|
|
#1021 | |||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Ale niestety chyba po cichu póki co przyznaję rację TŻowi, że nie różnią się od moich lakierów za 6 zł.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam, że jak ja dumałam nad tymi różami, to podobały mi się 01, 04 i najbardziej 05.![]() Cytat:
Ja chyba dobijam do 40.Cytat:
Berry Berry Broadway bardziej mi odpowiada, poza tym lekkim starciem z tego nierównego paznokcia, na pozostałych wygląda idealnie.Cytat:
Cytat:
A gdzie te dwupaki?
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też się dziś nie chce nic. Planuję w piątek jechać do biblioteki po jakieś książki do mojej pracy lic. ale jak będzie taka pogoda to nie wychylam nosa za drzwi, brrr...
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawianki widzimy się jutro? Ja o 4 kończę pracę i mogę podjechać tam gdzie zawsze
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Ice: mi juz PRAWIE starczą te lakiery które mam, ale chodzi za mna jeszcze ciemnoszary z drobinkami
Myślałam o nr 66 z Joko Vinyl ale Loverynka odradzała. Ostatnio wypatrzyłam podobny w Inglocie. Z innych firm nie kojarze - chyba mało spotykany kolor.Wczoraj, między fitnessem a pójściem do TŻ (jak to fajnie napisac wychodząc z domu: będe za minutę ) wykończyłam:- peeling jabłkowy Joanny - żel Marrakech Sunrise Palmolive (dziwny na skórze )- Lactacyd
|
#1025 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Musze zrobić przegląd.A mam namiary na miejsca, w których można kupić China Glaze i Essie, więc jak pójdę pooglądać, to może się zdarzyć, że coś przyniosę ze sobą, nawet jeżeli nie planuję. ![]() A szary to zależy jak bardzo ciemny chcesz, ale widziałam dość ładny na Allegro SH z serii Salon, ale nie pamiętam, czy miał drobinki, czy był raczej perłowy. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- O mam, odcień Sterling: http://www.allegro.pl/item808367965_...i_wybierz.html przy okazji okazało się, że przybyło odcieni tych lakierów na All i tyle cudnych.
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam najpierw poogladać wszelkie szare i wyrobić sobie wyobrazenie jaki dokładnie chce.---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ![]() Zamawiałam niedawno u tego sprzedawcy i nie widziałam tych lakierów - moze wtedy nie miał?? Spodobał mi się kolor Pick a Mauve A Sterling jaki naprawdę jest? Taki jak w buteleczce (jasny, srebrny) czy taki jak na paznokciu Bo ja bym wolała ciemny
|
|
#1027 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Na razie wszystko mam, nic się nie kończy, więc nie będę narażać się na niepotrzebne pokusy.Cytat:
To tak na moje oko ![]() Cacuszka, w ramkę i na ścianę ![]() Chcę wszystkie ![]() Biorę się za swoje i robię im miejsce
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Znów temat lakierów hehe
![]() Ja po ostatnim oglądaniu fotek różnych cudnych lakierów znalazłam kilka odcieni, które chciałabym mieć
|
#1029 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Mi się podoba dużo kolorów.
|
|
|
#1030 |
|
po prostu Em :)
|
W Eskulapie.
![]() Oo, a gdzie dokładnie? ![]() Dzięki bossy, na pewno wybiorę się do alergologa, tylko może jak załatwię choć część moich pozostałych problemów zdrowotnych. ![]() Pierwszy raz w życiu muszę napisać, że TŻ mnie wkurza. A może to ja jestem teraz trochę przewrażliwiona, ale ja tu latam z pogotowia do apteki, a on ma takie problemy, że naprawdę chętnie bym się zamieniła.
|
|
#1031 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Podoba mi się mnóstwo kolorów i są odżywki, te co chciałam i insta dri i tyleee kolorów
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś pada...
Nawet się wyspać porządnie nie mogłam bo po 8 telefonem obudziła mnie mama. Miałam też zajęcia z angielskiego z dziećmi. Cytat:
![]() Cytat:
Całkiem niedawno miałam podobne 'ataki' alergiczne podobne do tych na Twojej skórze. Tylko u mnie występują jedynie na twarzy, ciągle w tych samych miejscach. Są to czerwone plamy, lekko swędzące, które później zaczynają się łuszczyć. Cytat:
Cytat:
jak mi w ciągu 3 tyg nie przejdzie ochota na niego, to może zrobię sobie prezent imieninowy...
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1035 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Znowu się zaczyna.. Jestem przerażona.
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też mnie bawi
A tak a propos torebek, zrezygnowałam już całkiem z Saphire i kupiłam sobie szaro-brązowa torebkę David Jones, o taką http://www.allegro.pl/item808104899_...ara_taupe.html Kolor ma super, będzie mi pasował i do brązowej kurtki i do szarych botków. Niby chciałam typowo brązową torebkę, ale żadna mi się nie podoba tak do końca, nigdzie nie ma ładnej czekoladowej o w miarę prostym fasonie, nie za małej i nie za dużej. Cytat:
Ale fakt faktem nie wszystkim pasują, choćby Hexx nie jest nimi zachwycona, woli Essie czy Orly. Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Emuś
To chyba nie od tej ryby jednak co ? A piłaś może coś innego ? Może coś w wodzie biezącej jest ? jakiś inny składnik ? takie uczulenia nie dość że paskudne to często ciężko wyczaić z czego się biorą ...
|
#1038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nfu-Oh z płatkami powinny być w krakowie niedługo- na targach spytałam jednej manikurzystki która akurat miała w stojaku tę firmę tylko zwykłe, dała mi namiary na siebie http://www.*****************/o_mnie.html to chyba jest nawet wizażanka paulakrk kiedyś zbanowana na paznokciowym No ale jeśli one będa w przystępnej cenie to się nie oprę na pewno ![]() To samo? omg co za pech ![]() Cytat:
No i klops- NT mnie wkurzają. Po pierwsze foudation to nie jest lakier i wcale nie wyrównuje płytki (bo niby jak skoro nawet na niej nie zostaje tylko się wchłania) a po drugie quicken wcale nie jest lepszy od przyspieszacza z Visions Oriflame i własnei zauważyłam, że ten pędzel zostawia na powierzchni mnóstwo mikrozarysowań wzdłuż dzień mi się nie klei, pogoda do dupy, posprzątałam, obejrzałam z siostrą house'a nowego, oboje z TŻ coś sie nei mozemy dogadać co do spotkania, eech wszystko przez tę pogodę, chyab poprzepisuje wykłady bo już nie wiem co robić
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
emuś
Co to za cholerstwo Cię dopadło? ![]() Wróciłam od Ani, oglądam właśnie DVD z wesela. Na zdjęciach wyszłam jak pisałam - okropnie Ja nie powinnam się śmiać jak mi zdjęcia robią, bo robię wtedy głupie miny
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
MagJu ale śliczna torebka, bardzo mi się podoba
Aaa, Rzyrafko oglądałyśmy wczoraj z Gayenką cienie do smołka z Bourjois - wg. mnie bardzo kiepskie, słabo napigmentowane, granaty w paletce wyglądają ślicznie, ale po roztarciu na dłoni nijak granatu nie zobaczyłyśmy tylko jakąś denną szarość ![]() Koleżanka kosmetyczka nauczyła mnie dziś malować rzęsy tak, żeby sobie firany zrobić, najzwyklejszym tuszem wychodzą rzęsy do nieba Najpierw trzeba pomalować same końcówki, wtedy one pod wpływem ciężkości wywijają się do góry, potem poprawić zanim jeszcze wyschną a potem już nowa warstwa na całej długości - całkiem ciekawy sposób ![]() Bardzo fajny jest tusz L'oreala Beauty Tubes, jestem też ciekawa tego nowego granatowo-złotego, jak wreszcie [może kiedyś] pokończę moje tusze to go weszcie kupię ;]
I'm woman in love !!!! Edytowane przez Vibeska Czas edycji: 2009-11-11 o 20:02 |
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Em, jak mi przykro. Co Cię mogło tak dopaść?
Hosenko, to nie tak, że odradzałam ten lakier z Virtuala, po prostu nic specjalnego, zwykła perła. Rzyrafko, ja się akurat na call center nie nadaję, ale różnym osobom różne prace odpowiadają ![]() Remont u mnie trwa w najlepsze, w sumie skończyliśmy pierwszy pokój. Drugiego pół, a moja sypialnia jest w totalnych powijakach. I nie wiem kiedy ją skończymy. Za dużo pomysłów mam. |
|
|
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Quickena to porównania z Oriflame nie mam, ale na pewno super utwardza i u mnie, jak już opanowałam sztukę nakładania odpowiedniej ilości śladów na płytce nie zostawia. A i tak nie były to rysy, tylko takie pęcherzyki powietrza jeśli już. Dziwne to, co opisujesz ![]() Mnie zauroczył kolor, a i fason też fajny, bo niby prosty, ale nie do końca. Oby tylko była wygodna i w rzeczywistości równie ładna, jak na fotkach. W ogóle to wpadłam w torebkomanię Toż to gorsze niż kosmetyki, bo jak jeszcze mogę sobie fundnąć na pocieszenie jakiś balsam czy lakier za 10zł, tak trudno znaleźć torebkę w tej cenie. W ostatnim czasie kupiłam szarą Emilkę, granatową Królową Dżetów, no i tą brązowo-szarą David Jones, a jeszcze mi chodzi po głowie parę innych Dobrze, że za tą ostatnią płacą rodzice, bo to w sumie prezent od nich na Gwiazdkę, ale dostanę już awansem i mogę chodzić. Siostra chciała 2 torebki z etorebki, więc też ma jedną obiecaną od nich, a druga pewnie będzie ode mnie. Tylko teraz się zastanawiam jak ona chce się zabrać z nimi z powrotem skoro przylatuje tylko z bagażem podręcznym ![]() Cytat:
A nowy podwójny L'oreal i mnie kusi. Jak wymęczę 2000 calorie to go kupię pewnie. Beauty Tubes mnie zniechęca tym demakijażem wodą, raz, że tak nie lubię, dwa, ściąganie tych tubek mnie przeraża ![]() Cytat:
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2009-11-11 o 22:41 |
|||
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Ale już jestem zmęczona
kończę właśnie pisać 25 stronę pracy licencjackiej. W ogóle okazało się, że nie skserowałam sobie 2 stron z książki, które są mi teraz potrzebne Muszę jutro jechać po pracy na uczelnię i je skserować. A potem wrócić do biura i porobić rysunki do tego pierwszego rozdziału. Chcę już w sobotę oddać pierwszy rozdział do sprawdzenia. Na sobotę muszę jeszcze też napisać pracę na połowę zaliczenia a na drugą połowę nauczyć się materiału. EEe. a ja chcę spać
|
|
#1044 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() A TŻem się nie martw, nawet najwspanialszy mężczyzna potrafi czasem doprowadzić do szału. ![]() Zdrówka życzę. ![]() Cytat:
Teraz jestem twarda i unikam ponownego wchodzenia, ale rano nie mogłam oderwać wzroku. Wewnętrznie się łamię, czy by nie kliknąć czegoś, ale muszę być twarda.
|
|
|
#1045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile to cżłowiek traci na dojazdy, jak mieszka w Warszawie![]() Cośtam for Audrey to chyba możesz znaleźć w hurtowni Chiny, na pewno macie taką w Krakowie Ale z tego co pamiętam ze zdjęć, to ten kolor jest bardziej wpadający w seledyn, nie jest tylko niebieskiCytat:
Cytat:
![]() ![]() Ajajaj, nie pisałam dzisiaj pracy, tylko świętowałam Muszę się wziąć teraz za robotę, ech Niech ktoś to za mnie zrobiiii![]() (ja już pisałam Lizzie, że jestem bardzo chętna na spotkanie )
|
|
#1046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że humory i samopoczucie dzisiaj Wam nie dopisują i mnie również, strasznie dlugo śpię (codziennie budzę się 9.45-dla mnie to długo) i potem caly dzień mnie boli głowa i jestem taka nie do życia. Muszę nabrać większych obrotów, zacznę od jutra łykać magnez. Poza tym ciągle tak ciemno w domu, nic mi się nie chce. A dziś w radiu słyszałam, ze "jaka pogoda na św. marcina, taka będzie w tym roku zima"! ![]() Cytat:
Co do żeli to ja chyba najbardziej lubię Dove, skóra długo pachnie i nie wysuszają. Ale co rusz używam innych i z Avonu i Palmolive i Fa, a teraz aktualnie Ziai kokosowej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam kupę czytania na sobotę i niedzielę, aż sie boję jechać na zjazd, bo wiem, że się nie wyrobię. Wczoraj przeczytałam 2 opowiadania, artykuł i pół książki, no a kiedy reszta! A dziś sobie odpuściłam, bo TŻpo mnie wcześnie przyjechał i niedawno wróciłam... Mmmm, nazwy brzmią apetycznie Cytat:
![]() Magju, śliczna ta Twoja torebka. ja też szukam tylko najchętniej czarnej, nawet widziałam jedną taką wysadzaną metalowymi błyszczącymi kulkami(bo nie można tego nazwać ćwiekami, bo były calkiem duże) no i rodzice mają mi sprawić na święta. Jak nic ciekawszego nie znajdę to może tę wezmę. Em, mam nadzieję, że plamy już zeszły i że nie dopadnie Cię to znowu! Trzymaj się! A TŻtem się nie przejmuj, po prostu faceci nie zawsze potrafią się wczuć...
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do nauczenia się tez parę rzeczy się uzbierało już na piątek, a jutro to skzolenie potrwa ze 6 godzin ![]() Cytat:
![]() Zużyłam żel pod prysznic- jeszcze 3 i będe mogła sobie kupić jakiś nowy Oczywiści eim dłużej wytrzymam tym lepiej ![]() Maska Dove jest świetna, używam co dwa mycia bo jak nałożę codziennie to chyba jednak zbyt obciąża mi kudełki. Ale w tym systemie jest naprawdę dobrze
|
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Blok obok, jakieś 50 metrów ![]() Rzyrafko: a którego NK Founation masz?? Bo ten co ja mam (w buteleczce jest mleczny), zostawia warstewkę, taką chropowatą i matową. Srednio mi pasuje, bo nie przedłuża trawłości lakieru a wręcz przeciwnie
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-12 o 00:17 |
|||
|
|
|
#1049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast lakieru tego się używać nie da - samo wygląda, jakby się paznokieć papierem ściernym potraktowało Nie wiem, czy on poparwia stan pazurków, moje są już na szczęście wzmocnione, ale przedłuża trwałość lakierów (na lakier muszę dać jeszcze jakiś utrwalacz)Cytat:
Ja jakoś nigdy tak nie trafiłam i wydaje mi się to niemożliwe, żeby mieszkać tak blisko teraz już nie chcę szukać egzepmlarza blisko żyjącego, bo ten daleki jest odpowiedni ale fajnie by było miec chociaż 5 minut nawet metrem niż 40 minut z przesiadkami (a to i tak blisko ) Pomarzyć zawsze można![]() Zgadnijcie, co robię ![]() tak, tak, piszę mgr
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyprawa na nogach u niego nie wchodzi w rachubę.Dla mnie pisanie mgr o tej porze nie jest dziwne - o wiele lepiej skupić mi się późnym wieczorem/w nocy niż w ciągu dnia. Zuzyłam olej z czerwonej maliny Coraz luźniej w lodówce
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Ale niestety chyba po cichu póki co przyznaję rację TŻowi, że nie różnią się od moich lakierów za 6 zł.
Byłam dziś w Realu i wypatrzyłam 4 nowe żele Luksji: malinowy, wanilia z miodem, marcepan i ostatniego nie pamiętam. 

Pamiętam, że jak ja dumałam nad tymi różami, to podobały mi się 01, 04 i najbardziej 05.
Ja chyba dobijam do 40.
Berry Berry Broadway bardziej mi odpowiada, poza tym lekkim starciem z tego nierównego paznokcia, na pozostałych wygląda idealnie.
Najbardziej podoba mi się Happyful, z wiśnią, mleko i miód, z frangipani.
Musze zrobić przegląd.

A może to ja jestem teraz trochę przewrażliwiona, ale ja tu latam z pogotowia do apteki, a on ma takie problemy, że naprawdę chętnie bym się zamieniła. 

jak mi w ciągu 3 tyg nie przejdzie ochota na niego, to może zrobię sobie prezent imieninowy...

kończę właśnie pisać 25 stronę pracy licencjackiej. W ogóle okazało się, że nie skserowałam sobie 2 stron z książki, które są mi teraz potrzebne
Wyprawa na nogach u niego nie wchodzi w rachubę.