|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Kalka - ja jestem za Zosią
![]() Cytat:
najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować
|
|
#2582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kalka ja jestem za Magdą lub Zosią
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Kalka ja jestem za Magdą. Sama jakbym miała dziewczynke to byłaby Madzia
![]() Ja pije kawke i ogladam DDTVN ale dzisiaj jakas taka pogoda niemrawa ze nic mi sie nie chce tylko gapie sie w tv..... |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! u mnie znowu brysko, szaro, buro i pada deszcz. zaraz wyskoczę do sklepu to się przewietrzę. dzisiaj mam korki i wyskakuję z dziewczynami z pracy na hermatkę.choć się troszke rozerwę.czytałyście na onecie artykuł o zachorowaniach na grypę w listopadzie?jest tego sporo, zaczynam się troszkę bać...
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne
Ja chciałam dla córeczki Emilia Maria - po babciach, ale tż nie dał się przekonać i w zasadzie Olafek wymyślił Zosię i tak cały czas mówi o siostrzyczce w brzuchu i będzie Zofia Anna. Mam nadzieję, że Tobie uda się przekonać tż-ta.
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Ale dziś szaro-bury dzień, a ja muszę z domu wyjść... Zjadłam śniadanko do tego soczek z wyciskanych grejfrutów i połówki cytryny.. Był wyjątkowo kwaśny ale może ta cytryna wybije moje bakterie w moczu i wzmocni przed ew. chorobą
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() wstałam dzisiaj o 6 z zamiarem pójścia na uczelnię i nic mi z tego nie wyszło byłam tak słaba, że ledwo śniadanie zjadłam, zmierzyłam temp i może to dlatego, że nawet 36 st. nie miałam.. położyłam się i spałam do 10 i teraz już lepiej się czuję ![]() na 16 mam wizytę u gina, to powiem mu, żeby mi wypisał zwolnienie za dzisiaj, a moja mama mówi, że najlepiej niech mi da w razie czego do końca tyg.. dzisiaj miałam taki sen, że leżę sobie na plecach, Niunia wariowała a ja ją wyjęłam przez brzuch, obejrzałam, przytuliłam, śmiała się do mnie i powiedziałam jej, że waży dopiero dwa kg to musi jeszcze posiedzieć w brzuchu i z powrotem ją tam schowałam
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uważaj na siebie, jak się wykurujesz wracaj dopiero do szkoły!!!!! |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie taaaaaaaaakie cudne sloneczko i 15 stopni
![]() Zalaczam moje brzuszkowe zdjecka, nie sa najlepsze bo sama robilam. A to juz 33 tydzien!!!! ![]() No i zdjecka komody z przewijakiem
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezly sen mialas, moja Niunka przedwczoraj tak wariowala i na cos mi uciskala ze bardzo niewygodnie mi bylo i szczerze myslalam jakby tu sie do niej dostac i ja przesunac- chcialam wsadzic sobie reke do brzucha i ja obrocic ![]() Madziulka sliczna komoda i brzusio jaki juz duzyPS. oglaszam, ze paracetamol nie dziala na zebra!!!
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() komoda z przewijakiem bardzo mi się podoba - super zakupki
|
|
#2593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się dziewczynka urodzi... Bo jakoś cały czas mam myśli, że będzie jakiś psikus i się synuś objawi...Cytat:
******** Madziulka bardzo podoba mi się fotka w szarej bluzeczce - bo brzusiu taki fajniutki szpiczasty... Komoda pierwsza klasa... |
||
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
oliviao niezły sen
Madziulka83 - fajne zakupy i brzuszek
|
#2595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ......................... ..... dziś bardzo zle spałam , w nocy miałam jakiś straszny sen( nie pamiętam go ) ale obudziłam się krzykiem , serce waliło jak młot a ciśnienia to miałam chyba z 200 nawet Zuzia się wystraszyła bo zaraz się obudziła Kalka ja jestem za Zozią ale pamiętaj że to Wy wybieracie imię
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Patka własnie wypiłam Twoją miksturę pietruszkową - parzyłam cała noc
Nawet dobra w smaku. Zobaczymy czy na mnie zadziała, bo znów lewa noga wielka jak bania. Mężuś nazwał moje spuchniete nogi "bulinki" |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi namieszałyście
Już sama nie wiem. Tż się śmieje, że skoro ja mam ten przywilej, że nosze sobie dzidziusia w brzuszku cały czas i mam go bardziej dla siebie (łącznie z cudem porodu) to on powinien wybrać imię Pewno wymyśli jeszcze coś innego. Ja osobiście jestem za Magdą albo Olą (ale Olgą nie Aleksandrą). A Tż za Zosią. Będzie problem Madziulka zdjęcie w szarym zestawie jest rewelacyjne! Wogóle co wy takie śliczne wszystkie jesteście
|
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
olivia - może gin ci coś poradzi, a sen niezły
Madziulka - bardzo ładnie wyglądasz, a komoda też niczego sobie |
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po kilku dniowej nieobecności
odkąd wrócił Tż mam mniej czasu na wizaż, byliśmy wczoraj oglądać wózki i chyba zdecydujemy się na wózek Jedo, fajny jest bo na pasach i można będzie kołysać małego Odwiedziłam wczoraj też gina, mały leniwiec pomimo że to już 33 tydzień nadal nie odwrócony no i waży już 2200 gin powiedział że jak się nie obróci to czeka mnie cesarka tydzień przed planowanym porodem, więc to wypada 4 stycznia, zaraz po długim weekendzie sylwestrowym więc nie wiem czy lekarze będą w stanie ją przeprowadzić kalka ja jestem za Olą ![]() aldii moja mama też Zosia Madziulka83 ślicznie wyglądasz |
|
|
|
#2600 | |||
|
Zakorzenienie
|
doberek! Juz mi lepiej i chyba to zapalenie oskrzeli ustepuje / ustapilo. W czwartek kontrola. Ale piszecie, ze nie nadazam...
Cytat:
Cytat:
A co do dopajania - jak sie zacznie podawac pokarmy stale to w sumie nalezy dopajac. Jesli sie do konca 6 miesiaca nie podaje pokarmow stalych - to nie ma takiej potrzeby. Dziecko naprawde sobie poradzi. Jak bedzie chcialo pic - to bedzie czesciej jadlo a krocej. Na poczatku karmienia pokarm jest bardziej "piciem" a nie "jedzeniem". Cytat:
|
|||
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im częściej sie pije tym bardziej można się przyzwyczaić do smaku
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, dziękuję serdecznie za miłe słowa. Dziś zaczynam 34 tydzień.
Czytam Was pilnie, ale przepraszam, że piszę tak ogólnie. Śliczne zdjęcia Wasze i Brzuszków Lila, Ula i Madziulka ![]() Kalka ja tam jestem za Mają, bo u mnie w brzuszku Maja Ula pytałaś czy mam pessar. No właśnie nie wiem dlaczego. Cieszę się, że z Twoją szyjka wszystko ok. Wiecie co moja siostra dzwoniła wczoraj z Irlandii, przylatuje za tydzień w czwartek i ma świńską grypę potwierdzoną badaniem Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.
|
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam do pracy zawiesc zwolnienie a potem na kurs do dzieciaczkow. Aha i w miedzyczasie musze skoczyc do Reala po kolejna porcje mandarynek bo sie skonczyly juz
![]()
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Aha ja nie dawałam nic do picia aż zaczęłam podawać Idusi jedzenie ze słoiczków a to było w 7 miesiącu. Zawsze tylko był cyc. Nie wyglądała na spragnioną. Zadowolony bobas.
|
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie martw się, 4 stycznia to nie tak zaraz hihi, moja mama miała cesarkę 1 stycznia to chyba jeszcze gorzej ale jak widać ja jestem cała i zdrowa także może lekarze mieli mało udany sylwester a poza tym jeszcze ma dużo czasu, żeby się obrócić |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pytałam się czy masz założony krążek na krótką szyjkę macicy , bo ten krążek podtrzymuje skraającą się szyjkę ( choć nie zawsze pomaga, bo moze się zsunąć) masz nakaz leżenia a może ten pessar pozwolił by Ci na odrobinę swobody a z siostrą to kurcze nie ładna sprawa , a dlaczego przyjeżdża jak jest chora ? oby jak najszybciej wyzdrowiała bez żadnych komplikacji
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
madziulka super brzusio,no i komoda extra.
mamaidy to przykre ze twoja siostra ma ta grype,myśle ze nie możesz sie w zadnym wypadku z nia kontaktować ani z osobami ktore będą miały znią kontakt(np.mama),dziś znów podaja że nastepne 2osoby cięzko chore,normalnie to może bym sie tego nie bała ale w ciąży ![]() ja dzis zaliczyłam dlugi spacer z miasta,bo musiałam jechać zaplacic za wydanie prawa jazdy,myslałam ze już jutro odbiore a tu sie okazało ze trzeba przyjechać zaplacic i wtedy dopiero za tydzien odbiór moja Ada od jakis 3dni sie tak kręci i w ogóle czasami ąz mnie budz to w nocy bo teraz to już porządnie brzuchol skacze,chyba urosła.za 2dni zaczynamy 34tydz a ona nadal chyba po skosie kurcze jak sie nie przekreci to bedzie cc.
|
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Ula ja nie pamiętałam czy to Ty się pytałaś o ten krążek, a ja też nie wiem czemu go nie mam. Nikt mi go nie proponował. Może dlatego, że już od 24 tygodnia jest rozwarcie
![]() A co do mojej siostry to choruje od tygodnia i ma łagodne objawy- jak przeziębienie. Bilet miała kupiony już kilka miesięcy temu i lekarz powiedział, że za tydzień w czwartek może lecieć spokojnie. Na razie jest w domu i chodzi w maseczce. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A pierwsze co pomyślałam jak to usłyszałam to, że boję się zaarazić i teraz mam obsesyjną myśl, że się od niej zarażę, choć ten lekarz powiedział, że już wtedy nie będzie
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiadomo jak się będzie czuła za tydzień...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

najgorsze jest to, że ja się już jakoś przyzwyczaiłam do "mojego" imienia i pewnie jak zaczniemy już nad nim rozmawiać to żadne inne mi nie będzie pasować 

Zjadłam śniadanko do tego soczek z wyciskanych grejfrutów i połówki cytryny.. Był wyjątkowo kwaśny ale może ta cytryna wybije moje bakterie w moczu i wzmocni przed ew. chorobą

chod zi o to czy jak sie karmi piersią to trzeba dawać pić dziecku(może nie odrazu) czy w ogóle?bo nam na SR położna mówiła ze do 6miesiąca nawet można karmic sama piersia i nie trzeba dawać pic nawet w upały i dziecku wystarcza,a inaczej mówią mamy.wczoraj ciocia tż mi opowiadała jak jej 9letni syn(obecnie) miał problemy z nerkami bo mu pic nie dawała bo sie posłuchała połoznej,popytam też bratowej ale
,ja od 4-5m mam zamiar już zupki i deserki....ale z tym pićkiem wczesniej
Nie wiem kiedy będę mogła się z nią zobaczyć, bo ta grypa podobno niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Na szczęście ona tu będzie do połowy lutego, ale i tak pech.