zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 13:04   #1921
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
MarudexuS widzisz to u mnie do tej pory z tymi pęcherzykami jest nie tak jak przy tradycyjnym PCO
Nie układają się w kręgi wokół jajnika, tylko kilka jest takich luźno rozrzuconych. No i testosteron u mnie jest w porządku
No u mnie tylko jeden jajnik jest klasycznie PCOSowy z wianuszkiem a na drugim też raczej lużno rozrzucone. No ale chodzi mi o to, że w wieku ok 20 lat pewnie już tam pęcherzyki były, a wtedy robiłam usg brzuszne i lekarz nic nie widział. Dopiero "dowcipnie" znaleźli
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:59   #1922
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Ja jakiś rok temu miałam robione USG przez odbyt... Czy takie USG jest w stanie to wykryć?
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:27   #1923
simonee
Zakorzenienie

fifiorek, zapewne na poprawienie cery przepisze Diane lub jakies inne anty... ale najpierw dowiedz sie co ci wyszlo z wynikami

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No koniecznie daj znać co i jak ja zaczynam od 1 dnia cyklu, czyli jakoś niedługo
Ja też wolę naturalne metody, do antyków się strasznie zraziłam, a jak na złość każdy gin chce we mnie Dianę wciskać ... w życiu!
A to trzeba brac od pierwszego dnia cyklu? upssss a ja zaczelam je brac tak po prostu bo nie mam okresu od dluzszego czasu ale poki co mam wrazenie, ze cos sie dzieje, nie wiem jak to okreslic bo to w sumie nie boli a jednak cos czuje ze sie dzieje, uczucie mam tak jak przed okresem, ze troche pobolewa/kłuje brzuch, ale bez owocnie-brak okresu :/ mam nadzieje ze te tabletki troche wspomoga moja "kobiecosc"
Odnosnie anty to ja przestalam brac bo mialam bardzo bolesne okresy, juz nie dawalam rady i powiedzialam dosc! po odstawieniu mialam nieregularnie 4 miesiaczki a pozniej cisza :/ i ta cisza trwa:/ wrrryyy

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2009-11-12 o 16:18
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:43   #1924
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
A to trzeba brac od pierwszego dnia cyklu? upssss a ja zaczelam je brac tak po prostu bo nie mam okresu od dluzszego czasu ale poki co mam wrazenie, ze cos sie dzieje, nie wiem jak to okreslic bo to w sumie nie boli a jednak cos czuje ze sie dzieje, uczucie mam tak jak przed okresem, ze troche pobolewa/kłuje brzuch, ale bez owocnie-brak okresu :/ mam nadzieje ze te tabletki troche wspomoga moja "kobiecosc"
Odnosnie anty to ja przestalam brac bo mialam bardzo bolesne okresy, juz nie dawalam rady i powiedzialam dosc! po odstawieniu mialam nieregularnie 4 miesiaczki a pozniej cisza :/ i ta cisza trwa:/ wrrryyy
Nie przejmuj się, to nie jest jakiś straszny wymóg czy coś. Można nie od 1 dnia, zwłąszcza, jak nie masz okresów. Po prostu tak jest zalecane, nie wiem, moze jakoś lepiej organizm reaguje jak ma od 1 dnia?
W każdym razie ponieważ ja mam w miarę regularne cykle ostatnio (dopiero parę lat po antykach) zdecydowałam sobie poczekać mam już paczuszkę i w najbliższych dniach zaczynam

No i ciekawa jestem jak efekty, skoro coś czujesz tzn coś się dzieje, może właśnie dzięki niemu wrócą Ci normalne cykle

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Ja jakiś rok temu miałam robione USG przez odbyt... Czy takie USG jest w stanie to wykryć?
A tego to ja nie wiem, bo nie miałam
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:25   #1925
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś dziewicą to prawdopodonie USG będziesz miec przez odbyt (chociaz mi kiedys gin probował przez pochwę, mimo, że byłam dziewicą. Pytał się czy używam tamponów Jednak trochę bolało, więc stwierdził, że przez odbyt też może byc.) Więc myślę, że można to wykryc przez takie USG, gdyz u mnie wlasnie po takim stwierdzono PCO...
A tak w ogóle to ja tez wrocilam dzis ze szpitala, tyle ze wynikow jescze nie mam... i trochę się stresuję... Ale za to wybadali mnie na wszystkie strony
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:48   #1926
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

ja tam miałam USG ,,dowcipnie" - zero bólu - bardziej boli badanie wziernikiem. A USG zadna straszna sprawa - na swoj sposob moze to byc ... smieszne przezycie - bynajmniej tak bylo u mnie z moim lekarzem heheheh
Stary 2009-11-12, 20:00   #1927
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Zgadzam się, że generalnie nie boli tzn. nie jest to miłe uczucie, ale da się przeżyc. Ale dla własnego zdrowia warto

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 20:09   #1928
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

ja już nie wiem... niby miałąm to usg robione przez odbyt rok temu i niby było wszystko ok. sama nie wiem czy ten mój lekarz jest dobry czy nie dobry ech...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:26   #1929
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Droga caroline_1988 ja tez mialam rok temu robione USG przez odbyt i tez "niby" wszystko bylo ok... a jak poszlam do ginekologa- endokrynologa (i w sumie to przez przypadek) to powiedział, ze prawdopodobnie mam PCO... i zlecil ponowne badania i USG. I juz się w zasadzie "przeniosłam" do niego. Powiedział mi tez, ze PCO jest tak naprawdę bardziej związane z endokrynologią niż ginekologią. I szczerze? Tez myslałam, że moja poprzednia gin jest w porządku... ale cieszę się, że trafiłam własnie do tego gin- endokrynologa, bo prawdopodobnie nadal nie wiedziałabym, że mam PCO SZOK!
Na Twoim miejscu udałabym się własnie do ginekologa- endokrynologa (jesli masz taką możliwosc )

PS: jesli jestes rocznik 88 to mamy tyle samo lat
Stary 2009-11-13, 07:03   #1930
sanderinka
Zakorzenienie

Witam Przeglądam forum ogolnie i widzę ciekawy watek mozna się dołaczyć ??

Jesli o mnie chodzi.... przez ok poł roku nie mogłam zajść więc poszłam do gina zeby sie tylko sprawdzic co jest nie tak no i wyszło miałam za duże jajniki, koleżanka własnie na forum mnie zapytała czy nie mam przypadkiem PCOS... Oczytałam sie na ten temat okropnie dużo ale na szczescie to chyab nie to bylo ... USG miałam robione chyba co tydzien/ dwa... najpierw gin zobaczył jakieś pęcherzyki wokół prawego jajnika a potem torbiel która się jakos sama "stworzyła" pomimo brania Diany potem miałam mieć robiona laparoskopie ale na szczeście torbiel sama pękła no i do tej pory tydzien w tydzien USG itp. Ostatnio tez mi sie @ spozniła caly miesiac w kazdym razie test negatywny byl i dopiero Luteina zadziałała Teraz juz 2 cykl starań Jeśli mogę się podzielić "wraźeniami" z chęcią częściej bedę zaglądać do was pozdrawiam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:24   #1931
azakowana
Zakorzenienie

Zaglądaj zaglądaj Będziemy sie razem wspierać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 11:52   #1932
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
PS: jesli jestes rocznik 88 to mamy tyle samo lat
Ja też jestem z '88. Rozumiem, że wy też na razie dzieci nie planujecie?
Stary 2009-11-13, 11:56   #1933
azakowana
Zakorzenienie

Kurcze ale Wy wszystkie młodziutkie jesteście
Stary 2009-11-13, 12:15   #1934
simonee
Zakorzenienie

Dobrze jest sie wspierac , tym bardziej, ze wszystkie mamy podobny problem i swietnie rozumiemy swoje sytuacje

Dziewczyny mam pytanie, czy jak bralyscie tabl anty to przytylyscie?
lub jak bralyscie inne tabl (na pco) ?? Czy majac PCO macie problemy z waga? -ponoc to ma zwiazek, wiec pytam z ciekawosci.

Co do gin tez sie zgadzam, ze najlepiej isc do gin-endokrynologa, ja zanim sie w ogole dowiedzialam, ze mam PCO mialam 7 roznych gin i zaden mi o tym nie powiedzial tylko przepisywal anty i to wszystko dopiero 7lekarz jak ze mna porozmawial, powiedzial mi co podejrzewa i zlecil badania, byl zdziwiony, ze do tej pory zaden lekarz nie zlecil zadnych badan :/ -w koncu kase latwo zgarnac niz wysilic sie i pomoc... dobrze ze nie kazdy lekarz taki jest...
ps. ja jestem 81
Stary 2009-11-13, 12:27   #1935
azakowana
Zakorzenienie

simonee to tak jak ja - też 81 - grudzień
Ja mam problemy z waga od 14 roku życia gdy przytyłam w ciągu jednego miesiąca 35 kg - po encortonie. Także ciężko u mnie powiedzieć, ze to od PCO czy tarczycy (bo mam jeszcze Hashimoto). W tej chwili jestem na diecie odchudzającej i idzie mi całkiem nieźle Przez dwa miesiące schudłam 5 kg. Mogłoby być więcej ale tak też jest dobrze
Stary 2009-11-13, 13:17   #1936
simonee
Zakorzenienie

azakowana ja bedac nastolatka bylam raczej szczupla, tylko ze ja mialam problemy z dojrzewaniem pamietam jak w 8kl wszystkie moje kolezanki mialy piersi i miesiaczke tylko nie ja jedna juz w tedy mialam skierowanie do gin dzieciecego ale nie zgodzilam sie i nie poszlam. Dopiero w wieku 17lat dostalam okres, nie przejmowalam sie, ze byl nieregularny bo to normalne, ale w wieku 18l lekarz przepisal mi anty i wtedy sie zaczelo tak szybko tylam ze porobily mi sie rozstepy na posladkach, biodrach, udach i piersiach, bylam gruba kulka i ciezko mi bylo zbic kg teraz jak ogladam zdjecia to jestem w szoku!! dopiero ok 23r zycia odstawilam cilest i zaczelam chudnac bardzo powoli a moje okrest staly sie w miare regularne(jesli moge to tak nazwac) bo mialam co 1,5mies no ale mialam... i bylam tak glupia ze w wieku 26 znow zaczelam brac cilest i co? znow to samo, juz raczej sie nie zgodze brac tabl anty ((
odnosnie tarczycy to 3tyg temu mialam robione badania na hormony tarczycy i wszystko mam w normie...
moja waga bez brania anty jest ok 57/165 a jak bralam cilest to przybywalo mi do 62 i u mnie te kg zawsze widac. Jak odstawilam anty to w przeciagu 5m-cy schudlam 5kg
W lutym bylam na probnej diecie, przepisana przez dietetyka i bylam zadowolona, skuteczna bez efektu jojo
Jak na moje oko to powiem Ci ze szybko tracisz na wadze! nie szalej! lepiej po malu i skutecznie niz szybko z efektem jojo jesli masz tracic 2,5kg miesiecznie to nie przekraczaj tego, badz tylko wytrwala a dopniesz celu ja od pon zaczynam bardziej zwracac uwage na to co jem i w jakich ilosciach bo jak bede zajadac stres to znow przytyje a tego nie chce, jeszcze dodam do tego cwiczenia na brzuch i na lato figura modelki hehehe no chyba, ze wczesniej wykielkuje mi fasolka w brzuchu
Stary 2009-11-13, 13:29   #1937
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaglądaj zaglądaj Będziemy sie razem wspierać

Cytat:
Kurcze ale Wy wszystkie młodziutkie jesteście
taaaa tylko Ty niby taka stara ??

Cytat:
Dobrze jest sie wspierac , tym bardziej, ze wszystkie mamy podobny problem i swietnie rozumiemy swoje sytuacje

Dziewczyny mam pytanie, czy jak bralyscie tabl anty to przytylyscie?
lub jak bralyscie inne tabl (na pco) ?? Czy majac PCO macie problemy z waga? -ponoc to ma zwiazek, wiec pytam z ciekawosci.

Co do gin tez sie zgadzam, ze najlepiej isc do gin-endokrynologa, ja zanim sie w ogole dowiedzialam, ze mam PCO mialam 7 roznych gin i zaden mi o tym nie powiedzial tylko przepisywal anty i to wszystko dopiero 7lekarz jak ze mna porozmawial, powiedzial mi co podejrzewa i zlecil badania, byl zdziwiony, ze do tej pory zaden lekarz nie zlecil zadnych badan :/ -w koncu kase latwo zgarnac niz wysilic sie i pomoc... dobrze ze nie kazdy lekarz taki jest...
ps. ja jestem 81
ja to miałam te pecherzyki ktore mi potem sie zrobiły w torbiel brałam Diane 35 i Yasminelle po dianie to mialam takie nastroje ze kazdy ode mnie uciekał gdzie pieprz rośnie :brzyda l: i mnie ze tak powiem piersi bolały ogolnie nieprzyjemnie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-11-13, 13:46   #1938
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
azakowana ja bedac nastolatka bylam raczej szczupla, tylko ze ja mialam problemy z dojrzewaniem pamietam jak w 8kl wszystkie moje kolezanki mialy piersi i miesiaczke tylko nie ja jedna juz w tedy mialam skierowanie do gin dzieciecego ale nie zgodzilam sie i nie poszlam. Dopiero w wieku 17lat dostalam okres, nie przejmowalam sie, ze byl nieregularny bo to normalne, ale w wieku 18l lekarz przepisal mi anty i wtedy sie zaczelo tak szybko tylam ze porobily mi sie rozstepy na posladkach, biodrach, udach i piersiach, bylam gruba kulka i ciezko mi bylo zbic kg teraz jak ogladam zdjecia to jestem w szoku!! dopiero ok 23r zycia odstawilam cilest i zaczelam chudnac bardzo powoli a moje okrest staly sie w miare regularne(jesli moge to tak nazwac) bo mialam co 1,5mies no ale mialam... i bylam tak glupia ze w wieku 26 znow zaczelam brac cilest i co? znow to samo, juz raczej sie nie zgodze brac tabl anty ((
odnosnie tarczycy to 3tyg temu mialam robione badania na hormony tarczycy i wszystko mam w normie...
moja waga bez brania anty jest ok 57/165 a jak bralam cilest to przybywalo mi do 62 i u mnie te kg zawsze widac. Jak odstawilam anty to w przeciagu 5m-cy schudlam 5kg
W lutym bylam na probnej diecie, przepisana przez dietetyka i bylam zadowolona, skuteczna bez efektu jojo
Jak na moje oko to powiem Ci ze szybko tracisz na wadze! nie szalej! lepiej po malu i skutecznie niz szybko z efektem jojo jesli masz tracic 2,5kg miesiecznie to nie przekraczaj tego, badz tylko wytrwala a dopniesz celu ja od pon zaczynam bardziej zwracac uwage na to co jem i w jakich ilosciach bo jak bede zajadac stres to znow przytyje a tego nie chce, jeszcze dodam do tego cwiczenia na brzuch i na lato figura modelki hehehe no chyba, ze wczesniej wykielkuje mi fasolka w brzuchu
Odchudzam sie racjonalnie Już to przechodziłam kilka razy. Powinnam chudnąć około 4 kilo na miesiąc przy tej diecie - to jest najlepiej. Tak mi powiedziała moja dietetyczka.
Ja niestety ważę baaardzo dużo i jak schudłam te 5 kilo to w ogóle tego nie widać po mnie niestety. Będzie widać jak schudnę z 15 -20.
A mam do schudnięcia 35 kg.
Stary 2009-11-13, 13:52   #1939
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Ja też jestem z '88. Rozumiem, że wy też na razie dzieci nie planujecie?
Ja na razie nie, ale w przyszłosci bardzo chciałabym Z resztą nie mam na razie z kim "ziścic" moich planów, bo nie mam TŻa
Obecnie jestem na 3 roku studiów, więc myślę, że o dzidziusiu pomyślę za jakies 5- 6 lat najwcześniej Tylko boję się, czy to nie będzie za poźno...

Cytat:
bylam tak glupia ze w wieku 26 znow zaczelam brac cilest i co? znow to samo, juz raczej sie nie zgodze brac tabl anty ((
Właśnie dziewczyny powiedzcie jak to jest? Bo z tego co czytałam, to PCO własnie mozna "zaleczyc" tabletkami anty... i nie ma innych sposobów? Czy to prawda, że anty szkodzą? Bo z tego, co czytam to zdania są baaaardzo podzielone i już nie wiem, komu wierzyc...
Mi się wydaje, że w dzisiejszych czasach już nie są aż tak szkodliwe jak np.10 lat temu... Ja nigdy ich nie brałam, ale myślę, że teraz mi je lekarz przepisze. Bo nie chcę na razie miec dzieci, więc żeby się nie tworzyły nowe pęcherzyki to zapewne dostanę tabl anty...

Edit: Ja nie mam nadwagi, chociaż do chudzielców też nie należę Przy wzroście 158 cm mam 53 kg.

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2009-11-13 o 14:01
Stary 2009-11-13, 14:01   #1940
sanderinka
Zakorzenienie

azakowana

hmmm... widze ze Ty z Ostrowca ?? ooo ja mam do ostrowca chyba 30 czy 40 km

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Ja na razie nie, ale w przyszłosci bardzo chciałabym Z resztą nie mam na razie z kim "ziścic" moich planów, bo nie mam TŻa
Obecnie jestem na 3 roku studiów, więc myślę, że o dzidziusiu pomyślę za jakies 5- 6 lat najwcześniej Tylko boję się, czy to nie będzie za poźno...

Właśnie dziewczyny powiedzcie jak to jest? Bo z tego co czytałam, to PCO własnie mozna "zaleczyc" tabletkami anty... i nie ma innych sposobów? Czy to prawda, że anty szkodzą? Bo z tego, co czytam to zdania są baaaardzo podzielone i już nie wiem, komu wierzyc...
Mi się wydaje, że w dzisiejszych czasach już nie są aż tak szkodliwe jak np.10 lat temu... Ja nigdy ich nie brałam, ale myślę, że teraz mi je lekarz przepisze. Bo nie chcę na razie miec dzieci, więc żeby się nie tworzyły nowe pęcherzyki to zapewne dostanę tabl anty.

ponoć mozna... ja mialam te pecherzyki wokół jajnika i brałam Diane... tez nie chcialam barac ale jesli mialam do wybory jakies zabiegi albo wogole brak dziecka to wolalam juz brac ... tabletki anty ja tez bralam bo mialam za duze jajniki ...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-11-13, 14:02   #1941
azakowana
Zakorzenienie

Sanderinka z Ostrowca pochodzę ale na studia wyjechałam do Krakowa a potem z wtedy jeszcze narzeczonym a teraz już mężem przeprowadziliśmy się do Gorlic skąd on pochodzi
A Ty skąd dokładnie?
Stary 2009-11-13, 14:05   #1942
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka z Ostrowca pochodzę ale na studia wyjechałam do Krakowa a potem z wtedy jeszcze narzeczonym a teraz już mężem przeprowadziliśmy się do Gorlic skąd on pochodzi
A Ty skąd dokładnie?

ja pochodze z okolic Puław a mieszkam w Lipsku teraz

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-11-13, 14:05   #1943
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Ja też ze świętokrzyskiego jestem
Stary 2009-11-13, 14:07   #1944
azakowana
Zakorzenienie

No tośmy sie zgadały
A skąd dokładnie?
Stary 2009-11-13, 14:18   #1945
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ze świętokrzyskiego jestem

o a skad ?? ja to mazowieckie ale do ostrowca niedaleko

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-11-13, 15:13   #1946
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć dziewczyny - dopisuję się jeżeli można.
Stara ze mnie weteranka w staraniach, a od dzisiaj znam przyczynę mojej niepłodności - choroba PCO...
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 15:17   #1947
azakowana
Zakorzenienie

Serduszkowata witaj
A czemu weteranka?
Stary 2009-11-13, 15:30   #1948
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też w przyszłości bardzo bym chciała. Uwielbiam dzieci, chociaż na razie wizja ich posiadania jest dla mnie abstrakcyjna. Tym bardziej, że również nie mam z kim ich mieć. I też studiuję na 3 roku. I też boję się, co będzie jak za kilka lat zdecyduję się na dziecko.

Dowiedziałam się o moim pco po wizycie u endo-gina. Wcześniej byłam u trzech ginekologów (jeden zrobił badania), ale niczego nie wykryli.
A moja "tułaczka" po gabinetach ginekologicznych rozpoczęła po 3 latach bezowocnej walki z okropnym trądzikiem. Teraz minęły już kolejne 3 lata i z cerą dzięki gin-endokrynologowi jest lepiej. I wiem skąd to wszystko...

Na wadze niestety przybyło mi 15 kg w przeciągu roku. Po źle dobranych tabletkach. Przy tych które obecnie stosuję - nie. Na liczniku mam 65kg, przy 165 cm wzrostu. Lekarz usilnie nakazuje mi zrzucenie wagi (otyłość brzuszna), ale nie jest łatwo, bo ze mnie leń i nie chce mi się ćwiczyć. Teraz się zawzięłam i mam nadzieję, że do wiosny (maj) zrzucę 10 kg.
Stary 2009-11-13, 16:17   #1949
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Ja też w przyszłości bardzo bym chciała. Uwielbiam dzieci, chociaż na razie wizja ich posiadania jest dla mnie abstrakcyjna. Tym bardziej, że również nie mam z kim ich mieć. I też studiuję na 3 roku. I też boję się, co będzie jak za kilka lat zdecyduję się na dziecko.

Dowiedziałam się o moim pco po wizycie u endo-gina. Wcześniej byłam u trzech ginekologów (jeden zrobił badania), ale niczego nie wykryli.
A moja "tułaczka" po gabinetach ginekologicznych rozpoczęła po 3 latach bezowocnej walki z okropnym trądzikiem. Teraz minęły już kolejne 3 lata i z cerą dzięki gin-endokrynologowi jest lepiej. I wiem skąd to wszystko...

Na wadze niestety przybyło mi 15 kg w przeciągu roku. Po źle dobranych tabletkach. Przy tych które obecnie stosuję - nie. Na liczniku mam 65kg, przy 165 cm wzrostu. Lekarz usilnie nakazuje mi zrzucenie wagi (otyłość brzuszna), ale nie jest łatwo, bo ze mnie leń i nie chce mi się ćwiczyć. Teraz się zawzięłam i mam nadzieję, że do wiosny (maj) zrzucę 10 kg.
jak Cie do tej pory leczyli? chodzi mi o leczenie u aktualnego gin
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 17:39   #1950
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
No tośmy sie zgadały
A skąd dokładnie?
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
o a skad ?? ja to mazowieckie ale do ostrowca niedaleko
Napisałam na priv, nie chcę się za bardzo "publiczyć", bo pochodzę z mniejszego miasteczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości