|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
![]() ![]() A studiuję zarządzanie, ja!-typowa humanistka... no i walczę teraz z matmą i mikroekonomią ![]() Oj bardzo ciężko się zmobilizować do uczenia samemu, ale ja mam nad sobą kata (TŻa), który mnie pilnuje ![]() Cytat:
![]() A robię coś na co kiedyś narobiłaś mi smaka... Mule ![]() Dzisiaj rano pojechałam po nie specjalnie do Tesco, bo kiedyś widziałam tam świeże, wyłożone na stole z lodem. Niestety mam pecha i dzisiaj ich nie było, więc zdecydowałam się na gotowe z lodówy, z czosnkiem i masełkiem. Tylko teraz mam problem i liczę na Twoją radę kochana ![]() Otóż.. na opakowaniu jest instrukcja podgrzewania TYLKO w mikrofalówce, 4-6 min. Przed chwilą kilka zrobiłam na próbę i ten środeczek wyszedł suchy i chrupiący ![]() ![]() A do tego przygotowałam już sałateczkę...białe winko, bagietki i na deserek pomarańcze z bitą śmietaną... ![]() Sałatka o taka: http://www.palcelizac.pl/przepis/35/...ka_z_tunczyka/ Tylko troszkę ją zmieniłam, bo zamiast kaparów (nie cierpię), dodałam oliwki. Zobaczymy czy będzie zjadliwa ![]() Mam jeszcze w lodówce paluszki krabowe, ale nie mam pomysłu co z nimi zrobić, bo pierwszy raz kupiłam ![]()
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewuszki
![]() Sorrka ze mnie troche nie bylo, ale chyba mam depresje ![]() Niestety juz Was chyba nie nadrobie, musialabym z 20 stron przeczytac, to predzej slepia przepale ![]() U nas ok, Daniel byl troche chory, ale juz jest lepiej ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Widze, ze tytul watku sie zmienil, super ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
no pięknie, jak ja mam wolne, to wszystkie zajęte
![]()
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Boszenko do mokrofali?? to dziwne...
One powinny byc nie chrupiace... tylko miekkie takie zelki troszke tylko bardziej miekkie... ja bym je normalnie w winku ugotowala np z dodatkiem czosku i maselkiem jak mowisz... je gotuje sie krociutko ... smacznego
#2166 |
Zadomowienie
|
Elooo
![]() Ranyyy ale ta pogoda dziwnie na mnie działa, ja bym spała cały dzien a moje dziecie marudziło ![]() ![]() ursull - próbowalam się zalogowac i ciagle cos nie tak ![]() ![]() cinusiowa - że im sie opłaca produkowac takie tanie butki co nie? no wiem niby przecena ale ...... one są chyba z zamszu tak? To teraz to bym miała powodzie w nich na taką pogode ale na wiosne super. maugoszatka - ja tez mysle nad takiemi saneczkami tylko się zastanawiam jakby je zabezpieczyc żeby bobo nie wyslizgneło sie z nich. Ja za małego wylądowałam pare razy w śniegu dzięki takim sankom ![]() rumiankowa - nooo to Gosia twarda babeczka jest, i bardzo dobrze ![]() pakusia - kurcze no mi tez wyskoczył ale link się nie zmieniał i nie dotyczył mojego filmiku tylko ogólnie tej stronki więc sie wkurzyłam bo fajne to, a jestes tam zarejstrowana? Anja - a to tak dzisiaj szaleje urwisek czy ogolnie? bo u mnie ponad tydzien tak jest ![]() Carolajna - szlaej babolku niech wióry idą ![]() ania - fajna ta fontanna, powiem że mały che ja na mikołaja ![]() ![]() kuroikzae - ale super wyszedł Natanek kurcze profeska w sam raz do rameczki dla dziadków na święta ![]() A już myślałam że mi w połowie czytania posta wcieło ![]() Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-11-11 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
no właśnie do mikrofali...aż oczy przecierałam ze zdumienia jak to przeczytałam...
![]() chyba spróbuję wrzucić je na chwilę do garnka z masełkiem i winkiem... dziękuję kochana ![]()
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Boszenko ja też po zarzadzaniu, ale w odlewnictwie
![]() Makro mikro milo wspominam, ale mata nie koniecznie ![]() Haruno ale już wszsytko okej?? Marika jaka poważna impreza Was czeka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Male no to witaj w koncu!
I dziekuje za zproszenie ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Marika a ty znowu na chalupki do sasiadki ![]() Ty masz fajnie... U mnie pogoda sie poprawila.. Aleks spi od 14 i jak sie obudzi to mozliwe ze wyjde z nim ale wlasnie bije sie z myslami...isc czy nie isc... ![]()
#2170 |
Zadomowienie
|
Tak iwciag oks, we wtorek idziemy do lekarza na kontrol i szczepienie
![]() ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak na poważnie to mój chłop jest po podobnych studiach, ale coś nie potrafię się skupić jak mi tłumaczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- która ogląda 6. sezon Gotowych na wszystko, przyznawać się ![]() jestem po 7. odcinku i muszę z kimś o tym pogadać ![]()
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
boszenka - no witaj kujonie
![]() ![]() ania - a co to za mleko na dobranoc nie kaszka? U mnie nic nie działa czy kaszka czy cycus mały śpi tak samo ![]() male - witaj w kraju ![]() Haruno - witaj ![]() iwciag - Tż juz wie o zaginiętej paczce? aa no tak impra mała nas czeka, prezencik mały mamy więc z pustymi rękami się nie pchamy ![]() Mell - to u was fajna pogoda? u nas leje straszecznie bleeeee, nienawidze takiej pogody. No wiesz co jak nie byłego to nikogo tu nie znalaam a teraz to jest gdzie iśc i pisze do nich żeby przyłaziły jak Tż sa w pracy, więc nie nudzi się nam. Ogólnie mam 5 sasiadek z taimi szkrabami od maja do wrzesnia taki przedzial ![]() Smerfik śpi godzinę, nie wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Haruno!
dziekuje za miłe komentarze ![]() Martwisz sie szczepieniem..? my jutro idziemy ![]() A depresja przechodzi...? jesli chcesz wiedziec co u nas to przeczytaj streszczenie Ursull dodatkowo usmiejesz sie do łez...(przynajmniej ja tak mialam)
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-11 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() A widziałam Cię i Twoją uroczą rodzinkę Haruno na klasie ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-11 o 15:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
iwciag - hehe to sie pewnie jeszcze nasluchasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Marika przeziebienie, czyli katar, kaszel
![]() ![]() ![]() Mell no wlasnie przeciez Ursull streszczenia pisze zapomnialam, napewno przeczytam Iwciag ja tez sie pocieszam, ze to dla ich dobra ale i tak ryczec mi sie chce ![]() Mell to trzymajcie sie tam jutro ![]() Musze juz leciec bo chlop z pracy wroci zaraz a ja jak to przystalo na babe musze podac obiadek ![]() Milego pisania i do jutra babolki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Wtajemniczenie
|
mel_x-ano ja z zako
![]() ![]() U nas ząbki ciąg dalszy, masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja anchois jadłam pierwszy raz w hiszpanii w sałatce i było całkiem smaczne ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
Boszenko to dobrze ze minelo jeszcze bys nam dzisiaj wielkim tirem po swiecie jezdzila
![]() o kolacuja szykuje sie pyszna ![]() ![]() ![]() nienie bede Wam przeszkadzac ![]() Marika Natanek mnie nie gryzie, ani nie podgryza na szczescie. zdarza mu sie jak sie zapomni przygryzc a ja wtedy wyje z bolu ale bardzo rzadko. Haruno ![]() Mell to ja trzymam kciuki juz dzis ![]() dobra musze leciec.... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Boszenko ja anchois nie lubie ![]() a wiesz dobrze ze Maz Cie motywuje do nauki. Co humanistka robi na takich studiach? chcialas ? ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Boszenko ja anchois nie lubie ![]() a wiesz dobrze ze Maz Cie motywuje do nauki. Co humanistka robi na takich studiach? chcialas ?
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Maugoszatka Wow! Rewelacja!
A w domku mieszkacie? A moze macie pensonat? T Ty "rasowa" goralka jestes! ![]() A my chyba na spacer jednak nie pojdziemy bo Aleks nadal spi! juz 3 h!!! Az w szoku jestem gdybym sie z nim polozyla to bym sie wyyyyspala... Albo zrobila w domu cos konkretnego ale to nigdy nie mozna sobie zaplanowac i przewidziec ile dziecko bedzie nam spalo...ehhh Wiecie jaka gafe walnełam... Sprzedalam na All spodenki i zostawilam siostrze w kopertach do wyslania ja dawalam jej znac kiedy dojda pieniazki a ona wysylala... z tego pospiechu bo robilam to chwile przed wyjazdem nie napisalam adresu zwrotnego...(ale ze mnie gapa) A babka pisze ze juz gdzie indziej mieszka i prawdopodobnie paczka wroci do mnie ---- czyli przepadnie bo ona o tym nie wie... No coz... albo jej zwroce pieniazki albo wysle cos podobnego jesli jej sie spodoba bo mam prawie identyczne gatki... Kuroikaze dziekujemy za kciuczki ale bez malego placzu pewnie i tak sie nie obejdzie...ach te szczepienia...
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-11 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam bo zapomniałam o Ani
![]() ![]() no dobra to ew moge Ci dac buziaka ale nic wiecej ![]() ![]() Mell o to chyba faktycznie zaginie, albo ktos sobie przygarnie... moze sie zgodzi na podobna rzecz ![]() jak chodzilam na szczepienie z Natankiem i z moja mama to on wrzeszczal do momentu az nie wyszlismy przed przychodnie, a ostatnio byl z nami moj maz i tak go zagadali zpielegniarka ze natanek ani nie pisnął, tylko trocszke sie skrzywil ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-11-11 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Marika
od paru dni Julka tak mi wstaje i wcale nie idzie wcześnie spać bo koło 22 biore ją do swojego łóka obkładam zabawkami żeby chociaż troche poleżała ale i tak to nie wiele daje |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Siema iwciag i Anja
![]()
#2186 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
W PEPCO fajny pajac za 12,99, to jest link do gazetki promocyjnej:
http://www.pepco.pl/artykul/gazetka-...-6-19-11-09/28 Kocyki polarowe za 9,99 zł Body za 5,99 zł
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-19 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
No my już po imprezie, dzieciaczki się pobawiły w bujakach, fotosy porobione jutro je zgram i wkleje z jedno. Junior już smacznie nyna więc ja ponadrabiam zaległości i dalej poszukuje pomysłów na sobotnią impre, bo nie chce powtarzac co roku tego samego menu
![]() iwciag - ojjj moj też by mi zrobił piękną awanturę ![]() Haruno - to nie zawsze jest wina tego że sie piersia nie karmiło, znam grono matek które karmiły a dzieciaczki często chorowały, ja myslę że to jest jakis plus ale nie jedyny. Teraz mleka modyfikowane sa bardzo dobre więc masz się nie obwiniac. Najważniejsze że szybciutko siobie z tą infekcją poradzil. maugoszatka - biedna Helcia, ale ci zazdraszczam że mieszkasz w tak pieknym miejscu, prawdziwa góraleczka. boszenka - wiem coś bo mnie szkoła rownież wyniszcza, szkoda że kalorii i tłuszczu z nas sorki ze mnie nie wysysa byłoby miło ![]() kuroikaze - ranyy ja teraz kwicze z bólu jak mnie urwis zaciśnie nie wiem jak to możliwe żeby miec w dziąslach taka siła jak w zębach, bo zębów ni widu, ni słychu ![]() Anja - u mnie pobudka = marudzenie, stękanie ![]() ![]() anulka anulka - właśnie wybieram sie jutro do PEPCO, ja kupiłam tam super pajace za 7,99zł na zameczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
marika a ten zameczek bezpieczny jest?
#2190 |
Wtajemniczenie
|
ale fajnie nie trzeba nadrabiac 20 stron, wszystkie albo na odwykach albo na randkach
![]() za chwile wroci moj maz i przywiezie mi wzetki ![]() ![]() dobranoc mamuski ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.