|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Wiolqn, wlasnie nie wiedzialam o co chodzi bo mi sie poprzednie zdjecie nie chcialo otworzyc -
a pozniej polowa biegaczy zasmarkana i rozkaslana.. (wokol mnie same przeziebienia lub wirusy, wiec monotematyczna sie robie)
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn w ogóle ta błotnista ty to nie ty z avatarka
Jak nic musisz zapisać się do Posz klubu dla sportowców Kofiki. Wszak w towarzystwie gwiazd się obracasz Teraz możesz się chwalić że biegałaś z F**** man'emA widze ze i ty nudzisz sie w pracy? (patrz=> NK)
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez podziwiam Wiolqn!
... a dzisiaj u mnie babski wieczor i Chinese Takeaway
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś spagetti ala ojciec chrzestny, z mielonych. Tż robi ![]() A czy ja się Wam chwaliłam że w weekend robiłam pierogi ruskie? Uhhh ile przy tym roboty Ale wyszły pyszne
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
w H&M byly takie fajne czerwone szpilki Jimmy'ego Choo buuuuu ja je chce
od 3lat poszukuje czerwonych szpilek i nie moge trafic, wszystkie maja albo nieodpowiedni odcien (z reguly zdzirowy), albo nie sa skorzane, albo obcas kompletnie nie taki. Widzialam kiedys w reklamie Kellogsow i teraz nie moge ich znalezc
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
Oooo jak mowa o butach, ja zachorowałam na te
Szkoda tylko że raczej ich nie będę mieć, bo nie wiem czy dałabym radę chodzić na 12 centymetrach ![]() Ps. nauczyłam się ładnie wstawiać linki łiiiiiiii!
59-58-57-56-55-54-53-52 -13 kg Edytowane przez peorth Czas edycji: 2009-11-17 o 14:36 |
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i szczun jak tu jedna zwykla pisac za te biegi w bagnach po pachy ......bo:ja wole jednak swój klub jesli chodzi o rekreacje Cytat:
i gratuluje tych pierogow, wiem jaka to meczarnia ale nie ma jak "domowe" Cytat:
a mnie dzis dzien mina pod haslem "angielska szkoła to istny cyrk" nie tylko sie usmialam na lekcjach, ale i o mało nie "wyszłam" z siebie na jednej majac do czynienia ze "szczególnymi przypadkami" ![]() teraz tylko relax i byle do piatku aa i nie ma za co dziewczynki ...... mam nadzieje ze dobry humor nigdy mnie nie opusci ( zwłaszcza jak ksiezna kornwalii nadal bedzie sie udzielac )
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2009-11-17 o 18:01 |
|||
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Kofi wytrzymam
wmłucimy chińszczyznę jak to nie widzisz....? nosz był przecież! a wogóle to muszę się poskarżyć, tż mnie rozpija! otworzył wino żeby dolać do spagetterii i jak ja mam się nie napić?
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojego tez otworzyłam wino do sałatki greckiej i soli ...... ale nie w celu dodania a skonsumowania ![]() BTW fajny makijaż.... ciut za kolorowo jak na moje oko ale i tak
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochana
Smażę naleśniki właśnie. Kto chce? ![]() Kofi o ktorej przyjedziesz?
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Wstretne jestescie!
![]() ja tu na diecie sie mecze juz 4 dzien, zostalo mi jeszcze tylko 6 a wy mi tutaj o pierogach, chinszczyznie, nalesnikach i spagetti![]() Koculek mam umowe na nieokreslony czas z firma, pracuje w retailu (po angilesku lepiej brzmi ), w sumie to zrobic mi nic nie moga, ale to tylko teoretycznie, bo dobrze wszystkie wiemy, ze jak firma bedzie chciala kogos zwolnic to i tak zwolni, chociazby za to, ze masz zielone sznurowki zamiast czarnych, no nic zobaczymy, co sie bedzie dzialo.a umnie dzisiaj wieczor w towarzystwie mezczyzn, zaraz kolego do nas przychodzi, wiec pewnie zanudze sie na smierc, jak faceci zaczna nadawac swoim szyfrem
|
#1692 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a buty, jaka okazja 78% off ![]() Cytat:
jak linka nie widzisz to pijana jesteś a gdzie? ![]() Cytat:
![]() ja chcę naleśnika! Za pół h Don't tell the bride - kto ogląda?
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak babskie tez uwielbiam ![]() oj mialam w klasie samych "spejlanych czyt wyjatkowych " ucznów, jeden wylecial z hukiem bo cos go wkurzylo ,a pomiedzy dwoma innymi o malo nie doszlo do bitki gdyz jeden z nich zaczal wyzywac go od ****** , ot fajna angielska szkola!!! wierzcie mi nie tylko w mojej takie cuda sie dzieja ![]() linka juz zobaczylam makijaz mozna zobaczyc w podpisie peorth aaa tak jak widac rozchwytywana jestem na prawo i lewo taka ze mnie posz, fajna, zabawna superowa babka ![]() no ja ogladam tzn zaraz bede.... bo musialam ci odpisac
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co oglądasz? bo Don't tell the bride niestety się skończyło buuuuuu No to znów mam czas na książki ale wichura w Londku brrrrrr miłego dnia
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
koculek kosztowaly 69.99. ale jak na Jimmy'ego to nei tak znowu duzo. Coz kolejek nei lubie wiec nei usmiechalo mi sie calonocne czuwanie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze do wieczora sie uspokoi, bo robie dzisiaj calonocna trase do Dunkierki i spowrotem
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas taka nie w sosie jestem. Meczy mnie dwulicowosc mojej managerki. Nie moge jej kurcze niczego zarzucic, bo zawsze se wszystkich pyta czy "everything is all right". Jak mam jej powiedziec, ze nie bo wkurza mnie to ze ona co godzine robi sobie 15 minutowa przerwe na papierosa a jak siedzi przy biurku to uzywa neta a my nawet na minute nie mozemy wlaczyc. Z mojaj porzednia managerka bylo lepiej bo ona wiedziala, ze kazdy wyrabia sie z robota i 5 min na necie nikogo nie zaboli. Poza tym jak ja eksportuje dane to zajmuje to od 30min do kilku godzin i tak i tak nie moge nic innego robic, to co by jej sie stalo jakbym neta sobie wlaczyla. Nie, musze siedziec i sie gapic w monitor i czekac az komputer skonczy. Poza tym czesto lapie ja na tym, ze pojecia nie ma o czym mowi i to mnie strasznie irytuje. Czesto zmienia zdanie: przed meetingiem mowi "wszystko musi przejsc przez Ciebie" czemu i ja i jeszcze inna osoba byla przeciwnwa, poniewaz ja nie mam czasu na to. A po zebraniu dzieli sie ze mna dobrymi wiesciami, ze ona zasugerowala na spotkaniu aby nie wszystko przeze mnie przechodzilo
Tz mowi, ze w koncu mam raosc pracowania pod okiem brytyjskiego managera (baa jak ktos odchodzi to zastepuje te osoby anglikami - juz 2 nowe angielki mam w pracy!). Juz wiem dlaczego Tz zawsze taki wykonczony psychicznie z pracy przychodzi, bo pracuje z brytyjczykami. Nie mowie, ze kazdy jest glupi, ale chyba wiekszosc. A teraz moja managerka stwierdzila, ze boli ja glowa i idzie do domu. A co z tego, ze mnie glowa boli? ehhh Dobrze, ze jeszcze tylko 2h pracy po lunchu i do domu moge isc. Moze sie zbiore aby wyslac jakas aplikacje, choc to zajmuje nieslychanie duzo czasu czasami. W ostatnim tyg wyslalam aplikacje na pozycje w urzedzie miasta - zajelo mi to ponad 1h! Bo nie mozna po prostu wyslac CV i listu. Trzeba za kazdym razem wypelniac te ich rubryczki. Nawet glupie kopiuj i wklej zajmuje wieki
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wichura u mnie tez byla ze ho ho, myslalam ze mi glowe urwie jak szlam na stacje, a pozniej cos wlanelo w pociag tak ze az caly przedial pdskoczyl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do wypelniania aplikacji... to wiem cos na ten temat ![]() a ja dzis mam night out jak tylko sie nie rozpada wybieramy sie na oficjalne zpalenie swiatecznych swiatel i na obiadokolacje
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie potrafie nawet udawac, ze go lubie, ograniczam kontakty z nim jak moge (choc nie bardzo sie da, bo moje biurko jest dokladnie naprzeciwko jego i musze ogladac jego gebe Ale jak juz pisalam wczesniej, przeczytal moj list motywacyjny 'niechcacy' wiec wydalo sie ze szukam nowej pracy. Ale poki co musze jeszcze wytrzymac tu jakies 2 miesiace (oby krocej) Szukanie i aplikowanie zajmuje mi mnostwo czasu, niestety najdluzej szukanie bo ofert troche malo. Ale jestem zdania, ze szkoda mojego czasu i zdrowia na prace, w ktorej zle sie czuje. |
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedford to do tyłu jest z tymi światełkami Cytat:
Obejrzałam wczoraj "500 Days of Summer" - jeśli nie nudzi Was codzienne życie i nieszczęśliwa miłość to można objerzeć, "Perfect Gateway" - kompletna klapa! No i po raz 2 Twilight Miłego dnia
|
|
#1701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem że to szukanie może bokiem wyjść ja miałam jakieś dwa miesiące temu po urlopie kryzys i złożyłam kilka aplikacji, zajmuje to masę czasu ![]() ale mi przeszło i zaczęłam znów lubić moją pracę. mam tu dużo wolności, fajnego szefa, w sumie oprócz tego że czasem się strasznie nudzę bo nie mam zbyt wielu rzeczy na głowie to same plusy. a przynajmniej mam czas na wizaż ![]() Cytat:
![]() A wczoraj oglądałam Sprzedawców, i zaczęłam Meet the Fockers, ale nas sen zmorzył
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
anka a co ci wtedy manager powiedzial o ty liscie? bo mialas miec z nim spotkanie w poneidzialek i nie napisalas jak poszlo
ja bylam na Michaelu 2 dni temu i jestem pod wrazeniem. to bylyby naprawde neisamowite koncerty. Ciesze sie ze wypuscili ten filmna rynek bo nie mialam pojecia ze zorganizowanie koncertu wymaga tyle pracy, prob, przygotowan. Michael wygladal na calkiem zwawego na scenie, tanczyl, spiewal i niezle mu to wychodzilo. dzis ide na "the men who stare at goats" i "christmas Carol 3D"
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
hej
cos tu cicho dzis wczoraj wieczor sie udał, była chinszczyzna (sorry peorth,tz mial smaka wielkiego,wiec ............moze jednak cos innego ),byly sztuczne ognie i w ogole bylo super i romantycznie a dzis sie juz prawie relaksuje gdyz jutro tylko pol dnia pracy na swiateczne zakupy sie grono pedagogiczne wybiera ![]() tak ze peroni w dłoni i czekam na koncert 'children in need'
|
#1704 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez ogladalam 500 Days of Summer - moj TZ wytrzymal jakies 10 min po czym stwierdzil, ze straaaszne nudy i wrocil do swoich gier komputerowych. Ja obejrzalam do konca, ale jakos szalu nie bylo Ogladalam tez ostatnio Paranormal Activity - cos w stylu Blair Witch Project - i musze przyznac, ze takie filmy bardziej dzialaja na moja wyobraznie niz jakies horrory z ucietymi glowami itp Cytat:
![]() Cytat:
Powiedzialam, ze szukam czegos lepiej platnego, innych obowiazkow bo ja sie nie nadaje na credit controlera. Powiedzial, ze moglby mi dac podwyzke, jakies 20% i oplacic egzaminy. Nie spodziewalam sie tego zupelnie. Ale stanelo na tym, ze ja sobie czegos szukam, jak znajde to daje miesieczne wypowiedzenie i tyle. On powiedzial, ze bedzie sie za kims rozgladal, ale bardzo powoli i zacznie dopiero po swietach. Wiec zachowal sie calkiem ok. W domu naradzalam sie z mezem, myslalam dlugo o tej 20% podwyzce (to by duuzo zmienilo) i nastepnego dnia powiedzialam szefowi, ze na takich warunkach moglabym zostac kolejny rok. A on na to, ze on mi zadnej konkretnej sumy nie wymienil i nie obiecywal, ze musi porozmawiac z innymi dyrektorami itp Po kilku dniach powiedzial, co moze mi zaproponowac - podwyzka cos okolo 5%, z tymi egzaminami to chcial oplacic jeden i dac 250 funtow na kurs. Problem w tym, ze tyle to kosztuje tylko revision kurs czyli jedno albo dwudniowy wyklad, ktorych i tak sie nie prowadzi nigdzie w mojej okolicy (najblizsze w Londynie). Zreszta ja takiego kursu nie potrzebuje, bo wlasciwie ucze sie tego samego co walkowalam przez 5 lat studiow, tyle ze w innym jezyku. Powiedzialam mu to, ale on tylko to mogl zaoferowac. I znowu sie zastanawialam dzien czy dwa co tu robic. i postanowilam, ze odchodze. I czuje ogromna ulge. Wiadomo, ryzykuje, bo z praca nie jest latwo teraz, ale mam to miesieczne wypowiedzenie, on zacznie szukac kogos na moje miejsce w styczniu, wiec mysle ze bedzie ok i jakos sie to wszystko pouklada. No to by bylo na tyle. Byl zupelnie zaskoczony, ze podjelam taka decyzje. A tak poza tym to nareszcie weekend |
|||
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Koculek przychylm sie do Twojej opini a propos anglikow, nie wiem, moze mialam pecha do tej pory, ale jakos nie trafilm na zadnego fajngo, za to na samych leniwych, dwulicowyh tchorzy, ale to moze tez dlatego, ze pracuje tam, gdzie pracuje.
a ja dzisiaj do pracy zamiast 30 min. jechalam 2 godz., wszystkie wioski wokol mojego miasteczka sa zalane, wiec jednoczedsnie nieprzejezdne, a na m6 3 tiry sie wywalily i tak oto spedzilam 2 godziny na autostradzie, przerzucana podmuchami wiatru z jedneg pasa na drugi, nieciekawi to wygladlo Kofika fajnie, ze Ci sie wieczor udal, u mnie w miasteczku swiatla juz powiesili, ale jeszcze sie nie pala. Anka weekend???przeciez dzisiaj dopiero czwartek?!chybaze mi sie cos pomylilo? ok.uciekam spac, przepraszam za literowki, ale pisze z laptopa bez myszki i nie chce mi sie ich poprawiac, slodkich snow zycze
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(szybko rzecz jasna).Szef w sprawie podwyżki zagrał standartowo (byliscie tylko we dwoje i to jest słowo przeciw słowu). koculek współczuję managerki. Ja mam świetne dwie managerki, które pewnie maja jakieś wady, ale jak na razie zalety wszystko wynagradzają, a co najwazniejsze, wspierają nas w trudnych momentach. U mnie w porządalu, tylko przemęczenie jakies mnie dopada, na całe szczęscie za kilka dni jedziemy do Polski.
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj wcięłam tajskie nudle na lunch ![]() a w sobotę zawsze mogę ugotować rosołek
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze znajdziesz cos szybko. Ja balabym sie zrzucic te prace zanim nie bede miala czegos innego w kieszeni, poza tym moj TZ kompletnie by tego nie poparl. Cytat:
Jeszcze 2h i do domu
|
|
#1710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

a pozniej polowa biegaczy zasmarkana i rozkaslana.. (wokol mnie same przeziebienia lub wirusy, wiec monotematyczna sie robie)

Jak nic musisz zapisać się do Posz klubu dla sportowców Kofiki. Wszak w towarzystwie gwiazd się obracasz

Ale wyszły pyszne 
za te biegi w bagnach po pachy ......bo:
mam nadzieje ze dobry humor nigdy mnie nie opusci ( zwłaszcza jak ksiezna kornwalii nadal bedzie sie udzielac