|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III
Cytat:
|
|
#4652 |
|
BAN stały
|
Opłaty detalicznej oraz wysyłkowej można uniknąc zamawiając na biuro regionalnie bądź filie ( mniej niż 100 punktów) ale tam trzeba wybrać jeden produkt z ulotki.
Wydaje mi się że lepiej wziąć jakiś produkt i zamawiać na biuro bo przecież a nóż jakiś klient kupi to od nas ten kosmetyk niż zamawiać do domu i płacić 15 zł diabłu na kapelusz!! |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniołek[*]28.11.2015 Edytowane przez anetka832 Czas edycji: 2009-11-13 o 20:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
A ile razy w ciągu roku są te programy lojalnościowe? I czy wiecie co bedzie w kolejnym programie?
I jeszcze mam pytanie. Jeżeli zapisałabym jakąś dziewczynę pod siebie czyli byłabym jej sponsorem to muszę jej kupić katalogi pierwsze czy to zgłosić gdzieś i dostane za darmo? Bo ja od swojej sponsorki dostałam na początku 10 katalogów... |
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robię tak, że daję 3 katalogi i cennik a resztę jak chce to kupuje sobie już sama |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dostałam od mojej sponsorki 3 katalogi i cennik
|
#4657 |
|
BAN stały
|
już piszę, oczywiście sprawdzone to jest bo robię tak jak nie mam na 100 pp
po prostu mając zamówienie przykładowo na 60 pp, patrzę jakie produkty są w brakach - sprawdzam na swoje biuro, wtedy wpisuję do zamówienia produkt który jest w brakach i "dopisuję" ilość jego PP żeby dobiła do setki.. np. jakaś rzecz za 10 PP to razy 4, wtedy mam 100 PP i nie płacę tych 5 zł, a produkt i tak nie przychodzi bo jest w brakach ![]() a produkt na biuro musimy wziąć bo po podliczeniu system nam "wyłączy" braki czyli wychodzi nam 60 PP a opłaty za przesyłke czyli te 5 zł nie płacimy bo "mieliśmy zamówienie na 100 PP" ale były braki a to nie nasza wina ![]() wiadomo o co chodzi?
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-11-13 o 21:39 |
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłyście to że katalogi są dziwnie skomponowane? Albo jest przewaga perfum albo kosmetyków do makijażu. Zdaża mi się że ktoś chce zamówić puder w kamieniu a w promocji nie ma pudru jest tylko podkład
A w kolejnym katalogu i są 2 w kamieniu i ten sypki pyłkowy i do wyboru do koloru. Tusz Wonder powinien być częściej w promocji bo klientki ostatnio zamawiały u mnie za zapas po 2 tusze
Edytowane przez Nektaryna Czas edycji: 2009-11-13 o 21:53 |
|
|
|
#4659 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ale tych 5 zł Ci wtedy nie liczą |
|
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś widział może czarną torbę za 44,90, która jest na 98 str. katalogu 16? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę to sprawdzałaś na fakturze?
Opłata wysyłkowa to nie jest opłata na biuro i nie da się jej uniknąć. Opłata wysyłkowa jest wtedy, gdy zamawiamy paczkę do domu. Opłata na biuro to 8 zł, jeśli nie chcemy żadnego produktu z tabelki produktów na biuro. Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest nawet, nawet...
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Pani Buka
|
a ja proszę o szczerą poradę.
jestem w 3 etapie programu Witamy, i do ukończenia go z sukcesem brakuje mi sporo, bo jakieś 35 PP. dobiłabym do 100, gdyby nie braki w wodach toaletowych (i ja, i TŻ potrzebujemy) - Divine, Signature, S8... moje sponsorka do mnie wydzwania i strasznie mnie namawia, bym jednak coś pozamawiała jeszcze jutro, bo rabat, portfel, kosmetyk za 1zł i tak dalej. problemy są jednak następujące: 1) nie wiem kiedy usuną mi tą cholerną pustą fakturę (o której wcześniej pisałam), bo jeśli nie usuną, to rabatu i tak mi nie przyznają - na razie nie naliczyli mi -30zł w katalogu 15, termin nieokreślony; 2) w poprzednim katalogu kupiłam trochę rzeczy 'na zapas' i nie mogę się ich pozbyć, na razie nic na tym nie zyskałam :/ koleżanki kupują konkretne rzeczy, jakoś nie chcą nic na zapas... czy sponsorka zyskuje na tym, że ja ukończę ten program? co byście zrobiły na moim miejscu?
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za pierwszym razem zamówiłam na zapas i teraz też bede musiała bo coś słabo dziewczynom podobał się ten katalog Ale ja daje sobie ogłoszenia na gg czy nk w opisie, czasem sprzedam coś po cenach konsultanta. Wiem że na allegro sprzedawać nie mozna. Weź ten konkretny produkt naklej na niego cene i pokaż w pracy czy szkole. Może ktoś się skusi.Ale nie stracisz chyba tego rabatu? To powinni ci go przenieść na następny katalog najwyżej. Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Pani Buka
|
No mam nadzieję że nie stracę, że doliczą mi do następnego zamówienia. Ale jestem wściekła bo usuwanie faktury trwa trzeci tydzień
![]() A które produkty powinny ewentualnie łatwo 'zejść'? Myślałam o tuszu Wonder, podwójnych cieniach Perfect Match i tych duuużych żelach pod prysznic i kremach do rąk z końca katalogu. Ale kurczę gwarancji nie ma żadnej
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Kasiencja zadzwoń do Oriflame jutro i powiedz jaka jest sytuacja z tą fakturą. Przecież takie usuwanie to powinno być pare sekund, jedno kliknięcie a oni zapomnieli albo ktoś tam się leni i bedzie robił wszystko na ostatnią chwilę. Kurcze tylko czy ta infolinia działą w sobotę? To może maila napisz.
Wonderki cieszą się dużą popularnością więc powinny zejść. Ja jak zamawiam na zapas to właśnie kupuje troche żeli pod prysznic, jakieś kremy do rąk. |
|
|
|
#4668 |
|
Pani Buka
|
Pisałam do nich kilka maili to odpowiedź ciągle brzmiała tak samo - oni nie mogą tego zrobić sami, oni muszą skontaktować się z serwerownią w Pradze, bo to problem informatyczny. Potem okazało się, że tam w Pradze są jakieś problemy, i ciągle dostaję odpowiedź że sprawa 'powinna być załatwiona w przeciągu kilku dni'... a ciągle nic
I mam ochotę olać to wszystko.Grr.A czy na infolinię można dzwonić z komórki? Bo ja miałam problem...
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale napewno ci ten rabat nie przepadnie. Najwyżej następnym razem odejmą od faktury. Powinni jakiś bonus jeszcze za to dać. Ale jeszcze 2 dni do końca katalogu więc mogą to naprawić. Ja też nie raz miałam ochotę olać to wszystko. Najgorzej jak są zamówienia a produkty w brakach i punkty sie nie liczą
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to chyba zamówić takie rzeczy które sama zużyjesz jak Ci się nie uda sprzedać. Żele, balsamy, krem, krem do rąk.
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jeśli sponsorce tak zależy, to niech Ci sama dobije .
|
|
|
|
|
#4674 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Gdy się zapisywałam, to ponoć tak było, a potem zmienili sposób naliczania opłaty w systemie, w każdym bądź razie nigdy się to u mnie nie sprawdziło, może spróbuję znowu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przed Świętami perfumy idą jak woda ze względu na prezenty. Jeśli ktoś pilnie potrzebuje tuszu Wonder, to niech zamówi go w cenie normalnej, która po coś przecież została mu przypisana. Nie może być zawsze wszystko w promocji, bo cała "magia promocji" i złudzenie okazyjnej dostępności "luksusowego" kosmetyku by wtedy uleciały. Rozrzucenie promocyjnych produktów z danej serii tematycznej po katalogach zachęca potencjalne klientki do przeglądania każdego w oczekiwaniu na promocję wymarzonego produktu, a przy okazji zamawiania z katalogów pośrednich. Skoro już ktoś ogląda katalog sprawdzając, czy podkład nie jest w promocji, to może sobie zamówić w międzyczasie bazę, potem puder sypki etc... To celowo skonstruowana machina, nastawiona bardziej na sprzedaż marzeń niż produktów.
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Pani Buka
|
Malla
no cóż, siostrę namówiłam właśnie na błyszczyk i odżywkę, sama biorę dwa drobiazgi dla siebie, no i chyba skomponuję właśnie prezent świąteczny, ale eh, nigdy więcej dokładania punktów na siłę ![]() Cytat:
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie może być, a jednak jest. To normalne w korporacjach. Pracując już w paru, zetknęłam się z wieloma podobnymi absurdami.
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Ale jak nie teraz to później dają jej ten rabat. Taki jest regulamin programu witamy i muszą się z niego wywiązać.
|
|
|
|
#4680 |
|
Pani Buka
|
Nektaryna, potem tworzyłam nowe faktury, o innym numerze, i rabatu nie doliczyli właśnie do jednej z tych następnych. Podobno właśnie przez ten błąd
![]() Absurd absurdem, ja się o to będę upominać na pewno. Bo przecież niewykluczone, że gdy złożę zamówienie z katalogu 16, to rabat się też nie naliczy, mało tego, będzie problem z tym prezentem za 1 zł i portfelem... no i przez to, że na tej nieszczęsnej błędnej fakturze jest woda Signature, to teraz nie mogę jej zamówić a TŻ bardzo chciał
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

A w kolejnym katalogu i są 2 w kamieniu i ten sypki pyłkowy i do wyboru do koloru. Tusz Wonder powinien być częściej w promocji bo klientki ostatnio zamawiały u mnie za zapas po 2 tusze

Ale ja daje sobie ogłoszenia na gg czy nk w opisie, czasem sprzedam coś po cenach konsultanta. Wiem że na allegro sprzedawać nie mozna. Weź ten konkretny produkt naklej na niego cene i pokaż w pracy czy szkole. Może ktoś się skusi.