Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 17:26   #391
teofano86
Zadomowienie

Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2

Sweetheart86 ten 1 to wygląda na takiego co udaje grzecznego a z cichacza robi swoje i jeszcze Muniek po wujku Muńku z T love :P o jojojo

a co do biustów na ładny biust można sobie poderwać 19, 20 latka <lol2> to straszne wiem...
Ain't nothing I'd rather do
Goin' down, party time, My friends are gonna be there too
[...]"

teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 17:32   #392
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ale 250 zł za wąsik to jak dla mnie nie jest dużo - w porównaniu do komfortu jaki da świadomość, że nie musisz dwa razy w miesiącu zapuszczać wąsów, żeby pokaleczyć sobie twarz woskiem i chodzić czerwona przez dwa dni
Nie no jasna sprawa
Tylko kurczę.....ja zawsze muszę szukać dziury w całym
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 17:37   #393
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverStorm Pokaż wiadomość
Ceny są różne. Górna warga kosztuje 250 zł, a policzki.......300
Właśnie muszę dokładnie podliczyć wszystkie ceny. I chyba babcia mnie zabije
To sporo ale na pewno warto A tak w ogóle to fajną masz babcię. Moja babcia jest takiego zdania, że jak daje mi kasę to na jakieś najpotrzebniejsze rzeczy bez których się nie można obejść, ewentualnie ciuchy Poza tym jestem pewna, że moja babcia nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak depilacja laserowa

Wracając do tematu zakładania rodzin to napiszę coś od siebie
Ja szczerze zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu) moim koleżankom, znajomym, którzy już są po ślubie, mają własną rodzinę itp. Myślę, że jestem już na to gotowa. Mimo, że mam dopiero 23 lata, uważam, że już wyszalałam się Wielkie imprezowanie, wracanie do domu nad ranem itp juz mnie nie bawi.Przez ostatni rok bardzo się zmieniłam, wyciszyłam, spoważniałam. Mogłabym już założyć rodzinę i prowadzić to 'monotonne życie' Wiem tylko jedno, że nie nadaję się na typową kurę domową czyli sprzątanie, gotowanie, pranie i te inne wszystkie rzeczy, dlatego potrzebne by były kompromisy i dogadanie się z partnerem. Dla mnie związek musi opierać się na zasadzie partnerstwa, czyli pomagamy sobie, robimy coś razem, a nie 'Ty robisz, a ja siedzę'.(Ale kanapki do pracy mogłabym robić, bo jedynie kanapki umie ) Mój problem polega tylko na tym, że zwyczajnie źle trafiam i moje związki do tej pory rozwalały sie bez poważniejszych powodów, zanim dochodziły do etapu planów na przyszłość, nie mówiąc o ich realizacji No... to tyle mojego wywodu

Edytowane przez Sweetheart86
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:39
Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 17:42   #394
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Cytat:
Napisane przez Sweetheart86 Pokaż wiadomość
To sporo ale na pewno warto A tak w ogóle to fajną masz babcię. Moja babcia jest takiego zdania, że jak daje mi kasę to na jakieś najpotrzebniejsze rzeczy bez których się nie można obejść, ewentualnie ciuchy Poza tym jestem pewna, że moja babcia nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak depilacja laserowa
No fakt, babcia fajna, mimo, że "podporządkowana"......wi adomo komu.
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 17:43   #395
teofano86
Zadomowienie

hmm a u mnie to nawet nie chodzi o to, że się nie wyszalałam czy coś... po prostu nie wierzę w monogamiczność na całe życie i nie wierzę w ślub kościelny Dodatkowo jeszcze zamierzam zwiedzić Hiszpanię, Portugalię, całe Bałkany, Kubę a dziecko będzie, że tak się wyrażę problemem.
aha i uważam, że z moim charakterkiem i ADHD to nie bardzo nadałabym się na mamuśkę
[...]"

Stary 2009-11-17, 17:56   #396
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
hmm a u mnie to nawet nie chodzi o to, że się nie wyszalałam czy coś... po prostu nie wierzę w monogamiczność na całe życie i nie wierzę w ślub kościelny Dodatkowo jeszcze zamierzam zwiedzić Hiszpanię, Portugalię, całe Bałkany, Kubę a dziecko będzie, że tak się wyrażę problemem.
aha i uważam, że z moim charakterkiem i ADHD to nie bardzo nadałabym się na mamuśkę

Pewnie dziwnie to zabrzmi, ale ja ślub kościelny bym chciała tylko dla tej całej oprawy: biała suknia, wprowadzenie do kościoła przez ojca bla bla bla. Niby jestem wierząca, ale nie chodzę do kościoła, bo mam jakieś tam swoje teorie na ten temat (gdyby to moja babcia przeczytała to by zemdlała )
I nie martw się, ja też mam ADHD, ale myślę, że kiedyś minie, chociaż na razie się pogłębia

Stary 2009-11-17, 18:13   #397
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie dziwnie to zabrzmi, ale ja ślub kościelny bym chciała tylko dla tej całej oprawy: biała suknia, wprowadzenie do kościoła przez ojca bla bla bla. Niby jestem wierząca, ale nie chodzę do kościoła, bo mam jakieś tam swoje teorie na ten temat (gdyby to moja babcia przeczytała to by zemdlała )
I nie martw się, ja też mam ADHD, ale myślę, że kiedyś minie, chociaż na razie się pogłębia
ja mam taką swoją teorię, że większość dziewczynek jest wychowywana w perspektywie białej kiecki i welonu... ja od małego miałam inne marzenia.. a nawet jakbym była wierząca, to nie potrafiłabym przysięgać "miłości, wierności i uczciwości i że nie opuszczę aż do śmierci" i to nie dlatego, że w to się miesza boga, ale zwyczajnie dlatego, że nie chciałabym za przeproszeniem walić ściemy wśród tłumu świadków. Znam siebie i wiem, że do śmierci (naturalnej) to raczej nie wytrzymam z 1 facetem, z wiernością to wiadomo jak jest, o uczciwości nie wspomnę ("ile dałaś za te buty??" "85zł" "to dlaczego na paragonie jest 285??"). Dlatego ja nie chce kłamać przed całym tłumem:P
a jakbym już musiała iść do ślubu to nigdy w niczym białym ani ecru a tym bardziej nic różowego
[...]"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:21   #398
jojla
Zakorzenienie

hello

Nie było mnie cały dzień i miałam teraz niezłą lekturę Ale mi się poprawił humor po przeczytaniu niektórych tekstów

Wszystkie zwierzaki prześwietne Ja zamieszczam zdjęcia mojego wielorasowca o imieniu Jerry ( nie pytajcie jak to się stało, że nazywa się jak mysz z bajki ) już nie taki młodziutki - w tym roku skończył 12 lat. Straszny pieszczoch i ogólnie pies kanapowy - jeść, spać i głaskać

Silver zazdroszczę Ci tej depilacji i babci I zgadzam się z Pavlinecką

Co do małżeństwa i dzieci to ja mam podobne podejście jak Evangeline Gorzej z podejściem mojego TŻ - on chyba jeszcze przez jakiś czas nie będzie gotowy do ojcostwa (chociaż mam pewność, że gdyby było trzeba stanąłby na wysokości zadania i mogłabym na niego liczyć) a co do małżeństwa to w sumie nie wiem do końca - niby się w rozmowie deklaruje, że ja i na zawsze ale ja myślę, że czas pokaże tak naprawdę jak będzie.

Lick The Lollipop z tym zamieszkaniem z TŻ planowanym to naprawdę musiałabyś się liczyć z takimi głosami ' nie po bożemu' itp? Ja muszę powiedzieć, że mieszkam z moim TŻ od czerwca i jestem bardzo mile zaskoczona reakcją mojej rodziny - tylko moja 102 letnia prababcia nie wie (po co ma się denerwować ) ale cała reszta akceptuje to i o dziwo moja kochana babcia (osoba bardzo wierząca) nic złego na to nie powiedziała a wręcz przeciwnie daje mi do zrozumienia, że cieszy się moim szczęściem Wiem, że chciałaby żebyśmy wzięli ślub ale póki co nie ma na to szans chociażby ze względów finansowych.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:33   #399
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Lick The Lollipop z tym zamieszkaniem z TŻ planowanym to naprawdę musiałabyś się liczyć z takimi głosami ' nie po bożemu' itp? Ja muszę powiedzieć, że mieszkam z moim TŻ od czerwca i jestem bardzo mile zaskoczona reakcją mojej rodziny - tylko moja 102 letnia prababcia nie wie (po co ma się denerwować ) ale cała reszta akceptuje to i o dziwo moja kochana babcia (osoba bardzo wierząca) nic złego na to nie powiedziała a wręcz przeciwnie daje mi do zrozumienia, że cieszy się moim szczęściem Wiem, że chciałaby żebyśmy wzięli ślub ale póki co nie ma na to szans chociażby ze względów finansowych.
Wczoraj babcia mi oznajmiła, że najpierw ślub, bo inaczej to jest nie po bożemu. Próbowałam jej tłumaczyć, ale ona swoje
Mama, odkąd jej oznajmiłam jakie z Tż'em mamy plany, w ogóle nie gada na ten temat ze mną. Wiem, że myśli tak samo jak babcia, bo bardzo się buntowała jak chciałam jechać do faceta na weekend. Gadki odchodziły, że wstyd, że nie wypada itd Więc wątpię, że teraz nagle taka do przodu będzie pod tym względem.
Niestety pochodzę z małej mieściny, gdzie ludzie są tacy strasznie "pobożni". Mama i babcia już na dobre wsiąkły w to staroświeckie myślenie - zaręczyny, ślub, mieszkanie razem

Pewnie im bliżej wyprowadzki, tym częściej będę słyszeć nieprzychylne głosy. Mam tylko nadzieję, że kiedyś zaakceptują moją decyzję.

Niby wiem, że nie powinnam się takimi opiniami przejmować, ale przykro mi, że wypowiadają je moi bliscy
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:39   #400
Sweetheart86
Zakorzenienie

JOJLA widzę, że Jerry pasjonuje się w nakryciach głowy Uroczy piesio

Co do zamieszkania razem bez ślubu to ja jestem jak najbardziej 'za' i wiem, że w przyszłości tak na pewno zrobię. Po co kupować kota w worku? Dopiero kiedy spędza się razem praktycznie 24h na dobę to wychodzą różne cechy charakteru, które mogą irytować. Znam wiele par, których związki rozpadły się po zamieszkaniu razem. Np. mój były Tż, który przede mną był z dziewczyną 5 lat, zamieszkał z nią, a po dwóch miesiącach związek się rozpadł, bo nie mogli się dogadać.

Stary 2009-11-17, 18:55   #401
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką swoją teorię, że większość dziewczynek jest wychowywana w perspektywie białej kiecki i welonu... ja od małego miałam inne marzenia.. a nawet jakbym była wierząca, to nie potrafiłabym przysięgać "miłości, wierności i uczciwości i że nie opuszczę aż do śmierci" i to nie dlatego, że w to się miesza boga, ale zwyczajnie dlatego, że nie chciałabym za przeproszeniem walić ściemy wśród tłumu świadków. Znam siebie i wiem, że do śmierci (naturalnej) to raczej nie wytrzymam z 1 facetem, z wiernością to wiadomo jak jest, o uczciwości nie wspomnę ("ile dałaś za te buty??" "85zł" "to dlaczego na paragonie jest 285??"). Dlatego ja nie chce kłamać przed całym tłumem:P
a jakbym już musiała iść do ślubu to nigdy w niczym białym ani ecru a tym bardziej nic różowego
Wiesz, ja nie byłam chowana w żadnym razie w rodzinie, w której ślub byłby jakimś priorytetem. Raczej mama mówiła, żebym nigdy nie wychodziła za mąż ew. dla pieniędzy hehe.
Mimo wszystko ja bym chciała wziąć ślub, mieć białą sukienkę, welon, druhny, imprezę do rana, zdegustowane babcie i ciocie na widok TŻta, przysięgać mu, że będę go kochać do końca życia. To śliczna, romantyczna bajka, którą chcę przeżyć. A że może się rozpaść? Że zawsze to będzie 1 piwo? Trudno, ryzyko zawodowe.

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
hello

Wszystkie zwierzaki prześwietne Ja zamieszczam zdjęcia mojego wielorasowca o imieniu Jerry ( nie pytajcie jak to się stało, że nazywa się jak mysz z bajki ) już nie taki młodziutki - w tym roku skończył 12 lat. Straszny pieszczoch i ogólnie pies kanapowy - jeść, spać i głaskać
Śliczny pieseczek. Jaki malutki! A jaką ma główkę śliczną. Jestem pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Wczoraj babcia mi oznajmiła, że najpierw ślub, bo inaczej to jest nie po bożemu. Próbowałam jej tłumaczyć, ale ona swoje
Rozumiem, że jest Ci przykro. Ja też, szczerze mówiąc, pojąć takich zachowań nie umiem. No chyba, że wszystkie kobiety w Twojej rodzinie były dziewicami do nocy poślubnej, a męża poznały korespondencyjnie

U mnie jakoś nikt się nie przejmował nigdy takimi rzeczami, u exTŻta spałam od może 17rż ( z tym, że nic z nim nie robiłam - ale skąd mama mogła wiedzieć?). Z obecnym spędzam pół roku, zresztą żadna siła by mi nie zabroniła z nim żyć. Niech by cała moja rodzina przestała się do mnie odzywać ( zresztą ja bym tak strasznie znów tego nie przeżyła).
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:08   #402
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do tematu zakładania rodzin to napiszę coś od siebie
Ja szczerze zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu) moim koleżankom, znajomym, którzy już są po ślubie, mają własną rodzinę itp. Myślę, że jestem już na to gotowa. Mimo, że mam dopiero 23 lata, uważam, że już wyszalałam się Wielkie imprezowanie, wracanie do domu nad ranem itp juz mnie nie bawi.Przez ostatni rok bardzo się zmieniłam, wyciszyłam, spoważniałam. Mogłabym już założyć rodzinę i prowadzić to 'monotonne życie' Wiem tylko jedno, że nie nadaję się na typową kurę domową czyli sprzątanie, gotowanie, pranie i te inne wszystkie rzeczy, dlatego potrzebne by były kompromisy i dogadanie się z partnerem. Dla mnie związek musi opierać się na zasadzie partnerstwa, czyli pomagamy sobie, robimy coś razem, a nie 'Ty robisz, a ja siedzę'.(Ale kanapki do pracy mogłabym robić, bo jedynie kanapki umie ) Mój problem polega tylko na tym, że zwyczajnie źle trafiam i moje związki do tej pory rozwalały sie bez poważniejszych powodów, zanim dochodziły do etapu planów na przyszłość, nie mówiąc o ich realizacji No... to tyle mojego wywodu
Cytat:

Co do zamieszkania razem bez ślubu to ja jestem jak najbardziej 'za' i wiem, że w przyszłości tak na pewno zrobię. Po co kupować kota w worku? Dopiero kiedy spędza się razem praktycznie 24h na dobę to wychodzą różne cechy charakteru, które mogą irytować. Znam wiele par, których związki rozpadły się po zamieszkaniu razem. Np. mój były Tż, który przede mną był z dziewczyną 5 lat, zamieszkał z nią, a po dwóch miesiącach związek się rozpadł, bo nie mogli się dogadać.
Mam dokładnie takie samo zdanie Tylko, że na kurę domowę się nadaję i mogłabym nią być. Tzn. chcę pracować i rozwijać się zawodowo. Ale lubię gotować dla innych, lubię robić pranie, zakupy więc dla mnie to żaden problem.
Zamieszkać z facetem spokojnie mogę bo u mnie w rodzinie to normalne i nawet babcie się nie burzą. O seksie też spokojnie przy rodzinie mówię. Nie ma dla nich tematów tabu hehe.

Jojla Twoja prababcia ma 102 lata??? Jej a ja myślałam, że mój 86 letni dziadek to ewenement że tak długo żyje. Fajnie, fajnie, oby żyła jak najdłużej.

Ps. Prędkość pisania prze przerasta. Zanim napiszę wiadomość 2 inne zdąrzą się pojawić. Szalejecie dziewuszki. Andzik się załamie jak zajrzy na wątek i będzie to musiała nadrobić
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:13   #403
teofano86
Zadomowienie

a ja bym sie nikogo nie pytała o to co myślą na temat zamieszkania z facetem.... mam 18 lat? co prawda od niedawna <lol2> ale jednak mam i jak utrzymywałabym się sama to kto miałby coś do gadania? histerie i dramaty do mnie nie przemawiają
[...]"

Stary 2009-11-17, 19:23   #404
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Jep, takie argumenty mnie przekonują. Szkoda, że tylko mnie. Ale co się dziwić. Mama całe życie mieszka na wsi, a tutaj to co chwila jakieś teksty o wstydzie i szanowaniu się przez kobietę
U Tża w mieście jest całkowicie inaczej. Jego rodzice są jak najbardziej za wcześniejszym zamieszkaniem, bo można się dotrzeć, sprawdzić w prawdziwym życiu, a i się dorobić czegoś razem.
Co chwila jestem zapraszana do jego domu. Przyszła teściowa mówi, ze mam jak najczęściej zostawać itd.
A moja mamunia to najchętniej pozwoliłaby mi zostać na noc u faceta po ślubie

Cytat:
Rozumiem, że jest Ci przykro. Ja też, szczerze mówiąc, pojąć takich zachowań nie umiem. No chyba, że wszystkie kobiety w Twojej rodzinie były dziewicami do nocy poślubnej, a męża poznały korespondencyjnie

U mnie jakoś nikt się nie przejmował nigdy takimi rzeczami, u exTŻta spałam od może 17rż ( z tym, że nic z nim nie robiłam - ale skąd mama mogła wiedzieć?). Z obecnym spędzam pół roku, zresztą żadna siła by mi nie zabroniła z nim żyć. Niech by cała moja rodzina przestała się do mnie odzywać ( zresztą ja bym tak strasznie znów tego nie przeżyła).
Każdy tylko udaje świętego. Chodzą do kościółka takie plotkary, komunie przyjmują, a zaraz po wyjściu z niego obgadywanie, że ktoś tam na kocią łapę żyje, albo że panna z dzieckiem ->to jeden z powodów, dla których nie nawiedzę wsi.
Spanie od 17 r. ż.? U lala nigdy by to u mnie nie przeszło
Cytat:
Zamieszkać z facetem spokojnie mogę bo u mnie w rodzinie to normalne i nawet babcie się nie burzą. O seksie też spokojnie przy rodzinie mówię. Nie ma dla nich tematów tabu hehe.
Sex to u mnie temat tabu. Rodzice nie przyjmują do wiadomości, że mogę coś z Tzem majstrować Porządnej rozmowy o seksie u mnie w domu nie było Co najwyżej, jakieś teksty żebym ie zaszła czasem w ciążę, bo mi nie pomogą
Stary 2009-11-17, 19:23   #405
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym sie nikogo nie pytała o to co myślą na temat zamieszkania z facetem.... mam 18 lat? co prawda od niedawna <lol2> ale jednak mam i jak utrzymywałabym się sama to kto miałby coś do gadania? histerie i dramaty do mnie nie przemawiają
Oj widzisz, ale są ludzie, dla których więzy rodzinne są bardzo ważne i z takiego czy innego powodu muszą się im podporządkować. Podejrzewam, że szybciej znieśliby histerię i dramaty, niż wyniosłe milczenie.

Dlatego szczerze współczuję ludziom, którzy muszą to przeżywać. Wybierać między rodziną a miłością.

A z weselszych tematów - właśnie posmarowałam usta balsamem do skórek
Stary 2009-11-17, 19:25   #406
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie też jest to normalne Moja siostra zamieszkała z Tż bez ślubu juz po pół roku związku i nikt nie burzył się specjalnie, więc wiem, że takie coś przejdzie bez problemu A tematów tabu też nie ma... zwłaszcza przy mojej mamie. Zawsze kiedy miałam schizę, że jestem w ciąży moja mama wiedziała o tym prędzej niż Tż i nawet nie krzyczała, że jestem nieodpowiedzialna

Stary 2009-11-17, 19:28   #407
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Oj widzisz, ale są ludzie, dla których więzy rodzinne są bardzo ważne i z takiego czy innego powodu muszą się im podporządkować. Podejrzewam, że szybciej znieśliby histerię i dramaty, niż wyniosłe milczenie.

Dlatego szczerze współczuję ludziom, którzy muszą to przeżywać. Wybierać między rodziną a miłością.

Może nie chodzi już o podporządkowanie, bo i tak się wyprowadzę. Tylko chciałabym, żeby rodzice normalnie ze mną gadali po przeprowadzce i nie mieli jakiegoś (dla mnie nizrozumiałego) urazu, żalu.
Pogrubione w 100% prawdziwe.
Stary 2009-11-17, 19:30   #408
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Jep, takie argumenty mnie przekonują. Szkoda, że tylko mnie. Ale co się dziwić. Mama całe życie mieszka na wsi, a tutaj to co chwila jakieś teksty o wstydzie i szanowaniu się przez kobietę
U Tża w mieście jest całkowicie inaczej. Jego rodzice są jak najbardziej za wcześniejszym zamieszkaniem, bo można się dotrzeć, sprawdzić w prawdziwym życiu, a i się dorobić czegoś razem.
Co chwila jestem zapraszana do jego domu. Przyszła teściowa mówi, ze mam jak najczęściej zostawać itd.
A moja mamunia to najchętniej pozwoliłaby mi zostać na noc u faceta po ślubie

Każdy tylko udaje świętego. Chodzą do kościółka takie plotkary, komunie przyjmują, a zaraz po wyjściu z niego obgadywanie, że ktoś tam na kocią łapę żyje, albo że panna z dzieckiem ->to jeden z powodów, dla których nie nawiedzę wsi.
Spanie od 17 r. ż.? U lala nigdy by to u mnie nie przeszło
Sex to u mnie temat tabu. Rodzice nie przyjmują do wiadomości, że mogę coś z Tzem majstrować Porządnej rozmowy o seksie u mnie w domu nie było Co najwyżej, jakieś teksty żebym ie zaszła czasem w ciążę, bo mi nie pomogą
To ja Ci współczuję podwójnie, aż Cię ucałuję

Na szczęście Ty, jak widać, że nie wdałaś w rodzinę, co bardzo dobrze świadczy o Twoim charakterze. Będziesz pewnie miała fochy i dogadywania z ich strony aż do dnia ślubu. Ale nie martw się - to, co robisz ma być zgodne z Twoim sumieniem i Twoimi poglądami.

A z tymi wsiami - ja mieszkam w małym miasteczku, gdzie każdy myśli, że zna każdego - oj ileż to ja razy byłam w ciąży, brałam ślub, albo co tam nie bądź, że już zliczyć nie mogę. Moi rodzice nie żyją dobrze z sąsiadami, bo nie lubią wtykać w nosa w nie swoje sprawy, co powoduje, że nie jesteśmy zbyt lubiani ( bo o czym tu z nami pogadać? ). Ostatnio ciągle mamę zaczepiają sąsiadki : A gdzie to Paulina tak wyjeżdża co chwilę? Ja powiedziałam, żeby mówiła, że na odwyk hehe, ale mama jakoś nie chce. Mówi, że jeżdżę zwiedzać świat, co wywołało plotki, że związałam się z obcokrajowcem ( i pewnie mam z nim 87 dzieci).

Naprawdę, trzeba być ponad to, nawet, jeśli chodzi o Twoją własną rodzinę. Na pewno z TŻtem tym bardziej wam będzie dobrze razem - będziecie mieli świadomość, że pokonaliście przeciwności
Stary 2009-11-17, 19:39   #409
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to ja Ci współczuję. Mój tata ostatnio powiedział, że ma więcej cierpliwości do wnuka niż do własnych dzieci więc on chętnie i moje dzieci wychowa. Po czym ponaglił mnie to rodzenia dzieci bo mu tęskno za Wojtkiem (mój 3 letni siostrzeniec) a z dzieckiem w domu weselej. Także jakbym zaszła w ciążę to podejrzewam, że rodzice szampana by otworzyli
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 19:43   #410
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się

Cytat:
Niezła agentka z Ciebie

Cytat:
To jest właśnie jeden z powodów, dla których nie chodzę do kościoła. Dziesiątki starszych pań z rączkami złożonymi przyjmują komunię, głośno się modlą, a kątem oka spogladają kto siedzi obok, z kim i w co jest ubrany. Chodzą do spowiedzi 10 razy w miesiącu, myśląc, że przez to trafią do nieba na najwyższą chmurkę... a po wyjściu z kościoła jedne wielkie ploty. Uhhh... zbulwersowalam się

Stary 2009-11-17, 19:45   #411
201701251209
Konto usunięte

Dziękuje Pavlinecka za słowa otuchy
Cytat:
Ostatnio ciągle mamę zaczepiają sąsiadki : A gdzie to Paulina tak wyjeżdża co chwilę? Ja powiedziałam, żeby mówiła, że na odwyk hehe, ale mama jakoś nie chce. Mówi, że jeżdżę zwiedzać świat, co wywołało plotki, że związałam się z obcokrajowcem ( i pewnie mam z nim 87 dzieci).
Odwyk? Poległam
Ja ostatnio mamie powiedziałam, żeby zjechała taka plotkarę jak będzie się o mnie pytać. Niech tylko do mnie co zacznie mówić i wypytywać to ja jej pokażę, gdzie jej miejsce

Kończąc ten beznadziejny temat, mam nadzieję, że kiedyś to zaakceptują
Cytat:
To jest właśnie jeden z powodów, dla których nie chodzę do kościoła. Dziesiątki starszych pań z rączkami złożonymi przyjmują komunię, głośno się modlą, a kątem oka spogladają kto siedzi obok, z kim i w co jest ubrany. Chodzą do spowiedzi 10 razy w miesiącu, myśląc, że przez to trafią do nieba na najwyższą chmurkę... a po wyjściu z kościoła jedne wielkie ploty. Uhhh... zbulwersowalam się
Ja do kościoła 2 razy w roku chodzę i mi wystarczy. Hehe jak ja to "lubię", jak wchodzę do kościoła i wszystkie mohery zaczynają się oglądać kto przyszedł

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2009-11-17 o 19:47
Stary 2009-11-17, 19:47   #412
teofano86
Zadomowienie

Cytat:

to co jak nie chcę wychodzić za mąż to mam do końca życia z rodzicami mieszkać?? to już nie te czasy żeby mieszkanie bez ślubu było niemoralne...

i co z ustami? :P masz je jeszcze? :P
[...]"

Stary 2009-11-17, 19:50   #413
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Nie ma za co

A co? Na odwyku już być nie można

A co do tego balsamu do skórek - bo moja wazelina jest w metalowym okrągłym pudełeczku, tak samo jak ten nieszczęsny balsam, stały obok siebie i tak wzięłam w amoku pisząc post i posmarowałam.
W efekcie post wyszedł niedorobiony bo mi połowa myśli umknęła i musiałam pobiec szorować usta, bo nie wiadomo, jak to na nie wpłynie.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
to co jak nie chcę wychodzić za mąż to mam do końca życia z rodzicami mieszkać?? to już nie te czasy żeby mieszkanie bez ślubu było niemoralne...

i co z ustami? :P masz je jeszcze? :P
Ale że jak? A gdzie ja coś takiego napisałam? Chodziło mi o ludziach, którzy są związani dość silnie z rodziną, która ma poglądy rodem z ligi polskich rodzin.
A mieszkanie samemu to nie mieszkanie z kimś bez ślubu, ju noł Także jakbyś nie wychodziła za mąż, nie musiałabyś tam mieszkać, ino bez chłopa w chacie

Ale swoją drogą byłby zonk, gdyby to było usankcjonowane prawnie Wyszłabym za mąż za byle kogo byle nie siedzieć z moją mamą

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2009-11-17 o 19:52
Stary 2009-11-17, 19:53   #414
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
świętość ponad wszystko
[...]"

Stary 2009-11-17, 19:57   #415
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do kościoła 2 razy w roku chodzę i mi wystarczy. Hehe jak ja to "lubię", jak wchodzę do kościoła i wszystkie mohery zaczynają się oglądać kto przyszedł
Ja na msze chodze tylko wtedy kiedy muszę czyli: jakieś chrzciny, komunie... Na pasterkę też zawsze chodzę, bo lubię A kiedy czuje potrzebę pójścia do kościoła (bo czasami tak mam), to idę do pustego kościoła, kiedy akurat nie ma mszy, posiedzę sobie chwilę, pomyślę, pomodlę się po swojemu i wychodzę

Stary 2009-11-17, 20:00   #416
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Ale że jak? A gdzie ja coś takiego napisałam? Chodziło mi o ludziach, którzy są związani dość silnie z rodziną, która ma poglądy rodem z ligi polskich rodzin.
A mieszkanie samemu to nie mieszkanie z kimś bez ślubu, ju noł Także jakbyś nie wychodziła za mąż, nie musiałabyś tam mieszkać, ino bez chłopa w chacie

Ale swoją drogą byłby zonk, gdyby to było usankcjonowane prawnie Wyszłabym za mąż za byle kogo byle nie siedzieć z moją mamą
mnie nie będzie stać na singielskie mieszkanie :
a co do sankcjonowania to PiS czy LPR chciał żeby były rejestrowane związki w sensie że jak z kimś się spotykasz to trzeba to zgłosić do urzędu to poległam na tym...
[...]"

Stary 2009-11-17, 20:02   #417
201701251209
Konto usunięte

Z tym plotkowaniem, to mohery jak mohery. Ale to samo robią kobitki 40-50 letnie No co im to daje? Wie któraś z Was?
Przychodzi z kościółka taka mamusia do domu i córce pakuje do głowy wszelkie newsy ze wsi, a potem ta córka dalej rozgłasza i nowe pokolenie rośnie
Cytat:
a co do sankcjonowania to PiS czy LPR chciał żeby były rejestrowane związki w sensie że jak z kimś się spotykasz to trzeba to zgłosić do urzędu to poległam na tym...
Hahaha co za bzdura

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2009-11-17 o 20:04

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 20:06   #418
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

o jakie poważne tematy.
Cytat:

a co do biustów na ładny biust można sobie poderwać 19, 20 latka <lol2> to straszne wiem...
ja z takimi pracuję, więc trzeba uważać żeby nie być traktowaną jako koleżanka

Cytat:
a ja właśnie w to wierzę, że chcę być z moim tż do końca życia. Dla tego chcę wziąć ślub. Dla mnie to jest ważne. To zależy jakie kto ma podejście do tych spraw.

Cytat:

A z tymi wsiami - ja mieszkam w małym miasteczku, gdzie każdy myśli, że zna każdego - oj ileż to ja razy byłam w ciąży, brałam ślub, albo co tam nie bądź, że już zliczyć nie mogę. Moi rodzice nie żyją dobrze z sąsiadami, bo nie lubią wtykać w nosa w nie swoje sprawy, co powoduje, że nie jesteśmy zbyt lubiani ( bo o czym tu z nami pogadać? ). Ostatnio ciągle mamę zaczepiają sąsiadki : A gdzie to Paulina tak wyjeżdża co chwilę? Ja powiedziałam, żeby mówiła, że na odwyk hehe, ale mama jakoś nie chce. Mówi, że jeżdżę zwiedzać świat, co wywołało plotki, że związałam się z obcokrajowcem ( i pewnie mam z nim 87 dzieci).
nie ma to jak plotki wyssane z palca wysłuchiwać na swój temat

Cytat:

a ja chodzę mimo to. Też mnie wkurza takie zachowanie, ale chodzę dla siebie a nie dla innych.
Stary 2009-11-17, 20:06   #419
evangeline
Zakorzenienie

Ale macie tempo kobitki, pięknie

Ja mieszkam z TŻ już prawie od roku i jestem bardzo zadowolona Super się mieszka razem, dotarliśmy się już w wielu kwestiach i nie chciałabym już mieszkać z rodzicami. Zresztą, dużo lepszy mam z nimi kontakt po wyprowadzce

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:06   #420
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie będzie stać na singielskie mieszkanie :
Słyszałam, a lepszy był projekt ustawy, żeby utarta dziewictwa przed 18 rokiem życia była karalna... I oni nasze ciężko zarobione pieniądze wydają na takie bzdety....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości