|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
A dzień dobry
Ja dopiero teraz ponieważ tradycyjnie rano siedziałam przed DD TVN Swoją drogą mówili dziś o śmierci łóżeczkowej i pani doktor pediatra (dr. Sadowska) podkreślała, żeby nie układać dziecka do spania na boku!!! a wiem, że wiele mam tak właśnie układa swoje dzieciątka w razie zwrócenia i zachłyśnięcia się pokarmem. No i zgłupiałam! Mówiła także niezbyt pozytywnie o monitorze oddechu bo to tylko urządzenie, poza tym może "uśpić" czujność rodziców.Ponoć także spanie z dzieckiem w jednym łóżku może zwiększyć zagrożenie śmierci łóżeczkowej... W każdym razie jak planowałam aby moje dziecko od początku spało we własnym pokoju, tak od pewnego czasu upewniam się aby pierwsze chociaż 3 m-ce łóżeczko dać do naszej sypialni... ![]() Kretencja, no to fakt, ojcowie za bardzo nie pomogą. Ale nie podejmujcie w pośpiechu decyzji o kupnie. A przypomnij mi gdzie Wy teraz mieszkacie? hehe a ja tak leniwa ![]() Cytat:
Skoro zalecenia lekarza to do dzieła! Gdybym usłyszała takie słowa od swojego lekarza to potwierdziło by się, że nie warto dłużej czekać ![]() Cytat:
który zresztą sama zażywałam jako komplet witamin)Gabisun, no to ja trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła Starlett ja również nie przechodziłam przez to co Ty teraz, ale na samą myśl ciarki mnie przechodzą i łzy się cisną, musisz być silną kobietą, widzę, że szybko się podnosisz, tak trzymać i dużo sił na przyszłość życzę Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-19 o 11:03 |
||
|
|
|
#1772 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Starlett ja Cię bardzo mocno
Lindsley, masz już troszkę ciuszków Ja mam tylko 2 bodziaki i yyy chyba pajacyk (takie coś co zakrywa nózki i stopki i ma długi rękaw ) Odebrałam wczoraj wyniki toxo IgM i nie mam zakażenia Za miesiąc pewnie znowu polece dla świętego spokoju Przebudziałam się o 8.30, podniosłam się po 9, a dopiero teraz jem śniadanie Tak to jest jak znajdują się "ważne" kwestie do wyjaśnienia ehhhhhhhhhhh---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Kakusiu, hej Ja łóżeczko będę mieć u nas w sypilani... Nie wiem gdzie się zmieści ale nie ma wyjścia musi być Później będzie inny pokoik
|||||||||||||||||||||
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
A propo łóżeczka, moja kumpela dobra ma synka, ostatnio kupili mu z TZ normalne spanko i dzowni do mne, ze ma dla mnie łóżeczko, że będzie czekać.
Wczoraj dzwoni, że nie chce się o łóżeczko w piwnicy zmieścić i że jak chcy to, żebyśmy je zabrali I tym sposobem dziś lub jutro będziemy mieć łóżeczko, a dziecka nie ![]() W każdym bądź razie postanowiliśmy z TZ, ze jeżeli do Nowego Roku się nie uda, to oddamy je jakiejś biednej kobiecie. Ale mi smutno
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana ja tez ogladalam dzien dobry tvn i ta spacjalistka potwerdzila moje przypuszczenia co do tego monitoru oddechu ze moze uspic czujnosc rodzicow,a moj mamy dal mi popalic szalal do 4 rano i to tak ze nie moglam usnac to jak juz sie uspokoil to jak wstalam rano o 7 do wc to sie znowu przebudzil izaczal od nowa
no i koniec spania
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, coś ostatnio nie mogłam się zgrać z Twoim "posiedzeniem" na necie ![]() Ja też będę musiała kombinować żeby łóżeczko zmieściło się w naszej sypialni, ale jest plus tej ciasnoty - łóżeczko będzie w zasięgu ręki ![]() Scio nie smuć się Cytat:
![]() Skoro potwierdziło się Twoje przypuszczenie na temat monitoru oddechu to co myślisz na temat nie układania dziecka do spania na boku?? bo to mi nie daje spokoju... czytam na okrągło wątki z odchowalni gdzie młode mamusie zmagają się z początkami i wiele z nich pisze, że układa właśnie na boku... a tu ta specjalistka podkreślała, aby układać niemowlęta na plecach
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-19 o 11:39 |
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij ja też chcę już kupować ciuszki
![]() Scio a może to właśnie dobry znak z tym łózeczkiem i niedługo będzie mogła resztę rzeczy dokupować Kakusia Starlet trzymaj się kochana |
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
mi dzisiaj też smutno...
też chciałabym już kupować malutkie ubranka... nawet już wiem gdzie w moich okolicach je szukać jesli macie gdzieś w pobliżu slep Pepco to polecam... tam są tanie spioszki, kaftaniki, maleńkie skarpetki... i nie tylko ubranka bo też rożne akcesoria typu smoczki, buteleczki... ehhh... nie chce mi się iśc do pracy.. ale nie jest źle... ![]() no poza tym że przy lewej dłoni mam trzy palce poparzone .. ehh...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun, boje się cokolwiek powiedzieć, żeby nie zapeszyć, a do planowanej @ jeszcze 4 dni
ja w pon rano robię test, bo po południu wybieram się do gina, no chyba że @ sama przyjdzie ![]() Im bliżej @ tym bardziej schizuje, niech mnie która kopnie, albo puknie w czoło
|
|
|
|
#1779 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gabisun myśle, gdzie podziałam aparat hmmm moje myślenie w ciąży bardzo się ograniczyło
Poszukam i foty wrzuce ![]() Kakusiu, tak tak to plus ciasnoty hihi ciekawe jak to będzie Dla mnie na tą chwilę, będą najgorsze ciągle rady mamy! i ciągle wysłuchiwania, że ma większe dośw życiowe i tak w kółko... Oby to życie zweryfikowalo inaczej ![]() Scio, BordAna :przytul: Paulinko, ja Ci nic nei doradzę, bo mnie na szczęście ominęło czekanie na test, bo byłam tak w 70% pewna, że nici z tego, choć jak podlewałam kwiatki czy nosiłam wiaderka z wodą podświadomość mówiła mi: ostrożnie, a może w ciąży jesteś?
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-11-19 o 11:40 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik do tego co napisala Kakusia dodam jeszcze tylko cytomegalie i mocz.Jesli chodzi o aparat to znam ten bol
na szczescie ja mam to juz za sobaScio a do piwnicy nie mozecie go wstawic? Moze da sie je rozkrecic czy cos.... Starlett powolutku i wrocisz do normalnosci, ale nie ma co sie spieszyc - nic na sile.Swoje trzeba wycierpiec, wyplakac.Ja tak jak Mpik 8 lat temu pochowalam tate.Pamietaj ze jestesmy z Toba Abz to do dziela BordAna to bez roznicy.Moze byc na mnie lub na mame i tak jestem teraz u niej ![]() Ciagle ktos pisze o tym sklepie Pepco, a ja caly czas bylam przekonana, ze go u mnie nie ma...Weszlam dzis na ich stronke, patrze - jest Tak to jest jak sie wroci po latach do swojego miasta, to sie nawet nie wie jakie nowe sklepy otworzyli...
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-19 o 11:47 |
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii ono jest rozkręcone - spróbujemy je wsadzić do piwnicy, ale nie wiem, czy się uda.
Zresztą sama świadomość, ze ono jest.. ok. nie smęce |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
kakusiu ja chyba tez bede ukladac malego na pleckach wszytskie koloezanki ktore maja dzieciaczki odradzaly wlasnie ukladania dziecka na bok
|
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej z tym, że te jej rady dla mojego męża będą świętością, co pewnie czasem wywoła kłótnie no ale nie dam się, kto ma wiedzieć lepiej jak nie mama dzieciątka Damy radę Cytat:
głównie jak nosiłam zakupy bądź w pracy ciężkie teczki ![]() Scio a może faktycznie to łóżeczko to jakiś znak?? Właśnie mi się przypomniało, że w Naszą imprezę urodzinową (dzień przed spodziewaną @) kiedy jeszcze nie wiedziałam, że to ciąża, moja szwagierka zostawiła soczek BoboVita, malutką piłeczkę i spineczkę swojej córuni (piłeczkę i spineczkę oddaliśmy, a soczek trzymamy do tej pory )Elcia ja chyba też posłucham zaleceń tej lekarki i będę układać na pleckach... (będziesz miała synka? )
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-19 o 11:52 |
||
|
|
|
#1784 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ciuszki
![]() 2x bodziak z długim rękawem 1x pajacyk
|||||||||||||||||||||
|
|
#1785 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu ja teściową mam 350km stąd, do tego ona nie umie dzwonić, korzystac z netu, więc mam ją z glowy
![]() Za to mama jest z tych MAMA DOBRA RADA Wole nawet nie myślec co to będzie ![]() Aldii ja te trzy rzeczy właśnie w Pepco kupiłam
|||||||||||||||||||||
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się, że masz tylko jedną mamę blisko - ja mam dwie mniej więcej w tej samej odległości (czyt. w tym samym mieście ). Już TŻta przygotowuje, że ma być Naszym "strażnikiem" w domu i ma grzecznie ale stanowczo odmawiać odwiedzin póki nie będę na to gotowa Cytat:
Poza tym mam jedno zastrzeżenie co do ciuszków w Pepco - rozmiary! Są tak dziwne, że czasem nie wiem czy mam się śmiać czy płakać tak samo jak ostatnio pokazywałam w Pepco TŻtowi śpioszki - jedne na rozmiar 3/6 months a drugie na 6/9 months i te drugie były mniejsze niż te pierwsze ale ładne ciuszki masz ![]() ![]()
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-19 o 12:16 |
||
|
|
|
#1787 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, ja widziałam fajne, jasne futerko-kamizelke dla dziewczynki
Słodziutkie ![]() Rozmiary tam są porąbane doszczętnie, a że ja jestem laiczką w tej kwestii to Pepco nie będzie dla mnie pomocny, właśnie przez rozmiary...Jak już będę wiedziała na czym stoję tzn. będę znać płeć to będę polowac w lumkach i na all ![]() Tak, tak, we się postaw mojej mamie to ona zaraz płacz, lament i wychodzi,że to ja coś źle zrobiłam a ona wielka pokrzywdzona Już nie raz to przerabialam ![]() Dzięki ![]() Lukam na te moje foty, mogłam ładniej je ułożyć
|||||||||||||||||||||
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje oczywiście Kochana Ja też czekam, aż będę znała płeć to zaszaleję na all no i wkońcu odważę się iść do lumpków ![]() Na all dla chłopczyków są śliczne używane (za parę groszy!) sweterko kamizelki dla malutkich elegancików a dla dziewczynek to nawet nie mówię jakie śliczne sukienki bo ja w dziewczynkach jestem zakochanaGorzej jak postanowię, że nie chcę znać wcześniej płci dziecka ![]() Co do mamy - zawsze na każdą jest jakiś sposób, może na Twoją też? wytrwałości i upartości życzę
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze piszecie o Pepco, odwiedzam go co jakiś czas, ale teraz już mniej regularnie. Podrożało a jakość czasem taka, że az nie chce sie w rece brać. Ale są tez rzeczy w dobrych cenach i dobrej jakości. Generalnie coraz mniej lubie Pepco.
A co do zaleceń lekarza to nie wiemy jeszcze, w sumie nie rozmawialismy, tyle co przekazałam mężowi co mówił lekarz i od razu pomyślał, że specjalnie tak mówie i go wkręcam. Wiem, ze dopóki nie bedzie miał takiej pensji jaką by chciał to będzie ciężko go namówic, a nie chcę zeby to było z powodu mojego nacisku na niego. Ale argument ze zdrowiem, wypowiedziany przez lekarza jest poważnym argumentem....Trzeba to przegadać, ale takie rozmowy nie kończą sie dobrze, bo mąż jest niezadowolony z pracy, rozdrażniony i wybucha jak mówie o dziecku (bo wie, że z kasą może byc krucho a chciałby zarobic i przynieść więcej kasy żebyśmy sobie mogli na wiecej pozwolic). Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Z drugiej strony jest moja mama, która mówi, ze póki mieszkamy z nimi (rodzicami) i w sumie oni opłacają dom, to kiedy mamy sie starac jak nie teraz? Jak przyjdzie nam iść na swoje i samemu opłacać rachunki? Wtedy to już w ogóle bedzie bieda....Ale ja tam podswiadomie wiem, ze bedzie lepiej z pracą, chyba jestem niepoprawna optymistka....
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o pracę. Mój TŻ stawiał główny warunek, że muszę znaleźć pracę, nie dawał się przekonać na wcześniej, bo dziecko kosztuje, bo sobie nie damy rady itd... Kiedy został postawiony przed faktem dokonanym, kiedy Bozia za Nas zadecydowała, a ja tak strasznie się bałam Mu powiedzieć tą cudowną nowinę bojąc się Jego reakcji - no bo przecież jedna wypłata, moje studia.... (dając Mu prezent i mówiąc -mimowolnie się popłakałam ze strachu!) o dziwo, TŻ zareagował cudownie - ucieszył się, miał uśmiech i niedowierzanie na twarzy i do tej pory ani słowa nie wspomniał jak my sobie teraz poradzimy, wręcz przeciwnie - to On teraz wielokrotnie uspakaja mnie, że nie wie czemu, ale czuje się spokojny, wie, że damy sobie radę, że uda się z moją pracą ![]() Także Abz życzę spokojnych i owocnych rozmów z TŻtem Macie naprawdę poważny argument i lepiej wcześniej niż potem mieć kłopoty.
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-19 o 12:49 |
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Elianka, ja też mam pecha
A ty przynajmniej już masz @ a ja muszę na to czekać...Mpik82, To fajnie, będzie raźniej Mam nadzieję, że @ zjawi się na początku grudnia...Cytat:
Gabisun, oby twoja @ nie przyszła ![]() Ja jestem, kiedy tylko mogę, tak mi tu fajnie z wami ![]() Wróciłam właśnie z PRZEDOSTATNIEJ jazdy na prawko. Masakra. Ani razu nie pojechałam ładnie na łuku ![]() ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-11-19 o 13:30 |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenka ja też do samego końca kursu nie jeździłam dobrze i zdałam za 1 razem. Nie ma co sie bać na zapas, chociaż pamietam mój stres przed egzaminem. ojojoj. Ale i tak stres przed obroną mgr pobił wszystko!
Cytat:
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
Lenko
ja też powinnam dostać okres na początku grudnia.. zobaczymy,, bo ostatnio czekalam na niego 50dni ![]() wklejam fajną stronke, pewne już ją znacie ![]() http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5
|
|
#1795 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aldii dzięki
choć to bardzo skromny nabytek hihi Na mamusiowym niektóre już mają wyprawkę ciuszkową prawie za sobą Kakusiu, a wiesz o lalce nie pomyślałam, może dlatego, że też żadnej nie mam Nie gniewam się ![]() Mpik to powodzenia z testem ![]() Lenko ja na egz wewnętrzym praktycznym to tak strasznie jechałam, że aż instruktor się dziwił, a ja mu jasno powiedziałam, że to nie jest mój dzień Nie słuchał hihiPowodzenia ![]() Abz obyście doszli z mężem do porozumimenia
|||||||||||||||||||||
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mpik82, to może faktycznie zaczniemy razem ![]() zgadnij_MS, pocieszyłaś mnie troszkę Wiecie co, ja mam codziennie mdłości straszne, od wczoraj biorę magnez, bo oszaleję. Trzeba się za siebie wziąć... PS dziewczyny co to za plusiki przy waszych loginach???
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-11-19 o 13:40 |
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij a ty może podświadomie te niebieskie kolorki wybierasz
śliczne ubranka, takie słodkie Lenka mam nadzieję, że ten clo pomoże i już niedługo też będziesz ubranka wybierać |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
lenko a ostatnie cykle jak długie miałaś?
Jak taki monitornig wygląda? ile trwa? abz ja rozumiem , choć nie mam jeszcze ślubu z TŻ , o dziecko się nie staraliśmy , ale jak pracował zaraz po studiach za liche pieniądze po 10 h nawet w weekendy to nie dalo się z nim czasem pogadać na spokojnie. W sumie dobrze ,że Twój mąż tak podchodzi do tego , ale Twoj argument a właściwie lekarza jest priorytetowy - dla mnie. Powodzenia Jak jest cykl np 50 dniowy to na kiedy owulacja przypada? zawsze na połowe cyklu?
|
#1799 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lenko, każdy może mieć gorszy dzień, wiem to po sobie jak sama na kursie jeździłam... Także wczorajszymi jazdami się kompletnie nie przejmuj... Głowa do góry
![]() Gabisun, w duchu czuje syna, choć chciałabym córeczkę ale to już mniejsza o płeć Byle zdrowe było i się dobrze chowało ![]() Ollliwko u mnie średnio owu przypadała 14/15dni przed @
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-11-19 o 13:50 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ollliwka, wcześniej brałam tabletki 3 lata, a teraz 1 cykl 34 dni, a 2 na razie 45. Na ten monitoring można iść przed przewidywaną owulacją i gin powie mniej więcej kiedy owu może być. Można i co 2 dni chodzić i sprawdzać, ale ja nie mam tyle czasu. Przy clo prawdopodobnie ok 18dc byłaby owu i dlatego nie wiem czy iść wtedy do gina czy po prostu się starać co 2 dni i już Z jednej strony chciałabym wiedzieć, kiedy owu, a z drugiej.. czuję, że mnie to zestresuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

a wiem, że wiele mam tak właśnie układa swoje dzieciątka w razie zwrócenia i zachłyśnięcia się pokarmem. No i zgłupiałam! Mówiła także niezbyt pozytywnie o monitorze oddechu bo to tylko urządzenie, poza tym może "uśpić" czujność rodziców.

Skoro zalecenia lekarza to do dzieła! Gdybym usłyszała takie słowa od swojego lekarza to potwierdziło by się, że nie warto dłużej czekać 

Tak to jest jak znajdują się "ważne" kwestie do wyjaśnienia ehhhhhhhhhhh

gorzej z tym, że te jej rady dla mojego męża będą świętością, co pewnie czasem wywoła kłótnie