Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 22:14   #2101
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Chyba jutro popopołudniu nadrobię bom padnięta jka dętka

Jutro rano idę na badania...zapomnialam powinnam zrobić dziś by je mieć na jutro na wizycie ale ide jutro do gin i będe strugała wariata...przez tą srodę wolną mi sie pokiełbasiło że mam czas....

Trzymajcie kciukaski za wizytę

Sensuel przepis na sałtkę jest chyba Fiki już sama nie wiem....ja zmodyfikowałą troszkuuuuu
Aaaaa jak czegoś szukasz to na górze strony masz "przeszukaj ten wątek" trzeba wpisac słowo- słowa które chcesz odnaleść i gotowe

Agape za biustonisz do karmienia ten w Auchon jest OK....ja ew dokupię sobie jak będę wiedziała że będę karmiła

addicted
gratuluje...to maluch już dużyyyy...fajnie ze wszystko OK
.......

no nieeeee reszta jutrooooooo bo padammmmmmm

Pa

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-12 o 22:17
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:14   #2102
youyou
Zakorzenienie

addicted to wizaz - super wieści gratulacje

Malga19 - jak to ? dlaczego tak piszesz? bynajmniej ja zauważyłam tylko nie miałam nic sensownego do napisania
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:31   #2103
aldii
Zakorzenienie

Malga oj cos widze,ze posepny humorek masz przez klotnie z P. i glupotki nam tu wypisujesz
Pysiamn oby Pysiolinka nadal nia byla
Stary 2009-11-12, 22:34   #2104
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ale się oczytałam nie byłam od rana na necie, bo zrobiłam rano system bo coś się zwaliło z kompem i okazało się że kabel od zasilacza się spalił i dopiero tż jak wrócił z pracy to mi zrobił.
gooha3 - wszystkiego najlepszego, ciacho bym wszamała
Sweet_Jelly, a ty wiesz już co w Twoim brzuszku siedzi?
Ja 13 stycznia kończę 28 lat...i wy mówicie że stare jesteście
Ja też paliłam sporo prawie paczkę dziennie, ale rzuciłam jakieś 3,5 roku temu. Potem 2 lata temu rzucił TŻ, a kilka dni temu wyczułam że sobie popala...normalnie myślałam że mnie rozniesie. Wszystko przez to że dużo czasu spędza z naszym kumplem który dużooo pali i tż się skusił. Próbuję go nastawiać żeby czasem nie zaczął od nowa, ale nie wiem na ile się to zda...ehhh
Patka - bardzo mi przykro z powodu babci...dobrze że jednak zdecydowałaś się pojechać.
mamaidy - mnie nie bolą ruchy, czasem czuję że są silniejsze ale nie bolą.
Celka - kuruj się, teraz to nie wiadomo gdzie coś można załapać
azzis oby jutro się okazało że z szyjką wszystko oki, trzymam kciuki. No i powiedz o zwolnieniu bo może gin coś nie kojarzy...
Kampolka - zaraz dopiszę imię
Malga - zauważamy cię zauważamy

Byłam dziś dwa razy na zastrzyku na rozwój płuc małego i jutro jeszcze dwa razy.
Twardnień brzucha ani skurczy raczej nie mam, jak już to bardzo rzadko i bezbolesne.
Ja na ciążowe z pasem spodnie przerzuciłam się koło 5 miesiąca, bo takich niskich biodrówek nie miałam... mama poprzerabiała mi spodnie, w których mało śmigałam na ciążowe.
Wstawiam fotki kołyski

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:42   #2105
addicted to wizaz
Zadomowienie

azzis - na szczęście to badanie masz już jutroi wtedy wszystko się wyjaśni
pysiamn
- no i nareszcie doczekałaś sie fotelika
filka - to może i lepiej, że nie będzie za dużo urządzania, przynajmniej nie będziesz się przemęczać
Kancia - no to w końcu masz szansę się wyspać,
a pogoda niezmiennie do
[QUOTE=judi_l;15239325]
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja zamawiałam na grudzień wiec jeszcze trochę poczekam...

Drogie Mamy,
Pierwsze paczki darmowych próbek programu Lovela Care, zostały wysłane we wtorek (10.11) . Niestety ilość prezentów jest ograniczona na dany miesiąc. W razie niepokoju uprzejmie proszę o wiadomość prywatną a w treści adres mailowy co pozwoli sprawdzić czy dana mama znalazła się w pierwszej liście.
dzięki za info, może będę miała szczęście

Malga to pewnie przez tą wstrętną pogodę
Kamyku - no tak to nieraz bywa, może dziś to nie twój dzień
majkela - to nie jesteś sama, u mnie w najbliższej rodzinie to już raczej nie mam się czego spodziewać (siostry maja po 2 dzidziole, a brat 3), a co u dalszej rodziny to nie wiem, bo nie utrzymuję kontaktu
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ingrid ja w ciazowych smigam od 5 m-ca Mam 2 pary dlugich jeansow, rybaczki jeansowe i 2 pary dresow - wszystkie pozyczone
Addicted super wiesci ulozeniem sie nie przejmuj, ma jeszcze czas zeby sie odwrocic. No i synus jaki juz duzy A masz jakies fotki ?
Fotki mam, ale wszystkie bardzo nietwarzowe Maciek tak się ułożył, że buźki nie było widać. Zdjęć mam 8, ale rozpoznaję tylko obwód główki, kręgosłupik i bodajże kość udową a reszta to czarna magia
A i chyba przeszedł na mnie twój pech co do sprzetu - nie działa żelasko, najprawdopodobniej zepsuł się termostat
.......................
Ja już od dłuższego czasu śmigam do pracy w spodniach ciążowych (mam 2 pary). Za to w domu jak wrzuciłam najwygodniejsze spodnie do pralki, to miałam problem co na siebie włożyć - do niedawna śmigałam w 2 za dużych nieciążowych spódnicach, ale ostatnio nie mogłam się juz dopiąć, więc zostały mi juz tylko dresiki.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:42   #2106
aldii
Zakorzenienie

Brzoskwinka ja tez w styczniu 28....
kolyska
Addicted oby moj pech sprzetowy nie przeszedl dalej, bo wtedy na zelazku sie nie skonczy...

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-12 o 22:44
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:43   #2107
filka2
Zadomowienie

ale dzis dzień,o mały włos a i ja bym sie z tż pokłóciłamam jakis humorek i jestem rozdrażniona,a nie kłócilismy sie już ze 2miesiącechyba zbyt dlugo.myslałam ze mamy juz meble wybrane i to z głowy a dzis zaczął sie problem od nowa,bo łóżeczko sie rózni od mebli a ja nie lubie jak każde ciele z innej obory stoi,no i ostatnie jakie wyszukałam i na dzien dzisiejszy zostają to klupś safari.no ale trzeba gdzieś je zobaczyc na żywo.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:52   #2108
addicted to wizaz
Zadomowienie

na początek za gratulacje
malga
- zauważamy, zauważamy, tylko po prostu nie zawsze człowiek się odnosi do wszystkich postów
Oliwia - to nie zapomnij o fotce dla nas
pysia - no to rzeczywiście dałaś czadu ale do mnie też ledwo dociera że jutro już piątek i wolne
brzoskwinia - to dobrze, że z brzusiem w porządeczku, a kołyska śliczna

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
kolyska
Addicted oby moj pech sprzetowy nie przeszedl dalej, bo wtedy na zelazku sie nie skonczy...
Nie no, aż takiego pecha to sobie nie życzę
Stary 2009-11-12, 23:14   #2109
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Dwie pralki uprasowane...

Komoda umyta i to co wyprasowałam wstępnie poukładałam rozmiarami...

Zaraz sobie będę nogi masować...

Muszę za chwilę znowu zmierzyć ciśnienie, bo coś mi bez sensu wychodziło... Jakby 110/60, czyli strasznie mało...

filka2 Jak z TŻem urządzaliśmy mieszkanie, to się prawie rozstaliśmy...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kamyk nie zazdroszcze prasowania... a widziałam dziś na mieście babkę z takim wózeczkiem jak Twój i powiem, że robi wrażenie i widać, że fajnie się prowadzi
Cieszę się, że się spodobał

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Mały już nie jest taki mały, bo wg usg ma 2109 g i wg tej wagi jestem w 33 tc 3d, czyli powinnam rodzić 28 grudnia, ale oczywiście tym terminem mam się tak bardzo nie sugerować (z poprzednich usg wychodzi 10 stycznia). Jedyny mankament - to Maciek póki co ma zamiar przywitać świat (zgodnie z opisem "położenie podłużne miednicowe"). Gdyby to było pierwsze dziecko, to miałabym cc, a tak najprawdopodobniej czeka mnie sn. Za 3 tygodnie mam kolejną wizytę i kolejne usg i wtedy się okaże, czy dzidek się odwróci.
Ma jeszcze czas się obrócić...

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
czasem mi sie wydaje ze mnie NIKT tu nie zauwaza albo tylko maly skrawek..populacji na watku
Nie zawsze mamy siłę odpisywać, ja się przyznaję, że ostatnio po łebkach czytałam...

brzoskwinia82 kołyska super
Stary 2009-11-12, 23:25   #2110
filka2
Zadomowienie

malga głowa do gory

kamyku ale mnie rozśmieszylas,tak bywa czasami,ale my w sumie sie nie pokłóciliśmy a było blisko ale przez to że ja mam dziwny nastrój i zmeczona.

dziewczyny chyba bede wam wysyłac moje pranie i prasowanie i prosić o pomoc bo mi chyba żylaki zaczynaja....,bolą wieczorami nózki i chyba coś zauważyłam na lewej pod kolanem,chyba sie załamie.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 23:28   #2111
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Dwie pralki uprasowane...

Komoda umyta i to co wyprasowałam wstępnie poukładałam rozmiarami...
Ale masz powera Kamyku

Ja zmykam spać bo padam, do jutra mamuśki
Stary 2009-11-12, 23:30   #2112
Sensuel
Wtajemniczenie

pysiam......dzięki ci kobieto za podpowiedź .Szukałabym chyba 100 lat.Przepis już mam.Jutro zobaczę co i jak i zrobię,bo mam ochotę na sałatkę jakąś.

Spadam spać.Do juterka
Stary 2009-11-12, 23:40   #2113
brzoskwinia82
Zadomowienie

ja mam kilka prań zrobionych, jutro chyba jeszcze z 5. A prasować będzie mi siostra jak się nawinie w przyszłym tygodniu Bo za bardzo nie chcę się forsować

Stary 2009-11-13, 08:09   #2114
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
kolyska
Przeszedł na moje sprzęty - żelazko się rozciekło, w pralce drzwiczki się zepsuły i w umywalce syfon się zepsuł Ale mój kochany tż rozkręcił żelazko i sprobuje go naprawić, syfon wymienił, drzwiczki w pralce naprawił niby elektronik, ale dużo rzeczy umie sam naprawić

O jestem dzisiaj pierwsza Milego dnia Wam życzę i trzymam kciuki za wizytę.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-11-13 o 08:16
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:41   #2115
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
O matko, ja już od dawna nie mogę założyć butów... Jeszcze sobie musiałam większy rozmiar skombinować...
Ja jakoś sobie radzę Ale te właśnie mam takie kozaki przed kolano co nie trzeba ich zapinać bo noga przechodzi - zawsze jak jest mąż to go wykorzystuje do zakładania butów a wczoraj musiałam sobie sama radzić

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Sama nie wiem Jakoś tak chciałabym mieć pierworodną córę. Co nie oznacza, że jak okaże się chłopak będę głową mur rozbijała Po prostu może ubiorę go czasami na różowo Mąż by chyba zemdlał
hehehe, mąż by zemdlał na bank Mój również Ale ja bym nie ubrała różowego chłopcu Jakoś tak mam

Cytat:
Dzięki za trzymanie kciukasów - zdały rezultat Zdaje relację, a potem postaram się was nadrobić.

Mały już nie jest taki mały, bo wg usg ma 2109 g i wg tej wagi jestem w 33 tc 3d, czyli powinnam rodzić 28 grudnia, ale oczywiście tym terminem mam się tak bardzo nie sugerować (z poprzednich usg wychodzi 10 stycznia). Jedyny mankament - to Maciek póki co ma zamiar przywitać świat (zgodnie z opisem "położenie podłużne miednicowe"). Gdyby to było pierwsze dziecko, to miałabym cc, a tak najprawdopodobniej czeka mnie sn. Za 3 tygodnie mam kolejną wizytę i kolejne usg i wtedy się okaże, czy dzidek się odwróci.
Co do mnie to wszystko OK, szyjka w porządku, wyniki też, poza płytkami krwi, które mieszczą się w dolnej granicy - 144 tys.
Jest pupą i chcą sn? Dziwne, u nas robią cc...

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
czasem mi sie wydaje ze mnie NIKT tu nie zauwaza albo tylko maly skrawek..populacji na watku
Czemu tak piszesz? Przecież każdy odpisuje na te posty co ma coś do napisania spokojnie nie każdy zawsze odpisuje każdemu

A u mnie coraz gorsze nocki są... Biodra bolą, długo nie wyleżę na boku ani na jednym ani na drugim, na plecach też nie za długo... I jak tu spać?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:46   #2116
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ale dzis dzień,o mały włos a i ja bym sie z tż pokłóciłamam jakis humorek i jestem rozdrażniona,a nie kłócilismy sie już ze 2miesiącechyba zbyt dlugo.myslałam ze mamy juz meble wybrane i to z głowy a dzis zaczął sie problem od nowa,bo łóżeczko sie rózni od mebli a ja nie lubie jak każde ciele z innej obory stoi,no i ostatnie jakie wyszukałam i na dzien dzisiejszy zostają to klupś safari.no ale trzeba gdzieś je zobaczyc na żywo.
filka, te mebelki klupś safari - miodzio!!! Szkoda że nie mam miejsca na nie (dzidzior będzie miał tylko swój kącik, bo domek dopiero się buduje) bo już bym je zamawiała! I cena OK
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:22   #2117
pola25
Zakorzenienie

Addicted cieszę się, że dzidzia zdrowa i duża. Ma czas,a by się przekręcić.

Co do biodrówek to dawno się nie mieszczę. Mam jedną parę jeansów z gumką, ale mnietrochę uciskają.Po domu mam sportowe rzeczy. Często chodzę w leginsach,a do tego jakiś dłuższy sweter, tunika. mam jeansową ciążową spódnicę i sukienki, w które się jeszcze mieszczę.

Malga jak z TŻ-tem?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Olivia kuruj się!

Brzoskwinka śliczna kołyska.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:31   #2118
celka2000
Zakorzenienie

addicted - duzy ten Twoj Bobas. Miejmy nadzieje, ze sie przekreci. Plytkami sie nie przejmuj bo masz jeszcze duuuuza rezerwe do pozimomu niebezpiecznego (pomysl sobie, ze ja mam normalnie na wydrukach 40 tys - liczone inaczej 95 tys).
I tez sie dziwie, ze lekarz mowi o sn w przypadku takiego ulozenia.

.......

Katar troche mi przechodzi, wiec mam nieco lepsze samopoczucie. Faszeruje siebie i moja dzidzie antybiotykiem jak przykazano. Kaszel mnie meczy i boje sie, czy nie zaszkodzi Zuzi. Caly czas takie trzesienia ziemi. Juz wczesniej mi brzuch twardnial, teraz to dopiero czuje sie niekomfortowo z tym kaszlem. Mam nadzieje, ze szybko to swinstwo ustapi po antybiotyku.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:36   #2119
addicted to wizaz
Zadomowienie

malinka - to jakaś czarna seria z tym sprzętem
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jest pupą i chcą sn? Dziwne, u nas robią cc...
Bo to drugie dziecko, przy pierwszym byłoby cc.
Ale mam nadzieję, że się obróci. Chociaż u jednej z moich koleżanek w pierwszej ciąży córcia do końca się nie obróciła i miała cc.
Przekonam się za 3 tygodnie, jak będę miała kolejne usg.

Miłego dnia mamuśki
Stary 2009-11-13, 09:38   #2120
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie coraz gorsze nocki są... Biodra bolą, długo nie wyleżę na boku ani na jednym ani na drugim, na plecach też nie za długo... I jak tu spać?
A spisz z poduszkami? Pomiedzy nogami, za plecami itd...
Dla mnie najgorsza pozycja to na plecach. Boli mnie brzuch i plecy jednoczesnie.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:46   #2121
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorsza pozycja to na plecach. Boli mnie brzuch i plecy jednoczesnie.
Tak, śpie z poduchami - tzn mam tą poduszkę kojec motherhood, ale może dzisiaj spróbuję podłożyć dodatkową poduszkę między nogi?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-13, 09:47   #2122
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
addicted - duzy ten Twoj Bobas. Miejmy nadzieje, ze sie przekreci. Plytkami sie nie przejmuj bo masz jeszcze duuuuza rezerwe do pozimomu niebezpiecznego (pomysl sobie, ze ja mam normalnie na wydrukach 40 tys - liczone inaczej 95 tys).
I tez sie dziwie, ze lekarz mowi o sn w przypadku takiego ulozenia.

.......

Katar troche mi przechodzi, wiec mam nieco lepsze samopoczucie. Faszeruje siebie i moja dzidzie antybiotykiem jak przykazano. Kaszel mnie meczy i boje sie, czy nie zaszkodzi Zuzi. Caly czas takie trzesienia ziemi. Juz wczesniej mi brzuch twardnial, teraz to dopiero czuje sie niekomfortowo z tym kaszlem. Mam nadzieje, ze szybko to swinstwo ustapi po antybiotyku.
Byłam ciekawa twojego zdania, bo pamiętam że masz małopłytkowość (chyba dobrze zapamiętałam). Nie przejęłam sie jakoś bardzo mocno, bo jednak mieszczą się w normie (chociaż nie dostałam wydruku z wynikami i szczerze mówiąc jakie są te normy). Najśmieszniejsze było to, że gin najpierw stwierdziła, że płytki mieszczą się w dolnej granicy, a potem że skoro spotykamy się za 3 tygodnie to nie ma sensu robić kolejnej morfologii. Ja na to, że może chociaż skontrolować same płytki - no i przyznała mi rację. A że nie ma sensu samych płytek to będzie oczywiście cała morfologia.
A co do sn to jak pisałam, ponoć przy drugim dziecku jest to możliwe.

Dobrze, że juz się trochę lepiej czujesz. Jak widać nie zawsze można się wykurować domowymi sposobami.
Stary 2009-11-13, 09:49   #2123
brzoskwinia82
Zadomowienie

Patka dopiero co Tobie kondolencje składałam, a w nocy zmarła babcia mojego TŻ Pogrzeb dopiero w poniedziałek niestety i też nie idę, chociaż chciałabym. Ale dla dobra brzuszka lepiej sobie odpuścić i no wszyscy na mnie naciskają żebym nie szła...
Addicted to wizaz - mój gin mówił, jak jeszcze maluch był główką do góry że do samego porodu się może odwrócić, chociaż z każdym tygodniem mu ciężej.
Strasznie mnie obsypało na buzi z rana, tylko nie wiem od czego - od tych zastrzyków sterydowych czy od kremu który wczoraj kupiłam. Na dzień mam biodermę, a na noc mi się skończył i kupiłam na szybko Ziaję kozie mleko. Wcześniej używałam ziaji ale oliwkowej i nic mi nie wyskakiwało, a dziś rano całe policzki czerwone... Ciekawe od czego. Na szczęście dziś po południu ostatni zastrzyk No i zaczął się wczoraj 31 tydzień

Stary 2009-11-13, 09:59   #2124
pola25
Zakorzenienie

Brzoskwinka współczuję Ci
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:09   #2125
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Patka dopiero co Tobie kondolencje składałam, a w nocy zmarła babcia mojego TŻ Pogrzeb dopiero w poniedziałek niestety i też nie idę, chociaż chciałabym. Ale dla dobra brzuszka lepiej sobie odpuścić i no wszyscy na mnie naciskają żebym nie szła...
ojej, no to wyrazy współczucia...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-13, 10:10   #2126
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
JA tez tak mam. Na plecach to tylko chwile mogę poleżeć bo później mi źle. Spie głównie na lewym boczku i obłożona poduszkami.
Nie wiem jak wam, ale mi się jakoś coraz ciężej oddycha.

----------------------------------
Fajnie się było wczoraj wyrwać z domu. Już nie pamiętam kiedy ostatnio wychodziliśmy. Zasiedzielismy się w domu jak stare małżeństwo.

Byliśmy na pysznych lodach i frytkach na raz
Potem w kinie, na polskim filmie Zero. Tylko to leciało. Myślałam że bedzie jakaś kicha, bo nic o tym filmie nie słyszałam, ale nawet fajny.

Po za tym przyszły mi ciuszki z allegro
Bardzo fajne i jaka wygoda
o takie :
http://www.allegro.pl/item805002561.html
http://www.allegro.pl/item799434977.html

http://www.allegro.pl/item810657003.html

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:17   #2127
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
ojej, no to wyrazy współczucia...
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Brzoskwinka współczuję Ci
Dzięki dziewczyny, z babcią byliśmy bardzo zżyci, ja też bo swoich dziadków już dawno nie mam. Ale tak naprawdę jeżeli dalej miała się tak męczyć jak od tego czasu co ją pogotowie zabrało to lepiej się stało. Jej już chyba przestało zależeć, nie chciała jeść, brać leków... Mama tż też miała już dosyć, bo babcia nawet za własną potrzebą nie szła do wc... a do tej pory była silną kobietą, w domu pomagała, choć 82 lata. Więc uważam że zasłużyła sobie na szybką śmierć, bo sama na pewno nie chciała się tak męczyć... Mimo wszystko żal jest

Stary 2009-11-13, 10:24   #2128
youyou
Zakorzenienie

Brzoskwinko kondolencje z powodu śmierci babci

Addicted to wizaz - czytałam gdzieś że dzieciaczkowi można nieco "pomóc" się obrócić, tzn są określone ćwiczenia. Nie wiem na ile to prawda ale może warto spróbować pomóc maleństwu?

"Jakie są sposoby, aby zmienić położenie maleństwa?
Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, można próbować.
Dwa razy dziennie układaj się tak, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Gdy leżysz na plecach, podłóż pod pośladki kilka poduszek albo klękając na podłodze i podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieś pośladki. Trzeba pozostać w takiej pozycji przez minimum 10 minut.
Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny. Wykonuje go jedynie lekarz pod kontrolą aparatu USG. Nie jest to jednak obojętny zabieg i może go robić tylko doświadczony położnik."
Stary 2009-11-13, 10:26   #2129
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry sennie
Chyba coś dzisiaj z ciśnieniem, ciężko mi się oddycha i w ogóle jestem taka wypluta
Cytat:
Dzięki za trzymanie kciukasów - zdały rezultat Zdaje relację, a potem postaram się was nadrobić.

Mały już nie jest taki mały, bo wg usg ma 2109 g i wg tej wagi jestem w 33 tc 3d, czyli powinnam rodzić 28 grudnia, ale oczywiście tym terminem mam się tak bardzo nie sugerować (z poprzednich usg wychodzi 10 stycznia). .

No to idziemy łeb w łeb ja najpierw miałam termin na 10.01 (z resztą taki jest na liście) a ostatnio lekarz wspominał o 26.12 Jak tak dalej pójdzie to się na porodówce spotkamy]
Co do tego ułożenia- dziwny lekarz- może dzidek się jeszcze obróci
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Addicted to wizaz - mój gin mówił, jak jeszcze maluch był główką do góry że do samego porodu się może odwrócić, chociaż z każdym tygodniem mu ciężej.
Strasznie mnie obsypało na buzi z rana, tylko nie wiem od czego - od tych zastrzyków sterydowych czy od kremu który wczoraj kupiłam. Na dzień mam biodermę, a na noc mi się skończył i kupiłam na szybko Ziaję kozie mleko. Wcześniej używałam ziaji ale oliwkowej i nic mi nie wyskakiwało, a dziś rano całe policzki czerwone... Ciekawe od czego. Na szczęście dziś po południu ostatni zastrzyk No i zaczął się wczoraj 31 tydzień
Współczuję
Ładna kołyska
Mnie też coś wysypało- w ogóle mi się buzia posypała- najgorzej czółko
----------------------
Miała dzisiaj do mnie przyjechać psiapsióła ale jej coś nagle wypadło Więc nudy, sprzątać nie mogę bo robotniki Ehhhhh
Stary 2009-11-13, 10:45   #2130
patinka_
Zakorzenienie

moja dzidzia jest cały czas chyba poziomoa na pewno nie jest główką w dół bo pod żebrami nic nie kopie:/ to już 30tc-mam nadzieję, że się odwróci w środę idę do gina to dokładnie wypytam o ułożenie...a wy kiedy macie to ostatnie dokładne usg?bo 3 tygodnie temu moja ginka tylko słuchała serduszka-więc nie wiem czy to już czas na kolejne pomiary..bo coś mi się obiło o uszy że koło 30tc się robi..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości