|
|
#4771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
Witam Dziewczynki,
Ja mam zmartwienie.... gardełko boli i 36,9 C..... ![]() Generalnie poza tym nic więcej mi nie jest,tylko to gardło-tak boli Boję się,że mnie Pani dr nie operuje. Tabletki do ssania oraz tantum verde nie pomaga......... Załamka............ : mad:
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze po laserze spektakularne efekty sa juz po 1 zabiegu, a w [przypadku zabiegu aluma po 3 razach, czyli po ok. miesiącu i utrzymuja sie dluzej niż ostrzykiwanie
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-11-17 o 19:19 |
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jakos czasu brak, aby tutaj wpadac Niedobrze ![]() Listopadowa, 100 Lat i mega imprezy! W sumie po to ma sie Urodziny ![]() Misia, z autem dasz rade! Ja obskakiwalam wawe juz w 7 albo 8 dobie od OP. Nie mniej u mnie latwo, bo to automatik z wszelakimi wspomagaczami. A pasy maja dodatkowa opcje dla ciezarnych i tylko te zapinalam ![]() Misia jak zdrowko? Tak czytam i czytam i widze, ze dzielnie sobie radzisz Ja zaliczam kolejne treningi i powoli zwiekszam obciazenie na newralgiczne miesnie. Dorzucilam tez rozciaganie klatki i plecow i czuje mega postep w elastycznosci tych miesni. Po OP wydawaly mi sie nieprzyjemnie zbite i pokurczone ![]() Po tych Waszych tekstach o zabiegach na zmarszczyki tez nerowowo kukam do lusterka ... chyba czas zaczac |
|
|
|
#4774 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Pamietam właśnie że Ty śmigałaś autkiem no ja nie mam automatu ale w jednym łatwo się biegi zmienia, niemniej napisałam do Dra i czekam na odpowiedz - pasów takich nie mam ale biorę sobie pod pachy ( wiem że źle ale lepiej tak niz wcale) zazdroszczę Ci tej aktywności..żeby mnie tak ktoś kopnął w dupencję..pelikany mi się robią ![]() Aha napisze w mailu to mi poradzisz..może |
|
|
|
|
#4775 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry pomysl z ta sciaga A co do rozmiaru, to chce takie ladne, moze i duze , ale nie rzucajace sie w oczy, bo ja taka skromnisia jestem i nie lubie zwracac soba uwagi.---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
No to super, ze nie musisz od razu sie szprycowac. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Nastepna impreza w styczniu, super
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
DagaGaga to chyba juz norma, ze tydzień przed zabiegiem pacjentki dr Skwiercz dopada jakis kryzysik chorobowy
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa sto lat stttoooo laaattt!!!!!!!! i spelnienia wszystkich marzen i abys zawsze byla szczesliwa, bo za tym kryje sie wszytsko
*ps. snilo mi sie ostatnio w nocy ze dr Skwiercz mi na konsultacji powiedziala ze wsadzi mi 200cc.. i sie zaplakalam, ze jak to, ze ja chce wieksze, ze dziewzyny pisaly z pani dr tak dobrze dobiera implanty ami takie male hce wsadzic i w ogole strasnzy to byl sen
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dzwoniłam do kliniki dr Kolasińskiego i mam konsultacje dopiero na 22 grudnia
|
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
I witam wszystkie nowe dziewczyny; grono posiadaczek (i przyszłych posiadaczek) pięknych silikonków nam się powiększa
dzieki za mile powitanie pzdr |
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Jak dzwoniłam tydzień temu to był termin na 2 grudnia a dzisiaj Pani mi powiedziała że pod koniec, więc ma ruch Pan dr
|
|
|
|
#4782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
No to mam parę
![]() Po pierwsze cięcie, gdzie miałaś? Co do kształtu, dlaczego zdecydowałas się na okrągłe? Co do powrotu do sprawności, po jakim czasie mogłaś podnosic ręce do góry ale tak sprawnie? ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- jak długo przebywałas w klinice po operacji? |
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I myślę-to niemozliwe, one się muszą ułożyćMasz już termin konsultacji?
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
MayDiva mam do Ciebie pytanie, bo widzę że jesteś...
Możesz mi w skrócie powiedzieć co Ci zepsuł Senkowski bo parę osób go chwali i w rankingu wprost jest na pierwszym miejscu co do operacji powiększania piersi.... |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DagaGaga- ja z gardłem to wiecznie mam kłopoty, migdały do wycięcia były już pare lat temu. Spróbuj Tymsal-spray, jest bardzo skuteczny. Jest jeszcze antybiotyk w aplikatorze z areozolem bioparox-no niestety na receptę, ale mi wiele razy uratował kryzysową sytuację. I nie wiem, czy pani dr nie miałaby nic przeciw niemu-trzeba by spytać,w sumie działa miejscowo .
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cięcie miałam pod faldem piersiowym, tak preferuje Dr do sprawnośco zupelnej wrociłam wczoraj czyli musisz liczyc 3,4 tyg. dlatego, ze ja mialam podmięśniowo, co wymaga dluzszego okresu rekonwalestencji, jak podnosiłam rece to bylo wogóle niemozliwe, pierwsze chwile po op.nawet telefonu nie byłam w stanie utrzymać na drugi dzien po op. o godz 9;00 zostałam wypisana z kliniki Cięcie wzdłuż fałdu piersiowego - To najbardziej popularne cięcie pozwala, ukryć bliznę pod piersią Umieszczenie pod mięśniem może zmniejszyć szansę wyczuwania implantu przez skórę oraz pozwala zredukować możliwość stwardnienia tkanki otaczającej implanty. Łatwiejsze jest również wykonanie badań mammograficznych. Możliwą wadą takiego umieszczenia implantu jest dłuższy czas zabiegu i rekonwalescencji. Umieszczenie pod gruczołem umożliwia skrócenie czasu zabiegu i rekonwalescencji. Wadą takiego umieszczenia może być zauważalność krawędzi implantów poprzez skórę. W tym przypadku badanie mammograficzne może być utrudnione. Miejsce umieszczenia implantu i wybór najlepszej dla Ciebie metody zabiegu jest jednym z tematów, które Twój lekarz może z Tobą omówić przed zabiegiem Zależnie od oczekiwanego kształtu piersi po zabiegu możesz wraz z lekarzem, wybrać implant okrągły lub profilowany. Implanty okrągłe firmy Mentor posiadają kilka wysokości projekcji: standardową, średnią, wysoką i ultrawysoką. Implanty o wysokim profilu High Profile i Ultra High Profile przeznaczone są dla kobiet, które oczekują większej projekcji piersi i które mają wąską klatkę piersiową. Implanty okrągłe oferowane są również w dwóch stopniach gęstości żelu: Cohesive I i II. Prawdopodobnie będziesz obolała przez kilka dni po zabiegu powiększania piersi. W ciągu pierwszych 24 - 72 godzin po zabiegu będziesz odczuwać największy dyskomfort. Twoje piersi będą opuchnięte i bardzo wrażliwe. Chociaż każda kobieta przechodzi proces rekonwalescencji w różny sposób, to powrót do normalnego życia powinien nastąpić dopiero po pierwszym tygodniu od zabiegu. Bardzo ważnym elementem w czasie rekonwalescencji jest stosowanie biustonoszy pooperacyjnych i ubranek uciskowych. Zostały one specjalnie zaprojektowane, aby zapewnić dodatkowe podtrzymanie piersi w czasie procesu rekonwalescencji. Lekarz przekaże Ci również zalecenia dotyczące postępowania po zabiegu. Jeśli po zabiegu wystąpią jakiekolwiek problemy musisz natychmiast skontaktować się z lekarzem ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2009-11-18 o 02:07 |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed operacją byłam jeszcze u innych lekarzy-do Sankowskiego czekało się najdłuzej, więc u niego byłam na końcu. Inni zalecali wkładki od 350 w górę-on zaczął od 225, wywalczyłam 350 w sumie na 3 konsultacjach.A i tak skończyłam z 310cc. Ja przed ciążą miałam 90 cm w biuście, zawsze szczuplutka byłam jak trzcinka tylko cycki duże. Po ciąży zostało mi puste 84cm.Więc oczytwiste dla mnie było, żeby to wypełnić trzeba by uzyskać po op z 92cm-mam po operacji 87cm.To była pierwsze co mnie zaskoczyło. Od razu po op opuchnięte piersi były puste nad brodawką!!! Ale ja juz bym zaakceptowała tą "wielkość" gdyby nie te wszystkie inne "ALE" jakie miałam. Lewa pierś miała dziwny kształt od samego początku, była oddalona od środka mostka dużo dalej niż prawa, nie dała się przesuwać do środka i była niżej. Po za tym coś mi się "porobiło"z gruczołami, które były ułożone w postaci dwóch bułek położonych po obu stronach brodawki. Asymetria brodawek została powiększona do prawie 3 cm, i stare fałdy wyglądały koszmiarnie-nie były wogóle naciągnięte, tylko dzieliły piersi. Ale lekarze byli zachwyceni-mówili, że trzeba czekać na efekt końcowy. Byłam po op na dwóch konsultacjach-zawsze słyszałam to samo-JEST SUPER!!!!!!więc czekałam. Jednak piersi wyglądały coraz gorzej, a po 4 -5msc mięśnie zaczęły dodatkowo dzielić mi piersi na jeszcze dwie częsci. By utwierdzić się w tym, że nie zwariowałam umówiłam się na konsultację do dwóch innych lekarzy. Obaj stwierdzili to samo- implant za mały, kieszenie za duże, mięśnie nie tak odseparowane Umówiłam się do P&C. I tydzień przed konsultacją u nich implant zerwał torebkę łącznotkankową (obaj lekarze mówili , że cos takiego moze się zdarzyć w tych za dużych kieszeniach) i "opadł " na dół piersi. Następnego dnia P&C przyjęli mnie na wczesniejszą konsultację. Wszystkie moje uwagi zostałe skwitowane-jest pięknie, piersi są równiutkie, nic się na nich nie dzieli, i nawet teraz (tzn po pęknięciu torebki) wyglądają SUPER.Pokazali mi moje piersi z przed operacji i powiedzieli że nikt inny nie zrobiłby mi ładniejszych piersi. Miesiąc panią poboli i nic więcej się nie stanie. Dla spokoju prosze zrobić USG piersi-na skierowaniu napisali "bliżej nie określone dolegliwości". A radiolog tylko spojrzał i powiedział ,że to torebka pękła i implant się przesunął, ale tego nie zdiagnozuje się na USG-i nic nie wyszło. Zostałam z niczym-tzn z obolałym, urwanym cyckiem i lekarzami którzy są dumni ze swego dzieła, i twierdzą że nic takiego się nie stało. Bez diagnozy, bez opieki-tragedia. Zrobiłam rezonans magnetyczny-i cały kunszt operacji mam na 150zdjęciach. Pozatym okazało się , że ten obsunięty implant jest dziurawy!!!!!! Jak to się stało, że taki implant jest dziurawy ? Wg mnie został uszkodzony w czasie operacji i taki mi zaszyli. I wszystkie moje dolegliwości lewej piersi od samego początku były związane własnie z tą dziurą. I nagle teraz jak się dowiedzieli o tej dziurze, bez problemu, od ręki chcieli mnie operować. Tylko o tym,że ta dziura tam jest dowiedziałam się dzięki własnej determinacji, a jedyną pomoc jaką uzyskałam po zerwaniu torebki była pomoc nie od nich-tylko od pani dr, która zajęła się nie swoją pacjentką. pierwsze zdj-5 msc po operacji, lewa pierś wyraznie "dziwna". drugie zdj-kilka godz po zerwaniu torebki, na niebiesko zaznaczone o ile przesunął się implant, taki stan widział Sankowski-i podobno wyglądało to suer dobrze. trzecie zd-po miesiącu od zerwania, wyraznie widać jak implant opadł w dół ,w boczną część piersi. czwarte zd.-obraz z rezonansu mag, lewy implant wyraznie przesunięty, strasznie pofałdowany(odbicie lustrzane. lewa pierś z prawej strony) piate zd.- super piersi wg Lmbasa i Sankowskiego, zdjęcie po zerwaniu, taki stan panowie lekarze widzieli na ostatniej konsultacji, zgodnie orzekli, że są to równiutkie i piękne piersi.
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-11-18 o 00:56 |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() k laski:
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2009-11-18 o 01:13 |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już Ci Słonko odpisałam ![]() ![]() .
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przede wszystkim o piersiach, o nas,zrobiłabym ci włoski a na koniec dobry alkohol i sru w miasto
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn faceci. I tylko klekajcie!!!Buziaczki
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
LISTOPADOWA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ! DUZO ZDROWKA, SZCZESCIA I WSZYSTKIEGO CZEGO SOBIE ZYCZYSZ!
(SPOZNIONE,ALE SZCZERE * |
|
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje się,że przez to gardło się zaziębię i .......
|
|
#4795 |
|
Przyczajenie
|
Nie chce mi sie czytac ale po samych zdjeciach widac ze powinny byc jeszcze podniesione troszeczke nie sadzisz
?
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Mya - skarbie bardzo mi przykro , ze trafilas na takich partaczy , normalnie az serduszko boli jak sie czyta Twoja historie . Jestem dumna z Ciebie , ze nie schowalas glowy w piasek i ostrzegasz inne dziewczyny
Mya- jeszcze pare tyg. i Twoje wszystkie cierpienia sie skoncza Jak widac jestes bardzo silna kobieta ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Daga - Ty juz termin masz tuz , tuz Prosze pamietaj o mnie i jak juz bedziesz po to mi wszystko opisuj
|
#4797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę pamiętać o ile mnie operują... ![]() Mam kilka dni na kuracje,może się uda.
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- No swietnie , przez wlasna glupote wlazlam na temat o narkozieTeraz juz nic nie czytam bo jak tak dalej bedzie to jeszcze przed sama op. zwieje doktorkowi ze stolu mam nadzieje , ze dostane jakas tabletke na uspokojnie przed op. bo jak nie to chyba bede po scianach ze strachu chodzic Na wszelki wypadek biore adidasy ze soba ![]() Wiem co zrobie Wszystko sobie zobacze jak juz bede po wtedy to juz mi wszystko jedno bedzie , bo czasu i tak sie nie cofnieWiem , wiem panikara jestem ![]() Jak Wy ze mna wytrzymacie normalnie juz Was przepraszam , ze bede(jestem ) taka marudna Tylko mnie nie zostawiajcie
maraton 05.2011 Edytowane przez pysia222 Czas edycji: 2009-11-18 o 10:03 |
|
|
|
|
#4799 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
więc do dzieła nie daj się !!! |
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
rutinoscorbin jest tez tu w aptekach czy musze szukac jakiegos niemieckiego odpowiednika ?
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

. Z kolei wiem, że ten laser jest dobry

Niedobrze 

*

.

k laski:

.