Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 17:31   #4651
skierka1981
BAN stały

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dziewczyny a glownie skierka1981 z racji tego, ze nasze pociechy sa w tym samym wieku czy Twoja mala sie obraca sama np z pleckow na brzuszek?? bo moja cos nie bardzo, wygina sie jak lezy na plecach ale nie obroci sie sama. tak pytam z ciekawosci

za bardzo nie ma co porównywać bo już pisałyśmy że każde dziecko jest inne mimo zbliżonego wieku może robić coś innego albo tego nie robić. Amelka z plecków na boczki ładnie się obraca ale leżenie na brzuszku to masakra bo w ogóle prawie główki nie podnosi - a inne o wiele młodsze dzieci tak. też ładnie siada i podciąga się do góry. tylko z tym leżeniem na brzuszku ma problem, ale myślę że przyjdzie dzień kiedy ładnie będzie główkę podnosić
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:31   #4652
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
witam na prosbe Cassandra 23 ujawniam sie na watku hehe. jak slusznie Cassandra 23 zauwazyla, podczytuje was od poczatku samego. a dokladniej od poczekalni jestem mama lipcowa, urodzilam moja sliczna Natalke 20 lipca godzina 6.45. nie wiem co mam wam napisac o nas, mala jest przekochana, przeslodka, zmienila nasze zycie ale w pozytywnym sensie. jest grzeczna, noce ladnie przesypia, idzie spac ok 21, budzi sie ok 3-5 rano, potem dopiero ok 7. jest na piersi, poki co nie bedziemy nic wprowadzac. i to tyle. jak cos to pytajcie
witaj muszko!

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
tak pobieżnie przejrzałam co u Was, bo na więcej nie mam siły - nie wiem czemu, ale czuję sie strasznie zmęczona - w nocy nie mam siły wyciągać Tomasza z kołyski, a ostatnio małż się zaniedbuje i muszę sama go wyciągać ( a wagę ma słuszną )
boli mnie wszystko z głową na czele, ale to chyba z niewyspania - powinnam pochodzić na jakiś fitnes, ale boję sie, ze wpłynie to negatywnie na pokarm

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

My już po wizycie gościa. Kinga jeszcze śpi (a miała jeść po 12) a ja gotuję rosół z kaczki dla chorego Tż-ta
Nigdy nie jadlam- rozni sie bardzo od rosolu z kury?

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A w ogóle to chciałam spytać, co to za swatanie dzieciaczków
i czy jest jakaś dziewuszka dla słodkiego i grzecznego Mateuszka
taaa i bedzie mi potem moja Anie tez tak meczyl w nocy jak Ciebie

[QUOTE=muszka66;15234831]
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witaj to Natalka jest rówieśnicą Amelki /QUOTE]

dokladnie
dziewczyny to ja od razu z pytaniem jak sie wasze maluchy zachowuja w wiekszym towarzystwie? moja niunia to pogodne dziecko, smieszek jak nie wiem, ale gdy jest wieksze towarzystwo to jest tragedia. placze, marudzi. nie wiem jak ja uspokoic, usnac nie moze. 3 razy tak zauwazylam gdy bylismy na urodzinach. pierwsza mysl, ze brzuszek ja boli, bo tak plakala, ale teraz twierdze, ze wcale nie. wygania nas do domu, bo w domu gdy wrocimy to humor jej wraca na calego
Wiesz, duza grupa ludzi to dla dziecka przezycie- nowe glosy, twarze, zapachy, kazdy chce dotknac, poglaskac. Ania przez pierwsze 30 minut spoko, wytrzyma, ale potem tez ma juz dosyc. Biore Ja wtedy do cichego pokoju (w miare mozliwosci), gdzie jestesmy tylko my- i karmie, kolysze, usypiam.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

I dzisiaj sie dowiedzieliśmy ze tesc ma raka o którym wiedzial od roku i nikomu nie powiedzial nie leczyl sie a teraz juz za pozno na operacje...i co on najlepszego zrobił ehhh
przykro mi

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Svinecko bardzo ladny efekt, podoba mi sie

Ania zasnela, ja juz obiad zrobilam.
Zauwazylam, ze lzawi Jej jedno oczko, wie moze ktoras z Was co z tym zrobic?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:36   #4653
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
hejka

ja tak wpadlam do was na chwilke sie powyzalac...

U nas dobrze brzusio rosnie...i ja razem z nim...juz nawet niecche wspomniac ile przytylam

Pogoda jakos nienastraja optymistycznie... I przez to humrek i sennosc jakas u mnie jest taka nie do konca...teges....eheheh:n ie:

Pozatym to sie poklolcilam z TZ....i to tak osrtroo
i pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...
a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." Jak by nie widzila ze w niej jestem:co jest:

Buzka kochane

Witaj, jak ten czas leci, niedługo maleństwo się urodzi a kłótnią się nie przejmuj, już tyle razem przeszliście ze musicie być razem
Stary 2009-11-12, 17:41   #4654
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
taaa i bedzie mi potem moja Anie tez tak meczyl w nocy jak Ciebie

Ania zasnela, ja juz obiad zrobilam.

może Ani by to pasowało

spróbuj przemywać solą fizjologiczną, rumiankiem albo świetlikiem
może jej coś wpadło do oczka ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:52   #4655
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Bylo o tym oczywiscie pisane ale nie pamietam.
Co dajecie dzieciom po szczepieniu? A moze cos przed zeby tak nie bolalo?
Niedlugo ide z mala na jej pierwsze (oprocz gruzlicy w szpitalu) szczepienie i tak sie zastanawiam co kupic
W ogole moj brat leci na weekend do Polski i moglby mi zrobic zaopatrzenie w aptece. I tak sie zastanawiam co poinnam wpisac na liste rzeczy niezbednych? Jakies sugestie? Narazie wpisalam Nasivin soft i wapno bananowe o ktorym pisalysie wczesniej. Co jeszcze powinnam miec w apteczce tak na wszelki wypadek??? Pomozcie plisss
ja w swojej apteczce mam:
Paracetamol 50mg czopki - po szczepieniu i w razie gorączki
Nurofen czopki - przeciw zapalny i bólowy dla dzieci powyżej 3 miesiąca
Laktoral - probiotyk przy biegunce i antybiotyku
Smecta - biegunka
Orsalit - elektrolity przy biegunce
Marimer - woda morska
0,9% NaCl a 5 ml - sól fizjologiczna
Esputicon - na gazy
Nasivin Soft - katarek
Viburcol - czopki uspakajające homeopatyczne
maść majerankowa - katarek
i chyba to wszystko jak coś sobie przypomne napisze

[QUOTE=Svinecka;15238291]w zasadzie to z obydwoma ale z Marcelem nam sie spieszy bo TZ sie uparl na ten basen dla niemowlat i chcemy isc a to tylko do ktoregos miesiaca kiedy dzieci jeszcze umieja plywac pod woda i nie oddychac

zdjecia bym zrobila ale pozyczylam aparat ojcu - chyba, ze komorka ale wtedy beda kiepskie
Cytat:
moj w zasadzie normalnie - a wczoraj bylismy u tesciow i byla tam jeszcze ciotka i wiadomo wszyscy trajkotali, maly lezal na kanapie i nagle wszyscy sie zagadalismy - patrzymy a on spi

zobacze czy cos wyjdzie komorka

a w ktorej szkole ucza, ze rzeczowniki odmienia sie jak przymiotniki?

to tak jak bys powiedziala np., ze zapomnialas dodac do kompotu truskawkiej zamiast truskawki

dobrze, ze nie Svineckiej

polonista nie jest potrzebny - kazdy wie przeciez co to przymiotnik i rzeczownik

wspolczuje

BO TO RZECZOWNIK!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

zrobilam komorka ale nie wyszlo zbyt dobrze

ide sprzatac dalej

dzis przychodz kumpela fryzjerka robic mi wloski - mialam zapuszczac ale chyba musze sciac leca mi garsciami
bardzo ładnie to wygląda

Cytat:
Dzisiaj małz własnie jedzie po leki rózne, bo czas sie zaopatrzyc,
dla dzieci czopki paracetamol, syrop panadol baby, dla B. rutinacea w syropie, syrop na kaszel mucosolvan, sterimar baby, bo Bartek ostatnio wypsikał nowy dla zabawy, w 2 minuty , masc majerankowa, cebion multi, wapno bananowe, dla mnie apap no i oczywiscie tamiflu na grype w razie co, bo potem nie bedzie.
lekarz wam wypisał recepte tak po prostu?? czy ktoś już chory??
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:54   #4656
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny zebrało mi się na sentymenty..jak to fajnie było być w ciąży-tak spokojnie, mozna bylo się zająć sobą, czytać książki, oglądac w spokoju tv i wszyscy się mną interesowali jak sie czuję itp. Mozna bylo duzo jesc bez wyrzutow sumienia ahhhhhhh

Doła jakiegos mam
Stary 2009-11-12, 18:14   #4657
skierka1981
BAN stały

chyba znalazłam sposób na Amelkę na jej leżenie na brzuszku. wprawdzie dalej rączki na boki ale przynajmniej troche tak poleży - a mianowicie kładę ją na siebie. a jej sie tak spodobało że aż w głos się śmiała a jak się nudziło to jej zabawką odracałam uwage. bede powtarzać zobaczymy może polubi

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zebrało mi się na sentymenty..jak to fajnie było być w ciąży-tak spokojnie, mozna bylo się zająć sobą, czytać książki, oglądac w spokoju tv i wszyscy się mną interesowali jak sie czuję itp. Mozna bylo duzo jesc bez wyrzutow sumienia ahhhhhhh

Doła jakiegos mam

nie smutaj mi też brakuje czasem błogiego spokoju jaki ył w ciąży....ale cóż czasu się nie zawróci...
Stary 2009-11-12, 18:29   #4658
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie dołącze do akcji nie jemy słodyczy przez 30 dni ale od jutra bo dzis zjadlam szarlotke -z nerwow bo Mały mnie tak wykonczyl nerwowo placzem A teraz pije meliske i troche lepiej, a Mały pod karuzelą sie bawi....

Cytat:
w piątek

sama nie wiem, bo mały też często się śmieje w głos
No to czekamy na relację
A z wykresu jak wynika?

Cytat:
Miramej, ja nie umiem się gniewać - lepszy efekt da szczera rozmowa
Też uważam, że rozmowa to podstawa, ale wczoraj byłaś bojowo nastawiona

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Miramej, gorgulek moja gwiazda też robi podkówkę, zawsze na moją ciocię tak reaguje ale nigdy nie udało mi się strzelić fotki by to upamiętnić, a tak uwielbiam tą minkę

Cass ty i Miramej jesteście z takie nasze ABW ciekawe kogo jeszcze przyłapiecie na gorącym uczynku
Mnie też rozśmiesza ta minka, a Kubusiowi źle (oj niedobra jestem )

Bójcie się

Cytat:
dziewczyny a glownie skierka1981 z racji tego, ze nasze pociechy sa w tym samym wieku czy Twoja mala sie obraca sama np z pleckow na brzuszek?? bo moja cos nie bardzo, wygina sie jak lezy na plecach ale nie obroci sie sama. tak pytam z ciekawosci
Z plecków na brzuszek Kubuś nigdy jeszcze się nie przekręcił, kilka razy udało Mu się w odwrotną stronę

Cytat:
hejka

U nas dobrze brzusio rosnie...i ja razem z nim...juz nawet niecche wspomniac ile przytylam

Pogoda jakos nienastraja optymistycznie... I przez to humrek i sennosc jakas u mnie jest taka nie do konca...teges....eheheh:n ie:

i pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...
a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." Jak by nie widzila ze w niej jestem:co jest:

Buzka kochane
Kto się lubi, ten się czubi , nie łam się, tylko korzystaj, że jeszcze możesz się wysypiać

Cytat:

Doła jakiegos mam
Ta pogoda nie pomaga , no w ciąży to było życie . Ale teraz jest jeszcze piękniej, wystarczy spojrzeć na taki bezzębny uśmiech i od razu świat jest cudowny

Cytat:
chyba znalazłam sposób na Amelkę na jej leżenie na brzuszku. wprawdzie dalej rączki na boki ale przynajmniej troche tak poleży - a mianowicie kładę ją na siebie. a jej sie tak spodobało że aż w głos się śmiała a jak się nudziło to jej zabawką odracałam uwage. bede powtarzać zobaczymy może polubi

Kuba już ładnie opierał się na przedramionach, a teraz też ręce na boki i leży oparty główką i się cieszy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:31   #4659
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziekuje dziewczyny za opinie o firankach

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko usnęło w czasie jedzenia deserku

Svinecka, my też chcemy chodzić z małym na basen, ale chyba dziecko musi mieć pół roku
od 3 miesiaca sie chodzi ale znajomego dziecko ma 2 mies i juz bylo
Cytat:
aha,
no to niech będzie Svinecki
no
Cytat:
a w której nie uczą że rzeczowniki odmienia się przez przypadki
może wystukaj w googlach co to jest tzw deklinacja

i bez obawy wiem co to rzeczownik i przymiotnik
heh ja wiem dobrze co to jest deklinacja ale moze Ty poczytaj
ja nie powiedzialam, ze rzeczownikow sie nie odmienia przez przypadki - ale nie odmienia sie przymiotnikow, a raczej nie robi sie z rzeczownika przymiotnika

Ty odmieniasz moj nick jakby byl przymiotnikiem czyli jakiej? Svineckiej
a to jest rzeczownik czyli kogo czego? Svinecki

to tak jakbys odmieniala:
kogo czego - truskawkiej
kogo czego - krowiej
kogo czego - kolezankiej
kogo czego - mandarynkiej

Svinecka nie odmienia sie jak przymiotnik bo jest rzeczownikiem - koniec kropka
Cytat:
svinecka super ten salon zrobiłaś - a szablonu też używałaś na ścianie??
nieee to tapeta we wzory
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko salon uroczy.Strasznie mi sie podoba.Milo by mi bylo wypic kawke w tak przytulnym wnetrzu.Szkoda tylko ze tak daleko bo bym sie wprosila
nawet nie wiesz jak bardzo nad tym ubolewam

w zasadzie ja i moje kolezanki wszystkie mamy dzieci i rzadko sie spotykamy, kazda ma swoja rodzine, swoje zycie...jakos nasze drogi sie tak rozeszly - jedynie wiosna i lato nam sprzyja bo spotykamy sie codziennie na spacerkach
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajny efekt, jednak powiesiłaś na przemian
tak bo inaczej jakos tak dziwnie bylo - ten fiolet zlewa sie troche ze scianami i jakby byl od zewnatrz to by wygladalo jakby bylo mniejsze okno
Cytat:

Doła jakiegos mam
no tak to jest....ja bylam na to przygotowana, wiedzialam, ze tak bedzie bo juz przechodzilam to z Erykiem - ale teraz z dwoma

ahhh padam dzis na twarz - umylam okna w salonie, wyprasowalam i powiesilam firanki, zrobilam pranie, pomylam lustra, umylam lazienki, odkurzylam, umylam podlogi i zrobilam obiad, a wszystko w przerwach w zajmowaniu sie dziecmi - jestem z siebie dumna - czekam na pochwaly od TZ jak przyjdzie, jak nie bedzie to wpier.....
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:33   #4660
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Doła jakiegos mam
nie smutaj się
będzie dobrze, pomyśl, że za niedługo dzieciątko będzie już bardziej samodzielne.

Stary 2009-11-12, 18:40   #4661
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zna ktos sie na mp3? musze kupic Erykowi na urodziny bo bardzo chce, ostatnio zaczal sluchac muzyki i marzy mu sie mp3 a wiadomo dziecko w tym wieku nie potrzebuje niczego wymyslnego, chodzi o to zeby gralo i bylo proste w obsludze, no i zeby bylo niedrogie tak do 50zl (widzialam duzo na all) bo i tak jest to dodatkiem do prezentu bo prezent glowny juz mam

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

myslalam np o takim:
http://www.allegro.pl/item809769192_...w_latarka.html

poradzcie
Stary 2009-11-12, 18:49   #4662
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
ja w swojej apteczce mam:
Paracetamol 50mg czopki - po szczepieniu i w razie gorączki
Nurofen czopki - przeciw zapalny i bólowy dla dzieci powyżej 3 miesiąca
Laktoral - probiotyk przy biegunce i antybiotyku
Smecta - biegunka
Orsalit - elektrolity przy biegunce
Marimer - woda morska
0,9% NaCl a 5 ml - sól fizjologiczna
Esputicon - na gazy
Nasivin Soft - katarek
Viburcol - czopki uspakajające homeopatyczne
maść majerankowa - katarek
i chyba to wszystko jak coś sobie przypomne napisze

bardzo ładnie to wygląda

lekarz wam wypisał recepte tak po prostu?? czy ktoś już chory??
Na szczęście jeszcze nikt nie jest chory.
Mamy aptekę, dlatego biorę co chcę bez recepty
A wolę się teraz zaopatrzyć, bo potem może nawet w hurtowniach nie byc

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny za opinie o firankach

od 3 miesiaca sie chodzi ale znajomego dziecko ma 2 mies i juz bylo

no

heh ja wiem dobrze co to jest deklinacja ale moze Ty poczytaj
ja nie powiedzialam, ze rzeczownikow sie nie odmienia przez przypadki - ale nie odmienia sie przymiotnikow, a raczej nie robi sie z rzeczownika przymiotnika

kogo czego - truskawkiej
kogo czego - krowiej
kogo czego - kolezankiej

nieee to tapeta we wzory

w zasadzie ja i moje kolezanki wszystkie mamy dzieci i rzadko sie spotykamy, kazda ma swoja rodzine, swoje zycie...jakos nasze drogi sie tak rozeszly - jedynie wiosna i lato nam sprzyja bo spotykamy sie codziennie na spacerkach

tak bo inaczej jakos tak dziwnie bylo - ten fiolet zlewa sie troche ze scianami i jakby byl od zewnatrz to by wygladalo jakby bylo mniejsze okno

no tak to jest....ja bylam na to przygotowana, wiedzialam, ze tak bedzie bo juz przechodzilam to z Erykiem - ale teraz z dwoma

ahhh padam dzis na twarz - umylam okna w salonie, wyprasowalam i powiesilam firanki, zrobilam pranie, pomylam lustra, umylam lazienki, odkurzylam, umylam podlogi i zrobilam obiad, a wszystko w przerwach w zajmowaniu sie dziecmi - jestem z siebie dumna - czekam na pochwaly od TZ jak przyjdzie, jak nie bedzie to wpier.....
Wiesz co, przyjedź do mnie, bo mam syf i mi się nie chce sprzatać. Jutro bratowa przyjeżdża małą Nelcią i musze się przemóc, bo inaczej drzwi będzie ciężko otworzyć
A Ty taka pełna werwy jesteś

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
zna ktos sie na mp3? musze kupic Erykowi na urodziny bo bardzo chce, ostatnio zaczal sluchac muzyki i marzy mu sie mp3 a wiadomo dziecko w tym wieku nie potrzebuje niczego wymyslnego, chodzi o to zeby gralo i bylo proste w obsludze, no i zeby bylo niedrogie tak do 50zl (widzialam duzo na all) bo i tak jest to dodatkiem do prezentu bo prezent glowny juz mam

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

myslalam np o takim:
http://www.allegro.pl/item809769192_...w_latarka.html

poradzcie
mysle, ze powinno byc ok
Stary 2009-11-12, 18:51   #4663
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

a moj maluszek chyba pomylil dzień z noca bo ma rwany sen ale śpi juz od 16 godziny ehhh wole nie myslec co bedzie w nocy a TŻ ostatnio wcale nie wstaje w nocy rano do 11 tez spi i olewka na jedno rozumiem bo praca musi sie wyspac ale z drugiej strony to ja tez marze by chociaz 8 godzin pospac ciągiem - naładowac baterie. Dzis strach pomyslec ale sie troche wystraszylam bo ledwo na oczy widziałam do tego czułam sie jakbym stala obok siebie, słyszałam swój głos ale brzmial obco czy któras z was tak miala?

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:53   #4664
arinitti
Raczkowanie

Najprawdopodobiej 6 grudnia bedziemy mieć chrzciny i zastanawiam się co zrobić do jerdzenia -bedzie nas 15 osob. Na pierwsze danie bedzie zupa pieczxarkowa z kulkami miesnymi ,a co dalej??[/QUOTE]

wrednaafrodyta, u nas były naleśniki z mięsem i szpinakiem, ale fajnie byłoby też dać jakies kotlety na 2. danie, np. z kurczaka i schabowe, albo zraziki z kopytkami, do tego za 2 surówki lub buraczki, paprykę lub ogóreczki własnej roboty
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:53   #4665
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka

Coraz bardziej mnie rozkłada dzisiaj dlugo nie popisze bo chce sie wygrzac i wczeniej pójsc spac.
Kuba juz spi. Juz od 17 jest marudny ale do 18 go przetrzymałam. Była moja mama to go zabawiała.

Odnosnie naszego tytułu to tak wygląda liczna głosów:

1. Słodkie Dzidziusie i Dumne Mamusie- lipiec-sierpień 2009! 7 głosów
2. Nasze Dzieci Odlotowe, lipcowo- sierpniowe! 8 głosów
3. Lipiec Sierpień, dwa miesiące- na Świat przyszły nasze Brzdące!
5 głosów

I na hasło Svinecki głosowały 2 osoby

Kto jeszcze nie głosował, prosze zrobic to jak najszybciej

Wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Podpatrzyłam na wątku mamuś marcowo - kwietnowych, że mają taką fajną liste ze zdjęciami maluszków z każdego miesiąca życia.
Chciałabym cos takiego zrobic u nas, oczywiscie jesli pomysł Wam sie spodoba.
W waszych albumach umiescicie fotki maluszków - zaraz po urodzeniu, 1 mies. , 2 mies. , 3 mies. itd. Podacie mi link to danego zdjecia a ja naniose to na liste.
Będziemy mieli taki Wizażowy album oczywiscie dostepny tylko dla zaprzyjaznionych osób.
Jak Wam sie podoba ten pomysł?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:56   #4666
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemka

Coraz bardziej mnie rozkłada dzisiaj dlugo nie popisze bo chce sie wygrzac i wczeniej pójsc spac.
Kuba juz spi. Juz od 17 jest marudny ale do 18 go przetrzymałam. Była moja mama to go zabawiała.

5 głosów

Wpadłam na jeszcze jeden pomysł. Podpatrzyłam na wątku mamuś marcowo - kwietnowych, że mają taką fajną liste ze zdjęciami maluszków z każdego miesiąca życia.
W waszych albumach umiescicie fotki maluszków - zaraz po urodzeniu, 1 mies. , 2 mies. , 3 mies. itd. Podacie mi link to danego zdjecia a ja naniose to na liste.
Będziemy mieli taki Wizażowy album oczywiscie dostepny tylko dla zaprzyjaznionych osób.
To grzej się, żeby Cie bardziej nie rozłozyło. Mleko z czosnkiem i masłem tez nie zaszkodzi

Ja jestem jak najbardziej za dołączeniem fotek
Stary 2009-11-12, 18:57   #4667
arinitti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Najprawdopodobiej 6 grudnia bedziemy mieć chrzciny i zastanawiam się co zrobić do jerdzenia -bedzie nas 15 osob. Na pierwsze danie bedzie zupa pieczxarkowa z kulkami miesnymi ,a co dalej??
wrednaafrodyta, u nas były naleśniki z mięsem i szpinakiem, ale fajnie byłoby też dać jakies kotlety na 2. danie, np. z kurczaka i schabowe, albo zraziki z kopytkami, do tego za 2 surówki lub buraczki, paprykę lub ogóreczki własnej roboty

dziewczyny, na laktacje pomogło mi piwo karmi - po prostu super! a ja nie wierzyłam, ze to zadziała u mnie. no ale jest mały problem - ono ma jednak te 0,5 % co sądzicce?
a zeby nie bylo pelni szczescia - ja nie moge dac malenkiej tego mleka, bo dzis w nocy mialam 2 już w ciagu 2 miesiecy atak bolu pod piersiami, znowu bylo pogotowie, dali mi zastrzyk z ketonalu, nospy i jeszcze czegos, poza tym zanim przyjechali zażylam nospe i ranigast, i nie moge dac jej dzis cycusia

Unholy, a czy cebion multi nie jest na receptę?

jak sie cytuje wielokrotnie?

Edytowane przez arinitti
Czas edycji: 2009-11-12 o 19:04 Powód: dopisek
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:05   #4668
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
tak, karmie piersia i wiem ze miodu nie mozna. pisalam o tej herbatce w sensie, ze zawsze tak robilam i pomagalo teraz na szczescie jeszcze nie mialam przeziebienia i bolu gardla, a jakby sie przydazylo to bym pewnie musiala isc do apteki po cos co moglabym brac karmiac piersia. Ale Cass nie karmi,wiec taka herbatke moze sobie strzelic
A ja już jakiś czas temu spróbowałam miodu, małemu nic nie było i od tego czas codziennie piję herbatę z miodem w ramach zapobiegania przeziębieniu - i nadal u małego zero reakcji.

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
No więc po 4 godz czytania i batalii z moim kochanym marudą doczytałam was do końca ... i nawet nic nie mnapisze od siebie bo już się obudził eh... za to pokaże jego obroty:
http://www.youtube.com/watch?v=N1grllXqei8
Ale świetnie się obraca!

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Bylo o tym oczywiscie pisane ale nie pamietam.
Co dajecie dzieciom po szczepieniu? A moze cos przed zeby tak nie bolalo?
Niedlugo ide z mala na jej pierwsze (oprocz gruzlicy w szpitalu) szczepienie i tak sie zastanawiam co kupic
W ogole moj brat leci na weekend do Polski i moglby mi zrobic zaopatrzenie w aptece. I tak sie zastanawiam co poinnam wpisac na liste rzeczy niezbednych? Jakies sugestie? Narazie wpisalam Nasivin soft i wapno bananowe o ktorym pisalysie wczesniej. Co jeszcze powinnam miec w apteczce tak na wszelki wypadek??? Pomozcie plisss
Mi po szczepieniu kazali smarować Altacetem w żelu.
A poza tym z apteczki przydało się na razie: maść majerankowa, Cebion, sól fizjologiczna, woda morska - ja mam Disnemar i jakiś probiotyk - ja mam BioGaię i Lacidofil.
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:07   #4669
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Unholy, a czy cebion multi nie jest na receptę?

jak sie cytuje wielokrotnie?
Jest bez recepty.

Obok ramki cytuj masz "wielocytuj".

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-12, 19:08   #4670
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Siemka

5 głosów

jak najbardziej, tylko sama muszę te zdjęcia swoje posegregować bo potem zapommnę które z jakiego m-ca są

lece robić kolację, potem się kąpię i kładę Amelkę bo godz temu chciała już spać i skończyło się na 5 min drzemce a już oczka trze. także na razie
Stary 2009-11-12, 19:08   #4671
morska
Zadomowienie

Cytat:
OMG, jesteś niesamowita - podziwiam
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:13   #4672
Cassandra 23
Zakorzenienie

Afrodytko, u nas na chrzcinach było 25 osób.
Menu wyglądało tak:
1. Zupa mandarynkowa + ziemniaki, kotlet z piersi i surówka z kapusty (jabłko, marchewa, por, majonez)
2. Flaki
3. Udka pieczone +zapiekany kalafior i brokuł
4. Ryba po grecku na gorąco

Wędlina, pomidory z cebulką, 4 rodzaje sałatek, śledzie po sułtasku, śledzie po żydowsku, rolmopsy, jajka w majonezie, pieczarki marynowane, cukinia marynowana, ogorki konserwowe.
Oprocz tego tort, ciasta, cukierki, półmiski z owocami.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-12, 19:20   #4673
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
Nigdy nie jadlam- rozni sie bardzo od rosolu z kury?...
Jak dla mnie to rosół z kaczki jest bogatszy w smaku.

Cytat:
....

Mi podoba się bardzo Zdjęcia powinno się umieszczać w albumach czy gdzieś w necie? Np. w fotosiku?

Dzisiaj byłyśmy z Kingą na dwóch spacerach. Mała już wykąpana przysnęła na troszkę.

Wiecie co mi się dzisiaj śniło??? Że rodziłam dziecko Taki dziwny był ten sen. Byłam cała we krwi (nogi, ręce, plecy); po chwili szukałam prysznica żeby się wykąpać i trafiłam na salę porodów rodzinnych gdzie jakaś para rodziła dziecko, potem sie okazało że leżę już na sali po porodzie a nawet nie wiem czy urodziłam chłopca czy dziewczynkę. Zamotany jakiś ten mój sen.

Na jutro zapowiedziała się w gości kolejna koleżanka. (Dobrze, że już się koleżanki kończą , bo chciałabym trochę z Kingą posiedzieć w domu w spokoju).

Malga - TY już niedługo będziesz w terminie porodu ale ten czas leci.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:21   #4674
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No to czekamy na relację
A z wykresu jak wynika?

no z wykresu jeszcze z półtora tygodnia będzie burza z piorunami

Cytat:

kogo czego - truskawkiej
kogo czego - krowiej
kogo czego - kolezankiej

słonko coś Ci się chyba miesza

najpierw piszesz że przez przypadki nie odmienia się rzeczowników, a teraz piszesz że przymiotników

ja nie muszę sprawdzać co to jest deklinacja, bo wiem, a gdybyś sprawdziła to nie pisałabyś że przez przypadki nie odmienia się przymiotników, bo odmienia się i przymiotniki i rzeczowniki

i nie wiem dlaczego z uporem twierdzisz, że traktuję Twój nick jako przymiotnik ?
kogo ? czego nie ma ? - Svineckiej, służącej

służąca jak wiesz jest rzeczownikiem, nie przymiotnikiem

a po drugie nie jest to wyraz polski więc skąd wiesz jak się odmienia ?

po trzecie napisałam, że możesz być Svinecki, czy jak tam chcesz a Ty dalej się czepiasz.
wiesz strasznie konfliktowa jesteś

idę przygotować kąpiel małego, ale później z chęcią podyskutuję

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-11-12 o 19:23
Stary 2009-11-12, 19:23   #4675
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Buzka kochane
idealnie trafilas, bo my wlasnie tez mamy z naszymi stworami burzowe nastroje

Kciuki za was zeby sie rozchmurzylo i wyszlo slonko

Cytat:
ja przemylabym swietlikiem.Moze pomoze.

Cytat:

Doła jakiegos mam
a mi z brzuchem nie bylo ładnie, miło, dobrze wiec ja wole nie wracac do tamtego okresu.
Jedyne co to porod jeszcze jeden chcialabym przezyc, ale taki bez komplikacji, zdecydowanie krotszy i niewywolywany a sam z natury

Cytat:

a z Marcim na kawusie nie mozesz auteczkiem smignac do kolezanki?
ja spotykam sie z Kikunia, ktora czasem nas tu odwiedza.
Pijemy kawke, malo plotkujemy bo dzieci nas absorbuja ale powymieniamy sie spostrzezeniami.Tematy mamy iscie dzieciece.W obecnosci Jim Jama hipnotyzujemy nasze dzieci, a jak usna to idziemy na papieroska.
Jutro np. spotykamy sie u mojej sis.Istne przedszkole bedzie he he

Ostro wzielas sie z kopyta
W takim razie oby zauwazyl,bo biedny bedzie

Cytat:
a co?

ja sie nie znam.
Mam mp3 od kompletu do wozka i z tego korzystam a racze korzystalam jak na spacerze bylam.

Cytat:
Mamy aptekę, dlatego biorę co chcę bez recepty
Tz masz farmaceute? a ja myslalam ze bankowca czy cus
czy tylko wlascicielami jestescie?

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
a moj maluszek chyba pomylil dzień z noca bo ma rwany sen ale śpi juz od 16 godziny ehhh wole nie myslec co bedzie w nocy a TŻ ostatnio wcale nie wstaje w nocy rano do 11 tez spi i olewka na jedno rozumiem bo praca musi sie wyspac ale z drugiej strony to ja tez marze by chociaz 8 godzin pospac ciągiem - naładowac baterie. Dzis strach pomyslec ale sie troche wystraszylam bo ledwo na oczy widziałam do tego czułam sie jakbym stala obok siebie, słyszałam swój głos ale brzmial obco czy któras z was tak miala?
a ja tego nie rozumiem.On do pracy a ty z nogami na lampie wisisz?masz takie samo prawo zeby sie wyspac jak on.
Tobie nawet w pierwszej kolejnosci przysluguje wyspanie, bo ze zmeczenia rozne glupie rzeczy sie robi, spowolnione jest myslenie, refleks itp...
Zarabianie pienizakow rowniez jest istotne, ale nie mozna umywac rączek.
U nas podzial jest jasny.Dzien na dzien, i wkurzam sie bardzo jak probuje sie wymygiac

Cytat:

jestem za
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:24   #4676
frida110
Zakorzenienie

Co do chrzcin. U nas było 15 osób. Imprezę robiliśmy w restauracji. Na obiad podano:
1 danie - rosół
2 danie - ziemniaki , 3 rodzaje mięsa do wyboru (roladki z piersi kurczaka, zrazy, karkówka), 4 rodzaje sałatek
oprócz tego
deska serów, wędlin
ciasto i tort, i oczywiście alkohol
Kosztowało nas to łącznie 460 zł. (ciasto i tort były nasze)
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:25   #4677
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Wiesz co, przyjedź do mnie, bo mam syf i mi się nie chce sprzatać. Jutro bratowa przyjeżdża małą Nelcią i musze się przemóc, bo inaczej drzwi będzie ciężko otworzyć
A Ty taka pełna werwy jesteś

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

mysle, ze powinno byc ok
pelna werwy to ja nie jestem - tez mi sie ciagle nic nie chce - ale jak juz sie przemoge i zaczne to robie az padne, a ze dzis mam gosci to wypadalo ogarnac
Cytat:
Siemka

5 głosów

czuje sie pokrzywdzona moj pomysl padl pozniej i nikt nie zdazyl na niego zaglosowac - zrobmy glosowanie od teraz

co do zdjec - super pomysl ale kurcze ja juz nie wiem ktore zdjecia sa z kiedy

wspolczuje choroby
Stary 2009-11-12, 19:28   #4678
p4w
Zakorzenienie

Cass, pomysł ze zdjęciami świetny, ale dodawanie zdjęć co miesiąc spowoduje, że będzie ich bardzo dużo i nikt nie będzie aż tylu oglądał - lepiej się umówić na fotki jak się coś zmieni - od razu po urodzeniu dziecko się bardzo zmienia, a potem już coraz mniej...

a gdzie miałyby być te zdjęcia? bo te które chcą i tak mają fotki w swoich albumach...

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

już doczytałam, że linki będą...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:31   #4679
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Jak dla mnie to rosół z kaczki jest bogatszy w smaku.

Mi podoba się bardzo Zdjęcia powinno się umieszczać w albumach czy gdzieś w necie? Np. w fotosiku?

Dzisiaj byłyśmy z Kingą na dwóch spacerach. Mała już wykąpana przysnęła na troszkę.

Wiecie co mi się dzisiaj śniło??? Że rodziłam dziecko Taki dziwny był ten sen. Byłam cała we krwi (nogi, ręce, plecy); po chwili szukałam prysznica żeby się wykąpać i trafiłam na salę porodów rodzinnych gdzie jakaś para rodziła dziecko, potem sie okazało że leżę już na sali po porodzie a nawet nie wiem czy urodziłam chłopca czy dziewczynkę. Zamotany jakiś ten mój sen.

Na jutro zapowiedziała się w gości kolejna koleżanka. (Dobrze, że już się koleżanki kończą , bo chciałabym trochę z Kingą posiedzieć w domu w spokoju).

Malga - TY już niedługo będziesz w terminie porodu ale ten czas leci.
No to rzeczywiście zakręcony ten sen

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Tz masz farmaceute? a ja myslalam ze bankowca czy cus
czy tylko wlascicielami jestescie?
Ja bankowiec, Małz prawnik a i aptekę mamy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja już się zmywam, czas posprzątać na jutrzejszą wizytę...bleee

Także dobranoc
Postaram się odezwać jutro z rana przed przyjściem bratowej
Stary 2009-11-12, 20:05   #4680
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia będą w albumach tak jak są tylko poprostu wybierzecie po jednym zdjeciu na kazdy miesiac a ja zrobie taka liste z odnosnikami.

p4w mysle, że fajnie by było tak conajmniej z 12 miesiecy wkleic fotki miło bedzie sobie zerknąć na nasze brzdace jak miały np 3 miesiace i porównac z takim wiekszym szkrabem.

Ale oczywiescie decydujcie jak ma byc.

I mam prosbe, w wolnej chwili zerknijcie na wątek mamus marcowo - kwietniowych, i zobaczcie jak taka lista wygląda

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Kolejny gnom

Nie miałam nigdy podobnej sytuacji
Viki, chyba jestes za bardzo przemęczona

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości