|
|
#2431 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Wszystko będzie dobrze! Dużo odpoczynku i zero stresu - to klucz! PS. Ale ja też miałam mega doła ostatnio........ jakoś przeszedł ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
A co do warunków porodu - dla Dzidzi wszystko, ona jest teraz najważniejsza i żadne ograniczenia w tym względzie - takie jest moje zdanie. Ja też zarezerwowałam pokój 1 osobowy i dodatkową opiekę - zamierzam dać mojemu Synkowi wszystko, co tylko jestem w stanie ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Dołączam się do mandarynkowych maniaczek - mega mnie ostatnio na nie wzięło
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Z moją szyjką jest wszystko OK O mało co by mnie nie zbadali, bo okazało się, że akurat w ten dzień gabinet USG był zamknięty (nie było komu robić badań...), ale poczekałam na lekarza i babka stwierdziła, że weźmie mnie na to badanie (całe szczęście bo nie wiem jakbym wytrzymała przez weekend). Tak, więc o szyjkę się nie martwię, natomiast nadal mam skurcze brzucha mimo, że biorę no-spę forte 3x dzienne i magnez, więc już nie wiem czego to może być przyczyna... Cytat:
Nastawiam się na Kamieńskiego. Cytat:
No właśnie on wie, że pracuję... Idę do niego w czwartek, i mu chyba powiem wprost, że po tych ostatnich przeżyciach wolę odpocząć w domu.
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam zwiedzić Kamieńskiego i podoba mi się tam - tam będę rodzić
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki...
Moja psiuta jednak dostanie antybiotyk :-( Właśnie TŻ pojechał do apteki... Biedaczka teraz się lepiej czuje, ale noc wszyscy mięliśmy ciężką... Bo jak kaszle, to jej się czasem ulewa i trzeba było wstawać... Zresztą, nawet sam kaszel nas budził... Do tego miała temperaturę, tzn. wyglądała jakby miała, bo nie mam jak zmierzyć... Dobrze, że mężuś więcej wstawał, bo ja zanim się zwlekę z łóżka to wieki mijają...
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
Ja jak zwykle śpioch na maksa i dopiero po śniadanku Zamiast kawki wyciskam sobie sok z owoców, dziś był z grejfruta mniam ![]() gooha - słodki brzuchalek ![]() Cytat:
![]() Im bardziej twarde i soczyste tym lepiej ![]() gosbaj, ula - kciukaski za dzisiejsze wizyty ![]() brzoskwinko co do twardnień brzucha to ja też łapię schizę i non stop sprawdzam czy jest twardy i się stresuję każdym napięciem mamaidy - to już duża dzidzia, jeszcze troszkę wytrzymasz i będzie dobrze azzis - cieszę się że z szyjką wszystko dobrze
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-16 o 11:34 |
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki;-)
ja już powróciłam do domu po porannej bieganinie i chyba położę się na chwilkę spać za waszymi namowami wczoraj zwiedzałam kopalnie soli;-) tyle, że nie wieliczkę, bo tam już byłam, a mój tż nawet kilka razy ją odwiedził, a bochnię. nie miałam pojęcia, że tam również jest tyle atrakcji.. jak będziecie w okolicy, to polecam, bo miejsce warte zobaczenia!! prócz bochni zaliczyliśmy razem z tżetem centrum handlowe. mężuś stwierdził, że muszę mieć cosik ciepłego na zimę.. i na początku ucieszyłam się z pomysłu powiększenia mej garderoby, ale jak już przyszło do mierzenia to doszłam do wniosku, że wolę tę końcówkę listopada i grudzień przemęczyć się w tym co mam niż kupować coś co i tak mi się nie podoba, a co zaraz będzie bezużyteczne.. teraz jeszcze (33 tc) mieszczę się w 2 płaszczyki (jeden jest bardzo opięty, ale co tam, a drugi po prostu kiedys kupilam zbyt duzy, ale za to na big promocji.. potem go nigdy nie założyłam, za to teraz jest jak znalazl) a z kurtek mam jeszcze kurtkę narciarską ktora na sportowo spelnia znakomicie swoje ciazowe funkcje;-))) tak wiec nasze zakupy stanęły na spodniach dla mnie, dwóch parach dla mężusia i spiworku dla dalej bezimiennego synka.. aha, zakupiłam jeszcze koszulę nocną rozpinaną na piersiach. to już tak do szpitala.. w domu zawsze śpimy w strojach ewy i adama ale w szpitalu to raczej nie przejdzie wiec trzeba sie w kilka zaopatrzyć..dzis mam w planach prasowanie dzidziusiowych rzeczy i wstawienie nastepnej tury prania.. aha, mam jeszcze pytanie: czy pierzecie również pieluchy tetrowe?? kupiłam paczkę 20 szt do np. wycierania dzidzi, położenia w wanience itp... no i nie wiem.. myslicie, że to też trzeba wrzucić do pralki? kamyku trzymam kciuki za szybki powrot psiuni do zdrowia dziewczyny tak piszecie o tych skurczach.. ja mam 33 tydzien i nie mam zadnych.. mam nadzieje, ze to normalne... czuję się tak jakbym w ogole w ciazy nie byla, fakt ubrania przypominają mi o tych 10 kilo i wystajacym troche brzuszku, ale tak naprawde moje samopoczucie fizyczne i psychiczne jest lepsze nawet niz przed ciaza.. czuję się jak na wakacjach, których nie miałam tak naprawdę od 3 lat..ok, juz koncze - dam wam szansę dobrnąć do końca mej wypowiedzi i nie usnąć
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Madzik ładna piżamka, jakiej firmy?może bym sobie kupila...co do brzuszka to mi się wydaję, że mi dużo nie urósł i że nie wygląda na końcówkę 7 mies. no a moja waga spadła ze względu na diete cukrzycową.idę do gina 24 to wtedy zoabczymy jak mały się rozwija. Ingrid ja zamierzam karmić piersią. Aldii mam chyba mniejszy od Ciebie brzusio a ile przytyłaś?cała jesteś szczuplutka, weszło Ci tylko w brzuszek.
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana Twoja córcia jest już duża i nawet gdyby teraz się urodziła, to wszystko będzie w porządku. Ostatnio mój lekarz powiedział mi, "że dobrze, że to dziewczynka, bo one zawsze są silniejsze i mają większe szanse na normalny rozwój po porodach przedwczesnych" . Mam nadzieję, że choć troszkę zrobi Ci się lepiej...
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś sie w ogóle nie wyspałam!!!nie wiem czemu może po kawie....bo nic mnie nie bolało,mała cały czas była jakaś niespokojna i sie martwiłam czy wszystko ok.
zaliczyłam lumpek od rana,ale w pn to jakaś masakra tam,tłum straszny i kolejki.kupiłam tylko wystrzałowa suknie dla małej na 3-6m. tz pojechał malować m a ja nie wiem co robic,bo mam mnóstwo pracy ale to już na mieszkaniu. eudoimonia ja bedę prac nowe pieluchy,uważam że nawet trzeba bo i lepiej będą wchłaniać |
|
|
|
#2440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz siedzi ukosem i glówka obok pęcherza , zawsze rankiem boksuje po pęcherzu ![]() Cytat:
a czy ty masz założony PESSAR ? jeśli będzie u mnie taka możliwość to chce go mieć , bo może pomoże choć trochę ![]() Cytat:
oszczędzaj się ile się da
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
ostatnio rzadziej piszę, ale wciąż tak samo często czytam dzisiaj byłam w analityce zrobić sobie morfologię i żelazo, potem odebrałam nowy dowód osobisty z nowym nazwiskiem wstąpiłam do jednego lumpa...póżniej do drugiego i zonk!takie fajne rzeczy były, ale musiałam natychmiast wyjść-musiałam być blada jak d*** bo aż taka baba się na mnie patrzyła, zrobiło mi się w sekundę tak słabo-wyszłam na zewnątrz i wzrokiem szukałam ławki, ale nigdzie nie było-myślałam, że padnę na środku ulicy-udało mi się jakoś doczłapać do jakiejś knajpki, przełknęłam coś i resztkami sił jakoś autobusem dojechałam do domu-pierwszy raz miałam takie słabości w ciąży-oj, źle się już coś ze mną dzieje - troszku żałuje, bo kątem oka widziałam takie czapeczki fajne, co chciałam kupić małemu i coś tam jeszcze-ale nie miałam siły nawet podejść z czymkolwiek do kasy,eh:/
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj znowu jakieś lipne samopoczucie, nie wiem, może to przez tą pogodę, do tego ciśnienie 136/92, czyli trochę za wysokie, kurczę te skoki ciśnienia to nadszarpują moje nerwy!
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis dobrze, ze szyjka ok.O zwolnienie koniecznie sie upomnij !!
Lila za wizyteEudaimonia ja piore tak jak wszysciusienkie pozostale rzeczy w 60 stopniach Kamyku biedna psiuta Pola jakies 10kg, weszlo mi w brzuszek, pupe i uda ![]() Mamaidy |
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia gratuluję dużego Bobaska!!Sto lat z okazji urodzin!!!!!
![]() Castilla super album!a Ty wyglądasz rewelacyjnie! Gosia duży brzusio ![]() Agape mi narazie nic nie puchnie,na szczęscie. Olivia wagą się nie przejmuj! |
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie masz żadnych skurczy to tylko się cieszyć
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha śliczny brzusio!
Kesita mam te bóle w pochwie, moj gin mówi, że to normalne. Ula trzymam kciuki za wizye!daj znac jak wrocisz. Olivia powodzenia na kolosie! |
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
A ja po porannej pobudce, obudzilam sie drugi raz po 10! Dalej spac mi sie chce i jestem slaba po tych atrakcjach zoladkowych
Zjadlam lekkie sniadanko, ale dalej odbija mi sie od zoladka Mam nadzieje, ze bedzie lepiej.....pysiamn ale pleciesz! Jak bedziesz tak dalej mowic to Jak pamietam Twoje ostatnie zdjecka, ktore wstawialas, to wygladalas super mamaidy azzis super, ze wszystko jest dobrze ![]() eudaimonia to fajna mieliscie wycieczke. Ja, chociaz Bochnie znam bardzo dobrze, to w kopalni jeszcze nie bylam.... ale planuje sie tam kiedys wybrac Szczesciara z Ciebie, ze tak dobrze sie czujesz A co do kurtki czy plaszcza, to ja niestety bede musiala kupic, dlatego myslalam o 36, bo przynajmniej mialabym uzyteczna tez po porodzie, a 38 moglaby byc za duza. Przymierzalam wczoraj kurtke meza, ale sie usmialam
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
filka2 chyba masz rację z tym praniem pieluch.. przemęczę się i też wypiorę. |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
ja też raczej pieluchy wypiorę, z tych wszystkich pierdółek na pewno nie będę prać ochraniacza z łóżeczka-nie ma sensu, dziecko i tak go nie dotyka, a zanim zacznie to robić to i tak będzie trzeba go przeprać.
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś czuję się w miarę dobrze, brzuszek mi się trochę napina więc będę leżeć....
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy głowa do góry!
Azzis dobrze, że wszystko ok i idz na zwolnienie! |
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2453 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja kurde zauważyłam, że mam już nogi napuchnięte od soboty wieczora - wczoraj leżałam praktycznie cały dzień i nie zeszło. Dziś znów to samo. Zwłaszcza lewa noga i lewa ręka... A ginka dalej na urlopie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to co napisałaś.. |
|||
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie ogarnęłam Was!!!!!
ja mam trochę beznadziejny humor.pokłóciłam się z TŻ bo wydaję mi się, że mało z siebie daję.niby ma do pisania pracę,a więcej się obija i ogląda TV a ja latam z odkurzaczem i sprzątam...naprawdę mnie to wkurza, mam coraz mniej siły i wydaję mi się, że to on powinien mi przynieść śniadanie do łóżka wyręczyć w czymś, coś sam pomyśleć aby zrobić... no i tesciowie-teraz sa mili a kiedys ...tesciowa chciala aby moj TŻ ze mna zerwal bo "nie bedzie ze mna szczesliwy". a pewnie chodzilo o to, ze mieszkalam 100km od niego a moi rodzice nie maja tyle kasy co oni.dala mi porzadnie w kosc. nie lubie do nich jezdzic,mecze sie...i jeszcze powiedziala do mnie"ale jestes gruba" a i wkurza mnie to, ze mieszkamy w wynajetych mieszkaniu, gdzie standard jest okropny, niby mielismy przerabiac dom, ktory dostal TŻ ale wszystko sie przedluza, a to nie ma architekta a to umarl, a ja mam juz dosc mieszkania w tych warunkach, a pewnie jeszcze ze 2 lata minie az sie wprowadzimy.kiedys chcialam dom, a teraz juz wolalabym swoje mieszkanko no wygadalam sie!
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
gosbaj, kesita, ula, olivia -
za wizytypysia - to nie fotografuj pysia tylko wklej brzuchola, a kawę musiał wypić kurieraldii - to nie do końca kłamstwo z tym wysypianiem, zwłaszcza jak kobieta usypia bez problemu bo nic jej nie boli i nie licząc wstawania na siusiu brzoskwinia - te schizy to już chyba będą nam pisane do rozwiązania, trzeba sie tylko nie dać zwariować. Najważniejsze, że dziś już lepiej olivia - oj to choróbsko to chyba samo nie przejdzie, wizyta u lekarza się kłania Patka - mój tż też ma ciężką rękę do zakupów, zanim sobie coś wybierze to celka - postaraj się nie martwić, tak jak radził lekarz. W naszym przypadku to jest gorzej, bo porównujemy co było w pierwszej ciąży (nawet jak staramy się tego nie robić mamaidy - chyba do znudzenia będziemy ci powtarzać, żebyś się nie przemęczała i dbała o siebie ![]() azzis - najważniejsze, że się udało sprawdzić i że szyjka w porządku. Myślę, że lekarz nie będzie miał nic przeciwko wystawieniu zwolnienia, pewnie nie zdaje sobie z tego sprawy, że to dla ciebie ważne. Szkoda tylko że musisz czekać do czwartku - życzę aby szybko minął ci ten czas. lila - powodzenia na kontroli, aby nic się nie pogarszało ![]() Kamyku - szkoda psiuty No mi też ciężko wstawać w nocy do synka, najgorzej to się zwlec z łóżka i doczłapać do drugiego pokoju. Na szczęście tż też czasami mnie wyręczapola - nie tylko wygląda dobrze, ale i smakuje - zapraszam na mały kawałeczek, tak aby cukier za dużo nie podskoczył
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Agape jak sie budze rano to mam spuchniete palce u rak, a nogi to takie scierpniete. Ale nogi bardzo szybko mi puchna, tzn. posiedze dluzej i juz mam balony, pochodze wiecej i tez. Jak sie poloze na chwile to opuchlizna nie schodzi. Staram sie czesto klasc z nogami uniesionymi do gory. To mi troche pomaga. Moze tez sprobuj sie tak polozyc na chwile... Stosuje tez masc Venoruton.
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Coś dziś chyba z ciśnieniem, bo nie dość jak niektóre z was też nie najlepiej spałam w nocy (śniło mi się nawet, że koleżanka której nie widziałam już ze 100 lat strzelała do mnie z pistoletu), to rano po kawie dalej myślałam, że usnę.
eudoimonia ja tetrówki uprałam w 90% i uprasowałam patinka Cytat:
![]() Czasami bywają takie dni ................. ciekawe czemu mi tak dziwnie podkreśla niektóre wyrazy??? .... Przynajmniej jeszcze przed chwilą były dziwnie podkreślone Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-16 o 12:47 |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

W ogóle wszystkie takie radosne i kwitnące jesteście. Ja już zapomniałam jak to jest mieć taki nastrój. Mąż mąż twierdzi, że źle ze mną.
). Niby lekarz mówi, że wszystko jest w najlepszym porządku, wynik glukozy miałam 114 więc luzik, no i mam nieznaczną anemię. Dostałam magnez i żelazo do picia.
, który (jeśli ma któraś z Was ochotę obejrzeć) dostępny jest tutaj: 

a ile przytyłaś?cała jesteś szczuplutka, weszło Ci tylko w brzuszek.

Jak pamietam Twoje ostatnie zdjecka, ktore wstawialas, to wygladalas super