|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
a i dziewczyny czy ktoras z was robila juz protomajonez?
wiolqn wydaje ci sie ze zawsze mozna uzyc tego bialka zamiast skrobi kuku ![]() Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-11-12 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
hmm, zageszcza, dziala jak maka w wypiekach przynajmniej. nie probowalam dawac do gotowania bo nie wiem jak zareaguje. Jak dalam do muffinkow (mam o smaku czekoladowym i bananowym) to wyszly super
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, a to mój dziewiczy post
![]() Chciałam wam napisać, że zaczęłam wczoraj Dukana, głównie dzięki Wam - wasze posty zmobilizowały mnie do walki o ładny wygląd i zdrowie. Jestem w szoku, bo po pierwszy dniu waga mi spadła o 1,7 kg - wiem, że to zmagazynowana woda, ale jak cieszy.... ![]() Mam sporą nadwagę, a do tego jestem raczej kiepską kucharką, dlatego mam nadzieję, że nie pogniewacie się, jeśli będę się was pytała o różne, nurtujące mnie sprawy... Trzymam kciuki za wszystkie proteinowe szaleństwa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
witamy w klubie ![]() pytaj ile chcesz pod warunkiem ze przeczytalas ksiazke ![]() ![]() pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() książkę przeczytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To troche jak niedzielne kazanie na wzmocnienie wiary -- wielkie dzieki Syd !!!
![]() |
#277 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam Cie serdecznie Arta! ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiscie, ze pilnuje picia. Wczoraj na przyklad cos mnie pobolewalo w prawym boku, calkiem jak wtedy gdy bylam w ciazy i mialam fizjologiczny problem z prawa nerka, wiec dzis od rana sie nawadniam ile wlezie. Cale biurko w pracy zastawione butelkami z woga i kubkami z herbata z mlekiem ![]() Wiolqn Junior powiadasz... ![]() ![]() ![]()
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2009-11-12 o 13:34 Powód: poprawka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No to masz wielkie wyzwanie !!!! POWODZENIA !!!!! ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Rany Julek,dogonić nie mogę was z czytaniem postów
![]() A tak w ogóle to się zapomniałam przywitać ![]() ![]() Codziennie nowe Dukanki do nas dochodzą,miło ![]() W grupie zawsze raźniej. Ja dziś zalatany dzień trochę miałam,nie obyło się bez wizyty w przechodni z małym.Kolejki potworne,co się w tym roku z tymi choróbskami porobiło ![]() ![]() Trochę z jedzeniem dziś kuso u mnie bo nawet,nie miałam kiedy coś ciepłego przygotować.W locie serek wiejski i kawałek makreli wędzonej.Dzieciom pierogi z serem i oczywiście jednego zostawili a mi szkoda było jakoś wyrzucić no i go wszamałam ![]() Witaminki zakupiłam bo mi się już skończyły. Na wadze 0,2kg na + ale zwalam to na @ która wczoraj zawitała ![]() No Lanka,niezły wykład dałaś,ale popieram.Czasem ktoś nowy na forum twierdzi że książkę przeczytał,ale po zadawanych pytaniach,jakoś tego nie widać. Od razu widać że nawet podstawy diety są obce.Nie żebym kogoś oskarżała,ale takie mam nieraz odczucie. Tym bardziej że książkę można sobie ściągnąć w pdf-ie to już chyba nie jest wielki problem.Bez niej ani rusz,choć przeczytałam ją 2 x od deski do deski to i tak co raz zaglądam do niej,aby czegoś nie pomieszać i się upewnić.Oczywiście każda z nas miała pytania,ale głównie chodziło o tematy kulinarne a nie zasady diety. Jak mnie szwagierka zapytała o ta dietę to jak zaczęłam o niej opowiadać,to jak nakręcona,skączyć nie mogłam.Zdumiona była że wogóle tyle wiedzy posiadam na ten temat ![]() ![]() ![]() ![]()
#280 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, wiem, że nie będzie łatwo, ale muszę spróbować, bo mężulek waży hoho 55kg więcej ode mnie, a tym samym mi też czasami lekko nie jest
![]() Ja tu jednak widzę na forum tendencję spadkową, więc idźmy dalej tym torem...
#281 |
Zakorzenienie
|
cocci dalsze chudniecie na III fazie to normalka. Mozna pare kilo jeszcze stracic. Jak sie dowiem jak temu zdrowo zaradzic to dam znac
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Witam dukanki nowe
![]() ![]() Dziewuchy 2 dni nieobecności i szok ![]() ![]() Jestem pełna podziwu (dobrze ze w pracy luz) Kochane widzę tendęcję spadkową GRATULACJE ![]() i ja się pochwalę po wczorajszym ważeniu -0,8kg(9,2 po miesiącu) ale wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I ile mogę ich wrąbać??? ![]() ![]() BogaczKa22 - Kochana niewiem czy już znalazłaś ale skrobie kukurydziana kupiłam na Nowym Dworze na hali strzegomskiej (stoisko ze zdrową żywnościa) |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
ja zjadlam cycki na obiad z sosem czonkowo musztardowo cebulowym hehe
![]() pyszne ![]() na kolacje chyba bedzie wiesniak bo jakos pomyslu ani checi nie mam na siedzenie w kuchni. ale zgrzeszylam bijcie ![]() ![]() ![]() ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Nie chce sobie wykrakac, ale wyglada na to, ze dopada mnie zastoj... Przez miesiac schudlam jedynie 3 kg, a jeszcze te 0.5 z tych trzech to tak sie cofaja i wracaja... Szlag by to. Powinnam juz miec te moje 70 a nie 72. Buuu, ja nigdy nie schudne! A nie grzesze! Tylko raz, dwa tygodnie temu jednym drinkiem z rumu i ciastem. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie. No chyba, ze pisane mi jest jesc wylacznie mieso na sniadanie obiad i kolacje???
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Ja robię protomajonez i jest bardzo smaczny ale robię go z całego jajka dodaję 2 łyżki musztardy [kozackiej]ale daję 2 małe buteleczki oleju parafinowego i mam w lodówce długo i nic się nie dzieje . Jest gęsty .
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
wiolqn - czekamw takim razie na dalsze wieści.
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
malo tutaj pisze, bo nie nadazam z czytaniem ;/
u mnie waga ostatnio waha sie strasznie, raz jest 63,2,, raz kilo w gore.. Miejmy nadzieje ze w koncu znow zacznie spadac. Tyle przepysznych przepisow dajecie, ze nie mam kiedy je wszystkie zrobic. Narazie zrobilam kotelciki mielone z indyka, i sa pyszniusie ;D ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- cocci wow!! nie wiedzialam ze na 3 fazie jeszcze mozna shcudnac ;D gratuluje wyniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
monic84, z twojego podpisu wynika że od tego samego dnia dukanujemy
![]() ![]()
#289 |
Raczkowanie
|
Lanka ja miele otreby blenederem i mi na puch sie miela
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Nie dam sie !!! Trzymam kciuki, fajnie ze jesteście tu wszsytkie dziewczyny i sie wspieramy ;-) ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Ja na diecie od 16. 10 i mam juz 9 kg mniej no ale ja z dużej wagi startowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki kochana ale Nowy Dwór ciut za daleko ode mnie ![]() Witam ponownie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz racje, precz z jesiennymi humorkami. Zamknijcie oczy, zapalcie wiosenne kadzidełko i pomyslcie ze to ciepło bijace od grzejników to słoneczko, a en piekny stokrotkowy zapach to pachnaca łąka..... troske wyobraźni... Jeszcze troszkę dziewczynki a znowu poczujemy zielona trawkę pod bosymi stópkami............... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Wiesz ja mieszkam tez na slasku, to prawie jestesmy jak sąsiadki. Kupiłas gdzieśsłodzik w proszku? Ja szukam ale zostaje mi tylko tłuc te w tabletkach. Trzymaj sie ciepło i jak cos daj znać , wieczorkiem tu zagladam ... ;-) ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Gratulacje !!!! Wielkie gratuacje !!!!!! tak trzymaj !
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a moje drugie pytanie brzmi: czy serek homogenizowany naturalny i serek naturalny (z Presidenta) to jest to samo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Kurcze mam pytanie natury technicznej. Nie wyswietla mi się podpis mozecie powiedziec jak wy robice aby sie pokazywał ?
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ach juz jest oki ![]()
#298 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Wiecie co dziewczyny, u mnie to najgorsze jest to ze ja uwielbiam jeść i gotować. Stosuje sie do diety, ale ciagle cos pichce i ciagle coś jem. Moze za duzo, sama juz nie wiem.... Napisze Wam moj dzienny jadłospis a Wy i powiedzcie co Wy o tym sadzicie: 1 dzień: pół dorsza wędzonego jajecznica z 4 jaj i pół cebuli ryba w jajku na teflonie 500 g naleśniki z otręabmi 2 sztuki jogurt duzy 0% naturalny bez cukru ze słodzikiem i cynamonem 15 dkg szynki i 2 jaka na tefolnie puszka tuńczyka w sosie własnym TAK TO JEST JAK DZIEN WOLNY OD PRACY !! 2 dzien: 25 dkg szynka z indyka z białkiem z 3 jaj i ogórkiem konserwowym jogurt duzy 0% bez cukru 2 całe udka na teflonie bez skóry oczywiście 2 śledzie w occie 2 duże kawałki sernika Dukana puszka tuńczyka NA SZCZESCIE JUZ DZIS W PRACY !!! Powiedzcie mi czy Wy tez tak macie ze nie czujecie glodu, ale nie czujecie sytości i ciagle byście coś jadły? Kurcze jaks ie zajme jakaś robota to jeszcze ale jak nic nei robie to normalnie jakis koszmar. Ten ostatni popis z ilościa , sama sie przeraziłam ile tego wyszło, to tez dlatego ze byłam 2 dni przed @... Sama juz nie wiem.... Wypowiecie sie dziewczyny?
![]() |
#299 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Skrobia kuku i mąka kuku to nie to samo !!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Stozynka jak dla mnie to sporo tego jest
![]() Ja dziś zjadłam: placki serowe mały jogurt nat. 3 kotlety mielone+ogórek kon. mleko +otręby kostka sera z cukrem trzcinowym i kakao Dziś dostałam@
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.