|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Dzień dobry Śpiochy
![]() Co tu taka cisza? ![]() Cytat:
Cytat:
Mając prawie 20kg na plusie trudno się czuć jak motylek ![]() Co do Tż-ta to udało się! Ale wczoraj sobie troszkę ponadrabialiśmy Jeszcze raz dziękuję za wsparcie |
||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski piatkowo
Gucia kochana snilo mi sie dzis ze urodzilas
|
#2613 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym mam dylemat co do imienia - na liście zostały 2: - bardziej niecodzienne: Bernard (romantyczne skojarzenia Alpy, Szwajcaria, pielgrzymi) ale to się słabo zdrabnia - zwyczajne: Maciej (skojarzenie mało romantyczne: Boryna) za to ma wiele wersji dla małego chłopca, dla nastolatka, dla dorosłego faceta; tym imieniem z jednej strony na pewno nie skrzywdzę synka ale z drugiej pewnie utonie w oceanie Maćków no i nie wiem a do terminu został tydzień i coś wypadałoby zdecydować
|
||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
dziewczyny, co za wieczor wczoraj mielismy... pisalam wczesniej, ze André mial kolki 2 razy, ale TO wczoraj to dopiero byla kolka chyba...zaczal lekko poplakiwac wieczorem, ale na raczkach bylo lepiej wiec spoko, ale po 23 dostal taaakich spazmow, ze hej... Pozniej juz go nie bolalo (Sab Simplex, takie kuleczki i pol czopka dostal...) ale nie umial sie juz sam uspokoic wiec musialam go zawinac na nalesnika i bylo juz powoli lepiej...taki byl wykonczony i wymeczony...zasnal na mnie i polozylam go do lozeczka...Taki byl zmeczony, ze po karmieniu o 2 zasnal i spal do 7... Teraz tez jeszcze spi....Dobra, probuje doczytac, co napisalyscie... ![]()
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi trzymam kciuki za dzisiajszą wizytę, powiedz tam szyjce, zeby się sprawowała... ![]() Cytat:
![]() u mnie ochota tez wrócila.... ![]() Cytat:
![]() a Maciusiów chyba wcale nie ma tak dużo - na tej stronce co Domi wklejała jest na 12 m-scu. Chyba było dużo w naszym pokoleniu, mi sie z Boryną nie kojarzy, tylko z kolegą z klasy ![]() Cytat:
A nie budzisz go na jedzenie?
|
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj nic nie pisłam bo Was nadrabiałam i rano musiałam robić format dysku bo mój Tż coś popsuł i cały dzień się z tym prawie bawiłam wieczorem byłam na korkach i potem czytałam forum... Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wy dziewczyny naprawdę macie ładne brzuszki jak się na nie patrzy mój jest okropnie duży i mam dużo popękanych naczynek... Mam pytanie dla mamuś rozpakowanych czy w takim zabobonie jest jakaś prawda: że jak się ruchy poczuje np w środe to poród też jest w środe, bo tak mi wszyscy mówią???? Czy któraś zamawiała karmiki na all???? życze miłego dnia |
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie pomogę, bo sama się czaję na stanik z all, ale wiem, że inne dziewczyny kupowały. |
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj wspolczuje.. Filip na szczescie kolek nie ma tylko nie raz zasnac nie moze tak jak dzisiaj w nocy od 1 do 4:30 w nocy nie spal tylko lezal i chcial zebym go masowala po glowce (uwielbia to i wtedy sie wlasnie uspokaja) reka mi juz zdretwiala oczy sie zamykaly a jak tylko przestawalm go masowac to zaczynal mnie kopac bo lzemy przykryci jedna koldra;p o 4:30 wreszcie sie zmeczyl i zasnal to oczywiscie wyladaowal w lozeczku i spal do 7 potem go przebralam nakarmilam i spi dalej pewnie zaraz sie obudzi do jedzenia
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() za bielizne nie placilam, podobno listonosz przynosi i palci sie dopiero do okreslonego jakiegos terminu. Napisalam im jeszcze wczoraj wieczorem maila, ze jednak z tego rezygnuje i zeby mnie wykasowali ze swojej bazy danych. Dzis rano dostalam maila, zebym podala dane swoje to wykasuja i ze mam zachowac historie korespondencji. Wiec mam nadzieje, ze bedzie okej. W razie czeo paczki nei przyjme, skoro to jacys naciagacze. Szkoda, ze wczesniej sie nie natknelam na ten watek na kafeterii. Tz powiedzial, zebym nie zamawiaa wiecej takich rzecz, ze sam mi juz da te 150 zl na bielizne (bo ta niby tyke warta, ale promocja na 19,90)
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Fruzia, nie strasz mnie 23 zobaczymy jak mały jest ułożony i wtedy wszystko się okażę Domi, trzymam kciuki za wizytę Ty się nie wygłupiaj z tym porodem, mamy podobny termin i nigdzie się nie wybieraj! A ja dziś właśnie śniłam poród i synka i był taki cudowny |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Helow mamuski!!!!
My dzis po pieknie przespanej nocce z malymi przerwami tylko na karmienie,jak juz maly tak ladnie spal to sobie pofolgowalismy i pospalismy do 11 takze mamuska dzis wyspana Domi no niezle z ta bielizna Kareninko oj wspolczuje kolek u Andre,moj maly jeszcze nie mial i oby mu sie nie przytrafialy bo straszne to co piszesz jak malenstwo cierpi
|
#2623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz pisalam, ze ogolnie wszystko jem wiec...nie pamietam, zebym cos szczegolnego zjadla... ![]() Cytat:
André sam sie budzi regularnie co 2,5 - 3 godziny, ale wiem, ze tej nocy byl po prostu tak wymeczony, ze musial odespac... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj tez nie mial...to tego tygodnia... Zycze, zeby u was sie w ogole nie pojawily ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
No to jest wlasnie najgorsze...ze nie mozesz mu konkretnie pomoc tylko patrzec jak sie meczy... Sama wczoraj sie poryczalam...
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjecia wozka jak obiecalam. Tylko zapomnialm zrobic jeszcze spiworka, ale mi sie juz nie chce
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczny wozek
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Jejuś, Karenina ja podziwiam Was za to że wiecie co robić w przypadku tych kolek i w ogóle...
Ja nie wiem nic i czekam aż po urodzeniu cała ta wiedza o opiekowaniu się dzieckiem spłynie na mnie z niebios i mnie oświeci ![]() Pytanko - ciuszki prałyście tylko w proszku czy potem jeszcze płukałyscie je w płynie?
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pralam w proszku Plyny maja za duzo chemii...Na mnie wiedza raczej "splynela" po urodzeniu sie malutkiego, bo wczesniej nie mialam do czynienia nic z dziecmi - ani rodzenstwa ani nic nie mialam...
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedni mówią żeby wcinać co popadnie inni żeby bardzo uważac na diete...no ale tak czy inaczej, żeby maluszkowi już kolki szybciutko przeszły! p.s. jeszcze oglądałam na TVN program i było o kolkach to pokazywali jak masowac brzuszek malutki i też podobno pomaga bo poprawia perystaltyke jelitek. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-13 o 12:45 |
|
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Sexy ja prałam tylko w proszku dla dzieci. Jak mieliśmy spotkanie z pediatrą na SR, to mówiła "jak najmniej chemii i płukać, płukać, płukać (w sensie: wodą)", więc wzięłam to sobie do serca i nie używałam płynów. Potem wszystko prasowałam.
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Sex bodyja prałam tylko w proszku ..proszek sam jest delikatny wiec płynu już nie trzeba ![]() Domi śniłas Mi sie dzis w nocy .(tylko niezbyt pamietam ten sen )......a i jeszcze sniło Mi sie ze nie mogłamkarmić piersia ,nic nie leciało a mała ciągneła ciągneła a tam nic
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-13 o 12:59 |
|
|
|
#2632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
![]() Coś ostatnio mam już skurcze przepowiadające, bo mnie co jakiś czas łapie ból w dole brzucha jak na @ i w dole pleców, macica się już powoli szykuje do porodu Domi Fajny wózek A z tą bielizną to współczuję, oby cię wykreślili z tej bazy danych i dali święty spokój. No i trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
co do kolek to czasem tak dzidzius ma a szczegolnie chłopcy
Karenina ja masuje małemu brzuszek przed kazdym jedzeniem, daje kperek, który tez pije jem bardzo dietetycznie a i tak go łapie - na szczescie nie codziennie, no własnie wczoraj tez mielismy kabaret, a bylismy u naszej doktorki i ona mu wymasowała brzuszek, dosyc mocno, ale dosta takich wariacji ze musiałam sciagac pokarm bo nie chciał ssac dzis pierwszy raz dałam mu espumisan, i mam nadzieje, ze TZ uda sie zdobyc papawaryne Kareninka a jakie czopkli dajesz bo ja viburkol ale po całym, choc u Was pewnie inne Domi bardzo ładny wozek, choc ja pewnie wybrałabym jakis odwazniejszy kolor Sexy ja tez tylko proszek do prania ubranek stosowałam i nie ma sie co martwic brakiem wiedzy - my jestesmy pomozemy ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- 2befree no to superrrrrrrrrrrrrrrrr a ja stwierdziłam do TZ ze jak nadrobimy zaległosci na tym froncie to nam nerwy przejda i nie bedziemy tak rea ale obserwator
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze Wam sie wozek podoba
bo kolor wybral moj Tz i ja potem zalowalam, ze nie wzielam innego, ale na zywo jest naprawde ladny![]() I prowadzi sie lekko. Jeszcze sie dokladnie nim nie bawilam, bo nie chce sie przesilac, ale wszytsko wyglada fajnie ![]() Kamila my zaplacilismy w poniedz a w czwartek juz byl, ze tym, ze sroda to nie byl dzien roboczy wiec szybciutko. W poniedzialek mozecie juz miec jak zaplaciliscie
|
|
|
|
#2636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Szanowny Panie, Informujemy, ze w dniu dzisiejszym zostala przyjeta reklamacja odnosnie nie otrzymania przesylek oraz rezygnacja z bielizny. Upomnienia z 10.08.2007 r. i 14.09.2007r. sa juz nieaktualne. Przepraszamy za powstałe utrudnienia, będziemy starali się wyjaśnić zaistniałą sytuację na poczcie. Informujemy, ze na dzien dzisiejszy nie ma zaleglosci na Pana koncie. Jeżeli dojdzie do Pana jeszcze jedno upomnienie, prosimy je anulowac. Informujemy, ze Biuro Obslugi Klienta pod numerem telefonu 022-699-72-28 czynne jest od poniedzialku do piatku w godzinach od 9.00 do 17.00. Telefony odbierane sa non stop." Cytat:
Wczoraj gin mi powiedział, że on zabobonny nie jest, ale... może akurat 13.11. piątek. Potem tz sobie zażartował, że gdyby mała tak się 13 w piątek urodziła... Ale póki co nic się nie zapowiada. Tyle tylko, że dziś taki większy kawałek czopa mi odszedł tak więc poród zbliża się tip-topami ![]() Cytat:
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
Gucia miałam nadzieję, że się dzisiaj nie pokażesz na wizażu, że ten piątek 13go jednak okaże się dla was szczęśliwy
No ale dzień się jeszcze nie skończył. Ostatnio urodził się chłopiec więc teraz kolej na dziewczynkę (Twoją![]() ![]()
|
|
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a oto moj mały przystojniacha
![]() ![]()
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W końcu jestem ![]() Kachula, twój przystojniacha jest
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 13:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

Ale wczoraj sobie troszkę ponadrabialiśmy 

a do terminu został tydzień i coś wypadałoby zdecydować
Pozniej juz go nie bolalo (Sab Simplex, takie kuleczki i pol czopka dostal...) ale nie umial sie juz sam uspokoic wiec musialam go zawinac na nalesnika i bylo juz powoli lepiej...taki byl wykonczony i wymeczony...zasnal na mnie i polozylam go do lozeczka...Taki byl zmeczony, ze po karmieniu o 2 zasnal i spal do 7... 

Sama wczoraj sie poryczalam...
)......a i jeszcze sniło Mi sie ze nie mogłamkarmić piersia ,nic nie leciało
tak więc poród zbliża się tip-topami