|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Kropeczko a jak się dzisiaj czujesz ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Wytrzymasz, musisz.
![]() Czy ja dobrze rozumiem, że jesteś ponownie w ciąży? Można gratulować teściku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
kropus
tescik pozytywny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Lepiej. Ucisk mniejszy.
![]() Absurdalna sytuacja, ale doczytałam wczoraj wieczorem, że ucisk powoduje nie tylko macica i parcie malucha na pęcherz czy szyjkę, ale i pełne jelita. A ja mam problemy w tym temacie. ![]() Muszę jeszcze po jogurt skoczyć, a tak mi się nie chce... ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Dobrze będzie, nie martw się. Mieliśmy na wątku takie mamy, po 2-3 miesiącach udawało się ponownie i wszystko było super. Tobie też się teraz uda, zobaczysz. Tylko się nie denerwuj. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Super ![]() Ja od 2 nocy spać nie mogę tak mnie w pachwinach ściąga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15264323]GRATULUJĘ
![]() Moja znajoma pielęgniarka/położna kategorycznie KAZAŁA mi gadać do brzucha, śpiewać i puszczać muzykę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yKDrhbize_g Zresztą, w ogóle uważam akustycznego Satrianiego za rewelację dla malucha ![]() ![]() ... Zapominasz zrobić mocz i nie chce ci się sikać? ![]() ...[/QUOTE] ![]() Zapominam oddać na badania ![]() ![]() A właśnie zastanawialam sie co puszczać maluszkowi ![]() Ale jak narazie puszczałam tylko walca wiedeńskiego z 'Nocy i Dni' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Ja się tak od wczoraj zastanawiam jak to kobiety kiedyś ciąże przechodziły... Jak moja babcia np. Miała dziecko 4 i 2 letnie i kolejne w drodze, pole, krówki, kurki... I zasuwała do samego porodu.
![]() Moja druga babcia zaszła z drugim w ciążę, gdy pierwszy nie miał jeszcze roku. I była sama, dziadek w pracy, a rodzina na drugim końcu kraju. I też były świnki i kurki. Jak ją kiedyś spytałam o przekwitanie i inne kobiece problemy, to mi powiedziała, że nie miała na to czasu. ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
kropka
dziekuje ![]() ![]() cate_ dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie my teraz, tylko leżenie pod kocykiem i spacerki, poza tym nic już nam nie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
W 6 tyg? Może być widać, a może nie. U mnie w 6tym nie było nic i przeżyłam 10 dni makabry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Witam kochane dziewczynki!
itakasia gratuluję fasolki,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() magdus25 witaj! Ja też mieszkam w Somerset ![]() Mam nadzieję,że jesteś ciągle pod kontrolą lekarza... U mnie dziś pogoda straszna...Wiej jakby się ktoś powiesił i do tego momentami strasznie leje...Okropnie ![]() kropka75 masz rację,nasze babcie nie miały lekko... Moja też miała zwierzęta i jeszcze kawał pola (czworo dzieci)...Mówiła mi kiedyś,że jak dzieci były małe to zabierało się je w pole i zostawiało na miedzy...A przecież do tego jeszcze w domu też musiały obiada ugotować i pranie zrobić...A pralek nie było... Chylę czoła przed wszystkimi babciami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Ja też.
![]() Zwłaszcza gdy czytam jak dziewczyny dziś narzekają, że nic nie mogą zrobić przy jednym i nawet siku nie mają jak iść, bo małe nie śpi i ciągle się nim muszą zajmować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |||
Zadomowienie
|
Jak zwykle cudne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja widziałam serduszko na usg w 6t6d. Cytat:
![]() ![]() Jak zwykle sporo napisałyście od wczoraj ![]() Ja byłam wczoraj z teściową na pokazie jakiegoś skomplikowanego urządzenia kuchennego - fajny bajer, tylko czemu taki drogi? Ciekawie było, ale strasznie długo i ... trochę się zmęczyłam. Za to spałam potem jak dziecko, nie miałam wreszcie żadnych problemów z zaśnięciem ![]() A teraz wybieram się na spacer - u nas piękna pogoda i podobno ciepło, trzeba korzystać ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-14 o 12:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle witaj. ![]() Cytat:
![]() podeślij mi na PW dane do listy- twój nick (twoja data urodzenia)- termin porodu- propozycje imion. ![]() Listę uzupełnię i wkleję ponownie w poniedziałek. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkają z mężem, mają jedne dziecko, babcie pomagają a one takie biedne, rady dać sobie nie mogą, nic nie mogą zrobić. No jak.. "przy małym dziecku to na nic czasu sie nie ma.." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam. z niczym. tzn. widziałam mnóstwo fajnych ciuszków i ceny nie były złe, ale coś mnie powstrzymywało. chyba na takie zakupy będę wolała wybrać się z małżem. oglądałam wózki. były xlandery, mutsy, tako jumpery, ale espiro nie było ![]() po drodze, w samochodzie, rozmawiałyśmy z teściową jak to będzie. jasno określiłam, że od początku chcę robić wszystko sama, a po nią zadzwonimy do pomocy jak małż będzie musiał wyjechać na coroczny spływ kajakowy z pracy. wtedy teściowa przyda mi się do ogarnięcia chałupy i ugotowania czegoś. chyba przyjęła to do wiadomości ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- kurka, wypunktowało mi nazwę ![]() chodziło mi o takąmaszynkę, któa robi prawie wszystko, a nazwa zaczyna się na T. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam się nakręciłam na zakupy... Moje dzisiejsze zdobycze to koszulka, sweterek i ogrodniczki - wszystko za oszałamiającą cene 1zł/szt
![]()
#4308 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Oj długo nadrabiałm.W ogóle nie mam siły na internet ostatnio ale dzis nawet się lepiej czuje wiec nadrabiam. Ciuchy super pokupowałyscie.Ja myślałam, ze wystarczą same pajacyki i śpioszki a wy jeszcze jakieś koszulki, jeansy i sweterki. Ja na prawde jakaś nie kumata jestem. Co do maty to raczej zakupię i nie bede się przejmowac czy za pstrokata czy nie.Jak mi sie spodoba taką zakupię.Jak by takie maty były dla dziecka niedobre to by ich raczej nie sprzedawali. Ja ide na usg 14.12 i będzie to pierwszy dzień 14 tyg.Myślicie,ze coś tam miedzy nogami zobacze? Witam nowe mamusie i gratuluje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ooo przypomniałaś mi, muszę sobie posłuchać Ciotki Matyldy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do maty i ogólnie kolorów - jestem przeciwniczką jaskrawości, cierpię bardzo, bo 99% zabawek dla maluchów jest koszmarnie jaskrawa :/ Im bardziej oczodajne kolory, tym lepiej, mam wrażenie ![]() Maty oglądałam, te beżowo-brązowe misiowe mi się podobają ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2009-11-14 o 16:14 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zamierzam spacerować, zwłaszcza, że mój mąż będzie pracował 24 na 48h więc zwariuję sama w domu przez dobę. ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15277767] A bo to wykręty ![]() ![]() Zaglądam czasem na odchowalnię i tam naprawdę dziewczyny nie odstępują swoich pociech na krok. Biorę dziecko do kibelka, jak idą umyć głowę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]. Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Super wiadomość ![]() Super ![]() Moje kolory, baaaardzo mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz idę dalej czytać ![]()
![]() |
#4313 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Cytat:
![]() Ale czy ja dobrze pamiętam że tamta ciąża była nieplanowana...? ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale o tym Kropuś, kiedy iść na siku, porozmawiamy po porodzie ![]() Mój np. słabo przybierał na wadze więc kazali karmić na żądanie - czyli prawie non stop. I miał problemy z brzuszkiem - więc wisiał na rączkach z termoforkiem pod koszulką. I mało spał. Córeczka znajomych bardzo ulewa i się krztusi i dusi (bez płaczu) - więc non stop muszą mieć ją na oku (ręce lub leżaczek)... Ale znam i dzieci które można położyć do łóżeczka i śpią, śpią...potem jedzą, i śpią... Marzenie każdej mamy ![]() Z czasem, mimo iż dzieci śpią coraz mniej, to czasu jest jednak dużo więcej. Rutyna i organizacja działają. Choć książki przy synku czytać bym nie dała rady... ![]() PS. Wiem że piszę strasznie rzadko, ale postaram się częściej , bo mdłości już minęły i humory jakieś lepsze ostatnio... ![]() więc miło by mi było jakbym jednakj była na liście... Można? ![]() Jagaaaa/Jagoda/lat 26/Toruń/....imion nie mamy jeszcze... Kropka - fajnie że z Twoją zabiegową szyjką wszystko ok. Jeszcze pewnie przetrzyma niejedno i może nawet się przeterminujesz ![]() Lindsley - nie wiem czy przeoczyłam czy nie pisałaś...Rozmawiałaś w pt z szefem? W sklepach z wózkami już pewnie byłaś...ale napiszę że Bobas jest na Katarzyny w mieście i na Lubickiej na Rubinkowie a Atalan na ul.Curie Skłodowskiej. To chyba dwa największe...i w ogóle innych nie kojarzę. Na Rubinkowie przy Bobasie masz też bardzo fajny komis dziecięcy. Wózki może są średnie cenowo ale ciuszki fajne i zabawki i łóżeczka...wszystko! Pozdrawiam!
Nasz Skarbek - Szymonek - 02.12.2008 r. ![]() Braciszek Dominiś ![]() ![]() Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-11-14 o 17:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I pisałam o dzieciach zdrowych. Nie o takich z refluksem, z chorobami brzucha, czy problemami trawiennymi nawet. Nie mówiąc o poważniejszych sprawach... I nadal nie rozumiem dlaczego trzeba nie śpiące dziecko nosić. ![]() ![]() Tak jak nie rozumiem męki matki w temacie karmienia i ciągłego noszenia malucha przy cycu. Mam znajomą, która karmi 24h. Odstawia syna na siku, a wszystko robi mąż. A jak go nie ma, to ona nie robi nic, nawet nie je. Na ojca się obraziła i nie odzywała miesiąc, bo jej powiedział, żeby młodego położyła do łóżeczka. A robi tak, bo jak go odstawiała to płakał, więc wisi tak na tym cycu do dziś, a to już chyba 3 miesiące... a młody co 15 min. coś tam ciamknie i śpi. Przyznam, że przeraża mnie to wszystko co dziś wyprawiają mamy. No chyba że to ja jestem jakaś wyrodna i taka całodobowa krówka jest dziś wyrazem dobrego macierzyństwa... ![]() Ja się przy młodym nie tylko naczytałam, ale i uczyłam normalnie, bo wracałam ze szkoły i przejmowałam nad nim opiekę. A jechaliśmy na tetrach i butelce, więc roboty trochę było. Nie mieliśmy też sterylizatora ani podgrzewacza i innych tym podobnych wynalazków. ![]() On leżał w łóżeczku, a ja prasowałam, leżał w wózku, a ja robiłam mleko. Do niedawna wydawało mi się, że to normalne... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-14 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Moja babka od biomedyki karmiła przez 7 lat!! Miała dwie córki. młodszą karmiła do 3 roku życia, przy czym starsza miała 7 lat. Ja tego nie jestem w stanie zrozumieć.
i właśnie takiego noszenia, nańczenia strasznego 'bo jak mnie nie bedzie to bedzie płakało'. Moja koleżanka zostawia 10 miesieczną córkę z babcią na całe dnie i jakoś nie płaczę. i żyje. I pozniej takie dziecko łatwiej 'dać' do przedszkola czy nawet komus do opieki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Kropka, ja też uważam, że to normalne, że się dziecka non stop nie nosi. Z jednym siostrzeńcem było tak, że ja się przy nim uczyłam do matury, jak trzeba było przebrać to przebrałam jak był głodny to wołałam siostrę która akurat robiła obiad czy pracowała w ogródku itp i go karmiła. I dało się. Teraz mam nadzieję, że też się da...
Boje się tylko, żeby kolek nie miało. Mała siostry potrafiła płakać cały dzień bo ją brzuszek bolał. No i wtedy trzeba się dzieckiem zająć, brzuszek masować, nosić...
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Moja nauczycielka z LO miała podobnie. Nie wiem ile karmiła syna, ale jak kończyłam szkołę, to on miał prawie 3 lata i dalej był na cycu. Na wycieczce szkolnej, brała małego na kolana i do cycka... A on ciągle jej tam gmyrał rękami pod bluzką.
![]() Doprowadziła do tego, że cycek to było nie tylko jedzenie ale i metoda na uspokojenie i na zaśnięcie. Ojciec nie mógł syna położyć spać, bo cycka nie miał, więc ona nigdzie nie wychodziła... Masakra jakaś. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Ale ja i tak młodego nie nosiłam, uwalałam się na wyrku, kładłam go na siebie i czytałam, a on się na mnie uspokajał i zasypiał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio czytałam, że mozna maluszka nauczyć, żeby częściej kopał. Jak zaczyna to należy go tam pogłaskać i mówić : no jeszcze raz kopnij mamusię. I dziecko kopie, bo podoba mu się głaskanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczne ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15264323] Mozart jest fajny, bo wspomaga pracę komórek mózgu, ale też Beethoven (jeśli ktoś symfonii nie trawi czy oper - polecam np. Sonatę księżycową - cudna jest, cudna). [/QUOTE] Dzisiaj słuchałam ![]() ![]() Też będę puszczać, to co mnie się podoba,a że czasem lubię sobie posłuchać czegoś poważnego, to będziemy stymulować główkę maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uffff, przebrnęłam przez 6 stron. Mnie wczoraj pobolewał brzuch z dwóch stron, jakby jajniki. Co chwilę czułam łaskotanie w brzuchu, mały się ruszał. Zapisywałam sobie nawet czas, kiedy to się zdarzało. Wieczorem Łukasz przyłożył ucho do brzucha i 2 razy mu coś stuknęło. Pewnie obijał się o macicę. Jak byłam ostatnio u lekarza, to się ważyłam....nic nie przytyłam. Położna mówiła, żeby się niczym nie martwić, bo wagę wyjściową miałam dobrą, nie wyglądam na wychudzoną i mam ładny brzuszek ![]() Znowu mnie dzisiaj swędzi brzucholek.
![]() |
#4319 |
BAN stały
|
niedługo i tak będziecie musiały załozyć nowy wątek. wiec tam wstawicie swoją liste na początku i będzie ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też swędzi brzuchol nieraz ![]() Znalazłam sobie cudny prezent pod choinkę ![]() http://allegro.pl/item807068160_stol...u_prezent.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.