Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 10:45   #4411
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Gabrysia dopiero od tygodnia zaczęła dłużej leżeć na brzuchu, wcześniej wytrzymywała jakąś minutę, a częściej kilkadziesiąt sekund, teraz potrafi tak leżeć parę minut. Odmieniło się jej od kiedy zaczęłąm ją kłaść przodem do telewizora (uwielbia go niestety). Teraz staram się ją kłaść na brzuchu bez wspomagacza i działa.

A, chciałam jeszcze pochwalić córkę, gdyż wieczorem nie mamy problemu z zasypianiem. Po butelce kładę ją do łóżeczka, chwilę poleży i zasypia, czasem daję jej smoczka, ale nie jest niezbędny
gratuluje zasypiania i donoszę że u nas tv tez jest najlepszym przyjacielm dzieciaka, chyba kupie jej jakies porzadne 46 calowe LCD

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co niedawno usłyszałam w wiadomościach w radiu i wystraszyłam się strasznie
W jakimś meście niestety nazwy nie usłyszałam bo za poźno włączyłam troje dzieci umarło po szczepieniu na pneumokoki Wstrzymano szczepienia i robią badania dla czego tak się stało.
Zastanawiam sie teraz czy szczepić moje maleństwo bo boję się nieziemsko.
widze, ze opinie sa podzielone. ja szczepic nie zamierzam. i nie bede komentowac to wybor kazdej z nas.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Dziewczyny, mam doła
Bartuś znów miał taki atak ... godzinę temu go karmiłam i pod koniec karmienia /przysypiał juz, ale nie spał/ znów zaczął tak machać głową w góra i w dół
Podniosłam go na półsiedzaco, zawołałam do niego i przestał - ale otworzył szeroko oczy i buzie i tak siedział kilka sekund

Teraz siedze i rycze a On śpi jak aniołek
Boje się, zeby to nie było coś poważnego
dziewczyny juz Cie 'naprostowaly' wiec nie bede powielac. dorzuce tylko, ze aby wszystkim wyszlo na dobre nie trzeba wyrokowac , poradzisz sie lekarza i sprawa sie wyjasni takie domysly i czarnowidztwo nie wplywaja dobrze na WAS- Ciebie i Dziecko, a Ty jako madra mamusia dobrze to wiesz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Mamy butelkowe - tylko proszę się nie śmiać
czy jak myjecie butelki po jedzeniu, to za każdym razem wyciągacie smoczek z tej osłonki którą się przykręca do butelki ?

zamierzam skorzystać w końcu z tego wynalazku

yyy ja to co drugi raz
Cytat:
cześć

mi się też nudzi, mały dzisiaj grzeczny - na razie - tfu, tfu, tfu i puk, puk w niemalowane
mogłabym cos zrobić, ale przecież mówiłam że nie będę nic robić, a nie mogę rzucać słów na wiatr
robię tylko pranie, ale wywieszę tylko swoje rzeczy
coz za determinacja.
swoja droga mozecie zalozyc KLUB NArzeKACZY NA GNOMY hihi
albo jakis z radami jak naprostowac delikwenta gdy narozrabia

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

chciałam się uroczyście pochwalić, ze mój Tomasz jest normalny i zjada deserki, a nie tylko szpinak - przed chwilą wciagnął cały słoiczek musu ze sliwek i myślę, ze zjadłby jeszcze jakby było
mialam pytac czy zastepujesz tym deserkiem obiadem jedno mleko ale gdzies juz odpisalas po drodze ze nie, o ile dobrze zrozumialam. za to mam pytanie do tego szpinaku, w jakiej postaci od kiedy mozna podac.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:49   #4412
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Tru wszystkiego najlepszego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:50   #4413
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nieprawda
pomerdalas
malo tego... w sztucznym jest i D i K
Mz na piersi D i K
Na butelce tylko D
no wiedziałam że gdzieś dzwoni tylko nie wiedziałam w jakim kościele dzieki za poprawke
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:52   #4414
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

W dniu urodzin Twych kochana
Życzę szczęścia pod dostatkiem.
Aby troski i kłopoty
Odpłynęły gdzieś ukradkiem.

Słońce niech Ci zawsze świeci,
A na twarzy uśmiech gości.
I by nigdy Ci nie brakło
Marzeń, wiary i miłości.

100 LAT TRU
Stary 2009-11-11, 10:52   #4415
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dziś rano to się wystraszyłam, przebierałam Amelkę na łóżku - na przewijaku jej trochę ciasno, i tyle co odłożyłam pieluszkę i wzięłam nową czyli dosłownie kilkanaście sekund wracam do łózka a ona leży odwrotnie niż ją zostawiłam , szybko się uwinęła dobrze że na środku łóżka leżała. w łóżeczku to szaleje ale raczej w poprzek ją ciągnie i tak ją dużo razy zastawałam a tu niespodzianka, Amelka - wędrowniczek...
akrobatka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 11:13   #4416
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Tomaszek ładnie przespał noc obudził się tylko dwa razy na jedzenie Obudził się o 8.30 a o 9.30 znow zasnął I co najdziwniejsze w nocy go karmiłam , brałam do odbicia i odkładałam do łozecxzka jak jeszcze nie spał i sam zasypiał

A ze słych wiadomośc to zaraziłam Tomcia katarem
Mój to chyba będzie weteranem nocnego budzenia
gratuluję i po cichu zazdroszczę

hmm, zawsze musi być coś, nie ?
mój ma ciągle katar, już chyba od 1,5 m-ca
codziennie odciągam, ale to chyba z tego że jest za sucho, kaloryfery grzeją i mimo mokrych pieluch, nawilżacza i wietrzenia jest sucho

i sypie śnieg u mnie, jest zero stopni i pochmurnie
a chciałam wykorzystać męża i iść na spacer

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 11:30   #4417
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć

Tomaszek ładnie przespał noc obudził się tylko dwa razy na jedzenie Obudził się o 8.30 a o 9.30 znow zasnął I co najdziwniejsze w nocy go karmiłam , brałam do odbicia i odkładałam do łozecxzka jak jeszcze nie spał i sam zasypiał

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 11:33   #4418
Tulipfever
Rozeznanie

Tru spelnienia marzen

Cytat:
dziś rano to się wystraszyłam, przebierałam Amelkę na łóżku - na przewijaku jej trochę ciasno, i tyle co odłożyłam pieluszkę i wzięłam nową czyli dosłownie kilkanaście sekund wracam do łózka a ona leży odwrotnie niż ją zostawiłam , szybko się uwinęła dobrze że na środku łóżka leżała. w łóżeczku to szaleje ale raczej w poprzek ją ciągnie i tak ją dużo razy zastawałam a tu niespodzianka, Amelka - wędrowniczek...
Trzeba bardzo uwazac na te nasze lobuziaki. Polozna mnie ogromnie uczulala, aby nigdy nie zostawiac dziecka samego na sofie, lozku, przewijaku- bo nie znasz dnia ani godziny, gdy nauczy sie przewracac i raczkowac, smignie Ci w trzy sekundy

Ania po dwoch piersiach zasnela. Rano zrobilam pranie, wrzucilam do suszarki, ale mysle sobie "e, glosno chodzi, obudzi mi Anie- wylacze". Wylaczylam i bezmyslnie otworzylam drzwiczki suszarki, wypuszczajac pare na hol. Oczywiscie, natychmiast wlaczyl sie czujnik dymu, ktory wisi w holu, a ktorym zapomnialam. Halas na caly dom, musialam leciec, zeby szybko wylaczyc. Ania...nawet nie mruknela, spi jak zabita

Ma sen bardzo gleboki. Kiedys szlam z Nia chodnikiem, spala sobie grzecznie w wozeczku, a tu autobus musial uzyc klaksona na rowerzyste- doslownie 3 metry od nas. Klakson tak doniosly, ze mi doslownie serce podskoczylo do gardla. A Ania nic, kimala slodko

Edytowane przez Tulipfever
Czas edycji: 2009-11-11 o 11:34
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 11:39   #4419
eleeri
Zakorzenienie

Tru wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń

Stary 2009-11-11, 11:43   #4420
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Moje dziecko poszło spać o 00:30, więc jadłam kolację przy czytaniu
Dzisiaj się nieco szybciej zlitowało, ale kto wie, czy na długo..
O ktorej ci wstaje jak chodzi tak pozno spac? Moja usypia tez dosc pozno bo okolo 23, nie wiem co tu zrobic zeby chodzila spac wczesniej

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Zabieram sie za ćwiczenia, zeby zrzucic te moje tłuszcze, moze ktoras dołaczy? Bedzie nam razniej razem, a nie mam czasu na sledzenie drugiego watku na Fitnessie - ledwo za Wami nadążam. Sa chetne?
A moze macie jakies dobre i skuteczne sposoby? Byle nie długie, cos szybkiego a skutecznego poprosze
Ja tez sie zbieram za jakies cwiczonka... i tak juz od 2 misiecy. Mi by sie przydaly jakies cwiczenia na brzuch i posladki

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziecinka już nie śpi, leży teraz z tatem i uskutecznia z nim rozmowy życiowe Jest tu ktoś z kim można kawę wypić?
.
O tej porze przekrecam sie z Lenka na drugi bok i spimy dalej, ale popoludniowa kawke moge z toba strzelic

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Kiedys pytalam Was o swinska grype, czy w Polsce sie o tym mowi. W Holandii w poniedzialek postanowili, ze beda szczepic ludzi starszych, chorych, kobiety w ciazy oraz dzieci od 6 miesiaca do 4 roku zycia. Poza tym wczoraj postanowili, ze beda tez szczepic mlodych rodzicow dzieci ponizej 6 miesiaca zycia (czyli nas z mezem np.).
Ania wczoraj znowu malo spala w ciagu dnia. W takie dni pod wieczor jestem jak detka. Oby dzisiaj chciala troszke pospac
W Norwegii zaczeli juz szczepic. Najpierw grupy wysokiego ryzyka, pozniej reszta. Ja postanowilam ze szczepic sie nie bede

Zaciskam kciuki za Magi Maciusia. Wierze ze wszystko bedzie dobrze.
I za Ani Bartusia. To napewno nic powaznego, moze jakis taki odruch tylko. Moja tez czasami ma dziwne tiki i jak do tej pory nie martwilam sie. A moze powinnam

Dolaczam do zyczen dla Tru

W DNIU URODZIN

…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* H A P P Y *~*~*~*}
…{ *~*~ * B I R T H D A Y * ~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\

Wszystko, co było Twoim marzeniem..
co jest i będzie w przyszłości,
niech nie mija z cichym westchnieniem
lecz się spełni w całości.
Wszystko, co piękne i upragnione
niech będzie w Twoim życiu spełnione!

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 11:56   #4421
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
no wiedziałam że gdzieś dzwoni tylko nie wiedziałam w jakim kościele dzieki za poprawke
zdarza sie najlepszym

Cytat:
Mój to chyba będzie weteranem nocnego budzenia
gratuluję i po cichu zazdroszczę

hmm, zawsze musi być coś, nie ?
codziennie odciągam, ale to chyba z tego że jest za sucho, kaloryfery grzeją i mimo mokrych pieluch, nawilżacza i wietrzenia jest sucho

a czy taki dlugi katar nie zszedl nizej?
co dr na to?
umarlabym gdyby Laura mial tak dlugo katar.Byla wtedy straszna marudka.

My sie wybieramy do szwagra na imieninki i rogale, choc chcialam ich samych wyprawic i odkurzyc i odgruzowac chate.

Moj klopsik od kilku dni wodzi za ojcem oczkami i zaczepia go smiechem.Pocieszna na maksa.Wymusza zainteresowanie swoja osoba

Syla- u mnie na odwrot nie wiem co poczac by szla spac pozniej i pozniej rano wstala.Idzie spac ok 18 i ok 6 wstaje.Jakby tak kolo 20 i 0 8 wstala to nie mialabym sie do czego doczepic

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

jeszcze chcialam zauwazyc ze kilka dni i wkroczymy w druga czesc watku
Jak fajnie ze tyle nas
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:17   #4422
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

ja tylko chciałam zaprosić na nk bo dodałam nowe fotki Natka
Stary 2009-11-11, 12:17   #4423
Sweet_21
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Nie odzywałam się wczoraj bo nie miałam siły
Od przedwczoraj toczę dosłownie walkę z dziennym karmieniem..Bartek ciągle się pręży, wygina do tyłu, popłakuje martwi mnie to, zdarza się to tylko przy karmieniu, już sama nie wiem czy to wina gazów, czy czegoś innego? Chociaż w nocy tak nie jest, podejrzewam, że z racji spowolnionego metabolizmu i to wyjaśniałoby kwestię dziennych batalii..
Ale i tak się martwię..Widzę, że chce zjeść, ale 'coś' mu nie pozwala skoro się tak pręży.
Podciągam mu nóżki do góry, kładę na brzuszku, odbijam po karmieniu, daje gripe water, infacol, czy możliwe, że nic nie pomaga?
Tzn pruka sobie w ciągu dnia, podczas karmienia też mu się zdarzy i je w tedy spokojnie, a czasem po prostu karmienie przeradza się w koszmar
Nie mam siły.Szkoda mi jego, a najgorsze jest to, że w pewnym momencie tracę cierpliwość
No i jest tak, że zje 40 ml i za pól godz znowu troszkę..bez sensu..

W sobote wybiorę się do neurologa, wolę, żeby go zbadał, bo już odchodzę od zmysłów.
Tak mi go żal..

Przepraszam, że tak wpadam i się od razu żalę, ale... no własnie, nawet nie mam głowy, żeby pisać coś innego

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:19   #4424
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
...
O tej porze przekrecam sie z Lenka na drugi bok i spimy dalej, ale popoludniowa kawke moge z toba strzelic

...]
Cytat:
...
ja bym sie napiła ale pewnie ty już o swojej zapomniałaś że ją piłaś

...
To co pijemy kolejną?

Tż-ta rozbiera przeziębienie. Ma temperaturę 37,8 i bóle mięśniowe. A ja się boję, żeby nie zaraził Kingi.
Byłyśmy już na spacerku i czekamy na gości.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:21   #4425
skierka1981
BAN stały

ogłaszam wszem i wobec że melduje się kolejna żona GNOMA już się nacieszyłam że będzie w domu dziś. mówił mi wprawdzie że ma się kiedyś tam spotkać z kolega z pracy na piwko i teraz wrócił i mi mówi że się kąpie i jedzie, no to ja pytam gdzie a on że no przecież ci mówiłem że z Łukaszem na piwo tak mówił że zamierza a nie mówił że dziś....mało go widzę przez pracę jego, Amelka zdziwiona patrzy najpierw jak go zobaczy a dopiero potem załapie że to tatuś i się uśmiecha a on zzmiast poświęcić wolny czas córce to na piwko już mi się wszystkiego odechciało, zawsze coś i nie mamy dla siebie czasu...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:21   #4426
Sweet_21
Zakorzenienie

Ach, Tru!
Wszystkiego co najlepsze, spełnienia najskrytszych marzeń!

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-11-11, 12:31   #4427
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hello dziewczynki

w koncu chwilke dorwałam.
musze posprzatac bo gosci dzis mam
A moja myszka juz 3 noc przespała w całosci (czyt. od 21 do 9)
oby tak juz zostało
Tru wszystkiego naj naj naj

Cytat:
K nie podawałam, jest reguła że dziecko choć raz karmione sztucznie nie musi dostawać K,a Vigantol podaje cały czas ale nie mam pojecia jak długo sie to robi

a jeszcze może mi któraś wytłumaczyć te centyle? z tej całeś siatki wychodzi że mały jest na górnej kresce przy wadze i wzroście co to znaczy?
morska juz ci co prawda wyjasniła o co chodzi z tymi centylami, ale ja chciałam tylko dodac bo ostatnio w DDTVN mówili o tym własnie. i pamietam zebabeczka moiwla ze ja jest dzidzia na górnej kreesce to oze to swiadczyc o nadwadze... a z kolei dolna oznacza niedowage. nalezy wówczas skonsultowac sie z lekarzem.
synek mojej kumpeli miał 10kg jak miał 7 m-cy i lekarka kazała im wyeliminowac niocne karmienie.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość

Może to dlatego, że juz prawie jest na sztucznym,
a pediatra powiedziała mi kiedyś, że przy karmieniu cycem
rzadziej robione kupki to ok, ale po sztucznym powinna
robic codziennie.
o widzisz, a mi dokladnie odwrotnie mowionno, ze jak cycem to czesciej a sztucznie 1x naa kilka dni
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość

pamiętasz jak pytałam o rzucanie główka na boki? napisałam maila do naszej pediatry czy to coś złego i czy powinnam przyjść z nim do badania i dostalam taką odpowiedź:
I don’t think it is something you need to worry about. It doesn’t sound like a seizure or anything. If he has jerking of his arms and legs, that might be of a different concern.
nie wiem czy to może dotyczyć Waszego przypadku, ale może zapytaj swojego lekarza
no to sie nie martwie poki co
lekarza zapytam
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mariolu Twój Antonio jest bardzo podobny do Kuby, pod wzgledem jedzenia oczywiscie. Mój tez ma strajk na mleko. Moge mu je wcisnac tylko jak przysypia juz. Dzisiaj nie chciał mleka na sniadanie a ostatni posiłek jadł o 24. 8 rano sie zbliza, robie mu mleko a on wpada w zlosc i wypluwa smoka. Już sie zdenerowałam bo ile mozna nie jesc. Otworzyłam puszke Nan Activ i zrobiłam mu 90 ml. I wiecie co...wypił Dossał sie do smoka i wszystko wydoił.
Chyba mu ten Bebilon Pepti nie smakuje. Bo wypije tylko jak spi albo jak jest naprawde głodny. Jesli nie wystapi reakcja alergiczna, nie bedzie bolał go brzuszek to przechodzimy na Nana. Może w koncu zacznie jesc.
Cass, przechdzisz na NAN?
ja na Bebilon HA ale chyba s probuje tez na zwykle mleczko. Czemu wybralas NAn? bo ja zastanawian ktore lepsze, NAN, ENFAMIL czy BEBILON
I co sie dziwisz, Bebilon Pepti podobnie jak Nutramigen jest beeee, ja bym tego niewypiła
Cytat:
dziękuje Ci dobra kobieto a jeszcze mi powiedz czy to coś złego jak są na innych kreskach waga i wzrost?
a duze to rozbieznosci sa?

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-11 o 12:32
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:36   #4428
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Od przedwczoraj toczę dosłownie walkę z dziennym karmieniem..Bartek ciągle się pręży, wygina do tyłu, popłakuje martwi mnie to, zdarza się to tylko przy karmieniu, już sama nie wiem czy to wina gazów, czy czegoś innego? Chociaż w nocy tak nie jest, podejrzewam, że z racji spowolnionego metabolizmu i to wyjaśniałoby kwestię dziennych batalii..
Ale i tak się martwię..Widzę, że chce zjeść, ale 'coś' mu nie pozwala skoro się tak pręży.
Podciągam mu nóżki do góry, kładę na brzuszku, odbijam po karmieniu, daje gripe water, infacol, czy możliwe, że nic nie pomaga?
Tzn pruka sobie w ciągu dnia, podczas karmienia też mu się zdarzy i je w tedy spokojnie, a czasem po prostu karmienie przeradza się w koszmar
Nie mam siły.Szkoda mi jego, a najgorsze jest to, że w pewnym momencie tracę cierpliwość

W sobote wybiorę się do neurologa, wolę, żeby go zbadał, bo już odchodzę od zmysłów.
Tak mi go żal..

Przepraszam, że tak wpadam i się od razu żalę, ale... no własnie, nawet nie mam głowy, żeby pisać coś innego
Sweet u nas jest to samo. Mała w ciągu dnia robi 3-4 kupki a mimo to prezy sie. Jak uda jej sie zrobic przed jedzonkiem to przy mleczku jest spokojna (rzadko ale czasem sie zdarza). To dlatego odlozylam decyzje o wprowadzaniu nowych posilkow.
Chociaz dzis dostala troche jabluszka, zobaczymy jak zareaguje

Cytat:
ogłaszam wszem i wobec że melduje się kolejna żona GNOMA już się nacieszyłam że będzie w domu dziś. mówił mi wprawdzie że ma się kiedyś tam spotkać z kolega z pracy na piwko i teraz wrócił i mi mówi że się kąpie i jedzie, no to ja pytam gdzie a on że no przecież ci mówiłem że z Łukaszem na piwo tak mówił że zamierza a nie mówił że dziś....mało go widzę przez pracę jego, Amelka zdziwiona patrzy najpierw jak go zobaczy a dopiero potem załapie że to tatuś i się uśmiecha a on zzmiast poświęcić wolny czas córce to na piwko już mi się wszystkiego odechciało, zawsze coś i nie mamy dla siebie czasu...

mala spi, dzis zrezygnowalysmy ze spacerku bo co raz cos pada
a teraz nudze sie, obiad mam u mamy dzis, tz nie ma
Stary 2009-11-11, 12:39   #4429
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a czy taki dlugi katar nie zszedl nizej?
co dr na to?
umarlabym gdyby Laura mial tak dlugo katar.Byla wtedy straszna marudka.

jeszcze chcialam zauwazyc ze kilka dni i wkroczymy w druga czesc watku
Jak fajnie ze tyle nas
Na szczęście nie, ale to pewnie dlatego że ociągam
dr nic na to, a nawet dwóch nic na to
pytałam, mówili, że jest to normalne w sezonie grzewczym
dodam, że nie jest to taki typowy mokry katar tylko takie gile
gdyby mały był większy to by se je wydłubał palcem

II część wątku - zobaczymy

Cytat:

ech ci faceci, do niczego są
wszyscy są tacy sami

a po co są ?
po to żeby kobieta już za życia wiedziała jak wygląda piekło

Cytat:
Cześć dziewczyny

Tak mi go żal..

współczuję

Stary 2009-11-11, 12:47   #4430
cokacabanka
Raczkowanie

Witam i melduję sie w kolejny ponury, listopadowy dzień.

Gabrysia dzisiaj jest strasznie marudna, ciągle płacze. Wydaje mi się, że to przez wczorajszą wizytę teściów, i powrót męża do domu. Jak zobaczyła swego dziadka to się strasznie rozpłakała, praktycznie wpadła w jakąś histerię. Długo musiałam ją uspokajać. Męża też na początku nie poznała....

Na szczęście teraz śpi w swoim łóżeczku i mam trochę czasu dla siebie i męża.

Jakoś nigdy nie mogę sobie poradzić z Gabrysią po wizycie teściów. Przez całą wizytę nie dają jej spokoju, ciągle ją noszą, podchodzą do jej łóżeczka i ją zagadują, kiedy ją odkładam, by się chwilę przespała. A potem mam cyrki w domu. Wczoraj wieczorem zasypiała 3 godziny, kiedy normalnie zajmuje jej to max 30 minut, no a dziś ten ciągly placz....

A i pocytowałabym was, ale nie wiem jak. Pojedyncze cytaty wiem jak, ale wielocytowanie to na razie dla mnie czarna magia
cokacabanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:51   #4431
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kuba spi, zjadłam obiad (mama mi przyniosła ), TŻ pojechał wiec mam czas na Wizaż
Wiec zabieram sie za zaległości

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Przedstawiam człowieka-muchę znanego jako Weronika
He he fajny pomysł na fotke a Wercia słodka

Cytat:
pocytowalam i chcialam obrazek usunac i mi wszystko wcielo:mur :
Oj dobrze znam to uczucie wściekłości

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Do mam butelkowych: czy dajecie coś na odporność maluchom ? Amelka w sumie od tygodnia jest już na mleku modyf. i tak się zastanawiam czy coś trzeba podawać

Ja z małą nie chodzę regularnie na spacerki bo u nas jest zimno i taki wiatr mroźny.
Daje tylko Cebion Multi, po 4 kropelki do mleka co drugi dzien.

My tez kilka dni nie bylismy na spacerze bo cały czas leje. Mglisto i ponuro. Czekam na lepszą pogodę. Zreszta Kuba cos pokasłuje i w nocy miał zatkany nosek. Boje sie, żeby sie nie przeziebił.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam doła
Bartuś znów miał taki atak ... godzinę temu go karmiłam i pod koniec karmienia /przysypiał juz, ale nie spał/ znów zaczął tak machać głową w góra i w dół
Podniosłam go na półsiedzaco, zawołałam do niego i przestał - ale otworzył szeroko oczy i buzie i tak siedział kilka sekund

Teraz siedze i rycze a On śpi jak aniołek
Boje się, zeby to nie było coś poważnego
Aniu narazie nie ma co panikowac. Dziewczyny mają racje, nie czytaj w necie bo jeszcze bardziej sie zdołujesz.
Jesli sytuacja sie powtórzy to zabierz małego do neurologa.
Mam nadzieje, że to nic poważnego
Ucałuj Bartusia

Cytat:
Mamy butelkowe - tylko proszę się nie śmiać
czy jak myjecie butelki po jedzeniu, to za każdym razem wyciągacie smoczek z tej osłonki którą się przykręca do butelki ?
Śmiać? A a czego?
Zaczynasz dopiero przygodę z butelką wiec masz prawo być zielona

Tak, ja mam butelki z Aventa i Lovi. Tam bez problemu wyciaga sie smoczek. Mam taka małą szczotke do smoczków i myje każdy dokładnie.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Bo moja mała 27.11. skończy 4 m-ce, a ledwo dobija do 6 kg,
chociaż staram sie nie przejmować się tym, dopóki jest zdrowa,
a na razie jest.
Dostaje też żelazo i witaminki tak na wszelki wypadek.

Ale chyba jednak przegrałam batalię o karmienie piersią.
Tyle o tym wiem, a nie potrafię sobie pomóc,
bo gdzieś w środku jakaś blokada siedzi

I jak czytam, że któraś tak jakoś
bez większych sentymentów zrezygnowała
lub chce z tego (postanowiłam karmić do...),
to jest mi przykro. Ja tak bardzo chciałam...
Nie potępiam i nie oceniam nikogo na tej podstawie,
po prostu smutam się.

Na koniec wstawiam zdjęcia Marysi z chrztu 17.10.
- nie obudziła się nawet na polewanie wodą
A ile ważyła po urodzeniu?
Jesli malutka jest wesoła, nie marudzi, ładnie je to nie masz sie co przejmowac.

Wiem co czujesz. Ja co prawda tylko kilka dni karmiłam piersią ale to było okropne uczucie nie móc wykarmic własnego dziecka.
Długo płakałam nie mogłam sobie darowac dlaczego nie mam mleka.
A probowałam wszystkiego zeby rozkręcic laktacje. Niestety nie udało sie. Mam nadzieje, że może jak bede miała drugie dziecko, mleka bedzie pod dostatkiem

Nie smutkaj sie. Jestes wspaniałą mamusia. Najwazniejsze, że karmiłas małą przez te 4 miesiace. To naprawde sporo.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:54   #4432
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Sweet u nas jest to samo. Mała w ciągu dnia robi 3-4 kupki a mimo to prezy sie. Jak uda jej sie zrobic przed jedzonkiem to przy mleczku jest spokojna (rzadko ale czasem sie zdarza). To dlatego odlozylam decyzje o wprowadzaniu nowych posilkow.
Chociaz dzis dostala troche jabluszka, zobaczymy jak zareaguje
Hm..no właśnie.Bartek dzisiaj obudził się na drugie karmienie o 4 nad ranem (zjadł całą butlę 120ml), zasnął, słyszałam, że ciężko mu to szło, bo stękał, myslałam, ze zrobi kupkę, ale nie.I budził się dzisiaj tak co godzinę, az w końcu o 9 rano po wielkim stękaniu zrobił kupkę. Kurcze, wcześniej nie miał problemów
No, ale zrobił tą kupkę, o 10 zjadł tylko 40ml, bo znowu zaczął się prężyć
Teraz śpi, ale już boję się kolejnego karmienia
Tz nawet cos bąknął o tym, że może jemu nie smakuje mleko?Bo to wygląda tak:
Ciągnie smoka, aż miło, za chwile odpycha się nóżkami i płacz, po czym znowu łapie za smoka Ale to chyba nie to
Daje aptamil easy digest, ale nie wiem jaki odpowiednik tego jest w Pl, chyba bebilon comfort

A Twoja Malutka po takim prężeniu zjada całe mleczko? Czy czekasz aż jej przejdzie i znowu podajesz?

Cytat:
współczuję

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2009-11-11 o 13:03
Stary 2009-11-11, 12:56   #4433
truheart
Zakorzenienie

Cześć laseczki pozżerało mi cytaty, chyba za dużo zaznaczyłam

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia
Dziękuję też za kciuki za Adasia wczoraj pani nas pochwaliła ja wiem, że nie wszystkie dzieciaki robią te same rzeczy w tym samym tempie, że to są indywidualne kwestie i staram się tym nie przejmować
Cytat:

Katar od suchego powietrza może być jak najbardziej zwracaj tylko uwagę czy nie zmienia barwy z przeźroczystej na żółtawą czy zielonkawą. Jeśli oprócz tego Mati ma apetyt, nie ma gorączki, ani kaszlu to chyba jest wina suchego powietrza
Zazdroszczę śniegu, u nas gloomy to mi najbardziej pasuje do stanu za oknem
Cytat:
Trzeba bardzo uwazac na te nasze lobuziaki. Polozna mnie ogromnie uczulala, aby nigdy nie zostawiac dziecka samego na sofie, lozku, przewijaku- bo nie znasz dnia ani godziny, gdy nauczy sie przewracac i raczkowac, smignie Ci w trzy sekundy
Tak, włąśnie cały czas powtarzam to małżowi, a on i tak zostawia czasem synka samego na przewijaku
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja tez sie zbieram za jakies cwiczonka... i tak juz od 2 misiecy. Mi by sie przydaly jakies cwiczenia na brzuch i posladki
To tak jak ja powinnam poćwiczyć brzuszki codziennie dosłownie 15min i byłyby świetne efekty, ale oczywiście ciągle mi się nie chce, tzn zawsze są ważniejsze rzeczy do zrobienia
Cytat:

Tak mi go żal..

mój też tak miał przez pewnien czas. Też nie w nocy raczej tylko w ciągu dnia, ewentualnie nad ranem, ale jakoś samo przeszło. Trwało może ze dwa tygodnie, może u was też minie?
Cytat:
Ach te gnomy!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:56   #4434
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
A i pocytowałabym was, ale nie wiem jak. Pojedyncze cytaty wiem jak, ale wielocytowanie to na razie dla mnie czarna magia
To nic trudnego

Pod kazdym postem obok ramki "cytuj" masz wielocytuj (taki kwadracik). Jesli chesz zacytowac daną osobe klikasz w ten kwadracik i podswietla Ci sie on na czerwono. Możesz tak kilka razy klikac, cutując różne osoby. Potem jak klikniesz w odpowiedz pokażą Ci sie te cytowane wypowiedzi.
Jesli chcesz odniesc sie do konkretnego zzdania w danej wypowiedzi, mozesz skasowac reszte (wtedy bedzie przejrzyscie).
Pamietaj, że zawsze na poczatku musi byc
Cytat:
Napisane przez nick;nr posta
a na koncu
. Jak zgubisz chociaż ] to zle ci zacytuje.

Mam nadzieje, że jasno napisałam?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 12:59   #4435
nerwusek
Raczkowanie

Witam Słonecznie w ten Szary i ponury dzień.

Człowiek-mucha dziękuje za wszystkie miłe i ciepłe słowa pod jego adresem
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:00   #4436
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Cześć Tru

Wysłałam Ci zaproszenie na NK Przyjmiesz mnie do znajomych

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 13:01   #4437
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Ma sen bardzo gleboki. Kiedys szlam z Nia chodnikiem, spala sobie grzecznie w wozeczku, a tu autobus musial uzyc klaksona na rowerzyste- doslownie 3 metry od nas. Klakson tak doniosly, ze mi doslownie serce podskoczylo do gardla. A Ania nic, kimala slodko
to Wercia kiedys sie bardzo przestraszyla i zaczela plakac jak jakis koles zatrąbil na nas

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-11, 13:08   #4438
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to Wercia kiedys sie bardzo przestraszyla i zaczela plakac jak jakis koles zatrąbil na nas
Kuba kiedys przestraszył sie mojego dziadka. On jest taki wielki i gruby i ma donosny głos. Mały siedział u mnie na kolanach i kgadał z moją babcią. Przyszedł dziadek, złapał go za rączke, cos tam powiedział a on w płacz. Nie potrafiłam go uspokoić, zanosił sie, dusił. Był purpurowy Od tamtej pory dziwnie patrzy na dziadka.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Niebawem przekroczymy 5000 postów no i trzeba założyc kolejną część wątku czy ktos jest zainteresowany ?
Bo jak nie to ja sie chętnie tym zajmę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 13:09   #4439
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba kiedys przestraszył sie mojego dziadka. On jest taki wielki i gruby i ma donosny głos. Mały siedział u mnie na kolanach i kgadał z moją babcią. Przyszedł dziadek, złapał go za rączke, cos tam powiedział a on w płacz. Nie potrafiłam go uspokoić, zanosił sie, dusił. Był purpurowy Od tamtej pory dziwnie patrzy na dziadka.
to pewnie dlatego ze dziecko dlugo pamieta jak sie czegos/kogos przestraszy
np. corka mojego szwagra zawsze sie bala mnie!!jak tylko mnie widziala to w ryk

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-11, 13:11   #4440
gorgulek
Zakorzenienie

wklejam zdjecie mojej akrobatki
nie bijcie za lampe bo nie wiedzialam ze wlaczona jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości