Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 15:07   #4621
skierka1981
BAN stały

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

gorgulek, nie skojarzyłam że to z Tobą pisałam a teraz wypatrzyłam w aiadomościach że to ty to już wiem
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:07   #4622
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru z rana ---> KLIK

Witam muszkę i Natalke

Ta pogoda mnie dobija Amela nawet dzisiaj pospała bo dopiero o 6:30 oczka otworzyła. Kupiłam jej gryzaczek i była super zadowolona. Wczoraj piekłam ciastka i spaliłam wszystkie bo mała tak wyła, że nie zdazyłam piekarnika wyłaczyc Obiadek mam wiec ide na Ostry dyżur

I dzisiaj sie dowiedzieliśmy ze tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:08   #4623
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość

dokladnie
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
A to różnie bywa, ale są dzieci, które źle znoszą wyjazdu i przebywanie nie u siebie w domku szczególnie na początku. Może Twoja niunia właśnie tak ma

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja już się z Wami na dziś żegnam bo jeszcze musze obiad zrobić a Tż wraca o 17 a zaraz na Polsacie leci Ostry dyżur a oglądam go jeszcze od ciąży tak mnie wciągnął wiem żę powtórki ale ja nigdy tego nie oglądałam a więc mówię do juterka i papa ...aaa i nie piszcie za wiele bo znowu nie nadąże was czytać
Do juterka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
wrocilysmy ze spacerku troche mzy ale co tam

nikomu nie przepuscicie dziewczyny

pewnie masz racje, bede ja dzis obserwowala po tym jablku i zobaczymy
wczoraj tz poszedl z mala do tesciow i tam akcja sie rozwinela, bylam pewna ze kolki juz minely i musialam leciec z jezykiem na brodzie zeby podac jej lekarstwo (bo nie zapakowalam w torbe im)
nameczyla sie biedulka

no z podlaskiego wczesniej jak pisalysmy to mowilam skad jestem
tu wole nie pisac, bo mieszkam w malej miescowosci

ja zamierzam nawet jak bedzie snieg padal

dla Matiego

synek boski, moja kilka razy przewrocila sie z brzuszka na plecy, wczoraj udalo jej sie odwrotnie

ja od dzis dzielnie sie trzymam jeszcze nic slodkiego nie zjadlam co do mnie niebodobne
zobaczymy czy wytrzymam te 30 dni

moja potrafi rozplakac sie jak obca osoba ja zagaduje, albo wygiac usta w podkowke

no i teraz nie mam co jesc przez ten odwyk slodyczowy
No ja dzisiaj już kogel mogel wtrząchnęłam
Bez słodyczy ani rusz. MOże kiedyś ktoś wymysli dietę batonikową

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
co za pogoda, byłam w sklepie a jak już wracałam to deszcz znowu i na dodatek rycząca Amelka pod domem zasnęła...
powoli zaczynam myśleć nad prezentami pod choinkę - na wigilię chyba do mojej mamy pojedziemy to jej coś muszę kupić i siostrze no i dziadkowi i oczywiście Amelii i gnomowi dziś to dobry pisze sms - y że mnie kocha i w ogóle... tak naprawdę to nie jest zły dzieciak, mam szczęście że na niego trafiłam, ale to tak cicho bo jakby usłyszał to by szczęśliwy był te jego wypady takie jak wczoraj to w całym naszym byciu razem zdarzyły się 4 razy takie konkretne chlanie....więc nie mam coo narzekać za mocno.
idę bo Amela kupę wyprodukawała
Ja też już oglądam i jak zwykle nie ma pomysłów, a przy prezentach dzieciaczkowych dostaję zawrotu głowy - taaki wybór

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
poproszę przepis na piersiaki w cieście (przepraszam, ale przeoczyłam jak był jakiś czas temu)
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html

smacznego
Stary 2009-11-12, 15:09   #4624
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Nie ma tu jakiegoś polonisty ?
jest

Svinecki

Cytat:
to podziwiam, ja bez chleba to nie dałabym rady, w ogóle żadnej diety chyba był długo nie stosowała
no ja do tej pory też tak miałam, ale tym razem się zaparłam, muszę sobie udowodnić że dam rade, nie chce być całe życie grubasem a od dziecka okrąglutka jestem

Martynka marudzi coraz bardziej, myślałam ze to pogoda, dziąsełka albo brzuszek ale...popatrzałam na wykres i oto nadchodzi skok rozwojowy z którym niektóre z was się zmagają...ten dłuugi zaczynający się w 15 tygodniu....

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2009-11-12 o 15:13
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:16   #4625
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Uff MAŁY zasnął moge wejść na wizaż Dzisiaj mielismy cieżka noc, Tomuś ma katar i się meczyl biedaczek i budzil co godzine przynajmniej, a potem do 11 spalismy --oczywiscie przy cycu.Jejku zwykły katar a u takiego maluszka to poważny problem

Tomuś dziękuje ciociom za komplementy

Najprawdopodobiej 6 grudnia bedziemy mieć chrzciny i zastanawiam się co zrobić do jerdzenia -bedzie nas 15 osob. Na pierwsze danie bedzie zupa pieczxarkowa z kulkami miesnymi ,a co dalej??
Stary 2009-11-12, 15:17   #4626
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gorgulek, nie skojarzyłam że to z Tobą pisałam a teraz wypatrzyłam w aiadomościach że to ty to już wiem

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć

Witam muszkę i Natalke

Ta pogoda mnie dobija Amela nawet dzisiaj pospała bo dopiero o 6:30 oczka otworzyła. Kupiłam jej gryzaczek i była super zadowolona. Wczoraj piekłam ciastka i spaliłam wszystkie bo mała tak wyła, że nie zdazyłam piekarnika wyłaczyc Obiadek mam wiec ide na Ostry dyżur

I dzisiaj sie dowiedzieliśmy ze tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No ja dzisiaj już kogel mogel wtrząchnęłam
chetnie z takiej diety skorzystam

moje dziecko spi a mamusia zamiast robic obiad to buszuje po wizazu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:29   #4627
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh

przykro mi

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
jest

Svinecki
a dlaczego ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:36   #4628
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Cześć

Witam muszkę i Natalke

No to rzeczywiście, nie myslał chyba zupełnie

Cytat:

przykro mi

a dlaczego ?
Bo to jest rzeczownik (Svinecka-świneczka (zdrobnienie świnki)), a nie przymiotnik (np. różowa)

Kogo czego nie ma -rózowej świnki (Svinecki)

Stary 2009-11-12, 15:56   #4629
syla39
Wtajemniczenie

Mam takie pytanko. Bylo o tym oczywiscie pisane ale nie pamietam.
Co dajecie dzieciom po szczepieniu? A moze cos przed zeby tak nie bolalo?
Niedlugo ide z mala na jej pierwsze (oprocz gruzlicy w szpitalu) szczepienie i tak sie zastanawiam co kupic
W ogole moj brat leci na weekend do Polski i moglby mi zrobic zaopatrzenie w aptece. I tak sie zastanawiam co poinnam wpisac na liste rzeczy niezbednych? Jakies sugestie? Narazie wpisalam Nasivin soft i wapno bananowe o ktorym pisalysie wczesniej. Co jeszcze powinnam miec w apteczce tak na wszelki wypadek??? Pomozcie plisss

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:15   #4630
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A z którym synalkiem na basen ?

czekamy na fotki okna po powieszeniu, idę bo mały płacze i na spacer spadam.
Buziaki
w zasadzie to z obydwoma ale z Marcelem nam sie spieszy bo TZ sie uparl na ten basen dla niemowlat i chcemy isc a to tylko do ktoregos miesiaca kiedy dzieci jeszcze umieja plywac pod woda i nie oddychac

zdjecia bym zrobila ale pozyczylam aparat ojcu - chyba, ze komorka ale wtedy beda kiepskie
[QUOTE=muszka66;15234831]
Cytat:
Witaj to Natalka jest rówieśnicą Amelki /QUOTE]

dokladnie
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
moj w zasadzie normalnie - a wczoraj bylismy u tesciow i byla tam jeszcze ciotka i wiadomo wszyscy trajkotali, maly lezal na kanapie i nagle wszyscy sie zagadalismy - patrzymy a on spi
Cytat:
... robisz fotkę i nam pokazujesz
zobacze czy cos wyjdzie komorka
Cytat:
to ja chodziłam chyba do innej szkoły
hmm, przecież się dzisiaj wyspałam a nie wiem o co chodzi
ja odmieniam przez przypadki: dopełniacz-kogo? czego? Svineckiej
a w ktorej szkole ucza, ze rzeczowniki odmienia sie jak przymiotniki?

to tak jak bys powiedziala np., ze zapomnialas dodac do kompotu truskawkiej zamiast truskawki
Cytat:
co do tytulu na nastepna czesc to ja bym wybrala nr 3 albo Svinecki
dobrze, ze nie Svineckiej
Cytat:
Nie ma tu jakiegoś polonisty ?
polonista nie jest potrzebny - kazdy wie przeciez co to przymiotnik i rzeczownik
Cytat:
wspolczuje
Cytat:
a dlaczego ?
BO TO RZECZOWNIK!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Bo to jest rzeczownik (Svinecka-świneczka (zdrobnienie świnki)), a nie przymiotnik (np. różowa)

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

zrobilam komorka ale nie wyszlo zbyt dobrze

ide sprzatac dalej

dzis przychodz kumpela fryzjerka robic mi wloski - mialam zapuszczac ale chyba musze sciac leca mi garsciami

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-11-12 o 16:17
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:15   #4631
p4w
Zakorzenienie

moje dziecko usnęło w czasie jedzenia deserku

Svinecka, my też chcemy chodzić z małym na basen, ale chyba dziecko musi mieć pół roku

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:15   #4632
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Niedlugo ide z mala na jej pierwsze (oprocz gruzlicy w szpitalu) szczepienie i tak sie zastanawiam co kupic
W ogole moj brat leci na weekend do Polski i moglby mi zrobic zaopatrzenie w aptece. I tak sie zastanawiam co poinnam wpisac na liste rzeczy niezbednych? Jakies sugestie? Narazie wpisalam Nasivin soft i wapno bananowe o ktorym pisalysie wczesniej. Co jeszcze powinnam miec w apteczce tak na wszelki wypadek??? Pomozcie plisss

u mnie stoi póki co nie używany na szczęście panadol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, maść majerankowa, nasivin soft i planuje jeszcze coś na dziąsełka - na razie nie potrzebny ale lubię mieć w zapasie. jeszcze sa jakieś czopki jak dziecko gorączkuje po szczepieniu ale ja na zaś bym nic nie dawała. mi Amelka w ogóle nie gorączkowała i bdb zniosła szczepienia - już 2 x po 3 wkłucia. jakby miejsce wkłucia było przpuchnięte i zaczerwienione to proponuję wodę z sodą
Stary 2009-11-12, 16:22   #4633
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

aha,
no to niech będzie Svinecki

Stary 2009-11-12, 16:27   #4634
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ide sprzatac dalej

dzis przychodz kumpela fryzjerka robic mi wloski - mialam zapuszczac ale chyba musze sciac leca mi garsciami
ciekawy efekt
dopasowałaś do ścian idealnie - dla mnie trochę za strojnie to wyszło, ale jak pewnie się już domyślacie jak taka bardziej myszka jestem - także w wystroju wnętrz

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:28   #4635
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
co do szczepienia to nam polecili smarowowac miejsce uklucia olwika badz kremem i robic na to oklady z sody
my robilismy tak ze przykleilismy plasterek a pod to gazik nasaczony soda i wymienialismy co jakis czas sam gazik

Cytat:

efekt jest super

mala jeszcze spi
lece na zakupki a pozniej aerobik, zajrze wieczorkiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:30   #4636
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie stoi póki co nie używany na szczęście panadol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, maść majerankowa, nasivin soft i planuje jeszcze coś na dziąsełka - na razie nie potrzebny ale lubię mieć w zapasie. jeszcze sa jakieś czopki jak dziecko gorączkuje po szczepieniu ale ja na zaś bym nic nie dawała. mi Amelka w ogóle nie gorączkowała i bdb zniosła szczepienia - już 2 x po 3 wkłucia. jakby miejsce wkłucia było przpuchnięte i zaczerwienione to proponuję wodę z sodą
Dziekuje Jestes wielka. Chce miec takie rzeczy w zapasie bo tutaj wszystko na recepte Nawet zovirax na moja opryszczke

Ktos ma jeszcze jakies propozycje?

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:33   #4637
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
a w ktorej szkole ucza, ze rzeczowniki odmienia sie jak przymiotniki?

to tak jak bys powiedziala np., ze zapomnialas dodac do kompotu truskawkiej zamiast truskawki

polonista nie jest potrzebny - kazdy wie przeciez co to przymiotnik i rzeczownik

BO TO RZECZOWNIK!!!!!!!!!!!!!
a w której nie uczą że rzeczowniki odmienia się przez przypadki
może wystukaj w googlach co to jest tzw deklinacja

i bez obawy wiem co to rzeczownik i przymiotnik

Stary 2009-11-12, 16:38   #4638
skierka1981
BAN stały

svinecka super ten salon zrobiłaś - a szablonu też używałaś na ścianie??

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Dziekuje Jestes wielka. Chce miec takie rzeczy w zapasie bo tutaj wszystko na recepte Nawet zovirax na moja opryszczke

Ktos ma jeszcze jakies propozycje?
a i wodę morską bym kupiła
Stary 2009-11-12, 16:51   #4639
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Chętnie dołącze do akcji nie jemy słodyczy przez 30 dni ale od jutra bo dzis zjadlam szarlotke -z nerwow bo Mały mnie tak wykonczyl nerwowo placzem A teraz pije meliske i troche lepiej, a Mały pod karuzelą sie bawi....
Stary 2009-11-12, 16:56   #4640
katarzynka00
Zakorzenienie

[QUOTE=muszka66;15234831]
Cytat:
Witaj to Natalka jest rówieśnicą Amelki /QUOTE]

dokladnie
dla mojej bez roznicy.Jak nie chce sie smiac ani gaworzyc to sie zatnie i w tylku ma wszystkich.Ogolnie to cyganka z niej.Do kazdego pojdzie.Poki rozumu nie dostanie

Cytat:
oby to było nic poważnego

to ja chodziłam chyba do innej szkoły
hmm, przecież się dzisiaj wyspałam a nie wiem o co chodzi
ja odmieniam przez przypadki: dopełniacz-kogo? czego? Svineckiej

Anula to w tej diecie nie można jeść chleba ani ciasta itp
no to niezla burze wywolalam.W kazdym razie kazda po trochu dodala.Dla mnie twoja opcja odmiany jest niezrozumiala, ale moze odmiennie ją odbieramy.Dla mie to nazwa wlasna, wiec rzadzi sie chyba jeszcze innymi prawami.Nie wiem.Polonista ze mnie marny, dltego zapytalam skad taka odmiana.

Cytat:
i obudziłam sobie małego
spadła mi myszka na podłogę

a chwila spokoju była
ooo i jeszcze kupa poszła
a u nas dzien bez kupy dzis

Cytat:
poproszę przepis na piersiaki w cieście (przepraszam, ale przeoczyłam jak był jakiś czas temu)
Unholy juz podala.Palce liznac

Cytat:
Cześć

tak maja starsi ludzie...
u mnie babcia tez nie powiedziala nikomu ze ma raka piersi.Jak zaniemogla i trzeba bylo w kolo niej zaczac robic to piers...mozecie sobie wyobrazic.Nie chce byc niesmaczna ani nikomu obrzydzac...
Postarajcie sie wczuc w jego syt.Pewnie nie chcial byc ciezarem ani zebyscie sie litowali nad nim.

Cytat:

gdybysmy mogly je jesc bezkarnie to by nas tak nie ciagnelo.Zakazany owoc najbardziej smakuje.

Cytat:

Martynka marudzi coraz bardziej, myślałam ze to pogoda, dziąsełka albo brzuszek ale...popatrzałam na wykres i oto nadchodzi skok rozwojowy z którym niektóre z was się zmagają...ten dłuugi zaczynający się w 15 tygodniu....
ja jeszzce zadnego nie zauwazylam u mlodej

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Najprawdopodobiej 6 grudnia bedziemy mieć chrzciny i zastanawiam się co zrobić do jerdzenia -bedzie nas 15 osob. Na pierwsze danie bedzie zupa pieczxarkowa z kulkami miesnymi ,a co dalej??
ja proponuje to z linka wyzej
efektowne, pyszne i nie ma duzo roboty

Cytat:

mozna smarowac lignocaina ale to na recepte, albo mascia emla.Tez na recepte.
Czopki dla niemowlat paracetamol.Na stany nerwowe niemowlat,po szczepieniu i na zabkowanie viburcol, masc majerankowa, aspirator frida,woda morska w areozolu, nasivin,cebion.calcium,ap thin-jakby jeszcze cos was mialo dopasc przy pchaniu wszystkiego do buzki,masc linomag z apteki dla dziewczynek-ja sobie chwale.Jak mi sie przypomni to dopisze
aaa moze na temp nurofen od 3mc z takim aplikatorem

Cytat:

Svinecka, my też chcemy chodzić z małym na basen, ale chyba dziecko musi mieć pół roku
mi sie wydaje ze u mnie od 3miesiaca zapraszaja bobaski

Wrocilam od mamy i mala zasnela wiec w kurtcew foteliku kima a ja buszuje
Wiec kapiel bedzie przesunieta.Jakze sie ciesze,bo dluzej pospi, a o 19 toi tak wczesna pora w stosunku do reszty bobaskow

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------
Svinecko salon uroczy.Strasznie mi sie podoba.Milo by mi bylo wypic kawke w tak przytulnym wnetrzu.Szkoda tylko ze tak daleko bo bym sie wprosila
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:57   #4641
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
tak, karmie piersia i wiem ze miodu nie mozna. pisalam o tej herbatce w sensie, ze zawsze tak robilam i pomagalo teraz na szczescie jeszcze nie mialam przeziebienia i bolu gardla, a jakby sie przydazylo to bym pewnie musiala isc do apteki po cos co moglabym brac karmiac piersia. Ale Cass nie karmi,wiec taka herbatke moze sobie strzelic
Już rozumiem, dzisiaj jakaś kumata inaczej jestem

Cytat:
No tak, skądś to znam, jak czasami mamy gości i się go przetrzyma, to potem takie harce wyczynia, że szkoda słów. Sam się ze soba męczy, Chce i nie chce spać w jednym. Szkoda mi go wtedy, a i ja zaczynam się denerwować, co prowadzi do jeszcze głosniejszego płaczu z jego strony.
Pamiętam jak Bartuś miał juz rok, dwa, trzy. Było to samo, ale w gorszym wydaniu, wtedy to się dzieje....
Nie strasz

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Moja mała od czwartku ma straszny katar, ciągle coś jej charczy w nosie, niby odciągam fridą, ale jakoś mało to pomaga. Lekarka zapisała cebion i krople do nosa euphorbium.
, zdrówka życzę dla córy

Cytat:
no nie było kaszki
dałam małemu wczoraj sok z jabłek wyciśnięty z sokowirówki i małemu wyskoczyły jakieś dwie czerwone plamy na buzi,
bałam się dawać mu kaszki na noc tym bardziej że po raz pierwszy i dałam sobie z nią spokój.
ale mały zjadł o 22 i spał do 4 oczywiście z przerwami na smoczka
ale przerwy były tylko do północy a potem zapadł w kamienny sen i nawet jak małż przenosił go do drugiego pokoju to spał.
potem zbudził się o 7 i wstał wyspany
ja też
Zawsze jakieś postępy , kiedy więc premiera kaszki?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jak to nie ma? Cały czas jestem tylko Was czytam bo Kuba nie da mi nic napisac.
A chryzolit tez wypatrzylam

Miramejku, mianuje Cie moim zastępcą
Czuję się zaszczycona

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
ehh te nasze chłopy nas wykończą. Twój to chociaż umie przeprosić a ja mogę sobie o tym pomarzyć
A jak wczoraj pojechał na mecz to dzwoni do mnie koło 23 i co słysze? Przyjedz po mnie bo nie mam jak sie do domu dostac. I głupia pojechałam po niego po czym JA dostałam ochrzan ze źle prowadze samochód Pożarłam się z gnomem na maxa
A to gnom

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a piesek, jak mozna sie domyslec jest jeszcze z nami/wsrod nas, ale tak z mezem myslimy czy nie utrzymujemy go przy zyciu dla nas.
Dr pow ze niby przekrzywiona glowka to nie jest powod do uspienia bo on nie cierpi, ale jego zachowanie wskazuje ze nic go nie boli ale ze zle mu tak zyc.
Chwieje sie,przewraca,strasznie duzo spi.Zdarza mu sie zwymiotowac albo popuscic w domu.Jest teraz na lekach anty padaczkowych ktore bedzie musial lykac juz do konca swojego zycia.Rano i wieczorem...ale to dlugo chyba nie potrwa.
Ma zakaz wskakiwania na lozka i wsztstkie inne wyzki bo kazde uderzenie nie jest dla niego dobre
To juz nie jest ten sam pies
(...)
Plus minus w tych samych porach, ale przesadnie sie nie staram zeby tak wyszlo.
Przykro mi z powodu psa , przed Wami trudna decyzja

Cytat:
Ekstra

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:59   #4642
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
super sie obraca! ciekawe kiedy moj sie obroci i czy wogole bo on lubi na brzuszku lezec,to po co mialby sie obracac
Hehe , logiczne

Cytat:
boski
mój się tylko wygina ale o obrocie nie ma mowy, tzn z pleców na brzuch, bo u nas o samym leżeniu na brzuchu nie ma mowy, a co dopiero o jakimś obrocie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzisiaj podczas karmienia znowu były te drgawki ... ja już nie wiem o co chodzi

Jutro idziemy do neurologa!
Aniu koniecznie daj znać, co powiedział neurolog. I trzymamy

Cytat:
A w ogóle to chciałam spytać, co to za swatanie dzieciaczków
i czy jest jakaś dziewuszka dla słodkiego i grzecznego Mateuszka

Cytat:
nikomu nie przepuscicie dziewczyny
(...)

synek boski, moja kilka razy przewrocila sie z brzuszka na plecy, wczoraj udalo jej sie odwrotnie
(...)
moja potrafi rozplakac sie jak obca osoba ja zagaduje, albo wygiac usta w podkowke
No pewnie, że nie

Gratuluję obrotu

Kuba też potrafi zrobić podkówkę, tuż po tym, jak się uśmiecha

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
co za pogoda, byłam w sklepie a jak już wracałam to deszcz znowu i na dodatek rycząca Amelka pod domem zasnęła...
powoli zaczynam myśleć nad prezentami pod choinkę - na wigilię chyba do mojej mamy pojedziemy to jej coś muszę kupić i siostrze no i dziadkowi i oczywiście Amelii i gnomowi dziś to dobry pisze sms - y że mnie kocha i w ogóle... tak naprawdę to nie jest zły dzieciak, mam szczęście że na niego trafiłam, ale to tak cicho bo jakby usłyszał to by szczęśliwy był te jego wypady takie jak wczoraj to w całym naszym byciu razem zdarzyły się 4 razy takie konkretne chlanie....więc nie mam coo narzekać za mocno.
idę bo Amela kupę wyprodukawała
Miękniesz?

Cytat:
A moje dziecko znowu jakieś marudne dzisiaj
A skok jeszcze u Was trwa?

Cytat:
Ojej Ale czemu tak zrobił?

Cytat:
Witaj w klubie

Cytat:
Może Viburcol (czopki uspokajające), do tego jakieś z paracetamolem (bo jak np. dzidź wymiotuje, to lepszy czopek niż syrop - ja mam jedno i drugie), na wkłucia po szczepieniu mamy Altacet w żelu. Jak sobie przypomnę coś więcej, to napiszę

Cytat:
Fajny efekt, jednak powiesiłaś na przemian

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:04   #4643
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzisiaj małz własnie jedzie po leki rózne, bo czas sie zaopatrzyc,
dla dzieci czopki paracetamol, syrop panadol baby, dla B. rutinacea w syropie, syrop na kaszel mucosolvan, sterimar baby, bo Bartek ostatnio wypsikał nowy dla zabawy, w 2 minuty , masc majerankowa, cebion multi, wapno bananowe, dla mnie apap no i oczywiscie tamiflu na grype w razie co, bo potem nie bedzie.
Stary 2009-11-12, 17:11   #4644
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj małz własnie jedzie po leki rózne, bo czas sie zaopatrzyc,
dla dzieci czopki paracetamol, syrop panadol baby, dla B. rutinacea w syropie, syrop na kaszel mucosolvan, sterimar baby, bo Bartek ostatnio wypsikał nowy dla zabawy, w 2 minuty , masc majerankowa, cebion multi, wapno bananowe, dla mnie apap no i oczywiscie tamiflu na grype w razie co, bo potem nie bedzie.
usmialam sie, ach te dzieciaki

to juz gadacie czy oficjalne txt tylko?

ucina mi cytaty kciuki za neuro u Ani i Bartoszka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:11   #4645
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Chętnie dołącze do akcji nie jemy słodyczy przez 30 dni ale od jutra bo dzis zjadlam szarlotke -z nerwow bo Mały mnie tak wykonczyl nerwowo placzem A teraz pije meliske i troche lepiej, a Mały pod karuzelą sie bawi....
Mój też dzisiaj coś marudny
ale też i chichocze

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Zawsze jakieś postępy , kiedy więc premiera kaszki?
w piątek

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A skok jeszcze u Was trwa?

sama nie wiem, bo mały też często się śmieje w głos

Stary 2009-11-12, 17:13   #4646
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
usmialam sie, ach te dzieciaki

to juz gadacie czy oficjalne txt tylko?

ucina mi cytaty kciuki za neuro u Ani i Bartoszka
no tak to jest z tymi dzieciakami....

oficjalnie, ja cały czas obstaje przy wyprowadzce po Nowym Roku...
Stary 2009-11-12, 17:13   #4647
skierka1981
BAN stały

Miramej, ja nie umiem się gniewać - lepszy efekt da szczera rozmowa

Amelka sie najadła, siedzi mi na kolanach i zagaduje mnie a jak jest zmeczona a ciężko jej zasnąć i jak biorę ją na ręce i kołyszę to biedna tak zawodzi i płaczliwie agu mówi aż nie zaśnie śmieszne to jest takie jej "biedowanie" ale to musi jej być źle....
a jak chce zwrócić uwagę na siebie to mówi takie uuu jak mała sówka i już tak często ze mną nie rozmawia tym swoim agu chyba trochę zapomniała że tak można .jejku nie wiedziałam że tak mocno można kochać....i to inną miłością niż męża, czyli da się to pogodzić - kiedyś mówiłam że nie chcę mieć dziecka bo mąż dla mnie najważniejszy i nie będę umiała tej miłości podzielić - a tu mia niespodzianka....zebrało mi się na sentymenty - to pewnie hormony
właśnie Amelkę odłożyłam do łóżeczka a ona podciąga się tym kwiatkiem co ma przy łóżeczku i się podnosi i denerwuje. udaje jej się podnieść tak z 10-15 cm
Stary 2009-11-12, 17:14   #4648
megi b
Wtajemniczenie

gorgulek, eleeri, UnholyOne dziękuję

katarzynka00 no dokładnitak chyba myślał jak twoja babcia, ehhh...

syla39 ja mam jeszcze Viburcol, ale jeszcze nie używałam. Pielęgniarka przy szczepieniu mi poleciła to lek homeopatycznym stosowany w stanach niepokoju u dzieci.

svinecka ślicznie się prezentują te panele

Miramej, gorgulek moja gwiazda też robi podkówkę, zawsze na moją ciocię tak reaguje ale nigdy nie udało mi się strzelić fotki by to upamiętnić, a tak uwielbiam tą minkę

Cass ty i Miramej jesteście z takie nasze ABW ciekawe kogo jeszcze przyłapiecie na gorącym uczynku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:25   #4649
muszka66
Rozeznanie

dziewczyny a glownie skierka1981 z racji tego, ze nasze pociechy sa w tym samym wieku czy Twoja mala sie obraca sama np z pleckow na brzuszek?? bo moja cos nie bardzo, wygina sie jak lezy na plecach ale nie obroci sie sama. tak pytam z ciekawosci
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:30   #4650
Malga19
BAN stały

hejka

ja tak wpadlam do was na chwilke sie powyzalac...

U nas dobrze brzusio rosnie...i ja razem z nim...juz nawet niecche wspomniac ile przytylam

Pogoda jakos nienastraja optymistycznie... I przez to humrek i sennosc jakas u mnie jest taka nie do konca...teges....eheheh:n ie:

Pozatym to sie poklolcilam z TZ....i to tak osrtroo
i pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...
a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." Jak by nie widzila ze w niej jestem:co jest:

Buzka kochane
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości