|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Witajcie kochane!
Chcialam tylko powiedziec ze dzisiaj przyszla @. Jest mi strasznie smutno i mam ochote sie rozryczec ale nie moge bo jestem w pracy. Przynajmniej nie musialam czekac do terminu @ bo to pewnie by mnie jeszcze bardziej rozwalilo. Jak na ta chwile to nawet mi sie nie chce dalej starac. Ale tak dla formalnosci Maggie jakbys mogla mi zmienic: 2 cykl staran, termin @... no wlasnie cykle mam rozwalone na celego, poprzedni mial 31 dni a ten 26, chyba strzele w tradycyjny 28-dniowy czyli termin nastepnej @ bedzie 9.12. Kochane nawet mi sie nie chce nadrabiac wiec tak na zapas witam nowe kolezanki, gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki za czekajace. Calusy |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
BAN stały
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
On ogolnie chce dziecka, ale nie teraz. Twierdzi ze musze zrobic studia. Ja tymczasem mam obsesje na tym punkcie i nie potrafie o niczym innym myslec... Juz nawet nie zlosci sie na mnie jak widzi ze nakupowalam ubranek czy zabawek dla Julka, czy innych dzieci z otoczenia ... Najgorsze jest to z moje otoczenie mi w tym wszystkim wcale nie pomaga ... Co chwila nowe ciaze, porody, starania.. I wszyscy maja to szczescie tylko nie ja ... teraz tez sie poklocilismy, a raczej posprzeczalismy o to ... Bo ja wiem, ze po studiach beda inne powody dla ktorych ''jeszcze nie'' ... Wiem ze jestem gowniara, bo co to miec 20 lat .... Ale od ponad 2 lat tak pragne dziecka ze nie potrafie sama ze soba wytrzymac... I jeszcze 2 lata musze tak zyc ... Oby tylko 2 ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz uśmiech i pozytywne myślenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentów dla małego zgadzam się w 100% z Tobą ![]() Co do mowienia tato do ojczyma, to fakt, dziecko samo musi samo do tego dojść i samo zaczać mówić tato albo i nie mówić. Co do spotkań z biologicznym ojcem, jeżeli Twoj ex jest w porządku, to jak najbardziej, ale niestety mój ex to skończony...........nie będę używac epitetów, bo i tak by były za ładne dla niego ,jego cała rodzina taka sama, chcieli moją córkę wywieść, tłukli jej do głowy niestworzone rzeczy-dopiero u psychologa wszytsko wyszło, bo była tak zastraszona. Moja córka nie ma żadnego kontaktu z biologicznym i nie chce go znac, gwozdziem do trumny bylo straszenie smiercia mnie. na cale szczescie nic, poza wiezami krwi ja z nim nie laczy, a tate ma w domu, kochajacego, wymagajacego ale faceta ktory ja kocha i ktory nie da jej skrzywdzic. (tamten nigdy jej nie chial). Przepraszam za wywod, ale nie zgadzam sie, ze zawsze dizecko musi miec kontakt z biologicznym ojcem, to tylko dawca nasienia i tyle. N atym jego rola sie konczy. Ojcem jest nie ten co spłodził, lecz ten co wychowuje.
![]() |
#2346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
nie pewnie kontaktu miec niemusi,ale musi wiedziec co jest czym,a penie ze zwsze uwazac za ojca,tego ktory go wychowuje a tym bardziej,ze niema kontaktu z ojcem biologicznym
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gosiaro to trzymamy mocno :kciuki" żeby ta zołza nie przylazła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jednak ja skoncze juz te cholerne studia, nie beda mnie interesowac zadne wymowki ... Z reszta zaczelam brac tabletki- ktorych tak bardzo sie bal bo ''a noz widelec zapomne i zajde'' ... Moze i zapomne i zajde- mnie to nie przeszkadza ![]() Jak bylas w moim wieku to staralas sie rok o dziecko???? Cytat:
![]() W takim razie powodzenia w nowym cyklu ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie obejrzalam film ''W lonie matki'' ... Dziewczyny, poryczalam sie!!! Pieknie wszystko opowiedziane i pokazane ...pelno obrazow dziecka w brzuchu matki, tych z USG 4D ... cos wspanialego ... i na koncu porod ... i cudny tekst o sile zycia ... Lektor sie walnal i zamiast o 16 tc powiedzial ''w 16 miesiacu ciazy dziecko zaczyna sie ruszac'' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
no ja juz w wieku lat 19 zaczelam sie starac sie o dziecko mialam juz swoj dom,koniczylam szkole pracowalam,i bardzo chcialam miec dzidziusia,i wszyscy do okola mieli,i robili dzieci,i tez juz chcialam swoje malenstwo i teraz juz ma prawie 6 latek,nigdy niezalowalm ze mialam tak wczesnie dziecko moj maz tez nie,fakt ze sie rozstalismy,ale dziecko oboje kochamy bardzo mocno,jest naszym skarbem.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj kupiłam test ciążowy, a konkretnie dwa, bo promocja była
![]() Moje "przeczucia" w tym miesiącu jakieś takie dziwne są, z jednej strony, tak patrzę na swoje ciało i mam wrażenie, że jednak się udało, z drugiej mam takie podejście, że jak @ będzie to trudno, widocznie to jeszcze nie czas na moją pociechę. Może to głupie, ale sama już dopatruję się pozytywnych stron tego, że się nie udało. Np mamy trochę oszczędności na bejbika i właśnie chcę trochę naruszyć, tą żelazną rezerwę i kupić nowe meble do stołowego ![]() ![]() tak mniej więcej od owulki pobolewają mnie jajniki, i mam takie rwanie w piersiach, dziś zauważyłam że sutki mi się takie rozlazłe zrobiły... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
a niestety od zaczecia prob do zajscia w ciaze mionol rok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczynki, fajnie ze jestescie. Jakos sie podniose. Narazie jestem okropnie zawiedziona i zla na siebie ze juz sobie myslalam kiedy i jak powiem swojej rodzince itd. No nic musze sie z tego otrzasnac i probowac dalej. Tz jeszcze nie wie bo jestem w pracy i jak zadzwonie to sie rozrycze a nie chce mu pisac przez telefon. Ale nie ma tego zlego bo jesli w tym cyklu tez bedziemy sie starac to juz nie ma mowy o zadnych schizach czy szukaniu objawow. Chyba to wywoluje pozniej jeszcze wiekszy smutek. Trzeba sobie dac 'umyslowe znieczulenie'
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki! Ja z pytaniem. Znów złapał mnie pęcherz... to okropne pieczenie. Nie idzie wytrzymać. Myślicie ze mogę wziąć coś na to? Zawsze brałam urosept, są to tab ziołowe i teraz nie wiem.. trochę się boję czy nie zaszkodzą dzidzi ael nic nie poradze na to pieczenie ;( a do lekarza dopiero 3 grudnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak nie ma kusić jak czuję że rwą mnie piersi, sutki są rozpulchnione, a jajniki bolą od owulki, a normlanie to przed @ zaczynają no i jeszcze te hektolitry białego śluzu... tylko z czasem chyba rozczarowanie jest mniejsze, przynajmiej ja tak już trochę z mniejszymi emocjami do tego podchodzę. Moja Oliwcia miała taki czas, że choziła i śpiewała "mówi się trudno i idzie się dalej" i chyba tak trzeba na to patrzeć. Najważniejsze, że macie siebie, a dzidzia z czasem też się pojawi ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
|
NO włąśnei jest napisane ze nie przeprowadzona zadnych badań. dlatego nie polecają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Chwilową ulgę przynosi ciepła kąpiel... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiem ze on ma plany, chce sie dorobic, kupic mieszkanie, podrozowac. Chce zebym skonczyla studia, zebym miala jakies zaplecze ... No tak, ja niby tez tego chce... Z drugiej strony te pragnienie mnie przytlacza, nie funkcjonuje juz normalnie... Potrafie sie rozplakac na srodku chodnika widzac kobiete z brzuchem lub wozkiem .... Nie umiem przejsc obojetnie obok dzieciecych sklepow- zawsze cos kupuje, staram sie jednak kupowac tylko dla istniejacych juz dzieciaczkow... Poza tym moj TZ nie jest juz mlodniakiem ... Ma 34 lata, za pol roku cyknie 35 ... Coraz blizej do 40 ... Nie dba o iebie i, jak z reszta wszyscy, jest przekonany ze zajsc w ciaze jest niezmiernie latwo i szybko, dzisiaj sex a jutro juz wiem czy jestem czy nie .... ![]() Nie mam juz sily go przekonywac, starm sie po prostu przestac o tym wszystkim myslec, nie wychodzi mi to zupelnie, poza tym mecze Was tutaj znowu swoimi fanaberiami .... ![]() Musze byc twarda. Nie oszukam siebie ani TZ ze nie chce juz dziecka- tak sie nie da. Ale moze zrozumie ze gdy widze badz slucham o kolejnej szczesliwej przyszlej mamusi to te lzy w oczach to nie zwykl wzruszenie, a bezsilnosc i zazdrosc.... Zmykam ... Jade z Tesciowa ogladac sofy.... Milego wieczorka, pozniej napewno do Was zajrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
czy w ciazy w 1 trymestrze mozna brac apap?? tak mnie glowa boli ze juz nie daje rady
![]()
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to leki na bazie paracetamolu są bezpieczne, a apap do takowych należy. Oczywiście niczego nie należy nadużywać. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Aniu wiem, ze paracetamol można, tylko nei wiem czy apap jest na jego bazie, bo go nigdy nie biorę.
#2365 |
Zadomowienie
|
a jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy(1 tydzien) to wzielam chyba ze 2 lub 3 tabletki coldrexu bo lapalo mnie przeziebienie a teraz czytam na necie ze to moze zaszkodzic
![]()
#2366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Paracetamol można.Oczywiście w ostateczności raczej jak już nie można wytrzymać.A apap to właśnie paracetamol. Ja też niestety na samym początku zanim wiedziałam byłam chora i brałam gripex,ale mam nadzieję,że nie zaszkodził.Na samym początku działają jakieś naturalne bariery chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcemy miec dziecko razem i tez juz od 8 miesiecy probujemy i nic.a ja tez chce juz drugiego dziecka,a moja coreczka chce braciszka lub siostrzyczke ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- dodam ze w wieku 19 lat bylam pewna ze chce miec dziecko,staralam sie rok,i nigdy tego niezalowalam,nigdy,i tez czulam sie odpowiedznio dorosla na dziecko w tamtym czasie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zadomowienie
|
farminka troche mnie pocieszylas... ja tez kiedys slyszalam ze niby do ktoregos tyg -nie pamietam ktorego-plod jest bezpieczny....
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Carol a u mnie już prawie cisza ze wszystkimi objawami (może stąd ten dół)... jedynie co jakiś czas (ale rzadko) zakuje w tym lewym jajniczku... nic poza tym, nawet siśki jakieś dziś już nie takie częste (choć też nie takie jak zwykle)... cycuchy jak tak ścisnę przez stanik to tam niby takie delikatniejsze ale to żadna pociecha bo po takim czasie w jakim ja je "maltretowałam" tym dotykaniem to nie ma co się dziwić... dziwne to jest, że od tego sprawdzanai to jeszcze jakichś siniaków na nich nie mam...
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
Na zapalenie pęcherza dobra jest ciepła kąpiel przynajmniej mi pomaga i jeszcze jedno nasiadówki też są dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.