CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 13:17   #3271
Haruno
Zadomowienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Ursul jak Ci sie mogly piersi znudzic, toz to pycha jest

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:18   #3272
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć gaduły, mam weekendowe zaległości, w sumie jakieś 40 stron, nie będę nadrabiać, wybaczcie, przeczytałam tylko kilka ostatnich stron.

Witam nowe mamuśki, bo widziałam, że kilka dołączyło.

Ewelain, witaj w klubie, za tymi wariatkami nie da się nadążyć, wystarczy dzień, dwa tu nie wchodzić i naprodukują że chocho.

Dzisiaj idziemy z Marcelkiem na szczepienie, upiekło mu się przez 2 tygodnie, bo lekarka była chora, mam nadzieję, że nie będzie wielkiego płaczu, na szczęście teraz już jedno wkłucie. Ciekawa jestem ile waży mój klocuś, obstawiam jakieś 9 kg, straaasznie jest ciężki. Od miesiąca mamy jeden ząbek, kolejne nie chcą wyjść, od kilku dni Marcel po prostu próbuje wszystko pożreć, łącznie ze stołem, brzegiem wanienki i brodą babci i ślini się niemożebnie. Wprowadziłam już trochę inny schemat karmienia, teraz karmimy się tak:
rano mleczko, ok. 10 tej kaszka ryżowa, ok 14 tej obiadek, coraz częściej z dodatkiem mięska, ok 17-tej mleczko, ok.20-21 kaszka kukurydziana lub manna, między posiłkami jeszcze kompocik, herbatka, deserek i obowiązkowo pałeczka kukurydziana, mój synuś je uwielbia. Mam zamiar zacząć wprowadzać mu biszkopciki i jogurcik.
W dalszym ciągu dwa razy dziennie odciągam mleko, rano przed pracą i po powrocie, udaje się odciągnąć w sumie ok. 400 ml, na dwa karmienia w ciągu dnia wystarcza. Czekam z utęsknieniem, kiedy mleko w końcu mi zaniknie, żeby przestać w końcu molestować moje biedne cycusie. Marcel zaprzestał niedawno wołać baba, zmieniło mu się na tata i dada. A mama nie chce wołać, mały skubaniec.

Gosikk, Aguśka witajcie w klubie mam pracujących, ja już od 1,5 miesiąca pracuję, przyzwyczaiłam się o ile to w ogóle możliwe, ale w weekend i popołudniami nie mogę się nacieszyć synusiem. Gosikk, jak będziesz sobie radzić z mleczkiem w cycusiach, będziesz odciągać w pracy? Moje dopiero niedwno przyzwyczaiły się do 10 godzinnej przerwy w odciąganiu, wcześniej po całym dniu były bardzo twarde i bolące.

Marika, ja też jeszcze nie mam @, 6,5 miesiąca po porodzie i nic, w ciąży raczej nie jestem, bo byłam u ginki i chyba by zauważyła, może dlatego, że trochę jeszcze karmię. Ale ciąża mi też przez głowę przechodzi, tylko to musiałby być cud prawdziwy, bo my z tż seksimy się raz na 2 tygodnie albo rzadziej.

Seona, ja powiedziałabym obejdzione, ale jakoś głupio brzmi

Haruno, to chyba normalne, większość dzieci ma zniekształconą czaszkę, moim zdaniem nie ma powodów do obaw, wszystko się wyprostuje.

Sashka, trzymaj się, będzie dobrze, ślę ci trochę dobrych fluidków

Ursull, zdjęcia Iwa Iwci cuuudo, szczególnie to w lokach. I bardzo mi się podoba blog Milusi, chyba zmałpuję pomysł, ale ja chciałabym zrobić coś w tym stylu tylko w Wordzie, bo nie chcę publicznie, tylko tak dla siebie.

Całą resztę babolków całuję i sorki, że wam nie odpisuję, ale nie ogarniam tego wątku.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:20   #3273
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziękujemy bardzo za brawa i gratulacje

Haruno wogóle nie marudził dzisiaj przez przypadek zauważyłam że ma ząbka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:21   #3274
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Blondi

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

POWTARZAM!!!

Dziękuje z góry jak mało który
Ja ci chyba niewiele pomogę,bo Miluch je łyżeczką od samego początku wszystko i nie mam z tym problemu.Fakt,że czasem zje mniej,albo pół słoiczka.Wychodzę z założenia nic na siłę i jeśli nie ma na coś ochoty to nie wciskam jej na siłę.Wczoraj na obiadek zjadła tylko kilka łyżeczek jarzynowej,ale za to popołudnu wchłonęła cały słoiczek jabłka z bananem i miseczkę kaszki na noc.

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
blondynkapoznan gratuluje zeba, bardzo maly marudzil?
iwciag a Tobie zrzuconych zbednych kilogramow
ursul a co to jest Carpol? a z ta twarza to na moja glowe, to chodzi o to, ze jak tyl czaszki jest znieksztalcony to z biegiem czasu te kosci beda sie nierowno rozrastac i moze byc widac to nawet na twarzy, jak juz bedzie wiekszy

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

anulka anulka ja tez rozdrabniam i daje w butli, bo maly zje piec lyzek i koniec, odwaraca sie, krzyczy i zaciska buzie, a jak mu dam ze smoka to z 200 ml zjada
Calpol to syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dla niemowląt,napewno macie tam coś podobnego.Milenka po szczepieniu miała lekką gorączkę,obrzęk nóżek i była marydna.Dałam jej dawkę syropiku i naprawdę pomógł.
W jaki sposób koryguje się takie zniekształcenie? Kiedy masz wizyty u tych specjalistów?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:25   #3275
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull no jasne, że się boję, na samą myśl o tym tęsknię i wiem, że będę myślami ciągle z nim. Wcale nie chodzi o to, że nie chcemy go zabrać z wygodnictwa, by sobie pożyć i odpocząć od niego, bo myślę, że mniej odpocznę bez niego niż z nim, ale jak mówię Egipt to nie jest dobry kierunek dla małego dziecka. Iwo zostanie z babcią, która na pewno zajmie się nim najlepiej jak potrafi.
A Iwo w ubiegły, roku był w Tunezji co prawda w brzuszku ale Afrykę zaliczył
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:25   #3276
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

anulka mój je tylko niektóre słoiki może im nie smakują? mojemu jak nie smakuje to tak robi ogólnie on nie chce nic jeść poza mlekiem , kaszka i herbatka
Stary 2009-11-17, 13:33   #3277
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ursul jak Ci sie mogly piersi znudzic, toz to pycha jest
Aniu jak się je dzień w dzień kilka razy na dobę to mogą się znudzić.Kiedyś tak miałam ze spaghetti.Mój ex co drugi dzień robił spaghetti,bo je uwielbiał i tanie było(taki oszczędny),po tym przez kilka lat nie mogłam patrzeć na spaghetti.Teraz czasem już zjem.

Katrin1 brawa dla Marcelka,koniecznie daj znac ile mały waży i trzymam kciuki za szczepienie,aby jak najmniej bolało.Ja ten blog prowadzę przede wszystkim dla babć,bo one są w Polsce i tylko tak biorą udział w rozwoju Milusi. Prowadzę jej też pamiętnik w normalnym zeszycie już od momentu zrobienia testu,a także przymierzam sie do wydania książki-pamiętnika na pierwszy roczek.Fotojoker robi coś takiego.
Dzięki temu blogowi poznałam kilka czadowych mamusiek i fajniutkich dzieciaczków.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Ursull no jasne, że się boję, na samą myśl o tym tęsknię i wiem, że będę myślami ciągle z nim. Wcale nie chodzi o to, że nie chcemy go zabrać z wygodnictwa, by sobie pożyć i odpocząć od niego, bo myślę, że mniej odpocznę bez niego niż z nim, ale jak mówię Egipt to nie jest dobry kierunek dla małego dziecka. Iwo zostanie z babcią, która na pewno zajmie się nim najlepiej jak potrafi.
A Iwo w ubiegły, roku był w Tunezji co prawda w brzuszku ale Afrykę zaliczył
Zdecydowanie Egipt to nie dla maluszka.No i napewno babcia dobrze się Iwem zajmie.Podziwiam cię za odwagę,ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na wyjazd bez małej,ale czasem marzy mi się chociaż jeden dzień wolnego od niej. Zazdraszczam.Kiedy dokładnie lecicie?

Stary 2009-11-17, 13:37   #3278
Carolajna24
Zakorzenienie

Ursull nie ma sensu się osłabiać masz dziecko i masę obowiązków a Twój nastrój wpływa również na Milenkę.
Ja też myślałam że efekt jojo na mnie nie działa a jednak, też się męczyłam po 1 ciąży głodówkami itp dietami i zawsze wracały te kg plus następne
Głupia byłam
Generalnie w skrócie to co kuroikaze pisała:
jesz dużo białka np na śniadanie płatki owsiane z mlekiem i ważne żeby dużo białka np serek lub omlet zjeść na kolacje
nie łaczymy węglowodanów z białkiem czyli jak mięso to z warzywami i jak ryż to bez mięsa
mięso pieczemy w piekarniku dusimy nie smażymy ja od czasu do czasu smaże na oliwie pierś i tak
z chleba to tylko pełnoziarniste ciemne czyli dobre węglowodany
Ograniczamy mączne zapychacze, ziemniaki, zasmażki itp
Np jak zjesz od czasu do czasu makaron to sosik jakiś lekki bez ciężkich tłustych.
Jesz praktycznie to co do tej pory tylko nie łączysz no i wiadomo cukier

Ja powiem Ci tak: 1 dzień w tyg mam dzień smieciarza
Jem np ciasto, naleśniki itp
na śniadanie zjadam płatki z mlekiem lub jajka gotowane
na 2 śniadanie 2 kromki pieczywa plus wędlinka itp warzywko jakieś
obiad: ryba, kurczak pierś lub cokolwiek bez skóry, schab też jem i mielone drobiopwe też ale wszystko pieczone albo w folii albo gotowane no i rybki
podwieczorek: np ryż z warzywami
kolacja to serek wiejski z warzywami, omlet, jaja
w międzyczasie wcinam marchew ogórek, troche bakalii i pije zieloną herbatkę
a teraz chce kupić koktajl białkowy i on bedzie zamiast śniadania

się rozpisałam może coś zrozumiesz xD
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:40   #3279
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Aniu jak się je dzień w dzień kilka razy na dobę to mogą się znudzić.Kiedyś tak miałam ze spaghetti.Mój ex co drugi dzień robił spaghetti,bo je uwielbiał i tanie było(taki oszczędny),po tym przez kilka lat nie mogłam patrzeć na spaghetti.Teraz czasem już zjem.

Katrin1 brawa dla Marcelka,koniecznie daj znac ile mały waży i trzymam kciuki za szczepienie,aby jak najmniej bolało.Ja ten blog prowadzę przede wszystkim dla babć,bo one są w Polsce i tylko tak biorą udział w rozwoju Milusi. Prowadzę jej też pamiętnik w normalnym zeszycie już od momentu zrobienia testu,a także przymierzam sie do wydania książki-pamiętnika na pierwszy roczek.Fotojoker robi coś takiego.
Dzięki temu blogowi poznałam kilka czadowych mamusiek i fajniutkich dzieciaczków.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Zdecydowanie Egipt to nie dla maluszka.No i napewno babcia dobrze się Iwem zajmie.Podziwiam cię za odwagę,ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na wyjazd bez małej,ale czasem marzy mi się chociaż jeden dzień wolnego od niej. Zazdraszczam.Kiedy dokładnie lecicie?
jeśli nic się nie zmieni11badz12 grudnia.
ja jestem odważna bo daleko, pamiętam jak będąc przed ślubem w moim rodzinnym domu, musiałam jechać do Wwy po suknię ślubną(Iwo tam z babcią)zastałam na noc w Wwie i dopiero na drugi dzień wracałam z tżtem do małego, cały dzień chodziłam jak zbity pies, w pociągu płakałam jak tylko pomyślałam, że w nocy będę tak daleko, ale jakoś przeszło, nikomu się żadna krzywda nie stała, ale serduszko fakt bolało bardzo!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:42
Stary 2009-11-17, 13:40   #3280
Carolajna24
Zakorzenienie

anulka moj też nie chciał jeść łyżeczką
zakupiłam łyżeczko-butelke lovi i on łapie rączką za tą łyzeczkę ja wyciskam żarełko na nią a on ładuje do buźki
czasem daje mu w łapkę plastikową łyzeczkę...oczywiście ja też trzymam
i on sobie "sam" je

spróbuj a najbardziej lubi jeść zupkę ze zwykłego kubeczka i pije sobie ją jak herbatkę
Stary 2009-11-17, 13:45   #3281
ursull
Zakorzenienie

Caro dzięki wielkie, a jak robisz te warzywa do ryżu? gotujesz czy na parze? A co z solą? Ja bez przypraw to ani rusz,nie solę bardzo,ale trochę muszę

Iwciag to jeszcze nie wykupiliście tej wycieczki? Ale będą jaja jak wdzień wyjazdu powiesz,że bez Iwa nigdzie nie jedziesz

A Milucha śpi i śpi,a potem w nocy rządzi.Pogoda śliczna,ja już gotowa do wyjścia,a ona nie ma zamiaru wstać

Stary 2009-11-17, 13:47   #3282
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Caro dzięki wielkie, a jak robisz te warzywa do ryżu? gotujesz czy na parze? A co z solą? Ja bez przypraw to ani rusz,nie solę bardzo,ale trochę muszę

Iwciag to jeszcze nie wykupiliście tej wycieczki? Ale będą jaja jak wdzień wyjazdu powiesz,że bez Iwa nigdzie nie jedziesz

A Milucha śpi i śpi,a potem w nocy rządzi.Pogoda śliczna,ja już gotowa do wyjścia,a ona nie ma zamiaru wstać
nie wykupiliśmy jeszcze, bo ja nie mam jeszcze nowego paszportu, jedziemy dopiero zlożyć papiery i stary w piątek.
Stary 2009-11-17, 13:48   #3283
Haruno
Zadomowienie

Ursul nie mam pojecia co oni beda mu robic, a terminu jeszcze nie mam, dopiero lekarz przysle mi list co i jak...
Idziecie jak burza dzisiaj a ja lece spac

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:57   #3284
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

nie moge wstawiac obrazków, ja się tak nie bawię... co za bezsens, ktoś wie jak to naprawić? łeeeeeeeeee... nawet nie chce mi się odpisywac bez emotek....
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:08   #3285
kuroikaze
Wtajemniczenie

Boszenka ma juz 8. wychodzily mu po 2, 3 na raz...

Blondynka gratulacje! oby inne tez byly takie bezproblemowe

Caro z Ciebie to baba w goracej wodzie kapana...
Pamietasz jak Ci wysylalam diete, to co mowilam? no co mowilam?! ze to dieta na czysta mase miesniowa! (oczywiscie Ty nie cwiczysz to gubisz )
i sa tam weglowodany i to spore ilosci, tak jak biał

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-11-17 o 14:16
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:27   #3286
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

iwaciag to jednak jedziecie bez małego My planujemy wyjazd w czerwcu do Grecji albo Maroko i też mam dylemat ale na 80% mały pojedzie dlatego takie kierunki wyjazdu mamy wybrane hotele też mam wybrane pod małego.
Stary 2009-11-17, 14:31   #3287
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
iwaciag to jednak jedziecie bez małego My planujemy wyjazd w czerwcu do Grecji albo Maroko i też mam dylemat ale na 80% mały pojedzie dlatego takie kierunki wyjazdu mamy wybrane hotele też mam wybrane pod małego.
no to super! A mnie się marzył Egipt już w tamtym roku, ale w związku z tym, że byłam już w ciąży wybraliśmy Tunezję i dlatego teraz ten Egipt
Stary 2009-11-17, 14:41   #3288
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Boszenka ma juz 8. wychodzily mu po 2, 3 na raz...

Blondynka gratulacje! oby inne tez byly takie bezproblemowe

Caro z Ciebie to baba w goracej wodzie kapana...
Pamietasz jak Ci wysylalam diete, to co mowilam? no co mowilam?! ze to dieta na czysta mase miesniowa! (oczywiscie Ty nie cwiczysz to gubisz )
i sa tam weglowodany i to spore ilosci, tak jak biał
ja nie jem węglowodanów dużo
ja sobie ją zmodyfikowałam i jem tylko: jaja, mięso chude, warzywa, ryż i czasem kaszę gruboziarnistą, ser odtłuszczony, niektóre owoce, 2 kromki ciemnego pieczywa dziennie
no i czasem wrzuce jakies ciacho
to źle? żle powiedziałam ursull

ursull warzywa wrzucam na oliwe i podlewam wodą, osobno gotuje ryż i pod koniec duszenia wazyw wrzucam do tego ryż i soli daje troszkę
Stary 2009-11-17, 15:13   #3289
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wchodze na watek, patrze a tu same polonistki sie uhodowaly
A ja jestem dobra z inne dziedziny i sie nie chwale
My z Filkiem po spacerku, na dworze zjadl mi cala butle mleczka w domu nei chcial dran jeden. Chyba bedziemy sie karmic na balkonie, skoro tak powietrze na niego dziala..;P
A ja teraz wcinam pyszny obiadek

anulka moj rowniez zje pare lyzeczek i zamyka buzke albo odwaraca glowe i jest tak nawet przy deserkach a bylo tak pieknie ze otwieral dziobka
ostatnio zaczal sie interesowac lyzeczka jak go karmie, wiec daje mu teraz lyzeczke druga i jestesmy strasznie brudni ale wszystko zjedzone. Czasem tez go zabawiam przy drugiej polowie zupki

Cytat:
To jak wypada, to się chwalę, że Iwo od jakiegoś czasu woła mama
i mimo, iż wiem, że to takie nieświadome to cieszę się jak by mnie na sto koni wsadził
no no brawa dla Iwa
a moj na razie tylko sie smieje jak mowie do niego: "mama"
Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny nie wiedzialam ze was obejdzie to ze taka mala osobka przestanie sie odzywac bo tu was jest sporo i caly czas sie cos dzieje
dobrze wiec bede wchozic gdy tylko bede mogla moze niedlugo kupimy nowy komp wiec bede tu codziennie.
madrze gadasz
Cytat:
Czesc, my juz po szczepieniu, maly zorro dzielnie to zniosl, poplakal pare sekund tylko, a potem zasnal Pieknie wazy 7,100kg i ma 68 cm Lekarz powiedziala, ze ma bardzo znieksztalcona glowe i mam z nim isc do kiropraktora i na fzjoterapie
brawa dla zorro
a co do tej gloweczki to czy Ty to widzisz to znieksztalcenie???
Cytat:
A i pytanko podajecie dzieciaczką witaminę D nadal?? Mnie wczoraj pediatra kazała odstawić
tak podaje co drugi dzien
specjalnie maz byl po porade w tej sprawie u naszej pediatry.
Bo dostaje tez cebion multi, mleko w ktorym jest wit D i kazala nie podawac jednak tak jak wczesniej codziennie tej wit D tylko co drugi dzien i cebion rowniez co drugi dzien (wiec dostaje na zmiane)
Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Cześć gaduły, mam weekendowe zaległości, w sumie jakieś 40 stron, nie będę nadrabiać, wybaczcie, przeczytałam tylko kilka ostatnich stron.

Dzisiaj idziemy z Marcelkiem na szczepienie, upiekło mu się przez 2 tygodnie, bo lekarka była chora, mam nadzieję, że nie będzie wielkiego płaczu, na szczęście teraz już jedno wkłucie. Ciekawa jestem ile waży mój klocuś, obstawiam jakieś 9 kg, straaasznie jest ciężki. Od miesiąca mamy jeden ząbek, kolejne nie chcą wyjść, od kilku dni Marcel po prostu próbuje wszystko pożreć, łącznie ze stołem, brzegiem wanienki i brodą babci i ślini się niemożebnie. Wprowadziłam już trochę inny schemat karmienia, teraz karmimy się tak:
rano mleczko, ok. 10 tej kaszka ryżowa, ok 14 tej obiadek, coraz częściej z dodatkiem mięska, ok 17-tej mleczko, ok.20-21 kaszka kukurydziana lub manna, między posiłkami jeszcze kompocik, herbatka, deserek i obowiązkowo pałeczka kukurydziana, mój synuś je uwielbia. Mam zamiar zacząć wprowadzać mu biszkopciki i jogurcik.
W dalszym ciągu dwa razy dziennie odciągam mleko, rano przed pracą i po powrocie, udaje się odciągnąć w sumie ok. 400 ml, na dwa karmienia w ciągu dnia wystarcza. Czekam z utęsknieniem, kiedy mleko w końcu mi zaniknie, żeby przestać w końcu molestować moje biedne cycusie. Marcel zaprzestał niedawno wołać baba, zmieniło mu się na tata i dada. A mama nie chce wołać, mały skubaniec.

Gosikk, Aguśka witajcie w klubie mam pracujących, ja już od 1,5 miesiąca pracuję, przyzwyczaiłam się o ile to w ogóle możliwe, ale w weekend i popołudniami nie mogę się nacieszyć synusiem. Gosikk, jak będziesz sobie radzić z mleczkiem w cycusiach, będziesz odciągać w pracy? Moje dopiero niedwno przyzwyczaiły się do 10 godzinnej przerwy w odciąganiu, wcześniej po całym dniu były bardzo twarde i bolące..
witam w klubie, ja dopiero zaczne sie przyzwyczajac do pracy i do tesknoty za moim synkiem
Bardzo fajny schemat jedzenia, to widze ze na dobe Marcelek zjada 3 razy posilek mleczny tak?
Moj Filip tez bada jezorkiem wszystko co sie da, lize kurtke, szalik, moja reke, itd
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:25   #3290
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wchodze na watek, patrze a tu same polonistki sie uhodowaly
A ja jestem dobra z inne dziedziny i sie nie chwale
Moj Filip tez bada jezorkiem wszystko co sie da, lize kurtke, szalik, moja reke, itd
dla mnie Polski to język obcy, kochać matematyka
a co, wszystkiego trza spróbować
Cytat:
Splaszczona z tylu i z jednej strony bardziej wypukla, jak byl maluski to odwracal glowe tylko na jeden bok, wiec jak kladlam go spac to na drugi bok i sie jakoś unormowało, myslalam, ze jest ok, a tu taki klops
mojej kumpeli córcia miała spłaszczoną główkę z tyłu i jakoś to się wyprostowało (mogę ci wysłać zdjęcia na PW, ale nie mam 100%cętowej pewności że mam na dysku, poszukam).

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:28   #3291
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Caro widzę, że małpy jedne kazały Tobie zmienić avatar-- ehhh bajek nie oglądają. Jakby oglądały to by nie myliły Brawurki z Bójką

Anulka anulka moja Nina odmawia czasem słoiczka, gdy się zapcha gęstym jedzeniem. Jak dajesz słoiczki, to dawaj im popijać herbatki. Nince to pomogło. Co kilka łyżeczek parę łyczków i cały słoiczek już taki większy wchodzi bez problemu

Mamusie byłam dzisiaj z Ninką na kontroli serduszka. Niestety dalej są szmerki Dr kazała nam zrobić najpierw morfologię i mocz i przyjść z wynikami. Wtedy stwierdzi, czy to może nie anemia (bo ona też powoduje szmerki) lub inne podobne dzadostwo. Jeśli ona nic nie zaradzi, to skieruje nas do kardiologa Bardzo się boję Jak przyjechaliśmy do domu, to Tż rozebrał Ninkę z kurteczki, a ja usiadłam i płakałam Najgorsze, że na pipulince coś jej wyskoczyło, nie odparzenie, a takie małe krostki i dała nam receptę na maść i wyniki możemy zrobić dopiero jak to się zagoi Ja chyba umrę w oczekiwaniu...
Stary 2009-11-17, 15:28   #3292
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Hauruno musisz małemu poduszkę położyć tak aby plaska str głowy miał od ściany

ciniusiowa nie ma co się martwić na zapas.Musisz wierzyć że będzie ok.Buziaczki dla Ninki

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:30
Stary 2009-11-17, 15:31   #3293
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Mamusie byłam dzisiaj z Ninką na kontroli serduszka. Niestety dalej są szmerki Dr kazała nam zrobić najpierw morfologię i mocz i przyjść z wynikami. Wtedy stwierdzi, czy to może nie anemia (bo ona też powoduje szmerki) lub inne podobne dzadostwo. Jeśli ona nic nie zaradzi, to skieruje nas do kardiologa Bardzo się boję Jak przyjechaliśmy do domu, to Tż rozebrał Ninkę z kurteczki, a ja usiadłam i płakałam Najgorsze, że na pipulince coś jej wyskoczyło, nie odparzenie, a takie małe krostki i dała nam receptę na maść i wyniki możemy zrobić dopiero jak to się zagoi Ja chyba umrę w oczekiwaniu...
wspolczuje ale moze to nic powaznego.
Trzymam kciuki aby badania wyszly dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:33   #3294
iwciag
Wtajemniczenie

Aguśka ciekawe cóż to za dziedzina, mniemam, że biologia
My w chwili obecnej nie mamy nie podawać żadnych witaminek.

Cinusiowa nie dziwie Ci się wcale, współczuje i będziemy3mać kciuki, by wszystko było ok
Stary 2009-11-17, 15:35   #3295
aljaka

Cytat:
Caro widzę, że małpy jedne kazały Tobie zmienić avatar-- ehhh bajek nie oglądają. Jakby oglądały to by nie myliły Brawurki z Bójką

Anulka anulka moja Nina odmawia czasem słoiczka, gdy się zapcha gęstym jedzeniem. Jak dajesz słoiczki, to dawaj im popijać herbatki. Nince to pomogło. Co kilka łyżeczek parę łyczków i cały słoiczek już taki większy wchodzi bez problemu

głowa do góry (wiem ze to nie łatwo bo sama się boję co to z Pietrulą sie teraz wyrabia) puki co nic nie stwierdzono, więc nie ma co sie źle nastawiać,......a złe myśli małej nie pomogą, tylko ją zestresują, nie mówiąc o Tobie, kiedy idziecie na badania, ....od kiedy to uczulenie!? i co to za maść?
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Hauruno musisz małemu poduszkę położyć tak aby plaska str głowy miał od ściany

ciniusiowa nie ma co się martwić na zapas.Musisz wierzyć że będzie ok.Buziaczki dla Ninki
dobrze pisze

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-11-17, 15:38   #3296
Seona
Zakorzenienie

Katrin1 bardzo fajny jadłospis dla Marcelka. Sama go wymyśliłaś? Bo ja tak mieszałam i próbowałam i nie mogłam się zgrać z dzieckiem Strasznie zagubiona i całkiem podobny wyczytałam na stronie Bobvity i się go trzymam. Pati bardzo smakuje.Podziwiam Mamy, które mają takie pomysły na jadłospisy

Nieźle, że okresu jeszcze nie masz! Ja dostałam pierwszy po ciąży miesiąc temu i właśnie mi się zbliża.

Mi mleko już zanika. Kiedyś po całym dniu to o mało mi cyce nie popękały, a teraz nic się dzieje. Karmię już tylko raz dziennie, ale zjada tylko 50- 60 ml.

Iwciag zazdroszczę urlopu. My planujemy jechać, ale gdzieś w lipcu i to będzie Chorwacja lub Bułgaria. Kraje afrykańskie mnie przerażają Zresztą w Afryce to ja jestem na codzień, bo pomagam dzieciaczkom z Zambii i jestem ciągle w kontakcie z misjonarkami z Zambii i zdjęcia non stop oglądam

Anulka, moje dziecko tylko niektóre obiadki ładnie zjada łyżeczką. Dzisiaj np. pluła brokułami Może im nie smakuje? Spróbuj dania z innej firmy? Mojej bardzo z Hippa smakują.

Boszenka gratuluję ząbka!!

Aguśka z jakiej innej dziedziny jesteś dobra? Z seksuologii??

Cinusiowa, trzymaj się i nie zamartwiaj na zapas. Ale nie dziwię się, ja sama bym chyba jakiś szmerów na sercu dostała i zawał

Chwalę się moim przedświątecznym mikołajkiem

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:41 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:44   #3297
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Katrin1 bardzo fajny jadłospis dla Marcelka. Sama go wymyśliłaś? Bo ja tak mieszałam i próbowałam i nie mogłam się zgrać z dzieckiem Strasznie zagubiona i całkiem podobny wyczytałam na stronie Bobvity i się go trzymam. Pati bardzo smakuje.Podziwiam Mamy, które mają takie pomysły na jadłospisy

Nieźle, że okresu jeszcze nie masz! Ja dostałam pierwszy po ciąży miesiąc temu i właśnie mi się zbliża.

Mi mleko już zanika. Kiedyś po całym dniu to o mało mi cyce nie popękały, a teraz nic się dzieje. Karmię już tylko raz dziennie, ale zjada tylko 50- 60 ml.

Iwciag zazdroszczę urlopu. My planujemy jechać, ale gdzieś w lipcu i to będzie Chorwacja lub Bułgaria. Kraje afrykańskie mnie przerażają Zresztą w Afryce to ja jestem na codzień, bo pomagam dzieciaczkom z Zambii i jestem ciągle w kontakcie z misjonarkami z Zambii i zdjęcia non stop oglądam

Anulka, moje dziecko tylko niektóre obiadki ładnie zjada łyżeczką. Dzisiaj np. pluła brokułami Może im nie smakuje? Spróbuj dania z innej firmy? Mojej bardzo z Hippa smakują.

Boszenka gratuluję ząbka!!

Aguśka z jakiej innej dziedziny jesteś dobra? Z seksuologii??

Cinusiowa, trzymaj się i nie zamartwiaj na zapas. Ale nie dziwię się, ja sama bym chyba jakiś szmerów na sercu dostała i zawał

Chwalę się moim przedświątecznym mikołajkiem
wiem wiem, że pomagasz bo wskoczyłam na wątek który jest u Ciebie pod kreską opisany. A ja do Afryki bo tam cieplutko o tej porze roku, a muszę się dogrzać
Mikołajka słodka i kochana
Stary 2009-11-17, 15:49   #3298
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

aljaka na krostki dostaliśmy Clotrimazolin i Termentiol. Dwa razy jednym smarować i dwa razy drugim i tak na zmianę Jak zejdą, to musimy zrobić wyniki dopiero

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Dziękuję Mamusie, zawsze jak się komuś powie, to lżej na sercu

Seona piękna Mikołajkowa Pati powinna zostać kiedyś Śnieżynką A można jakoś w skrócie powiedziec "o co kaman" z tą Afryką?? Bo ja kiedyś zajżałam z ciekawości na ten wątek ale tam duuuużo do czytania żeby załapać o co chodzi i odechciało mi się... Wiem, ze to jakaś pomoc dzieciom z Afryki Ale wy tam jakieś paczki wysyłacie? Same się tam organizujecie i z czyją pomocą??
Stary 2009-11-17, 15:51   #3299
aljaka

Cytat:
aljaka na krostki dostaliśmy Clotrimazolin i Termentiol. Dwa razy jednym smarować i dwa razy drugim i tak na zmianę Jak zejdą, to musimy zrobić wyniki dopiero
wiesz co bo ja dupa jestem. Pytałam sie bo chciałam Ci sprzedać moje sposoby na takie niespodzianki...ale potem dopiero zaczaiłam, że tu liczy się czas a nie tam medycyna naturalna....jedynie co to jeszcze bym w niezawodnym krochmalu kąpała ....(u mnie w 90% to wszystkie wysypki i inne kończyło)

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-11-17, 15:53   #3300
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Dziękuję Mamusie, zawsze jak się komuś powie, to lżej na sercu

Seona piękna Mikołajkowa Pati powinna zostać kiedyś Śnieżynką A można jakoś w skrócie powiedziec "o co kaman" z tą Afryką?? Bo ja kiedyś zajżałam z ciekawości na ten wątek ale tam duuuużo do czytania żeby załapać o co chodzi i odechciało mi się... Wiem, ze to jakaś pomoc dzieciom z Afryki Ale wy tam jakieś paczki wysyłacie? Same się tam organizujecie i z czyją pomocą??
to trzymamy kciuki by uczulenie zeszło.

Iwo ma w dalszym ciągu tę nieszczęsną grudkę, wygląda to bardzo brzydko i tez się trochę tym martwię, ale poobserwujemy 2tyg i wtedy jak była potzreba pójdziemy do jakiegoś specjalisty.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości