Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 09:45   #4561
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

cytuje na raty zeby mi nie pozjadalo.

Gosiek i Marysia
poprosze na pw wasze dane.Wysle wam zaproszenie Wkoncu sie poznamy
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A moja myszka juz 3 noc przespała w całosci (czyt. od 21 do 9)
oby tak juz zostało
no to cie martwie bo zmieni sie to jeszcze kilkanascie razy.
Sama widze po mojej.Od poczatku zmienila sie godzina kładenia spac, pobudki jak i ilosc karmien.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz. Ja co prawda tylko kilka dni karmiłam piersią ale to było okropne uczucie nie móc wykarmic własnego dziecka.
Długo płakałam nie mogłam sobie darowac dlaczego nie mam mleka.
A probowałam wszystkiego zeby rozkręcic laktacje. Niestety nie udało sie. Mam nadzieje, że może jak bede miała drugie dziecko, mleka bedzie pod dostatkiem

Nie smutkaj sie. Jestes wspaniałą mamusia. Najwazniejsze, że karmiłas małą przez te 4 miesiace. To naprawde sporo.
po waszych wypowiedziach wnioskuje ze moja decyzja była naprawde dobrze przemyslana, bo ja ani razu nie zalowalam ze nie przystawilam malej ani wyobrazalam sobie jak to jest ani nigdy nie tesknilam za tym.Tym samym nie mialam wyrzutow sumienia ze czegos ją pozbawiam.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Hm..no właśnie.Bartek dzisiaj obudził się na drugie karmienie o 4 nad ranem (zjadł całą butlę 120ml), zasnął, słyszałam, że ciężko mu to szło, bo stękał, myslałam, ze zrobi kupkę, ale nie.I budził się dzisiaj tak co godzinę, az w końcu o 9 rano po wielkim stękaniu zrobił kupkę. Kurcze, wcześniej nie miał problemów
No, ale zrobił tą kupkę, o 10 zjadł tylko 40ml, bo znowu zaczął się prężyć
Teraz śpi, ale już boję się kolejnego karmienia
Tz nawet cos bąknął o tym, że może jemu nie smakuje mleko?Bo to wygląda tak:
Ciągnie smoka, aż miło, za chwile odpycha się nóżkami i płacz, po czym znowu łapie za smoka Ale to chyba nie to
Daje aptamil easy digest, ale nie wiem jaki odpowiednik tego jest w Pl, chyba bebilon comfort

Laura tez tak robila.Zadko ale robila.Ja zmienilam smoczek.A raczej przerobilam ich kilka i w koncu to przestalo miec miejsce.
Nie wiem czy za wolno czy za szybko jej lecialo czy ksztalt korka przestal jej odpowiadac.Zmienilam i po problemie.
Acha i odbijalam ja tez w polowie butelki bo zdazyla sie go nalykac przy tym wyginaniu.pomagalo

Cytat:

Niebawem przekroczymy 5000 postów no i trzeba założyc kolejną część wątku czy ktos jest zainteresowany ?
Bo jak nie to ja sie chętnie tym zajmę
dawaj.Smialo

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość

mój też lubi zerkać w TV, ale czy nie jest to dla takich maluszków zabronione? wiecie coś dokładniej na ten temat? bo Pati na pewno nic nie oglądała w tym wieku

wiem, że to w przenośni, ale przypomniało mi się, że wychodzisz z domu na spacery, bo masz remonty i głośno...a ja tak mam od 5 m-cy i nic nie moge zrobic, bo prawo chinskie pozwala na prace remontowe miedzy 9-18 w dni robocze. W ogole jak mozna 5 m-cy remontowac mieszkanie dzień w dzien młotami pneumatycznymi, wiertarką i młotkami?? wiem, ze robili ogrzewanie podłogowe i kuli cala podłoge, ale 5 m-cy??

Katarzynko naprawde zazdroszcze Ci tego aniołka

Dzieciaki juz śpią, a ja spedzam wieczorek oczywiscie na kompie. Dobrze że TŻ ma swojego lapka, bo bysmy tu chyba co wieczór toczyli wojnę, kto tym razem korzysta z kompa
u mnie robia od 7-17, ale glosne sprawy zaczynaja po 8
dzis meza tam wysle zeby zapytal czy beda skuwac podloge bo widzialam ze kafelki stoja...o zgrozo, chyba tego nie zniose

Nie zagladnelam wcz bo z imienin pozno wrocilismy, w kolo psa musialam sie zakrecic, a potem wydurnialismy sie nad mala a wlasciwie on.I tym sposobem poszla spac o 19, co jest do niej nie podobne i bylo okupione wielkim wysilkiem meza

W koncu posprzatalam klatke schodowa,potem kolejne filmidlo i od 20 z mezem w lozku lezalam,pilam naleweczke i toczylismy dyskusje, a na koniec zrobil mi dluuugi masaz i poszlismy spac.

Aniolek spal dluzej, a potem bez skrupolow biore ja do naszego lozka i wl tv

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

co do telewizji, to w szkole rodzenia mieliśmy zajęcia z ratownictwa medycznego i przy okazji prowadzący mówił, że praktycznie do 3 roku zycia dzieci raczej nie powinny oglądać TV, ich układ nerwowy nie radzi sobie jeszcze z takimi bodźcami, szczególnie jeżeli są to szybko zmieniające się kolory, błyski itp... Ja małej nie daję patrzeć w telewizor, chociaż ciekawska jest i stara się zerkać
.
moze dodal to jako "ciekawostke" ale nie ma to przeciez zwiazku z ratownictwem.Na swoich licznych szkoleniach rat. tego nie mialam.

A ze do 3 roku to powalilo mnie na lopatki.Ja niebawem planuje wykupic w n pakiet bajek

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no i gnom sobie poszedł ciężko mi bo nie umiem się gniewać ale naprawdę zrobił mi dużą przykrość. jak jeszcze był to oczywiście się podlizuje i zagaduje.jaka to ja jestem wspaniała bo Amelką się tak zajmuję i on mnie podziwia i dziekuje mi za to...ble ble ble... Amelkę trzymał na kolanach i ona się podciąga do siadania, on mówi kochanie widzisz co Amelka robi?? ja mu odpowiadam, widzę a ty jakyś częściej był w domu też byś widział...na obiad miał kanapki zrobione wczoraj do pracy, a ja zaraz idę sobie spagetti robić a co
miejsc na podium juz nie ma, ale co gnm to gnom

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Czy u Was tez juz puszczaja w radio "Last Christmas"?
a nawet sklepy juz sa przybrane

Cytat:

Odpisała:

"Hej Cassandra oto moje pomysły:
1. Słodkie Dzidziusie i Dumne Mamusie- lipiec-sierpień 2009!
2. Nasze Dzieci Odlotowe, lipcowo- sierpniowe!
3. Lipiec Sierpień, dwa miesiące- na Świat przyszły nasze Brzdące!"

Wszystkie są super! Który tytuł Wam sie najbardziej podoba? A moze macie jakies inne propozycie??
nr 3
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:59   #4562
muszka66
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

witam na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:06   #4563
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Na poprawę humoru z rana ---> KLIK
I ja padłam

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak Mateusz eleeri przespał noc po kaszce?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Padłam
No ciekawe. Mam nadzieję, że kobita mogła się w końcu trochę wyspać

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Powitać z rana

Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję. Bardzo doceniam wszystkie slowa pocieszenia. Martwie sie bardzo, bo inaczej patrzy się na starsze dziecko-niejadka, a inaczej na 5 miesiecznego malucha, który potrzebuje jedzonka, aby dobrze się rozwijać, a na dodatek urodził się jako 31 tygodniowy wcześniak.
No nic, zobaczymy, jak bedzie.
Jak na razie noc i wczesny ranek minął dobrze, oby tak dalej.

Cass, dużo zdrówka dla Ciebie i Kuby!!!
No tak, wiadomo, ze przy wcześniaku bardziej się przejmujemy i tak jak nie porównujemy dzieci w ogóle, tak wczesniaka z dzieckiem donoszonym tym bardziej.
Ja jednak wiem, że będzie dobrze. Antonio ma taką kochaną Mamę (i Tatę) i bardzo dobrą opiekę, że na pewno wszystko wróci wcześniej czy później do normy

Cytat:
Musi być dobrze , cieszmy się z dobrze zapowiadającego się dnia

Dzięki Kochana za wskazówki, może za bardzo się uczepiłam tych godzin? Może wystarczy, jak są powtarzane w kolejności czynności? Pierwsza stała rzecz to kąpiel o 20. Spacer jak się uda, ale zwykle po drugim "dziennym" karmieniu. Po pierwszym jest ubieranie w dzienne ubranka, mycie buźki, uszek, czyszczenie noska itp. Co myślisz?

Wielka próba w niedzielę

za apetyt dzieciaczków i za dobrą wagę (tu trzymam też za nas )
Myślę, ze jest ok
A jak będzie chciał amciu częsciej to po prostu przystaw o cyca
Może dobrą rzeczą byłoby ustalenie jeszcze jednego stałego punktu dnia. Np stały spacer o 10 (12 czy innej godzinie - nie wiem jak u Ciebie to wypada), a jak spacer nie wyjdzie, to może uda Ci się tak jak mi oszukać synalka - ubieram kombinezon, bujam w wózku i stawiam przy szeeeroko otwartym oknie. Jak masz balkon to na balkonie.
Myślę, że po jakims czasie nauczy się, że o tej konkretnej porze wychodzicie (lub "wychodzicie" ) i będzie lepiej. Dostosuje się z rytmem swoim do tego.
Może warto spróbować, hmmm

To czekam na wrażenia po tabliczce czekolady

Cytat:

Ania zrobila mi rano swoj staly numer- otwieram pieluszke, wyciagam spod pupy, aby wyrzucic, siegam po czysta- w tym samym czasie Ania z rozkosza siusia na przewijak Wszystko to prania- przewijak, szmatka, ciuchy. Lobuziak jeden

U nas na razie tez pochmurno i zimnawo, ale potem ma byc 14 stopni
Hehe, łobuziara mała.
Antek ostatnio nie robi takich niespodzianek, ale nie znamy dnia i godziny

No i w koncu wolność, Małż poszedł do pracy
Można posiedzieć na wizażu i stosować swoj rytm
Stary 2009-11-12, 10:24   #4564
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
witam na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
Witaj
Poprosimy o fotkę córeczki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No ciekawe. Mam nadzieję, że kobita mogła się w końcu trochę wyspać
(...)
Myślę, ze jest ok
A jak będzie chciał amciu częsciej to po prostu przystaw o cyca
Może dobrą rzeczą byłoby ustalenie jeszcze jednego stałego punktu dnia. Np stały spacer o 10 (12 czy innej godzinie - nie wiem jak u Ciebie to wypada), a jak spacer nie wyjdzie, to może uda Ci się tak jak mi oszukać synalka - ubieram kombinezon, bujam w wózku i stawiam przy szeeeroko otwartym oknie. Jak masz balkon to na balkonie.
Myślę, że po jakims czasie nauczy się, że o tej konkretnej porze wychodzicie (lub "wychodzicie" ) i będzie lepiej. Dostosuje się z rytmem swoim do tego.
Może warto spróbować, hmmm

To czekam na wrażenia po tabliczce czekolady
(...)
No i w koncu wolność, Małż poszedł do pracy
Można posiedzieć na wizażu i stosować swoj rytm
Czekam z niecierpliwością na wieści od eleeri

Ola bardzo Ci dziękuję, zginęłabym bez Ciebie . A powiedz mi jeszcze - gdybym chciała wprowadzić ten spacer o stałej godzinie, a On by akurat spał (wiadomo przed spacerem musi być jedzenie i przewijanie), to wybudzać Go? To "oszukiwanie" już stosuję np. jak pada

No nie, na początek chyba nie pochłonę całej

Gnomy do pracy!

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-11-12 o 10:26
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:26   #4565
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Witaj to Natalka jest rówieśnicą Amelki

u mnie ok noc przespana choć uważać musiałam bo mąż się kokosił i kilka razy ręką by Amelkę stuknął - a wygonić go nigdzie nie mogłam bo nie ma gdzie . jeszcze wieczorem ktoś z pracy próbował się z nim skontaktować to myślałam że go dobudzę i mówię że jakiś Krzysiek pisze i pyta co z jutrem i żeby on oddzwonił a mój mąż coś tam mrucze pod nosem "tak chłopaki ,chłopaki jadą...." i dalej śpi. to kolesiowi napisałam że od męża się niczego dziś nie dowie to koles napisał że ok... a dziś gnom wstał o 5 ja się obudziłam i jeszcze raz przepraszał i obiecał że to się nie ppowtórzy - a jestem pewna że jak obieca to nie będzie. Ale przykre wrażenie pozostało mimo wszystko....jeszcze mu dam kazanie po południu kaca moralnego będzie miał dłużej

no i pada mokry śnieg a muszę na zakupy iść to chyba założę folie i pójdziemy
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:34   #4566
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Czeeeeść! Jak tam bliźniaki? dają popalić? tytuły świetne!
blizniaki... szkoda ze nie mam czasu zeby sledzic kolejny watek.Tak zawsze tez chcialam miec 2...dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

No i ostatnia ważniejsza sprawa...od grudnia przenoszę się do Rodziców Mała dostała się do żłobka od stycznia (sąsiadka Rodziców pracuje w żłobku i zadziałała, bez niej nie było by szans) ale żłobek jest obok osiedla Rodziców, czyli całe miasto ode mnie...więc przenosimy się do nich...z ciężkim sercem zostawimy nasze mieszkanko ale trzeba Mała jest zapisana do żłobka u mnie na osiedlu dopiero od września 2010 ale to i tak nie jest jeszcze pewne Przenosimy się od grudnia, bo dostałyśmy miesiąc na przyzwyczajanie się...zarówno ja jak i Zuzka...jak ja się tego boję, na szczęście cały grudzień mogę ją zaprowadzać na kilka godzin, ile będę chciała...a od 4 stycznia (wtedy wracam do pracy) będę bez Bąbelka jakieś 10 godzin
witaj Karolinko
sporo cie u nas nie bylo
naprawde nas zaniedbalas , a na nk, bylas aktywna-widzialam
No ale masz szanse sie zreflektowac
Moze bedzie z tej przeprowadzki jakas korzysc...np moze wynajmiesz swoje mieszkanko i beda jakies pieniazki-czy glupi pomysl?

Cytat:
ma za dobrze - obiadki, wszystko poprane przygotowane do pracy, kanapeczki do pracy....dziecko nakarmione przebrane wykąpane...brak zarwanych nocy.... żyć nie umierać...a ja głupia go do tego przyzzwyczaiłam trzeba to zmienić...
no prosze...nastepna...
dobrze ze choc teraz to zauwazylas

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej
a ze mnie nie bylo caly dzien to sie nikt nie zmartwil nie dobre Wy

ja musze zaczac tez cwiczyc
bardzo skuteczny jest program Tamilee Web - Ja chce miec taki brzuch - tylko nie moge jakos sie zebrac zeby zaczac
a nawet nie mam czasu i sily w sumie
ja czytalam, czytalam i cie nie bylo i pomyslalam ciekawe why Svinecki nie ma.Powaga Ale mnie ubieglas i sama napisalas.
A wcz mi poucinalo cytaty a teraz mnie olsnilo ze zawsze chcialam zapytac z jakiego toku rozumowania odmieniany jest twoj nick, np "tak jak u Svineckiej"? ze skad to sie bierze bo ja nie moge dojsc jakos

Skuteczne cw to niby tez 6widera czy jakos.

Cytat:
mam propozycje tytulu:

"Dzieci zaraz zaczna siadac, czas druga czesc watku zakladac - maluchy lipcowo-sierpniowe 2009"
podoba mi sie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
A bliźniaki zawsze chciałam mieć i zawsze głośno o tym mowiłam...ktoś bardzo wpływowy chyba usłyszał moje prośby hehe
swietnie
zazdroszcze.Mnie nie uslyszal, bo chyba sluchal ciebie

Cytat:
ja tez lece spac bo ledwo zyje
TZ liczy jeszcze na jakies kizi-mizi ale chyba dzis nie ogarne

dobranoc

u nas wcz masazyki itp ale nic wiecej...o nie....No bo niby jak...Glupio gada, jeszcze gorzej sie zachowuje i co sobie mysli...

Cytat:
Mój Kuba tez bardzo fajny chłopak. Ułożony, spokojny, dżentelmen, bez nadwagi ...
Która panna zechce byc moją synową? Obiecuje nie byc toksyczną teściową
koleny raz zglaszam kandydature

Cytat:
Bylismy ostatnio z Ania u znajomych, ktorzy maja 2,5 letniego synka. I jego rodzice powiedzieli mu "Daj buzi Ani" Ten rzucil sie na moja biedna corenke, a Ania- odepchnela go raczka i odwrocila sie pupa Asertywne to moje dziecko, trzeba sie szanowac i znac swoja wartosc

Gratuluje rocznicy! Jak swietowaliscie?

Cytat:
To znaczy probował usnać ale mu sie to nie udawało. Nosek miał zatkany, charczał strasznie. Odciagałam fridą ale niewiele to dało bo katar siedział głębiej
Spałam może 3 godziny, o 6 oczywiscie juz na nogach.
W dodatku i mnie cos bierze. W nocy gardło bolało (wziełam Cholinex), katar mam TŻ był ostatnio przeziebiony no i niestety chyba nas pozarażał. Dzisiaj kłade sie wczeniej do łożka, wypuje gorącą herbatek z sokiem malinowym, zjem ząbek czosnku, wit. C i mam nadzieje mi przejdzie.

Mamuski, jak wasze dziciaczki były przeziebione to co im lekarz przepisal? Wiem o tym kropelkach Nasivin Soft bez recepty i o wapnie bananowym.

My jeszcze przez dr mialysmy zapisane kropelki do nosa Floxal-swietne
Calcium, nasivini cebion podawalam.

Stary 2009-11-12, 10:39   #4567
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Witaj
Czekamy na zdjęcie Natalki

Ps. nie ma to jak groźna reka Cass

Cytat:
Witaj
Poprosimy o fotkę córeczki

Czekam z niecierpliwością na wieści od eleeri

Ola bardzo Ci dziękuję, zginęłabym bez Ciebie . A powiedz mi jeszcze - gdybym chciała wprowadzić ten spacer o stałej godzinie, a On by akurat spał (wiadomo przed spacerem musi być jedzenie i przewijanie), to wybudzać Go? To "oszukiwanie" już stosuję np. jak pada

No nie, na początek chyba nie pochłonę całej

:Gnomy do pracy!

Nie przesadzaj z tym zginięciem, przeciez wszystko robisz jak należy

Ja robie tak. Jak widzę, że Mały szykuje się do spania, a jeszcze "nie powinien", (bo jak się obudzi po spanku, to albo wtedy trzeba wychodzić, albo spacer wypada w trakcie jego drzemki), to przed ubieram go już w rzeczy na spacerek (oczywiście bez kombinezonu, tylko to co pod spód) i tak go lulam. Jak trzeba wyjśc, to hop przekładam do wózia, w którym leży rozłożony kombinezon (sama juz jestem wtedy ubrana w płaszcz, buty - gotowa do wyjścia), przykrywam, bujam wóziem, zamykam drzwi, na klatce nakładam czapkę i juz jestesmy na dworku. Mały zawsze śpi dalej i w ten sposób bez wybudzania poszliśmy po Bartusia. U mnie wybudzanie przed spacerem i szykowanie się na niego nie wchodzi w grę. Mały robi się wtedy wyspany i po włożeniu do wózka nie ma zamiaru usnąć i w efekcie wrócilibyśmy pędem do domu od razu po odebraniu Bartka, bo syrena się włącza na maksa
W domu śpi krócej niż na spacerze i jak widze, że może się po chwili obudzić, to działam czym prędzej - wychodze wczesniej niż zwykle, usypiając go i robiąc właśnie taki MYK jak wyżej opisałam (na śpiocha do wózka), bo inaczej obudziłby sie przed wyjściem i z długiego spacerowania nici
Stary 2009-11-12, 10:42   #4568
katarzynka00
Zakorzenienie

Na raty pisalam a mimo to poucinalo bo przeciez chcialam zaslac kilka slow otuchy dla Mariolki, zeby nie watpila w apetyt Antonia, no i jeszcze Unholy widze apetyt dopisal...3rogale.To typowo poznanskie.U nas co roku w domu mamy, no i szwagier Marcin ale ja wiecej niz 1max 2 nie pochlaniam.
Cytat:
ja nie wiem jak wy dalyscie rady czytac i ani razu sie nie wypowiedziec
teraz wywoalane udzielajcie sie plis
witam

Cytat:

u mnie piekne slonko
planuje wyprawic meza z mala na spacer prze jego praca i posprzatac chatke

Stary 2009-11-12, 10:48   #4569
kasiuuulka
Raczkowanie

jejku dziewczyny ale sie rozpisalyscie!siedze od rana i probuje nadrobic
spalam z Adasiem do 9 tak wiec nocka byla okdostal cyca i teraz siedzi obok w lezaczku i mnie zaczepia. dalam mu moja reke z niebieskimi paznokciami (nudzilo mi sie :P )do zabawy i dziwnie jej sie przyglada hehe, probujac oczywiscie wlozyc ja sobie do buzi, wariat jeden
zaraz bede kladla Adasia na poranna drzemke i sama zabiore sie do ogarniecia mieszkania

Cytat:
Hejo

Dzisiaj jestem nie wyspana Połozyłam sie o 24 (ah ten Wizaż ), Kuba sie zaraz przebudził na mleko a potem nie chciał spac. To znaczy probował usnać ale mu sie to nie udawało. Nosek miał zatkany, charczał strasznie. Odciagałam fridą ale niewiele to dało bo katar siedział głębiej
Spałam może 3 godziny, o 6 oczywiscie juz na nogach.
W dodatku i mnie cos bierze. W nocy gardło bolało (wziełam Cholinex), katar mam TŻ był ostatnio przeziebiony no i niestety chyba nas pozarażał. Dzisiaj kłade sie wczeniej do łożka, wypuje gorącą herbatek z sokiem malinowym, zjem ząbek czosnku, wit. C i mam nadzieje mi przejdzie.

Kolejny dzien mamy paskudną pogodę. Mglisto, szaro, mokro...chętnie poszłabym z małym na spacer ale boje sie, że bardziej sie rozchorujemy.

Mamuski, jak wasze dziciaczki były przeziebione to co im lekarz przepisal? Wiem o tym kropelkach Nasivin Soft bez recepty i o wapnie bananowym.
wspolczuje nieprzespanej nocki i bolu gardla, herbatka z malina napewno pomoze ja zawsze w takich przypadkach pije herbatke z duza lyzka miodu i cytrynka,conajmniej 3 kubki w ciagu dnia i pomaga
u nas pogoda tez jakas beznadziejna,szaro i mokro..nigdzie dzisiaj nie wychodzimy

Cytat:

Ania zrobila mi rano swoj staly numer- otwieram pieluszke, wyciagam spod pupy, aby wyrzucic, siegam po czysta- w tym samym czasie Ania z rozkosza siusia na przewijak Wszystko to prania- przewijak, szmatka, ciuchy. Lobuziak jeden

U nas na razie tez pochmurno i zimnawo, ale potem ma byc 14 stopni
hehe cwaniara moj Adas juz daaawno na przewijaku sie nie zsiusial, a jak kiedys to robil to zawsze wtedy gdy maz go przewijal

Cytat:
witaj

Cytat:

u mnie ok noc przespana choć uważać musiałam bo mąż się kokosił i kilka razy ręką by Amelkę stuknął - a wygonić go nigdzie nie mogłam bo nie ma gdzie . jeszcze wieczorem ktoś z pracy próbował się z nim skontaktować to myślałam że go dobudzę i mówię że jakiś Krzysiek pisze i pyta co z jutrem i żeby on oddzwonił a mój mąż coś tam mrucze pod nosem "tak chłopaki ,chłopaki jadą...." i dalej śpi. to kolesiowi napisałam że od męża się niczego dziś nie dowie to koles napisał że ok... a dziś gnom wstał o 5 ja się obudziłam i jeszcze raz przepraszał i obiecał że to się nie ppowtórzy - a jestem pewna że jak obieca to nie będzie. Ale przykre wrażenie pozostało mimo wszystko....jeszcze mu dam kazanie po południu kaca moralnego będzie miał dłużej

tiaa skad ja znam to przepraszanie, twoj przynajmniej wrocil i poszedl spac , a moj jak wraca pijany to jest napalony i wiadomo czego by mu sie chcialo, a ja sie musze opedzac od natreta i jeszcze uwazac zeby dziecka nie obudzil eh
a dlaczego Amelka nie spi w swoim lozeczku?

aa jeszcze mam pytanie do mam ktore podawaly juz marchewke dzieciom-czy zdazylo sie zeby ta marchewka byla potem widoczna w kupce? bo Adas strzelil taka kupe co wygladalo dokladnie jakby zawartosc sloiczka wylozyc na pieluszke..
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:49   #4570
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jA wcz mi poucinalo cytaty a teraz mnie olsnilo ze zawsze chcialam zapytac z jakiego toku rozumowania odmieniany jest twoj nick, np "tak jak u Svineckiej"? ze skad to sie bierze bo ja nie moge dojsc jakos
Może ktoś traktuje to jak nazwisko?

Kasia, co z Twoim pieskiem?

Cytat:
Nie przesadzaj z tym zginięciem, przeciez wszystko robisz jak należy

Ja robie tak. Jak widzę, że Mały szykuje się do spania, a jeszcze "nie powinien", (bo jak się obudzi po spanku, to albo wtedy trzeba wychodzić, albo spacer wypada w trakcie jego drzemki), to przed ubieram go już w rzeczy na spacerek (oczywiście bez kombinezonu, tylko to co pod spód) i tak go lulam. Jak trzeba wyjśc, to hop przekładam do wózia, w którym leży rozłożony kombinezon (sama juz jestem wtedy ubrana w płaszcz, buty - gotowa do wyjścia), przykrywam, bujam wóziem, zamykam drzwi, na klatce nakładam czapkę i juz jestesmy na dworku. Mały zawsze śpi dalej i w ten sposób bez wybudzania poszliśmy po Bartusia. U mnie wybudzanie przed spacerem i szykowanie się na niego nie wchodzi w grę. Mały robi się wtedy wyspany i po włożeniu do wózka nie ma zamiaru usnąć i w efekcie wrócilibyśmy pędem do domu od razu po odebraniu Bartka, bo syrena się włącza na maksa
W domu śpi krócej niż na spacerze i jak widze, że może się po chwili obudzić, to działam czym prędzej - wychodze wczesniej niż zwykle, usypiając go i robiąc właśnie taki MYK jak wyżej opisałam (na śpiocha do wózka), bo inaczej obudziłby sie przed wyjściem i z długiego spacerowania nici

U nas tak nie przejdzie, bo ja muszę Kubę znieść do wózka z 4. piętra na parter. Poza tym nie dam rady ubrać Mu kombinezonu tak, żeby nie zauważył . Na śpiocha to udaje mi się jedynie posmarowac Mu kremem skórkę wokól ust, gdy zaśnie już na noc

Kuba do tej pory nie płakał w wózku (oprócz wkładania do niego - czasami), nawet jak się wyśpi to leży i się rozgląda (no chyba, że jest baaardzo głodny) - czy w tej sytuacji byś wybudzała?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-11-12 o 10:53
Stary 2009-11-12, 10:56   #4571
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Na raty pisalam a mimo to poucinalo bo przeciez chcialam zaslac kilka slow otuchy dla Mariolki, zeby nie watpila w apetyt Antonia, no i jeszcze Unholy widze apetyt dopisal...3rogale.To typowo poznanskie.U nas co roku w domu mamy, no i szwagier Marcin ale ja wiecej niz 1max 2 nie pochlaniam.

witam

u mnie piekne slonko

Ja pierwszy raz jadłam te poznańskie rogale, są pyyycha i moze dlatego aż trzy
A Antek śpi, Bartek ogląda TV market - jego ulubiony program - właśnie karze mi kupowac H2O Mop
Idę coś wszamać i też ok 13 na spacerek, co by nie posuć grafiku
Bartka zostawiam do końca tygodnia w domu, bo Pani nie ma w szkola - chora (zresztą połowa szkoły chora), to co mi będzie zarazki przynosił, albo nie daj boze jakiegoś "świniaczka"...A stracić materiału nie straci, bo i tak dzieci w świetlicy siedza na zastępstwie.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Może ktoś traktuje to jak nazwisko?

Kasia, co z Twoim pieskiem?

U nas tak nie przejdzie, bo ja muszę Kubę znieść do wózka z 4. piętra na parter. Poza tym nie dam rady ubrać Mu kombinezonu tak, żeby nie zauważył . Na śpiocha to udaje mi się jedynie posmarowac Mu kremem skórkę wokól ust, gdy zaśnie już na noc

Kuba do tej pory nie płakał w wózku (oprócz wkładania do niego - czasami), nawet jak się wyśpi to leży i się rozgląda (no chyba, że jest baaardzo głodny) - czy w tej sytuacji byś wybudzała?

To w tej sytuacji bym wybudziła i może po kilku dniach przestawiłby się na spacer o konkretnej porze. A jak nie zadziała, to odpuściłabym sobie i się nie przejmowała, widocznie lub codziennie inaczej
A przetrzymać się go nie da, żeby zasypiał własnie na spacerku? Za bardzo marudzi.

No własnie, jak psinka Kasiu się miewa?
Stary 2009-11-12, 10:57   #4572
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witam

u mnie piekne slonko
Też nie dałabym rady
Kasia a Wy spacerujecie o stałej godzinie?

A co to jest słonko? Bo już zapomniałam

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny ale sie rozpisalyscie!siedze od rana i probuje nadrobic
Wątek rzeczywiście ruszył, też muszę się po południu nieźle nagimnastykować, żeby być na bieżąco

Karmisz piersią? Myślałam, że wtedy nie powinno się jeść miodu

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-12, 10:57   #4573
gorgulek
Zakorzenienie

witam

ktos mi w nocy podmienil dzis dziecko miedzy 3 a 5 tak sie wiercila ze spac nie mozna bylo

Cytat:
Co prawda Magi na NK rezerwowała Zuzkę dla Maciusia...ale oczka Kubusia są tak pięknie czarne że co tam...niech się chłopaki biją...zgłaszam kandydaturę...
to i o moja Zuzke niech sie bija

Cytat:
no to mnie pocieszyłaś, że nie tylko mój
jedyne 7h, wiec jak ja mam czas na pisanie (z rana) to WY smacznie śpicie
super, w kupie siła, damy rade, to ja też od dziś zaczynam miesiąc bez słodyczy (z malutkim wyjątkiem, czasem pozwolę sobie na ciasto do kawy, ale rzadko - obiecuję)
...

jak odstawiamy to odstawiamy, bez zadnego wyjatku

Cytat:

Cytat:
Ja mam cały czas nadzieje, że w koncu apetyt naszych maluszków sie poprawi...w koncu ile mozna nie jesc
Naprawde sie ciesze, że w pojdziecie na obserwacje do szpitala. Lekarze obejrza i zdecydują. Może w koncu znadją przyczyne niechęci Antonia do jedzonka.
Ile przytył Antos? A zupki mu dajesz? Duzo zjada?

My za 1,5 tyg. idziemy na kontrolne wazenie. Już sie boje co waga pokaże

Dziękujemy

Cytat:
witamy i poprosimy zdjecie Natalki

Cytat:

witam

u mnie piekne slonko
wiesz ze i ja nie wiem

nie mam dzis z rana czasu nawet wszystkiego dobrze przeczytac
mala poszla spac o 21 ale 2 godz w nocy sie wiercila i spac nie mogla i obudzila sie dzis pozniej cos kolo 9.20 a ja razem z nia spalam

aaaa zapomnialam napisac, wczoraj znow dopadla nas kolka
i znow sie zastanawiam czy to nie od jablka bo wczoraj dostala troche
dam dzis tez troche i jak akcja sie powtorzy to dam sobie narazie naprawde spokoj z wprowadzaniem nowosci

lece sie szykowac
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:58   #4574
p4w
Zakorzenienie

cześć Mamusie
tak pobieżnie przejrzałam co u Was, bo na więcej nie mam siły - nie wiem czemu, ale czuję sie strasznie zmęczona - w nocy nie mam siły wyciągać Tomasza z kołyski, a ostatnio małż się zaniedbuje i muszę sama go wyciągać ( a wagę ma słuszną )
boli mnie wszystko z głową na czele, ale to chyba z niewyspania - powinnam pochodzić na jakiś fitnes, ale boję sie, ze wpłynie to negatywnie na pokarm

jeśli chodzi o tytuł - wszystkie propozycje mi się podobają, ale chyba najbardziej numer 2 z tych co Cass wklejała

będę Was podczytywać, a jak mi depresja przejdzie to sie odezwę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:00   #4575
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bartka zostawiam do końca tygodnia w domu, bo Pani nie ma w szkola - chora (zresztą połowa szkoły chora), to co mi będzie zarazki przynosił, albo nie daj boze jakiegoś "świniaczka"...A stracić materiału nie straci, bo i tak dzieci w świetlicy siedza na zastępstwie.
(...)
To w tej sytuacji bym wybudziła i może po kilku dniach przestawiłby się na spacer o konkretnej porze. A jak nie zadziała, to odpuściłabym sobie i się nie przejmowała, widocznie lub codziennie inaczej
A przetrzymać się go nie da, żeby zasypiał własnie na spacerku? Za bardzo marudzi.
Trzeba teraz uważać na różne paskudztwa, brrr...

Nie daj Boże powstrzymywać Kubę, jak jest śpiący Nie marudzi, tylko potem tak płacze, że nie można Go przez godzinę uspokoić

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-12, 11:03   #4576
p4w
Zakorzenienie

jeśli chodzi o spacery i spanie... ja znam mniej więcej czas spania Tomasza i dlatego wychodzę z nim na spacer w określonym czasie
po 15-20 minutach rozglądania się ladnie zasypia w wózku i śpi ok 45 minut do godziny i wtedy wracamy do domu na jedzonko

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:04   #4577
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
tak pobieżnie przejrzałam co u Was, bo na więcej nie mam siły - nie wiem czemu, ale czuję sie strasznie zmęczona - w nocy nie mam siły wyciągać Tomasza z kołyski, a ostatnio małż się zaniedbuje i muszę sama go wyciągać ( a wagę ma słuszną )
boli mnie wszystko z głową na czele, ale to chyba z niewyspania - powinnam pochodzić na jakiś fitnes, ale boję sie, ze wpłynie to negatywnie na pokarm
(...)
, wracaj szybko

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-12, 11:04   #4578
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
...
aa jeszcze mam pytanie do mam ktore podawaly juz marchewke dzieciom-czy zdazylo sie zeby ta marchewka byla potem widoczna w kupce? bo Adas strzelil taka kupe co wygladalo dokladnie jakby zawartosc sloiczka wylozyc na pieluszke..
u nas bylo tak samo

p4w

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-12 o 11:07
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:08   #4579
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o spacery i spanie... ja znam mniej więcej czas spania Tomasza i dlatego wychodzę z nim na spacer w określonym czasie
po 15-20 minutach rozglądania się ladnie zasypia w wózku i śpi ok 45 minut do godziny i wtedy wracamy do domu na jedzonko
U mnie jest ten problem, że Kuba nie śpi w uregulowanych porach , nie wiem od czego to zależy, dlatego szukam tutaj rady.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić

H. MacLeod

.
Stary 2009-11-12, 11:09   #4580
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:

Karmisz piersią? Myślałam, że wtedy nie powinno się jeść miodu
tak, karmie piersia i wiem ze miodu nie mozna. pisalam o tej herbatce w sensie, ze zawsze tak robilam i pomagalo teraz na szczescie jeszcze nie mialam przeziebienia i bolu gardla, a jakby sie przydazylo to bym pewnie musiala isc do apteki po cos co moglabym brac karmiac piersia. Ale Cass nie karmi,wiec taka herbatke moze sobie strzelic
Stary 2009-11-12, 11:09   #4581
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

nie mam dzis z rana czasu nawet wszystkiego dobrze przeczytac
mala poszla spac o 21 ale 2 godz w nocy sie wiercila i spac nie mogla i obudzila sie dzis pozniej cos kolo 9.20 a ja razem z nia spalam

aaaa zapomnialam napisac, wczoraj znow dopadla nas kolka
i znow sie zastanawiam czy to nie od jablka bo wczoraj dostala troche
dam dzis tez troche i jak akcja sie powtorzy to dam sobie narazie naprawde spokoj z wprowadzaniem nowosci

lece sie szykowac
Myslę, ze może to być od jabłuszka. Układ trawienny dopiero dojrzewa, także może dla niej jeszcze za wcześnie.
Nic na siłę, sprawdź dzisiaj i jak się powtórzy, to też bym się wstrzymała

Cytat:
cześć Mamusie

jeśli chodzi o tytuł - wszystkie propozycje mi się podobają, ale chyba najbardziej numer 2 z tych co Cass wklejała

To na pewno niewyspanie i pogoda łącznie.

Cytat:
Trzeba teraz uważać na różne paskudztwa, brrr...

Nie daj Boże powstrzymywać Kubę, jak jest śpiący Nie marudzi, tylko potem tak płacze, że nie można Go przez godzinę uspokoić
No tak, skądś to znam, jak czasami mamy gości i się go przetrzyma, to potem takie harce wyczynia, że szkoda słów. Sam się ze soba męczy, Chce i nie chce spać w jednym. Szkoda mi go wtedy, a i ja zaczynam się denerwować, co prowadzi do jeszcze głosniejszego płaczu z jego strony.
Pamiętam jak Bartuś miał juz rok, dwa, trzy. Było to samo, ale w gorszym wydaniu, wtedy to się dzieje....
Stary 2009-11-12, 11:11   #4582
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
u nas bylo tak samo

p4w
no to mnie uspokoilas,chociaz w sumie to normalne,tylko wczoraj troche sie zdziwilam jak to zobaczylam, maz oczywiscie sie smial ze od razu sieje panike

skad wy bierzecie te emotikonki?ja ich tu nigdzie nie widze
Stary 2009-11-12, 11:17   #4583
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no to mnie uspokoilas,chociaz w sumie to normalne,tylko wczoraj troche sie zdziwilam jak to zobaczylam, maz oczywiscie sie smial ze od razu sieje panike

skad wy bierzecie te emotikonki?ja ich tu nigdzie nie widze
Marchewka w kupce to normalka

Jak odpowiadasz na post, to z prawej strony (obok swojego tekstu) masz Uśmieszki, a pod nimi [więcej], wyskakuje nowe okienko i tam jest więcej emotikonek

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Zastanawiam się co u naszych "starych" Mamuś,. które zamilkły juz od jakiegos czasu

zioła, anusia_82, majka versace, adaikaka, musicman, angy, kamilka, AnnGe, Wojtusia przywołuję do porządku
Stary 2009-11-12, 11:29   #4584
cokacabanka
Raczkowanie

Dzień dobry!!!

Cytat:

Moja mała od czwartku ma straszny katar, ciągle coś jej charczy w nosie, niby odciągam fridą, ale jakoś mało to pomaga. Lekarka zapisała cebion i krople do nosa euphorbium.

Jeśli chodzi o tytuł wątku mnie się podoba propozycja nr 3 Cass
cokacabanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:31   #4585
skierka1981
BAN stały

gorgulek, widzę że ty z podlaskiego, a jeśli można wiedzieć to skad dokładnie?? bo ja bliżej Suwałk

ale mi się nic nie chce, patrze za okno i śnieg dalej pada a muszę do tego sklepu iść.....a Amelka wstała po 9 koło 11 znowu zasnęła i śpi jeszcze śpioch mały

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-12 o 11:33
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:32   #4586
eleeri
Zakorzenienie

Bry
ale żeście naprodukowały
już się człowiek odzwyczaił od takich ilości postów, a tu proszę, szok z rana

Cytat:
a skąd dokładnie, bo ja z Nowego Sącza
zobacz na NK a dowiesz się
ale blisko, blisko

Cytat:
Czy Wy na pewno też macie dzieci? Nie mogę nadążyć za Wami
też się tak zastanawiam

Cytat:

czadowe

Cytat:
Ciekawe, jak Mateusz eleeri przespał noc po kaszce?
no nie było kaszki
dałam małemu wczoraj sok z jabłek wyciśnięty z sokowirówki i małemu wyskoczyły jakieś dwie czerwone plamy na buzi,
bałam się dawać mu kaszki na noc tym bardziej że po raz pierwszy i dałam sobie z nią spokój.
ale mały zjadł o 22 i spał do 4 oczywiście z przerwami na smoczka
ale przerwy były tylko do północy a potem zapadł w kamienny sen i nawet jak małż przenosił go do drugiego pokoju to spał.
potem zbudził się o 7 i wstał wyspany
ja też

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:37   #4587
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
Marchewka w kupce to normalka

Jak odpowiadasz na post, to z prawej strony (obok swojego tekstu) masz Uśmieszki, a pod nimi [więcej], wyskakuje nowe okienko i tam jest więcej emotikonek [COLOR="Silver"]
ok juz mam,nie mialam tego wczesniej,ale zmienilam cos w opcjach i teraz jest
dzieki
Stary 2009-11-12, 11:38   #4588
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić
Jak to nie ma? Cały czas jestem tylko Was czytam bo Kuba nie da mi nic napisac.
A chryzolit tez wypatrzylam

Miramejku, mianuje Cie moim zastępcą

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:40   #4589
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Gosiek i Marysia poprosze na pw wasze dane.Wysle wam zaproszenie Wkoncu sie poznamy
Dane pezesałane

Cytat:
Witaj, czekamy djęcia Natalki

Cytat:

ehh te nasze chłopy nas wykończą. Twój to chociaż umie przeprosić a ja mogę sobie o tym pomarzyć
A jak wczoraj pojechał na mecz to dzwoni do mnie koło 23 i co słysze? Przyjedz po mnie bo nie mam jak sie do domu dostac. I głupia pojechałam po niego po czym JA dostałam ochrzan ze źle prowadze samochód Pożarłam się z gnomem na maxa

Cytat:
cześć Mamusie

wracaj szybko

U nas nocka spokojna maleńka pięknie ja przespała, teraz drzemie razem z Gnomem, a mamusia zamiast sprzątać to na wizażu. Pogoda okropna, humoru nie mam, nic mi się nie che....

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 11:42   #4590
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc mamuski

nie dalam Eryka do przedszkola bo ma temp, kaszle i ma katar ehhh
pewnie zarazi tez Marcela - a mamy ostatni dzwonek zeby isc z nim na ten basen yh

Cytat:
Svinecka a pamiętam czasu kiedy mówiłyśmy że nie będziesz się mogła opędzić od Tżeta...i co?
oj tam odpedzic sie moge - powiem Wam, ze zaraz po porodzie to nie moglam sie odpedzic, poza tym caly czas mielismy ochote po takiej przerwie, ale wtedy maly ciagle spal i nie bylismy zmeczeni a teraz? nic juz nam sie nie chce jak dzieci nam daja w kosc do 12 :/

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Świetny
A może by zmienić kolejność na: "Dzieci zaraz zaczną siadać - drugą część wątku czas zakładać.." (nie obraź się;*)
..
pewnie, tak jest lepiej

Cytat:
ja czytalam, czytalam i cie nie bylo i pomyslalam ciekawe why Svinecki nie ma.Powaga Ale mnie ubieglas i sama napisalas.
A wcz mi poucinalo cytaty a teraz mnie olsnilo ze zawsze chcialam zapytac z jakiego toku rozumowania odmieniany jest twoj nick, np "tak jak u Svineckiej"? ze skad to sie bierze bo ja nie moge dojsc jakos
.
dobra dobra

no wlasnie duzo osob, na innych watkach tez pisze Svineckiej - toz to nie jest przymiotnik przeciez
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości