Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 13:25   #1021
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
taki słaby ten OPI? nigdy nie spotkałam się z tak negatywnymi opiniami (ale sama też nigdy nie miałam)
Może się jeszcze przekonam, ale po tych wszystkich zachwytach spodziewałam się ideału. Ale niestety chyba po cichu póki co przyznaję rację TŻowi, że nie różnią się od moich lakierów za 6 zł.

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Mam info dla Luksjomaniaczek i żelomaniaczek. Byłam dziś w Realu i wypatrzyłam 4 nowe żele Luksji: malinowy, wanilia z miodem, marcepan i ostatniego nie pamiętam. Będzie kolejny powód do szaleństwa podczas promocji.
Wanilia z miodem i malina brzmią fajnie, ale na razie mam za duże zapasy.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Tak, ten róż jest cudny. Dla mnie jednak za ciepły i nie upiększał mojego lica tak jak tego oczekiwałam

Muszę wybrać się na macanie do perfumerii to może zdecyduję się na inny odcień.
Może 04? Pamiętam, że jak ja dumałam nad tymi różami, to podobały mi się 01, 04 i najbardziej 05.

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Wyjątkiem są lakiery, niebezpiecznie zbliżam się do 20 sztuk, mimo ostatniej selekcji,
Co to jest 20 sztuk? Ja chyba dobijam do 40. Muszę się opanować. Jeszcze tylko fiolet H&M Goddes on Stage kupię i starczy.

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Mam MiM i daję go 3 warstwy, bo faktycznie 2 jeszcze nie kryją jak trzeba. Ale poza tym żadnych zastrzeżeń do niego nie mam. Tak samo dobrze się spisywał z bazą i topem SH jak i NT Ale moje pazurki ogólnie z OPI bardzo się lubią, może Twoje niekoniecznie
Nie wiem, może moje rozczarowanie jest po prostu spowodowane oczekiwaniami? A może faktycznie coś nie bardzo współgrają z moimi pazurkami? Berry Berry Broadway bardziej mi odpowiada, poza tym lekkim starciem z tego nierównego paznokcia, na pozostałych wygląda idealnie.

Cytat:
Też lubię żele Palmolive, właściwie to moje ulubione Najbardziej podoba mi się Happyful, z wiśnią, mleko i miód, z frangipani.
Ja też bardzo lubię Palmolive - najbardziej teraz ten pomarańczowy z letniej serii, lubię też oliwkowy i shea i efekt łaźni tureckiej z serii Thermal Spa. Happyful mam w zapasach, a w użyciu obecnie grejpfrutowy.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Krakowianki, czy któraś byłaby chętna na micela Sensibio za 18 zł? Bo są dwupaki, chętnie bym wzięła jeden.
Ja chętnie. A gdzie te dwupaki?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:27   #1022
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zapach bardzo mi się podoba I jaki trwały
TŻ chciał mnie zjeść
Masaełko nie jest bardzo tłuste czy gęste ale fajnie wygładza skórę
I do masazu też sie nadaje
Chyba będę z niego zadowolona.
Ja dziś obudziłam się rano i tak leżąc w łóżku myślę sobie: co tak ładnie pachnie czekoladą? Niucham, niucham a to moja ręka pachnie Farmoną

Mnie też się dziś nie chce nic. Planuję w piątek jechać do biblioteki po jakieś książki do mojej pracy lic. ale jak będzie taka pogoda to nie wychylam nosa za drzwi, brrr... W dodatku od rana kłuje mnie lewy węzeł chłonny na szyi a to znak, że coś w moim organizmie siedzi, bo zawsze jak mnie węzły bolą to w ciągu kilku dni jestem chora
Stary 2009-11-11, 13:29   #1023
Estella
Zakorzenienie

Warszawianki widzimy się jutro? Ja o 4 kończę pracę i mogę podjechać tam gdzie zawsze

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:32   #1024
Hosenka*
Zakorzenienie

Ice: mi juz PRAWIE starczą te lakiery które mam, ale chodzi za mna jeszcze ciemnoszary z drobinkami Myślałam o nr 66 z Joko Vinyl ale Loverynka odradzała. Ostatnio wypatrzyłam podobny w Inglocie. Z innych firm nie kojarze - chyba mało spotykany kolor.

Wczoraj, między fitnessem a pójściem do TŻ (jak to fajnie napisac wychodząc z domu: będe za minutę ) wykończyłam:
- peeling jabłkowy Joanny
- żel Marrakech Sunrise Palmolive (dziwny na skórze )
- Lactacyd

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:55   #1025
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice: mi juz PRAWIE starczą te lakiery które mam, ale chodzi za mna jeszcze ciemnoszary z drobinkami Myślałam o nr 66 z Joko Vinyl ale Loverynka odradzała. Ostatnio wypatrzyłam podobny w Inglocie. Z innych firm nie kojarze - chyba mało spotykany kolor.
Mi w zupełności wystarczą moje lakiery, ale jakoś nie mogę się oprzeć, jak trafiam na fajne kolory. Najgorsze jest to, że mam pewnie prawie 10 lakierów, których jeszcze nie używałam lub tylko testowałam. Musze zrobić przegląd.

A mam namiary na miejsca, w których można kupić China Glaze i Essie, więc jak pójdę pooglądać, to może się zdarzyć, że coś przyniosę ze sobą, nawet jeżeli nie planuję. Dobrze, że teraz nie mam czasu się za bardzo tym zajmować. BTW, był ktoś w tym nowym saloniku OPI na Salwatorze?

A szary to zależy jak bardzo ciemny chcesz, ale widziałam dość ładny na Allegro SH z serii Salon, ale nie pamiętam, czy miał drobinki, czy był raczej perłowy.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

O mam, odcień Sterling: http://www.allegro.pl/item808367965_...i_wybierz.html

przy okazji okazało się, że przybyło odcieni tych lakierów na All i tyle cudnych. Po co ja tam wchodziłam?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-11, 14:01   #1026
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi w zupełności wystarczą moje lakiery, ale jakoś nie mogę się oprzeć, jak trafiam na fajne kolory. Najgorsze jest to, że mam pewnie prawie 10 lakierów, których jeszcze nie używałam lub tylko testowałam. Musze zrobić przegląd.

A mam namiary na miejsca, w których można kupić China Glaze i Essie, więc jak pójdę pooglądać, to może się zdarzyć, że coś przyniosę ze sobą, nawet jeżeli nie planuję. Dobrze, że teraz nie mam czasu się za bardzo tym zajmować. BTW, był ktoś w tym nowym saloniku OPI na Salwatorze?

A szary to zależy jak bardzo ciemny chcesz, ale widziałam dość ładny na Allegro SH z serii Salon, ale nie pamiętam, czy miał drobinki, czy był raczej perłowy.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

przy okazji okazało się, że przybyło odcieni tych lakierów na All i tyle cudnych. Po co ja tam wchodziłam?
Nie wiem w sumie Chciałam najpierw poogladać wszelkie szare i wyrobić sobie wyobrazenie jaki dokładnie chce.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Zamawiałam niedawno u tego sprzedawcy i nie widziałam tych lakierów - moze wtedy nie miał??

Spodobał mi się kolor Pick a Mauve

A Sterling jaki naprawdę jest? Taki jak w buteleczce (jasny, srebrny) czy taki jak na paznokciu Bo ja bym wolała ciemny

Instagram

Stary 2009-11-11, 14:02   #1027
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Spróbuj z brązowymi różami Ja mam naczynkowe policzki, więc różowe róże też u mnie odpadają... ale brzoskwiniowe i brązy już są ok. Nawet super. Jakbyś spróbowała edm, to byś wiedziała, o czym mówię A rozświetlaczy ja też używam głównie na imprezy, też tylko mineralne...
20 lakierów to mało przecież (tak sobi epowtarzam, sama się boję swoich liczyć)
Hm przemyślę to i pomacam co nieco jak pójdę kiedyś na jakieś zakupy Na razie wszystko mam, nic się nie kończy, więc nie będę narażać się na niepotrzebne pokusy.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Dbam o siebie, łykam witaminy, ciepło się ubieram a i tak wiecznie jestem przeziębiona, nie mam na nic siły i czuję się tak jakbym zaraz miała zemdleć.
No, ale nie narzekam już.
Wiesz, mi się wydaje że to po prostu przez odchudzanie. Pisałaś na odwykowym, że masz dietę 1300 kcal, a to strasznie mało. Jeżeli już długo tak jesz, dodatkowo ćwiczysz, to organizm szybciej spala tłuszcz, a że mało mu dostarczasz pożywki to protestuje. Stąd osłabienie, podatność na choroby, omdlenia i krwotoki z nosa.
To tak na moje oko

Cytat:
najgorsze są takie kosmetyki szkoda używać, żeby nie zepsuć wyglądu
Cacuszka, w ramkę i na ścianę

Cytat:
Na nowościach sa podane dokładne zapachy żeli Luksji:
Chcę wszystkie
Biorę się za swoje i robię im miejsce
Stary 2009-11-11, 14:07   #1028
isa666
Zakorzenienie

Znów temat lakierów hehe
Ja po ostatnim oglądaniu fotek różnych cudnych lakierów znalazłam kilka odcieni, które chciałabym mieć Tylko gdzie takie znaleźć?
Stary 2009-11-11, 14:07   #1029
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Zamawiałam niedawno u tego sprzedawcy i nie widziałam tych lakierów - moze wtedy nie miał??

Spodobał mi się kolor Pick a Mauve

A Sterling jaki naprawdę jest? Taki jak w buteleczce (jasny, srebrny) czy taki jak na paznokciu Bo ja bym wolała ciemny
Ja zamawiałam w lecie i też nie było tylu kolorów. Pick a Mauve mam, wrzucałam foto do naszego wątku lakierowego. A Sterling poszukaj na nailgal, może akurat będzie, bo te zdjęcia na pewno są przekłamane.

Mi się podoba dużo kolorów.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-11, 14:15   #1030
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ja chętnie. A gdzie te dwupaki?
W Eskulapie.

Cytat:
BTW, był ktoś w tym nowym saloniku OPI na Salwatorze?
Oo, a gdzie dokładnie?

Dzięki bossy, na pewno wybiorę się do alergologa, tylko może jak załatwię choć część moich pozostałych problemów zdrowotnych.

Pierwszy raz w życiu muszę napisać, że TŻ mnie wkurza. A może to ja jestem teraz trochę przewrażliwiona, ale ja tu latam z pogotowia do apteki, a on ma takie problemy, że naprawdę chętnie bym się zamieniła. Wiem, że się przejmuje i dba o mnie, ale jak widzę jak się wpieprza o jakieś pierdoły..
Stary 2009-11-11, 14:18   #1031
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Ice jak mogłaś
Podoba mi się mnóstwo kolorów i są odżywki, te co chciałam i insta dri i tyleee kolorów
Stary 2009-11-11, 15:33   #1032
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Warszawianki widzimy się jutro? Ja o 4 kończę pracę i mogę podjechać tam gdzie zawsze
Ja jestem chętna dopasuję się jakby coś do każdej godziny.
Stary 2009-11-11, 16:12   #1033
sleepy
Zakorzenienie

U mnie też dziś pada...
Nawet się wyspać porządnie nie mogłam bo po 8 telefonem obudziła mnie mama. Miałam też zajęcia z angielskiego z dziećmi.
Cytat:
Andi mam i polecam, najlepsza torebka jaką miałam. Simon mi się podoba, ale ze względu na zatrzask odpada.
Ja obecnie chodzę w dwoma torebkami na zatrzaski i nie narzekam, już się do tego przyzwyczaiłam więc simon wydaje się być na razie bez wad

Cytat:
Dziękuję za rady. Jak mnie coś podrażni na twarzy to używam bardzo tłustych kremów, ale wczoraj to raczej mijało się z celem, cały czas wychodziły mi nowe plamy, ale sama skóra nie była podrażniona. Jak wróciłam z pogotowia i umyłam twarz żelem do h.i. to tak się bałam coś na nią nakładać, że jakoś przeżyłam lekkie ściągnięcie i poszłam spać. Na szczęście na twarzy wyglądam normalnie, na ciele pozostały mi pojedyncze plamy. Zaraz muszę jechać do jakiejś całodobowej apteki kupić Alertec.
Mi na podrażnienia i reakcje alergiczne pomaga cold cream avene- straszny smalcowaty tłuścioch.
Całkiem niedawno miałam podobne 'ataki' alergiczne podobne do tych na Twojej skórze. Tylko u mnie występują jedynie na twarzy, ciągle w tych samych miejscach. Są to czerwone plamy, lekko swędzące, które później zaczynają się łuszczyć.

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Musisz zrobić badania alergiczne. Takie plamy też kiedyś miałam. Idź do alergologa, zaopatrz się w silne leki na alergię - jakby w przyszłości się znów coś takiego stało, tfu tfu. Telfexo 180mg a czy z oczami Ci się coś działo? Jeżeli tak to poproś też o receptę na mibalin - to są niebieskie krople do oczu, które b.szybko niwelują świąd i opuchliznę gałki ocznej (tak opuchliznę, mi to przeźroczyste kiedyś tak spuchło, zrobiło się żółtawe i wychodziło za oko..jakby się odklejało).
Miej też w zapasie wapno.
Według mnie nie powinno się polecać komuś leków które nam pomogły. To lekarz dobiera odpowiednią kurację.

Cytat:
Może 04? Pamiętam, że jak ja dumałam nad tymi różami, to podobały mi się 01, 04 i najbardziej 05.
Ten mnie właśnie najbardziej kusi jak mi w ciągu 3 tyg nie przejdzie ochota na niego, to może zrobię sobie prezent imieninowy...
Stary 2009-11-11, 16:15   #1034
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie nie powinno się polecać komuś leków które nam pomogły. To lekarz dobiera odpowiednią kurację.
To są chyba jedyne leki, które pomagają na te objawy. nie tylko mi

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 16:27   #1035
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Mi na podrażnienia i reakcje alergiczne pomaga cold cream avene- straszny smalcowaty tłuścioch.
A mi biolipidowa Calma Ziai.

Znowu się zaczyna.. Jestem przerażona.
Stary 2009-11-11, 17:23   #1036
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
MagJa świetną nazwę ma ta torebka, Królowa Dźetów
Też mnie bawi Co nie zmienia faktu, że już nie mogę się doczekać spacerów z moją królową
A tak a propos torebek, zrezygnowałam już całkiem z Saphire i kupiłam sobie szaro-brązowa torebkę David Jones, o taką http://www.allegro.pl/item808104899_...ara_taupe.html
Kolor ma super, będzie mi pasował i do brązowej kurtki i do szarych botków. Niby chciałam typowo brązową torebkę, ale żadna mi się nie podoba tak do końca, nigdzie nie ma ładnej czekoladowej o w miarę prostym fasonie, nie za małej i nie za dużej.

Cytat:
Może się jeszcze przekonam, ale po tych wszystkich zachwytach spodziewałam się ideału. Ale niestety chyba po cichu póki co przyznaję rację TŻowi, że nie różnią się od moich lakierów za 6 zł.

Nie wiem, może moje rozczarowanie jest po prostu spowodowane oczekiwaniami? A może faktycznie coś nie bardzo współgrają z moimi pazurkami? Berry Berry Broadway bardziej mi odpowiada, poza tym lekkim starciem z tego nierównego paznokcia, na pozostałych wygląda idealnie.
Na moich paznokciach widać różnicę między lakierami i niestety OPI biją na głowę SH Salon czy Eveline i Bell. Niestety, dla mojej kieszeni.
Ale fakt faktem nie wszystkim pasują, choćby Hexx nie jest nimi zachwycona, woli Essie czy Orly.

Cytat:
Pierwszy raz w życiu muszę napisać, że TŻ mnie wkurza. A może to ja jestem teraz trochę przewrażliwiona, ale ja tu latam z pogotowia do apteki, a on ma takie problemy, że naprawdę chętnie bym się zamieniła. Wiem, że się przejmuje i dba o mnie, ale jak widzę jak się wpieprza o jakieś pierdoły..
Bidulka Nie przejmuj się, faceci tak mają, niestety. A jeszcze by tego brakowało, żebyś się nim zamartwiała.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 17:45   #1037
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Emuś
To chyba nie od tej ryby jednak co ?
A piłaś może coś innego ?
Może coś w wodzie biezącej jest ? jakiś inny składnik ?
takie uczulenia nie dość że paskudne to często ciężko wyczaić z czego się biorą ...
Stary 2009-11-11, 17:58   #1038
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Uczulenie na szczeście zaczęło schodzić, więc po godzinie, jak zaczęłam normalnie wyglądać, mogłam iść. Iść, bo w obie strony musiałam na nogach, o tej porze zero autobusów, a na taxi nawet kasy nie miałam.
Jejku, dlaczego nei napisałaś, przecież mogłam przyjechać!
Cytat:
Ja tylko słyszałam, że to baaardzo stresująca praca. Ale z drugiej strony, po co się przejmować tym, co mówią do Ciebie obcy ludzie przez telefon
Mnie ciężko zestresować- chyba że jest to egzamin
Cytat:
Krakowianki, czy któraś byłaby chętna na micela Sensibio za 18 zł? Bo są dwupaki, chętnie bym wzięła jeden.
Może ja?
Cytat:
Jak dostanę następny zastrzyk gotówki to może się rpzejdę pooglądać kolorki, ale to pewnie nie w tym roku już
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Tylko gdzie takie znaleźć?
Nfu-Oh z płatkami powinny być w krakowie niedługo- na targach spytałam jednej manikurzystki która akurat miała w stojaku tę firmę tylko zwykłe, dała mi namiary na siebie http://www.*****************/o_mnie.html to chyba jest nawet wizażanka paulakrk kiedyś zbanowana na paznokciowym No ale jeśli one będa w przystępnej cenie to się nie oprę na pewno
Cytat:
Znowu się zaczyna.. Jestem przerażona.
To samo? omg co za pech
Cytat:
Na moich paznokciach widać różnicę między lakierami i niestety OPI biją na głowę SH Salon czy Eveline i Bell. Niestety, dla mojej kieszeni.
Wreszcie pomalowałam łapki, padło na MPJ 4 warstwy No i klops- NT mnie wkurzają. Po pierwsze foudation to nie jest lakier i wcale nie wyrównuje płytki (bo niby jak skoro nawet na niej nie zostaje tylko się wchłania) a po drugie quicken wcale nie jest lepszy od przyspieszacza z Visions Oriflame i własnei zauważyłam, że ten pędzel zostawia na powierzchni mnóstwo mikrozarysowań wzdłuż jak ja mogłam wydać na to tyle kasy

dzień mi się nie klei, pogoda do dupy, posprzątałam, obejrzałam z siostrą house'a nowego, oboje z TŻ coś sie nei mozemy dogadać co do spotkania, eech wszystko przez tę pogodę, chyab poprzepisuje wykłady bo już nie wiem co robić
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 18:46   #1039
isa666
Zakorzenienie

emuś Co to za cholerstwo Cię dopadło?

Wróciłam od Ani, oglądam właśnie DVD z wesela. Na zdjęciach wyszłam jak pisałam - okropnie Ja nie powinnam się śmiać jak mi zdjęcia robią, bo robię wtedy głupie miny Na filmie póki co byłam na kilku ujęciach i nawet wyglądałam jak człowiek.
Stary 2009-11-11, 20:01   #1040
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

MagJu ale śliczna torebka, bardzo mi się podoba

Aaa, Rzyrafko oglądałyśmy wczoraj z Gayenką cienie do smołka z Bourjois - wg. mnie bardzo kiepskie, słabo napigmentowane, granaty w paletce wyglądają ślicznie, ale po roztarciu na dłoni nijak granatu nie zobaczyłyśmy tylko jakąś denną szarość

Koleżanka kosmetyczka nauczyła mnie dziś malować rzęsy tak, żeby sobie firany zrobić, najzwyklejszym tuszem wychodzą rzęsy do nieba
Najpierw trzeba pomalować same końcówki, wtedy one pod wpływem ciężkości wywijają się do góry, potem poprawić zanim jeszcze wyschną a potem już nowa warstwa na całej długości - całkiem ciekawy sposób
Bardzo fajny jest tusz L'oreala Beauty Tubes, jestem też ciekawa tego nowego granatowo-złotego, jak wreszcie [może kiedyś] pokończę moje tusze to go weszcie kupię ;]

Edytowane przez Vibeska
Czas edycji: 2009-11-11 o 20:02
Vibeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 21:05   #1041
loverynka
Zakorzenienie

Em, jak mi przykro. Co Cię mogło tak dopaść?

Hosenko, to nie tak, że odradzałam ten lakier z Virtuala, po prostu nic specjalnego, zwykła perła.

Rzyrafko, ja się akurat na call center nie nadaję, ale różnym osobom różne prace odpowiadają

Remont u mnie trwa w najlepsze, w sumie skończyliśmy pierwszy pokój. Drugiego pół, a moja sypialnia jest w totalnych powijakach. I nie wiem kiedy ją skończymy. Za dużo pomysłów mam.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 22:37   #1042
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Wreszcie pomalowałam łapki, padło na MPJ 4 warstwy No i klops- NT mnie wkurzają. Po pierwsze foudation to nie jest lakier i wcale nie wyrównuje płytki (bo niby jak skoro nawet na niej nie zostaje tylko się wchłania) a po drugie quicken wcale nie jest lepszy od przyspieszacza z Visions Oriflame i własnei zauważyłam, że ten pędzel zostawia na powierzchni mnóstwo mikrozarysowań wzdłuż jak ja mogłam wydać na to tyle kasy
Foundation taki ma być, ale nie wiem czy jego wyrównujące działanie nie polega przypadkiem na stopniowym wyrównywaniu samej płytki a nie tylko na chwilowym wypełnianiu i maskowaniu jej nierówności. Nigdy nie miałam takich próblemów, a bazy pod lakier stosowałam tylko po to, żeby nie niszczyć i nie odbarwiać paznokci. No NT jeszcze po to, żeby faktycznie przedłużyć manicure
A co do Quickena to porównania z Oriflame nie mam, ale na pewno super utwardza i u mnie, jak już opanowałam sztukę nakładania odpowiedniej ilości śladów na płytce nie zostawia. A i tak nie były to rysy, tylko takie pęcherzyki powietrza jeśli już. Dziwne to, co opisujesz

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
MagJu ale śliczna torebka, bardzo mi się podoba
Mnie zauroczył kolor, a i fason też fajny, bo niby prosty, ale nie do końca. Oby tylko była wygodna i w rzeczywistości równie ładna, jak na fotkach.
W ogóle to wpadłam w torebkomanię Toż to gorsze niż kosmetyki, bo jak jeszcze mogę sobie fundnąć na pocieszenie jakiś balsam czy lakier za 10zł, tak trudno znaleźć torebkę w tej cenie. W ostatnim czasie kupiłam szarą Emilkę, granatową Królową Dżetów, no i tą brązowo-szarą David Jones, a jeszcze mi chodzi po głowie parę innych Dobrze, że za tą ostatnią płacą rodzice, bo to w sumie prezent od nich na Gwiazdkę, ale dostanę już awansem i mogę chodzić. Siostra chciała 2 torebki z etorebki, więc też ma jedną obiecaną od nich, a druga pewnie będzie ode mnie. Tylko teraz się zastanawiam jak ona chce się zabrać z nimi z powrotem skoro przylatuje tylko z bagażem podręcznym

Cytat:
Koleżanka kosmetyczka nauczyła mnie dziś malować rzęsy tak, żeby sobie firany zrobić, najzwyklejszym tuszem wychodzą rzęsy do nieba
Najpierw trzeba pomalować same końcówki, wtedy one pod wpływem ciężkości wywijają się do góry, potem poprawić zanim jeszcze wyschną a potem już nowa warstwa na całej długości - całkiem ciekawy sposób
Bardzo fajny jest tusz L'oreala Beauty Tubes, jestem też ciekawa tego nowego granatowo-złotego, jak wreszcie [może kiedyś] pokończę moje tusze to go weszcie kupię ;]
Sposób ciekawy, wypróbuję w wolnej chwili.
A nowy podwójny L'oreal i mnie kusi. Jak wymęczę 2000 calorie to go kupię pewnie. Beauty Tubes mnie zniechęca tym demakijażem wodą, raz, że tak nie lubię, dwa, ściąganie tych tubek mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
E
Remont u mnie trwa w najlepsze, w sumie skończyliśmy pierwszy pokój. Drugiego pół, a moja sypialnia jest w totalnych powijakach. I nie wiem kiedy ją skończymy. Za dużo pomysłów mam.
To może zrób jakieś losowanie, skoro sama nie możesz się zdecydować na jedną koncepcję. Zawsze to jakieś rozwiązanie

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-11-11 o 22:41
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 23:27   #1043
bossy
Zakorzenienie

Ale już jestem zmęczona kończę właśnie pisać 25 stronę pracy licencjackiej. W ogóle okazało się, że nie skserowałam sobie 2 stron z książki, które są mi teraz potrzebne Muszę jutro jechać po pracy na uczelnię i je skserować. A potem wrócić do biura i porobić rysunki do tego pierwszego rozdziału. Chcę już w sobotę oddać pierwszy rozdział do sprawdzenia.

Na sobotę muszę jeszcze też napisać pracę na połowę zaliczenia a na drugą połowę nauczyć się materiału. EEe. a ja chcę spać

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 23:39   #1044
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Oo, a gdzie dokładnie?

Jakbyś dotarła do sklepiku OPI to daj znać jak z cenami http://www.opinails.pl/aktualnosci/50/

A TŻem się nie martw, nawet najwspanialszy mężczyzna potrafi czasem doprowadzić do szału.

Zdrówka życzę. Te micelki, to kiedy byś chciała kupować?

Cytat:
Ice jak mogłaś
Podoba mi się mnóstwo kolorów i są odżywki, te co chciałam i insta dri i tyleee kolorów
Ja też nie wiem, jak mogłam na to wejść. Teraz jestem twarda i unikam ponownego wchodzenia, ale rano nie mogłam oderwać wzroku. Wewnętrznie się łamię, czy by nie kliknąć czegoś, ale muszę być twarda.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-11, 23:41   #1045
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
(jak to fajnie napisac wychodząc z domu: będe za minutę ) wykończyłam:
A jeszcze jak to prawda, to dopiero musi być super... Ile to cżłowiek traci na dojazdy, jak mieszka w Warszawie
Cytat:
Tylko gdzie takie znaleźć?
Cośtam for Audrey to chyba możesz znaleźć w hurtowni Chiny, na pewno macie taką w Krakowie Ale z tego co pamiętam ze zdjęć, to ten kolor jest bardziej wpadający w seledyn, nie jest tylko niebieski
Cytat:
Wreszcie pomalowałam łapki, padło na MPJ 4 warstwy No i klops- NT mnie wkurzają. Po pierwsze foudation to nie jest lakier i wcale nie wyrównuje płytki (bo niby jak skoro nawet na niej nie zostaje tylko się wchłania)
Dziwne, ja mam ten foundation i on się nie wchłania - zostaje taka dziwna warstwa, lekko chropowata i kremowa. Do niej się super potem lakier przykleja i trzyma kilka dni dłużej niż bez
Cytat:
W ostatnim czasie kupiłam szarą Emilkę, granatową Królową Dżetów, no i tą brązowo-szarą David Jones, a jeszcze mi chodzi po głowie parę innych
Zapomniałam napisać wcześniej - fantastyczna nazwa I będziesz mogła mówić, że wychodzisz zKrólową Dżetów

Ajajaj, nie pisałam dzisiaj pracy, tylko świętowałam Muszę się wziąć teraz za robotę, ech Niech ktoś to za mnie zrobiiii

(ja już pisałam Lizzie, że jestem bardzo chętna na spotkanie )
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 23:59   #1046
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Widzę, że humory i samopoczucie dzisiaj Wam nie dopisują i mnie również, strasznie dlugo śpię (codziennie budzę się 9.45-dla mnie to długo) i potem caly dzień mnie boli głowa i jestem taka nie do życia. Muszę nabrać większych obrotów, zacznę od jutra łykać magnez. Poza tym ciągle tak ciemno w domu, nic mi się nie chce.
A dziś w radiu słyszałam, ze "jaka pogoda na św. marcina, taka będzie w tym roku zima"!
Cytat:
wachlarzyk jest z wiosennej kolekcji G., dopiero wejdzie na rynek w przyszłym roku, ale już niecierpliwie czekam tu można obejrzeć
ja ostatnio ubóstwiam Palmolive, mają naprawdę dobre żele a Luksję chętnie wypróbuję, jeśli zapachy mnie uwiodą
Piękny ten wachlarzyk widzialam już róż i cienie z tej serii w internecie, ale myślałam, ze to kwiatki. Na zdjeciu reklamowym faktycznie są wachlarze, to teraz wiem o co chodzi!
Co do żeli to ja chyba najbardziej lubię Dove, skóra długo pachnie i nie wysuszają. Ale co rusz używam innych i z Avonu i Palmolive i Fa, a teraz aktualnie Ziai kokosowej

Cytat:

A ja dziś jestem strasznie blada. Chyba muszę kupić samoopalacz i buźkę lekko podkolorować, bo w tamtym roku jesienią i zimą stosowałam Dax w piance i nie wyglądałam jak blada
Ja też przez tą pogodę to daję sobie troszkę lata i smaruję co drugi-trzeci dzień Dove brązującym do twarzy, no i wczoraj posmarowałam cale ciało Johnson'sem na noc też brazującym, aż od razu lepiej się czuję taka wyzłocona. Na mojej ciemnej skórze wystarczy jedna aplikacja i już jestem brązowa, to nie mogę przesadzać, bo wyglądałabym jak skwarka-solarka!

Cytat:
Co za pogoda ... Siedze przed kompem i próbuję pisać prace zaliczeniowe i nic z tego nie wychodzi ... Dodatkowo jestem niewyspana Byłam na fitnessie, wczesniej jeszcze TŻ pojechał ze mną do biura Avonu, na pocztę, przyjechał po fitnessie. Ogarnęłam się trochę i poszłam do niego. Wróciłam po 5
Mieliśmy iść do jego znajomych, ale stwierdził, że spędzimy sami wieczór

Zapach bardzo mi się podoba I jaki trwały
TŻ chciał mnie zjeść
Masaełko nie jest bardzo tłuste czy gęste ale fajnie wygładza skórę
I do masazu też sie nadaje
No, i od razu inne podejście
Ja też mam kupę czytania na sobotę i niedzielę, aż sie boję jechać na zjazd, bo wiem, że się nie wyrobię. Wczoraj przeczytałam 2 opowiadania, artykuł i pół książki, no a kiedy reszta! A dziś sobie odpuściłam, bo TŻpo mnie wcześnie przyjechał i niedawno wróciłam...
Cytat:
Na nowościach sa podane dokładne zapachy żeli Luksji:
Mmmm, nazwy brzmią apetycznie Chociaż też nie przepadam za bardzo za żelami Luksji, tak samo Fa i Kamill.

Cytat:
Ciekawy sposób, muszę wypróbować rzy najbliższej okazji do malowania rzęs

Magju, śliczna ta Twoja torebka. ja też szukam tylko najchętniej czarnej, nawet widziałam jedną taką wysadzaną metalowymi błyszczącymi kulkami(bo nie można tego nazwać ćwiekami, bo były calkiem duże) no i rodzice mają mi sprawić na święta. Jak nic ciekawszego nie znajdę to może tę wezmę.

Em
, mam nadzieję, że plamy już zeszły i że nie dopadnie Cię to znowu! Trzymaj się! A TŻtem się nie przejmuj, po prostu faceci nie zawsze potrafią się wczuć...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 00:03   #1047
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ale już jestem zmęczona kończę właśnie pisać 25 stronę pracy licencjackiej. W ogóle okazało się, że nie skserowałam sobie 2 stron z książki, które są mi teraz potrzebne Muszę jutro jechać po pracy na uczelnię i je skserować. A potem wrócić do biura i porobić rysunki do tego pierwszego rozdziału. Chcę już w sobotę oddać pierwszy rozdział do sprawdzenia.

Na sobotę muszę jeszcze też napisać pracę na połowę zaliczenia a na drugą połowę nauczyć się materiału. EEe. a ja chcę spać
A ja w sobotę mam super imprezę i już przebieram nóżkami
Do nauczenia się tez parę rzeczy się uzbierało już na piątek, a jutro to skzolenie potrwa ze 6 godzin
Cytat:
Dziwne, ja mam ten foundation i on się nie wchłania - zostaje taka dziwna warstwa, lekko chropowata i kremowa. Do niej się super potem lakier przykleja i trzyma kilka dni dłużej niż bez
Ale nie jest to warstwa ja azostawia normalny lakier- o to mi chodziło Na razie dam jej podziałać, może rzeczywiście z czasem stan pasurków się polepszy

Zużyłam żel pod prysznic- jeszcze 3 i będe mogła sobie kupić jakiś nowy Oczywiści eim dłużej wytrzymam tym lepiej

Maska Dove jest świetna, używam co dwa mycia bo jak nałożę codziennie to chyba jednak zbyt obciąża mi kudełki. Ale w tym systemie jest naprawdę dobrze
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 00:15   #1048
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Hosenko, to nie tak, że odradzałam ten lakier z Virtuala, po prostu nic specjalnego, zwykła perła.
No własnie, napisałaś, że na paznokciach nie prezentuje się tak fajnie jak w buteleczce - i to mi wystarczy żeby poszukać czegoś innego.

Cytat:
Mnie zauroczył kolor, a i fason też fajny, bo niby prosty, ale nie do końca. Oby tylko była wygodna i w rzeczywistości równie ładna, jak na fotkach.
W ogóle to wpadłam w torebkomanię Toż to gorsze niż kosmetyki, bo jak jeszcze mogę sobie fundnąć na pocieszenie jakiś balsam czy lakier za 10zł, tak trudno znaleźć torebkę w tej cenie. W ostatnim czasie kupiłam szarą Emilkę, granatową Królową Dżetów, no i tą brązowo-szarą David Jones, a jeszcze mi chodzi po głowie parę innych Dobrze, że za tą ostatnią płacą rodzice, bo to w sumie prezent od nich na Gwiazdkę, ale dostanę już awansem i mogę chodzić. Siostra chciała 2 torebki z etorebki, więc też ma jedną obiecaną od nich, a druga pewnie będzie ode mnie. Tylko teraz się zastanawiam jak ona chce się zabrać z nimi z powrotem skoro przylatuje tylko z bagażem podręcznym
Zastanawiam się, gdzie trzymasz te wszystkie torebki

Cytat:
A jeszcze jak to prawda, to dopiero musi być super... Ile to cżłowiek traci na dojazdy, jak mieszka w Warszawie
U nas nie jest kwestia w jakim mieście mieszkamy tylko taka, że mieszkamy koło siebie Blok obok, jakieś 50 metrów

Rzyrafko: a którego NK Founation masz?? Bo ten co ja mam (w buteleczce jest mleczny), zostawia warstewkę, taką chropowatą i matową. Srednio mi pasuje, bo nie przedłuża trawłości lakieru a wręcz przeciwnie

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-12 o 00:17
Stary 2009-11-12, 00:40   #1049
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie jest to warstwa ja azostawia normalny lakier- o to mi chodziło Na razie dam jej podziałać, może rzeczywiście z czasem stan pasurków się polepszy
No to się zgadza Zamiast lakieru tego się używać nie da - samo wygląda, jakby się paznokieć papierem ściernym potraktowało Nie wiem, czy on poparwia stan pazurków, moje są już na szczęście wzmocnione, ale przedłuża trwałość lakierów (na lakier muszę dać jeszcze jakiś utrwalacz)
Cytat:
U nas nie jest kwestia w jakim mieście mieszkamy tylko taka, że mieszkamy koło siebie Blok obok, jakieś 50 metrów
Tak, wiem Ja jakoś nigdy tak nie trafiłam i wydaje mi się to niemożliwe, żeby mieszkać tak blisko teraz już nie chcę szukać egzepmlarza blisko żyjącego, bo ten daleki jest odpowiedni ale fajnie by było miec chociaż 5 minut nawet metrem niż 40 minut z przesiadkami (a to i tak blisko) Pomarzyć zawsze można

Zgadnijcie, co robię

tak, tak, piszę mgr
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 00:52   #1050
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wiem Ja jakoś nigdy tak nie trafiłam i wydaje mi się to niemożliwe, żeby mieszkać tak blisko teraz już nie chcę szukać egzepmlarza blisko żyjącego, bo ten daleki jest odpowiedni ale fajnie by było miec chociaż 5 minut nawet metrem niż 40 minut z przesiadkami (a to i tak blisko) Pomarzyć zawsze można

Zgadnijcie, co robię

tak, tak, piszę mgr
Wczoraj właśnie tak rozmawialiśmy, że mam pełną kontrolę, bo przez okno widzę, czy stoi jego samochód (a właściwie 2, bo prywatny i firmowy) a zatem czy jest w domu czy gdzieś się szlaja i o której wraca Wyprawa na nogach u niego nie wchodzi w rachubę.

Dla mnie pisanie mgr o tej porze nie jest dziwne - o wiele lepiej skupić mi się późnym wieczorem/w nocy niż w ciągu dnia.

Zuzyłam olej z czerwonej maliny Coraz luźniej w lodówce

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości