|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadia a Wy juz imię macie? Fruzia daj znać co Wy wybierzecie. Eli dzisiaj nie było od rana czy mi się tylko wydaje?
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla noworozpakowanych mamuś!
Zaharia, Gusiec - dzielne mamusie !!!! ![]() ![]() gusiec, Antosia zaraz po urodzeniu - przepiękne zdjęcie chyba takie pierwsze na forum "zaraz po" kachula,pięknie opisałas pierwsze spotkanie z synkiem, łezka się w oku zakręciła! p.s. jak czytałam o dietach dla karmiących to jajeczko odpada, a jabłuszko podobno można ale trzeba obserwować dzidziolka, bo niektóre maleństwa mają po jabłkach wzdęcia... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-13 o 16:32 |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
Zahario, Gusiec ogromne gratulacje dla Was
,niech sie dziewczynki zdrowo chowaja.A Miriam i Antosie witamy na świecie |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula jak maly był owiniety pepowina to i tak musialoby być cc?
Pamietam jak Ty pisałas ż e w ogole się porodu nie boisz i że nie możesz sie doczekać... w sumie stalo sie inaczej, ale tak po prostu mialo być...
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie wiem czy musialo by byc cc bo moja siostra rodzila sn i mala tez byla owinieta tylko ze ona nie wiedziala ze bedzie owinieta a u mnie lekarz dzien przed cc robil usg i kazal zapisac ze jest owiniety pepowina i faktycznie byl
|
|
#2677 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Paczka witamy i bardzo Ci współczuję że tak niefajnie było w szpitalu. Wogóle to ja jestem w szoku jak Was czytam. Bo ja rodziłam SN. Już tego samego dnia byłam pod prysznicem i normalnie chodziłam a mimo wszystko nam rodzącym SN i tym po CC na noc dzieciaczki zabierali żebyśmy się mogły ostatni raz wyspać ![]() Cytat:
Ale to tylko 3 razy i zabroniłam mu tak robić bo nie mam zamiaru potem z małym spać przez następne x latCytat:
Nio proszę jaki przystojniak. I smoczek oczywiście TT Mała śliczna Cytat:
Gratulacje Cytat:
:conf used:![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze najszczesliwszy Ja tez sie obawialam jak to bedzie nie czuc wlasnego ciala, ale lakarze dlugo ze mna o tym rozmawiali wiec nastawilam sie psychicznie i bylo ok...Caly czas bylam przytomna i malego dali mi na rece.... Cytat:
![]() Cytat:
Hmm...no wszystko w sumie...Nie pije tylko kawy, ani ostrych potraw itp. ale tak ogolnie to wszystko...I bylo ok do tego tygodnia pory... ![]() Dopiero dzisiaj postanowilam zrobic eksperyment i zjadlam tylko kanapeczki z wedlinka na sniadanie i na obiad gotowane warzywka z ryzem i kawalek mieska....zobaczymy czy malego tez bedzie dzisiaj tak meczylo...Jesli tak to znaczy, ze moja dieta jest niewazna i ma kolki po prostu bo ma...
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiec ogromne gratulacje!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Paczka wkleiła własnie swojego Wiktorka na nk
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Zaharia i Gusiec serdecznie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Jak będziecie miały wolną chwile to napiszcie jak porody przebiegały i w ogóle o odczuciach!!! karenina nam pani doktor na szkole rodzenia mówiła, że w okresie karmienia piersią z owoców należy unikać: dużopestkowych (brzoskwinie, śliwki), cytrusów, gruszek, truskawek i poziomek. Jabłka wiec bym jadła, tym bardziej że owoce wtedy są wskazane. Natomiast sok jabłkowy i winogronowy jest zabroniony (nie wiem czemu tak). Wskazany jest też nabiał, a do niego należą jajka, wiec ja bym jadła.
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiec, wielkie gratulacje
I rzeczywiście Ela się dziś nie odzywała. Czyżby się już rozpakowywała ![]() Domi też nie widziałam jeszcze ![]() Jak tak dalej pójdzie, to dobiję do grudnia ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 18:06 |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia i Gusiec gratuluje wam serdecznie
![]() u nas wlasciwie wszystko dobrze.. przyjechala mama wiec nie chce siedziec przed kompem zbytnio.. wole z nia pogadac bo dawno sie nie widzialysmy Paczka ja tez w pierwszej dobie juz wstawalam dzis byla na zdjeciu szwow i u pediatry z Tomiem maly przybiera na wadze i ogolnie to wszystko z nim super![]() uciekam kapac mojego starszego
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Zaharia,Gusiec -GRATULACJE Fotki wszystkich dzieciaczków śliczne ja chyba zwariuję jak już będę miała swoją Olkę! ![]() już jestem i to 2w1 TZ mnie dziś przeciągnął przez całe miasto wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu paneli, kafli itp itd ledwo żyję potem nadrobię bardziej dokładnie, bo teraz przyznaję się bez bicia, że tylko przeleciałam
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam zaproszenie na Andrzejki w Bremen
![]() Ok. Zmykam zmyć farbę z włosów...
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Gucia, czekam aż Ty się rozpakujesz
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pewnie ze idz Gucia,poskaczesz troche ,potyniasz i moze mała zdecyduje sie wkoncu wyjsc ![]() ![]()
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz czytam na forum jakaś mama sie wypowiada że własnie jej dzidzia po nabiale miała duże kolki - co bobasek to inne upodobania znowu inna mama pisze że piła sok pomarańczowy i było ok ! ![]() http://www.babyboom.pl/forum/niemowl...piersia-15109/ Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-13 o 18:38 |
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Zaharia i Gusiec Serdeczne gratulacje!!!
![]() ![]() klask i:Zaczyna się bardziej różowo robić na liście
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaharia i Gusiec GRATULACJE !
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny ja juz sama nie wiem co mam jesc,jedni mowia ze sok jablkowy nie inni znowu ze jak najbardziej etc i tak jest z wieloma rzeczami
Ja jem podobnie jak w ciazy tzn uwazam zeby nie bylo za tłusto,za ostro i nie jem wzdymajacych chociaz dzis jadlam zupke jarzynowa a tam bylo troszke kalafiorka i fasolki to sobie pozwolilam ale obserwuje caly czas malego i widze ze wszystko jest ok
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po zabiegach kosmetycznych. Pazurki już oporządzone i pomalowane (lakierem bezbarwnym, ale zawsze
), kilka tur pajacyków i przysiadów odrobionych, i czuję się doskonale, że chyba tzta jeszcze dziś zmolestuję Nie wiem, czy to coś da, ale wszystko to sprawia frajdę. A jutro dokopię się do moich cieni i tuszu, które już ładnie czekają w torbie do szpitala, która grzecznie czeka... w samochodzie ![]() A teraz zmykam na film. Życzę wam miłego wieczorku i pewnie do jutra Kachula, z jedzeniem to pewnie tak jak z tymi metodami wywoływania porodu Jednemu zaszkodzi odrobina czegoś, a innemu nic nie będzie nawet po dużej dawce tego samego. Prawdopodobnie będziesz musiała metodą prób i błędów, próbować i obserwować co synkowi sprzyja, a po czym jest gorzej. I wiadomo, wszystko z umiarem.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 20:01 |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Lasko nie bylo mnie pól dnia a tu dwie mamusie rozpakowane, szok!
ZAHARIA I GUSIEC NAJSERDECZNIEJSZE GRATULACJE ja juz z tego wszystkiego nie pamietam, co mialam napisac ![]() super, ze wozek Wam sie podoba, bo mi tez. Na stronce supelnie inaczej wygladal, na zdjeciach juz lepiej a na zywo jest swietny kolor, taki jak ktoras zWas napisala "odjechany" i mi sie te kola podobaja, taka fura z wózia rasowaSLICZNE DZIECIACZKI MAMUSIE POWKLEJALYSCIE LUCKY to juz moze na dniach?mzoe takie silne przepowiadacze?trzymam kciuki ![]() Bylam u gina...trzymalyscie kciuki??????????????????? ???/ |
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy jak to bedzie z jedzonkiem poki co jest dobrze A Ty mowisz wypiekniona mozesz isc rodzic?a nic nie beda u Ciebie wywoływac jak minie jakis termin przeterminowania? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
No i ja nie pochwalilam jeszcze Twojego wozka,na poczatku tez sie zastanawialismy nad taco jumperem ale pozniej znalezlismy ten co mamy ale ogolnie te wozki bardzo mi sie podobaja
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zadowolona z wizyty. Lekarz powiedzial mi, ze mam sie nie martwic jakbym urodzila nawet teraz, bo dzidziusiowi nie ma prawa sie nic stac. Ale w sumie do terminu jeszcze miesiac czasu, a Dzidzia wazy wg USG 2300g, oczywiscie jest blad pomiarowy 400 g, wiec rownie dobrze moze wazyc 2700g, bo mniej az o 400 g raczej nie sadze, tak mi sie wydaje...W kazdym razie za tydzien mam odstawic wszytskie leki, nawet Mg
acha i dowiedzialam sie, ze do 17ego grudnia to jest pewne ze nie dotrwam, bo moje lozysko ma juz oznaki starzenia. Ale do 1ego grudnia jest jak najbardziej szansaPoza tym dzis sobie poprasowalam na siedzaco wszytskie pieluszki, posciel i mam wszytsko gotowe juz na przyjscie Dzidziusa. Jeszcze wozek trzeba bedzie odswiezyc, zeby tej chemii sie pozbyc. A moja mamuska byla i mi wysprzatala cale mieszkanko, generalne porzadki wiec jest błysk
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super wiesci Domi,teraz nic tylko zaciskac nozki zeby dzidzia jeszcze troszke posiedziala w brzuszku Lece spac poki maly spi,tz nim sie zajmuje az sie nie obudzi a ja wykorzystuje okazje i klade sie szybciej spac
|
|
#2699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Podczytuję Was cały dzień, ale zanim się zebrałam do napisania, to zawsze coś wypadło. U nas lepiej, wzięłam się na sposób i jak Młody jest bardzo głodny, to najpierw dostaje trochę odciągniętego mleka w butelce, leci mu szybko, więc się nie denerwuje, a potem spokojnie sobie ssie cycusia ![]() I odciągnęłam dzisiaj bez trudu 120 ml, normalnie jestem z siebie dumna ![]() Mniej nerwów, nie jest taki łapczywy i od razu brzuszek mniej go boli, bo tak w tych nerwach to się powietrza nałykał dużo. Karuzelka przyszła w końcu i muszę przyznać, że to rewelacyjna rzecz ![]() I trzecia dobra wiadomość, Babcia mu kupiła smoczek, taki zwykły z Canpola i ten mu w końcu przypasował, bo tego z TT nie chciał i nim pluł, a dzisiaj jak się wieczorem obudził po godzinie od karmienia, possał cycka a potem zaczął się denerwować przy nim, to dałam mu smoczek i synek za chwilkę usnął ![]() Cytat:
Gdzie Ty tak długo byłaś, tęskniłam troszeczkę ![]() Cytat:
![]() Ja też wysyłam zaproszenie, bo chcę zobaczyć Filipka ![]() Cytat:
I jak mogłaś nie wkleić zdjęcia śpiworka ![]() Ależ on jest słodki Normalnie same przystojniaki u nas się rodzą, to dziewczynki pewnie będą same księżniczki ![]() Cytat:
żeby się rozkręciło.Ale z niej ślicznotka Gratuluję jeszcze raz Cytat:
Moje gratulacje Ale posta wysmarowałam, a pewnie i tak o czymś zapomniałam ![]() Karenina, mam nadzieję, że Andre dzisiaj będzie miał wieczór bezkolkowy ![]() Guciu, za Ciebie też trzymam, żebyś się jednak rozpakowała przed tymi Andrzejkami ![]() Domi, cieszę się, że po wizycie dobre wiadomości
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Brombis jaka kupilas karuzele i czy odciagasz laktatorem pokarm?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

klask i: 
Ale to tylko 3 razy i zabroniłam mu tak robić bo nie mam zamiaru potem z małym spać przez następne x lat

), kilka tur pajacyków i przysiadów odrobionych, i czuję się doskonale, że chyba tzta jeszcze dziś zmolestuję
Nie wiem, czy to coś da, ale wszystko to sprawia frajdę. A jutro dokopię się do moich cieni i tuszu, które już ładnie czekają w torbie do szpitala, która grzecznie czeka... w samochodzie 

żeby się rozkręciło.