|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Ja w pierwszej ciąży to w 6 miesiącu miałam ubranka już posegregowane i większość rzeczy zakupionych
Teraz gdyby nie to, że boję się, że mogę urodzić wcześniej to bym jeszcze się nie stresowała.---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Muszę z nią pogadać o tym praniu
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny na dzisiaj juz się z Wami żegam
Mąż już jedzie z pracy, obiadek wstawiony: dziś ćwirtki kurczaka z piezarkami z piekarnika, ziemniaczki z wody i surówka z czerwonej kapusty Pychota
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam dla 1 synka Jedo Bartatinę i wersja z gondolą była super, ale spacerówka za wąska, więc ją sprzedałam. Bardzo fajnie się bujała i gondola była duża. Koleżanka też ją miała i też sprzedała jak musiała się przesiąść do spacerówki. Za nową bez fotelika zapłacisz około 1000zł. Acha i pooglądaj dokładnie stelaż, bo z mojego po 7,5 miesiącach użytkowania zaczęła farba schodzić.
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Ula trzymaj się!
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Kocurazab-co do pensji to nie wiem dokładnie,ale od koleżanek wiem, że ta pensja jest marna, czyli pewnie nam wszystko poodcinają jak będziesz coś na ten temat wiedzieć, to napisz. I jak jestem teraz na zwolnieniu, a byl 11, będą święta to oni mi to doliczą do macierzyńskiego?w jakiej szkole uczysz i czego? |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted kurcze ja robiłam krzywa juz któryś raz i nigdy się tak fatalnie nie czułam
to pewnie przez to, ze tu pisałam, ze czuje sie dobrze ![]() ale poważnie to ciągle mnie męczy zoładek, jelita i w dodatku nerwobóle w przeróznych miejscach od okolicy serca po nerki . Odkąd przyszłam to ciągle leże. Powoli przechodzi ale mam złe przeczucia co do wyników ![]() ula dobrze, ze pojechaliście ![]() kasya no to cena dobra ![]() ide zjesc jakąs kolację bo nie chce jesc pozniej
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn a Pysiolinka nadal nia jest ?
No i teraz masz byc typowym kanapowcem Ula to niedobrze...lez i wstawaj tylko do wc !! Diphergan to dosc silny lek...dziwne, ze kazali Ci go brac 3 x dziennie....koniecznie zapytaj o to swojego gina Judi_l jak tylko dostane, to napisze o ile sie zalapalam....Mamaidy popros Kupilam dzis w Leclerku pieluchy Huggies 90szt. za 39,90 + gratis paczka mokrych husteczek |
|
|
|
#2198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje kochane psiapsiółki były , pogadaliśmy i pozmywały mi naczynia po obiedzie jutro rano ma teściowa przyjść i zacząć sprzątać co w poniedziałek rozwaliłam , a sądzę ze ze 4 dni jej to zajmie ![]() może robić to tylko w weekend bo w tygodniu zajmuje się wnuczką . najpierw zrobi porządki z ciuchami a potem bierzę się z moim mężem za malowanie ( ale wcześniej musi z łuku drzwi wykuć) a ja sobię leże , wstaję tylko do łazienki i po coś do kuchni , bo mąż w garażu pracuje i powiem wam że zaczyna mnie ta bezsilność powoli dobijać chciałabym dziś zobaczyć w TV "na dobre i na złe" ale nie wiem czy dotrwam , już mi oczka klapują
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
Ula to mamy tyle samo leżenia. Ja już od miesiąca leżę, powoli się przyzwyczaiłam, tylko że u mnie jeszcze jest 3 latek i nie zawsze w 100% da się leżeć. Damy radę
|
#2201 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() USG mam na 7 grudnia...to zobaczymy.... Mam nadzieję że Pysiolinka nadal nie ma siurka ....bo już mam troszkę różowych ciuszków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już ustawiłam nagrywanie....obejrzymy z mężem jak Kuba będzie spał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-13 o 19:19 |
||||||
|
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracuję w SP. Obecnie mam oddział zerowy. |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
No ja już po ostatnim zastrzyku
i teraz sobie leżę.Dzięki wam dziewczynki za wsparcie z powodu babci A ja czekam aż mąż mi przelew zrobi, bo do tego taki szybki jak i do sprzątania, i zakupy przez neta muszę zrobić to co mi brakuje. Przecież nie wiadomo kiedy maluch będzie chciał wyjść w końcu ![]() Prania dziecięcego zostały 3 więc jutro będzie skończone. Teraz czekać na siostrę aż przyjdzie wyprasować
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
na koncu strony jest kupon rabatowy (20%) na pieluszki Huggies ( Tesco ) - promocja do 31.12.2009 http://www.pieluszki.pl/htmlcontent/id/23
|
|
|
|
#2205 | |||
|
Zadomowienie
|
Posprzątane-uff
Cytat:
![]() KarmazynowyKamyk kciuki pracusiu ![]() addicted to wizaz w "będę mamą" jest artykuł: obróć się maleństwo. Opisano co można zrobić aby dzidzia się przekręciła Cytat:
![]() Cytat:
mamaidy ja bym jej powiedziała, a jeżeli to "dobra" koleżanka to jeszcze poprosiłabym ją o prasowanie ![]() ----------------- Nie mamy nic w lodówce, wszyściutko się pokończyło i wypadałoby pojechać na szybkie zakupki, a po tym sprzątaniu taaaak mi się nie chce
|
|||
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia przykro mi
Ostatnio widzę,że ciągle komuś ktoś umiera...Ula wspaniale,że wszystko dobzre się skończyło no i, że nie zbagatelizowaliście tych dolegliwości!!! A koleżanki i teściowa wspaniale sie zachowały Pozazdrościć... Ja miałam dziś kolejny kiepski dzień pzrez siostre i mamę... z ich strony to mogę liczyć tylko na zarzuty i stwierdzenie, że ciąża to nie choroba i, że jestem nieużyta skoro nie chciałam siostrze lecieć po awizo. Niby gadam z matka ale co do ojca na mnie nagadała to już nie cofnie... a co siostra namieszała- masakra... klapy na oczach... Nie będę o tym już truła wiem, że nic to mi nie da i nie zmieni:\ |
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale padnieta jestem, ledwo was nadrobilam. Wrocilismy z Opola o 17 i jestem padnieta ze zaraz zmykam do lozeczka. Maz poszedl do pracy a ja walcze ze soba zeby nie zasnac
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobitki ponownie.
Dzisiaj coś smutny dzień mam bo znajoma straciła soje maleństwo .Dzieciaczek o ile tak można nazwać to co miało nim być dzisiaj przestało żyć i musiała usunąć.Tzn nikt jej na siłę nie zmusił,ale w zasadzie nie miała innego wyjścia.Bardzo jej współczuję i trzymam kciuki za kolejną próbę,bo wiem,że podobno o niej myśli Kamyku,w jakim celu rozdzielasz na takie kolorowe kolory pranie?Swoje dorosłe rzeczy też tak pierzesz??Ja rozdzielam na białe i kolorowe.A kolorowe bardzo ciemne piorę razem,a jaśniejsze też razem .Mnie nic nie farbuję,bo białe piorę w 60C a kolor w 40.Obawiasz się zafarbowania,czy to jakiś patent na coś?? Mamaidy,myślisz że koleżanka wpadnie na to aby ubranka wyprać w dzidziusiowym proszku .Ja bym sama wyprała dla pewności
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem...
U gina dzisiaj była masakra... Normalnie w piątki jest pusto, więc sobie na luzie przyszłam na 16...Jak weszłam, to już było 9 kobiet przede mną Pytam się czy one na prenatalne? Nie... Okazało się, że wczoraj było zamknięte... Weszłam dopiero o 18... Co więcej potem się zrobił mały zator na prenatalnym, trzy babki były z mężami i jeszcze jedna sama, do tego tłum pacjentek do gina... Nie miały gdzie siedzieć... Weszłam i mu mówię, że dzisiaj u niego dzikie tłumy, a on na to, że właśnie nie wie co się dzieje... I się mnie pyta ile jeszcze do niego, to mu powiedziałam, że tam jest taki tłum, że nie wiadomo kto do kogo, ale szybko nie wyjdzie do domu... Poza tym wszystko dobrze, mam badać ciśnienie, jakby było większe niż 130/90 to natychmiast dzwonić... Powiedział, że jak mi puchnie tylko jedna stopa, to możliwe, że to po jakimś urazie... Faktycznie, lata temu miałam zwichniętą tą nogę... Zamknięta też jestem na 4 spusty... Śmiał się, że zamiast karpia, to będzie wycieczka na porodówkę...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2009-11-13 o 20:19 |
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie zauważyłam,że tak się mało oddzywasz na forum...
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny poradzcie! chciałam zaplanować jakoś milutko niedzielę.. tak tylko ja i mężuś, a tu pomysłów brak.. przejrzałam juz wszystkie teatry i operę krakowska ale miejsc już dawno nie ma.. myślałam o jakimś wypadzie za miasto, tyle, że dolinę prądnika i popliskie górki znamy już na pamięć.. no i sama nie wiem.. może zakopane? tylko, że wysokie góry odpadają ze względu na niepewną pogodę, a krupówki chyba nie są najwspanialszą atrakcją.. może macie jakieś pomysły na ciekawe spędzenie niedzieli? a może znacie jakieś atrakcje w promieniu tak do 150km od krakowa?? będę wdzięczna za podpowiedz
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia opisałabyś te bóle???chce wiedzieć, kiedy mam interweniować i nie przegapić niebezpiecznej sytuacji, w szczególności, że spina mi się brzuszek,ale nie boli!
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- kamyku a jaka duża już jest Paulinka? ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Dziewczyny jakie plany an wieczór??ja nie wiem czy oglądać garfieda czy jeszcze raz na tvn Tż poszedł myć garki.Miłego wieczorku. Do jutra. |
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za linka wysle małża
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to chyba ten co widziałam, nie przyglądałam się dokładnie, ale wydawał się bardzo fajny i skrętny...
Cytat:
Mnie przestraszył ten opadnięty brzuch... Ale wygląda na to, że jeszcze trochę pochodzę w tej ciąży... ![]() Cytat:
A pranie rozdzielam trochę tak dla zabawy I tak mam tego tyle pralek, że spokojnie mogę sobie podzielić, a i tak upycham na full... Fajnie potem wygląda jak się suszy...
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dzięki
Czytam Was i wogóle ale nie zawsze wiem co napisać, bo jak myślę o mojej rodzinie to zgagi dostaje od razu![]() Ja patrze na "jeszcze raz" |
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamyku,tak też myślałam
.eudaimonia,może Wieliczka?? Ja w weekend kupię proszki i zacznę prać dopiero jak komodę będę miała ,bo nie mam gdzie włożyć tych rzeczy.
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć, bo mnie wykończył ten wieczór w poczekalni u gina... Zresztą jutro bardzo wcześnie wstajemy, bo znowu nas czeka wystawa psów, tym razem w Kielcach...
Dobranoc
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
nic ciekawego w tv!!!ogladam tvn ale ten film już raz widziałam.nuuda
ula dobrze że pojechaliście do szpitala,teraz leż i sie leń. eudaiomia mi sie marzy zakopane bo już nie byłam dobrych pare latek,ale dla was to juz normalne. moze rzeczywiście jakaś knajpka.ja np bardzo chetnie wybralabym sie na jakieś kabareciki na żywo ale u nas nic,może u was czesciej sa.ostatnio zartowałam do tż że pojdziemy na łyzwykamyku ale ten czas leci,czyli za miesiąc juz...... kto wietz jutro sie zabiera za malowanie a ja co mam robić?moglabym coś poprać maluszkowego,ale czeka nas przeprowadzka i wolałabym juz u siebie. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-13 o 20:42 |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie sobie na tą wypowiedz
![]() http://wiadomosci.onet.pl/forum.html...ZvcnVtMDAxLmpz a mój malż tak się wkręcił, ze juz wyszperał kilka kolejnych artykułów i faktów o których nie wspomin się w mediach ![]() ja na bank nie zaszczepie się zadną szczepionka
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-13 o 21:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Teraz gdyby nie to, że boję się, że mogę urodzić wcześniej to bym jeszcze się nie stresowała.
o tym praniu

Mąż już jedzie z pracy, obiadek wstawiony: dziś ćwirtki kurczaka z piezarkami z piekarnika, ziemniaczki z wody i surówka z czerwonej kapusty 

pomóżcie 

jak będziesz coś na ten temat wiedzieć, to napisz. I jak jestem teraz na zwolnieniu, a byl 11, będą święta to oni mi to doliczą do macierzyńskiego?
to pewnie przez to, ze tu pisałam, ze czuje sie dobrze 

skąd ja mogłam wiedzieć zachodząc w ciążę , ze od 1 listopada będę musiała mieć takie zaświadczenie
a właśnie zauważyłam,że tak się mało oddzywasz na forum...