|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Karuzelka klasyczna z Tiny love , a odciągam laktatorem, wczoraj przyszedł i idzie mi coraz lepiej
![]() Jutro też będę musiała rano odciągnąć, bo chcę do sklepu jechać, więc musi być na wszelki wypadek, jakby się obudził i chciał. Nie chcę przesadzać z tym odciąganiem, żeby Filip się nie przyzwyczaił, bo potem może odmówić cycka ![]()
#2702 |
Raczkowanie
|
Widzisz Brombus tylko ty mnie tu kochana zauważasz, ale wiem to pewno przez to że tyle marudzę. Chciala bym już być po wszystkim.. boje sie tych pierońskich masaży szyjki. Bo po co sie meczyc dwa razy, jak już sie pomęczyć to raz a pożądnie
![]() Ale dzis postanowilam stanąć na nogi, zaczełam sprzątać, masowac sutki i wogole wykorzystuje wszystkie możliwe drogi by przyspieszyc to po domowemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Nedziu
![]() Nie tylko ja, możesz być pewna ![]() A co do tych domowych sposobów to przytulanki z TŻ u Ciebie wchodzą w grę czy czop Ci już odszedł? Bo podobno ostry sex jest bardzo skuteczny jeśli chodzi o przyspieszanie ![]() Dziewczyny, macie jakieś domowe sposoby na infekcje pęcherza? Mnie niestety dopadła, bo byłam cewnikowana w czasie porodu, nie wiem dlaczego ![]() W każdym razie boli jak cholera, a Urosept nie pomaga ![]() Gin mi przepisał nolicin, że niby mogę brać jak karmię, ale w ulotce co innego jest napisane, więc na razie się wstrzymuję, dowiem się od pediatry w środę, jak to z tym jest. To ja chyba znikam spać, bo pewnie za dwie godzinki będę pobudkę miała ![]()
#2704 | ||
Zakorzenienie
|
No baaaaaaaa, specjalnie jeszcze weszlam zobaczyć co u Ciebie...
![]() Ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli jak podjęlas akcję przyspieszanie, to znaczy że szalona nocka dzisiaj przed Wami z Tż ![]() Dobranoc Mamuśki!
![]() |
#2705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedzcie mi, czy wiecie co to jest os kierunkowa porodu? Tzn, ze szyjka jest wyczuwalna nizej, czy wyzej? ![]() No, to jeszcze 24 godziny i bede konczyc pelen 41 tydzien ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 23:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a sprubuj sobie zrobic nasiadowke. Do goracej wody daj rumianek jak sie zaparzy to kucnij nad miska i nich ci para leci. Mi to zawsze pomaga jak mnie pecherz boli. Rub sobie kilka razy dziennie i mam nadzieje ze pomoze ![]()
![]() |
#2707 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do jabłek ja jem od poczatku jedno-dwa dziennie, a jajka podawali w szpitalu na twardo z sosem koperkowym wiec na pewno można. Cytat:
Brombri z tą infekcją to nie pomogę ale jak sie masz męczyc to moze warto do lekarza podskoczyć?? Kropciu coś mało cie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
Malinko a jabłka gotujesz czy surowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Czesc kobitki
My dzis po udanej nocy,maly spal ładnie budzil sie tylko na karmienie,teraz tez cycka dostal i dALej sobie spi Ja biore sie za robienie obiadu a tz pojechal do kancelarii przy kosciele chrzciny załatwic bo chcemy malego ochrzcic w pierwszy dzien swiat A dzis u nas sliczna pogoda wiec moze na pierwszy krotki spacer sie dzis wybierzemy,w sumie wietrzymy juz malego wiec krotki spacer w sumie juz mógłby byc
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Czesc wam
![]() noc była w miare dobrze.spi prawie ciagle w domu a w szpitalu mi tak niespał.Jak położylismy sie o 00:00 i maly usnał spał do 5 rano a póżniej wstalismy o 10:00.Jeju aż tak dobrze to niemiałam w szpitalu.Jem śniadanie a później zaczynam odciągać mleko.Jestem trochę zmęczona ale daje rade jakoś. Njagorzej to ta rana i wszystko mnie boli ta rana i kręgosłup bo chyba wraca do swojej dawnej postaci hi hi.poźniej zajrze.
#2711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedzie fotka..? ![]() Cytat:
Dziekuje kochana ![]() ![]() Super, ze znalazlas sposob na karmienie ![]() ![]() Moj André ma smoczek Aventu.... ![]() ![]() My tez mamy karuzele Tiny Love i maly ja lubi ![]() ![]() Mam nadzieje, ze z pecherzem juz lepiej ![]() No i znow zapomnialam sie przywitac... - Dzien doberek ![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale Was mamus juz duzo rozpakowanych, prawie połowa ![]() no i dniach Pietrusia, Gucia ![]() Nedzia a po co on w ogole chce Ci masowac tą szyjke, bo tego nie rozumiem? ![]() Ja mam dzis ogromna ochote na sałatke, koniecznie, zeby bylo duzo jajek (chyba mi nabiału brakuje hihi) i w koncu w necie znalazłam jakas z jajkami, pieczarkami i kukurydza, wiec Tz niebawem idzie na zakupy ![]() Gucia nie mam zamairu Cie wyprzedzac, ja czekam conajmniej do 1ego grudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
A ja byc zła wrrrrrrr
Wyobrazcie sobie ze jutro mam kolęde w domu,tak tak kolęde Na tym mieszkaniu jeszcze ksiedza nie przyjmowalismy i ksiadz nie ma naszej kartoteki i tym samym nie moze wyrazic zgody na chrzest malego w innym kosciele w mojej starej parafii tak wiec zeby wyraził zgode musze miec jutro kolęde i wtedy bede mogla dopiero dziecko ochrzcic
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym rozumiem, że jesteś zła. A u mnie spokój i cisza. Chyba moje dziecko będzie jednak jakimś sportowcem, skoro nic sobie nie robi z tego jak matka się gimnastykuje, skacze, na spacery chodzi i niedługo chyba zacznie biegać ![]() ![]()
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
nowym mamusiom serdecznie gratuluję i zazdroszczę
![]() Cytat:
![]() gucia, moje tez sie nie spieszy, nic nie zapowiada ze urodze w ciagu tygodnia - ale ja jestem z tym pogodzona; najwyzej bedzie tydzien wiecej wolnego od pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Guciu to teraz na następnej wizycie jeśli nic sie nie zacznie dziac to będziesz miała wywoływany poród?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
Witam was mamusie
![]() Dzieci śpią sobie smacznie, ja odciagałam trochę mleka.Ja nieche go karmić piersią pomóżcie.Tak bolą mnie okropnie że szok.Będę odciągać mleko ale też daje mu z butli to mleko bo inaczej niedam mu piersi bo tak mnie bolą.Nic mi się nieche.chodzę po domu ta rana ciągnie. Uciekam sobie cos jeśc bo kapuśniaku niemogę .Później zajrze do was papapapapapa. ![]()
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paczka mnie tez okropnie bolaly az ryczalam prawie z bolu,kup sobie masc bephanten kosztuje ok 15 zł ale jak bedziesz caly czas nia smarowac sutki to Ci pomoze ja smaruje nieregularnie i pomaga Malego karmie juz 1,5 tyg i jest naprawde duzo lepiej
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A moj Fifi sie przestawil i w dzien spi ladnie a w nocy ma 3 godziny i lezy i sie rozglada. Chce zeby ktos gadal do niego itp.. Pomylila mu sie noc z dniem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale stwierdziłam, że jeśli w międzyczasie dostanę jakiekolwiek regularne skurcze, to i tak pojadę do szpitala i tam trochę pomarudzę, bo ileż można. Plecy i biodra bolą, ale mimo wszystko dzielnie chodzę na spacery i ćwiczę, humor mi kołuje między doskonałym a niemalże depresją, czop mi odchodzi jakby chciał a nie mógł. Poza tym jak duże będzie to dziecko ![]() Ehhh... wybaczcie mi to marudzenie, ale jestem już trochę zmęczona tymi bólami, ciągnięciami, humorami, głupimi spojrzeniami ludzi, jakbym z księżyca spadła i tym oczekiwaniem. I torchę się boję, bo przecież nadmierne przenoszenie nie jest aż tak zdrowe dla dziecka...
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Gucia A jak u Ciebie wyglada ten odchodzacy czop?? Bo mi sie wydziela taka biala wydzielina i to chyba nie jest ten czon no nie??
![]()
#2723 |
Zakorzenienie
|
Takie białe upławy to lecą ze mnie już od kilku tygodni, a czop to wygląda jak taki żółtawy galaretkowaty smark, który pojawia się ostatnio częściej na papierze
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
na poczatku strasznie was przepraszam za moje humorki , bardzo mi wstyd zem taka marudna. Brombusiuczop powoli odchodzi juz od jakiegos czasu, jednak sexiku sobie nie załujemy ![]() Guciu masz rację w 100% że wolała bym zeby zrobil mi to mój TZ tylko jaaaaaaak???????? jak cos wymyslisz to daj znać ![]() Domi ja tez nie rozumię dlaczego, bo wlasciwie termin wg ostatniej @ mam na 30listopada, no ale gin wg obliczen usg twierdzi ze maly jest juz doskonale przygotowany do wyjscia i termin powinien byc miedzy 18-20 list. dlatego jesli sie akcja sama nie rozwinie - każe mi przyjsc na masaż 26 bo to wg niego bedzie juz przechodzona ciąża i trzeba bedzie to przyspieszyc. Kachula wspolczuje kolendy - brrrrr też nie lubię strasznie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Wtajemniczenie
|
Paczka mi mały tak pogryzł prawego sutka w szpitalu, ze tak jak Kachula płakałam z bolu jak ssał - bepanten tylko nalezy go przed karmieniem zmyć i smarowałam swoim mlekiem, przeszło po trzech dniach, nie zrazaj sie bo to normalne, a lepiej teraz w tym okresie aby pił Twoje mleko, zresztą jak chcesz to odciągaj byle byś dawała swoje nawet mało ale zawsze, jednak wygodniej jest z piersi niż odciągać znam to bo przerabiałąm przy Izie, teraz też czasem odciągam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no nakładek tez próbowalam ale jakos za bardzo mi nie pomogły,moze troszke ulge poczulam ale nie bardzo,mały nie chcial ciagnac i strasznie sie buntował wiec zrezygnowalam z nich ale juz jest dobrze i sutki prawie nie bola
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() GRATULACJE NOWYM MAMUSIOM ![]() u mnie jeszcze ze 2tyg. i moge rodzić ![]() ![]() 1 grudnia mam się zgłosić do szpitala i moge już zostać ![]() noo zobaczymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.