a gdzie możesz pracować po swojej specjalizacji?

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 17:58   #2436
teleskop86
Rozeznanie

Cytat:
Do boju! Damy rade!

ja też za chwilkę idę do biblioteki i się ostro za to biorę
ufffffffff godzine temu wróciłam z czytelniale sie zmuliłam, mówie Wam, masakra, czas tam tak szybko uciekai jeszcze do ksero stałam godzineale wróciłam obładowana materiałami do pierwszego rozdziału mojej pracy na dzis wystarczy, jutro i środa czytanie literatury a za pisanie wezme się w piątek teraz ide sie relaksować
pozdrawiam

Stary 2009-11-09, 18:09   #2437
Annaluka
Zakorzenienie

Witam Was

Wątek dla mnie

Jestem na II roku studiów uzupełniających. Mam już licencjat.
Jest listopad, a ja mam temat i plan pracy stworzony na szybko przed wakacjami...

Praca ma 5 rozdziałów. Piszę o Rzeczniku Praw Obywatelskich w ujęciu legislacyjnym.

Zaplanowałam sobie, że do końca listopada napiszę chociaż ten pierwszy rozdział. Właściwie muszę tego dokonać, bo gdzie te 4 następne rozdziały i jeszcze sesja egzaminacyjna

Szczerze - mam dosyć. Kompletnie mi się nie chce i trochę żałuję, że nie zakończyłam edukacji na licencjacie... Nie mogę się za to zabrać A obrona pewnie w czerwcu/lipcu.

Poczytam Was, może mnie zmobilizujecie i dodacie sił.
Stary 2009-11-10, 14:21   #2438
karoolaaa
Zakorzenienie

dolaczam do watku jestem nad 4 roku prawa i rozmyslam nad tematem pracy magisterskiej , tylko narazie z marnym skutkiem

Edytowane przez karoolaaa
Czas edycji: 2009-11-10 o 14:24
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 14:37   #2439
Malaja
Zadomowienie

hej a ja jestem na etapie koncowym tzn poprawki kosmetyczne zostaly prace napisalam w pol roku ale jakby zliczyc godziny prze komputerem to moze zajelo mi to 2 tygodnie Najgorzej jest zaczac.Potem jakos pojdzie

pod koniec miesiaca lub poczatkiem grudnia obrona

Boje sieeeeeeeeeee!!!
Stary 2009-11-10, 23:52   #2440
Celinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Zebrałam się i napisałam, choć trudno mi było... Temat mnie zupełnie nie interesuje, więc muszę się dodatkowo przymuszać. Część teoretyczna zajęła mi 10 stron - tyle wystarczy. Niestety, nie mogę liczyć na pomoc mojego promotora. Muszę działać sama, on tylko mówi czy dobrze czy źle... Chcę mieć to za sobą.

Celinaa, a gdzie możesz pracować po swojej specjalizacji?
10 stron, to wg naszych kryteriów i tak sporo, promotorka mówi że wstęp ma być krótki, bo jej najbardziej zależy na wynikach i dyskusji.
Zastanawiam się co napisać we wstępie? tzn dlaczego piszemy na dany temat, zarys tematyki i teorie/literatura potwierdzające nasze założenia, wystarczy? Chcę zrobić wstęp i w nim podrozdziały, jestem teraz na etapie myślenia co chce w nich konkretnie napisać. Piszę o kompetencji komunikacyjnej gimnazjalistów, będę robić test słownikowy i ankietę. Narzędzie mam gotowe, i się zastanawiam czy jest sens robić pilotaż, bo niby promotorka mówiła że trzeba, ale po co skoro mam już gotowe narzędzie z normami

Moje promotorka jest na urlopie naukowym oficjalnie w tym roku. Spotyka się z nami raz na 2 miesiące, jak coś mówiła żeby do niej dzwonić, ech. Czyli pracę praktycznie sami musimy napisać.

Nie wiem co z pracą po studiach, nie będę podchodzić do egzaminu specjalizacyjnego. Zobaczymy

Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 00:52   #2441
Crysanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Ja tez nie wiem o czym mam pisać, szczerze mowiac nie mam nawet zieelonego pojecia! Przedmiot z którego mam pisać jest strasznie nudny

Czy jest tez taka osoba jak ja która kompletnie nie interesuje przedmiot z ktorego pisze prace?! Bo mi jest smutno z tego powodu.. wsyscy tacy "zapasjowani", zainteresowani tym co pisza.. a ja taki gupek nie
Hej, ja tak mam.. temat, ani dziedzina, z której mam pisać w ogóle mnie nie interesuje - wiem, że nie przyda mi sie to w późniejszej pracy.. w ogóle nie mogę sie zabrac za pisanie.. ; / nie mam ani jednej strony- literatury i kserówek tez niezawiele.. do promotorki wybieram sie i wybrac nie moge .. Też mi smutno z tego powodu, jak obserwowałam mojego brata piszącego magisterke był taki pochłoniety ta pracą, myślałam, ze dla mnie tez to będzie piękne zakonczenie studiów i obrona na 5.. niestety jeśli sie obronię w czerwcu to pewnie na 3, a prace napisze byle jak, na "odwalcie sie i dajcie mgr". Szkoda ; /
Crysanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 08:45   #2442
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
dolaczam do watku jestem nad 4 roku prawa i rozmyslam nad tematem pracy magisterskiej , tylko narazie z marnym skutkiem

to zupełnie tak jak ja do tego chyba mój wybór seminarium nie był zbyt trafiony
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 09:51   #2443
velika
Winter is coming

Ja zaczęłam pisac pierwszy rozdział, mam już 5 stron;D Chciałabym się bronić pod koniec kwietnia albo na początku czerwca(w maju mój promotor jest poza Polską), mam nadzieję, że się uda. Jestem na 5-tym roku prawa i nie mogę uwierzyć, że to tak szybko zleciało. Z innych zobowiązań mam 3 egzaminy, z czego dwa z fakultetów i egzamin z języka, więc z tym się uporam do marca. Temat mam średni, ani nudny, ani mocno pasjonujący, ale do napisania bez przesadnych cierpień, tak myślę. Na prawie niestety raczej nie ma możliwości robienia badań, ankiet i innych takich-opieramy się na analizie aktów prawnych, co nie daje dużo możliwości do popisu.
Z wyboru promotora jestem zadowolona, wiem, że nie będzie się dużo czepiał i raczej daje nam wolną rękę przy pisaniu. I to lubię

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 11:04   #2444
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
to zupełnie tak jak ja do tego chyba mój wybór seminarium nie był zbyt trafiony
oj ogole wybor seminarium to jedna wielka farsa Nie mozesz zapisac sie tam gdzie chcesz tylko tam gdzie jest miejsce a z czego chcesz pisac?
Stary 2009-11-11, 13:45   #2445
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
10 stron, to wg naszych kryteriów i tak sporo, promotorka mówi że wstęp ma być krótki, bo jej najbardziej zależy na wynikach i dyskusji.
Zastanawiam się co napisać we wstępie? tzn dlaczego piszemy na dany temat, zarys tematyki i teorie/literatura potwierdzające nasze założenia, wystarczy? Chcę zrobić wstęp i w nim podrozdziały, jestem teraz na etapie myślenia co chce w nich konkretnie napisać. Piszę o kompetencji komunikacyjnej gimnazjalistów, będę robić test słownikowy i ankietę. Narzędzie mam gotowe, i się zastanawiam czy jest sens robić pilotaż, bo niby promotorka mówiła że trzeba, ale po co skoro mam już gotowe narzędzie z normami

Moje promotorka jest na urlopie naukowym oficjalnie w tym roku. Spotyka się z nami raz na 2 miesiące, jak coś mówiła żeby do niej dzwonić, ech. Czyli pracę praktycznie sami musimy napisać.

Nie wiem co z pracą po studiach, nie będę podchodzić do egzaminu specjalizacyjnego. Zobaczymy
No właśnie, wstęp ma być krótki, zwięzły i na temat. Powinien nawiązywać do problematyki badania i wyjaśniać podstawowe pojęcia używane w tekście, przy odwołaniu się do odpowiedniej literatury. Krótko podać przyczyny, jakie skłoniły do przeprowadzenia badania, jego cel oraz sposoby, za pomocą których cel badania będzie realizowany. Ja mam dwie hipotezy, toteż we wstępie podzieliłam je na dwa podrozdziały. Co do pilotażu, też go nie przeprowadzałam, chociaż mieliśmy je w zaleceniach. W przypadku mojego badania stwierdziłam, że to zbyteczne. Mam ankietę, narzędzia badawcze, osoby - mogę działać .

and random compliments.
Stary 2009-11-11, 16:06   #2446
Kaarinna
Przyczajenie

Witam,
Cieszę się ,że odnalazłam taki ciekawy wątek.
Widzę,że wzajemnie sobie pomagać wiec ośmielam się mieć również do Was prośbę.Bardzo Was proszę o wypełnienie ankiety( to taka wstępna ankietka można powiedzieć)
7 króciutkich pytania dotyczących Piosnki Polskiej.
gdybyście miały jakieś uwagi lub propozycję jestem bardzo chętna do ich przeczytania.Również jeśli ,któraś z Was będzie miała ankietę chętnie wypełnię. http://www.ankietka.pl/ankieta/30960...ka-polska.html

Pozdrawiam.
Kaarinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 07:59   #2447
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
oj ogole wybor seminarium to jedna wielka farsa Nie mozesz zapisac sie tam gdzie chcesz tylko tam gdzie jest miejsce a z czego chcesz pisac?

Z prawa morskiego... A Ty na jakim seminarium jesteś?
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 14:09   #2448
teleskop86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
Z prawa morskiego... A Ty na jakim seminarium jesteś?
ja nie studiuje prawa, ale mialam przedmiot prawo międzynarodowe na studiach i pisalam referat nt. prawa morskiego. musze powiedziec ze bardzo mi sie podobało

Stary 2009-11-12, 15:39   #2449
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam pisac pierwszy rozdział, mam już 5 stron;D Chciałabym się bronić pod koniec kwietnia albo na początku czerwca(w maju mój promotor jest poza Polską), mam nadzieję, że się uda. Jestem na 5-tym roku prawa i nie mogę uwierzyć, że to tak szybko zleciało. Z innych zobowiązań mam 3 egzaminy, z czego dwa z fakultetów i egzamin z języka, więc z tym się uporam do marca. Temat mam średni, ani nudny, ani mocno pasjonujący, ale do napisania bez przesadnych cierpień, tak myślę. Na prawie niestety raczej nie ma możliwości robienia badań, ankiet i innych takich-opieramy się na analizie aktów prawnych, co nie daje dużo możliwości do popisu.
Z wyboru promotora jestem zadowolona, wiem, że nie będzie się dużo czepiał i raczej daje nam wolną rękę przy pisaniu. I to lubię
A jaki masz temat jeśli moge wiedzieć?:0 ja pisze z prawa karnego temat rozwój przestępczości zorganizowanej w Polsce, ale na razie zebrac sie nie moge , zeby zacząć, a czasu coraz mniej

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 15:59   #2450
Shazney
Zakorzenienie

Ale mam lenia... Tak mi się nie chce pisać!

and random compliments.
Stary 2009-11-16, 14:39   #2451
dolce&gabbana
Zadomowienie

Ojj widzę, że nie tylko ja mam lenia i niechęć do pisania pracy mgr Nie potrafię zebrać się w sobie i zacząć pisać ten 1. rozdział, materiałów masę ma, ale zapału brak. Termin oddania rozdziału zbliża się wielkimi krokami, a ja siedzę sobie na wizażu
dolce&gabbana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:28   #2452
maciapek
Rozeznanie

hejka mój pierwszy pościk ja również mam przed sobą prace magisterską...jak narazie nie mam nawet tematu wena=zero, motywacja=zero help!!!!! Nie wiem jak to ugryźć, jestem w ... .
szukam inspiracji na temat Miło tu u Was
maciapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:59   #2453
teleskop86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maciapek Pokaż wiadomość
hejka mój pierwszy pościk ja również mam przed sobą prace magisterską...jak narazie nie mam nawet tematu wena=zero, motywacja=zero help!!!!! Nie wiem jak to ugryźć, jestem w ... .

Witamy

ehhhhhh dziewczyny, miałam pisać w miniony weekend prace i nic z tego nie wyszło...rozchorowałam sie i leżałam w łóżku z bólem głowy i gorączkąw takim stanie nie byłabym w stanie sklecić porządnego zdania...wszystkie moje plany szlag trafiłno ale zbliża sie kolejny weekend i pocieszam sie ze mam 5 stron ostatniego rozdziału, napisane jeszcze w październiku

Stary 2009-11-17, 19:09   #2454
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciapek Pokaż wiadomość
a z jakiego działu będziesz pisała?
bo ja z marketingu - wiec temat rzeka
tyle ze facio kazal nam wybrac cos co nas interesuje, zeby temat nas wrecz pochlonal

i co ja mam pisac o wizazu np?

ja tez właśnie zastanawiam się nad tematem
w sumie dobrze by było go wymyslić teraz juz w tej chwili, bo jutro o 8.30 seminarka i koles bedzie z kazdym indywidualnie omawial temat
Stary 2009-11-18, 11:26   #2455
maciapek
Rozeznanie

studiuje psychologie... nie mam pojęcia o czym pisac...to wszystko tak szybko mineło studiowałam sobie i nie mysłalam o pracy magisterskiej a teraz jestem w kropce moja promotor jest strasznie wymagająca oczekuje że wymyslimy cos bardzo nowatorskiego;/ mysle juz dwa tygodnie i nic konkretnego nie wpadło mi do glowy...kiedy rzuciłam hasło: uzależnienia to tylko pokrecila nosem i stwierdzila ze o tym bylo juz tysiace prac...moze i racja ale chcialabym miec ułatwiony dostep do literatury a jak wymysle jakis temat z kosmosu to bede maiala problem..nie wiem co robic;( w sobote seminarium o zgrozo!!! <wow> ale jestem przeziebiona troszki wiec sie nie wybieram uff...ale i tak czeka mnie rozmowa telefoniczna z pania promotor ałć;/ dobrze ze na wizazu mozna sie wyplakac

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

słuchajcie kochane gdybyście miały jakies pomysły bede wdzieczna za pomoc jakies hasła cokolwiek, cos co moze mnie naprowadzic narazie buszuje po necie i wizazu

Magisterka
Ćwiczę !!!

...bo umrzeć to zbyt mały powód żeby przestać kochać...

Stary 2009-11-18, 21:34   #2456
ptysza
Zadomowienie

mam temat !!!!
taki wstępny, roboczy

"Przesłanki rozwoju strategii marketingowej w firmie usług medycznych "

na 9 grudnia wyznaczyl mi termin, mam przyjsc do niego z wstepnie zebrana literatura

widze ze bedzie nas niezle gonic , bo jestem dopiero na 4 roku
Stary 2009-11-22, 21:18   #2457
teleskop86
Rozeznanie

Udało mi się napisac 4,5 strony wczoraj 1,5 i dziś reszte nie wiem czy to dużo czy mało ale zawsze cośa wam ile udaje sie napisac w ciągu 2 dni?? pytam, bo nie wiem, czy to tylko ja tak wolno pisze
pozdrawiam

Stary 2009-11-23, 13:59   #2458
maciapek
Rozeznanie

a ja jak tematu nie mialam tak nie mam... ostatnie seminarium zostalo odwolane chociaz mam z glowy nie przyjemna rozmowe z pania promotor do nastepnego spotkania dwa tygodnie moze przez ten czas cos mi do glowy wpadnie...mysle zeby napisac cos o stresie, rodzina psychosomatyczna cos w tym kierunku...jak to sprecyzowac zeby zadowolic moja babeczke sama nie wiem a kobitka ma dziwne wahania nastroju strach sie bac

Magisterka
Ćwiczę !!!

...bo umrzeć to zbyt mały powód żeby przestać kochać...

Stary 2009-11-23, 14:59   #2459
Ewik86
Zakorzenienie

Witajcie. Czy ja też mogę się przyłączyć?

Jestem na V roku resocjalizacji i niedawno zaczęłam pisać swoją pracę mgr. Część teoretyczną powinnam mieć napisaną w ubiegłym roku na zaliczenie seminarium, ale nie napisałam, tzn. ściągnęłam informacje z neta i mi zaliczyła
Ale cieszyć się mam z czego, bo w ubiegłym tygodniu miałam seminarium i promotorka powiedziała, że mamy miesiąc na napisanie części teoretycznej (do 12. grudnia), bo od następnych zajęć zaczynamy metodologie.
Mam na razie 10 stron, ale brakuje mi bibliografii A moja część teoretyczna powinna mieć ok. 50 stron! Nie wiem czy tyle napiszę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:04   #2460
karoolaaa
Zakorzenienie

a ja musze sie w tym tygodniu zadeklarowac co do tematu ,a zupelnie nie weim o czym chce pisac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości