|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Chyba jutro popopołudniu nadrobię bom padnięta jka dętka
![]() Jutro rano idę na badania...zapomnialam powinnam zrobić dziś ![]() Trzymajcie kciukaski za wizytę Sensuel przepis na sałtkę jest chyba Fiki już sama nie wiem....ja zmodyfikowałą troszkuuuuu![]() Aaaaa jak czegoś szukasz to na górze strony masz "przeszukaj ten wątek" trzeba wpisac słowo- słowa które chcesz odnaleść i gotowe ![]() Agape za biustonisz do karmienia ten w Auchon jest OK....ja ew dokupię sobie jak będę wiedziała że będę karmiła ![]() addicted gratuluje...to maluch już dużyyyy...fajnie ze wszystko OK ....... no nieeeee reszta jutrooooooo bo padammmmmmm Pa
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-12 o 22:17 |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
addicted to wizaz - super wieści
Malga19 - jak to ? dlaczego tak piszesz? bynajmniej ja zauważyłam tylko nie miałam nic sensownego do napisania
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Ale się oczytałam
nie byłam od rana na necie, bo zrobiłam rano system bo coś się zwaliło z kompem i okazało się że kabel od zasilacza się spalił i dopiero tż jak wrócił z pracy to mi zrobił.gooha3 - wszystkiego najlepszego, ciacho bym wszamała ![]() Sweet_Jelly, a ty wiesz już co w Twoim brzuszku siedzi? ![]() Ja 13 stycznia kończę 28 lat...i wy mówicie że stare jesteście ![]() Ja też paliłam sporo prawie paczkę dziennie, ale rzuciłam jakieś 3,5 roku temu. Potem 2 lata temu rzucił TŻ, a kilka dni temu wyczułam że sobie popala...normalnie myślałam że mnie rozniesie. Wszystko przez to że dużo czasu spędza z naszym kumplem który dużooo pali i tż się skusił. Próbuję go nastawiać żeby czasem nie zaczął od nowa, ale nie wiem na ile się to zda...ehhh Patka - bardzo mi przykro z powodu babci...dobrze że jednak zdecydowałaś się pojechać. mamaidy - mnie nie bolą ruchy, czasem czuję że są silniejsze ale nie bolą. Celka - kuruj się, teraz to nie wiadomo gdzie coś można załapać azzis oby jutro się okazało że z szyjką wszystko oki, trzymam kciuki. No i powiedz o zwolnieniu bo może gin coś nie kojarzy... Kampolka - zaraz dopiszę imię ![]() Malga - zauważamy cię zauważamy ![]() Byłam dziś dwa razy na zastrzyku na rozwój płuc małego i jutro jeszcze dwa razy. Twardnień brzucha ani skurczy raczej nie mam, jak już to bardzo rzadko i bezbolesne. Ja na ciążowe z pasem spodnie przerzuciłam się koło 5 miesiąca, bo takich niskich biodrówek nie miałam... mama poprzerabiała mi spodnie, w których mało śmigałam na ciążowe. Wstawiam fotki kołyski
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
azzis - na szczęście to badanie masz już jutroi wtedy wszystko się wyjaśni
pysiamn - no i nareszcie doczekałaś sie fotelika filka - to może i lepiej, że nie będzie za dużo urządzania, przynajmniej nie będziesz się przemęczać Kancia - no to w końcu masz szansę się wyspać, a pogoda niezmiennie do [QUOTE=judi_l;15239325] Cytat:
Malga Kamyku - no tak to nieraz bywa, może dziś to nie twój dzień majkela - to nie jesteś sama, u mnie w najbliższej rodzinie to już raczej nie mam się czego spodziewać (siostry maja po 2 dzidziole, a brat 3), a co u dalszej rodziny to nie wiem, bo nie utrzymuję kontaktu Cytat:
Maciek tak się ułożył, że buźki nie było widać. Zdjęć mam 8, ale rozpoznaję tylko obwód główki, kręgosłupik i bodajże kość udową a reszta to czarna magia A i chyba przeszedł na mnie twój pech co do sprzetu - nie działa żelasko, najprawdopodobniej zepsuł się termostat ![]() ....................... Ja już od dłuższego czasu śmigam do pracy w spodniach ciążowych (mam 2 pary). Za to w domu jak wrzuciłam najwygodniejsze spodnie do pralki, to miałam problem co na siebie włożyć - do niedawna śmigałam w 2 za dużych nieciążowych spódnicach, ale ostatnio nie mogłam się juz dopiąć, więc zostały mi juz tylko dresiki. |
||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinka ja tez w styczniu 28....
kolyska Addicted oby moj pech sprzetowy nie przeszedl dalej, bo wtedy na zelazku sie nie skonczy... Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-12 o 22:44 |
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
ale dzis dzień,o mały włos a i ja bym sie z tż pokłóciła
chyba zbyt dlugo.myslałam ze mamy juz meble wybrane i to z głowy a dzis zaczął sie problem od nowa,bo łóżeczko sie rózni od mebli a ja nie lubie jak każde ciele z innej obory stoi ,no i ostatnie jakie wyszukałam i na dzien dzisiejszy zostają to klupś safari.no ale trzeba gdzieś je zobaczyc na żywo.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
na początek
malga - zauważamy, zauważamy, tylko po prostu nie zawsze człowiek się odnosi do wszystkich postów Oliwia - to nie zapomnij o fotce dla nas pysia - no to rzeczywiście dałaś czadu ale do mnie też ledwo dociera że jutro już piątek i wolnebrzoskwinia - to dobrze, że z brzusiem w porządeczku, a kołyska śliczna ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dwie pralki uprasowane...
Komoda umyta i to co wyprasowałam wstępnie poukładałam rozmiarami... Zaraz sobie będę nogi masować... Muszę za chwilę znowu zmierzyć ciśnienie, bo coś mi bez sensu wychodziło... Jakby 110/60, czyli strasznie mało... ![]() filka2 Jak z TŻem urządzaliśmy mieszkanie, to się prawie rozstaliśmy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ma jeszcze czas się obrócić...Cytat:
brzoskwinia82 kołyska super
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
malga głowa do gory
kamyku ale mnie rozśmieszylas dziewczyny chyba bede wam wysyłac moje pranie i prasowanie i prosić o pomoc bo mi chyba żylaki zaczynaja.... ,bolą wieczorami nózki i chyba coś zauważyłam na lewej pod kolanem ,chyba sie załamie.
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmykam spać bo padam, do jutra mamuśki
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
pysiam......dzięki ci kobieto za podpowiedź
.Szukałabym chyba 100 lat.Przepis już mam.Jutro zobaczę co i jak i zrobię,bo mam ochotę na sałatkę jakąś.Spadam spać.Do juterka
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
ja mam kilka prań zrobionych, jutro chyba jeszcze z 5. A prasować będzie mi siostra jak się nawinie w przyszłym tygodniu
Bo za bardzo nie chcę się forsować
|
|
|
|
#2114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mój kochany tż rozkręcił żelazko i sprobuje go naprawić, syfon wymienił, drzwiczki w pralce naprawił niby elektronik, ale dużo rzeczy umie sam naprawić![]() O jestem dzisiaj pierwsza Milego dnia Wam życzę i trzymam kciuki za wizytę.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-13 o 08:16 |
|
|
|
|
#2115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te właśnie mam takie kozaki przed kolano co nie trzeba ich zapinać bo noga przechodzi - zawsze jak jest mąż to go wykorzystuje do zakładania butów a wczoraj musiałam sobie sama radzić ![]() Cytat:
Mój również Ale ja bym nie ubrała różowego chłopcu Jakoś tak mam Cytat:
Cytat:
spokojnie nie każdy zawsze odpisuje każdemu ![]() A u mnie coraz gorsze nocki są... Biodra bolą, długo nie wyleżę na boku ani na jednym ani na drugim, na plecach też nie za długo... I jak tu spać?
|
|
|
#2116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted cieszę się, że dzidzia zdrowa i duża. Ma czas,a by się przekręcić.
![]() Co do biodrówek to dawno się nie mieszczę. Mam jedną parę jeansów z gumką, ale mnietrochę uciskają.Po domu mam sportowe rzeczy. Często chodzę w leginsach,a do tego jakiś dłuższy sweter, tunika. mam jeansową ciążową spódnicę i sukienki, w które się jeszcze mieszczę. Malga jak z TŻ-tem? ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Olivia kuruj się! Brzoskwinka śliczna kołyska. |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
addicted - duzy ten Twoj Bobas. Miejmy nadzieje, ze sie przekreci. Plytkami sie nie przejmuj bo masz jeszcze duuuuza rezerwe do pozimomu niebezpiecznego (pomysl sobie, ze ja mam normalnie na wydrukach 40 tys - liczone inaczej 95 tys).
I tez sie dziwie, ze lekarz mowi o sn w przypadku takiego ulozenia. ....... Katar troche mi przechodzi, wiec mam nieco lepsze samopoczucie. Faszeruje siebie i moja dzidzie antybiotykiem jak przykazano. Kaszel mnie meczy i boje sie, czy nie zaszkodzi Zuzi. Caly czas takie trzesienia ziemi. Juz wczesniej mi brzuch twardnial, teraz to dopiero czuje sie niekomfortowo z tym kaszlem. Mam nadzieje, ze szybko to swinstwo ustapi po antybiotyku. |
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
malinka - to jakaś czarna seria z tym sprzętem
![]() Bo to drugie dziecko, przy pierwszym byłoby cc. Ale mam nadzieję, że się obróci. Chociaż u jednej z moich koleżanek w pierwszej ciąży córcia do końca się nie obróciła i miała cc. Przekonam się za 3 tygodnie, jak będę miała kolejne usg. Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najgorsza pozycja to na plecach. Boli mnie brzuch i plecy jednoczesnie. |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, śpie z poduchami - tzn mam tą poduszkę kojec motherhood, ale może dzisiaj spróbuję podłożyć dodatkową poduszkę między nogi?
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sn to jak pisałam, ponoć przy drugim dziecku jest to możliwe. Dobrze, że juz się trochę lepiej czujesz. Jak widać nie zawsze można się wykurować domowymi sposobami. |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Patka dopiero co Tobie kondolencje składałam, a w nocy zmarła babcia mojego TŻ
Pogrzeb dopiero w poniedziałek niestety i też nie idę, chociaż chciałabym. Ale dla dobra brzuszka lepiej sobie odpuścić i no wszyscy na mnie naciskają żebym nie szła...Addicted to wizaz - mój gin mówił, jak jeszcze maluch był główką do góry że do samego porodu się może odwrócić, chociaż z każdym tygodniem mu ciężej. Strasznie mnie obsypało na buzi z rana, tylko nie wiem od czego - od tych zastrzyków sterydowych czy od kremu który wczoraj kupiłam. Na dzień mam biodermę, a na noc mi się skończył i kupiłam na szybko Ziaję kozie mleko. Wcześniej używałam ziaji ale oliwkowej i nic mi nie wyskakiwało, a dziś rano całe policzki czerwone... Ciekawe od czego. Na szczęście dziś po południu ostatni zastrzyk No i zaczął się wczoraj 31 tydzień
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinka współczuję Ci
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, no to wyrazy współczucia...
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wam, ale mi się jakoś coraz ciężej oddycha. ---------------------------------- Fajnie się było wczoraj wyrwać z domu. Już nie pamiętam kiedy ostatnio wychodziliśmy. Zasiedzielismy się w domu jak stare małżeństwo. Byliśmy na pysznych lodach i frytkach na raz ![]() Potem w kinie, na polskim filmie Zero. Tylko to leciało. Myślałam że bedzie jakaś kicha, bo nic o tym filmie nie słyszałam, ale nawet fajny. Po za tym przyszły mi ciuszki z allegro Bardzo fajne i jaka wygoda ![]() o takie : http://www.allegro.pl/item805002561.html http://www.allegro.pl/item799434977.html http://www.allegro.pl/item810657003.html
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, z babcią byliśmy bardzo zżyci, ja też bo swoich dziadków już dawno nie mam. Ale tak naprawdę jeżeli dalej miała się tak męczyć jak od tego czasu co ją pogotowie zabrało to lepiej się stało. Jej już chyba przestało zależeć, nie chciała jeść, brać leków... Mama tż też miała już dosyć, bo babcia nawet za własną potrzebą nie szła do wc... a do tej pory była silną kobietą, w domu pomagała, choć 82 lata. Więc uważam że zasłużyła sobie na szybką śmierć, bo sama na pewno nie chciała się tak męczyć... Mimo wszystko żal jest
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinko kondolencje z powodu śmierci babci
Addicted to wizaz - czytałam gdzieś że dzieciaczkowi można nieco "pomóc" się obrócić, tzn są określone ćwiczenia. Nie wiem na ile to prawda ale może warto spróbować pomóc maleństwu? ![]() "Jakie są sposoby, aby zmienić położenie maleństwa? Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, można próbować. Dwa razy dziennie układaj się tak, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Gdy leżysz na plecach, podłóż pod pośladki kilka poduszek albo klękając na podłodze i podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieś pośladki. Trzeba pozostać w takiej pozycji przez minimum 10 minut. Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny. Wykonuje go jedynie lekarz pod kontrolą aparatu USG. Nie jest to jednak obojętny zabieg i może go robić tylko doświadczony położnik."
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry sennie
![]() Chyba coś dzisiaj z ciśnieniem, ciężko mi się oddycha i w ogóle jestem taka wypluta ![]() Cytat:
No to idziemy łeb w łeb Jak tak dalej pójdzie to się na porodówce spotkamyCo do tego ułożenia- dziwny lekarz- może dzidek się jeszcze obróci ![]() Cytat:
Ładna kołyska ![]() Mnie też coś wysypało- w ogóle mi się buzia posypała- najgorzej czółko ![]() ---------------------- Miała dzisiaj do mnie przyjechać psiapsióła ale jej coś nagle wypadło Więc nudy, sprzątać nie mogę bo robotniki Ehhhhh
|
||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzidzia jest cały czas chyba poziomo
a na pewno nie jest główką w dół bo pod żebrami nic nie kopie:/ to już 30tc-mam nadzieję, że się odwróci w środę idę do gina to dokładnie wypytam o ułożenie...a wy kiedy macie to ostatnie dokładne usg?bo 3 tygodnie temu moja ginka tylko słuchała serduszka-więc nie wiem czy to już czas na kolejne pomiary..bo coś mi się obiło o uszy że koło 30tc się robi..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

za biustonisz do karmienia ten w Auchon jest OK....ja ew dokupię sobie jak będę wiedziała że będę karmiła 

nie byłam od rana na necie, bo zrobiłam rano system bo coś się zwaliło z kompem i okazało się że kabel od zasilacza się spalił i dopiero tż jak wrócił z pracy to mi zrobił.

,bolą wieczorami nózki i chyba coś zauważyłam na lewej pod kolanem
,chyba sie załamie.

.Szukałabym chyba 100 lat.Przepis już mam.Jutro zobaczę co i jak i zrobię,bo mam ochotę na sałatkę jakąś.