|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
ja co prawda nie robiłma takich koktajli ale odkąd biorę regularnie wit c jedną tabletkę dziennie moje ph z 8 spadło do 5 teraz jest idealne i trudniej bedzie bakteriom się "zadomowić"Może łykaj dodatkowo wit c ![]() Cytat:
U nas dzis rano była taka pogoda, ze masakra słonce mocno grzało i było pięknie i ciepło ![]() teraz się zachmurzyło i pewnie bedzie padac a szkoda ...
|
||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK mnie tez bola (nawet jak siedze), ale wole dzidzi nie szkodzic paracetamolem.Nie jest to jakis potworny bol niedozniesienia i tyle to sobie moge pocierpiec dla mojej Lu
Kancia znajac moja niewyparzona buzke to bym nie zwracala uwagi na to czy ona musi cos mi zrobic czy nie.A jak by dalej marudzila to bym zazadala innego lekarza Madziulka OliviaoO widac jestes bardzo oslabiona.Musisz chociaz na pol godzinki na spacerek wychodzic zeby sie dotlenic i nabrac sil.I tak na twoim miejscu poszlabym do lekarza, sprawdzic czy chorobsko juz wytepione... Kasya duzy dzidziol juz Mamaidy to czemu przylatuje jak jest chora !! Boshe Ty wiesz ile osob ona moze po drodze zarazic ?? !! ![]() ![]() Dla mnie to skrajna nieodpowiedzialnosc
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
Patka no właśnie dlatego ja mam schizy
|
|
|
|
#2614 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz w szpitalu też mówił że jechać do swojego lekarza , bo jak coś to właśnie pessar można założyć na szczęście jeszcze nie ma takiej potrzeby ( i oby nie było)może jak rozwarcie jest to nie ma sensu zakładać krążek byś musiała swojego lekarza o to zapytać trzymam kciuki za Was , czym dłużej dzidziuś w brzusiu to lepiej lepiej nie ryzykować , odpuść sobie spotkanie z siostrą , lepiej dmuchać na zimne ja jak słyszę o grypie świńskiej to zaraz ciary mnie przechodzą
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK wczoraj czytalam o specjalnym cwiczeniu oddechowym jak bola zebra.Zaraz poszukam gdzie to bylo i wkleje ci linka
Ja to chyba sie juz jakis cyborg robie, bo potrafie miec nieprzespane 2 noce (z powodu bioder) i nie byc zmeczona, funkcjonowac normalnie.Chyba moj organizm doskonale sie przygotowuje na dzidziolka ![]() MadzikUK nie moge tego znalezc. Na pewno to bylo na tej stronce: http://www.mamazone.pl/ Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-17 o 13:47 |
|
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
Aldii,
No to faktycznie niezle sie zaprawiasz tym niespaniem ![]() Ja z racji tego, ze pracuje i to na nocki jeszcze to marze o moim lozku, i wkurza mnie ze jak mam ta jedna noc kiedy moge sie powylegiwac w nocy w normalnym lozku, to zawsze cos mi dolega, a to plecy a teraz zebra. ja to sie chyba juz nie wyspie nigdy. nie pamietam juz kiedy mialam taka noc, ze od momentu zasniecia do samego rana ani jednej pobudki. zawsze cos
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK uuuu taka to ja chyba mialam przed ciaza
![]() Mamuski fajna stronka - odnosnie badan w III trymestrze http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...rze-ciazy.aspx
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn, które mają lub planują wózek espiro vector 4 air/lite - do niego pasuje fotelik espiro neo ale teraz jakoś zgłupiałam i się zastanawiam czy są dwa modele tego fotelika?starszy i nowszy? espiro neo i espiro neo +? bo na jednej ze stronek na temat wózka wyczytałam, że podchodzi do niego tylko nowy model fotelika z kwietnia 2009 i właśnie nie wiem czy te są dwa różne foteliki i podobne do siebie? z tymi wzorkami na budzie?pytam, bo mam zamiar fotelik kupić wcześniej, a wózek póżniej i teraz w końcu nie wiem czy jakiejś głupoty nie zrobię jak dobrze się nie dowiem:/
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
mamaidy tylko jak siostra będzie to ja bym również nie widywała sie z tymi osobami co się z nią widzą...
A ja dziewczyny spadam na SR i dziś idziemy oglądać porodówkę hehehe, ciekawa jestem jak to wszystko wygląda
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
RBC (krwinki czerwone) 3,96 (norma 4,0-5,20) HGB (hemoglobina) - 11,6 (norma 12,0-16,0) / we wrześniu miałam ponad 12 :/ HCT (hematokryt) - 34,4 - (norma 38-45) poza tym zrobiłam sobie żelazo, ale jest OK 17,6 przy normie 8,8-27,0 - spadło od sierpnia-wtedy miałam 22, no ale już te 2 miesiące powinno wytrzymać w normie nie wiem czy już powinnam coś brać skoro mam pogorszone wyniki-jutro mam wizytę u gin
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
patinka nie stresuj się
wyniki sa w dole normy ale jeszcze nie sa tragiczne jeśli jest tendencja spadkowa to pewnie ginka coś na to poradzi ja morfologie to mam nadal jak koń poprzednio tez tak miałam widać wszystko zalezy od organizmu
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynałam od wyniku 14,2 pod koniec czerwca
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka dopoki sa w normie, to raczej gin nic dodatkowego nie zaleci.U mnie tez tendencja spadkowa.
Jade sie wreszcie dowiedziec o konsultacje.Mam nadzieje, ze lekarz bedzie w przychodni, bo jak nie to ![]() No i poklocilam sie z mama i kuzynem.Siedzi u nas od rana a jak juz Wam pisalam wczoraj, jest chory
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
aldii
dobrze, ze mam małą chate chociaz mi nikt na głowie nie siedzi patinka mi jak na razie sie utrzymuje wysoka i nawet podskoczyłą ostatnio
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam właśnie dwie koszule na karmienie na allegro
mam nadzieję tylko że będą dobre.
|
|
|
|
#2627 |
|
Raczkowanie
|
Chyba wszystkie slodkie mandarynki poszly do Twojego reala szczesciaro, bo u mnie to strasznie kwasne sa...
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miejmy nadzieję że nie zarazisz się ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
a ja tak uwielbiam mandarynki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
pokaż plizzz
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam dzisiaj sporą część rzeczy, które mi jeszcze brakowało: nożyczki TT podład do łóżeczka, pieluchy tetrowe 10szt. pieluchy flanelowe- 2 szt. wzięłam na próbę co to za cudo, Huggies newborn, Pozytywkę http://allegro.pl/item820012558_slic...chlopczyk.htmlPrześcieradło na gumce, Szczotkę do butelek, Szczotka do włosów + grzebyk, Poporodowe podkłady ginekologiczne 2x10szt, Nivea krem na każdą pogodę, Mydło Bambino, Majtki ceratkowe 1szt. -nie wiem czy będę potrzebować, ale wszystko kupowałam u jednego sprzedawcy więc wzięłam jedne za 1,30 zł Łącznie wszystko za 125zł Zostało już niewiele do kupienia...a czasu jeszcze trochu jest więc boję się, że im wcześniej wszystko kupię to póżniej będę kupować niepotrzebne pierdoły czy coś...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-11-17 o 15:03 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
już kiedyś dawałam linka - najbardziej mi się podobają, bo albo ja jakaś dziwna jestem albo wszystkie te koszule dla karmiących są po prostu brzydkie??
http://www.allegro.pl/item811075197_...lory_l_42.html Jeszcze tylko myślę kupić zwykła koszulkę na poród - chciałabym taki dłuższy t-shirt |
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na poród wezmę albo stary t-shirt albo poszukam jakiegoś w lumpie-nie opyla się kupować nie wiadomo co jak i tak poleci do kosza
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jakiś tani ale chciałabym mimo wszystko żeby był ładny
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
heh, no jasne - mówiąc, że kupię w lumpie nie chodziło mi o to, że kupię jakiś sprany shit- dla dzidzi kupiłam całą wyprawkę w lumpku-na prawdę piękną i myślę, że jak dobrze poszperam to znajdę i jakąś kreację dla siebie na TEN DZIEŃ
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne długie koszule do spania sa w H&M za bodajże 19 zł 100% organic cotton.
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
ale do karmienia czy takie zwykłe?
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś też obczajam nożyczki i już sama nie wiem jakie kupić.
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
patinka - ja wlasnie tez planuje u tego Sprzedawcy zrobic zakupy "higieniczne". Ciesze sie, ze nie tylko ja. Ceny sa rozne jak sie porowna, ale wlasnie u niego widzialam dosc szeroki asortyment. Ja jeszcze chcialam kubeczek Medeli kupic, termometr do ucha, proszek do prania i sporo rzeczy ktore wymienilas.
A z ta grypa swinska - to przede wszystkim nie ma co panikowac. Jesli dziewczyna juz jakis czas choruje a jedzie dopiero za tydzien to juz chyba nie bedzie zarazac??? Przeciez ona juz sie wyleczy do tego czasu. Nie wiem, ile trwa taka grypa, ale jesli lekarz mowi, ze moze leciec, to sie domyslam, ze juz dawno po okresie zarazania bedzie. |
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Zwykłe, ale naprawdę mega rozciągliwy dekolt - mam takie dwie i myślę, że do porodu będa OK.
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też lubię lumpki ale teraz to już nic nie upatrzę a w domu nic takiego nie mam co by się nadawało dlatego na allegro muszę coś taniego a w miarę ładnego wyczaić ![]() Co do nożyczek to mam zamiar taki zestaw kupić http://www.allegro.pl/item790092145_...byono_064.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Zjadłam śniadanko do tego soczek z wyciskanych grejfrutów i połówki cytryny.. Był wyjątkowo kwaśny ale może ta cytryna wybije moje bakterie w moczu i wzmocni przed ew. chorobą 
słonce mocno grzało i było pięknie i ciepło
a szkoda ...