CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 00:09   #2431
ursull
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Doris a bo Caro się obraziła i teraz ma wyrzuty sumienia,że chyba za bardzo na nią siadłam To kupię,bo prawo zwrotu 14dni,a podobaja mi się okrutnie.Mogę się założyć,że przed przyjazdem do UK koloryzowałaś Murzynów,tak jak wiekszość.Ja zawsze klócilam się w ich imieniu,taka antyrasitowska byłam,a teraz przyznaję,że ich poprostu nie lubię.I co najciekawsze,ja nie generalizuję,bo wszyscy,których spotkałam(a było ich trochę) byli do bani.Mówię o Murzynach europejskich.Mają strasznie wysokie mniemanie o sobie i to oni są rasistami.Murzyni w Kenii też bywli wstrętni,ale tam spotkałam kilku naprawdę fajnych,jeden nauczyciel lokalnej szkoły-super facet.Mam nadzieję,że nie przyjedzie do Europy lub USA,bo stanie się jak reszta.
Niestety trzeba być sprawiedliwym i zauwazyć,ze wielu Polaków w UK zachowuje się podobnie.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Milena 07 dawno cie nie było,co tam u was?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 00:39   #2432
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

Eve - gratulacje że tak pieknie trzymasz sie dietki , czemu ja tak łatwo rezygnuje . A te mama to juz tak świadomie? czy akurat tak zalapał i powtarza non stop? Moj juz od dawna tak się dżwiga jak do raczkowania ale ręce nic nie współpracują nogi by szły ale raczej by buźką orał po podłodze , a siedziec też leniuch nie chce sam.

Dziekuje, wlasnie ja skonczylam Jutro rano wejde na wage, ale juz wiem, ze sie rozczaruje - nie wiem co sie ze mna porobilo, ze tak ciezko mi schudnac
"mama" chyba jeszcze nieswiadoma, chociaz raz sie zdarzylo, ze Olek sie obudzil i ja o tym nie wiedzialam (on jak sie budzi, to sie bawi cichutko) i nagle krzyczy "mamaaaaaaa" - wiec moze juz wie co to znaczy ? No i z dnia na dzien "biega" szybciej i jak bozie kocham on szybciej stanie niz usiadzie - caly czas kombinuje jak stanac, a pelza z predkoscia swiatla a.... i pol dnia potrafi sie turlac plecki-brzuszek-plecki - smiechu co nie miara przy tym.

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

A tak w ogole to mamy lewa, dolna JEDYNECZKETeraz czekamy na prawa bo juz jest tuz tuz
No A my ani zebow nie mamy ani nie siedzimy, ale za to niedlugo zaczniemy chodzic

Cytat:
Napisane przez dzolana1985 Pokaż wiadomość
witam wszystkich!!!
powiem wam dziewczyny ze czytam wasze forum od trzech dni i wciągneło mnie jak narkotyk. Jesteście niesamowite. Czytam je nie dlatego, ze jestem wścibska czy coś tam ale mam córęczkę z czerwca i wiele waszych problemów dotyczyło również mnie. JESTEŚCIE GENIALNE.
Pozdrawiam
WITAJ !!! Nie sluchaj ich, to JA jestem ta najfajniejsza, tylko nie mam czasu, zeby to udowodnic...

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
a mam jeszcze do Was pytanko jakie kupale robia Wasze dziciaczki po obiadkach z mieskiem?? moj dwa dni temu zjadl sloiczek z cielecinka i kupa byla dopiero dzis i to twardy klocek taki i nie wiem moze on zle spi bo ma problemy brzuszkowe
No u nas to ciagle inaczej - raz "prawdziwa", dorosla kupa, a nastepna zielona, rzadka z zoltymi grudkami, pozniej znowu dorosla i wlasciwie nie wiem jaka powinna byc i dlaczego tak sie zmienia

Cytat:
ursull - o ty babolu jeden , poczytaj posty to zobaczysz ile osób Ci odp . A swoją drogą boskie zakupy zrobiłaś to nie fair że w UK sa takie cudeńka a u nas szmatki jak z ruskiego bazarku .
Jak to sie nie dogodzi... ja marzylam o ciuszkach z Polski bo w Irlandii uznaja tylko 2 kolory - niebieski i rozowy ... No mozna znalezc czasami cos fajnego, al za wesolo to nie jest. Chociaz ostatnio odkrylam nowe sklepy

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
a i zła wiadomość............moja teściowa.......ciągle żyje

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja się melduję chociaż i tak wątpię aby ktoś zob moją nieobecność
Cytat:
nikt mnie nie widzi więc idę sobie
JA Cie widzialam !!!

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
no i dobrze

karolinko bo wyzej sraja jak d... maja
niecierpie ich nie da sie ich lubic...
moze i jestem rasistka
denerwuja mnie..
maja sie za Bog wie kogo ..
mysla ze moga miec wszystko (juz nie musze mowic jak wiele murzynek patrzy na naszych polakow) jedna juz nawyzywalam bo uczepila sie mojego tzta ;/
wielkie ''damy''

no i nielubia nas polek...:P
:d
Zgadzam sie w 100 !!! Dopoki nie mialam z nimi stycznosci, to wszystko bylo ok, ale teraz juz wiem, ze to zadufane w sobie malpy, ktorym sie wydaje, ze sa pepkami swiata - idzie taka mamuska, wielka jak stodola, w stroju ludowym i patrzy na Ciebie z pogarda, no i jak nie ustapisz, nie zejdziesz z drogi, to Cie rozdepcze - skad im sie to wzielo ???

Helou Wam !!!
Ursull, kochanie, czy Ty przypadkiem mnie nie zdradzasz ??? Przeczytalam po drodze kilka podejrzanych postow
A ja znowu czekam na tzta... Jestem zona czekajaca... Olus mi sie w nocy cos budzil z placzem - moze w koncu jakis zab mu wylezie bo az wsyd... No i sen mnie obudzil.... Do drzwi zapukal facet, a ja mu przez szybe pokazuje zeby podszedl do innych drzwi (mam 4 mozliwe wejscia) bo do tych nie mam klucza, no i ide do tch innych, otwieram a faceta nie ma... Wychodze i widze, ze tamte (do ktorych nie mam klucza) sa otwarte.... czyli on je otworzyl i wszedl do domu.... ide na pietro, dochodze do konca domu i pytam go (bo on tam jest) o co chodzi, a on wyciaga do mnie rewolwer... w tym momencie obudzilam sie przerazona jak cholera.... I teraz tak siedzie w wielkim domu, wokol mam drzewa i mokradla, ogrodzenia ani bramy njet - bo tu sie nie barykaduja jak w Polsce - i czasami mam rozne mysli... Jakby komus przyszlo cos do glowy, to nie mam szans... No, mam psa - morderce much

Ide cos wyprasowac poki tzta nie ma... Spac mi sie chce okropnie, ale po tym snie wole poczekac na towarzystwo

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

DORIS u mnie w szpitalu polozne to w 99 % Irlandki - reweacyjne, za to lekarze w 99,9 % to moze nie murzyni, ale z pewnoscia rozne narodowosci ciemnoskore i ja akurat w tym jednym przypadku nie powiem zlego slowa - wszyscy, bez wzgledu na glebie czerni byli wspaniali, a glowny "tnacy" jak juz wyjeli Olka zapytal czy rozwaze nadanie dziecku jego imienia A to akurat chyba byl Turek.... Od strony lekarskiej, caly zespol na sali operacyjnej mialam ciemnoskory i bylo naprawde wesolo, nawet tz, ktory zawsze byl rasista, stwierdzil, ze to oni uratowali mu syna i ze juz nie bedzie nic zlego na nich mowil No, ale to byl taki wyjatek od reguly...

Ursull na temat Polakow nie napisze nic .... wstyd i tyle... Ja bedac na zwyklych zakupach nie mowie glosno po polsku zeby mnie nie skojarzyli, no ale jak Olek zacznie mowic, t i tak mnie wyda...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 00:53   #2433
malutka_24
Wtajemniczenie

A ja właśnie pokłóciłam się z mężem tym razem poszło o sprzątanie. Oczywiście z rzeczy, o które go prosiłam zrobił tylko jedną, a miał czas na wszystko 3 godziny, nie musiał zajmować się Dawidem, bo mały był u mojej mamy. Mnie to by zajęło max 1,5 h A ten wolał sobie pograć w kompa albo obejrzeć film no mówię Wam jak mnie wk...
nadrobiłam na razie tyle i idę spać

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no wiesz jakby sie spotkala z Filipkiem to nie wiem co by bylo z tej wiernoscihehe
a Twoja corcia moze sprawdza jak bardzo jestes wytrzymala
łapska precz od mojej synowej ona jest Dawidkowa

Nicola
dla Antosi

Haruno
jeju jaka smutna historia Mój synek jest wcześniakiem urodzonym w 33-34 tc

Doris
popłakałam się

Ursull
pracuję w Carefourze

Superzabula
gratuluję ząbka

Anulka
dla M&M

Dzolana
witajcie

Marika
dla Igorka
Stary 2009-11-13, 02:12   #2434
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ledwo wyszłam z Tż na a te tyle stron mi namnożyły...
Cytat:
witam wszystkich!!!
powiem wam dziewczyny ze czytam wasze forum od trzech dni i wciągneło mnie jak narkotyk. Jesteście niesamowite. Czytam je nie dlatego, ze jestem wścibska czy coś tam ale mam córęczkę z czerwca i wiele waszych problemów dotyczyło również mnie. JESTEŚCIE GENIALNE.
Pozdrawiam
Dzień dobry Fajna jestem nie...?
One są głupie co..?

Cytat:
3. Spoglądam wieczorkiem na świat z 3 pięterka (siedział na parapecie, UWAGA nikt go nie podpierał)
Dziecko chce wywalić z okna widzicie..?

Cytat:
ja się melduję chociaż i tak wątpię aby ktoś zob moją nieobecność

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
A gdzie mój babolek Cinkowaty???

Cytat:
A mój Oli uwielbia Gummy Beara słuchać
Jest w liście przebojów Rock Your Baby na Vh1

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
mam pytanko./..
wiecie panuje ciagle swinska grypa.. ja sie jej boje no i boje sie tez przestac karmic piersia.. ze wzgledu na nia.. wbijlam sobie do glowy ze moje mleko jakos chroni mojego synka.. no i powiedzcie mi czy ja jestem glupia czy nie hehehhe
jak misiek mi sie przeziebi to bede miala pretensje do siebie ze to przeze mnie poniewaz odebralam mu cycucha...

dziewczyny rozwiejscie albo potwierdzcie moje watpliowsci pls..
Karm karm kobieto jak najdłużej jeśli nie pracujesz...

Cytat:
wszytskie jesteście fajne!!!!
NIE Tylko JA

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
baby lilli-to jest zawaliste.....hallo-hallo...
Hallo dziadziuś....
Piraci mórz... są już tuż, tuż, piraci mórz.... każdy to wróg...!

URSULL zdjęcie naszej kropeczki. Lekarka ją widziała le nic nie powiedziała Taka z niej p*** lekarka. To nie zadrapanie ani żaden odcisk Jest już dwa miesiące... W piątek idę z Niną do lekarza na osłuchanie serduszka, to jej zwrócę na to uwagę...

Zdjęcia.
1. Kropeczka dla Ursull
2 i 3 Ninencja
Stary 2009-11-13, 08:11   #2435
iwciag
Wtajemniczenie

Aguśka masz racje jak tu nie spróbować jak ktoś ciągle kusi

Witaj dzolana jakie miłe słówka A jaki ładne z Was kobiety

Mell teraz to tylko na tę kieckę możesz sobie łatkę nakleić, ewentualnie farba jakaś-no chyba, że się nie znam
Ale z Ciebie kokieta! To życzę tego przystojniaczka

Doris pewnie że wiem

Ajaka nie dobra Tz!! Jak tak mona o kochanej teściowej, no jak!?

Blondynkapoz.. nie czuj się osamotniona mojej nieobecności też nie zauważają

Ursull jesteś najlepsza! ale streszczenie by się przydało, chwilę mnie nie było a tu4strony!!
Ursull przybijam 5

Carolajna przecież wiesz, że ja od samego rana Cię zauważyłam

Marika jakie Ty pyszności umiesz robić, dobrze, że mój TZ tego nie czyta
Igorek na nockniczku i do tego kupa! Pięknie, mój jeszcze siedzieć nie umie

no i koniec bo zanim doszłam do ostatniej strony, widzę, że nie które rzeczy nieaktualne jużbeznadzieja

U nas nocka okej, tż wstawał podać małemu smoczka, bo mleka dziś nie wymagał, teraz obaj smacznie śpią a ja tu płodzę

A dziś tż obiecał mi coś kupić ładnego, jak pojedziemy odebrać krzesełko Iwo
A wieczorem przyjezdza do nas siostra tżta z narzeczonym, więc weekend mnie tu nie będzie(chyba)
Mam dziś dużo roboty, dobrze, że nie sama będę musiała pracować

No i jestem dziś PIERWSZA
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:26   #2436
Carolajna24
Zakorzenienie

Ja tylko wpadłam powiedzieć że Cinusiowa mi się śniła i kwiaty do tego. Muszę obczqaić co to znaczy

I Iwciag nie byłaś pierwsza
Cinka o 2 była pierwsza:p

I spadam, mój szwagier miał wypadek w pracy, połamał kości pięty No i trza jego ciężarówkę zawieźć w odwiedziny

Ciał
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:36   #2437
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Kati to małż się wygłupił, ale prezenta po tym podwójnego egzekwuj
Bedzie podwojny juz ja sobie wyegzekwuje hihihi
Cytat:
Hejkaaa

Dziewczyny wy tez macie wisielczy humor dzięki tej pogodzie? kathi - ale wtopa Tż ja tak zrobiłam zimieninami męża ale walnełam się o miesiąc . A ja wole prezenciki bardziej służące mi osobiście a nie wszystkim, bynajmniej na urodzinki.
U mnie deprecha ale ja mam tak zawsze w listopadzie staram sie sobie radzic wszystkimi sposobami choc nie powiem ze jest latwo
Ja rowniez amatorka praktycznych prezentow choc mezowi zawsze dogadzam jakims spa albo wypadzikiem na ktorym i ja kozystam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was uzywa moze plastykowego sliniaka????Jesli tak to czy cos takiego fajnie sie sprawuje??
Bo chce jakies sliniaki kupic malemu i napatoczylam sie na cos takiego...
http://www.allegro.pl/item802522737_...najtaniej.html
Ja amatorka platikowych nie jestem bo moja Gabka rochliwe dziecko i tylko sie denerwowala jak jej plastika zakladalam wiec zdzieramy bawelniane ale zakupilam takie z rekawkami i jestem happy bo ciuchy czyste a ostatnio czesto sie zarzalo ze obiadek na rekawku byl
Cytat:
A to foteczki z ostatnich dni :
1. Mój pierwszy raz na nocniczku, pierwsza kaka zaliczona
2. Przymierzam sie do spanka
3. Spoglądam wieczorkiem na świat z 3 pięterka (siedział na parapecie, UWAGA nikt go nie podpierał)
1 - Juz uczysz na nocnik?????
2- slodkosci
3 - to zdjecie wymiata kaskader maly

Cytat:
chyba sie zapisze na kurs szybkiego czytania bo nie wyrabiam na zakretach!!!

a to coś na dobry humor

O_macierzynstwie_;-)

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciąże.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Przygotowanie do porodu

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
*Ciuszki dziecięce

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

*Płacz

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

*Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

*Przewijanie

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

*Zajęcia

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

*Twoje wyjścia

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

*W domu

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, ze starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

*Połknięcie monety

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
Oj duuuzo w tym prawdy hahaha

NIe pochwalilam sie wczoraj p...dolnal mnie prad taaaaaaaaaaaaaak moj mazonek tak podlaczyl okam ze jak go pucowalam to spadl , odlaczyl sie kabel zrobil dotknal obudowy a ta mnie popiescila
Lekki szok przezylam a meza mialam ochote zwlaszcza jak stwierdzil ze na okapie nie powinno sie wieszac hahaha

Moj Maxi dzis w domu bo mamy wizyte u nowego pana doktora bo jak pamietacie od dobrego roku chcialam zmienic pediatre i mam nadzieje ze bedzie lepszy od poprzedniego
Pierwszy raz bedziemy chodzic do pana a nie do pani

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:02   #2438
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Aguśka ja kupilam małej,taki foliowy fartuszek i sliniaczek z rękawkami,chwalę sobie A o takim czyms tez myślałam,to może ty kup i powiedz mi czy fajne
o wlasnie takie cos tez widzialam na all z rekawkami, to chyba cos takiego kupie I takie plastykowe tez kupie chyba i Ci wtedy zdam relacje hihi
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
A ja właśnie pokłóciłam się z mężem tym razem poszło o sprzątanie. Oczywiście z rzeczy, o które go prosiłam zrobił tylko jedną, a miał czas na wszystko 3 godziny, nie musiał zajmować się Dawidem, bo mały był u mojej mamy. Mnie to by zajęło max 1,5 h A ten wolał sobie pograć w kompa albo obejrzeć film no mówię Wam jak mnie wk...

łapska precz od mojej synowej ona jest Dawidkowa
hihihih jaka walka o synowe
a tz kopnij go wiesz gdzie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:07   #2439
Carolajna24
Zakorzenienie

W Tesco są takie śliniaki z rękawkami za 9.90
i te z plastiku też są

zabijcie mnie...baba w 9 miesiącu stara się zrobić na bóstwo
i bije mnie bo się śmieje
ałaaa
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:15   #2440
iwciag
Wtajemniczenie

no fakt Kathi nie pomyślałam o tych z ręawkami, to byl by dobry pomysł na mojego roztrzepańca
Stary 2009-11-13, 09:20   #2441
dzolana1985
Raczkowanie

[QUOTE=malutka_24;15249617]A ja właśnie pokłóciłam się z mężem tym razem poszło o sprzątanie. Oczywiście z rzeczy, o które go prosiłam zrobił tylko jedną, a miał czas na wszystko 3 godziny, nie musiał zajmować się Dawidem, bo mały był u mojej mamy. Mnie to by zajęło max 1,5 h A ten wolał sobie pograć w kompa albo obejrzeć film no mówię Wam jak mnie wk...

ja mam to samo. choć mój to by wogole nic nie zrobiła a twoj choc ta jedna rzecz

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

witam,
ja chce się tylko przywitać i mykam do lekarza z maleńką a potem na pludry to mamy. wiec pewnie do wieczora

ps. a noc tragiczna, mała az sie trzy razy budziła i miała problemy z zaśnieciem. a tak juz jest drugi dzien z rzedu. chodze jak widmo z niewyspania bo nie jestem przywzyczajona zawsze spała cała noc no ale coz .buziole
Stary 2009-11-13, 09:27   #2442
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
W Tesco są takie śliniaki z rękawkami za 9.90
i te z plastiku też są

zabijcie mnie...baba w 9 miesiącu stara się zrobić na bóstwo
i bije mnie bo się śmieje
ałaaa
w końcu ktoś się za Ciebie wziął, brawa dla tej Pani
Stary 2009-11-13, 09:34   #2443
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas nocka w miarę spokojna choć wieczorem Aleks nie chciał usnąć a przed 1 podczas karmienia zaczął mi płakać i musiałam go chwilę ponosić. Tego najbardziej się boję...że zacznie płakać w nocy, TŻ będzie spał a ja będę musiała go nosić chociaż o tej porze z trudem trzymam się na nogach. I zawsze jak go wyciągam mam wrażenie że wypuszczę z rąk, taka jestem słaba...No ale na szczęście po chwili się uspokoił, pociumkał i zasnął. A tak w ogóle od kilku dni zrobił się bardziej ruchliwy i w końcu zaczął częściej się obracać na brzuszek. Tylko z brzuszka na plecy coś mu nie idzie, ze dwa razy się udało i tyle. A siada też tylko z pozycji półleżącej, nie to żeby sam się podnosił... I giba się na wszystkie strony oczywiście Więc jeszcze długa droga przed nami

Ursull, ja Cię wcale nie ignoruję po prostu teraz staram się szybko czytać i jeszcze szybciej pisać więc nie każdej odpowiadam Szkoda że nie chcesz już pisać tych odjechanych streszczeń ale przynajmniej nie będę zazdrościć talentu A Milusia słodka z tym czubem, też Aleksowi irokeza czasem robię

Aguśka, a czym przemywasz oczko? Bo mnie pediatra kazała swietlikiem i ładnie ropa schodziła a okulistka zabroniła i kazała solą fizjologiczną. A sól nic mi nie chciała zmyć...więc przemywałam dalej tym świetlikiem. W sumie u nas oczko ropiało tylko przez kilka dni, potem po jakimś czasie ropa pojawiła się na jeden dzień i od tej pory nic. Więc zakładam że jest ok. Ja bym też nie chciała zabiegu w znieczuleniu miejscowym ale i fakt że oko jest tak ważnym organem że strach za długo czekać. A skoro ciągle ropieje to chyba bez zabiegu się jednak nie obejdzie

Poiglot, Aleks teraz też przeważnie piszczy i skrzeczy, tak głośno że uszy puchną A gada przeważnie glii i dii, jakoś nie chce rozszerzyć repertuaru

Kathi, eee no to tylko kilka dni różnicy...prawie pamiętał

Superzabula, gratulujemy zębolca

Anulka, dla dziewczynek.

Esti, hihi szkoda że negatywny A botki fajne ale ja w ciemno boję się kupować A w dodatku chciałabym cokolwiek ocieplane a w sklepach tylko takie bardziej jesienne...

Marika, o matko, nie wstałabym tak wcześnie...chociaż Aleks też często wstaje koło 5:30 i już nie uśnie. A od wtorku powrót do pracy i codzienne pobudki o tej porze A czemu tylko do grudnia chcesz karmić? U nas Aleks tylko w nocy tak się wtula w cyca, w ciągu dnia częściej się nim bawi i szarpie

Iwcia dens, Aleks szybko raczej nikogo nie przegoni ale cieszę się że robi się bardziej aktywny

Dzolana1985, witaj Dużą masz już córcię, super

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:43   #2444
iwciag
Wtajemniczenie

Iwo też leniuszy, z plecków na bvrzuszek nawet nawet w drugą stronę tylko RAZ!!
Oj jakiego ja mam stracha w nocy jak nie ma tżte ze mały się obudzi nie bedzie chciał spać a ja nie będę miała siły go nianczyć, co wieczór mam takie myśli
Stary 2009-11-13, 09:47   #2445
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

marika ja zawsze dzwonie czy są szczepionki jak nie ma to oni powinni mnie powiadomić
ursull,iwaciag , ciniusiowa , Eva,
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:51   #2446
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Iwo też leniuszy, z plecków na bvrzuszek nawet nawet w drugą stronę tylko RAZ!!
Oj jakiego ja mam stracha w nocy jak nie ma tżte ze mały się obudzi nie bedzie chciał spać a ja nie będę miała siły go nianczyć, co wieczór mam takie myśli
Ja na szczęście nigdy w nocy nie jestem sama więc jakby Aleks zaczął konkretnie płakać to TŻ pewnie by się obudził Tyle że dziś wyjechał służbowo i musiał wstać o 1:30, dlatego nie chciałam żeby mały go obudził...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:55   #2447
Anja1986
Raczkowanie

Hej babolki mam ogromne zaległości nie wiem czy ja je nadrobie także bez czytania napisze co u nas. Moje dziecko jest okropne najchetniej cały czas siedziałaby na kolanach albo chce żeby ją nosić, przy jedzeniu drze się w niebogłosy widac że jest głodna a wypycha butelkę i płacze w nocy tak samo nakarmienie jej to tragedia najlepiej jak sie dopiero zozbudza ale nie zawsze tak się da.
wczoraj miałam mega stresa tzn. miałam juz 2 miesiączki i każda była 11 a tu zonk dzisiaj juz 13 i nic zrobiłam wczoraj test no i negatywny brzuch mnie boli jak na okres ale nic sie nie dzieje może tak być że wszytstko jest jeszcze rozregulowane i nie dostanę w tym miesiącu? Aguśka chyba cos takiego miała jeśli dobrze pamiętam.
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:10   #2448
dzolana1985
Raczkowanie

ja miałam podobną sytację z tym okresem. strach w oczach ze jestem w ciąży. Ale masz rację sytacja hormonalna kobiet po ciąży jest rozregulowana i to dość w istotnym stopniu, wiec spokojnie odczekaj jeszcze kilka dni i wtedy zobaczymy.
Atak dla wszystkich to jeśli ktoś by miał pytania odnośne problemów kobiecych to pytajcie . jestem ginekologiem , choć moja specjalnosc to niepłodność ale cos sie tam uczyło)
Stary 2009-11-13, 10:14   #2449
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

dzien dobry

Mariczka Ursull&Eve dziekuje tylko Wy mi odpisalyscie

Blondynka jak wyniki Oliwierka? pytalam z 10 stron temu lepsze??

Iwcia a mezus jak synus tez dal Ci pospac?

Dzolana witaj
Stary 2009-11-13, 10:14   #2450
dzolana1985
Raczkowanie

mała poprawka po studiach medycznych o specjalizacji ginekologia, choć ma praktyka trwała rok(
Stary 2009-11-13, 10:15   #2451
Anja1986
Raczkowanie

Dzolana witaj bo my się jeszcze nie znamy
i jak fajnie mamy specjalistę wśród nas
a ciążę raczej wykluczam bo zabezpieczamy się ale stres i tak miałam wielki przed zrobiniem testu

Edytowane przez Anja1986
Czas edycji: 2009-11-13 o 10:17
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:18   #2452
Illbana
Raczkowanie

Nadrobiłam

Cześć kochane,

Spóźnione buziaki dla Ignasia i Marcelka

Zrobiłam sobie jednodniowy odwyk od wizażu Było ciężko, ale dałam radę
Wczoraj monsz miał wolne, więc zaciągnęłam go do sklepu Kupiłam sobie wreszcie kozaki (czarne, proste, bezobcasowe) i kalosze (to na wyjścia na bagna z psicą), no i zakupiłam prezent dla synka koleżanki - zestaw ośmiornica+ciastolina (Esti, dziękuję za ten pomysł) A potem zrobiliśmy sobie z Guzikiem i menszem wieczór filmowy

Sashka – modlę się za Twojego tatę każdego wieczoru.

MarikaJak ja czytam o Twoich przygotowaniach do imprezy taty, to … jeju, jaką Ty jesteś świetną gospodynią domową. Ja się już Pakusi oświadczyłam, to Tobie nie mogę… No i jeszcze Iwcię dens mocno kocham i jestem z nią w czworokącie z Ursull i Eve To może... zaadoptuj mnie. Co do spania w nocy, to ja nic nie pomogę. Nasze noce są makabryczne – Guzik potrafi się czasem budzić co godzinę, bo on chce się przytulać i spać ze mną. Jeżuuuu, to już chyba tylko Guzik się ostał i jako jedyny siedzieć nie chce. Gratulujemy kupalka nocnikowego!

Ursull – piękne te Twoje dzieła. No ale Milucha wymiata.

Gosik – gratulacje dla Mychy! A z tym spaniem na dworze, to rzeczywiście ciężko. Guzik jak się darł kiedyś w wózku, tak teraz też mi na dworze zasypia i też już się martwię.

Haruno, Doris, Iwciag - straszne doświadczenia macie za sobą. Ja też mam brata i nie wyobrażam sobie...

Magducha – się zachwycamy z Guzikiem Nisiulką. Pięknie siedzi

Agusia – już jesteś.

Superzabula – gratulujemy ząbka!!!

Anulka – brawa dla siedzących M&M

Dzolana – witaj Piękne z Was kobietki

Iwcia dens - U nas kupalki gęste, ale to jeszcze nie są typowe chłopki z brązu. A Guzik na razie kurczaka i indyka jadł.

Eve – o żesz, ale sen. Moja psica też morduje muchy.

Malutka – mój monsz w ogóle nie sprząta. Co ja się nagadam, naprodukuję… nic nie pomaga.

Caro – tęęęęssssskkkknnnniiiiłłł aaaaśśśśś? Bo nie wiem teraz tak czy tak Cię powitać?

Cytat:
Wiecie co rozbawiłó dzisiaj moje dziecko
odgłos pianowego puzzla szurającego o podłogę
No ma chłopak poczucie humoru.

Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam , ale naprawdę wszystko przeczytałam. I... bardzo za Wami tęskniłam przez cały jeden dzień

Nie pada, więc chyba dzisiaj spaceru nadszedł czas

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:18   #2453
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry

Mariczka Ursull&Eve dziekuje tylko Wy mi odpisalyscie

Blondynka jak wyniki Oliwierka? pytalam z 10 stron temu lepsze??

Iwcia a mezus jak synus tez dal Ci pospac?

Dzolana witaj
Małż bardziej zmęczony ode mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 10:24   #2454
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
mała poprawka po studiach medycznych o specjalizacji ginekologia, choć ma praktyka trwała rok(
a gdzie studiowalas na AMG?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie jednodniowy odwyk od wizażu Było ciężko, ale dałam radę
Wczoraj monsz miał wolne, więc zaciągnęłam go do sklepu Kupiłam sobie wreszcie kozaki (czarne, proste, bezobcasowe) i kalosze (to na wyjścia na bagna z psicą), no i zakupiłam prezent dla synka koleżanki - zestaw ośmiornica+ciastolina (Esti, dziękuję za ten pomysł) A potem zrobiliśmy sobie z Guzikiem i menszem wieczór filmowy

Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam , ale naprawdę wszystko przeczytałam. I... bardzo za Wami tęskniłam przez cały jeden dzień

Nie pada, więc chyba dzisiaj spaceru nadszedł czas
jestes a juz myslalam ze Cie te bagna gdzies pochlonely-uff

Cytat:
Małż bardziej zmęczony ode mnie
no to zes biedaka wymeczyla
Stary 2009-11-13, 10:27   #2455
Illbana
Raczkowanie

Cytat:

jestes a juz myslalam ze Cie te bagna gdzies pochlonely-uff
Ja jestem niezniszczalna

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:29   #2456
iwciag
Wtajemniczenie

Iwcia d nie ja, praca, dlatego dzisiejszą nockę zaliczam do przespanych

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Ja jestem niezniszczalna
o mnie mnie pominęłaś??
Stary 2009-11-13, 10:30   #2457
dzolana1985
Raczkowanie

pomorska akademia medyczna w szczecinie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 10:32   #2458
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Iwcia d nie ja, praca, dlatego dzisiejszą nockę zaliczam do przespanych

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

o mnie mnie pominęłaś??
to co Ty jeszcze robisz na wizazu, masz duzo energii po wyspanej nocy - idz ja dobrze spozytkowac

Cytat:
Ja jestem niezniszczalna
ha tak tez myslalam
Stary 2009-11-13, 10:37   #2459
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

iwacia lekarka mówiła że nie ma tragedii ma mu dużo mięska dawać np schab gotować dzisiaj się dokładniej dowiem bo jak ost byłam to tylko na min weszłam bo szczepionek nie było.Mały ma przychodzić często na ważenie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:54   #2460
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
to co Ty jeszcze robisz na wizazu, masz duzo energii po wyspanej nocy - idz ja dobrze spozytkowac

ha tak tez myslalam
pożytkuje już kuchnia i łazienka posprzątana, teraz jeszcze 2pokoje i wolne do 14bo później w drogę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości