|
|
#2792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Wiecie co mi się wczoraj przytrafiło...
![]() Moja dzidzia generalnie jest dupką i plecami odwrócona w stronę świata i kopie wewnątrz... A wczoraj dotknęłam sobie brzuch tak nisko i mi przybiła piątkę... Poczułam taką małą bulkę pod skórą, to była rączka... Cudowne uczucie... Tak dokładnie ją było czuć... Cytat:
![]() Super brzuszki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zapowiedziałam, że bez balkonu to sie nie wyprowadzam... Teraz mamy jakieś 140x 60 cm... Akurat tyle, żeby suszarkę z praniem wstawić, masakra...
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam już kolacyjkę-tosty
![]() Cytat:
![]() pysiamn kurcze tym bardziej taras bajkaKarmazynowyKamyk fajne ciuszki- najbardziej podobają mi się z kubusiem ------------- Zaraz film - american pie. 100 razy oglądałam ale nie ma nic w tv więc dobre i to ![]() A tż zabrał się za malowanie przedpokoju, więc cała paka chipsów paprykowych dla mnie
|
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zadomowienie
|
aldii; z tym masażem krocza to dużo jest artykułów na necie. Nie mam żadnego konkretnego. Wystarczy wpisać hasło w google. Dużo też piszą o tym że według najnowszych badań nacinanie krocza niewiele wnosi do porodu, tzn że naweti lepiej pęknąć niż być za bardzo naciętą.
Ja się bedę bronić ile mogę przed nacinaniem pysiamn; gratuluje mieszkanka ![]() Cytat:
Narazie nie jest to mocny ból więc nie będe panikować, może przejdzie jak chwile poleżę. Cytat:
![]() niestety już nie ma tej aukcji którą wczesniej oglądałam, albo teraz nie mogę znaleść. Co do olejku to bede kupować chyba tutaj http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml i do tego jeszcze kilka pierdułek tak żeby koszt przesyłki się rozłożył. Dosyć wysoki jest bo 17 zł No chyba że gdzieś znajde taniej
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
chciałam Wam napisać, że jestem po wizycie u gin i oficlajnie również dołączam do szyjkowych mamuś no, nie tak do końca bo u mnie jest trochę dziwna sytuacja ale po kolei. Z Małym jest wsio ok, waży 2500g czyli w porządku, ale wg długości kości udowej mamy 36 tc Siedzi na nietoperka, główką nisko w dole, wód jest wystarczająca ilość, wszystkie narządy też w porządku. Ja oczywiście przytyłam jak słonica Dlaczego? Bo przy moich problemach z wagą i ciśnieniem gwałtownie skaczącym lepiej, żeby młody urodził się wcześniej niż ma być narażony na tak gwałtowne skoki ciśnienia w macicy, bo to może grozić niedotlenieniem lub zamartwicą wewnątrzmaciczną. I na święta już na pewno będę mieć Filipa na zewnątrz bo pan doktor mi obiecał, że dłużej mnie trzymać nie będzie na pewno i jeśli nie urodzę sama do tego czasu to będę mieć wywoływany poród Poza tym Mały jest ponoć na tyle duży i silny, że nawet jakby się już urodził to żadnej tragedii nie ma. No i nie wiem czy się cieszyć czy płakać. I jeszcze dzisiaj po badaniu tak mnie brzuch rozbolał, że nie mogłam pół kroku zrobić a teraz czuję, że mam normalnie skurcze, bo czuję, że mi cały brzuch twardnieje, więc kto wie, może jeszcze dzisiaj w nocy welcome to porodówka Czułam, że nie będzie za dobrze, no i proszę. No i w takim razie na serio biorę się za pranie ubranek...
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że mały da radę jakby co Teraz to musisz odpoczywać żeby go przetrzymać ile się da... Nie martw się- skoro lekarz mówi, ze jest ok to mu uwierz
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa
Fakt taras to atut tego nowego mieszkania...i przyznam że nawet o takim nie marzyłam...zakładalam nie mnie j niż 8 m2.... Ale ponad 32m2 ... nawet nie wiedziałam że w Warszawie w takich mieszkaniach ktoś takie buduje Już mam cześciowo zaplanowane co na nim będzie ![]() Wprawdzie najpierw trzeba będzie w srodku wszystko zrobić ...a taras to na deserek...ale oczyma wyobrazni się tym rozkoszuje ![]() Kamyczku ja też mam teraz balkon taki jak ty ...tylko sama suszarka i kwiatek... na ogol jednaj jest bluszcz na stałe i ławeczka z wikliny...by tyłek posadzić ale dobre i to....Sweet Delights o rany ale niespodzianka rozwarcie na 2cm to nie przelewki...ja miałam takie na izbie przyjęć dzień przed porodem ![]() Trzymam kciuki za Ciebie....odpoczywaj ile się da...a pranie to niech mąż, lub ktoś z rodziny zrobi ty lez plackiem.... A skoro mały ma już 2,5kg to fakt już duża dzidzia.... Trzymaj się
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-18 o 21:22 |
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie cały czas Was podczytuję i jestem na bieżąco, ale piszecie w tamkim tempie że
gratulacje pysia a tak poza tym to się boję strasznie i nie jestem gotowa jeszcze na nic. Panika mnie ogarnia coraz większa z każda chwilą, bo chociaż wyprawka kompletna i brak tylko Filipa to ja i tak nie jestem jeszcze w ogóle gotowa
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet wg. mnie to wiele z nas nawet w ostatnich dniach nie będzie na to gotowa
|
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet Delights....
No to wesoło będziesz miała.Nie wiem zatem czy gratulować czy nie,bo 33tc to jeszcze do tego 36tc mógłby posiedzieć w brzusku.No to zabieraj się za pranko i prasowanko tylko się nie przemęczaj,bo faktycznie na dniach możesz zawitać na porodówkę. Ja to teraz się zastanawiam,czy ja zdążę na porodówkę .Koleżanki straszą,że tu z partymi dopiero przyjmują na odział.Na szczęście 27.11 mam spotkanie z położną to ona mi wyjaśni jak to jest dokładnie z tym czasem.
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
straszliwie się boję
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem z Tobą myślami - moja sytuacja jest podobna - głowa do góry! Ważne, że dzidzia jest już duża i spokojnie może przyjść na świat - ale niech lepiej trochę jeszcze poczeka. Buziaki!
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
sweet delight
o kurcze to niezle a mamy taki sam termin.lepiej duzo odpoczywaj,niech ktoś ci pomoże w praniu itp.dzis może cie bolec i możesz czuc skurcze po badaniu ale kto wie moze juz przepowiadające![]() moja bratowa już 3tyg przed porodem miała na 2cm a potem poltora tyg miala na 4cm,tylko skurczy nie miała. oby było ok
|
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
Sweet Delights trzymaj się dzielnie i tak jak dziewczyny piszą odpuść sobie wszelkie pranie, prasowanie, itp. Dużo wypoczywaj i staraj się nie stresować. Wiem, że to trudne, sama już zaczynam się bać, ale jakoś musimy dać sobie radę
Nie mamy już wyjścia, co ma być to będzie Ważne, żeby mały posiedział jeszcze trochę, a potem pierwsze Wasze Święta ...
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorowa pora!!!
Ale naprodukowalyscie jak zwykle ![]() Sweet Delight o rany, odpoczywaj duuuuuuzo i trzymaj sie dzielnie Kamyku zakupy ![]() Pysiu no to chyba wyczarowalam Ci to mieszkanko Chcialoby sie rzec, a nie mowilam Super, bardzo sie ciesze Kurcze, moze jednak mam cos z czarodziejki ![]() A dzis na SR bylo lepiej niz ostatnio. Wszystko co dotyczy karmienia Bardzo duzo informacji Uciekam do lozeczka i zycze dobrej nocki
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Delights - to rzeczywiście niezłe zaskoczenie, może będziesz pierwsza rozpakowaną mamusią na naszym wątku
33tc to jeszcze ciut wcześnie ale tragedii już nie ma, bo Filip duży. Moja koleżanka urodziła w 34tc i nie miała większych problemów bo mały urodził się równie duży.Poza tym jesteś dużo bardziej zaawansowana niż np ja szyjowa mamusia z szyjką skróconą od 21tc Teraz leci 27tc i mam nadzieję do 36tc wytrzymać...Będzie dobrze - zobaczysz
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Sweet delights nie martw się nic, tylko odpoczywaj dużo. Fajnie już będziesz mieć dzidziusia na święta
ale póki co niech siedzi jeszcze w brzuszku ile się da ![]() Poród każda z nas musi przeżyć niestety albo i stety... Siostra mi dzisiaj część rzeczy poprasowała i pochowałam sobie do komody już, ładna frajda z układania tych maleńkich ciuszków, jeszcze dwie torby do prasowania zostały - to dla drugiej siostry
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
sweet no no fajnie ze bedziesz miala dzidzie na swieta juz
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Delights najważniejsze to się teraz nie denerwuj i nie przemęczaj... Będzie dobrze, a może mały jednak tak szybko nie wyjdzie
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Delights Odpoczywaj,tak,aby Mały wytrzymał u Ciebie ze 2 -3tyg.Czyli chyba będziesz pierwsza spośród nas.
najważniejsze, że Filipek jest mocny!!!niczego się nie bój, nie stresuj. będziesz się cieszyła, że masz Synka w swych ramionach.Powiem Wam, że czuję się już lepiej, mam nadzieję, że tak juz pozostanie. Mimo mojej cukrzycy ciążowych coś tam na słodko podjadam ale mało, a cukry mam dobre, np po kolacji 95. Mam nadzieję,że przez te moje słabsze chwilę z cukrem dzidzi nic nie jest, bo jakos tak wczoraj mało się ruszał i się martwie choć zdarzaja mu sie takie chwile.Ah, byle do porodu (ale oczywiscie w terminie takim, aby dzidzia byla duza i spokojnie mogla przyjsc na swiat). |
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
widze ze jestem dzisiaj pierwsza
czytam Was mamuski codziennie ale kompletnie nie mam czasu cos napisac ...te dojazdy na uczelnie sa koszmarne, wczoraj jechalam 2h w jedna strone, wstretne korkiu mnie ogolnie wszytsko dobrze,bylam we wt na jodze dla kobiet w ciazy i bylo super mam zamiar sie porozciagac troche przed porodem , juz niewiele czasu zostalo![]() co do olejku migdalowego to mam go w domu , ale przy jakis infekcjach pochwy jest on przeciwskazany a ja mam ciagle jakies zapalenie wiec nie uzywam;(kupilam go w galeri krakowskiej w takim kosmetycznym co sie przechodzi przez niego do apteki za ok 10zl tka calkiem spora butelecza zastanawiam sie obecnie nad wozkiem, moi rodzice powiedzieli ze kupia wozek i zebym sie nie patrzyla na cene, wiec zaczelam myslec nad Mutsy, co uwazacie o tych wozkach?slyszalyscie jakies opinie? |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mutsy to słyszałam, że to dobry wózek z wyższej półki.też jesteśmy na etapie kupowania wózka
|
|
|
|
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak wczesniej mi o tym pisałaś przed USG i po nieudanych probach szukania M... Cytat:
Cytat:
i to niejednokrotnie....jest też mama...która zakupiła Mustsiaka....ale nie pamiętam która....ta skleroza pamiętam nawet jak wygladał...A co do naszych opini to wpisz proszę na górze tam gdzie jest "przeszukaj wątek " Mutsy i znajdziesz nasze wypociny....ja go nie miałam ale mi się podobał...mam bliska kilezanka która ma ten wózek i mimo ceny ma on kilka isotnych minusów
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Ale u mnie dziś pięknie słonko świeci aż ma się więcej chęci do wszystkiego I tak pięknie góry widać ![]() Wstałam dziś wcześniej, żeby móc wziąść prysznic, bo wodę wyłączali.... Byłam rano trochę nietomna, najpierw obudziłam się o 6, jak mąż wstawał, a potem nie mogłam zasnąć i chyba zasnęłam o 6.30, a o 7 już budzik zadzwonił.... Pysiu oj chyba się zawstydzę, hihihi
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie Sweet delights -ale informacje!!zaciskaj jeszcze mocno nogi, niech jeszcze chwile posiedzi
![]() a ja byłam wczoraj u gina-i co się okazało-dzidzia jest główką do dołu,choć ja bym sobie dała dwa palce uciąć że jest w poprzek-tak więc dziewczyny, nie dajcie się zwieść waszym odczuciom tak do końca.Wygląda na to, że jest tak ułożony od dawna, bo od paru tygodni czuję podobne ruchy.Ułożony jest bokiem i to co mi wypycha to większa gula to plecy,pupa jest nad pępkiem a z drugiej strony pępka nóżki....grzebanie na dole to rączki, a naciskanie na dole to główka miałam dokładniejsze usg, dzidzia rośnie prawidłowo-chociaż parametry główki i kości udowej są młodsze-ale na połówkowym było identycznie, więc sądzę, że w ogóle moja ciąża jest młodsza o -2-4 dni. Następna wizyta 9.12. - wtedy ma mi dać zwolnienie do nowego roku, lub ewentualnie do 28.12 bo wtedy ma być w przychodni. Na razie żadnych badań.Aha. I na następną wizytę ma mi wypełnić druk o becikowe.
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobitki
![]() Ja tylko wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłego dnia ![]() Rano mi się wstać nie chciało i napisałam do promotora, że zaspałam więc dopiero za pół godzinki spadam do szkoły (małe kłamstewko ) Znowu nie miałam siły- ciężko było mi usnąć.Boziu jak mi się nie chce , ale to ostatni dzień . Mały mnie ostatnio bombarduje łokciami i to jeszcze w żebra- brzydal kochany To chyba po tych mandarynkach -szaleju się chłopak najadł |
|
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pysiamn;15357556]
Mielismy sporo spraw do załatwienie związanymi z kupnem drugiego M ![]() Dziś oficjalnie mogę powiedzieć...że kupiliśmi jupi jupi.... Takie jak chciałam, tam gdzie od kilku lat oboje chcielismy i z wymarzonym balkonem....(który już sni mi sie po nocach )/QUOTE]Cytat:
Świetna nowina. Gratulacje. Najważniejsza jest dobra okolica i żeby było wszędzie blisko. A ten taras to super sprawa. Już widzę tę radość jaką Ci sprawi jego urządzanie. My mieszkamy na wsi i też w myślach układam sobie zagospodarowanie podwórka. Marzy mi się mini plac zabaw dla dzieci, jakaś altanka, ogródek, sklaniaczek. No ale na to wszystko trzeba trochę zainwestować i pieniędzy i czasu, a tego jak na razie brak. Sweet Delights nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. U mnie ostatnio i szwagierka i koleżanka leżały w szpitalu z tego powodu, ale krótko i jedna donosiła do 38 tygodnia a druga ma termin na 20 grudnia i jak na razie sobie odpoczywa i jest dobrze. |
|
|
|
|
#2818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Patinka a druk o becikowe to się bierze samamu czy lekarz ma u siebie bo nie wiem ![]() Cytat:
Widzę że wszystkie mamy szał mandarynkowy ![]() kesita dzięki za miłe słowa...co do podworeczka to fajnie....z czasem znajdziecie środki i czas...warto...a dzieciaki w przyszłości będą miały się gdzie bawić i szaleć
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-19 o 09:20 |
||||
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorkiem jedyne o czym marzyłam to się
przespać, więc odpuściłam sobie wizaż i teraz nadrabiam patka - porównanie jak zwykle 1 klasa pysia - serdecznie gratuluję zakupu nowego mieszkanka, tym bardziej, że teraz 3 pokoje to akurat to czego potrzebujecie ![]() Co do tarasu to tylko pozazdrościć, ja mam "olbrzymi" balkon na którym mieszczą się garnki, ew. skrzynka piwa Ale i tak się cieszyliśmy jak kupiliśmy to mieszkanko i balkon był akurat sprawą wtórną.Sensuel za córcię koleżanki[QUOTE=KarmazynowyKamyk;15 362463] Wiecie co mi się wczoraj przytrafiło... ![]() Moja dzidzia generalnie jest dupką i plecami odwrócona w stronę świata i kopie wewnątrz... A wczoraj dotknęłam sobie brzuch tak nisko i mi przybiła piątkę... Poczułam taką małą bulkę pod skórą, to była rączka... Cudowne uczucie... Tak dokładnie ją było czuć... [QUOTE] ![]() a ciuszki urocze Sweet Delights - to się teraz nie przemęczaj i angażuj członków rodziny do pomocy. Niech jeszcze synuś troszkę posiedzi w brzuszku , ale świeta to już pewnie będziecie mieli we 3patinka - no to cię trochę przerobił , ale dobrze że już jest główką do dołu
|
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet Delights ale nas zaskoczyłaś, ja też termin podobny miałam do Ciebie z usg wychodzi mi, że bobas większy o 2 tyg. więc może we dwie w święta powitamy maluszki. Ja dzisiaj mam wizytę u gin. i zobaczymy, w sumie to nie sądzę zebym miała rozwarcie więc Tobie bidulko nie zazdroszczę, bądź dzielna!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

i znieczulenia nie ma chyba że do szycia

o kurcze to niezle a mamy taki sam termin.lepiej duzo odpoczywaj,niech ktoś ci pomoże w praniu itp.dzis może cie bolec i możesz czuc skurcze po badaniu ale kto wie moze juz przepowiadające

, ale to ostatni dzień
za córcię koleżanki