|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VII
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;15345371]MaryAlice
sonia23 Ona. Powodzenia!!! [/QUOTE] ![]()
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chciałam nikomu mówić o egzaminie, żeby nie czuć z ich strony presji, ale to na nic... Oblałam, zgasł mi 2 razy na mieście.
Jestem załamana, wściekła, zaraz mi puszczą całkiem nerwy i będę ryczeć.... Nie zapisuję się na następny egzamin teraz, o ile w ogóle się jeszcze zapiszę. Jestem maksymalnie zniechęcona.
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie poddawaj się, to tylko egzamin na prawo jazdy który zdasz...
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Podziwiam Cię Soniu. Ja tak nie umiem. Teraz muszę się tylko wypłakać, to mi przyniesie ulgę.
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
A zapomniałam dziewczynki trzymajcie kciuki dziś o 14 egzamin...
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu kasa u mojego instruktora trzeba wziąść 5 godz, a np moja koleżanka chodziła do innego i powiedział, że może wziąść ile chce, a może wcale nie brać, a zaświadczenie jej wypisze...
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Mary Alice
sonia23 Ona Powodzenia!
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
w piątek moje trzecie podejście i mam wielkie nadzieje, że tym razem się uda, głęboko w to wierzę ! bardzo chciałabym mieć to już za sobą, bo dopóki nie zaliczę tego egzaminu to nie mogę normalnie żyć! ciągle o nim myślę, stresuję się, chciałabym już mieć te prawo jazdy w końcu i przestać o tym myśleć... trzymajcie za mnie mocno kciuki
i ja trzymam za zdające !
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki ja ide3 sobie ustalic termin egz w nastpenym tyg, zobaczymy ile bede czeac
gratuluje wszystkim ktore zdaly i maja to juz za soba
|
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() przyłączam się do trzymania kciuków
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Niestety...
Teoria banalna, 0 błędów, skończona w 3 minuty, a teorii najbardziej się bałam. W sumie to teorii i łuku... Obsługa ok, łuk świetnie, chociaż w ogóle nie widziałam linii bo świeciło słońce bardzo, górka idealnie... Instruktor nawet miły, starszy. Za bramą kazał mi skręcić w lewo, jednak zmienił zdanie i pojechaliśmy w prawo (z czego się ucieszyłam bo łatwiej, a przez co później nie zdałam ) nic prawie nie widziałam bo tak świeciło słońce, później w lewo, zatrzymałam się, żeby przepuścić samochody, jedziemy, na sygnalizacji w prawo, przede mną jeden samochód, zapala się warunkowa strzałka, tamten ruszył i ja za nim, nie zatrzymując się (chociaż zawsze się zatrzymywałam, ale instruktor ostatnio mi powiedział, że wszedł nowy przepis, ze jak przede mną samochód się zatrzymał to ja już nie muszę) mijam skrzyżowanie, on: proszę skręcić w prawo, egzamin zostaje przerwany, nie zatrzymała się pani przed sygnalizacją mając warunkowy skręt ja: ale przecież tamten samochód się zatrzymał i ja już nie musiałam on: nie interesuje panią inny samochód tylko sygnalizacja świetlna ja: ale mój instruktor mi ostatnio powiedział że jak samochód przede mną się zatrzyma to ja już nie muszę się zatrzymywać i mogę jechać za nim on: to niech pani instruktor się nauczy przepisów ruchu drogowego. Dalej nic więcej już nie pamiętam, nawet nie pamiętam jak dojechałam na parking na którym się zatrzymaliśmy. Jak wracaliśmy to pytał gdzie się uczyłam jeździć, i że było tak dobrze to czemu zrobiłam taki głupi błąd. Dobrze mi się jeździło tym samochodem, a bardzo bałam się sprzęgła. Miałam 100% pewności, że zdam, a tu coś takiego... Dzwoniłam do instruktora i powiedział że jutro się wszystkiego dowie, w razie czego będę się odwoływać. Jeśli egzaminator miał rację i okaże się, że instruktor źle mnie nauczył, przez co nie zdałam, to mogę w ośrodku ubiegać się o opłacenie następnego egzaminu lub jakieś darmowe jazdy? Mam nadzieję, że dziewczynom się udało
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2009-11-18 o 14:23 |
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków
Tyle Was trzyma, więc myślę, że zdam ![]() Egzamin dopiero wieczorem. Powodzenia wszystkim!!!
"Jeśli przebywasz ciągle z tymi samymi ludźmi, to stają się oni w końcu częścią twojego życia. A skoro są już częścią twojego życia to chcą je zmieniać, bo ludziom wydaje się, że wiedzą jak powinno wyglądać twoje życie, nikt jednak nie wie jak powinien przeżyć własne.." Paulo Coelho |
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() szkoda zwłaszcza że tak fajnie Ci się jeździło (ja też się boję sprzęgła, różne bywają... :/) zasiałaś mi nutkę niepokoju, muszę się dopytać instruktorki jak z tą strzałką ![]() następnym razem na pewno będzie lepiej!
|
|
|
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;15344215]BeaS - dzięki za wpisanie na listę i miłe powitanie, poczułam się przyjęta do szanownego grona
Ależ nie ma za co. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że przez błąd instruktora nie zdałaś.
|
|
|
#3079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli miał rację, to wygrasz odwołanie, ale ja pierwszy raz słyszę o czymś takim . Strzałka warunkowa jest jak znak stop i każdy dojeżdżając powinien się zatrzymać. Szkoda, że nie zdałaś przez takie nieporozumienie, ale nie przejmuj się, zdasz następnym razem, bo dobrze Ci idzie---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Ona. ja mam nadzieję, ze instruktor jest na tyle fair i odpowiedzialny za to co robi, że opłaci Ci następny egzamin albo da darmowe jazdy, no bo kurczę jak tak można. Przez kurs instruktor jest dla przyszłego kierowcy trochę jak guru i dlaczego miałby nie wierzyć swoim nauczycielowi?? Wkurzyłabym się niemiłosiernie
Martusienka niestety tak bywa, trafiłaś na takiego który trzyma się zasad i gaśnięcie uznał jako podwojny błąd , co moim zdaniem jest strasznie niesprawiedliwe że nie każdy tego przestrzega i niektórym gaśnie po kilka razy (6?) i zdają. No ale teraz głowa do góry i do przodu
|
|
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak samo bardzo się zdenerwowałam i dalej już nie wiedziałam co robię, podobno jak jechałam na parking żeby się przesiąść to nie zatrzymałam się na znaku stop, nie pamiętam w ogóle co robiłam, ale było już po egzaminie to co mnie to wszystko obchodzi...
Dziękuję bardzo za słowa otuchy dziewczyny Będę się upominać w ośrodku o darmowe jazdy albo o opłacenie egzaminu jeśli okaże się, że przez błąd mojego instruktora nie zdałam )Właśnie moim zdaniem to gaśnięcie jest trochę niesprawiedliwie, bo naprawdę ciężko jest początkującym kierowcom wyczuć sprzęgło i gaz w nowym samochodzie, a to tego dochodzi jeszcze stres... No ale co my możemy zrobić...
|
#3082 |
|
Konto usunięte
|
Ona., szkoda,że nie zdałaś,ale pomyśl,że następnym razem takiego błędu nie popełnisz,bo będziesz już na tym punkcie strasznie przeczulona ;p ja pierwszy raz oblałam na parkowaniu prostopadłym,więc później tak ćwiczyłam to parkowanie,że na następnym już nie miałam z nim problemu
chociaż wiadomo,że nerwy robią swoje i Ty nie będziesz ćwiczyć tego zatrzymywania,ale będziesz bardziej uważna nie ma tego złego,co na dobre by nie wyszło.. tak sobie wmawiam.. z każdym oblanym egzaminem uczę się coraz więcej i myślę,że w przyszłości(jeśli zdam)będę dobrym kierowcą,bo w końcu dużo ćwiczę po każdej porażce gdybym zdała za pierwszym razem,to do dziś nie umiałabym parkować.. i cieszę się,że na tym oblałam,bo przynajmniej się tego nauczyłam
|
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;15356706]Ona., szkoda,że nie zdałaś,ale pomyśl,że następnym razem takiego błędu nie popełnisz,bo będziesz już na tym punkcie strasznie przeczulona ;p ja pierwszy raz oblałam na parkowaniu prostopadłym,więc później tak ćwiczyłam to parkowanie,że na następnym już nie miałam z nim problemu
chociaż wiadomo,że nerwy robią swoje i Ty nie będziesz ćwiczyć tego zatrzymywania,ale będziesz bardziej uważna nie ma tego złego,co na dobre by nie wyszło.. tak sobie wmawiam.. z każdym oblanym egzaminem uczę się coraz więcej i myślę,że w przyszłości(jeśli zdam)będę dobrym kierowcą,bo w końcu dużo ćwiczę po każdej porażce gdybym zdała za pierwszym razem,to do dziś nie umiałabym parkować.. i cieszę się,że na tym oblałam,bo przynajmniej się tego nauczyłam [/QUOTE]Dziękuję bardzo za miłe słowa ) a co miałaś źle na prostopadłym? Na pewno się uda, teraz będę przynajmniej już wiedziała co i jak na tym egzaminie, bo to był dopiero pierwszy raz więc nie wiedziałam czego mam się spodziewać Na pewno Ci się uda zdać jeśli tylko maksymalnie skupisz się na jeździe I pamiętajcie, nawet jak Wam instruktor mówi, że nie trzeba się zatrzymywać na warunkowym, to się zatrzymujcie (i przepuśćcie jeszcze inne samochody )! Nie popełnijcie mojego błędu, proszę!![]() Ciekawe jak Mary Alice i Sonia, mam nadzieję, że im się uda/udało ![]()
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa, to bardzo podbudowujące, naprawdę. A że mój chłopak jest teraz za granicą i zawsze sama jeździłam na każdy egzamin to jednak brakuje tego wsparcia...
Tak już się cieszyłam, że wyjechałam za miasto (bo za dwoma poprzednimi razami oblałam na łuku), a pojeździłam z 5 minut. Nigdy nie miałam problemu z gaśnięciem samochodu, aż do egzaminu. Nie rozumiem... ![]() A co do nerwów-podczas egzaminu przeżywam największy stres w życiu, jeszcze nigdy przy niczym tak się nie denerwuję. Brałam tabletki uspokajające, a secre i tak wali jak młot i noga się trzęsie. To dlatego nie mam już ochoty zdawać, nawet o tym myśleć. Na razie robię sobie przerwę, bo jak już pisałam finansów brak, ale podchodzić jeszczę będę, nie wiem tylko kiedy. Może jak nabiorę dystansu do tego wszystkiego, bo teraz za bardzo przeżywam. Ona.-przykro mi, naprawdę wiem co czujesz, wszystkie wiemy. Za resztę trzymam również mocne kciuki!
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() martusienka
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i robiłam jakieś kuriozalne błędy. Wczoraj tabletki uspokajające nic nie dały, kolejny termin mam za dwa tygodnie i już zaczęłam pić melisę, może chociaż to coś da
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
onlythebest trzymam kciuki za jutro ![]()
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
również trzymam
martusienka, ona przykro mi następnym razem się uda ona, oby tylko instruktor pamiętał, że tak Ci mówił..
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
onlythebest
![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

nie poddawaj się, to tylko egzamin na prawo jazdy który zdasz...
u mojego instruktora trzeba wziąść 5 godz, a np moja koleżanka chodziła do innego i powiedział, że może wziąść ile chce, a może wcale nie brać, a zaświadczenie jej wypisze...

i ja trzymam za zdające !

chociaż wiadomo,że nerwy robią swoje i Ty nie będziesz ćwiczyć tego zatrzymywania,ale będziesz bardziej uważna