|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach na obronę - co "zdaje egzamin " :)
Ja sie obronilam w 5th avenue i poszlo ok, moze dlatego, ze juz po 2 godzinach przestalam te perfumy czuc
Mam ten problem, ze kiedy jestem zdenerwowana, niemal kazde perfumy mnie denerwuja i jest mi od zapachow niedobrze. Poza tym nie chce draznic komisji, bo a nuz zdyskwalifikuja mnie za zapach?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Na drugą, podobnie jak na pierwszą, DV
Już z niej "wyrosłam", ale przez długi czas była moim sztandarowym poprawiaczem pewności siebie. Miałam też głębokie, acz mylne przekonanie, że jest zapachem eleganckim, który każdemu się podoba ![]() Cytat:
Całe szczęście, że nic nie wiedziałam o środowej klątwie, bo to sztandarowy dzień obron w moim byłym Instytucie. Miałam aż dwie środowe obrony. Z przesądów trzymam się tylko nie dziękowania, ale za to bardzo konsekwentnie.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Na obronę, którą mam za kilka dni zamierzam użyć albo Innocenta albo DV
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory zdawał In2U Heat
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Guerlain Lover
|
Licencjat zdałam z olejkiem przywiezionym z Tunezji "Sahara Flower", podobny zapach do niego ma Summer Kenzo
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Pachniałam na dzisiejszej obronie Kashminą i zdałam na 5
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiedni zapach na egzamin
Hej
![]() Jestem nowa na forum. Niedługo mam ważny egzamin. Jakie perfumy będą waszym zdaniem odpowiednie na taką okazję? |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odpowiedni zapach na egzamin
Witamy chlebem i solą
![]() Najlepsze będą takie, w których będziesz czuć się komfortowo, elegancko i hmmm... kompetentnie? Chyba o to słowo mi chodziło. Niech nie rozpraszają twojej uwagi i uwagi egzaminatora (chociaż czasem to jest wskazane )No, i trochę zależy to też od tego, czy egzamin jest ustny czy pisemny oraz czy prowadzsi go kobieta czy mężczyzna... ![]() Ale, jak już zaznaczyłam, komfort i wygoda ponad wszystko. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Z doświadczenia wiem, że najlepszy będzie zapach delikatny i neutralny. Delikatny, czyli w moim mniemaniu taki zapach 'czystej kobiety',jak balsam Dove, jak Trussardi Skin
A neutralny, a więc nie kontrowersyjny, żadne kadzidła i ulepki. Podduszona komisja nie spojrzy na Ciebie łaskawym okiem. A że każdemu w komisji swym zapachem nie dogodzisz, to trzeba się skupic na nieszkodzeniu![]() Jeśli to egzamin na prawo jazdy, to nie odważyłabym się użyc niczego innego niż zielona herbata. Do samochodu wszystko inne jest dla mnie 'za ciężkie'. Nie wybieraj też ulubionego zapachu, bo po traumatycznym przeżyciu pt. egzamin, może zacząc kojarzyc się źle i zostac znienawidzony
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Delikatne! Takie które nie są męczące i duszące. Coś lekkiego i zwiewnego. One nie mogą Ciebie rozpraszać ani podduszać Twoich kolegow a tym bardziej egzaminatora (jesli to ustny to tym bardziej!)
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
ja zdaję w Gris Clair
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
dzis na obronie magisterki miałam hugo boss femme
delikatny kobiecy neutralny nie duszący otoczenia i dał rade
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Olivier Durbano Black Tourmaline - egzamin będzie krótki, nie będzie żadnych pytań dodatkowych.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja użyłam Chanel no 19 EDT i poszło super
Może to zapach, a może fakt, że broniłam się w piątek 13-tego
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
powodzenia zdającym i gratki dla tych, które już zdały
myślę, że powinno być nie za mocno, nie za seksownie, żadnego zapachu w stylu'"patrz na mnie jestem boska", raczej delikatnie i niezobowiązująco... hmmm ,dobrze mi gadać ,ja broniłam się w Angelu, ale egzaminatorki były kobietami |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
U mnie (dzisiaj
) była kojąca Kashmina Touch plus dwa psiki wspomagającego koncentrację i skupienie Tea for Two (tak na mnie działają dymne zapachy) ![]() Z tym miksem zdałam na 5 |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja na jutrzejszy egzamin mam zamiar spryskać się Amarige Mariage - kocham ten cynamon - czuję się wspaniale
! Istnieje jednak obawa że zamiast skupić się nad zadaniami będę namiętnie wwąchiwać się we własny nadgarstek .
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam zamiar zdac z Brit Sheer. trzymajcie kciuki
|
|
#53 |
|
Matka buldoga
|
Zdasz na 100%
Trzymam kciuki
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Ciekawy wątek Sam nigdy nad tym się nie zastanawiałem. Pamiętam jak broniłem "dyplomówki" w technikum - użyłem Adidas 3 Black Mój pierwszy, lepszy zapach
Zdałem na 6...Uważam podobnie jak Blu, że przy egzaminach ustnych należy w pewien sposób upodobnić się do egzaminującego - zasada przyciągania się podobieństw. Sam obserwuję jak zachowuje się, jak mówi mój przyszły egzaminator. To pomaga! Z ustnych mam same 5 (raz nawet urzeczona Pani prof. dała mi 6 Przy egzaminach pisemnych nie ma to wielkiego znaczenia. Tu "niestety" musisz się nauczyć, bo oceniane będzie to co napiszesz a nie JAK mówisz (tak, treść słów to tylko kilka % ogólnego przekazu!).W piątek mam kolokwium zaliczeniowe z Reaktorów Biochemicznych - pisemne. Zastanawiam się co bardziej spodoba się mym koleżankom z roku Terre czy Ultraviolet (jutro ma przyjść Pozdrawiam wszystkich "uczących" się Edytowane przez Sandacz Czas edycji: 2010-02-02 o 16:54 |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
a ja użyłam Intimate Victoria Beckham
![]() obroniłam się na 4
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Na wszystkie oficjalne okazje, egzaminy, rozmowy o prace, od 3 lat uzywalam tylko max mary edp. Zapach piekny, ulozony, klasyczny, z ciepla nutka, miekki... nikogo nie draznil. Oddalam i teraz tesknie za nim
Ostatnio probowalam prade irysowa ale jest zbyt zimna.... aha, a na egzaminy z mezczyznami uzywalam hot couture edp w ilosci bardzo niewielkiej ![]() Max Mara i HC dzialaly... natomiast prada wrecz przeciwnie
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Zdane
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro piszę ostatni egzamin (z najgorszego przedmiotu na tym semestrze i to bez możliwości poprawy) i właśnie zastanawiam się jakiego zapachu użyć. Pewnie padnie na Elle albo Maczka (bo zawsze wybieram, któryś z nich kiedy nie wiem co wybrać
)
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

Mam ten problem, ze kiedy jestem zdenerwowana, niemal kazde perfumy mnie denerwuja i jest mi od zapachow niedobrze. Poza tym nie chce draznic komisji, bo a nuz zdyskwalifikuja mnie za zapach?

Już z niej "wyrosłam", ale przez długi czas była moim sztandarowym poprawiaczem pewności siebie. Miałam też głębokie, acz mylne przekonanie, że jest zapachem eleganckim, który każdemu się podoba 

)