|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D
moje maluchy dostaja suchy RC dla mlodych (do 12 m-cy)
a od czasu do czasu saszetke... pozniej jak podrosna pewnie bede mieszac karme dla brytkow z ta dla kastratow... albo beda dostawac na zmiane zeby im sie nie znudzila ...
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek rano złożyłam zamówienie, wybrałam płatność przy odbiorze (zaznaczyłam, że zależy mi na czasie itd.). Codziennie próbowałam się tam dodzwonić ale non stop zajęte (stacjonarnego już nie mają), na gg i maila nie odpisywali...... W końcu w piątek wieczór łaskawie zadzwonili, że oni jednak czegoś tam nie mają, wybrałam coś innego i podobno jutro ma być u mnie kurier (ale szczerze w to wątpie, pewnie im zejdzie do wtorku). Także wg. mnie jakość obsługi to porażka! Powinni też mieć napisane co mają dostępne a co nie (bo np. na moje mailowe pytanie o dostępność nie odpisywali). Poczytałam różne fora i jednak większość ludzi ma złą opinię o nich. Już tam na pewno nie będę zamawiać chociaż ceny mają najniższe.....
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno nie kupowałam w żadnym internetowym sklepie zoologicznym, bo na miejscu mam sklep, który jest dobrze zaopatrzony i ma ceny bardzo przystępne więc zaopatruję się tam
A jak czegoś nie mają to zazwyczaj idę z karteczką i mi zamawiają
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
czytam co piszecie o tych sklepach i aż wierzyć mi się nie chce.
MASAKRA! naprawdę mnie cieszy, że całkiem przypadkiem wybrałam animalię - bo przez półtora roku robienia zakupów nie miałam z nimi ani jednego problemu (a zamiawiam często i dużo, bo dla 3 łakomczuchów). kiedyś nawet jak przez 1 dobę nie odpisałam na maila (nie sprawdziłam poczty) w sprawie braku danego smaku czegoś tam, to pani do mnie dzwoniła, żeby zapytać, czy chcę zwrot kasy, czy inny smak! |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, że w animalii dbają o klienta
Kiedyś zamawiałam tam tylko mokre jedzonko na niewielką kwotę ok.30 zł., a mimo to zadzwonił do mnie pan z informacją, że zamówienie jest już gotowe i na następny dzień zostanie wysłane Mogliby tylko jakoś inaczej rozwiązać ten problem z kosztami wysyłki. W innych sklepach darmowa wysyłka jest już od sumy 100-150 zł. jakie wydamy na zakupy w danym sklepie, a w animalii dopiero od 300 zł. A jak mam płacić kilka/kilkadziesiąt złotych za przesyłkę to wolę za to coś jeszcze dokupić dla futrzastych
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
he, he, ja kupuję karmę w maksymalnie dużych paczkach (cena) i przez to za każdym razem gdzie indziej
moje mopsy jedzą nie tak wiele więc zanim opróżnią torbę 2x18KG (promocja!) nie pamiętam gdzie ją zamawiałem więc znowu muszę pytać Wujka Googla
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówienie poniedziałek - 9 listopada, potem głucha cisza. Piątek wieczór (13listopada) dzwoni pani, że czegoś tam nie mają ale zamówienie będzie u mnie w poniedziałek 16 listopada. We wtorek się wkurzyłam pisze do nich na gg - odp.- przepraszamy za opóźnienie zamówienie będzie jeszcze dziś, najpóźniej jutro rano. Dziś środa 18 listopada dalej ich nie ma, pisze na gg- powinno być dziś, kurier jeździ do 21.............. Nie rozumie tej polityki sklepu, po co miła Pani powiedziała, że paczka będzie u mnie w poniedziałek i nie ma tylko 4 puszek(mogła powiedzieć, nie wiem kiedy będzie, za tydzien,dwa). Zobaczymy kiedy tak naprawdę przyjdzie i ilu rzeczy nie będzie z zamówienia......
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Mnie krakvet jest teraz winny ok. 70 pln. Napisałam dzisiaj maila, bo czekam już od 6 listopada na zwrot za nadplatę.
Dozamówiłam towar na Animalii... jedyny minus to niedarmowa przesyłka. Bo jeśli chodzi o kontakt ze sklepem to po prostu perfekcja. Nie mieli orijena, od razu pytanie, czy wracają pieniądze, czy coś innego. Ja im, ze mają zamienić na TOTW, po pół godzinei patrzę, zamówienie zmienione, informacja o tym, ile do dopłaty... Świetny sklep pod tym względem. Ceny też mają bardzo korzystne. Tylko ta przesyłka... |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zwrotu Twoich pieniędzy to powinnaś je mieć na koncie 7 listopada a nie jeszcze się ich prosić do dziś, tragedia.....
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego nie można powiedziec o kurierach różnych firm kurierskich:/ zgadzam się że "limit" darmowej wysyłki jest za wysoki... to faktyczny mankament tego sklepu. teraz doczytałam o tych zwłokach ze zwrotami - koszmar! ja miałam zwroty w animalii ze 2 razy - jak czegoś brakowało w magazynie, a mnie było pilno, bo kocia szafka świeciłą pustkami. zawsze miałam przelew zwrotny w ciągu max 2 dni roboczych, z pocałowaniem ręki wręcz. nawet, jeśli to były 3 złote. wierzyć się nie chce, że taki sklep jak ten cały krakvet jeszcze w ogóle się trzyma... Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2009-11-18 o 17:38 |
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ile razy dziennie i jaką ilość powinien jeść 3 miesięczy szczeniak Akity?
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz dokładnych informacji, wpisz w google : Akita u Izis. Właścicielka tej hodowli wyspecjalizowała się właśnie w Akitach i rasach pokrewnych. Bardzo miła i kontaktowa osoba. Napisz do niej - na pewno Ci poradzi. Ja już parokrotnie konsultowałam się z nią. |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcia karm, wątek poglądowy
Mnóstwo z nas ma koty, psy.
Karmimy je różnymi karmami. Ja na przykład mam takie koty, że muszą mieć karmę pokroju maxi, bo inną połykają w całości. Zatem chciałabym, żebyśmy zrobili taką "bazę". Zdjęcie kilku granulek karmy najlepiej przy linijce, lub monecie 2zł. Np na białej kartce. Z pogrubioną marką, rodzajem i przeznaczeniem kot/pies. Odrazu proszę o nie wstawianie zdjęć jedzeniowych śmieci, tj whiskas, kitekat, chappi i inne, własne marketowe marki. Wszakże tym nie karmi się zwierząt
|
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdjęcia karm, wątek poglądowy
zapraszam na
http://kocieforum.pl/viewtopic.php?t...1e20802fe76c2d zdjęcia w porównaniu z innymi karmami lub z linijką w tle |
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
No, zdjęć mnóstwo.
Na prawdę jest na czym się wzorować... Poza tym zdjęcie np TOTW nic kompletnie mi nie mówi, nie pokazuje wielkości. A czemu? Bo nigdy nie miałam w swoim składzie hillsa, żebym mogła do niego porównać. |
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
jak pisałam juz na miau.pl dziś wstawiłam TOTW z linijką
|
|
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, już wiem, że karma będzie u nas połykana w całości, co oznacza większą ilość pakowaną do brzucha
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------ w poniedziałek jestem w Kraku - możemy się spotkać to dam próbkę TOTW Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2010-05-21 o 12:28 |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Wykopuję
Czy któraś z Was robiła może zakupy w Telekarma.pl?
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ja robiłam
![]() Rewelacja, szybciutko i tanio
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam yorka, który jest bardzo wybredny, ale jak jest naprawdę, bardzo głodny to zje karmę Royal Canin, a jak nie to jakieś mięsko czasami troszkę jabłka albo banana .
|
|
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
A czy ktoś zna karmę Pondo Dog (nowość w Polsce)?
Ja testuję, to znaczy moje sierściuchy tę karmę testują. Ja podchodzę jeszcze z rezerwą, ale pierwsze efekty już są. Pozytywne! (no, z pyszczka już im tak nie czuć )
|
|
|
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
dziś przy okazji pobytu w stadninie na zawodach zaczepił mnie przedstawiciel karmy husse
dal mi próbkę lighta dla moich kotów - nasypałam - jedzą słyszałyście o tej karmie? czy jest dobra ??? (ja daję royala i mam świadomość, że nie jest to żaden szał) skład lightu, który by mnie interesował dla moich kastratów Składniki Mięso z kurczaka (min.30%), kukurydza, ryż, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, wysłodki buraczane, suszone jaja, drożdże, suszone ryby, olej z ryb, minerały, fruktooligosacharydy, lecytyna (0.25%), ekstrakt z Yucca Analiza składu Białko 29%, Tłuszcz 11%, Składniki mineralne 6,5%, Błonnik 3,5%, Wapń 1%, Fosfor 0,9% Dodatki Witamina A 18000 IU/kg, Witamina D3 1800 IU/kg, Witamina E 120 mg/kg, Miedź (siarczan miedzi II) 12 mg/kg, Tauryna 2000 mg/kg czekam na Waszą opinię |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
taka sobie. dużo zapychaczy - kukurydza, ryż, do tego gluten, w tej cenie (ponad 20pln za kg) to tak sobie.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
moje koty też niestety ciągle jedzą royala; piszę niestety, bo jest dużo lepszych i tańszych karm, ale wszystkie próby zmiany kończą się buntem, więc chyba jestem skazana na RC...
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
loss_lauri, a próbowałaś mieszać karmy?
Na początek 2-3 ziarenka nowej, reszta starej? A potem coraz więcej i więcej? |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
próbowałam
efekt był taki, że wyjadały granulki royala a np orijena czy acane zostawiały a ja to później musiałam zbierać. gdy proporcja nowej karmy zaczynała już przeważać to w ogóle przestawały ją jeść. i nawet nie wiem o co może im chodzić, bo one obie mają smakowity (jak dla mnie ), mięsny zapach. no więc dalej jedzą royala...
|
|
#449 |
|
Przyczajenie
|
Dla psiaków polecam :
Brit Care Eukanuba lamb&rice Hill's Acana Royal Canin - jednak ta karma akurat to jest zdecydowanie za droga jeżeli mamy porównywać jakość z ceną |
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Ja moją kotkę karmię RC (light aktualnie, bo przytyła ostatnio), tak jak futra loss_lauri innej karmy (czytaj lepszej) nie chce jeść.
Oprócz suchej dostaje mięcho, jogurt, biały serek, raz w tygodniu rybę, kurze serca. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

a od czasu do czasu saszetke... pozniej jak podrosna pewnie bede mieszac karme dla brytkow z ta dla kastratow... albo beda dostawac na zmiane zeby im sie nie znudzila
...
-> co sroce w oko wpadnie 

)