|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
obiad zrobiony i wysprzatane wszystko
ufff![]() jak dziecko grzeczne to trzeba chwalic ![]() Cytat:
witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zaraz i ja zabiore sie za album
|
|||||
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
![]() oby ![]() ja uciekam bo wątek coś dzisiaj i tak zaspany przyszykuję kąpiel młodemu, może wpadnę wieczorkiem, zanim małż wróci a jak dziecię pozwoli.
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
![]() Tomuś spi juz od 18 Oby jescze spał długo bo przychodzi do nas Pan od mebli-bedziemy robic szafe wnekowa,szafke pod dvd, meble do pokoju Malutka i duza polke na ksiazki Wreszcie bedzie porzadek , bo teraz mamy malo mebli i straszny balagan przez to jest. A ze mamy mieszkanie 140 metrow to jest co urządzac
|
|
#4804 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o to duże mieszkanko macie Amelka pospała trochę i dalej marudzi.... |
|
|
|
|
#4805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się wzruszam, jak Kubuś uśmiecha się przy cycu Cytat:
Poszłam na spacer na 2 godziny, jak przyszłam to nakarmiłam Małego, przewinęłam, pobawiłam się z Nim, potem był obiad i jak w końcu udało mi się zasiąść do czytania, to myślałam, że padnę - tyle żeście naskrobały ![]() Czytałam, że odciągacie mleko laktatorem - czemu to robicie? Ja mam laktator, ale przydał mi się jedynie w szpitalu, a teraz nie wiem kiedy miałabym go używać ![]() Uwaga, uwaga! Wróciłam ze spaceru z Kubusiem, a Małż właśnie kończył sprzątać mieszkanie . Sprzątnął całe , bez proszenia , do teraz się nie otrząsnęłam
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykrzese z siebie resztki sił aby założyc wątek ![]() Tak, tak album musi byc _________________________ _______________ Dziewczyny kochane, jeszcze raz przypominam, gdybyscie chciały cos zmienic w liscie lub dopisac to jest ostatni dzwonek ![]() I te mamusie , ktore są chcą byc na liscie ze zdjeciami prosze jak najszybciej podpisac fotki w albumie i oczywiscie dac mi znac ze juz jest to zrobione Ja sobie notuje na karteczce, kto juz ma gotowy album bo potem nie będe miała czasu zaglądac na kazdy profil i patrzec czy album gotowy
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny!!!
Kasiu ![]() eleeri widzę, ze się wczoraj wyspałaś!!! Super nooo ... chociaż nie do ońca, bo jak go kamię to tylko myśle o tym, zeby nie zaczął kiwać główką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam właśnie od koleżanki ze szpitala ... jaki ten jej synuś malutki ... czy Bartosz też taki był ... ehhh kiedy to było ![]() no więc ja wróciłam, a małż wybył na pępkówkę ... jak wróci, albo co gorzej nie wróci ... to go Bartosz śpi, a ja siedzę i grzebię na allegro ... no i delektje się pysznotką ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() Pięknie się spisał!
|
|||
|
|
|
#4808 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Miramej ja odciagalam jak gdzies wychodzilam ale juz tego nie robie bo maly nie chce pic z butelki
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam ład w ciuchach i tak 2 reklamowki mam do tej corki szwagierki -mysle ze sie ucieszy
A porzadek robilam bo w przyszlym tygodniu maja nam garderobe zrobic i trzeba bedzie ciuchy poukladac wreszcie a tak sa upchane bo w malej szafie........ Wercia wstala-zrobila kupsko , wypila mleczko i lezy w lezaczku patrzac na mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:dla męża !!!
|
|
#4810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4811 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zauwazylysmy No napisz choc troche!Cytat:
Zal mi Zuzi, biedactwo ![]() Cytat:
Brawa dla meza ![]() Cytat:
Album stworze w niedziele, dzisiaj nie mam juz sily... Wpadla do mnie przyjaciolka, wlasnie jest w 8 tygodniu ciazy. Jest cala przejeta, pelna pytan i watpliwosci, nie potrafi o niczym innym rozmawiac. Dobrze pamietam ten stan ![]() Kupilam laktator. I butelke Dr. Browna- chyba Mariola i nich pisala- znacie? Wiecie co, Ania dzisiaj powiedziala MAMA. Wiem, ze bylo to zupelnie bezwiedne i niekontrolowane, ale i tak az mi lzy poplynely
|
|
#4812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zaledwie 47m Cytat:
![]() dodatkowo mala miala straszne kolki, wiec kupilam butelki antykolkowe i mialam nadzieje ze mina gdy zacznie z tych butelek jesc, niestety nadal byly ![]() dla meza, spisal sie Cytat:
![]() Cytat:
Zuza tak polubila przewracanie z plecow na brzuszek ze dzis caly dzien cwiczyla, udawalo jej sie nawet raczke wyciagnac spod brzuszka
|
||||
|
|
|
#4813 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim wam dziekuje za slowa otuchy, niestety jutro nadejdzie ten dzien.Dr zasugerowal aby podac mu kroplowke bo moze przez to ze nie jadl i nie pil to dostal wstrzasu hiperglikemicznego, ale po 2h kroplowki stan sie nie poprawil a po badaniu okazalo sie ze zmiany w mozgu za daleko zaszly i na dodatek nie kontaktuje jedno oko...od zwyklego zapalenia ucha takie powiklania.U tamtego weta juz nigdy sie nie zjawie...
Aniu-swietnie ze z takimi wiesciami wrocilas nasze kciuki pomoglyuporam sie z tym.Jeszcze jutro taki stres ze napewno bede palic... Cytat:
![]() za dnia ma tylko 2 drzemki po 40min, chyba ze na spacerze dlugo bym byla no ja juz sie wypowiedzilam.Nie doradzilam ale sie wypowiedzialam Cytat:
a ja cie nie mam chyba w znajomych ![]() ciekawe,ja mialam kilka stron do nadrobienia ![]() Cytat:
Cytat:
Brawa dla Małża ![]() Cytat:
![]() chyba łojtokowe zapalenie skory U weta bylam z Laurka i mezem.Spisala sie dzielnie.Ponad 2h kroplowki psinki byla grzeczniutka i wzbudzala ogromne zainteresowanie. Dobrze ze zaopatrzylam sie w mleko i ciepla wode.Tam wypila i po 18 swoim rytmem padla.Dzis ma dzien bez kapieli bo przelozylam ja i spi w bodziaku i rajtuzkach. Zmykam nastrojona smutkiem dobranoc Tak smiesznie z takim malym szkrabem u weta he he he ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- MASAKRA!!! http://www.pro-test.pl/article_artic...rca%20rur.html !!!Przeczytajcie!!! Wlasnie dostalam na gg ten link rowniez od mlodej mamusi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#4814 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zapraszam no to ja już mykam lulu po takim ciężkim tygodniu marze o relaksującej kapieli i cieplusiej poduszeczce buziaki do poduchy |
|||||
|
|
|
#4815 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smak ujdzie, zresztą bardzo lubię wszelkie ziołowe herbatki, więc zupełnie mi nie przeszkadza ![]() Cytat:
|
|
#4816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
AZS - atopowe zapalenie skóry Naprawde powiedziała MAMA? Mi sie tez tak kiedys wydawało ale sobie przemówiłam do rozsadku ze mi sie tak pzrywidziało Cytat:
Ale teraz juz tej wody nie daje
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dla męża!!Zaraz się zajmę albumem ![]() Mały walczył ostro dzisiaj, nie chciał za chiny ludowe zasnąć mimo, że oczka maleńkie i widać, że spać się chce Ale nieee, woli popłakać i pomarudzić.Wasze dzieci też tak mają?![]() Aha i dane uzupełniam: Bartek, ur 29.08.2009, sn, 2720, 51cm ![]() No i powysyłam Wam zaproszenia co Wy na to? ![]() Pozaprzyjaźniamy się? ![]() Eh coś mi na głowę chyba siadło
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
sweet mi wyślij
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, że niektore mamuski przyszykowały juz zdjecia w albumach, tzn. Czekoladka, Skierka, Gorgulek i Marika.
Czekamy na reszte. Wybierzcie do każdego miesiąca tylko jedno jakies fajne zdjęcie )Uciekam juz do łozka. Leki wzielam, nawet czosnek zjadłam Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie katar. Kuba tez cos charczał ale koleżanka mi doradziła (jej poleciła do lekarka) zebym pokroiła na drobne kawałeczki 3 ząbki czosnku i na jakims małym talerzyku postawiła okok łóżka. Podobno bardzo dobrze przeczyszcza nosek. Naturalny, skuteczny sposób w walce z katarem. Zobaczymy jutro czy coś pomoże. Dobranoc mamuski
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
Nie pisze z wami bo nie mam czasu tak siadać do kompa i pisać na bieżąco. Przeważnie czytam wszystko jak mały zasypia na noc (siedze w pokoju obok i nasłuchuje) a wtedy to bez sensu cokolwiek pisać bo już większość spraw jest obgadana i opowiedziana.
A co u nas? Adrianek jest przekochanym dzieckiem |
|
|
|
#4821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. to ja proszę o umieszczenie na liście moniniteczka (monika, 29lat, Dębica) - 03.08.09 (36t) SN -Damian- (2700g, 50cm)
zmienić się w tornado..... tak nagle.... bez wytłumaczenia..... Damianuś 03.08.09 Ilonka 22.08.12 Edytowane przez moniniteczka Czas edycji: 2009-11-13 o 23:10 |
|
|
|
|
#4822 |
|
Ola-Unhola
|
Dobry wieczór
Wpadam wieczornie właściwie powiedzieć dobranoc ![]() Dzień minął bardzo przyjemnie. Bratowa wpadla ok 11, posiedziałysmy z dziećmi przy filiżance herbatki, potem dłuugi spacerek, po spacerku dzieci w wózkach zostały jeszcze na dworku śpiochy małe , jak się obudziły to do piatej poplotkowałysmy na zmiane karmiąc i przewijając. Śmiesznie tak plotki, karmionko, przewijanko i znowu plotki heheheWy jak zwykle widze, że też się nie nudziłyście. Produkcja stron na najwyższym poziomie ![]() Svinecka, fryzurka bardzo ładna ![]() Eleerii, przepis mam dostać na maila od bratowej (nie pamiętała tak z głowy). Jak tylko będę miała, to przepiszę i tu zamieszczę Miramej, gratuluję Małzonka (och można się rozmarzyć...) ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień Kasiu. Współczuję zmartwień. Ja należę też do osób baardzo zżywaąjcych się ze zwierzętami (nawet po papugach płakałam długo), także wiem co czujesz Aniu, cieszę się, że Twoje obawy się nie potwierdziły Bartoszek zdrowy, tylko troszkę musi poćwiczyć i wszystko będzie idealnie ![]() Majka, witaj Szkoda, że mało zaglądasz. Nawet jak obgadamy "wszystkie" sprawy fajnie by było gdybyś cos skrobnęła Cass, kuruj się, kuruj. Niech choróbsko Cię nie bierze ![]() Jesteś w o tyle "lepszej" sytuacji, że możesz chociaż nafaszerować sie lekami. Także weź co nalezy i walcz ![]() Sweet, witaj Tak jak już napisały Dziewczyny przystawiaj jak najczęsciej oraz nastaw sie pozytywnie, a będzie dobrze Gorgulek, brawa dla małej sportsmenki ![]() Tulli, też z utęsknieniem czekam na coś na kształt słowa Mama, wiem jakie to rozczulające. Pamiętam jak Bartuś swoim cieniutkim głosikiem wymawiał to słowo. ..aż łezka się kręci To tak po krótce, co pamietam. Jestem juz dzisiaj troszkę zmęczona (wczoraj trochę póxno poszłam spać przez to sprzątanie a i wcześnie wstałam), także wybaczcie dziury w pamięci. Buziaczki, życzę spokojnej nocki Ps. Cass, ja utworzę może teraz jak się uda lub jutro dodatkowy album tylko z potrzebnym do listy fotkami ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cass, udało się - już zrobione Dobranoc
|
#4823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak, Wasze kciuki jak zwykle niezastąpione! Pysznotka - to taki placuszek ... bomba kaloryczna ... kruche ciasto, dżem , piana, orzechy, krem ![]() Co do wody to w szoku jestem!!! Cytat:
![]() A w dodatku małż miał urodziny i liczył na małe co nieco ... itroche nie wyszło ![]() Cytat:
... jak Bartosz miał katar - ale dawało czosnkiem w pokoju, nawet po oczach ![]() Cytat:
Cieszę sie, ze u Was wszystko ok! i że Adrianek taki grzeczniutki! ... tfu tfu tfu
|
||||
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
moja panna dopiero zasnela tzn.mam taka nadzieje!! bo usypialam ja 3 razy i za kazdym razem to samo-spi a potem wklada piastke do buzi-nie wiem czy ja tak dziaselka swedza
wczoraj bylo to samo![]() ide sie myc i spac
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wody sama dawalam malej zywca i czasem jej nie gotowalam ![]() Cytat:
![]() lece spac
|
||
|
|
|
#4826 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
wpadaj czesciej jak bedziesz miec chwilea u nas lipa - Eryka rozbolalo ucho, skacze mi po scianach, TZ pojechal do apteki - a Marcel sie budzi co minute i biegam z sypialni do pokoju Eryka w te i z powrotem
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabiegana dziś byłam, chyba dlatego, że mąż w piątki wcześniej z pracy wraca ![]() Zdenerwował mnie dziś, bo nie potrafi zrozumieć, że Antonio ma swój plan dnia i czasami chce go układać pod siebie . Zamiast drzemki o 17 zafundował mu inne atrakcje, a potem Mały płakał tak strasznie przy kąpieli i jedzeniu - ze zmęczenia oczywiście. Poza tym czasami zachowuje się tak, jakby Antonio był z nami od 2 dni, a nie prawie 6 miesięcy , codziennie pyta o to samo, np jak coś zrobić, albo stosuje swoje metody/wynalazki, zupełnie niepotrzebnie , bo są bzdurne i konczą sie płaczem Antosia i niepotrzebną wymianą zdań miedzy nami, a później napiętą atmosferą.Aniu, ogromnie się cieszę, że neurolog nie potwierdził twoich obaw! Svinecko, mam nadzieję, że Erykowi ból ucha przejdzie ![]() Cashmeere, Katarzynko, bardzo wam współczuję z powodu waszych zwierzaków ![]() Majko, co ty? Tzn masz na myśli, że ja wpadając wieczorami piszę bez sensu ![]() ![]() Cass, ja postaram sie naszykować taki album w niedzielę. Jeśli mi się nie uda, to trudno. Ale chyba można edytować taką listę i dopisać kogoś później, jakbym ci dała kiedyś znak? ![]() p4w, nie słyszałam o różnych numerach smoczków trójprzepływowych (ale mogę sie mylić), ale o dwoch rodzajach - tak. Dziurki w trójprzepływowym Aventa to jeden prostokątny rowek i druga mała dziurka, w zależności jak smoczek sie ustawi, tak szybko leci. A np NUK i Dr Brwon's mają dziurkę w kształcie litery Y. Mój Antoś bardzo lubi te z Y, a w szczególności Dr Brown'sa. Tak, ja mam Dr Brown'sa i ja i Antonio bardzo je lubimy. Faktycznie jest więcej mycia, ale zdecydowanie nie nałyka się tyle powietrza podczas picia. Poza tym udało mi się zamówić z Polski te butelki wielofunkcyjne Canpola z łyżeczką, ciekawe czy Antonio zechce... Poza tym zdobyłam polskie różne kaszki Bobovita i parę z Nestle, a także inne harbatki, też przyjdą do mnie na dniach. Nie mam u mnie na wyspie takiego polskiego asortymentu w sklepach niestety. Kaszki angielskie nie są zbyt smaczne, łagodnie mówiąc i Antonio nimi pluje na odleglość, więc muszę trochę postać na rzęsach i coś wynaleźć dla mojego niejadka. Za to wszelkie słoiczki wcina bezproblemowo, szczególnie te z czymś konkretniejszym w środku. Dobranoc
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Puk puk jest tu ktoś???
![]() Dzień doberek Pierwszy razMoja mała się już obudziła i ani myśli o spaniu (a mamusia nie powiem pospała oj pospała by jeszcze chętnie) leży na łóżku koło małża i gada do żyrandola Prubuje założyć ten album, tylko nie bardzo potrafie
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecię obudziło się niedawno i też nie myśli o spaniu Co innego ja.Wiercił sie przez całą noc i czuwałam przy nim.Jestem nietomna![]() Też miałam problemy z albumem, ale pokombinowałam i sie udało.Ty też popróbuj
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Ja również dołączam do klubu. Weronika leży na macie i kombinuje ajak tu coś popsuć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

ufff

, ale jak on tak się uśmiechnął do mnie przy tym cycu, to aż mi się łezka w oku zakręciła

. Sprzątnął całe 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale teraz juz tej wody nie daje