Październikowe PM :) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 13:39   #1951
aga1598
Raczkowanie

Dot.: Październikowe PM :)

Witam wszystkie "nowe" PM

Wracając do tematu świadków u mnie był problem, który dało się rozwiązać. Ja mam brata, a Tż chciał na świadka swojego przyjaciela. Więc będziemy mieli 2 pary.

Bianeczkaa wydaje mi się, że tak długi welon do falbaniastej sukienki nie będzie wyglądał dobrze. Ale tylko mi się tak wydaje

Nam za pokrowce też powiedzieli 5zł za szt. ale stwierdziliśmy razem z Rodzicami, że krzesła są ładne i nie potrzeba pokrowców.

Ja już swoją wymarzoną suknię mam. I nie mogę się na nią napatrzeć. A z racji wyprzedaży zaoszczędziłam na niej ponad 1000 zł
I wymyśliłam do niej fryzurę. Mianowicie chcę upiąć włosy z boku i wpiąć w nie kwiatek. Już widziałam świetny w Pasażu Weneckim na ul. Długiej. Już nie mogę się doczekać kiedy będę dokupywać wszystkie pierdołki do sukienki

Zaproszenia mi nie dają tylko spokoju. Bo już bym je chciała kupić, ale to przecież głupota, tak wcześnie
Stary 2009-11-18, 15:06   #1952
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
Napisane przez aga1598 Pokaż wiadomość

Zaproszenia mi nie dają tylko spokoju. Bo już bym je chciała kupić, ale to przecież głupota, tak wcześnie
Witam A my juz zamówilismy zaproszenia:P Na allegro Wiem,ze to duzo,duzo za wczesnie ale potem,w natloku spraw mozemy juz nie miec tyle czasu,zeby poprzegladac i wybrac najlepsze. A i teraz mamy odlozone troche kasy to inwestujemy w tzw."pierdółki" bo podobno na to idzie równie duzo pieniedzy,jak na cała resztę ;P mysle,ze po nowym roku zaczne sie rozglądać za sukienką i dodatkami.. Pozdrawiam.

anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 16:24   #1953
Claris
Zakorzenienie

Aga pokaż kieckę
Anus pochwal sie zaproszeniami ))
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:01   #1954
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

LoczeK83 - śliczną miałaś fryzurę. Pozwolę sobie zapisać Czytając to, co napisałaś zaczynam się głęboko zastanawiać nad welonem Ta fryzura pięknie wygląda właśnie bez welonu Z tym kwiatuszkiem - super

aicila - A ja się wycwaniłam i do fryzjera do ślubu nie pójdę, bo też mi zawsze za dużo włosów obcina Ostatnio mi mama końcówki podcięła i jest gitara

aga1598 - ja bym chyba tak nie umiała, żeby kupić kieckę rok wcześniej Znając siebie to pewnie by mi się znudziła

anus19 - a zaproszenia będziecie sami wypisywać? Czy macie personalizację? Bo jeśli tak to bałabym się tak wcześnie zamawiać, bo mogłoby się coś zmienić
My też mamy już upatrzone jedne na allegro i mam nadzieję, że jak będziemy kupować to dalej będą
Stary 2009-11-18, 17:10   #1955
iwciag
Wtajemniczenie

podczytuje Was Panienkii szczerze Wam zazdraszczam, chciała bym jeszcze raz przeżyć ten wspaniały dzień i wszystkie przygotowania z nim związane

A loki LOCZKA83 śliczne, choć ja nie jestem zwolenniczką loczków, sama miałam prostą fryzurkę tzn kitkę na bok i również bez welonu sobie wymyśliłam i tak też było, a miałam kwiatki dwa wpięte

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-18 o 17:21
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:03   #1956
aga1598
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Aga pokaż kieckę
Claris ze mną jak z dzieckiem mówisz-masz

Załącznik 2664275

Załącznik 2664276

Tak generalnie wygląda. I nie znudzi mi się, bo jak ja sobie coś upatrze i wiem, że to i nic innego to nie ma zmiłuj

Dołączam się do prośby o prezentację zaproszeń... Może też namówię mojego Tż na kupno tym bardziej, że faktycznie na te "pierdółki" idzie sporo kaski...
Stary 2009-11-18, 21:09   #1957
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość

bianeczkaa ale oni już kupili jego garnitur ślubny??? czy na inną okazję???

Pozdrawiam
nic nie kupiuł, ja miałam sen że kupił, a tak w realu to nie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:48   #1958
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Anus pochwal sie zaproszeniami ))
Już sie chwalę :P Sorki,ze tak pozno ale tyle co wróciłam z wojaży

Bez personalizacji,jak tu któraś z Was pytała. Bo faktycznie,wszystko się moze zmienić :P

Edytowane przez anus19
Czas edycji: 2009-11-18 o 23:23
anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:38   #1959
aga1598
Raczkowanie

A mi się takie marzą Załącznik 2664628
Wydają Wam się odpowiednie na ślub?
Stary 2009-11-19, 14:00   #1960
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga1598 Pokaż wiadomość
A mi się takie marzą Załącznik 2664628
Wydają Wam się odpowiednie na ślub?
bardzo ladne, my mielismy takie, zakupione w empiku, srodki sami drukowalismy i wyklejalismy
Stary 2009-11-19, 22:45   #1961
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

anus19 - bardzo ładne zaproszenia

aga1598 - jak najbardziej odpowiednie na ślub

judith8 - świetne zaproszenia, takie inne niż wszystkie

A to zaproszenia, które nam się podobają. Kolorystyka taka jak na pierwszym zdjęciu. Czyli ecru i czerwień. A napis taki jak na drugim, czyli imiona i data
Stary 2009-11-20, 10:39   #1962
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
anus19 - bardzo ładne zaproszenia

aga1598 - jak najbardziej odpowiednie na ślub

judith8 - świetne zaproszenia, takie inne niż wszystkie

A to zaproszenia, które nam się podobają. Kolorystyka taka jak na pierwszym zdjęciu. Czyli ecru i czerwień. A napis taki jak na drugim, czyli imiona i data
bardzo ladne i super ze wybralas kolorystyke z pierwszego a z drugiego forme nadruku

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-11-21 o 19:49
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:30   #1963
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
bardzo ladne i super ze wybralas kolorystyke z pierwszego a z drugiego forme nadruku

wrzucilam na jakis tydzien kilka zdjec na innym watku, jezeli macie ochote to zapraszam, moze cos Wam sie spodoba, dekoracja samochodu robi furore

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2730

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2731

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2732

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2733
Dekoracja samochodu naprawdę super. Mogę zapisać? I jeszcze bukiet, bo bardzo mi się podoba.
Kotki kochane Ile ich masz?

Wystrój kościoła też mieliście super. Skromny, ale jak dla mnie bomba.
I jeszcze: śliczna z Ciebie kobieta, suknia piękna a zdjęcia cudowne Czyli same ochy i achy Powiedz mi jeszcze jaką mieliście pogodę w dniu ślubu i na plenerze.
Stary 2009-11-20, 18:42   #1964
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
LoczeK83 - śliczną miałaś fryzurę. Pozwolę sobie zapisać Czytając to, co napisałaś zaczynam się głęboko zastanawiać nad welonem Ta fryzura pięknie wygląda właśnie bez welonu Z tym kwiatuszkiem - super
Można ewentualnie iśc na kompromis i ściągnąć go zaraz po kościele

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość

fajnie, że tu zaglądasz
u mnie w rodzinie jest dokładnie to samo, więc welon będę musiała mieć. ale mam nadzieję, że nie będę żałowała.
a fryzurke ślubną miałaś prześliczną. te loki były jakoś podpinane? jakbyś miała więcej fotek to z chęcią je zobaczę bo coś takiego mi się marzy mam tylko nadzieję, że mi włosy urosną do takiej długości jak twoje, bo wczoraj byłam u fryzera i jak zwykle za króto mnie babeczka obcięła. ale mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre, bo miałam bardzo zniszczone włosy i teraz zrobiły się lżejsze i może szybciej rosnąć będą
Tak były lekko podpinane na wysokości storczyków. Pani po umyciu głowy wyciągała mi włosy na szczotce.. troszkę się namęczyła bo mam kręcone włosy.. i później pasmo po pasmie nakręcała na lokówkę .. przy czym z tego co widziałam od razu nakręcała tak by miały odpowiednia długośc ( jedne były mniej skręcone, inne bardziej) Samo upięcie to kilka szpilek i wsuwek (wsuwkami mi zrobiła miejsce na welon). Po bokach były gładko spięte, a od góry były uniesione. Niestety nie mam zdjęcia jak to z tyłu wyglądało.. bo później jak już założyłam welon to on wszytko zasłonił... a pleneru jeszcze nie zdązyliśmy zrobić bo na plener to już na pewno nie założę welonu

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
nic nie kupiuł, ja miałam sen że kupił, a tak w realu to nie
no rzeczywiście pisało że koszmar hehhe

aga1598 trzeba było założyć na siebie kiecke i wtedy pstryknąć fotke.. na osobie zupełnie inaczej suknia się prezentuje niż na wieszaku

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2009-11-20 o 18:55
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:48   #1965
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Tak były lekko podpinane na wysokości storczyków. Pani po umyciu głowy wyciągała mi włosy na szczotce.. troszkę się namęczyła bo mam kręcone włosy.. i później pasmo po pasmie nakręcała na lokówkę .. przy czym z tego co widziałam od razu nakręcała tak by miały odpowiednia długośc ( jedne były mniej skręcone, inne bardziej) Samo upięcie to kilka szpilek i wsuwek (wsuwkami mi zrobiła miejsce na welon). Po bokach były gładko spięte, a od góry były uniesione. Niestety nie mam zdjęcia jak to z tyłu wyglądało.. bo później jak już założyłam welon to on wszytko zasłonił... a pleneru jeszcze nie zdązyliśmy zrobić bo na plener to już na pewno nie założę welonu

nie no niesamowite miałaś te włosy
pozwolę sobie te zdjęcia zapisać na kompa, bo dokładnie taką fryzurkę chcę mieć tyle tylko, że do takiej długości raczej mi nie odrosną, no i więcej blond pasemek chce mieć. mam nadzieję, że moja fryzjerka sobie z tym poradzi

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:09   #1966
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:

nie no niesamowite miałaś te włosy
pozwolę sobie te zdjęcia zapisać na kompa, bo dokładnie taką fryzurkę chcę mieć tyle tylko, że do takiej długości raczej mi nie odrosną, no i więcej blond pasemek chce mieć. mam nadzieję, że moja fryzjerka sobie z tym poradzi
dziękuje pięknie .. myśle że ta fryzura wyjdzie nawet jak będziesz miała krótsze włosy.. dobra fryzjerka na pewno sobie poradzi ))
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 23:03   #1967
aga1598
Raczkowanie

Cytat:
aga1598 trzeba było założyć na siebie kiecke i wtedy pstryknąć fotke.. na osobie zupełnie inaczej suknia się prezentuje niż na wieszaku

Wiem Ale nie chciało mi się jej zakładać, bo już raz miałam ją na sobie w dniu kiedy wrzucałam zdjęcia
Troche zaśmierdziało leniem
Stary 2009-11-21, 09:57   #1968
bianeczkaa
Zakorzenienie

A my wybraliśmy obrączki tzn model moze dzisiaj zamówimy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-21, 10:01   #1969
Claris
Zakorzenienie

aga suknia wygląda na fajną, a masz moze zdjęcie na sobie?

anus zaproszenia eleganckie
Stary 2009-11-21, 10:23   #1970
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Wow ciekawe obrączki. A one na środku są matowe czy co to? E nie w sumie na mat mi to nie wygląda tylko coś zupełnie innego Baaaardzo ładne
Stary 2009-11-21, 13:18   #1971
aicila
Rozeznanie

Cytat:
z jednej strony wow bo są całkiem inne, takie niestandardowe, a z drugiej strony ja bym takich nie chciała mieć... ja mam całkiem inny gust w tym temacie, bo takie obrączki bardziej z nakrętką do śrubek mi się kojarzą

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2009-11-21, 15:47   #1972
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony wow bo są całkiem inne, takie niestandardowe, a z drugiej strony ja bym takich nie chciała mieć... ja mam całkiem inny gust w tym temacie, bo takie obrączki bardziej z nakrętką do śrubek mi się kojarzą
Mi też średnio się widzą, my będziemy mieć w 100% klasyczne, ew. z jakimś paseczkiem przez środek, ale wiadomo kwestia gustu, jak wszystko
Stary 2009-11-21, 19:52   #1973
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Dekoracja samochodu naprawdę super. Mogę zapisać? I jeszcze bukiet, bo bardzo mi się podoba.
Kotki kochane Ile ich masz?

Wystrój kościoła też mieliście super. Skromny, ale jak dla mnie bomba.
I jeszcze: śliczna z Ciebie kobieta, suknia piękna a zdjęcia cudowne Czyli same ochy i achy Powiedz mi jeszcze jaką mieliście pogodę w dniu ślubu i na plenerze.
jasne zapisuj, milo mi ze ci sie podoba i dziekuje za mile slowa
w dniu slubu mielismy jakies 10C, a plener byl w trojmiescie w poniedzialek - przed tymi wichurami, ktore uszkodzily molo w sopocie, wiec w poniedzialek bylo srednio ale zdjecia i tak wyszly pieknie, a we wtorek byl grad, wyrwane drzewa itd.
Stary 2009-11-21, 21:11   #1974
bianeczkaa
Zakorzenienie

My nie chcieliśmy klasycznych bo wszyscy biorą klasyczne, właśnie z jakimiś paseczkami, nacięciami (te naciecia to mnie przerażaja, są okropne ). Oglądalismy te z paskami ale są tak potwornie niekobiece, wyglądałabym jakbym co najmniej nosiła męski pierścionek
Oczywiście zamówiliśmy je Mamy swoje złoto i zapłacimy za nie 500 zł z małą soczewką i grawerem Na mojej będzie "Mój Kuciapnik" a na Tż "Moja Kuciapnica" bez daty, tż nie chciał a mnie ona też niepotrzebna Ta zewnętrzna część jest matowa, ale to nie jest klasyczny mat. To takie jakby drapania, mam nadzieję że się nie wytrą jak zwykłe matowe po 3 miesiacach. Dla nas taki model to dobre rozwiazanie bo na zewnatrz są cienkie, grubsze dopiero w środku. My z Tż mamy duże paluszki więc grube obrączki po całości odpadały. Ja mam 17 a Tż 26 Ja się w nich zakochałam Mojej mamie też sie strasznie podobaja Początkowo chciałam obrączke z kamieniami ale cos mi mówiło żeby takiej nie brać że będę żałować więc posłuchałam się własnej intuicji Poza tym nie chciałam obrączki która wygląda jak pierścionek Mnie z nakrętkami kojarzą siete kwadratowe

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-21, 22:18   #1975
aicila
Rozeznanie

Cytat:
My nie chcieliśmy klasycznych bo wszyscy biorą klasyczne, właśnie z jakimiś paseczkami, nacięciami (te naciecia to mnie przerażaja, są okropne ). Oglądalismy te z paskami ale są tak potwornie niekobiece, wyglądałabym jakbym co najmniej nosiła męski pierścionek
yyyyy w ogóle się z tobą nie zgadzam
to jakie ty obrączki z paskami oglądałaś, że twierdzisz że są mało kobiece? przykład proszę, bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że te wasze są bardziej kobiece od typowych błyszczących obrączek...

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-22, 14:42   #1976
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyy w ogóle się z tobą nie zgadzam
to jakie ty obrączki z paskami oglądałaś, że twierdzisz że są mało kobiece? przykład proszę, bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że te wasze są bardziej kobiece od typowych błyszczących obrączek...
nigdzie nie napisałam że klasyczne błyszczące obrączki są niekobiece jedynie że są bardzo często wybierane, chodziło mi o takich z paskami, takie ogladaliśmy u jubilera i nie uważam zeby były kobiece np
http://www.allegro.pl/item812090790_...ardano_pl.html
http://www.allegro.pl/item818528397_...wer_2_szt.html
uważam ze są bardzo męskie, koło mnie jest sklep gdzie takie modele są sprzedawane jako biżuteria dla panów, nie jako obrączki ślubne więc zapewnedla tego mam takie odczucia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-22, 19:01   #1977
aicila
Rozeznanie

Cytat:
nigdzie nie napisałam że klasyczne błyszczące obrączki są niekobiece jedynie że są bardzo często wybierane, chodziło mi o takich z paskami, takie ogladaliśmy u jubilera i nie uważam zeby były kobiece np
http://www.allegro.pl/item812090790_...ardano_pl.html
http://www.allegro.pl/item818528397_...wer_2_szt.html
uważam ze są bardzo męskie, koło mnie jest sklep gdzie takie modele są sprzedawane jako biżuteria dla panów, nie jako obrączki ślubne więc zapewnedla tego mam takie odczucia

no chyba, że na takie tylko obrączki trafiłaś... bo faktycznie one są przeokropne. widzę, że typowo nastawiliście się na oglądanie NIEklasycznych... to zupełnie odwrotnie niż my. ja uwielbiam przymierzać śliczne, błyszczące się, z żółtego złota obrączki mogą być z brylancikami lub bez, z paseczkami itp. byle nie były zbytnio przesadzone, bo obrączka to ma być obrączka a nie kolejny pierścionek na palcu.

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-11-22, 20:49   #1978
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba, że na takie tylko obrączki trafiłaś... bo faktycznie one są przeokropne. widzę, że typowo nastawiliście się na oglądanie NIEklasycznych... to zupełnie odwrotnie niż my. ja uwielbiam przymierzać śliczne, błyszczące się, z żółtego złota obrączki mogą być z brylancikami lub bez, z paseczkami itp. byle nie były zbytnio przesadzone, bo obrączka to ma być obrączka a nie kolejny pierścionek na palcu.
To tak jak my, z tą różnicą, że ja napewno nie będę miała żadnych brylancików
Stary 2009-11-22, 22:04   #1979
bianeczkaa
Zakorzenienie

ja przymierzyłam tylko 2 aby zobaczyć jaka grubość i jak to na palcu wyglada, też myślałam nad klasyczka ale płaską, matowej w ogóle nie brałam pod uwagę a tu proszę a kiedys przymierzałam taka prostą z brylancikami ale one sątakie grube i niestety moje palce są na nie za grube tak się nie mogę doczekać kiedy je odbierzemy (dopiero 22 grudnia ) tylko śmiać mi się chciało z Tż bo stanął sobie z boczku grzecznie i tylko słuchał i się przygladał hehehe A najlepsze było wybieranie rozmiarów, jak zaczął przymierzać, to się wahał między 3 rozmiarami stwierdził że jak będzie za mała to ciężko będzie mu zdejmować (ma szerokie kostki) podśmiewalismy się trochę z nigo z jubilerem hihihi że jak się zaczipuje to nie ma zdejmowania ale doradziłam mu żeby wybrał taką która będzie pasować do palca nie kostki, bo przecież na kostce nie nosi a luźna będzie niewygodna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-22, 22:12   #1980
Claris
Zakorzenienie

bianeczkaa fajnie, że już macie zamówione )) My z obrączkami czekamy do stycznia, bo liczymy, że może nam sie uda na targach wygrać A jak nie to prawdopodobnie będziemy robic z własnego złota (jeśli cenowo wyjdzie taniej) - tż ma taką grubą złotą obrączkę od mamy i z niej spokojnie starczy na dwie obrączki dla nas.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości