Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 16:11   #2041
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
No to jakby co to ja też, chociaż tak z detalami nie pamiętam bo czytałam kilka lat temu Muszę jej poszukać i przeczytać jeszcze raz Jest jeszcze druga część tej książki - "Żegnaj Afryko", ale jak to zwykle bywa przy drugich częściach nie jest już tak ciekawa

Miśku jeśli lubisz takie książki to polecam "Spalona żywcem", "Tylko razem z córką", obie części losów Waris Dirie, wszystkie w tym klimacie właśnie
te czytałam akurat, też mi się podobały
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:18   #2042
ButterBear
Zakorzenienie

Dori, to wracajcie szybciutko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
czesc

taaakiego posta walnelam i mi go wcielo wiec teraz mam focha i napisze w skrocie

Butter mnie ogolnie "interesuje" praca bo juz mi na glowe pada od siedzenia w domu jezeli nic nie znajde (a nie mam zbytnio wygorowanych wymagan) to otworze swoj maly biznes a ten sklepik wydaje mi sie dosc spoko. Narazie robie rozeznanie wsrod znajomych (dziekuje Wam za wyrazenie opinii ) a jutro popytam w urzedzie co i jak.

Ad. pieska to bardzo bysmy chcieli miec ale narazie musimy sie wstrzymac (sila wyzsza) I tu Butter pytanie do Ciebie bo jestesmy zainteresowani owczarkiem niemieckim i goldenem (mnie sie marzy Jack Russell ale malzon nie jest "przekonany" ) moglabys napisac cos wiecej o tych pieskach i ktorego bys "polecila" z gory dziekuje
Kotku Już Ci piszę, co wiem. Więc tak, to na jakiego psa się zdecydujecie powinno zależeć przede wszystkim od metrażu mieszkania, od czasu, jakim dla tego psa bedziecie dysponować oraz od tego, czy macie jakieś doświadczenie z psami.
Jack russel to piesek bardzo uroczy, ale charakterny. Do terrierów trzeba mieć silny charakter i czas na wychowywanie Jest mały, ale wszędzie go pełno, ciągle go słychać. Łobuz jednym słowem. Nie polecam do małego mieszkania, ani jakby miał zostawać sam na cały dzień. Rozniesie mieszkanie, pozżera meble itp
Owczarki niemieckie to szalenie inteligentne psy, łatwe w ułożeniu, szybko i chętnie się uczą, nie ma problemu, jak kiedyś pojawią się dzieci. Pies nic im na pewno nie zrobi. Ale to pieś użytkowy - pasterski. Takie psy zawsze potrzebują przestrzeni, ruchu...siedzenie w domu cały dzień nie robi im dobrze, muszą mieć czas, żeby się wybiegać, 'popracować'.
Goldeny. No więc golden na pewno jest najlepszym psem dla kogoś kto nie ma doświadczenia zbyt dużego z psami. Łatwo go wychować, nie ma tendencji w ogóle do bycia agresywnym, jest przyjacielski, miły, przylepka, idealny przy dzieciach, jednym słowem taka urocza pierdółka. Nie potrzebuje bardzo dużo ruchu, więc mimo faktu, że to nie najmniejszy pies, może mieszkać w bloku, nie wymaga codziennych godzinnych spacerów, biegania szalonego.
Z psów do bloku, spokojnych mogę Ci polecic jeszcze np. dalmatyńczyka, pudla , wszystkie kanapowce w stylu maltańczyk, shi-tzu...
Odpadają na pewno wszelkie psy pracujące (husky, malamuty,akity itp) i wszelkie psy myśliwskie (w tym nawet jamniki - ile to historii i denerwujących jamnikach wiecznie kwilących w blokach i uprzykrzającym życie innym lokatorom-potrzebują ruchu) no i molosy (dogi niemiecki, nowofunlandy, mastify itp)

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2009-11-12 o 16:22
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:27   #2043
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dori, to wracajcie szybciutko do zdrowia

Kotku Już Ci piszę, co wiem. Więc tak, to na jakiego psa się zdecydujecie powinno zależeć przede wszystkim od metrażu mieszkania, od czasu, jakim dla tego psa bedziecie dysponować oraz od tego, czy macie jakieś doświadczenie z psami.
Jack russel to piesek bardzo uroczy, ale charakterny. Do terrierów trzeba mieć silny charakter i czas na wychowywanie Jest mały, ale wszędzie go pełno, ciągle go słychać. Łobuz jednym słowem. Nie polecam do małego mieszkania, ani jakby miał zostawać sam na cały dzień. Rozniesie mieszkanie, pozżera meble itp
Owczarki niemieckie to szalenie inteligentne psy, łatwe w ułożeniu, szybko i chętnie się uczą, nie ma problemu, jak kiedyś pojawią się dzieci. Pies nic im na pewno nie zrobi. Ale to pieś użytkowy - pasterski. Takie psy zawsze potrzebują przestrzeni, ruchu...siedzenie w domu cały dzień nie robi im dobrze, muszą mieć czas, żeby się wybiegać, 'popracować'.
Goldeny. No więc golden na pewno jest najlepszym psem dla kogoś kto nie ma doświadczenia zbyt dużego z psami. Łatwo go wychować, nie ma tendencji w ogóle do bycia agresywnym, jest przyjacielski, miły, przylepka, idealny przy dzieciach, jednym słowem taka urocza pierdółka. Nie potrzebuje bardzo dużo ruchu, więc mimo faktu, że to nie najmniejszy pies, może mieszkać w bloku, nie wymaga codziennych godzinnych spacerów, biegania szalonego.
Z psów do bloku, spokojnych mogę Ci polecic jeszcze np. dalmatyńczyka, pudla , wszystkie kanapowce w stylu maltańczyk, shi-tzu...
Odpadają na pewno wszelkie psy pracujące (husky, malamuty,akity itp) i wszelkie psy myśliwskie (w tym nawet jamniki - ile to historii i denerwujących jamnikach wiecznie kwilących w blokach i uprzykrzającym życie innym lokatorom-potrzebują ruchu) no i molosy (dogi niemiecki, nowofunlandy, mastify itp)
OMG Butter Ty wszystko wiesz Ja mam mega leniwego jamniora pomieszanego trochę z kundlem i kocham go bardzo Biedaczysko ma już swoje lata niestety
Moja sąsiadka kupiła nie tak dawno synkowi maltańczyka właśnie. Piesek ma może 20cm jak się dobrze rozciąga oczywiście z ogonkiem a na imię mu Rambo

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:33   #2044
kotekk81
Zakorzenienie

Butter bardzo Ci dziekuje za odpowiedz A wiec my mieszkamy w domu i mamy dosc spory ogrod.Jesli chodzi o doswiadczenie z psami to ja nigdy nie mialam psiaka ale Tz mial psy przez cale swoje dotychczasowe zycie (poczawszy od kundelka na amstaffie skonczywszy).Narazie sie wstrzymujemy z pieskiem glownie ze wzgledu na brak pracy, bo latwo by nam bylo miec teraz psa ale nie wiemy jaka prace bedziemy mieli i ile czasu bedziemy mogli poswiecic pieskowi. Z tego co napisalas to owczarek i golden nadawaly by sie dla nas idealnie (patrzymy przyszlosciowo bo kiedys dziecko sie i u nas pojawi i nie chcielibysmy miec klopotow)

czyli teraz pozostaje znalesc prace

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:53   #2045
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
OMG Butter Ty wszystko wiesz Ja mam mega leniwego jamniora pomieszanego trochę z kundlem i kocham go bardzo Biedaczysko ma już swoje lata niestety
Moja sąsiadka kupiła nie tak dawno synkowi maltańczyka właśnie. Piesek ma może 20cm jak się dobrze rozciąga oczywiście z ogonkiem a na imię mu Rambo
E tam wszystko. Po prostu trochę się tym interesuję

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Butter bardzo Ci dziekuje za odpowiedz A wiec my mieszkamy w domu i mamy dosc spory ogrod.Jesli chodzi o doswiadczenie z psami to ja nigdy nie mialam psiaka ale Tz mial psy przez cale swoje dotychczasowe zycie (poczawszy od kundelka na amstaffie skonczywszy).Narazie sie wstrzymujemy z pieskiem glownie ze wzgledu na brak pracy, bo latwo by nam bylo miec teraz psa ale nie wiemy jaka prace bedziemy mieli i ile czasu bedziemy mogli poswiecic pieskowi. Z tego co napisalas to owczarek i golden nadawaly by sie dla nas idealnie (patrzymy przyszlosciowo bo kiedys dziecko sie i u nas pojawi i nie chcielibysmy miec klopotow)

czyli teraz pozostaje znalesc prace
No to Kotku nie ma na co czekać.
Jeśli Twój TŻ zawsze miał psy i to różne, to obawiam się, że golden może go lekko drażnić swoją ciapowatością. Mnie by drażnił No chyba, że ktoś lubi takie spokojnie psiaki

Hania

Stary 2009-11-12, 16:56   #2046
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

No to Kotku nie ma na co czekać.
Jeśli Twój TŻ zawsze miał psy i to różne, to obawiam się, że golden może go lekko drażnić swoją ciapowatością. Mnie by drażnił No chyba, że ktoś lubi takie spokojnie psiaki

hahaha szczerze powiem ze wlasnie do Tz bardzo by pasowal golden bo moj Tz tez na takiego ciapowatego czasami wyglada A powaznie Tz bardziej chce owczarka a ja goldena ale mamy jeszcze troche czasu na przedyskutowanie wszystkich za i przeciw jeszcze raz Ci bardzo dziekuje

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:03   #2047
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Odkąd padła mi sieć w moim firmowym komputerze, grzecznie pracuję (i nie siedzę z Wami).

TŻ na piwie z bratem, ja wolałam posiedzieć w domu i nie narażać się na zapalenie oskrzeli.

Jestem teraz w "transie" myślenia o barze teściów. Mają ograniczony budżet i trzeba się będzie mocno ograniczyć. Z jednej strony mam ochotę im to zaprojektować, z drugiej strony wiem, że wolną rękę mam tylko pozornie. Bo i tak wybiorą np. takie płytki, jakie chcą. A gust to oni mają, hmmm, średni Wiem,. że jak coś schrzanię, będzie awantura (choć robię im to za darmo, wiadomo).

Wracam chyba do książki, bo już za dużo komputeraz na dzisiaj.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:03   #2048
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny jaki krem przeciwzmarszczokwy polecacie dla facetów ale uwag, uwaga mających 50 lat

mój tata dziś przy kolacji oświadczył mi, ze chyba czas aby sobie jakis kupił i prosił abym mu coś poszukała

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:47   #2049
DianaM
Zadomowienie

Czesc Kochane,
ostatnio brakuje mi czasu na Was, chlip.

Potrzebuję Waszej rady!!!
Mam odpowiedz dać jak najszybciej. Mama pyta co chce na urodziny i zaproponowała takie coś:
1. http://allegro.pl/show_item.php?item=800584963
2. http://allegro.pl/show_item.php?item=805335194
3. http://allegro.pl/show_item.php?item=810762274

Co myślicie o takich urządzeniach i który z tych linków byłby najodpowiedniejszy? A może podpowiecie mi coś innego???
Plisssss o radę!~!!
Stary 2009-11-13, 00:28   #2050
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem tu, ale ani nie nadrabiam zalezgłości ani się chyba nie wbiję w temat.
Dowiedziałam się wczoraj, że moja najlepsza koleżanka z kliniki, 25 maja popełniła samobójstwo. Powiesiła się. Miała 19 lat. I była jedną z najlepszych osób jakie poznałam kiedykolwiek.
Widziałam się z nią na 2 mce przed. A teraz wbiło mnie w ziemię.

Dzień dobry w każdym razie.

Nienawidzę tej choroby, jasna cholera;(

Cytat:
Novo - to pewnie pekińczyk jest

........

Mojemu Tż zepsuł się samochód No szlag by go trafił Musiał jechać do pracy moim, a ja czuję się teraz co najmniej jak bez nogi
tak, to jest pekińczyk

Mojemu tacie też się zepsuł samochód- zgasł mu jak wyprzedzał
Co najlepsze dopiero go odebrał z serwisu bo moduł padł, i teraz poszło to samo.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
.....

Dziewczyny, czytałyście książka "Biała masajka"?
Czytałam Lubię tego typu książki Masajka ma chyba kilka części z tego co pamiętam......

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Super !!! Daj znać, czy nie gryzie w szyję, bo chętnie bym sobie takie cudo sprawiła, byle nie gryzło bo mam uczulenie ...

Cześć , podglądam Was z domu, właśnie na L4 wylądowałam, ja i Tżet także, więc w domu mamy szpital

Choroba już powoli odpuszcza, za godzinę mam zamiar zabrać się za generalne porządki, dzisiaj łazienka i odkurzanie całości, nie mogę tak leżeć bezczynnie ...
kuruj się kuruj Mnie w zeszłym tygodniu zaczeło rozkładać, ale się nie dałam Codziennie po pracy prysznic, herbata z imibirem, zakrywałam się po uszy i przeszło

Cytat:
No to jakby co to ja też, chociaż tak z detalami nie pamiętam bo czytałam kilka lat temu Muszę jej poszukać i przeczytać jeszcze raz Jest jeszcze druga część tej książki - "Żegnaj Afryko", ale jak to zwykle bywa przy drugich częściach nie jest już tak ciekawa

Miśku jeśli lubisz takie książki to polecam "Spalona żywcem", "Tylko razem z córką", obie części losów Waris Dirie, wszystkie w tym klimacie właśnie
"Spalona żywcem" czytałam - polecam

Mamy podobno dostać jako uniform czarne kozaczki, leginsy i jakąś koszulę- mam nadzieję, że moją "upatrzoną"

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:13   #2051
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Czesc Kochane,

Mam odpowiedz dać jak najszybciej. Mama pyta co chce na urodziny i zaproponowała takie coś:

Co myślicie o takich urządzeniach i który z tych linków byłby najodpowiedniejszy? A może podpowiecie mi coś innego???
Plisssss o radę!~!!
ja się nie znam, nigdy takiego czegoś nie używałam i pewnie nawet jak bym miała, to też bym nie używała

tak w ogóle dzień dobry
Stary 2009-11-13, 08:37   #2052
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Czesc Kochane,

Plisssss o radę!~!!
Diana, ja się nie znam na tego typu urządzeniach, ale nie uważam żeby ultradźwięki czy laser były dobrym pomysłem do częstego samodzielnego stosowania Ale to tak z mojego punktu widzenia - fizjoterapeuty

Highway to Hell
Stary 2009-11-13, 08:39   #2053
jodie
Zakorzenienie

hej!
Stary 2009-11-13, 08:42   #2054
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej!
Hej jodie, co słychać?

Highway to Hell
Stary 2009-11-13, 09:11   #2055
L_V
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Hania, putanesca byla przepyszna!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:15   #2056
hania811
Zakorzenienie

Dzień dobry..ja chwilowo w pracy

Cytat:

Haniu czemu akurat yorka?? Skąd taka decyzja??
.
Bo są małe i słodkie
Cytat:
Mi niestety też, dlatego próbuję się dowiedzieć skąd u Hani taki pomysł. Przecież nie jest taka...
Chociaż yorki też bywają ładne...ale jak są krótko obciete i nie wyubierane...

Haniu, znam Cię troszeńkę...jak chcesz małego pieska, bo wiadomo, że bydlaka do bloku nie kupisz, to miałabym inne typy dla Ciebie
Oczywiście zawsze byłby obcięty na króciutko..tak jak yorczek mojej siostry

A tak na poważnie..ja się w ogóle na psach nie znam. York to pierwszy psiak który mi przyszedł do głowy...który jest mały słodki i z którym miałam do czynienia.

Problem jest w tym że mąż tylko duże psy bierze pod uwagę...nie biorąc pod uwagę tego że mamy małe mieszkanie

Doradz jaka rasa byłaby dla mnie dobra

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Ja się wetnę tylko z jednym: czy hania (lub ktoś kto zna przepis) mogłaby napisac w kulinarnym wątku przepis na zapiekankę ziemniaczaną z pieczarkami i brokułami?
Kiedyś miałam, robiłam tą zapiekankę ale nie jestem pewna czy dobrze pamiętam.
Ja Ci kiedyś podawałam..ale widzę że Misek mnie wyręczyła.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
f

No to mam pytanie odnosnie seriali. wiem,z e kiedys wymieniałyscie kilka wiec doradźcie co jeszcze warto sobie sciągnać . mam już: Dextera, Fringe, Lie to me, californication, mentalist

co jeszcze polecacie??
Burn Notice

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Hania, putanesca byla przepyszna!
Cieszę się
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:36   #2057
ButterBear
Zakorzenienie

Hej,ale fajnie, że już piątek Jeszcze 7,5h i weekend

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
..Bo są małe i słodkie

Oczywiście zawsze byłby obcięty na króciutko..tak jak yorczek mojej siostry

A tak na poważnie..ja się w ogóle na psach nie znam. York to pierwszy psiak który mi przyszedł do głowy...który jest mały słodki i z którym miałam do czynienia.

Problem jest w tym że mąż tylko duże psy bierze pod uwagę...nie biorąc pod uwagę tego że mamy małe mieszkanie

Doradz jaka rasa byłaby dla mnie dobra
...
A czemu akurat duża rasa? duży pies dużemu psu nierówny
Twój TŻ ma jakąś konkretną rasę upatrzoną?

Haniu, zarówno do Ciebie jak i do TŻ super pasuje mi właśnie Jack Russel Terrier. Mały piesek, ale prześliczny i z charakterem
Macie warunki, bo Twój TŻ pracuje w domu, a jak wyjeżdża, to Ty jesteś Taki mały psotnik

Co do yorków, to psy, którym trzeba poświęcać dużo czasu na pielęgnację: czesanie, obcinanie, fryzowanie-nawet tym krótko obciętym. Zobaczysz, nie chciało by Wam się.... To upierdliwa robota...i codziennie. Poza tym taki pies w domu to strach, drzwi mocniej otworzysz i już masz plamę na ścianie zamiast psa

EDIT:

Dziewczyny, moja psinka dalej nie ma imienia Cholerka nic mi nie pasuje do niego.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2009-11-13 o 09:38
Stary 2009-11-13, 09:39   #2058
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu, zarówno do Ciebie jak i do TŻ super pasuje mi właśnie Jack Russel Terrier. Mały piesek, ale prześliczny i z charakterem
Macie warunki, bo Twój TŻ pracuje w domu, a jak wyjeżdża, to Ty jesteś Taki mały psotnik

Co do yorków, to psy, którym trzeba poświęcać dużo czasu na pielęgnację: czesanie, obcinanie, fryzowanie-nawet tym krótko obciętym. Zobaczysz, nie chciało by Wam się.... To upierdliwa robota...i codziennie. Poza tym taki pies w domu to strach, drzwi mocniej otworzysz i już masz plamę na ścianie zamiast psa

EDIT:

Dziewczyny, moja psinka dalej nie ma imienia Cholerka nic mi nie pasuje do niego.
mówiłaś wczoraj, że Dexter
Stary 2009-11-13, 09:43   #2059
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT:

Po pierwsze..super że zdecydowałaś się na pieska

Ja jestem za Dexterem

Małż chce owczarka niemieckiego
Do naszych 40 m2

Idę obczaić co to za psiak.
U nas faktycznie nie ma problemu w ciągu dnia bo zazwyczaj albo ja albo mąż jesteśmy w domu..gorzej z wieczorami i weekendowymi wypadami. Tylko dlatego mam obawy przed kupnem psiaka.
No bo jak zostawić psa samego na pół nocy
Stary 2009-11-13, 09:44   #2060
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
mówiłaś wczoraj, że Dexter
No niestety Dexter musiał odpaść z różnych przyczyn

Mam mnóstwo psich imion w głowie, ale nic mi nie pasuje do niego. Na razie mówimy na niego Buła, bo jest niezłym tłuściochem Wzięliśmy największego z miotu, żeby mieć pewność, że będzie dużym psem

Hania

Stary 2009-11-13, 09:48   #2061
hania811
Zakorzenienie

Butter ale słodziaki- psotniki
Wysłałam linka ze zdjęciami do męża....zakocha sie na bank
Stary 2009-11-13, 09:56   #2062
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

Jack Russel Terier jest po prostu boski Mój kolega ma - rzeczywiście niezły psotnik, ale zarazem bardzo przyjacielski

Butter a co powiesz o moich kochanych bassetach?

Highway to Hell
Stary 2009-11-13, 10:01   #2063
L_V
Zakorzenienie

Widze dzisiaj psi temat. Ja jestem z obozu kotów, za psami nie przepadam.

marzy mi się maine coon

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2009-11-13 o 10:04
Stary 2009-11-13, 10:14   #2064
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Butter ale słodziaki- psotniki
Wysłałam linka ze zdjęciami do męża....zakocha sie na bank
Wiedziałam, że Ci się spodoba.
To ten piesek, który grał w Masce, widziałaś?

Dobrze wychowany pies Haniu sam może zostać w mieszkaniu wieczorem bez najmniejszego problemu. A w przypadku wyjazdu...cóż pozozstają ustalenia z rodzicami żeby zostali dog-sitter

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Jack Russel Terier jest po prostu boski Mój kolega ma - rzeczywiście niezły psotnik, ale zarazem bardzo przyjacielski

Butter a co powiesz o moich kochanych bassetach?
Betti, ja Ci powiem tak. Nie jestem obiektywna, bo dla mnie wszystkie psy myśliwskie to najfajniejsze psy...ale to co mówiłam już wcześniej Kotkowi: psy myśliwiskie (a basset niewątpliwie do nich należy) są bardzo ciężkie do ułożenia, są uparte, mają kawał charakteru. Trzeba z nim wychodzić, chociaż za dużo to on nie pobiega, ale potrzebuje świeżego powietrza, potrzebuje wychodzenia. Ale są karne, mogą być przy dzieciach bez obaw. No i można je trzymać w małym mieszkaniu.
Co jeszcze, bassety, jako, że mają tak dużo skóry, wymagają bardzo częstej pielęgnacji. Po pierwsze takie 'zwały' skóry są idealnym miejscem dla pasożytów skórnych, więc trzeba czyścić mu tę skórę, a po drugie bassety często mają problemy z oczami, np. zapalenia spojówek notoryczne.

Cytat:

marzy mi się maine coon
Hehe... zawsze się zastanawiałam od czego to zależy, że jedni wolą koty, inni psy...
Ale ja np. jestem psiarą...ale koty też lubię A czemu Ty psów nie lubisz?

Hania

Stary 2009-11-13, 10:19   #2065
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe... zawsze się zastanawiałam od czego to zależy, że jedni wolą koty, inni psy...
Ale ja np. jestem psiarą...ale koty też lubię A czemu Ty psów nie lubisz?
To w sumie nei tak, że nie lubię. Jak byłam mała, małam 6 czy 7 lat ugryzł mnei owczarek niemiecki. To co przeszłam potem na pogotowiu pamiętam do dzisiaj - zwłaszca ból wypalanej spirytusem rany. Małe pieski - typu jorki, rattletrki czy chiuaua strasznie mnei wkurzają. Szalenie podobają mi się psy rasy husky czy alaskan malamut, ale chyba bym sie ich bała, a po drugie szkoda by mi było żeby się zwierz męczył wnaszym klimacie.

A koty kocham bezwarunkowow, chociaż bywają charakterne. moi teściowie mają dwa "ruski", któe sa przełśiczne i przekochane.
Stary 2009-11-13, 10:24   #2066
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

marzy mi się maine coon
Ja jestem psiarą, ale przeciwko kotom nic nie mam Szczególnie białym persom

L_V czy kot z drugiego zdjęcia to ten maine coon?

Cytat:
Wiedziałam, że Ci się spodoba.

Betti, ja Ci powiem tak. Nie jestem obiektywna, bo dla mnie wszystkie psy myśliwskie to najfajniejsze psy...ale to co mówiłam już wcześniej Kotkowi: psy myśliwiskie (a basset niewątpliwie do nich należy) są bardzo ciężkie do ułożenia, są uparte, mają kawał charakteru. Trzeba z nim wychodzić, chociaż za dużo to on nie pobiega, ale potrzebuje świeżego powietrza, potrzebuje wychodzenia. Ale są karne, mogą być przy dzieciach bez obaw. No i można je trzymać w małym mieszkaniu.
Co jeszcze, bassety, jako, że mają tak dużo skóry, wymagają bardzo częstej pielęgnacji. Po pierwsze takie 'zwały' skóry są idealnym miejscem dla pasożytów skórnych, więc trzeba czyścić mu tę skórę, a po drugie bassety często mają problemy z oczami, np. zapalenia spojówek notoryczne.
Moja psina ma notoryczne zapalenia spojówek

Moja siostra cioteczna ma właśnie basseta i małe dziecko. To co moja chrześnica wyprawia z tym psem to przechodzi ludzkie pojęcie, a on tylko śpi

Highway to Hell
Stary 2009-11-13, 10:25   #2067
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To w sumie nei tak, że nie lubię. Jak byłam mała, małam 6 czy 7 lat ugryzł mnei owczarek niemiecki. To co przeszłam potem na pogotowiu pamiętam do dzisiaj - zwłaszca ból wypalanej spirytusem rany. Małe pieski - typu jorki, rattletrki czy chiuaua strasznie mnei wkurzają. Szalenie podobają mi się psy rasy husky czy alaskan malamut, ale chyba bym sie ich bała, a po drugie szkoda by mi było żeby się zwierz męczył wnaszym klimacie.

A koty kocham bezwarunkowow, chociaż bywają charakterne. moi teściowie mają dwa "ruski", któe sa przełśiczne i przekochane.
No tak, to wiele wyjaśnia. Mój TŻ też nie był psim fanem i strasznie się bał psów, póki nie poznał mojego ś.p. Gordonka. Pokochał psy, a teraz maluchem zajmuje się super, jak mamusia
Chociaż dalej truchleje, jak ja np. bawię się z bullterierem i targam go za pysk

L_V, husky to nie agresywne psy, tylko muszą pracować. Jak się je odpowiednio męczy, to bardzo fajne psy Jak nie pracują, robią się złośliwe i agresywne. Ale fakt, trzymanie ich w mieszkaniu, to nie najlepszy pomysł.

Z kotów mi sie podobaja bardzo koty faraona

Hania

Stary 2009-11-13, 10:31   #2068
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem psiarą, ale przeciwko kotom nic nie mam Szczególnie białym persom

L_V czy kot z drugiego zdjęcia to ten maine coon?
Obydwa to maine coony, ten biały też. Moga wazyć po 11-12 kilo, kawał kota, zwłaszcza jak się wywali na kolanach i nie chce zejść.

Cytat:
No tak, to wiele wyjaśnia. Mój TŻ też nie był psim fanem i strasznie się bał psów, póki nie poznał mojego ś.p. Gordonka. Pokochał psy, a teraz maluchem zajmuje się super, jak mamusia
Chociaż dalej truchleje, jak ja np. bawię się z bullterierem i targam go za pysk

L_V, husky to nie agresywne psy, tylko muszą pracować. Jak się je odpowiednio męczy, to bardzo fajne psy Jak nie pracują, robią się złośliwe i agresywne. Ale fakt, trzymanie ich w mieszkaniu, to nie najlepszy pomysł.

Z kotów mi sie podobaja bardzo koty faraona
Od bullterierów i pitbulli zwiewam na kilometr. Husky i malaluty mnei po porstu urzekają, wyglądają tak "wilczo".
Stary 2009-11-13, 10:48   #2069
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Obydwa to maine coony, ten biały też. Moga wazyć po 11-12 kilo, kawał kota, zwłaszcza jak się wywali na kolanach i nie chce zejść.

Od bullterierów i pitbulli zwiewam na kilometr. Husky i malaluty mnei po porstu urzekają, wyglądają tak "wilczo".
O widzisz, w takim razie teraz będę mówiła, że lubię białe maine coony

Highway to Hell
Stary 2009-11-13, 11:03   #2070
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

L_V, te psy faktycznie mają tendencje do bycia agresywnymi, ale na tak na prawdę wszystko zalezy od właściciela. Mam dobrego kumpla, który ma amstafa i jest przeuroczy (amstaf...chociaż właściciel też ). Grzeczny, ułożony, nie ma mowy o żadnym gryzieniu itp...
Fakt, zdarzają się też psy skrzywione psychicznie...z takimi psami już niestety nic nie da się zrobić... ale to tak jak u ludzi...zdarzają się choroby psychiczne, zboczenia itp itd. Generalnie psy ras agresywnych powinny trafiać do mądrych i odpowiedzialnych ludzi...a niestety dzieję się tak rzadko...

Malamuty i husky wyglądają wilczo, bo to tzw. psy pierwotne, czyli takie, które maja najwięcej cech współnych z wilkami Ale są na prawdę śliczne-to prawda! TŻ marzył o husky, ale zdecydowanie nie mamy tyle czasu, żeby mieć husky'ego ...

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości