Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 08:53   #1741
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Abz, no, zapomniał. Zdjął garnek (całe szczęście!). nałożył sobie obiad, a gaz się palił dalej. Najśmieszniejsze jest to, że po wyjściu z domu zastanawiał się, czy na pewno wyłączył, ale stwierdził, że nie warto wracać Cóż, jest bardzo zabiegany, zmęczony, zestresowany. Muszę mu wybaczyć
Olliwka, co do skierowań, to ja mam na morfologię i test prolaktynowy od ponad dwóch tygodni skierowanie, a wygląda na to, że pójdę dopiero 22 grudnia :p

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2009-11-18 o 08:54
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:24   #1742
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

Witam z kawą w ręku
U mnie w prywatnym centrum medycznym Beta kosztuje 35zł rano robią wynik po południu
joa19mic82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 09:32   #1743
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Jak to wyhodowano?
Za wikipedią:
Posiew moczu czyli badanie bakteriologiczne moczu – badanie polegające na posianiu na odpowiedniej pożywce próbki moczu i następnie hodowli celem identyfikacji bakterii i określeniu jej lekowrażliwości, czyli wykonaniu tak zawanego antybiogramu.
Badanie jest wykonywane celem wykrycia bakteriomoczu, który świadczy o istnieniu zakażenia układu moczowego a istnienie tak zwanego znamiennego bakteriomoczu (znamiennej bakteriurii) świadczy o konieczności leczenia.

No i właśnie u mnie wyhodowano E. coli. Ale na szczęście już dziś do gina (może do ogólnego też przy okazji) więc dowiem się co i jak i pewnie znowu wydam dużo kasy na leki

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:27   #1744
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Ollliwka, jeszcze nie wiem. Na razie to mąż poleciał po teścik, muszę mieć to czarno na białym, żeby przestać myśleć i wziąć się spokojnie za następny cykl.

Abz, ojej

Nie idę dzisiaj na ranne zajęcia na uczelnię, muszę odpocząć:/

PS dziewczyny, które mi wysłały zaproszenia tu na wizażu: czy wy teraz też widzicie mój album???

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-18 o 10:33
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:50   #1745
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kakusia. Mój mąż mówi, żeby tej bety nie robić
Lenka powiem Ci, że jak ja byłam przed @, to do terminu @ byłam pewna, że ją dostanę, a kiedy termin nadejścia @ minął coś zaczęłam podejrzewać no bo piersi dalej powiększone, 20 wieczorem ja już smacznie śpie, zero energii... a okresu brak! ale jeszcze 5dni zwlekałam z robieniem testu sama nie wiem czemu - chyba, żeby nie wiedzieć na 100%! ot takie moje katowanie myślami

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
ja zawsze biorę znieczulenie, ostatni raz na żywca był w podstawówce. Chociaż mimo znieczulenia i tak siedzę zestresowana na fotelu i czekam kiedy zaboli Ale ze znieczuleniem nie boli, chociaz ja mam takie skłonności, że czasem coś poczuję, ale delikatnie. Mnie boli nawet martwy ząb wyleczony kanałowo, tzn. jest nadwrażliwy na ciepłe, słodkie...dentystka jest bezradna.
Abz ja też zawsze czekam na ból! Właśnie wróciłam od dentysty. Tak strasznie sie bałam, a tu jak na pierwszą wizytę po tak długiej przerwie - nie taki diabeł straszny
Dentystka przekonała mnie, że nie może mi narazie dać znieczulenia, bo musi najpierw zedrzeć starą plombę i próchnicę żeby zobaczyć co jest z tym zębem - a jak poda mi znieczulenie to zakłóci Jej to pracę bo nie będzie widziała mojej reakcji - czy ząb ma nerwy czy jest martwy. No i na szczęście nic nie bolało! (chociaż cały czas na fotelu siedziałam spięta i trzęsłam się ze strachu) ale lekarka co chwilę pytała czy boli i jak odp. że nie, to śmiała się, żebym tak nie czekała na ten ból
W każdym razie założyła mi antybiotyk i mam sie zgłosić za tydzień. I zapewniała mnie, że w reszcie zębów są naprawdę niewielkie ubytki i nie ma co truć siebie i dziecko znieczuleniem akurat z tym to pomyślę, narazie jestem dumna, że wkońcu poszłam i nie bolało

Teraz czekam aż wkońcu będę mogła jeść i pić bo już burczy mi w brzuchu

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Najśmieszniejsze jest to, że po wyjściu z domu zastanawiał się, czy na pewno wyłączył, ale stwierdził, że nie warto wracać
hehe ja zawsze mam manię co do gazu i zawsze się wracam żeby sprawdzić czy napewno jest wyłączony
tak samo przed snem - nie usnę póki nie sprawdzę kuchenki

Ja też zaczynam się bać tej grypy... chociaż wczoraj na konferencji wypowiadali się, że kobietom w ciąży nawet przy podejrzeniu małej infekcji będą odrazu podawali leki antywirusowe...
I tak staram się unikać zatłoczonych miejsc, przychodni... ale wiadomo to czy np mąż z pracy czegoś nie przywlecze... boję się, jadam cytryny, witaminę C, i mimo, że fajna pogoda za oknem - zawsze ciepło się ubieram. Mam nadzieję, że Nas to ominie

Abz zdrowia życzę żeby szybko pozbyli się bakterii!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-18 o 10:52
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 11:00   #1746
kretencja
Zakorzenienie

A ja się coraz bardziej załamuję mieszkaniem...
Goni nas ostro czas, a my w polu. Wiem, jestem pewna, że można dostać za cenę nas interesującą w jakimś rozsądnym standardzie. Tyle że na to trzeba czasu. A zapowiadają się jakieś zmiany w kredytach czy dopłatach do nich od nowego roku Boję się że pod tą presją podejmiemy jakąś pochopną decyzję Obwiesiliśmy ogłoszeniami większą część osiedla, zadzwoniły dotąd trzy osoby, w tym jedna szybko się wycofała... To co ostatnio oglądaliśmy jest w dobrej lokalizacji, ale praktycznie wszystko jest tam do zrobienia. Może udałoby się utargować 200tys (powiedziała, że się zastanowi), ale remontu tam jest na jakieś 40 tys, a na to nas ie stać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-18, 11:04   #1747
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Abz ja też zawsze czekam na ból! Właśnie wróciłam od dentysty. Tak strasznie sie bałam, a tu jak na pierwszą wizytę po tak długiej przerwie - nie taki diabeł straszny

hehe ja zawsze mam manię co do gazu i zawsze się wracam żeby sprawdzić czy napewno jest wyłączony
tak samo przed snem - nie usnę póki nie sprawdzę kuchenki

Abz zdrowia życzę żeby szybko pozbyli się bakterii!
Widzisz Kakusia jak jesteś dzielna, dałaś radę bez znieczulenia
Z kuchenką masz bardzo dobre przyzwyczajenie, nigdy nie wiadomo kiedy można puscic chałupę z dymem...lepiej więc dmuchać na zimne.

Tak piszecie o tej grypie, słyszę tez w wiadomościach, ze ludzie umierają, ale wiecie ja sie tym jakos nie przejmuje, łykam od dłuzszego czasu jedynie cerutin i nie umiem chyba dopuścić do siebie myśli, ze tez mogę zachorować.

Stary 2009-11-18, 11:16   #1748
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Kakusia, ja w końcu zrobiłam ten teścik przed chwilą i jest negatywny. Czułam to, poza tym już wczoraj uwierzyłam mojej ginekolog, ale musiałam tę I kreskę zobaczyć, żeby mieć 100 % pewność i już nie gdybać... Ale ja jestem nienormalna czasem.

No a teraz mogę myśleć o kolejnym cyklu.

kretencja, to kiepsko najgorzej właśnie kupić w pośpiechu, ale o co chodzi z tymi kredytami?? Bo my może w przyszłym roku też będziemy coś kupować.

abz, ja również nie przejmuję się tym w ogóle, może to i lepiej.. Niczego moje myślenie nie zmieni, jak ktoś ma zachorować, to zachoruje:/
Stary 2009-11-18, 11:41   #1749
Kakusia
Zakorzenienie

Kretencja masz rację - w pośpiechu i pod presją czasu nie kupuje się takich drogich inwestycji jakim jest mieszkanie. Lepiej poczekać. Coś o tym wiem, bo sami prawie półtora roku temu kupowaliśmy, a mieliśmy kupić dużo wcześniej, póki były tańsze, tylko też nie chcieliśmy kupować pod presją, bo to poważna decyzja.
A co do remontu, czego to remont miałby dotyczyć? Może nie trzeba wszystkiego robić naraz? My też kupiliśmy mieszkanie calutkie do remontu i zaczęliśmy od wymiany okien, zrobienia gładzi, położenia paneli i zrobienia garderoby. Resztę jak już mieszkaliśmy powolutku kiedy były pieniądze. I np dopiero po roku od kupna mieszkania zrobiliśmy kuchnię nową (a uwierz mi, mnie kobiecie nie było łatwo przez rok kuchcić w starej kuchni w której meble to były parę starych desek na krzyż a na podłodze spróchniała wykładzina) a na łazienkę i wc jeszcze parę lat nie będzie Nas stać na remont, nie mówiąc o drzwiach wejściowych które też czekają na wymianę, ale i tak się cieszymy, że tyle udało Nam się dorobić, no i mamy swoje własne 50m2 M

Abz - no ja muszę uważać z lekami bo w ciąży za wiele to raczej nie można. Dlatego próbuję ratować się naturalnymi sposobami

Lenka w takim razie trzymam kciuki na następny cykl powiem Ci, że kiedy ja intensywnie myślałam o dziecku to psychika niestety robiła swoje... a kiedy podjeliśmy decyzję, że dziecko za rok - II kreseczki Także życzę luźnego podejścia do sprawy

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-18 o 11:43
Stary 2009-11-18, 11:42   #1750
kretencja
Zakorzenienie

Lenko, powiem Ci, że nie znam żadnych szczegółów. Gdzieś tylko mi się obiło o uszy czy oczy, że planują jakieś zmiany w przyznawaniu dopłat czy coś... Dodatkowo problemem jest to, że będziemy brać ten kredyt z moją mamą, a im starsza, tym gorzej, bo najstarszy kredytobiorca w momencie ostatniej spłaty nie może mieć więcej niż 75 lat. A moja Mama ma 55 skończone... Czyli już mamy 20 lat na styk, a wiadomo, że im krótszy okres kredytowania, tym większe raty

Kakusia, mieszkanie jest praktycznie w całości do remontu. Panele, gładzie, malowanie, elektryka, okna, kibel i łazienka do skucia i wszystko od nowa, kuchnia raczej też przynajmniej do odświeżenia, plus jeszcze meble. Za rok, dwa czy trzy nie będzie nas nadal stać na remonty, bo będziemy spłacać kredyt i praktycznie żyć na styk...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2009-11-18 o 11:44
Stary 2009-11-18, 11:59   #1751
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lenka w takim razie trzymam kciuki na następny cykl powiem Ci, że kiedy ja intensywnie myślałam o dziecku to psychika niestety robiła swoje... a kiedy podjeliśmy decyzję, że dziecko za rok - II kreseczki Także życzę luźnego podejścia do sprawy
Kakusia, wiem, ale nie mogę na siłę o tym nie myśleć, bo wtedy będę właśnie jeszcze więcej myśleć Mam tyle na głowie... Cały czas stres w pracy i na uczelni, muszę się na tym skupić

kretencja, to faktycznie dla Was im szybciej, tym lepiej.. Może jeszcze coś się uda znaleźć odpowiedniego.
Stary 2009-11-18, 14:07   #1752
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ollliwka, jeszcze nie wiem. Na razie to mąż poleciał po teścik, muszę mieć to czarno na białym, żeby przestać myśleć i wziąć się spokojnie za następny cykl.
Lenka w Luxmedzie beta kosztuje 24 zł http://laboratoriumluxmed.pl/catalog/read/offer/26689 - do wiadomości na przyszłość Wynik jest tego samego dnia po południu

Cytat:
Kakusia, ja w końcu zrobiłam ten teścik przed chwilą i jest negatywny. Czułam to, poza tym już wczoraj uwierzyłam mojej ginekolog, ale musiałam tę I kreskę zobaczyć, żeby mieć 100 % pewność i już nie gdybać... Ale ja jestem nienormalna czasem./
aby kolejny cykl był owocny
Już Ci odpisuję na PW

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-11-18 o 14:27
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:41   #1753
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

miss.hot, dziękuję
Stary 2009-11-18, 14:59   #1754
Ollliwka
Zakorzenienie

lenka no to przynajmniej wiesz już co i jak i nie zadręczasz się , kolejny cykl być może będzie pomyślny tego życzę

abz a to ja posiewu nie mam w takim razie tylko analize moczu , a w analizie też chyba wykryją bakterie , rany jak ja dawno na badaniach nie byłam już nie pamiętam co i jak ogolnie to nie narzekam na pęcherz , ide tak bardziej z ciekawości

a mnie znowu głowa boli zaraz jadę na zakupy i TŻ mnie odbiera nawet do ulubionego wczesniej leclerca jezdzic mi sie nie chce
Stary 2009-11-18, 16:23   #1755
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kakusia, mieszkanie jest praktycznie w całości do remontu. Panele, gładzie, malowanie, elektryka, okna, kibel i łazienka do skucia i wszystko od nowa, kuchnia raczej też przynajmniej do odświeżenia, plus jeszcze meble. Za rok, dwa czy trzy nie będzie nas nadal stać na remonty, bo będziemy spłacać kredyt i praktycznie żyć na styk...
my też mamy na styk, tymbardziej, że to TŻ Nas utrzymuje, ale wracając do remontu, czy np ojcowie nie mogą zrobić gładzi, położyć paneli? już za robocizne odpada... my takimi sposobami oszczędzaliśmy. Naprawdę patrząc na to w przyszłość mnie też wydawało się to dużo i przerażało, a krok po kroczku i naprawdę można powolutku wyremontować wstrzymajcie się np z kuchnią, u nas łazienka i wc też do skucia a mimo wszystko da się przeżyć w skromniejszych warunkach co do mebli - polecam zrobić garderobę - wychodzi taniej a pomieści się więcej
Będzie dobrze, nie stresuj się

Cytat:
Kakusia, wiem, ale nie mogę na siłę o tym nie myśleć, bo wtedy będę właśnie jeszcze więcej myśleć
i koło się zamyka

mnie dziś naszło na szperanie po allegro rzeczy dla dziecka, aż mnie plecki bolą, ufff idę się położyć

Nasza Córunia

Stary 2009-11-18, 16:24   #1756
elianka
Zakorzenienie

Widzę, że mam last@ 7. 10- poprosze o zmianę na 6.11

coś mam pecha
Stary 2009-11-18, 16:36   #1757
kretencja
Zakorzenienie

Kakusia, niestety ojcowie raczej odpadają. Mój Tata nie dość, że nie cierpi tego typu prac, to jeszcze leczy się na nowotwór - nie chcę go obciążać. Teść choruje na astmę, siedzenie w pyle i zapachu kleju to też nie dla niego rozrywka, do tego mieszka w innym mieście

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-18, 17:40   #1758
aldii
Zakorzenienie

Abz i co gin powiedzial ?
Kretencja skierowanie na wyniki jest wazne tylko 2 tyg.
Kakusia
Stary 2009-11-18, 17:48   #1759
kretencja
Zakorzenienie

Z tego co wiem, to skierowania są różnie ważne, chyba zależy to od jakichś wewnętrznych umów. Najwyżej pójdę po skierowanie jeszcze raz albo zapłacę (morfo to nie są duże koszta). Test prolaktynowy i tak de facto muszę sama sfinansować.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-18, 19:13   #1760
lindsley
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwilkę... Zmęczona coś dziś jestem...
Wzięłam dziś wolne, żeby spokojnie zrobić badania - krew mocz i pozałatwiać parę spraw... Tuż przed wyjściem z domu dopiero się zorientowałam, że powinnam być na czczo a ja zjadłam sobie pyszne śniadanko... Nigdy nie byłam jeszcze tak zakręcona jak teraz w ciąży
Odebrałam zestaw jak się okazało 8 a nie 7 body które wylicytowałam na allegro. Tylko nie doczytałam opisu i są tak na ok roczne dziecko....
Jak wróciłam do domku zabrałam się za zrobienie na zimę sosu słodko-kwaśnego. Znalazłam przepis gdzieś na wizazu. Jak ktoś ma ochotę to mogę wkleić. Wyszło mi 13 słoiczków po takich dużych sosach

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 20:16   #1761
aldii
Zakorzenienie

Kretencja byc moze.W kazdym razie jak bylam ostatnio robic glukoze, to jedna pacjentke odeslali z kwitkiem i awantura, ze przeciez skierowania do laboratorium sa wazne 2 tyg., a recepty na leki miesiac.
Ja jutro ide sie kluc
Stary 2009-11-18, 20:17   #1762
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
abz a to ja posiewu nie mam w takim razie tylko analize moczu , a w analizie też chyba wykryją bakterie , rany jak ja dawno na badaniach nie byłam już nie pamiętam co i jak ogolnie to nie narzekam na pęcherz , ide tak bardziej z ciekawości
no nie wiem posiew to posiew i jest to wyraźnie napisane na skierowaniu i trwało u mnie 3 dni robocze, bo bakterie muszą sie wyhodować

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Abz i co gin powiedzial ?
Kretencja skierowanie na wyniki jest wazne tylko 2 tyg.
Kakusia
Skierowania są dłuzej ważne, ja na posiew miałam z 16 wrzesnia a poszłam dopiero w zeszłym tygodniu.

A po wizycie u gina: torbieli nie ma wchłonęła się. Na resztę moich dolegliwosci (łącznie z bakterią z moczu) mam antybiotyk doustny i globulki dopochwowe - 2 rodzaje. Jak się wyleczy to na kontrolę. Męża leczyć nie trzeba, jedynie jakby co to clotrimazolem go posmarować. No i jeszcze zwrócił mi uwagę, ze mam jajniki torbielowate (nie wiem jak to określił, ale jakieś takie o dziwnej strukturze) i poradził jak najszybciej starać się o dziecko, bo jakby coś to trzeba rok (nieudanych starań) czekać zanim sie zacznie leczenie itp.....troszkę mnie tym zasmucił, ale nie powiedział, że moge mieć trudności z zajściem w ciążę, a myślę, że jakby tak było to by powiedział to wyraźnie. W ogóle bardzo miły ten mój lekarz

Stary 2009-11-19, 08:35   #1763
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie dziewczynki
Piszecie o dentystach a ja nosze aparat ortodontyczny... wczoraj byłam u ortod i praktykantka jakoś źle mi załorzyła drut, nie obcieła go na koncu koło 8ki i strasznie mi sie wbija.. musze dzis polecieć aby go obcieli,,
wkurzające to jest ze placi się za wizyte 150zł- nie dość, że zawsze czekasz, bo wizyta się opóżnia, to jeszcze jak cie przyjmą to robią szybko szybko i nie dbale ... i wołają sobie tyle kasy za 15min na fotelu
a tu jeszcze aparacik mam nosic do sierpnia..
Czytałam ostatnio, że dobrze jest jak kobiety w ciązy noszą aparat.. ponoć zęby lepiej się przesowają..bo dziąsła są miękke..
Lenko- będziemy razem się starały od następnego cylku!

Co do mieszkań to mój P też coś szuka i marzy mu się nowe.. teraz mieszkamy w starej poniemieckiej kamienicy z 1890... któregoś
remont wielki by się nadał...

MAM jeszcze pytanko jakie badania przed ciążą ZALECACIE..?
ja robiłam tylko cholesterol i trójglicerydy... PROSZE o rade;-)
Stary 2009-11-19, 09:58   #1764
gabisun
Zakorzenienie

Abz więc do dzieła nie ma co czekać, lekarza trzeba się słuchać mam nadzieję, że wszystko się uda
Lenka a bierzesz teraz tą luteinę? czy dopiero jak do gina znowu pójdziesz? to ja teraz trzymam kciuki za następny cykl

Ja juz odliczam dni do @ i się zastanawiam, przyjdzie czy nie przyjdzie?
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:59   #1765
abz
Zakorzenienie

Dlaczego nikogo nie ma(oprócz Mpik)? Co sie z wami dzieje dziewczęta??

Stary 2009-11-19, 10:00   #1766
Starlett
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki.dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. staram się powoli wracać do normalnego życia, ale nie jest to dla mnie łatwe.ostatnie dwa tygodnie, choroba i śmierć Mamy, to były dla mnie najgorsze chwile w życiu. mam teraz urlop do niedzieli, bo nie nadają się na razie do pracy, chociaż zaczynam już dni tygodnia rozróżniać...ale nadal mam tysiace myśli i pytań w głowie, takich najbardziej destrukcyjnych:dlaczego? co by było gdybym zrobiła coś innego, zabrała Mamę do innego lekarza/szpitala, wiem, że czasu się nie cofnie i takimi rozmyślaniami tylko zatruwam siebie.ale jest mi ciężko, bardzo staram się wrócić do rytmu normalnego życia choć wiem, że teraz już nic nie będzie takie samo. z dzidziusiem już nie zdążęMama nie zobaczy wnusia/wnusi zastanawiam się kiedy zacząć starania, kiedy minie ten najgorszy stres...wraz z upływem czasu wszystko się okaże...

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:19   #1767
abz
Zakorzenienie

Starlett nie wiem co czujesz, mogę jedynie próbować sobie wyobrazić, ale wiem, ze jest ci ciężko. Ale z czasem bedzie łatwiej, na pewno a mama będzie czuwała nad wami. Pogrzeb już był?

Stary 2009-11-19, 10:49   #1768
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Po pogrzebie zawsze jest lepiej,, wiem to z doświadczenia bo 8 lat temu pochowałam tate... trzymaj się ciepło scarlett..

dziewczyny co z badaniami przed ciąża?robicie cos?
Stary 2009-11-19, 10:57   #1769
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 10:59   #1770
BordAna
Zadomowienie

ja jestem obecna
ale tak tylko chwilowo...
ogarniam mieszkanko bo przez ostatnie dni troszkę zostało zapuszczone
no i w międzyczasie siedzę i trochę czytam na te moje dwa zaliczenia...
ojj, będzie ciężko...

Dziewczyny które wygrały licytacje proszę o potwierdzenie zgodności adresu co do wysyłki, czy może macie jakieś specjalne życzenie co do wysyłania??
Jak zdążę przed pracą to wyślę jeszcze dziś a jak nie to jutro..
Przepraszam

Aldii: a dla Ciebie to ma być na Twoje dane?
Bo pamietam że za pierwszym razem wysyłałam na dane Twojej mamy

BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości