|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Witajcie mamunie i brzuchatki
przede wszystkim Guciunareszcie sie doczekalas, Gratulacje i brawa dla dzielnej mamusi . Wracaj do nas szybko i opowiadaj ![]() Ja nadal melduje sie w dwupaku, juz mi wszystko jedno, probuje wszystkich sposobow zeby przyspieszyc ale Francik nie ma chyba zamiaru wychodzic jeszcze...no cóż nie bedziemy go zmuszac wyjdzie kiedy bedzie chcial. Niestety nie odpowiedziala mi rzadna mamusia co z tym ogrzewaczem, ale juz sobie go zamowilam i dzis wlasnie przyszedł i mysle ze u mnie sie sprawdzi, zwlaszcza na noc gdyż do kuchni w nocy mam kawałek i to jeszcze po schodach. Widzę ze tu już coraz ciszej na wątku,no ale nie dziwie sie , wkoncu coraz wiecej mamus ma teraz wiecej obowiązkow w domciu. Ciekawe kiedy ja tak bede ?Narazie czuje sie dobrze i nawet nocki spokojne tylko zaczeły mi strasznie puchnąc nogi z czym przez całą ciąże nie miałam problemu. Myslicie że to normalne? czasami to normlanie wyglądam jak szrekowa przez te spuchniete łydki i stopy
|
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
ALE SIE ZROBIŁO RÓŻOWO
mam pytanie do dziewczyn które są na l4 jak wypłaca wam zus kaske mi cyka po 500zł no szlak mnie trafia a gdzie druga połowa?to tak wychodzi że cyka mi według zwolnienia????nic z tego nie rozumiem
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale radość! GRATKI GUCIU!!!!
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie czasami puchną stopy (czuje to po kozakach) a potem przechodzi...
|
|
|
|
#3005 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem. Mój syn w końcu spi więc i ja idę się położyć na te łaskawe 3 godziny. Jestem padnięta bo od 16 nie spał i znowu miał akcję pt " Na rękach u mamusi" więc trochę się nanosiłam.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi też Zus płacił według zwolnienia. I z tego co się orientuje to tak właśnie jest. Ja dostawałam kase w dniu kiedy skończyło się zwolnienie lub kilka dni po. |
|||||
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bez przesady![]() Cytat:
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA PIETRUSI I GUCI!!!
Właśnie spojrzałam na listę i tylko 6 listopadówek zostało U mnie na ktg skurczy brak więc się mogę z kimś na grudzień zamienić Poza tym u mnie OK. Nawet się dzisiaj wyspałam, ale miałam straszny sen związany z dzieckiem, że jak go sobie przypomnę to mi ciarki po plecach przechodzą Wczoraj przyszedł wózek więc w sumie mamy już wszystkomartaN23 ZUS wypłaca kasę proporcjonalnie do ilości dni na zwolnieniu, więc jeśli masz l4 wystawione na np.23 dni to dostaniesz mniej niż zawsze dostawałaś za cały miesiąc w pracy. Oni naliczają od zwolnienia do zwolnienia, a nie za cały miesiąc. ![]() Domi Fajne te swetry, też niedawno zamawiałam u tego sprzedawcy i bardzo szybko przyszły. Tż na nocce więc chyba powoli się skieruję w stronę łózka
|
|
|
|
#3008 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Guciu kochana gratulacje!!!! I córa jednak sama postanowiła wyjść, super!!!! Brombi, ach ten twój synek A u mnie po wizycie u okulisty stwierdzili, że oczka po operacji wygojone całkowicie i nie widzą przeciwskazań do sn. Sama nie wiem czy sie cieszyć czy nie, ale w razie sn przynajmniej nie będę bać się o oczy. A moja Lenka alej głową u góry więc kto wie co ona tam sobie zaplanowała...... Chyba musze sie powoli zbierać spać....ciekawe czy będą mnie znowu skurcze nawiedzać......Dobranoc wszystkim!
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ ROZPAKOWANYCH!!!
![]() ja ostatnio na nic nie mam czasu, piszę magisterkę, tzn dokańczam bo chcę się jeszcze przed porodem obronić. Na wizycie jak zwykle nadal szyjka długa i pozamykana, z wyprawki chyba już wszystko skompletowane, kilka drobiazgów jeszcze no i głowny wydatek : WÓZEK, napewno głeboki z mutsy biorę, narazie bez spacerówki, tylko nie wiem kiedy zamówić :/ narazie niekończący się remont sporo pochłania a no i spakowana już jestem jakby co tylko zastanawiam się co dla dzieciaczka bo ktoś mi powiedział że mam nic nie brać tylko na wyjście ubranko ??? to nie brać absolutnie nic???---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- właśnie teraz boom z ta grypą, a gdzie chcą zamknąć oddział tzn że nie będzie rodzinnych porodów przez tego wirusa, w całej polsce tak planują czy jak? jestem niedoinformowana ostatnio ....
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-11-18 o 23:53 |
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogladalismy z Tz film "Duchy moich byłych"...powiało nudą, nie polecam. Za to ostatnio obejrzelismy "Miłość o smaku orientu" i "Nieproszeni goscie"- oba fajne
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla pietrusi i guci!
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz jeszcze 11 dni do terminu a to prawie 2 tygodnie...Kolanosia jak nocka, skurcze byly? Ja poszlam spac kolo pierwszej i wstalam niedawno. Ani razu nie wstawalam w nocy cojest do mnie niepodobne
|
|
|
|
|
#3013 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witojcie dobre kobity
![]() U mnie nocka ok, Młody wstawał co 3 godzinki, więc już dużo lepiej i je dużo szybciej, już nie wisi na cycku godzinę tylko 15-20 minut i jest najedzony Cytat:
Po prostu moje piersi z upływem czasu produkują coraz więcej mleka, a że są duże to też bardzo ciężkie. Wolałabym mieć małe piersi, takimi małymi łatwiej się karmi ![]() Cytat:
Cytat:
Wielkie gratulacje dla Guci i dużo zdrowia dla Sandruni ![]() Cytat:
![]() Czyli jakieś 10 godzin przed porodem Cytat:
Co do podgrzewacza to ja proszę o linka, bo sama chcę kupić, a nie wiem jaki? Nedzia, a Ty numer tel. podałaś Kropce, żeby kontakt jakiś z Tobą był, jak wylądujesz w szpitalu Cytat:
A jak go zanoszę do łóżeczka to się budzi i piszczy, ale twarda jestem, bo już mi teraz coraz ciężej go na tym ramieniu nosić, a co będzie jak osiągnie wagę 5-6 kg ![]() Też myślę, że to ciągnięcie jest związane z produkcją mleka, bo boli jak Młody zje, czyli pierś w miarę opróżniona jest. Generalnie to nie jest jakiś wielki ból, ale taki dyskomfort i mam wrażenie, że za niedługo cycki będę miała do kolan ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do sn, to mnie się wydaje, że nawet jak Lenka się obróci, to dla Ciebie lepiej by było chyba jakbyś rodziła przez cc, ze względu na nerki. Poród to naprawdę duży wysiłek.
|
|
#3014 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o pierdi to mnie nie bolą- chyba że mam nawał pokarmu ale ja mam mały rozmiar wiec nie ma mi co ciązyć Powinnaś mieć dobre biustonosze- żeby ci sie "zwisy" nie robiły![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kachulamoj Tomek też często furczy- wkrapiam mu po 2 kropelki soli fizjologicznej do noska i oczyszczam patyczkiem też nasączonym solą. Raz wydobyłam taką kozuchę że szok ![]()
|
||||
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Brombi my też z otwartymi oczkami
|
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Gucia, nareszcie, gratulacje!
my teoretycznie dzisiaj - ale byłabym chyba najbardziej zdziwioną osobą na świecie gdyby to naprawdę dzisiaj się stało
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Guciaaaa !!!!! GRATULACJEEEEE !!!!
![]() |
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() gratuluję wszystkim obecnym mamusiom ![]() czy ja Was nie widzę, czy jeszcze nie ulokowałyście się mamusie na odchowalni ![]() no to taki "awans" zapraszamy na odchowalnię
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My teoretycznie czekamy az wszytskie sie rozpakuja i wtedy na Odchowalnie. |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Guciu kochana, ogromne gratulacje
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze pytanie do mamuś już rozpakowanych: czy piersi po porodzie Wam się zwiększyły jeszcze? bo nie wiem jaki karmnik kupic czy większy czy taki jak akurat teraz byłby na mnie dobry proszę o odp
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
No i marudzi, marudzi i marudzi tżt się obudził i stwierdził że trzeba iść z nim do lekarza bo przecież nie jest głodny, jest przebrany i spi z nami więc jak może marudzić Napewno coś mu jest i trzeba iść do lekarza![]() : confused: Marcelina powiedz mi jak u Ciebie jest z tym noszeniem małego. Bo pisałaś że go odkładasz do łóżeczka. Ale to tylko jak jest noc i jak ewidentnie mu się chce spać. A jak np leży i marudzi to bierzesz go czasem na ręce czy raczej nie?? I jak robią inne mamusie?? I mam pytanko może któraś mi odpowie. Czy karmiąc piersią można stosować jakieś krople do nosa???? Bo ja mam ciągle katar, psikam tą solą fizjologiczną ale jakoś mi nie przechodzi. Nie wiem czy mam jakąś alergi czy z czego. Myślałam żeby kupić Otrivin ale sama nie wiem czy można. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę to plis o odpowiedź. Cytat:
![]() ![]() Ja sobie zamówiłam na all karminiki z alles już po porodzie ale powiem szczerze że tak dużego biustu to one za bardzo nie trzymają. Ale stanik jest naprawdę łady z tym że chyba na mniejszy biust: http://allegro.pl/item815003785_alle...ienia_75g.html . Kupiłam sobie też taki zwykły z allesu. No może nie tak bardzo zwykły bo kosztował 65 zł z fiszbinami i taką siateczką i ten super trzyma biust tylko trzeba ramiączki zsunąć do karmienia. http://allegro.pl/item790398538_bius...miar_70_e.html o coś takiego tylko że ja go kupiłam w sklepie normalnie i ten fajnie trzyma biust i można w nim spać bo nie jest twardy |
|
|
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() dawno nic nie pisałam ale podczytuję cały czas.Wpadłam zobaczyć jak tam nasza Gucia..i proszę...w końcu doczekałyśmy się wszyskie na jej maleństwo.Ogromne gratulacjee Guciu !!!Pietrusiu dla Ciebie również ![]() Ja wczoraj poszalałam troszke na zakupach,poszłam po staniki do karmienia a wróciłam z tuniką (a co, stwierdziłam,że trzeba będzie się jakoś prezentować na wigilię ).No i w Cubusie widziałam świetne śpiochy, czerwone z reniferami i do tego czapkaMikołaja, powstrzymałam sie i nie kupiłam ale chyba w piątek będę znowu w sklepach to to upoluję.Jest super świąteczne i wystroję tak mojego własnego MikołajkaByłam dziś u lekarza, jest mnie więcej o 13kg,poza tym wszystko w porządku.Z dolegliwości ciążowych męczy mnie niezmiennie zgaga i ostatnio bezsenność. Malinko Twoje chłopaki są super, a Tomuś przesłodki. nurtuje mnie to samo pytanie |
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta grypa mnie przeraża - cały czas mam jeszcze nadzieję na poród rodzinny ale obawiam się, że u nas w szpitalu też oddział będzie zamknięty dowiem się we wtorek na wizycie...
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej te oddzialy ginekologiczne sa zamkniete:/ U mnie to juz dawno zamkneli szpital. Mam nadzieje, ze zanim dojdzie u mnie do akcji to wizyty zostaną wznowione, bo tez licze na poród rodzinny
![]() Tarasia torbe masz spakowaną?bo teoretycznie mamy taki sam termin porodu. Ja narazie wszystko w szafce mam poukładane |
|
|
|
#3026 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam czwartkowo
![]() Cytat:
Cytat:
To chyba od szpitala zależy. U nas trzeba brać ubranka dla dziecka. Ja z kolei nie biorę ubrania na wyjście (w sensie kombinezon itp.) - TŻ mi dowiezie jak już będziemy wychodzili. |
||
|
|
|
#3027 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Marta nie wiem jak to u Ciebie ale ja jestem na L4 już od czerwca i zawsze dostaje tak jak wypłatę czyli określonego dnia i zawsze jest to 100% a zwolnienie różnie przynosze bo to zależy kiedy mam wizyte no i mam ciągłość... więc nie wiem od czego to zależy... ![]() katekatee dzięki za informacje bo w zasadzie wczoraj zaobserwowałam coś podobnego i boje się bo do terminu miesiąc mi został kolanosia u mniepiersi też bez zmian Domi tak myślałam o Tobie bo w sumie tp mamy bardzo zbliżony a mi gin powiedział ze mogę "już" rodzić bo mały jest donoszony i wcześniakiem nie będzie... Ciekawe od czego to zależy... życze milego dnia |
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ale fatalny dzien ....mam takiego doła ze masakra najchętniej to bym przespała ale tak przeciez nie mozna ![]() Guciu Kochana ,Gratuluję ![]() ------------------------------- Lece Was ponadrabiac ![]() Domi Mi sie ten sweterk podoba :http://www.allegro.pl/item808303784_...ekowaniem.html tamten wogóle :nie....chyba też Sobie zamówie
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-19 o 10:52 |
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
z tą grypą to jakas paranoja...
opowiadają mi znajome pielęgniarki, że media tak nastraszyły ludzi, że ludzie i lekarze rodzinni jakiegos obłędu dostali. Pacjenci z katarem i gorączką 37 pędza do lekarzy, robią sztuczne tłoki w przychodniach , lekarze zapomnieli jak się leczy przeziębienie i katar i odsyłają do szpitala... a ludzie tak biegają i sieją! zamiast wyleżeć w łóżeczku, wygrzac się... jeżeli nic niepokojącego się nie dzieje! szkoda gadać... i te pozamykane oddziały to mnie martwi najbardziej...liczę na to, że emocje do grudnia opadną i wszytskie będziemy mogły rodzić z partnerami! ... ile to dodatkowego stresu jeżeli będziemy same ![]() ja termin wg OM 15.12 - torby spakowane... bo wg ostatniego usg 05.12
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-19 o 10:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

dla dzielnej mamusi . Wracaj do nas szybko i opowiadaj 
wyjdzie kiedy bedzie chcial.
?

Wczoraj przyszedł wózek więc w sumie mamy już wszystko

tylko zastanawiam się co dla dzieciaczka bo ktoś mi powiedział że mam nic nie brać tylko na wyjście ubranko ??? to nie brać absolutnie nic???