|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
cytuje na raty zeby mi nie pozjadalo.
Gosiek i Marysia poprosze na pw wasze dane.Wysle wam zaproszenie Wkoncu sie poznamy ![]() Cytat:
Sama widze po mojej.Od poczatku zmienila sie godzina kładenia spac, pobudki jak i ilosc karmien. Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy za wolno czy za szybko jej lecialo czy ksztalt korka przestal jej odpowiadac.Zmienilam i po problemie. Acha i odbijalam ja tez w polowie butelki bo zdazyla sie go nalykac przy tym wyginaniu.pomagalo Cytat:
![]() Cytat:
dzis meza tam wysle zeby zapytal czy beda skuwac podloge bo widzialam ze kafelki stoja...o zgrozo, chyba tego nie zniose Nie zagladnelam wcz bo z imienin pozno wrocilismy, w kolo psa musialam sie zakrecic, a potem wydurnialismy sie nad mala a wlasciwie on.I tym sposobem poszla spac o 19, co jest do niej nie podobne i bylo okupione wielkim wysilkiem meza ![]() W koncu posprzatalam klatke schodowa,potem kolejne filmidlo i od 20 z mezem w lozku lezalam,pilam naleweczke i toczylismy dyskusje, a na koniec zrobil mi dluuugi masaz i poszlismy spac. Aniolek spal dluzej, a potem bez skrupolow biore ja do naszego lozka i wl tv ![]() Cytat:
A ze do 3 roku to powalilo mnie na lopatki.Ja niebawem planuje wykupic w n pakiet bajek Cytat:
a nawet sklepy juz sa przybrane Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
witam
na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
|
|
|
|
#4563 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jednak wiem, że będzie dobrze. Antonio ma taką kochaną Mamę (i Tatę) i bardzo dobrą opiekę, że na pewno wszystko wróci wcześniej czy później do normy Cytat:
A jak będzie chciał amciu częsciej to po prostu przystaw o cyca ![]() Może dobrą rzeczą byłoby ustalenie jeszcze jednego stałego punktu dnia. Np stały spacer o 10 (12 czy innej godzinie - nie wiem jak u Ciebie to wypada), a jak spacer nie wyjdzie, to może uda Ci się tak jak mi oszukać synalka - ubieram kombinezon, bujam w wózku i stawiam przy szeeeroko otwartym oknie. Jak masz balkon to na balkonie. Myślę, że po jakims czasie nauczy się, że o tej konkretnej porze wychodzicie (lub "wychodzicie" ) i będzie lepiej. Dostosuje się z rytmem swoim do tego.Może warto spróbować, hmmm ![]() To czekam na wrażenia po tabliczce czekolady ![]() Cytat:
Antek ostatnio nie robi takich niespodzianek, ale nie znamy dnia i godziny ![]() No i w koncu wolność, Małż poszedł do pracy ![]() Można posiedzieć na wizażu i stosować swoj rytm
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosimy o fotkę córeczki ![]() Cytat:
![]() Ola bardzo Ci dziękuję, zginęłabym bez Ciebie No nie, na początek chyba nie pochłonę całej ![]() Gnomy do pracy!
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-11-12 o 10:26 |
||
|
|
|
#4565 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witaj ![]() u mnie ok noc przespana choć uważać musiałam bo mąż się kokosił i kilka razy ręką by Amelkę stuknął - a wygonić go nigdzie nie mogłam bo nie ma gdzie to koles napisał że ok... a dziś gnom wstał o 5 ja się obudziłam i jeszcze raz przepraszał i obiecał że to się nie ppowtórzy - a jestem pewna że jak obieca to nie będzie. Ale przykre wrażenie pozostało mimo wszystko....jeszcze mu dam kazanie po południu kaca moralnego będzie miał dłużejno i pada mokry śnieg a muszę na zakupy iść to chyba założę folie i pójdziemy |
|
|
|
|
#4566 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
blizniaki...
Cytat:
sporo cie u nas nie bylo naprawde nas zaniedbalas , a na nk, bylas aktywna-widzialam ![]() No ale masz szanse sie zreflektowac Moze bedzie z tej przeprowadzki jakas korzysc...np moze wynajmiesz swoje mieszkanko i beda jakies pieniazki-czy glupi pomysl? Cytat:
dobrze ze choc teraz to zauwazylas Cytat:
Ale mnie ubieglas i sama napisalas.A wcz mi poucinalo cytaty a teraz mnie olsnilo ze zawsze chcialam zapytac z jakiego toku rozumowania odmieniany jest twoj nick, np "tak jak u Svineckiej"? ze skad to sie bierze bo ja nie moge dojsc jakos Skuteczne cw to niby tez 6widera czy jakos. Cytat:
podoba mi sieCytat:
zazdroszcze.Mnie nie uslyszal, bo chyba sluchal ciebie Cytat:
![]() u nas wcz masazyki itp ale nic wiecej...o nie....No bo niby jak...Glupio gada, jeszcze gorzej sie zachowuje i co sobie mysli... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My jeszcze przez dr mialysmy zapisane kropelki do nosa Floxal-swietne Calcium, nasivini cebion podawalam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||||
|
|
|
#4567 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie Natalki Ps. nie ma to jak groźna reka Cass ![]() Cytat:
Nie przesadzaj z tym zginięciem, przeciez wszystko robisz jak należy Ja robie tak. Jak widzę, że Mały szykuje się do spania, a jeszcze "nie powinien", (bo jak się obudzi po spanku, to albo wtedy trzeba wychodzić, albo spacer wypada w trakcie jego drzemki), to przed ubieram go już w rzeczy na spacerek (oczywiście bez kombinezonu, tylko to co pod spód) i tak go lulam. Jak trzeba wyjśc, to hop przekładam do wózia, w którym leży rozłożony kombinezon (sama juz jestem wtedy ubrana w płaszcz, buty - gotowa do wyjścia), przykrywam, bujam wóziem, zamykam drzwi, na klatce nakładam czapkę i juz jestesmy na dworku. Mały zawsze śpi dalej ![]() W domu śpi krócej niż na spacerze i jak widze, że może się po chwili obudzić, to działam czym prędzej - wychodze wczesniej niż zwykle, usypiając go i robiąc właśnie taki MYK jak wyżej opisałam (na śpiocha do wózka), bo inaczej obudziłby sie przed wyjściem i z długiego spacerowania nici
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na raty pisalam a mimo to poucinalo bo przeciez chcialam zaslac kilka slow otuchy dla Mariolki, zeby nie watpila w apetyt Antonia, no i jeszcze Unholy widze apetyt dopisal...3rogale.To typowo poznanskie.U nas co roku w domu mamy, no i szwagier Marcin ale ja wiecej niz 1max 2 nie pochlaniam.
Cytat:
teraz wywoalane udzielajcie sie plis witam ![]() Cytat:
planuje wyprawic meza z mala na spacer prze jego praca i posprzatac chatke
||
|
|
|
#4569 | ||||
|
Raczkowanie
|
jejku dziewczyny ale sie rozpisalyscie!siedze od rana i probuje nadrobic
spalam z Adasiem do 9 tak wiec nocka byla ok dostal cyca i teraz siedzi obok w lezaczku i mnie zaczepia. dalam mu moja reke z niebieskimi paznokciami (nudzilo mi sie :P )do zabawy i dziwnie jej sie przyglada hehe, probujac oczywiscie wlozyc ja sobie do buzi, wariat jeden![]() zaraz bede kladla Adasia na poranna drzemke i sama zabiore sie do ogarniecia mieszkania Cytat:
ja zawsze w takich przypadkach pije herbatke z duza lyzka miodu i cytrynka,conajmniej 3 kubki w ciagu dnia i pomagau nas pogoda tez jakas beznadziejna,szaro i mokro..nigdzie dzisiaj nie wychodzimy ![]() Cytat:
moj Adas juz daaawno na przewijaku sie nie zsiusial, a jak kiedys to robil to zawsze wtedy gdy maz go przewijal Cytat:
![]() Cytat:
a dlaczego Amelka nie spi w swoim lozeczku? aa jeszcze mam pytanie do mam ktore podawaly juz marchewke dzieciom-czy zdazylo sie zeby ta marchewka byla potem widoczna w kupce? bo Adas strzelil taka kupe co wygladalo dokladnie jakby zawartosc sloiczka wylozyc na pieluszke.. |
||||
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia, co z Twoim pieskiem? Cytat:
U nas tak nie przejdzie, bo ja muszę Kubę znieść do wózka z 4. piętra na parter. Poza tym nie dam rady ubrać Mu kombinezonu tak, żeby nie zauważył . Na śpiocha to udaje mi się jedynie posmarowac Mu kremem skórkę wokól ust, gdy zaśnie już na noc ![]() Kuba do tej pory nie płakał w wózku (oprócz wkładania do niego - czasami), nawet jak się wyśpi to leży i się rozgląda (no chyba, że jest baaardzo głodny) - czy w tej sytuacji byś wybudzała?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-11-12 o 10:53 |
||
|
|
|
#4571 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja pierwszy raz jadłam te poznańskie rogale, są pyyycha i moze dlatego aż trzy ![]() A Antek śpi, Bartek ogląda TV market - jego ulubiony program - właśnie karze mi kupowac H2O Mop Idę coś wszamać i też ok 13 na spacerek, co by nie posuć grafiku ![]() Bartka zostawiam do końca tygodnia w domu, bo Pani nie ma w szkola - chora (zresztą połowa szkoły chora), to co mi będzie zarazki przynosił, albo nie daj boze jakiegoś "świniaczka"...A stracić materiału nie straci, bo i tak dzieci w świetlicy siedza na zastępstwie. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
To w tej sytuacji bym wybudziła i może po kilku dniach przestawiłby się na spacer o konkretnej porze. A jak nie zadziała, to odpuściłabym sobie i się nie przejmowała, widocznie lub codziennie inaczej ![]() A przetrzymać się go nie da, żeby zasypiał własnie na spacerku? Za bardzo marudzi. No własnie, jak psinka Kasiu się miewa?
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia a Wy spacerujecie o stałej godzinie? A co to jest słonko? Bo już zapomniałam ![]() Cytat:
Karmisz piersią? Myślałam, że wtedy nie powinno się jeść miodu
|
|
|
#4573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ktos mi w nocy podmienil dzis dziecko miedzy 3 a 5 tak sie wiercila ze spac nie mozna bylo ![]() Cytat:
Cytat:
jak odstawiamy to odstawiamy, bez zadnego wyjatku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i poprosimy zdjecie Natalki ![]() Cytat:
![]() nie mam dzis z rana czasu nawet wszystkiego dobrze przeczytac mala poszla spac o 21 ale 2 godz w nocy sie wiercila i spac nie mogla i obudzila sie dzis pozniej cos kolo 9.20 a ja razem z nia spalam ![]() aaaa zapomnialam napisac, wczoraj znow dopadla nas kolka ![]() ![]() ![]() i znow sie zastanawiam czy to nie od jablka bo wczoraj dostala troche ![]() dam dzis tez troche i jak akcja sie powtorzy to dam sobie narazie naprawde spokoj z wprowadzaniem nowosci lece sie szykowac
|
||||||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie
tak pobieżnie przejrzałam co u Was, bo na więcej nie mam siły - nie wiem czemu, ale czuję sie strasznie zmęczona - w nocy nie mam siły wyciągać Tomasza z kołyski, a ostatnio małż się zaniedbuje i muszę sama go wyciągać ( a wagę ma słuszną )boli mnie wszystko z głową na czele, ale to chyba z niewyspania - powinnam pochodzić na jakiś fitnes, ale boję sie, ze wpłynie to negatywnie na pokarm jeśli chodzi o tytuł - wszystkie propozycje mi się podobają, ale chyba najbardziej numer 2 z tych co Cass wklejała będę Was podczytywać, a jak mi depresja przejdzie to sie odezwę
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj Boże powstrzymywać Kubę, jak jest śpiący Nie marudzi, tylko potem tak płacze, że nie można Go przez godzinę uspokoić
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o spacery i spanie... ja znam mniej więcej czas spania Tomasza i dlatego wychodzę z nim na spacer w określonym czasie
po 15-20 minutach rozglądania się ladnie zasypia w wózku i śpi ok 45 minut do godziny i wtedy wracamy do domu na jedzonko
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p4w Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-12 o 11:07 |
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić
|
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
tak, karmie piersia i wiem ze miodu nie mozna. pisalam o tej herbatce w sensie, ze zawsze tak robilam i pomagalo
teraz na szczescie jeszcze nie mialam przeziebienia i bolu gardla, a jakby sie przydazylo to bym pewnie musiala isc do apteki po cos co moglabym brac karmiac piersia. Ale Cass nie karmi,wiec taka herbatke moze sobie strzelic
|
|
|
|
#4581 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nic na siłę, sprawdź dzisiaj i jak się powtórzy, to też bym się wstrzymała Cytat:
To na pewno niewyspanie i pogoda łącznie. Cytat:
Pamiętam jak Bartuś miał juz rok, dwa, trzy. Było to samo, ale w gorszym wydaniu, wtedy to się dzieje....
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jak odpowiadasz na post, to z prawej strony (obok swojego tekstu) masz Uśmieszki, a pod nimi [więcej], wyskakuje nowe okienko i tam jest więcej emotikonek ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Zastanawiam się co u naszych "starych" Mamuś,. które zamilkły juz od jakiegos czasu ![]() zioła, anusia_82, majka versace, adaikaka, musicman, angy, kamilka, AnnGe, Wojtusia przywołuję do porządku
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Cytat:
Jeśli chodzi o tytuł wątku mnie się podoba propozycja nr 3 Cass
|
|
|
|
|
#4585 |
|
BAN stały
|
gorgulek, widzę że ty z podlaskiego, a jeśli można wiedzieć to skad dokładnie?? bo ja bliżej Suwałk
ale mi się nic nie chce, patrze za okno i śnieg dalej pada a muszę do tego sklepu iść.....a Amelka wstała po 9 koło 11 znowu zasnęła i śpi jeszcze śpioch mały Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-12 o 11:33 |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ale żeście naprodukowały ![]() już się człowiek odzwyczaił od takich ilości postów, a tu proszę, szok z rana zobacz na NK a dowiesz się ![]() ale blisko, blisko ![]() też się tak zastanawiam ![]() Cytat:
czadowe no nie było kaszki ![]() dałam małemu wczoraj sok z jabłek wyciśnięty z sokowirówki i małemu wyskoczyły jakieś dwie czerwone plamy na buzi, bałam się dawać mu kaszki na noc tym bardziej że po raz pierwszy i dałam sobie z nią spokój. ale mały zjadł o 22 i spał do 4 oczywiście z przerwami na smoczka ![]() ale przerwy były tylko do północy a potem zapadł w kamienny sen i nawet jak małż przenosił go do drugiego pokoju to spał. potem zbudził się o 7 i wstał wyspany ja też
|
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzieki |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie ma? Cały czas jestem
tylko Was czytam bo Kuba nie da mi nic napisac. A chryzolit tez wypatrzylam Miramejku, mianuje Cie moim zastępcą
|
|
#4589 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jak wczoraj pojechał na mecz to dzwoni do mnie koło 23 i co słysze? Przyjedz po mnie bo nie mam jak sie do domu dostac. I głupia pojechałam po niego po czym JA dostałam ochrzan ze źle prowadze samochód Pożarłam się z gnomem na maxa![]() Cytat:
U nas nocka spokojna maleńka pięknie ja przespała, teraz drzemie razem z Gnomem, a mamusia zamiast sprzątać to na wizażu. Pogoda okropna, humoru nie mam, nic mi się nie che....
|
|
#4590 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc mamuski
nie dalam Eryka do przedszkola bo ma temp, kaszle i ma katar ehhh pewnie zarazi tez Marcela - a mamy ostatni dzwonek zeby isc z nim na ten basen yh Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no wlasnie duzo osob, na innych watkach tez pisze Svineckiej - toz to nie jest przymiotnik przeciez
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

Wkoncu sie poznamy 

nie mogłam sobie darowac dlaczego nie mam mleka.
I budził się dzisiaj tak co godzinę, az w końcu o 9 rano po wielkim stękaniu zrobił kupkę.
Kurcze, wcześniej nie miał problemów

. W ogole jak mozna 5 m-cy remontowac mieszkanie dzień w dzien młotami pneumatycznymi, wiertarką i młotkami?? wiem, ze robili ogrzewanie podłogowe i kuli cala podłoge, ale 5 m-cy

podoba mi sie

. Na śpiocha to udaje mi się jedynie posmarowac Mu kremem skórkę wokól ust, gdy zaśnie już na noc 

miedzy 3 a 5 tak sie wiercila ze spac nie mozna bylo