Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 11:01   #1771
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dlaczego nikogo nie ma(oprócz Mpik)? Co sie z wami dzieje dziewczęta??
A dzień dobry
Ja dopiero teraz ponieważ tradycyjnie rano siedziałam przed DD TVN
Swoją drogą mówili dziś o śmierci łóżeczkowej i pani doktor pediatra (dr. Sadowska) podkreślała, żeby nie układać dziecka do spania na boku!!! a wiem, że wiele mam tak właśnie układa swoje dzieciątka w razie zwrócenia i zachłyśnięcia się pokarmem. No i zgłupiałam! Mówiła także niezbyt pozytywnie o monitorze oddechu bo to tylko urządzenie, poza tym może "uśpić" czujność rodziców.
Ponoć także spanie z dzieckiem w jednym łóżku może zwiększyć zagrożenie śmierci łóżeczkowej...
W każdym razie jak planowałam aby moje dziecko od początku spało we własnym pokoju, tak od pewnego czasu upewniam się aby pierwsze chociaż 3 m-ce łóżeczko dać do naszej sypialni...

Kretencja, no to fakt, ojcowie za bardzo nie pomogą. Ale nie podejmujcie w pośpiechu decyzji o kupnie. A przypomnij mi gdzie Wy teraz mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kakusia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam jeszcze tak zakręcona jak teraz w ciąży
hehe a ja tak leniwa

Cytat:
No i jeszcze zwrócił mi uwagę, ze mam jajniki torbielowate (nie wiem jak to określił, ale jakieś takie o dziwnej strukturze) i poradził jak najszybciej starać się o dziecko...
No to Abz na co czekacie Skoro zalecenia lekarza to do dzieła! Gdybym usłyszała takie słowa od swojego lekarza to potwierdziło by się, że nie warto dłużej czekać

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
MAM jeszcze pytanko jakie badania przed ciążą ZALECACIE..?
ja robiłam tylko cholesterol i trójglicerydy... PROSZE o rade;-)
Dziewczyny pewnie wypisałyby listę badań, a ja od siebie dodałabym badanie na toksoplazmoze, morfologie (czy nie masz np anemii) no i zaczęła łykać kwasik, dbała o siebie już teraz, a także zadbała o zdrowe jedzonko mężusia (ja swojemu podsuwałam Salfazin który zresztą sama zażywałam jako komplet witamin)

Gabisun, no to ja trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła

Starlett ja również nie przechodziłam przez to co Ty teraz, ale na samą myśl ciarki mnie przechodzą i łzy się cisną, musisz być silną kobietą, widzę, że szybko się podnosisz, tak trzymać i dużo sił na przyszłość życzę a propos stresu powiem Ci, że wg wielu różnych badań, stres na organiźmie odbija się nawet pół roku później... Ale wiem po sobie, że w ciąży nie da się uniknąć stresujących sytuacji. Na pewno musisz dojść do siebie i zacząć chociaż odrobinę cieszyć się ze starań Ściskam Cię mocno!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 11:03
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:09   #1772
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Starlett ja Cię bardzo mocno
Lindsley, masz już troszkę ciuszków Ja mam tylko 2 bodziaki i yyy chyba pajacyk (takie coś co zakrywa nózki i stopki i ma długi rękaw )

Odebrałam wczoraj wyniki toxo IgM i nie mam zakażenia Za miesiąc pewnie znowu polece dla świętego spokoju

Przebudziałam się o 8.30, podniosłam się po 9, a dopiero teraz jem śniadanie Tak to jest jak znajdują się "ważne" kwestie do wyjaśnienia ehhhhhhhhhhh

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Kakusiu, hej Ja łóżeczko będę mieć u nas w sypilani... Nie wiem gdzie się zmieści ale nie ma wyjścia musi być Później będzie inny pokoik

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:17   #1773
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A propo łóżeczka, moja kumpela dobra ma synka, ostatnio kupili mu z TZ normalne spanko i dzowni do mne, ze ma dla mnie łóżeczko, że będzie czekać.
Wczoraj dzwoni, że nie chce się o łóżeczko w piwnicy zmieścić i że jak chcy to, żebyśmy je zabrali I tym sposobem dziś lub jutro będziemy mieć łóżeczko, a dziecka nie
W każdym bądź razie postanowiliśmy z TZ, ze jeżeli do Nowego Roku się nie uda, to oddamy je jakiejś biednej kobiecie.

Ale mi smutno

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:26   #1774
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam z rana ja tez ogladalam dzien dobry tvn i ta spacjalistka potwerdzila moje przypuszczenia co do tego monitoru oddechu ze moze uspic czujnosc rodzicow,a moj mamy dal mi popalic szalal do 4 rano i to tak ze nie moglam usnac to jak juz sie uspokoil to jak wstalam rano o 7 do wc to sie znowu przebudzil izaczal od nowa no i koniec spania
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:31   #1775
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, hej Ja łóżeczko będę mieć u nas w sypilani... Nie wiem gdzie się zmieści ale nie ma wyjścia musi być Później będzie inny pokoik
no cześć, coś ostatnio nie mogłam się zgrać z Twoim "posiedzeniem" na necie
Ja też będę musiała kombinować żeby łóżeczko zmieściło się w naszej sypialni, ale jest plus tej ciasnoty - łóżeczko będzie w zasięgu ręki

Scio nie smuć się

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam z rana ja tez ogladalam dzien dobry tvn i ta spacjalistka potwerdzila moje przypuszczenia co do tego monitoru oddechu ze moze uspic czujnosc rodzicow,a moj mamy dal mi popalic szalal do 4 rano i to tak ze nie moglam usnac to jak juz sie uspokoil to jak wstalam rano o 7 do wc to sie znowu przebudzil izaczal od nowa no i koniec spania
no to aktywnego dzidziusia masz
Skoro potwierdziło się Twoje przypuszczenie na temat monitoru oddechu to co myślisz na temat nie układania dziecka do spania na boku?? bo to mi nie daje spokoju... czytam na okrągło wątki z odchowalni gdzie młode mamusie zmagają się z początkami i wiele z nich pisze, że układa właśnie na boku... a tu ta specjalistka podkreślała, aby układać niemowlęta na plecach

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 11:39
Stary 2009-11-19, 11:32   #1776
gabisun
Zakorzenienie

Zgadnij ja też chcę już kupować ciuszki wrzuć chociaż fotki tych ślicznych, malutkich ciuszków, chociaż oko nacieszę
Scio a może to właśnie dobry znak z tym łózeczkiem i niedługo będzie mogła resztę rzeczy dokupować
Kakusia
Starlet
trzymaj się kochana wiem, że żadne słowa tu nie pomogą, potrzeba czasu...
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:36   #1777
BordAna
Zadomowienie

mi dzisiaj też smutno...
też chciałabym już kupować malutkie ubranka...
nawet już wiem gdzie w moich okolicach je szukać
jesli macie gdzieś w pobliżu slep Pepco to polecam...
tam są tanie spioszki, kaftaniki, maleńkie skarpetki... i nie tylko ubranka bo też rożne akcesoria typu smoczki, buteleczki...

ehhh...

nie chce mi się iśc do pracy..
ale nie jest źle...
no poza tym że przy lewej dłoni mam trzy palce poparzone ..
ehh...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:37   #1778
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Gabisun, boje się cokolwiek powiedzieć, żeby nie zapeszyć, a do planowanej @ jeszcze 4 dni ja w pon rano robię test, bo po południu wybieram się do gina, no chyba że @ sama przyjdzie

Im bliżej @ tym bardziej schizuje, niech mnie która kopnie, albo puknie w czoło

Agatka jest już z nami
Stary 2009-11-19, 11:38   #1779
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Gabisun myśle, gdzie podziałam aparat hmmm moje myślenie w ciąży bardzo się ograniczyło
Poszukam i foty wrzuce
Kakusiu, tak tak to plus ciasnoty hihi ciekawe jak to będzie
Dla mnie na tą chwilę, będą najgorsze ciągle rady mamy! i ciągle wysłuchiwania, że ma większe dośw życiowe i tak w kółko... Oby to życie zweryfikowalo inaczej

Scio, BordAna :przytul:
Paulinko, ja Ci nic nei doradzę, bo mnie na szczęście ominęło czekanie na test, bo byłam tak w 70% pewna, że nici z tego, choć jak podlewałam kwiatki czy nosiłam wiaderka z wodą podświadomość mówiła mi: ostrożnie, a może w ciąży jesteś?

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2009-11-19 o 11:40
Stary 2009-11-19, 11:40   #1780
aldii
Zakorzenienie

Mpik do tego co napisala Kakusia dodam jeszcze tylko cytomegalie i mocz.Jesli chodzi o aparat to znam ten bol na szczescie ja mam to juz za soba
Scio a do piwnicy nie mozecie go wstawic? Moze da sie je rozkrecic czy cos....
Starlett powolutku i wrocisz do normalnosci, ale nie ma co sie spieszyc - nic na sile.Swoje trzeba wycierpiec, wyplakac.Ja tak jak Mpik 8 lat temu pochowalam tate.Pamietaj ze jestesmy z Toba
Abz to do dziela
BordAna to bez roznicy.Moze byc na mnie lub na mame i tak jestem teraz u niej Z moja przesylka nie ma pospieczu - na spokojnie, jak bedziesz miala czas to wyslij

Ciagle ktos pisze o tym sklepie Pepco, a ja caly czas bylam przekonana, ze go u mnie nie ma...Weszlam dzis na ich stronke, patrze - jest Tak to jest jak sie wroci po latach do swojego miasta, to sie nawet nie wie jakie nowe sklepy otworzyli...

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-19 o 11:47
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:42   #1781
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aldii ono jest rozkręcone - spróbujemy je wsadzić do piwnicy, ale nie wiem, czy się uda.
Zresztą sama świadomość, ze ono jest..

ok. nie smęce

Agatka jest już z nami
Stary 2009-11-19, 11:45   #1782
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kakusiu ja chyba tez bede ukladac malego na pleckach wszytskie koloezanki ktore maja dzieciaczki odradzaly wlasnie ukladania dziecka na bok
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:47   #1783
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu, tak tak to plus ciasnoty hihi ciekawe jak to będzie
Dla mnie na tą chwilę, będą najgorsze ciągle rady mamy! i ciągle wysłuchiwania, że ma większe dośw życiowe i tak w kółko... Oby to życie zweryfikowalo inaczej
szczerze też się troszkę tego boję, ale nie o swoją mamę a o teściową. Bynajmniej nie będzie się wtrącać, ale (jak zawsze) tylko radzić gorzej z tym, że te jej rady dla mojego męża będą świętością, co pewnie czasem wywoła kłótnie no ale nie dam się, kto ma wiedzieć lepiej jak nie mama dzieciątka Damy radę

Cytat:
choć jak podlewałam kwiatki czy nosiłam wiaderka z wodą podświadomość mówiła mi: ostrożnie, a może w ciąży jesteś?
hehe też tak miałam głównie jak nosiłam zakupy bądź w pracy ciężkie teczki

Scio a może faktycznie to łóżeczko to jakiś znak?? Właśnie mi się przypomniało, że w Naszą imprezę urodzinową (dzień przed spodziewaną @) kiedy jeszcze nie wiedziałam, że to ciąża, moja szwagierka zostawiła soczek BoboVita, malutką piłeczkę i spineczkę swojej córuni (piłeczkę i spineczkę oddaliśmy, a soczek trzymamy do tej pory )

Elcia ja chyba też posłucham zaleceń tej lekarki i będę układać na pleckach... (będziesz miała synka? )

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 11:52
Stary 2009-11-19, 11:48   #1784
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ciuszki

2x bodziak z długim rękawem
1x pajacyk

Stary 2009-11-19, 11:56   #1785
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu ja teściową mam 350km stąd, do tego ona nie umie dzwonić, korzystac z netu, więc mam ją z glowy
Za to mama jest z tych MAMA DOBRA RADA Wole nawet nie myślec co to będzie

Aldii ja te trzy rzeczy właśnie w Pepco kupiłam Choć musze przyznać, że tak sa fajne rzeczy, ale na starsze dzieci Dla niemowlaków to ja tam praktycznie nic nie mogę znależć...

Stary 2009-11-19, 12:14   #1786
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu ja teściową mam 350km stąd, do tego ona nie umie dzwonić, korzystac z netu, więc mam ją z glowy
Za to mama jest z tych MAMA DOBRA RADA Wole nawet nie myślec co to będzie
ale wiesz - mamie się bez niczego postawisz, a z teściową to są dyplomatyczne zagrywki, kombinacje co by mąż się nie obraził itp ciesz się, że masz tylko jedną mamę blisko - ja mam dwie mniej więcej w tej samej odległości (czyt. w tym samym mieście). Już TŻta przygotowuje, że ma być Naszym "strażnikiem" w domu i ma grzecznie ale stanowczo odmawiać odwiedzin póki nie będę na to gotowa

Cytat:
Aldii ja te trzy rzeczy właśnie w Pepco kupiłam Choć musze przyznać, że tak sa fajne rzeczy, ale na starsze dzieci Dla niemowlaków to ja tam praktycznie nic nie mogę znależć...
zgadza się też tam kupiłam dwa bodziaki z krótkim rękawem (pochwalę się jak aparat znajdę) ale dla malutkich dzieciątek wielkiego wyboru nie ma. Za to już na takie roczne dziecko - takie ładne dresiki dla dziewczynek
Poza tym mam jedno zastrzeżenie co do ciuszków w Pepco - rozmiary! Są tak dziwne, że czasem nie wiem czy mam się śmiać czy płakać np kupiłam dwa bodziaki tego samego rozmiaru - na metce: 0/3 months, a jedne są większe od drugich tak samo jak ostatnio pokazywałam w Pepco TŻtowi śpioszki - jedne na rozmiar 3/6 months a drugie na 6/9 months i te drugie były mniejsze niż te pierwsze

ale ładne ciuszki masz

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:16
Stary 2009-11-19, 12:22   #1787
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu, ja widziałam fajne, jasne futerko-kamizelke dla dziewczynki Słodziutkie
Rozmiary tam są porąbane doszczętnie, a że ja jestem laiczką w tej kwestii to Pepco nie będzie dla mnie pomocny, właśnie przez rozmiary...
Jak już będę wiedziała na czym stoję tzn. będę znać płeć to będę polowac w lumkach i na all

Tak, tak, we się postaw mojej mamie to ona zaraz płacz, lament i wychodzi,że to ja coś źle zrobiłam a ona wielka pokrzywdzona
Już nie raz to przerabialam

Dzięki

Lukam na te moje foty, mogłam ładniej je ułożyć

Stary 2009-11-19, 12:31   #1788
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu, ja widziałam fajne, jasne futerko-kamizelke dla dziewczynki Słodziutkie
Rozmiary tam są porąbane doszczętnie, a że ja jestem laiczką w tej kwestii to Pepco nie będzie dla mnie pomocny, właśnie przez rozmiary...
Jak już będę wiedziała na czym stoję tzn. będę znać płeć to będę polowac w lumkach i na all

Tak, tak, we się postaw mojej mamie to ona zaraz płacz, lament i wychodzi,że to ja coś źle zrobiłam a ona wielka pokrzywdzona
Już nie raz to przerabialam

Dzięki

Lukam na te moje foty, mogłam ładniej je ułożyć
hehe taa jeszcze na lalkę ubrać żartuje oczywiście Kochana

Ja też czekam, aż będę znała płeć to zaszaleję na all no i wkońcu odważę się iść do lumpków
Na all dla chłopczyków są śliczne używane (za parę groszy!) sweterko kamizelki dla malutkich elegancików a dla dziewczynek to nawet nie mówię jakie śliczne sukienki bo ja w dziewczynkach jestem zakochana
Gorzej jak postanowię, że nie chcę znać wcześniej płci dziecka

Co do mamy - zawsze na każdą jest jakiś sposób, może na Twoją też? wytrwałości i upartości życzę

Nasza Córunia

Stary 2009-11-19, 12:38   #1789
abz
Zakorzenienie

Widze, ze piszecie o Pepco, odwiedzam go co jakiś czas, ale teraz już mniej regularnie. Podrożało a jakość czasem taka, że az nie chce sie w rece brać. Ale są tez rzeczy w dobrych cenach i dobrej jakości. Generalnie coraz mniej lubie Pepco.

A co do zaleceń lekarza to nie wiemy jeszcze, w sumie nie rozmawialismy, tyle co przekazałam mężowi co mówił lekarz i od razu pomyślał, że specjalnie tak mówie i go wkręcam. Wiem, ze dopóki nie bedzie miał takiej pensji jaką by chciał to będzie ciężko go namówic, a nie chcę zeby to było z powodu mojego nacisku na niego. Ale argument ze zdrowiem, wypowiedziany przez lekarza jest poważnym argumentem....Trzeba to przegadać, ale takie rozmowy nie kończą sie dobrze, bo mąż jest niezadowolony z pracy, rozdrażniony i wybucha jak mówie o dziecku (bo wie, że z kasą może byc krucho a chciałby zarobic i przynieść więcej kasy żebyśmy sobie mogli na wiecej pozwolic). Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.
Z drugiej strony jest moja mama, która mówi, ze póki mieszkamy z nimi (rodzicami) i w sumie oni opłacają dom, to kiedy mamy sie starac jak nie teraz? Jak przyjdzie nam iść na swoje i samemu opłacać rachunki? Wtedy to już w ogóle bedzie bieda....Ale ja tam podswiadomie wiem, ze bedzie lepiej z pracą, chyba jestem niepoprawna optymistka....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:47   #1790
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zaleceń lekarza to nie wiemy jeszcze, w sumie nie rozmawialismy, tyle co przekazałam mężowi co mówił lekarz i od razu pomyślał, że specjalnie tak mówie i go wkręcam. Wiem, ze dopóki nie bedzie miał takiej pensji jaką by chciał to będzie ciężko go namówic, a nie chcę zeby to było z powodu mojego nacisku na niego. Ale argument ze zdrowiem, wypowiedziany przez lekarza jest poważnym argumentem....Trzeba to przegadać, ale takie rozmowy nie kończą sie dobrze, bo mąż jest niezadowolony z pracy, rozdrażniony i wybucha jak mówie o dziecku (bo wie, że z kasą może byc krucho a chciałby zarobic i przynieść więcej kasy żebyśmy sobie mogli na wiecej pozwolic). Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.
Z drugiej strony jest moja mama, która mówi, ze póki mieszkamy z nimi (rodzicami) i w sumie oni opłacają dom, to kiedy mamy sie starac jak nie teraz? Jak przyjdzie nam iść na swoje i samemu opłacać rachunki? Wtedy to już w ogóle bedzie bieda....Ale ja tam podswiadomie wiem, ze bedzie lepiej z pracą, chyba jestem niepoprawna optymistka....
Kochana, jak mąż dalej będzie Ci tak mówił, że pewnie Go wkręcasz, weź Go poprostu na wizytę - czasem mężczyźnie w uświadomieniu sobie w czym rzecz muszą usłyszeć od pewnego rodzaju autorytetu - no a kto wie lepiej na temat zdrowia jak nie lekarz?
Ale doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o pracę. Mój TŻ stawiał główny warunek, że muszę znaleźć pracę, nie dawał się przekonać na wcześniej, bo dziecko kosztuje, bo sobie nie damy rady itd... Kiedy został postawiony przed faktem dokonanym, kiedy Bozia za Nas zadecydowała, a ja tak strasznie się bałam Mu powiedzieć tą cudowną nowinę bojąc się Jego reakcji - no bo przecież jedna wypłata, moje studia.... (dając Mu prezent i mówiąc -mimowolnie się popłakałam ze strachu!) o dziwo, TŻ zareagował cudownie - ucieszył się, miał uśmiech i niedowierzanie na twarzy i do tej pory ani słowa nie wspomniał jak my sobie teraz poradzimy, wręcz przeciwnie - to On teraz wielokrotnie uspakaja mnie, że nie wie czemu, ale czuje się spokojny, wie, że damy sobie radę, że uda się z moją pracą
Także Abz życzę spokojnych i owocnych rozmów z TŻtem Macie naprawdę poważny argument i lepiej wcześniej niż potem mieć kłopoty.

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:49
Stary 2009-11-19, 12:47   #1791
aldii
Zakorzenienie

Zgadnij piekne ciuszki
Stary 2009-11-19, 12:59   #1792
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Widzę, że mam last@ 7. 10- poprosze o zmianę na 6.11
Elianka, ja też mam pecha A ty przynajmniej już masz @ a ja muszę na to czekać...

Mpik82, To fajnie, będzie raźniej Mam nadzieję, że @ zjawi się na początku grudnia...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka a bierzesz teraz tą luteinę? czy dopiero jak do gina znowu pójdziesz? to ja teraz trzymam kciuki za następny cykl

Ja juz odliczam dni do @ i się zastanawiam, przyjdzie czy nie przyjdzie?
Luteinę biorę już teraz na wywołanie @, bo mam 45 dc i nie wiadomo ile by ten cykl trwał bez luteiny... Mam ją brać 10 dni i potem powinna być @. A jak się zacznie @ to biorę clo. i nie wiem czy iść do ginekologa na monitoring, żeby sprawdzić kiedy jest owulacja, a będzie na pewno, to najważniejsze.
Gabisun, oby twoja @ nie przyszła

Cytat:
Dlaczego nikogo nie ma(oprócz Mpik)? Co sie z wami dzieje dziewczęta??
Ja jestem, kiedy tylko mogę, tak mi tu fajnie z wami

Wróciłam właśnie z PRZEDOSTATNIEJ jazdy na prawko. Masakra. Ani razu nie pojechałam ładnie na łuku

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:30
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:18   #1793
abz
Zakorzenienie

Lenka ja też do samego końca kursu nie jeździłam dobrze i zdałam za 1 razem. Nie ma co sie bać na zapas, chociaż pamietam mój stres przed egzaminem. ojojoj. Ale i tak stres przed obroną mgr pobił wszystko!

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Kochana, jak mąż dalej będzie Ci tak mówił, że pewnie Go wkręcasz, weź Go poprostu na wizytę - czasem mężczyźnie w uświadomieniu sobie w czym rzecz muszą usłyszeć od pewnego rodzaju autorytetu - no a kto wie lepiej na temat zdrowia jak nie lekarz?
Kakusia on tak początkowo powiedział, bo wiadomo, ze ja chce dziecka bardziej niż on, ale zaraz uwierzył wiec mam nadzieje, ze jak go zabiorę kiedyś do gina to nie po to, zeby wysłuchał argumentów tylko na usg zeby poznać naszą dzidzię.....Kiedyś na pewno tak sie stanie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:18   #1794
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Lenko
ja też powinnam dostać okres na początku grudnia.. zobaczymy,, bo ostatnio czekalam na niego 50dni
wklejam fajną stronke, pewne już ją znacie
http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5
Stary 2009-11-19, 13:29   #1795
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Aldii dzięki choć to bardzo skromny nabytek hihi Na mamusiowym niektóre już mają wyprawkę ciuszkową prawie za sobą
Kakusiu, a wiesz o lalce nie pomyślałam, może dlatego, że też żadnej nie mam Nie gniewam się
Mpik to powodzenia z testem
Lenko ja na egz wewnętrzym praktycznym to tak strasznie jechałam, że aż instruktor się dziwił, a ja mu jasno powiedziałam, że to nie jest mój dzień Nie słuchał hihi
Powodzenia
Abz obyście doszli z mężem do porozumimenia

Stary 2009-11-19, 13:38   #1796
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka ja też do samego końca kursu nie jeździłam dobrze i zdałam za 1 razem. Nie ma co sie bać na zapas, chociaż pamietam mój stres przed egzaminem. ojojoj. Ale i tak stres przed obroną mgr pobił wszystko!
No ja się już w ogóle nie nastawiam, że zdam. Obojętne mi, skoro się nie nadaję. Jak zdam, to fartem.

Mpik82, to może faktycznie zaczniemy razem

zgadnij_MS, pocieszyłaś mnie troszkę

Wiecie co, ja mam codziennie mdłości straszne, od wczoraj biorę magnez, bo oszaleję. Trzeba się za siebie wziąć...

PS dziewczyny co to za plusiki przy waszych loginach???

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:40
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:40   #1797
gabisun
Zakorzenienie

Zgadnij a ty może podświadomie te niebieskie kolorki wybierasz śliczne ubranka, takie słodkie
Lenka mam nadzieję, że ten clo pomoże i już niedługo też będziesz ubranka wybierać
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:45   #1798
Ollliwka
Zakorzenienie

lenko a ostatnie cykle jak długie miałaś?
Jak taki monitornig wygląda? ile trwa?

abz ja rozumiem , choć nie mam jeszcze ślubu z TŻ , o dziecko się nie staraliśmy , ale jak pracował zaraz po studiach za liche pieniądze po 10 h nawet w weekendy to nie dalo się z nim czasem pogadać na spokojnie. W sumie dobrze ,że Twój mąż tak podchodzi do tego , ale Twoj argument a właściwie lekarza jest priorytetowy - dla mnie.
Powodzenia

Jak jest cykl np 50 dniowy to na kiedy owulacja przypada? zawsze na połowe cyklu?
Stary 2009-11-19, 13:48   #1799
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lenko, każdy może mieć gorszy dzień, wiem to po sobie jak sama na kursie jeździłam... Także wczorajszymi jazdami się kompletnie nie przejmuj... Głowa do góry
Gabisun, w duchu czuje syna, choć chciałabym córeczkę ale to już mniejsza o płeć Byle zdrowe było i się dobrze chowało

Ollliwko u mnie średnio owu przypadała 14/15dni przed @ a z tego co kojarze, faza luteinalna może trwać 11-16 dni, ale trzeba by było to sprawdzić

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:50
Stary 2009-11-19, 13:52   #1800
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zgadnij a ty może podświadomie te niebieskie kolorki wybierasz śliczne ubranka, takie słodkie
Lenka mam nadzieję, że ten clo pomoże i już niedługo też będziesz ubranka wybierać
Chciałabym Nawet nie wiecie jak się mój TŻ cieszy na to wybieranie ubranek..

Ollliwka, wcześniej brałam tabletki 3 lata, a teraz 1 cykl 34 dni, a 2 na razie 45. Na ten monitoring można iść przed przewidywaną owulacją i gin powie mniej więcej kiedy owu może być. Można i co 2 dni chodzić i sprawdzać, ale ja nie mam tyle czasu. Przy clo prawdopodobnie ok 18dc byłaby owu i dlatego nie wiem czy iść wtedy do gina czy po prostu się starać co 2 dni i już Z jednej strony chciałabym wiedzieć, kiedy owu, a z drugiej.. czuję, że mnie to zestresuje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości