|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Witam!!!
Ja też miałam dzisiaj mega koszmarną bezsenną noc! Jakaś pełnia była czy co? Prawie nie zmrużyłam oka do rana i dopiero powoli dochodzę do siebie chociaż strasznie głowa mnie boli. Na końcu już z tej bezsilności, że nie mogę zasnąć, mimo iż chcę poryczałam się tak, że Tż się obudził Tańcowanie dzidzi w brzuchu tak bardzo nie przeszkadza, ale strasznie bolą mnie biodra, chyba miednica się rozchodzi czy coś Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.Gucia "gratuluję" 42 tygodnia Widzę, że idziesz na rekord Byle do środy!Pietrusia ![]() Karenina Ja też chcę już takie zdjęcia! Uściski dla Andre z okazji pierwszego miesiąca ![]() A właśnie mamusie rozpakowane: W co ubieracie maluszki na spacer? Ile warstw i czego? I czy zmarujecie twarz kremem (jaki polecacie)? Tak pytam, bo chce już przygotowac dla Małego ciuszki do szpitala i na wyjście do domu i tak się zastanawiam co mu tam spakować
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
karenina wszystkiego dobrego z okazji pierwszego miesiąca
Gucia trzymam kciuki żeby coś się ruszyło, bo chyba juz wszystkie czekamy na twoje maleństwo.... Ja miałam termin porodu na wczoraj a tymczasem młody wczoraj skończył 3 tygodnie
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka ale sliczne focie<3 no i Ty bez brzuszka, schudlas musze Ci powiedziec
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zajrzałam w pocztę i mój wózek został dzisiaj wysłany
![]() Domi Ty prałaś albo czyściłaś tą "tapicerkę" czy nie ma takiej potrzeby?? |
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
domi ja zamówiłam taką zwykłą karuzelkę, bardzo mi się spodobały kotki na niej
Wiecie co, ja też jestem bardzo ciekawa czy TŻeci pomagają mamusiom w obowiązkach i czy wstają w nocy do dzidków
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne fotki ![]() Cytat:
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie bede tego prala, tylko rozrobie wode z plynem do plukania i to w taki sposob powycieram. Narazie samo nosidelko, gondola zajme sie pozniej i jaki kolor zamowilas wozeczka, tez kolekce kola?to jutro powinien byc, mozesz sobie sprawdzac na stronie kuriera gdzie jest aktualnie no i czekam na fotki...Cytat:
a bo Ty "kocia mama"
|
||
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejszy spacerek z "piłeczką"
![]() kareninka aż dziwnie się patrzy na Ciebie w wersji bez brzuszka co nie zmienia faktu że cudna mamusia jesteś! |
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Sexy body śliczna ta twoja karuzelka! Ja mam darowaną i niebardzo mi sie podoba...zastanawiam się czy nie kupic nowej, choć nie powiem wydatków jest tyle,że może jednak sie wstrzymam;(
Domi zamówiłam łóżeczko Radek II z kołyska i szufladą, tylko nie przez Allegro ale tak ze sklepu i denerwuę się bo kilka dni minęło i nic. A u mnie pod koniec tygodnia znowu posiewy moczu i chciałabym do tego czasu aby wszystko było poskładane i poukładane na wypadek ponownej wizyty w szpitalu....ale planuj sobie człowieku o zawsze coś innego wyskoczy!!!!! ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Xpresjo ale ślicznie wyglądasz!!!! I do tego widzę, że pogoda na spacerku dpisała.....a u mnie tak ponuro i szaro przez cały dzień - to niesprawiedliwe!
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie śmieje, że ja już się "tocze" na spacerki! coraz wolniej i wolniej.... hihih a pogoda faktycznie od weekendu wróciła złota polska jesień! |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie mam karuzeli jeszcze i may edukacyjnej. I chyna lezazka nie bedziemy kupowac, poniewaz to nosidełko z Jumpera ma funkcje bujania...Trzymam kciuki, zeby szybko doszlo, bo rozumiem doskonale, jak to sie beznadziejnie czeka a chce sie przygotowac ![]() a Ty Kamilo?bedziesz kupowala lezaczek dodatkowo? Kamilo a zamowilas ze spiworkiem gratis???Xpresja sexi Mamuska z Ciebie, brzusio pokaźnych rozmiarów a Ty widze lubisz szary kolor- ja tez ![]() Ja czekam na ta pufe, mysle, ze w tym tygodniu powinna dojsc, ale własnie koles mial w komentarzach ze jest dosc dlugi czas oczekiwania. No i zamowilismy taki stojak pod wanienke z Tz, ktory mam zamiar uzywac rowniez jako suszarki: http://allegro.pl/item808283705_stoj...0cm_tanio.html |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
ja też się nacięłam kilka razy na allegro i teraz zamawiam tylko u sprzedawców którzy nie mają negatywów ! bardzo dokładnie czytam opisy i proszę o dodatkowe zdjecia, jak sprzedawca coś kręci to od razu można wyczuć!
p.s. domi, brązy i szarości to jest to
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Ślicznie wyglądasz , Ja jak wychodze z domu i spotykam sąsiadów na spacerze to pytają " a Pani jeszcze na chodzie??? " |
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Domi stojak pod wanienke naprawdę pomysłowy, zwłaszcza jeśli w domu nie macie suszarki to rzeczywiście jest niezłe wyjście ![]() A na Allegro zawsze zamawiam i czytanie komentarzy to podstawa, także z tym nie mam problemów. Po prostu nie znaleźliśmy tego łóżeczka samego, były tylko oferty z materacykami takimi tradycyjnymi. My natomiast postanowiliśmy dołożyć i kupic porządny materacyk lateksowy. Tak więc został sklep i masz babo placek...pierwszy raz zamówiłam i chyba ostatni bo czekam i czekam
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pomagania tztów, to mój mi obiecał, że w nocy będzie mi małą przynosić do karmienia, ale jak to będzie i jak będzie wygodniej to się zobaczy ![]() Cytat:
Zresztą w tej chwili to już i tak bez różnicy ![]() Fajna z ciebie mamuśka
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Domi ja też zamówiłam kolekcję koła, ale czerwony (06), a fotelik czarny (09) i już się nie mogę doczekać! Aż mi to całe moje niewyspanie przeszło, bo mi się humor poprawił
I zrobię chyba tak jak Ty, czyli odświeżę go, ale bez prania w pralce.A leżaczek to tak wstępnie moja siostra miała kupić Małemu pod choinkę, ale skoro w nosidełku można bujać to nie wiem czy jest sens. Zobaczymy jak się na początku sprawdzi i najwyżej wymyślę inny prezent, a do nosidełka dokupię taki pałąk z zabawkami. ![]() xpressja Fajne zdjęcie, takie wiosenne Też muszę jeszcze mój brzuch sfotografować, bo lada chwila może być za późno
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to fajnie, zamowiliscie inny kolor lezaczka ja w sumie o tym nie pomyslalam, ale jest okej jaki jest pasuje nam do wnetrza mieszkania![]() Ja z kolei czekam jak na zbawienie na moja pufe i suszarke teraz ![]() No własnie Mamusie moze uraczymy sie nazwajem aktualnymi fotkami brzuszkow??? GUCIA czemu Ty nei czytasz moich posotw?
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się trochę zgubiłam ![]() Bo jeśli to chodzi o zdjęcie brzuchola, to jutro jakąś fotę trzasnę przy dziennym świetle
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nono to juz nie pierwszy raz jak cos pytam albo pisze a Ty nic
|
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze sama siebie nie wyprzedze i Malutka bedzie na swiecie 26ego![]() Cytat:
aa domi7ks przypomnialo mi sie, ze wspominalas cos o "ciazy z zaskoczenia" na discovery. widzialam reklame, ze w sobote ma byc premiera
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-16 o 21:07 |
||
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ja taka roztargniona jestem... to pewnie przez tą ciążę
A dziś to już tym bardziej. Jak wracałam od lekarza, to najpierw bym pod samochód wlazła, a potem bym się tryknęła z jakimś baranem, który bez świateł jechał (w szaro-bury, deszczowy dzień Ale obiecuję poprawę ![]()
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego porgramu, to moze byc calkiem ciekawy ![]() To czekaj Asioczka to juz za 1,5 tygodnia bedziesz Mamusia? ![]() Listopadóweczki sie juz koncza wiec na nas czas, grudnioweczki Cytat:
ale uwazaj na siebie....kurde to nawet takie stresy nie wywoluja u Ciebie poorodu...hm....Kurde mnie coraz czesciej zgaga dopada
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-16 o 21:26 |
||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córa pewnie też taka będzie, skoro nie chce się dać codziennym spacerom i schodom, to i ze stresów sobie nic nie robi A na zgagę niewiele mogę poradzić jak tylko jeść dość długi czas przed snem i unikać kwasów. Może melisa ci pomoże. Nic to mamusie. Ja już się zmywam do łóżka. Niby nic dzisiaj nie robiłam, a czuję się całkowicie wykończona ![]() życzę miłej nocki
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu, ty to masz nerwy!
Kareninko, wyglądasz kwitnąco, tak samo jak Xpresja!
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
Guciu kurcze trzymam kciuki za waszego uparciuszka.. niech juz sie urodzi bo sie doczekac nie moge ![]() u nas wszysto dobrze.. moje sutki sa zmasarowane ale zobaczymy co powie polozna.. moze ja go zle przystawiam sama juz nie wiem..dzis probowalam przez naladki ale mlody nie chcial slyszec o nakladach.. poza tym moja mama dzis wyjechala wiec wietrzylam piersi ale jakos od razu nie pomaga ![]() Załącznik 2660260Załącznik 2660261Załącznik 2660262 a tu kilka ujec mojego Tomeczka
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
xpressja śliczna fotka
![]() szukałam wózków mutsy i są ale 1300zł można kupić używany i ma rozmiar gondoli 74cm/ 34/18 nowy 2.300złzaś x-lander ma75cm/21/30 wagowo są podobnie domi patrzyłam na vulcano ale materiał wzór słabo mi się podoba ![]() zobacze jeszcze na mikado ![]() kropka sliczne zdjęcia
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Maria mi sie wydaje, ze gondola nie jest taka wazna, bo ona tylko na zime a nasze Dzidzie rodza sie wlasnie w zimie i tylko w najblizszych miesiacach bedzie potrzebna. Za rok gondola napewno sie nie przyda
Inaczekj jakby nasze dzieciaczki urodzily sie w lecie...tak mi sie wydaje...wtedy w zimie moglyby sie nie zmiescic do gondoli.. a co do Vulcano mi sie tez nie podobaly z wygladu:P Kropko, ale mikroskopijny Kropek Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-16 o 23:45 |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a mi się wydaje że duża gondola zawsze jest ważna, bo wolę żeby moj dzidziuś miał wygodnie
rok to nie, ale z parę miesięcy, do późnej wiosny mamy zamiar gondolką pojeździć. A ponieważ jesteśmy zimowymi mamusiami głownie w chlodnych miesiącach będziemy się gondolami prowadzać, no i musi tam wejść cale ocieplenie, więc gondolka uważam powinna byc większa. A latem mamusie mają tylko cienki kocyk i to wystarczy. A niektóre wózki maja takie małe gondole, typu "mumia" zweżane w nożkach, ze nawet latem bym tam dziecka nie wlozyła, zeby leżało jak w dybach...Kropciu, jaki śliczny bejbik A w ogole to Dzień Dobry! Poczytałam już ksiązkę od 5.00
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie!
konspiracja widzę ze nie tylko ja o 5 rano oczka na baczność ![]() ale i tak dzisiejsza nocka znacznie lepsza od wczorajszej... ! kropka! mały kropeczek jest uroczy ja tam muszę zacząć dzień od kawusi! a że poziom głodu przeogromny będzie omlet do kawusi ![]() p.s.... i niech tylko cukier spróbuje podskoczyć! ![]() p.s.2 a wiecie co mamusie, my z tymi gondolkami to sobie możemy planować że nam dzieci będą do np późnej wiosny grzecznie jeździć! jak się dzidzia zrobi ciekawa świata, za za żadne skarby i wygody gondoli nie będzie chciała jeździć i patrzeć w niebo! czas będzie zamiany na wersje spacerowe - wiec tak jak mi doradziła koleżanka - juz doświadczona mama - bardzo ważne żeby wersja spacerowa rozkładała się do najbliższej pozycji leżącej to ide robic omleciora! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Tańcowanie dzidzi w brzuchu tak bardzo nie przeszkadza, ale strasznie bolą mnie biodra, chyba miednica się rozchodzi czy coś
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
Widzę, że idziesz na rekord
Byle do środy!

Ale jeśli do środy nic się nie pojawi, to dostanę skierowanie do szpitala na wywołanie.
A usg podaje wiek płodu w zależności od wielkości, więc może po prostu będę miała duże dziecko i tyle. Tak się pocieszam 

Kamilo a zamowilas ze spiworkiem gratis???

chyba się trochę zgubiłam 

sama juz nie wiem..