|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
moja mama za to nalegała, żebyśmy poszli gdzieś na sylwestra a ona zajmie się dzidziusiem - chyba chce żeby mnie nie dopadł baby blues
![]() ja tam jednak zostanę w domu! dla mnie to trochę za wcześnie. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moge policzyc a najwyzej bledy jak zobaczycie to sprawdzicie oki? ![]() tak ze narazie wpisalabym tylko ktory tydzien, zebyscie mnei moglu ewentualnie poprawic... cos mnei wzielo dzis na upiekszanie listy Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-12 o 11:28 |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
domi ja mam termin na 24.12 a moj TŻ ostatnio chlapnął u znajomych, żeby przyjechali do nas na Sylwestra
Na szczęście potem zajarzył, że głupotę palnął, ale jak mógł nawet tak pomyśleć?????
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym podawaniem byłoby najłatwiej ! a Sylwester, myślę że dla większości mam najpiękniejsze przywitanie Nowego Roku będzie w rodzinnym gronie z małym człowieczkiem w roli głównej! |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi ja też ostatnimi czasy zrobiłam się jakaś mało towarzyska.Zazwyczaj w soboty wychodziliśmy do znajomych albo ktoś wpadał do nas posiedzieć.A ostatnio po prostu mi się nie chce,wolę posiedzieć z Tż przed tv albo obejrzeć coś na kompie.No coż starzejemy się ,mamy już teraz inne priorytety.A co do tej koleżanki to może ona po prostu nie pomyślała,że to za szybko na odwiedziny.Powiedz jej,ale delikatnie,że sama ją zaprosisz jak już bedziesz z Małą w domu i będziesz się czuła na siłach-skoro jest dobrą koleżanka to powinna zrozumieć. Mi jedna kumpela zapowiedziała,że odwiedzi mnie w szpitalu, na początku się cieszyłam, ale teraz nie wiem czy to taki dobry pomysł.Chyba będe za bardzo zmęczona i towarzystwo Tż mi starczy.Jak coś to napiszę jej smsa,że chętnie zapraszam ale do domu. |
|
|
|
|
#2527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no faktycznie palnął ale wazne, ze niechcacy...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-11-12 o 11:50 |
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sasiad robi zawsze sylwestra u siebie wiec jakby cos to mamy blisko...
![]() Moje slonko spi sobie slodko w chuscie...
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwsza część sprawdzona -bardzo mi się podoba
![]() Kareninko słyszałaś może o kroplach na kolk.ę " sab simplex"? To krople z niemiec. Może masz jakieś wiadomości na ten temat? |
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
a własnie ja tez miałam zpytac o te krople sab simplex - podobno dobre
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa bardzo dobre
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
to powiedz proszę jak sie je dawkuje. Bo ja nieco odszyfrowałam z ulotki ale nie wystarczająco ufam swojej znajomości niemieckiego
![]() Ile razy dziennie się to podaje (te 15 kropel do każdej flasi?)? A co jeżeli dziecko karmione jest tylko piersią? |
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
i tu : http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...plex-p2046.htm Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-12 o 12:23 |
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
o widzicie... wy to jesteście niezastąpione
![]() ja jeszcze znalazłam to: http://www.biomedical.pl/forum/3-vt5...r=asc&start=20 ale chciałam te informacje zweryfikować z moimi informatorkami
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś już 36tydzień ![]() Ogólnie to miałam bardzo ciężką noc a sąsiad walczy z wiertarką od 7 rano![]() A jeszcze co do nowości to była wczoraj u mnie siostra oj co to było wnioskuję z rozmowy z nią że jest dalej taka pusta jak była przed porodem katastrofa:co ol:Pewnie ciekawe jesteście jak to się stała że ona się u mnie znalazła?przyjechała po fotelik dla dziecka bo wzięła ode mnie ale sama rozmowa z nią na temat dziecka i jej zachowanie to po prostu jak dziecko zero przejęcia i wstydu,to chyba z wrażenia nie spałam w nocy
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmie tylko piersia i podaje co 4 godziny (w ulotce z tego, co pamietam pisza, ze mozna co 4-6 godz), zaczynam kolo godziny 16 i daje 2-3 dawki, czyli ostatnia kolo polnocy...
|
|
#2538 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Heloł mamusie
Na szczęście potem dało się go w łóżeczku położyć ale za to spał tylko 2 godziny. Teraz też co chwile się budzi. Nie wiem o co kaman![]() Cytat:
A co do smoczka mój też na początku TT nie umiał ssać ale jak mu trochę przytrzymam to nawet mu to nieźle idzie![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ile takie kolki trwają i jak sobie z nimi radzicie??
|
|||||||
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta a gdzie je zamowiłaś?
|
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie był z tym problem kupi man znajomy znajomych bo on jeździ do Niemiec
ale widziałam je na ebay tylko ja tam nie zarejestrowana jestem hmmmmmm
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie tam jest napisane, ze o tych samych porach? Tylko, ze co 2,5 - 3 godzin... Poki co kolek mielismy dwa wieczory...Mozna to przezyc... Tylko malego mi strasznie szkoda...
|
|
#2543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A z tym brzuszkiem z koczykiem w pępku to sexi mamusia bedziesz ![]() Znalazłam takie oto ćwiczenia dla kobiet po porodzie: http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...__czesc_1.html Wydają się nietrudne i zajmują mało czasu. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-11-12 o 12:50 |
||
|
|
|
#2544 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do rozmowy z tż to poruszaliśmy ten temat i on nie umie mi wytłumaczyć dlaczego nie ma ochoty. Wie, że przytulanki w żaden sposób nie szkodzą małej, że nie ma żadnych przeciwwskazań itd. Najwidoczniej taka jest jego reakcja na moje zmieniające się ciało i świadomość, że w środku jest nasze dziecko... Rozmowa niczego nie zmienia, a ja mam problem z "namawianiem" go za pomocą romantycznych kwestii... nie chcę go do niczego zmuszać. I tak koło się zamyka...Ale nie ma co się mazać Właśnie wróciłam z zakupów "na poprawę humoru" - mam nowy cień do powiek, lakier do paznokci i inne upiększacze. Zrobię się na bóstwo, chociaż dla siebie... a Tż niech żałuje Zmykam robić obiad. Buziaki
|
|||
|
|
|
#2545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, nie żałuj, że poszłaś do okulisty. I powiedzmy sobie szczerze, że cc to mniejsze zło niż twoja wada miałaby się baaaardzo mocno powiększyć, albo nawet groziłaby ci ślepota. Blizna się zagoi i nic nie będzie widać, a drugich oczu nikt ci nie da Cytat:
A buciki Cytat:
Mniej mnie wtedy plecy bolą.A tak w ogóle to dzień dobry w dwupaku. Jestem dopiero teraz, niedawno zwlekłam się z wyrka, bo miałam paskudną noc. W sumie myślałam, że to już będzie w nocy, bo za pierwszym razem obudziłam się z potwornym bólem pleców, podbrzusza i skurczem, że nie mogłam przez jakiś czas zasnąć. Ale udało się. Potem obudził mnie znów potworny ból pleców, ale tylko z jednej strony i to ciągnęło w bok. I tak prawie co godzinę. Ból paskudny, aż dwa razy się poryczałam i po raz pierwszy myślałam, że się z bólu. No ale jak przy kolejnym ataku ok 8 wstała i zjadłam troszkę (byłam głodna jak pies), posiedziałam na krześle, to mi przeszło. I nie mam zielonego pojęcia co to było, ale następnym razem przy takich przebojach pojadę do szpitala. Mam tylko nadzieję, że to nie jakieś problemy z nerką No, ale teraz jest dobrze i za chwilę będę się szykować do lekarza ![]() Domi, a z listą, to fajnie, że zlikwidowałaś te synki i córki, bo to przecież z imienia i koloru wynika ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-12 o 13:14 |
|||
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml a tutaj można zamówić
|
|
|
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i to jest prawidłowe podejście do sprawy, nie ma to jak sobie sprawić pare drobiazgów.Głowa do góry
|
|
|
|
|
#2548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolczyk bedzie bardzo sexi, tez o tym pomyslalam, zeby po porodzie zaszalec, ale moj Tz mial jakies obiekcje jak mu kiedys mowilam, bo mu sie to niby nie podoba ![]() Cytat:
ale Tz pomysłowy dzieki za linka ![]() Cytat:
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-12 o 13:43 |
|||
|
|
|
#2549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Konspi lepiej że wiesz, niż jak miałabyś rodzić sn a potem coś by się stało Cytat:
![]() Kołderkę zwijam jak rożek i w tym śpi. Cytat:
I odstaje trochę, ale ja płaskiego przed ciąża nie miałam. Cytat:
U mnie ten kryzys trwa juz kilka dni, Filip budzi się częściej i ciągle chce cycka A już nam tak dobrze szło. Dzwoniłam do położnej i powiedziała, że mam to przetrzymać i wkrótce sie unormuje, zobaczymy Jak nie to kupię jakieś mleko, bo już psychicznie ledwo radę daję. Cytat:
Myślicie, że w Holandii można kupić te niemieckie Sab simplex ?
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie! Dziś mam jakieś śpiący dzień, faktycznie czuję się tak jakby był poniedziałek. Ogólnie jakoś tak szaro i leniwie dziś.
Gucia, mocno trzymam kciuki za wizytę. Miejmy nadzieję, że coś w końcu ruszy i córeczka się pośpieszy ![]() Karenina, nie ma co żałować, że poszłaś do okulisty. Mam wadę i też poszłam się zbadać, w moim przypadku na szczęście się okazało, że wszystko OK i mogę rodzić SN. Ale gdyby się okazało inaczej, nie wahałabym się, bo potem oczu nikt Ci nie zwróci, a leczenie może być albo kosztowne, albo, co gorzej niemożliwe! Może faktycznie warto pójść do innego okulisty. Byłam CM LIM na Dominikańskim i bardzo byłam zadowolona z wizyta, bardzo fajna i rozsądna babka. Brobmi, życzę powodzenia przy wprowadzeniu Planu, oczywiście niebezinteresownie trzymam kciuki i będę czekać na relację Pewnie za bardzo nie pomogę, mam kupione smoczki z aventu w anatomicznym kształcie ...I jeszcze chciałam bardzo podziękować wszystkim naszym mamusiom za informacje, które są bezcenne Pod tym względem to my grudniowe mamy fajnie, że możemy czerpać z Waszego świeżego doświadczenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

i sie zastanawiamy z Tz czy nie wziac ja na chrzestna, bo ze tak powiem, jest dobrze ułożona, ma swoja firme i w ogole, a my nie mamy kogo na chrzestna wziac:/
no faktycznie palnął
ale wazne, ze niechcacy...

walczy z wiertarką od 7 rano
wnioskuję z rozmowy z nią że jest dalej taka pusta jak była przed porodem

A co do smoczka mój też na początku TT nie umiał ssać ale jak mu trochę przytrzymam to nawet mu to nieźle idzie

z bólu. No ale jak przy kolejnym ataku ok 8 wstała i zjadłam troszkę (byłam głodna jak pies), posiedziałam na krześle, to mi przeszło. I nie mam zielonego pojęcia co to było, ale następnym razem przy takich przebojach pojadę do szpitala. Mam tylko nadzieję, że to nie jakieś problemy z nerką
No i to jest prawidłowe podejście do sprawy, nie ma to jak sobie sprawić pare drobiazgów.