|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Masz rację. Umiar przede wszystkim. Zdrowy rozsądek i logiczne myślenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]witaj.
![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() Cos tam faktycznie sterczy ![]() Cytat:
![]() a najlepiej to spotkajcie kominiarza ![]()
![]() |
#4143 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie popadajmy w przesadę, bo zaczyna nam wychodzić, że kolory i różnorodność dziecko poznaje tylko dzięki tej macie, bo wokół nic takiego nie ma. Tylko ona jedna jedyna daje tę ważną wiedzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Konto usunięte
|
piątek 13-tego, a my dziś 13-ty tydzień zaczynamy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
lea35 dokładnie obejrzałam foteczki Twojego maleństwa. I tam coś jest rzeczywiście...
![]() ![]() A ja mam dziś jakieś takie bardzo pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka wszystkim życzę!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15251479]Radek- ładnie, z TŻ by się rymowało, - Mirosław.
![]() A ja chcę (może to głupie), żeby imiona moich dzieci razem też ładnie brzmiały, np. Maksymilian i Zuzanna- jakoś tak fajnie pasuje. Moi sąsiedzi maja parkę: Stanisław i Dżesika (z taką właśnie pisownią)- nie podoba mi się takie zestawienie w rodzinie. ![]() ![]() moja koleżanka ma męża Mirosława, syna (18lat temu) nazwała Sławomir (jako odwrotnośc sylab Mirosława). osobiście Sławek mi się nie podoba, ale lepszy Sławek niż Dżesika. ![]() i pewnie ta Dżesika ma bardzo pospolite nazwisko? i jedno z drugim nie gra? Zuzię sama chciałabym mieć, ale mi ją ostatnio "zajęła" kuzynka małża. u mnie ciągle Hania na topie, małż niestety dalej przeciwny ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- od rana mi jakoś słabo, gorąco itp. zmierzyłam ciśnienie - podwyższone.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-13 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wybrala pastelowa i podoczepiala kolorowe dzety ![]() Cytat:
Dla mnie to po prostu czad ![]() U mojej babci, w starej kamienicy stoja piece i pamietam czasy jak w nich jeszcze palila. Moj dom tez jest bardzo neutralny. Drewniany i jasny. Tylko dwa pokoje w porownaniu do reszty sa deczko pstrokate (zielony i niebieski) O fotki to sie bedziemy dopominac same ![]() Cytat:
Ale ja sie nie znam przeciez, nie mam jeszcze dzieci na swiecie a brat jest starszy i sobie tak wizualizuje tylko ![]() Oczywiscie, ze swiat poznajemy przez wszystko naokolo ale to rodzice, dziadkowie, opiekunowie podpowiadaja, podaja zabawki i zastanawiaja sie ktore beda najlepsze. Mysle, ze pstokate kolory nie sa wyzacznikiem edukacji malucha. Napewno bardziej zaciekawi go zainteresowanie rodzica niz kilka kolorkow na macie czy na sciane... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15251535]piątek 13-tego, a my dziś 13-ty tydzień zaczynamy. ![]() Ale sie zgraliscie ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-11-13 o 09:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witam mamuśki ![]() ja po wizycie u lekarza wczoraj... u nas na 99% chłopak... Okruch wisiał sobie po "turecku" i uprawiał jogę jak to gin stawierdził, potem popukał do niego aparatem przez brzuch i Okruch się "zdenerwował" i zaczął brykać.. wypiął się do gina tyłkiem i pokazał jak to gin powiedział 'armatę" ![]() poza tym wszystko ok, maluch ma ok. 12 cm, serce pięknie bije, łożysko prawidłowe, wszystko ok siedze dalej w domu bo paw za pawiem poza tym kujące bóle brzucha pytałam lekarza i poza bólami skurczowymi przy których brzuch robi się bardzo twardy i wypycha go do przodu inne nie powinny nas niepokoić, moje kujace to po części jelita, po części w okolicy pochwy rozciągająca się macica, poleżeć odpocząć i tyle... ponieważ morfologia mi spada, mam jeść warzywa na parze... nie gotowane w wodzie tylko na parze, kalafior brokuły, fasolka... nie chce mi dawać póki co żelaza w tabsach bo ono żle wpływa na samopoczucie, zobaczymy co będzie za trzy tygodnie... oprócz tego mam mega dawkę magnezu do łykania bo wspomaga przepływy krwi i zapewnia dobre ukrwienie macicey i dziecka, no i potas.... 22 grudnia mam drugie usg prenatalne tuż przed świętami... Kropuś, trzymam kciuki za wiazytę i mam nadzieję że tak jak u mnie to tylko kwestia macicy ![]() a poza tym nie mam nawet kiedy z Wami pogadać... niby siedze w domu a czasu brak... dziś na 15 jadę na ślub a wieczorem na przyjęcie poślubne...
![]() |
#4152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przypomnij nam, czy miałaś jakieś "przypuszczenia/życzenia" co do płci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15251949]
![]() Przypomnij nam, czy miałaś jakieś "przypuszczenia/życzenia" co do płci?[/QUOTE] ![]() ![]()
#4154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję zaraz wygrzebać jakieś fotki salonu. pieca na razie nie pokażę, bo w tej chwili ten pokój jest składowiskiem naszych rzeczy upchniętych w kartonach ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kto powiedział,że tylko mata daje dzieku całą wiedzę na temat świata?Napisałam tylko,że kolorowa mata nie powinna zaszkodzic dziecku a zaciekawić je i dostarczyć mu dodatkowych wrażeń.To jedna z atrakcji codziennego dnia.Można się obyć bez wielu rzeczy,bez maty,bez sterylizatora do butelek,bez nosidełka,krzesełka do karmienia i wielu inny rzeczy ale ludzie z tego korzystają bo czasem to ułatwia zycie lub pomaga zająć czymś dziecko by mieć chwilę dla siebie od tego jest m.in taka mata.Ja nie miałam ani bujaczka ani maty ani karuzeli zabawek nad łóżkiem bo kiedys tego nie było a skoro teraz to jest to czemu nie kupić tego dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
kawałek salonu - widok z przejścia do jadalni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dafreen;15251895]maluch słabo widzi na początku i w zasadzie tylko duże kontrasty więc pastele odpadają bo go nie interesują.
ja po wizycie u lekarza wczoraj... u nas na 99% chłopak... Okruch wisiał sobie po "turecku" i uprawiał jogę jak to gin stawierdził, potem popukał do niego aparatem przez brzuch i Okruch się "zdenerwował" i zaczął brykać.. wypiął się do gina tyłkiem i pokazał jak to gin powiedział 'armatę" ![]() poza tym wszystko ok, maluch ma ok. 12 cm, serce pięknie bije, łożysko prawidłowe, wszystko ok siedze dalej w domu bo paw za pawiem poza tym kujące bóle brzucha pytałam lekarza i poza bólami skurczowymi przy których brzuch robi się bardzo twardy i wypycha go do przodu inne nie powinny nas niepokoić, moje kujace to po części jelita, po części w okolicy pochwy rozciągająca się macica, poleżeć odpocząć i tyle... ponieważ morfologia mi spada, mam jeść warzywa na parze... nie gotowane w wodzie tylko na parze, kalafior brokuły, fasolka... nie chce mi dawać póki co żelaza w tabsach bo ono żle wpływa na samopoczucie, zobaczymy co będzie za trzy tygodnie... oprócz tego mam mega dawkę magnezu do łykania bo wspomaga przepływy krwi i zapewnia dobre ukrwienie macicey i dziecka, no i potas.... 22 grudnia mam drugie usg prenatalne tuż przed świętami... QUOTE] Gratuluję Dafreen zdrowego chłopca! ![]() w ktorym jesteś tygodniu,ze już znasz płeć??Mnie moja gin.powiedziała,że dowiero w 22 tyg. mi powie ![]() Edytowane przez Zieelonooka Czas edycji: 2009-11-13 o 10:06 Powód: pomyłka z cytacie |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Konto usunięte
|
Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony.
![]() Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, ![]() ![]() Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. ![]() Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
Zieelonooka już wiemy wszystko na temat mat...to może już wystarczy...
![]() ![]() dafreen ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zadomowienie
|
Daf, czyli gratulujemy Bruna
![]() Fajnie, bedziesz miala parke w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() I super! Cudownie. Swietne meble ![]() Sliczne kolory. Jestem pod wrazeniem ![]()
![]() |
#4161 | |
Konto usunięte
|
ładnie, lubię takie kolorki, taką przejrzystość.
![]() Cytat:
![]() a w ramach odpowiedzi: ja wczoraj 12tc, skończyłam, a sądzę, że to coś co dojrzałam między nogami dzidka to siusiok właśnie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zadomowienie
|
lea35 dobry pomysł
![]() ![]() margo80 piękny salon ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-11-13 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mojej strony temat mat do czasu zakupu jest zamkniety. Ja kupie taka jaka bede chciala i jaka mi sie spodoba ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. ![]() Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, ![]() ![]() Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. ![]() Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE] Bardzo dobry pomysl. Jestem za i napewno Enigma sie nie pogniewa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15242239]Mnie tak nocą dzisiaj kłuło, bo spałam z rękami w górze cały czas, i tak mnie ciągnęło - ale miałam właśnie wrażenie, że to macica. W ogóle nocą koszmarnie się nie wysypiam - nie mogę na brzuchu, teraz z rękami w górze tez nie ![]() ...[/QUOTE] to tak jak ja... brzuch to była najwygodniejsza pozycja do spania... a teraz pobudki co kilka godzin i się wiercę, bo na plecach niewygodnie, na boku z podkulonymi nogami też... Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. ![]() Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, ![]() ![]() Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. ![]() Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE] ja jestem jak najbardziej ZA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witamy ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868] Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() Super, gratululuję - śliczny dzidek ![]() ![]() Kropka, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() A ja dziewczynki jestem załamana. Znowu dopadło mnie mega przeziębienie - drugi raz od początku ciąży ![]() ![]() Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-11-13 o 10:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie Kees, wygrzewaj sie, pij cieple i zdrowiej ![]()
![]() |
#4167 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252379]ładnie, lubię takie kolorki, taką przejrzystość.
![]() [/QUOTE] dziekuję bardzo dziewczyny. meble kupione w agacie na wyprzedaży ![]() z salonu jest przejście do jadalni, urządzonej podobnie (ta sama kolekcja mebli), tylko gdzieś posiałam zdjęcie, na którym to ładnie widać. z kolei z jadalni jest przejście do kuchni, która też by Wam się chyba spodobała ![]() popieram stworzenie listy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koniec tematu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868] Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() super wiadomości ![]() Twoj dzidek zdecydowanie wiekszy od mojego, tak właśnie myślalam, że ten moj cos mały jest ![]() ![]() ja tez jadlam slodkie przed badaniem, ale jakąś godz wczesniej i chyba za wczesnie to było no i na tym drugim zdjeciu faktycznie coś widać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dafreen - super wiadomości ![]() ![]() oby tylko nudności szybko Ci mineły ![]() ślicznie ![]() lea35 - ja jestem za listą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
A ja uwielbiam piątki trzynastego
![]() 13 w piątek urodziłam mojego młodszego syna Daniela ![]() ![]() ![]() ![]() kees26 nie daj się chorobie! Dużo zdrówka ![]() My wybraliśmy już imię dla dziewczynki tylko jeszcze zastanawiam się nad pisownia,bo są dwie opcje: Leila albo Lyla ![]() A dla chłopca myślimy jeszcze.... ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-11-13 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.