Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 19:45   #4651
Cdz
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Mniemam, że chodzi o opłatę detaliczną.
Dobijasz do 100 pkt produktami w brakach. Pomimo, że w ostatnim etapie ilość punktów zostanie zredukowany do faktycznej liczby punktów produktów dostępnych to system już zamówienie potraktuje jako zwolnione z opłaty detalicznej.

Tak mi to kiedyś tłumaczono, ale głowy nie daje bo nigdy nie musiałam tego próbować.
to chyba też nie to, bo braki mi wyskakują i ZAWSZE liczą mi się punkty tylko tych produktów, które faktycznie dostanę.

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 20:20   #4652
STARLA77
BAN stały

Opłaty detalicznej oraz wysyłkowej można uniknąc zamawiając na biuro regionalnie bądź filie ( mniej niż 100 punktów) ale tam trzeba wybrać jeden produkt z ulotki.
Wydaje mi się że lepiej wziąć jakiś produkt i zamawiać na biuro bo przecież a nóż jakiś klient kupi to od nas ten kosmetyk niż zamawiać do domu i płacić 15 zł diabłu na kapelusz!!
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 20:46   #4653
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
Opłaty detalicznej oraz wysyłkowej można uniknąc zamawiając na biuro regionalnie bądź filie ( mniej niż 100 punktów) ale tam trzeba wybrać jeden produkt z ulotki.
Wydaje mi się że lepiej wziąć jakiś produkt i zamawiać na biuro bo przecież a nóż jakiś klient kupi to od nas ten kosmetyk niż zamawiać do domu i płacić 15 zł diabłu na kapelusz!!
Zamawiając na biuro, wybranie promocyjnego produktu "chroni" przed opłatą wysyłkową, ale 5 zł opłaty detalicznej i tak się płaci ( oczywiście przy zamówieniu poniżej 100pp)

Edytowane przez anetka832
Czas edycji: 2009-11-13 o 20:47 Powód: dopisek
anetka832 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:09   #4654
Nektaryna
Zadomowienie

A ile razy w ciągu roku są te programy lojalnościowe? I czy wiecie co bedzie w kolejnym programie?

I jeszcze mam pytanie. Jeżeli zapisałabym jakąś dziewczynę pod siebie czyli byłabym jej sponsorem to muszę jej kupić katalogi pierwsze czy to zgłosić gdzieś i dostane za darmo? Bo ja od swojej sponsorki dostałam na początku 10 katalogów...
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:20   #4655
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
A ile razy w ciągu roku są te programy lojalnościowe? I czy wiecie co bedzie w kolejnym programie?

I jeszcze mam pytanie. Jeżeli zapisałabym jakąś dziewczynę pod siebie czyli byłabym jej sponsorem to muszę jej kupić katalogi pierwsze czy to zgłosić gdzieś i dostane za darmo? Bo ja od swojej sponsorki dostałam na początku 10 katalogów...

Ja robię tak, że daję 3 katalogi i cennik a resztę jak chce to kupuje sobie już sama Katalogi ZAWSZE kupujesz

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:29   #4656
ola_gie
Zakorzenienie

ja też dostałam od mojej sponsorki 3 katalogi i cennik taka optymalna ilość, bo wiadomo, że jeden sobie zostawi, 2 może już komuś pokazać, a resztę sobie dokupi albo dostanie w zestawie powitalnym (ale ich chyba nie ma jak są akcje rekrutacyjne?)

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:33   #4657
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

już piszę, oczywiście sprawdzone to jest bo robię tak jak nie mam na 100 pp

po prostu mając zamówienie przykładowo na 60 pp, patrzę jakie produkty są w brakach - sprawdzam na swoje biuro, wtedy wpisuję do zamówienia produkt który jest w brakach i "dopisuję" ilość jego PP żeby dobiła do setki.. np. jakaś rzecz za 10 PP to razy 4, wtedy mam 100 PP i nie płacę tych 5 zł, a produkt i tak nie przychodzi bo jest w brakach
a produkt na biuro musimy wziąć bo po podliczeniu system nam "wyłączy" braki czyli wychodzi nam 60 PP
a opłaty za przesyłke czyli te 5 zł nie płacimy bo "mieliśmy zamówienie na 100 PP" ale były braki a to nie nasza wina
wiadomo o co chodzi?

Edytowane przez kolezankaa
Czas edycji: 2009-11-13 o 21:39
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:52   #4658
Nektaryna
Zadomowienie

Zauważyłyście to że katalogi są dziwnie skomponowane? Albo jest przewaga perfum albo kosmetyków do makijażu. Zdaża mi się że ktoś chce zamówić puder w kamieniu a w promocji nie ma pudru jest tylko podkład A w kolejnym katalogu i są 2 w kamieniu i ten sypki pyłkowy i do wyboru do koloru. Tusz Wonder powinien być częściej w promocji bo klientki ostatnio zamawiały u mnie za zapas po 2 tusze

Edytowane przez Nektaryna
Czas edycji: 2009-11-13 o 21:53
Stary 2009-11-13, 21:53   #4659
kolezankaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Mniemam, że chodzi o opłatę detaliczną.
Dobijasz do 100 pkt produktami w brakach. Pomimo, że w ostatnim etapie ilość punktów zostanie zredukowany do faktycznej liczby punktów produktów dostępnych to system już zamówienie potraktuje jako zwolnione z opłaty detalicznej.

Tak mi to kiedyś tłumaczono, ale głowy nie daje bo nigdy nie musiałam tego próbować.

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
to chyba też nie to, bo braki mi wyskakują i ZAWSZE liczą mi się punkty tylko tych produktów, które faktycznie dostanę.
no ale tych 5 zł Ci wtedy nie liczą
Stary 2009-11-13, 22:14   #4660
kashka
Rozeznanie

Czy ktoś widział może czarną torbę za 44,90, która jest na 98 str. katalogu 16? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:16   #4661
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość

no ale tych 5 zł Ci wtedy nie liczą
Naprawdę to sprawdzałaś na fakturze?

Opłata wysyłkowa to nie jest opłata na biuro i nie da się jej uniknąć. Opłata wysyłkowa jest wtedy, gdy zamawiamy paczkę do domu. Opłata na biuro to 8 zł, jeśli nie chcemy żadnego produktu z tabelki produktów na biuro.

Cytat:
Napisane przez Nektaryna
Program jest co 3 katalogi. A raz w roku jest 2-katalogowy program. Więc wychodzi około 5 (mniej więcej).
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:17   #4662
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Czy ktoś widział może czarną torbę za 44,90, która jest na 98 str. katalogu 16? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie
ja widziałam. Wygląda identycznie jak na obrazku Jest nawet, nawet...

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:39   #4663
kolezankaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Naprawdę to sprawdzałaś na fakturze?

Opłata wysyłkowa to nie jest opłata na biuro i nie da się jej uniknąć. Opłata wysyłkowa jest wtedy, gdy zamawiamy paczkę do domu. Opłata na biuro to 8 zł, jeśli nie chcemy żadnego produktu z tabelki produktów na biuro.

Program jest co 3 katalogi. A raz w roku jest 2-katalogowy program. Więc wychodzi około 5 (mniej więcej).
tak po prostu ja tak robię i nie mam tej opłaty
Stary 2009-11-14, 00:18   #4664
kasiencja
Pani Buka

a ja proszę o szczerą poradę.

jestem w 3 etapie programu Witamy, i do ukończenia go z sukcesem brakuje mi sporo, bo jakieś 35 PP. dobiłabym do 100, gdyby nie braki w wodach toaletowych (i ja, i TŻ potrzebujemy) - Divine, Signature, S8... moje sponsorka do mnie wydzwania i strasznie mnie namawia, bym jednak coś pozamawiała jeszcze jutro, bo rabat, portfel, kosmetyk za 1zł i tak dalej.

problemy są jednak następujące:
1) nie wiem kiedy usuną mi tą cholerną pustą fakturę (o której wcześniej pisałam), bo jeśli nie usuną, to rabatu i tak mi nie przyznają - na razie nie naliczyli mi -30zł w katalogu 15, termin nieokreślony;
2) w poprzednim katalogu kupiłam trochę rzeczy 'na zapas' i nie mogę się ich pozbyć, na razie nic na tym nie zyskałam :/ koleżanki kupują konkretne rzeczy, jakoś nie chcą nic na zapas...

czy sponsorka zyskuje na tym, że ja ukończę ten program? co byście zrobiły na moim miejscu?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 00:39   #4665
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a ja proszę o szczerą poradę.

jestem w 3 etapie programu Witamy, i do ukończenia go z sukcesem brakuje mi sporo, bo jakieś 35 PP. dobiłabym do 100, gdyby nie braki w wodach toaletowych (i ja, i TŻ potrzebujemy) - Divine, Signature, S8... moje sponsorka do mnie wydzwania i strasznie mnie namawia, bym jednak coś pozamawiała jeszcze jutro, bo rabat, portfel, kosmetyk za 1zł i tak dalej.

problemy są jednak następujące:
1) nie wiem kiedy usuną mi tą cholerną pustą fakturę (o której wcześniej pisałam), bo jeśli nie usuną, to rabatu i tak mi nie przyznają - na razie nie naliczyli mi -30zł w katalogu 15, termin nieokreślony;
2) w poprzednim katalogu kupiłam trochę rzeczy 'na zapas' i nie mogę się ich pozbyć, na razie nic na tym nie zyskałam :/ koleżanki kupują konkretne rzeczy, jakoś nie chcą nic na zapas...

czy sponsorka zyskuje na tym, że ja ukończę ten program? co byście zrobiły na moim miejscu?
No w tej magi czerwieni sponsorka zyskuje, tam jest chyba taka czerwona torebka jak dwóch konsultantów zrobi 3 etapy. Jak ma 25 konsultantów to aparat cyfrowy a jak 40 to laptopa. Fajnie by było mieć 40stu konsultantów:P

Ja za pierwszym razem zamówiłam na zapas i teraz też bede musiała bo coś słabo dziewczynom podobał się ten katalog Ale ja daje sobie ogłoszenia na gg czy nk w opisie, czasem sprzedam coś po cenach konsultanta. Wiem że na allegro sprzedawać nie mozna. Weź ten konkretny produkt naklej na niego cene i pokaż w pracy czy szkole. Może ktoś się skusi.

Ale nie stracisz chyba tego rabatu? To powinni ci go przenieść na następny katalog najwyżej.

Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu
Stary 2009-11-14, 00:55   #4666
kasiencja
Pani Buka

No mam nadzieję że nie stracę, że doliczą mi do następnego zamówienia. Ale jestem wściekła bo usuwanie faktury trwa trzeci tydzień

A które produkty powinny ewentualnie łatwo 'zejść'? Myślałam o tuszu Wonder, podwójnych cieniach Perfect Match i tych duuużych żelach pod prysznic i kremach do rąk z końca katalogu. Ale kurczę gwarancji nie ma żadnej

Stary 2009-11-14, 01:04   #4667
Nektaryna
Zadomowienie

Kasiencja zadzwoń do Oriflame jutro i powiedz jaka jest sytuacja z tą fakturą. Przecież takie usuwanie to powinno być pare sekund, jedno kliknięcie a oni zapomnieli albo ktoś tam się leni i bedzie robił wszystko na ostatnią chwilę. Kurcze tylko czy ta infolinia działą w sobotę? To może maila napisz.

Wonderki cieszą się dużą popularnością więc powinny zejść. Ja jak zamawiam na zapas to właśnie kupuje troche żeli pod prysznic, jakieś kremy do rąk.
Stary 2009-11-14, 01:09   #4668
kasiencja
Pani Buka

Pisałam do nich kilka maili to odpowiedź ciągle brzmiała tak samo - oni nie mogą tego zrobić sami, oni muszą skontaktować się z serwerownią w Pradze, bo to problem informatyczny. Potem okazało się, że tam w Pradze są jakieś problemy, i ciągle dostaję odpowiedź że sprawa 'powinna być załatwiona w przeciągu kilku dni'... a ciągle nic I mam ochotę olać to wszystko.Grr.

A czy na infolinię można dzwonić z komórki? Bo ja miałam problem...

Stary 2009-11-14, 01:17   #4669
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam do nich kilka maili to odpowiedź ciągle brzmiała tak samo - oni nie mogą tego zrobić sami, oni muszą skontaktować się z serwerownią w Pradze, bo to problem informatyczny. Potem okazało się, że tam w Pradze są jakieś problemy, i ciągle dostaję odpowiedź że sprawa 'powinna być załatwiona w przeciągu kilku dni'... a ciągle nic I mam ochotę olać to wszystko.Grr.

A czy na infolinię można dzwonić z komórki? Bo ja miałam problem...
Tak, ja raz dzwoniłam z komórki.

Ale napewno ci ten rabat nie przepadnie. Najwyżej następnym razem odejmą od faktury. Powinni jakiś bonus jeszcze za to dać. Ale jeszcze 2 dni do końca katalogu więc mogą to naprawić.

Ja też nie raz miałam ochotę olać to wszystko. Najgorzej jak są zamówienia a produkty w brakach i punkty sie nie liczą
Stary 2009-11-14, 07:05   #4670
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
(...) A czy na infolinię można dzwonić z komórki? Bo ja miałam problem...
Na infolinię niestety się nie dodzwonisz z komórki...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 10:12   #4671
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
ja widziałam. Wygląda identycznie jak na obrazku Jest nawet, nawet...
A zaglądałaś może do środka? Ciekawa jestem czy ma podszewkę i jakieś kieszonki.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 11:38   #4672
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A które produkty powinny ewentualnie łatwo 'zejść'? Myślałam o tuszu Wonder, podwójnych cieniach Perfect Match i tych duuużych żelach pod prysznic i kremach do rąk z końca katalogu. Ale kurczę gwarancji nie ma żadnej
Najlepiej to chyba zamówić takie rzeczy które sama zużyjesz jak Ci się nie uda sprzedać. Żele, balsamy, krem, krem do rąk.
Stary 2009-11-14, 12:28   #4673
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiencja zadzwoń do Oriflame jutro i powiedz jaka jest sytuacja z tą fakturą. Przecież takie usuwanie to powinno być pare sekund, jedno kliknięcie a oni zapomnieli albo ktoś tam się leni i bedzie robił wszystko na ostatnią chwilę. Kurcze tylko czy ta infolinia działą w sobotę? To może maila napisz.

Wonderki cieszą się dużą popularnością więc powinny zejść. Ja jak zamawiam na zapas to właśnie kupuje troche żeli pod prysznic, jakieś kremy do rąk.
U mnie Wonder jest w brakach już .

Jeśli sponsorce tak zależy, to niech Ci sama dobije .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 13:34   #4674
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
już piszę, oczywiście sprawdzone to jest bo robię tak jak nie mam na 100 pp
po prostu mając zamówienie przykładowo na 60 pp, patrzę jakie produkty są w brakach - sprawdzam na swoje biuro, wtedy wpisuję do zamówienia produkt który jest w brakach i "dopisuję" ilość jego PP żeby dobiła do setki.. np. jakaś rzecz za 10 PP to razy 4, wtedy mam 100 PP i nie płacę tych 5 zł, a produkt i tak nie przychodzi bo jest w brakach
a opłaty za przesyłke czyli te 5 zł nie płacimy bo "mieliśmy zamówienie na 100 PP" ale były braki a to nie nasza wina
Ja tak robiłam przez kilka katalogów i nigdy NIE uniknęłam opłaty 5 zł
Gdy się zapisywałam, to ponoć tak było, a potem zmienili sposób naliczania opłaty w systemie, w każdym bądź razie nigdy się to u mnie nie sprawdziło, może spróbuję znowu.

Cytat:
Idą Święta, trzeba będzie porobić prezenty, może więc skomponuj jakiś dla mamy, siostry czy przyjaciółki z produktów Oriflame?

Cytat:
Kasiencja zadzwoń do Oriflame jutro i powiedz jaka jest sytuacja z tą fakturą. Przecież takie usuwanie to powinno być pare sekund, jedno kliknięcie a oni zapomnieli albo ktoś tam się leni i bedzie robił wszystko na ostatnią chwilę.
Widać, że masz mało do czynienia z systemami informatycznymi dużej korporacji. Czasem rzecz wydająca się drobnostką może być naprawiona tylko w wyniku kompletnej przebudowy systemu, która może zepsuć inne jego elementy, czasem potrzebna jest interwencja gdzieś dalej, gdzie akurat nie mogą sobie na to pozwolić (vide: informatycy w Pradze), a czasem to po prostu kwestia kasy, której nie opłaca się firmie wyłożyć na zmianę takiej drobnostki.

Cytat:
Zauważyłyście to że katalogi są dziwnie skomponowane? Albo jest przewaga perfum albo kosmetyków do makijażu. Zdaża mi się że ktoś chce zamówić puder w kamieniu a w promocji nie ma pudru jest tylko podkład A w kolejnym katalogu i są 2 w kamieniu i ten sypki pyłkowy i do wyboru do koloru. Tusz Wonder powinien być częściej w promocji bo klientki ostatnio zamawiały u mnie za zapas po 2 tusze
Ale o to właśnie w tym wszystkim chodzi, nie rozumiem Twojego zdziwienia
Przed Świętami perfumy idą jak woda ze względu na prezenty.
Jeśli ktoś pilnie potrzebuje tuszu Wonder, to niech zamówi go w cenie normalnej, która po coś przecież została mu przypisana. Nie może być zawsze wszystko w promocji, bo cała "magia promocji" i złudzenie okazyjnej dostępności "luksusowego" kosmetyku by wtedy uleciały.
Rozrzucenie promocyjnych produktów z danej serii tematycznej po katalogach zachęca potencjalne klientki do przeglądania każdego w oczekiwaniu na promocję wymarzonego produktu, a przy okazji zamawiania z katalogów pośrednich. Skoro już ktoś ogląda katalog sprawdzając, czy podkład nie jest w promocji, to może sobie zamówić w międzyczasie bazę, potem puder sypki etc...
To celowo skonstruowana machina, nastawiona bardziej na sprzedaż marzeń niż produktów.
Stary 2009-11-14, 13:45   #4675
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Na infolinię niestety się nie dodzwonisz z komórki...
Ja raz dzwoniłam na pewno bo kurier mi przywiózł uszkodzoną paczkę. Tylko nie wiem czy na nr 0-801 122 000 czy (22) 458 02 00.
Stary 2009-11-14, 13:59   #4676
kasiencja
Pani Buka

Malla

no cóż, siostrę namówiłam właśnie na błyszczyk i odżywkę, sama biorę dwa drobiazgi dla siebie, no i chyba skomponuję właśnie prezent świąteczny, ale eh, nigdy więcej dokładania punktów na siłę

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Widać, że masz mało do czynienia z systemami informatycznymi dużej korporacji. Czasem rzecz wydająca się drobnostką może być naprawiona tylko w wyniku kompletnej przebudowy systemu, która może zepsuć inne jego elementy, czasem potrzebna jest interwencja gdzieś dalej, gdzie akurat nie mogą sobie na to pozwolić (vide: informatycy w Pradze), a czasem to po prostu kwestia kasy, której nie opłaca się firmie wyłożyć na zmianę takiej drobnostki.
no więc co w takim razie? niby drobnostka, ale przecież muszą mi to zrobić prędzej czy później....

Stary 2009-11-14, 14:01   #4677
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Taki błąd jak usunięcie faktury nie powinien być aż tak wielkim problemem nie do zlikwidowania. A mogą po prostu tą fakture olać i dać kolejny rabat do następnej faktury to chyba nie jest problem. Nie może być tak że ktoś jest pokrzywdzony bo firma ma błedy w systemie.
Stary 2009-11-14, 14:08   #4678
Malla
Nie depcze krokusów

Nie może być, a jednak jest. To normalne w korporacjach. Pracując już w paru, zetknęłam się z wieloma podobnymi absurdami.
Stary 2009-11-14, 14:12   #4679
Nektaryna
Zadomowienie

Ale jak nie teraz to później dają jej ten rabat. Taki jest regulamin programu witamy i muszą się z niego wywiązać.
Stary 2009-11-14, 14:19   #4680
kasiencja
Pani Buka

Nektaryna, potem tworzyłam nowe faktury, o innym numerze, i rabatu nie doliczyli właśnie do jednej z tych następnych. Podobno właśnie przez ten błąd

Absurd absurdem, ja się o to będę upominać na pewno. Bo przecież niewykluczone, że gdy złożę zamówienie z katalogu 16, to rabat się też nie naliczy, mało tego, będzie problem z tym prezentem za 1 zł i portfelem... no i przez to, że na tej nieszczęsnej błędnej fakturze jest woda Signature, to teraz nie mogę jej zamówić a TŻ bardzo chciał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości