Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 12:12   #2851
lila12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Wróciłam z klinik, zgodnie z przewidywaniami z cukrem wszystko wygląda jak należy Mam trzymać dietę, sprawdzać poziom 2 razy w tygodniu, no chyba, że się skuszę na coś specjalnego Raczej nie zapowiada się żebym musiała brać insulinę, więc jestem bardzo, bardzo happy

Jak nie da Ci zwolnienia za 2 tygodnie, to ja bym poszła do kogoś innego. To się w głowie nie mieści Jak coś się złego stanie to pacan nie będzie się poczuwał do odpowiedzialności
A tekst, że jak przyjdziesz prywatnie to wypisze jest poniżej wszelkiej krytyki....
A swoją drogą to tak jak Lila jestem ciekawa co to za jeden - nie mam żadnych pomysłów...

Świetne zakupy Też kupiłam parę dni temu kosmetyki z Hippa, podobno najmniej uczulają. Ale to wyjdzie w praniu Nie mam jeszcze chusteczek jednorazowych i pieluch, ale może jutro zakupię. No i zastanawiam się nad nożyczkami, chyba kupię i takie specjalne dla dzieci, i zwykłe, a potem zobaczę, którymi jest lepiej obcinać... Omg ... takie małe te paluszki, jak ja sobie dam radę
Ja też myślałam długo o nożyczkach dla dzidzi i zauważyłam, że wszystkie (prawie, bo nie wiem czy wszystkie oglądałam) są plastikowe a te BabyOno są jak dla dorosłego, tylko mają zaokrąglone ostrza - dlatego się na nie zdecydowałam. Zresztą moja przyjaciółka była z nich zadowolona

Co do kosmetyków - ponoć robili jakieś najnowsze badania kosmetyków dla dzieci i wiele firm musiało przejść na opisy: "od 1 miesiąca zycia", a HIPP jest jedną z tych marek, które mogą pochwalić się "od pierwszego dnia życia" (badania z 2009). Czy któraś z Was wie więcej na ten temat? Mnie uświadamiała pani w sklepie właśnie o zawartości tych wszystkich rumianków, zapachów, aloesów etc.
Stary 2009-11-19, 12:16   #2852
pola25
Zakorzenienie

Azzis brak słów na tego lekarza, ale teraz lepiej nie zmieniaj i nie kłóć się, jak ma odbierać poród.jesteś niestetty od niego uzależniona, no ale on jest...
Powiem Wam, ze tez zaiwodlam sie na moim lekarzu,chodze do niego prywatnie, place mu, a on jeszcze dodatkowo bierze ode mnie za zwolnienie.

Madziulka ładny płaszcz.

Agape trzymam kciuki za wyniki.daj jak najszybciej znac!i w ogole jak Twoja opuchlizna?
fajna ta kronika, trzeba pomyśleć, choc nie teraz kupimy, tylko pewnie po urodzeniu Synusia

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Xmila gratuluję udanych cukrów!no i zazdroszcę kłucia tylko 2 razy w tyg!!ale szczęściara z Ciebie!miałaś jakieś cukry powyżej normy??
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:21   #2853
soraya1
Raczkowanie

[QUOTE=xmila;15372465]Wróciłam z klinik, zgodnie z przewidywaniami z cukrem wszystko wygląda jak należy Mam trzymać dietę, sprawdzać poziom 2 razy w tygodniu, no chyba, że się skuszę na coś specjalnego Raczej nie zapowiada się żebym musiała brać insulinę, więc jestem bardzo, bardzo happy

Gratulacje !!! ciesze sie ze wszystko dobrze !!! ja ide do ginki w poniedzialek zobaczymy co mi powie... ale z pomiarow wynika ze nie jest zle
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:22   #2854
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Azzis brak słów na tego lekarza, ale teraz lepiej nie zmieniaj i nie kłóć się, jak ma odbierać poród.jesteś niestetty od niego uzależniona, no ale on jest...
Powiem Wam, ze tez zaiwodlam sie na moim lekarzu,chodze do niego prywatnie, place mu, a on jeszcze dodatkowo bierze ode mnie za zwolnienie.

płacisz dodatkowo za zwolnienie??o jaaaa,,,,to ja byłam oburzona po wyjściu z gabinetu, że mi nie powiedziała ile mały waży-a tu takie jaja wasi lekarze robią
Stary 2009-11-19, 12:30   #2855
Sweet Delights
Zadomowienie

aazis brak słów na takiego lekarza, ja na Twoim miejscu zgłosiłabym to gdzie trzeba, napisała jakąś skargę, nie wiem cokolwiek, bo to jest skandal po prostu

Tak poza tym to zaczęłam cytowac, ale się zgubiłam więc napisze tak ogólnie, świetne zakupy dziewczyny dobrze robicie, nie czekajcie do ostatniej chwili, nigdy nie widadomo co się może wydarzyć na samym końcu. Tak jak u mnie całą ciąże bez problemów, a tu nagle hyc i nie wiadomo skąd rozwarcie jak ta lala ogólnie dzięki Wam za wsparcie aaa i z ubrankami to mama do mnie zadzwoniła, że jutro weźmie wolne w pracy i mi zrobi wsio żebym już miała i się tym chociaż nie martwiła Jutro od rana nowa pralka idzie w ruch i cały dzień na wysokich obrotach a potem prasowanko. Głupio mi, że mama za mnie zrobi to wszystko, wolałabym sama jednak nawet na siedząco np czy coś, ale oczywiście mi nie dadzą, bo nawet na koope nie wolno mi wstać bo za chwilę mam procesję pod drzwiami
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:33   #2856
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Chciałabym na Kamieńskiego - on nie będzie odbierał porodu.
Nie wiem czy to dobry pomysł ze zmianą lekarza teraz.... musiałabym znowu szukać jakiegoś, a i tak nie wiadomo na kogo trafię.

A tak nagadać mu też nie chcę (choć jestem strasznie wściekła i należałoby mu się), bo wiadaomo - może się to odbić na dalszych wizytach, a tego bym nie chciała.
azizis ja bym jednak poszła do innego. jak na mój gust on sugerował Ci po prostu, że chętnie przyjmie łapówkę!!! a jeśli już się upierasz przy zostaniu, to na następnej wizycie powiedz, że po prostu słabo się czujesz, albo masz migreny z przemęczenia pracą.. tego nie da się podważyć, więc będzie musiał Ci dać. Ja właśnie dlatego poszłam na zwolnienie. Codziennie wracałam do domu z tak okropnym bólem skroni, że aż wymiotowałam.. byłam nawet u neurologa z tym, ale wszystko wyszło dobrze - ponoć w ciąży tak czasem jest.

jestem po wielkiej kłótni z tżtem. wczoraj spotkałam się ze starymi przyjaciółkami z pierwszego kierunku studiów i zaplanowałyśmy razem mały wyskok do innego miasta w odwiedziny do jednej z nas. bliziutko, bo tylko jakieś 100km. stwierdziłam, że wezmę samochód teżeta.. oczywiście wyjazd już umówiony na jutro, a mój mężuś protestuje! że niby to za daleko i coś mi się samej stanie!! mówię, proszę, że nie sama, że tylko 100km, że autostradą, że bezpiecznie, że to iż on będzie obok mnie (bo tak bym mogła - wtedy byłoby niby bezpiecznie, tyle, że on jutro cały dzień ma pacjentów) wcale bezpieczniejsze nie jest od tego, że obok jest koleżanka. a on cały czas swoje: że mam prawo jazdy za krótko (moja odp: ze przecież muszę się kiedyś szkolić), że ślisko na drogach, ze to, że tamto, że ciąża itp.. jestem wsciekła!!! oczywiście pokłóciliśmy się bardzo! dziś mam zamiar jeszcze go pomeczyc.. ale zobaczymy co z tego bedzie... grrrrr

patinka_ bo już prawie zapomniałam o tym foteliku. moja siostra ma jednak neo +, ale czy neo też pasuje, to nie wie.. jej się wydaje, że powinien, bo wszystko i tak idzie przez adapery i nie sądzi by aż tak to się zmieniło. Ja bym zadzwoniła na Twoim miejscu do producenta (kontakt ze strony http://www.babydesign.pl/) i się dokładnie dopytała co i jak.
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:33   #2857
pola25
Zakorzenienie

tak płacę Patinka i byłam tym zażenowana ...no ale byle do porodu i żeby się wszystko udało-Synek zdrowy no i ja też.
Stary 2009-11-19, 12:33   #2858
xmila
Raczkowanie

Cytat:

Xmila gratuluję udanych cukrów!no i zazdroszcę kłucia tylko 2 razy w tyg!!ale szczęściara z Ciebie!miałaś jakieś cukry powyżej normy??
No ze 2 razy była norma przekroczona, ale wiem po czym i jak zjem coś czego jeszcze nie jadłam to będę sprawdzać

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!! ciesze sie ze wszystko dobrze !!! ja ide do ginki w poniedzialek zobaczymy co mi powie... ale z pomiarow wynika ze nie jest zle
Soraya, Pola - trzymam kciuki, żebyście też mogły rzadziej się kłuć. Ale to pewnie zależy od lekarza prowadzącego , niektórzy są bardzo ostrożni. Najważniejsze żeby poziomy były w normach i po posiłkach, i na czczo. Ja na początku strasznie się bałam, że dostanę insulinę, ale na razie nic na to nie wskazuje...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:35   #2859
brzoskwinia82
Zadomowienie

Normalnie krew zalewa jak się o tych lekarzach pomyśli. I na dodatek jeszcze mają czelność narzekać, że mało zarabiają... a przy każdej nadarzającej się okazji chcą wyssać ile się da.
Ja też kupiłam z Hipp płyn do mycia ciała i krem na odparzenia, a z Nivea krem na każdą pogodę i 3 razy już dostałam od gina próbki kremu z Nivea na odprzenia to w sumie 60 ml już. Z kosmetyków chyba tyle wystarczy na początek czy kupujecie jeszcze jakieś oliwki, mleczka, lotiony, szampony? Bo sama nie wiem. Podobno jak nie ma bardzo suchej skóry to nie trzeba już dodatkowo nawilżać.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:36   #2860
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
aazis brak słów na takiego lekarza, ja na Twoim miejscu zgłosiłabym to gdzie trzeba, napisała jakąś skargę, nie wiem cokolwiek, bo to jest skandal po prostu

Tak poza tym to zaczęłam cytowac, ale się zgubiłam więc napisze tak ogólnie, świetne zakupy dziewczyny dobrze robicie, nie czekajcie do ostatniej chwili, nigdy nie widadomo co się może wydarzyć na samym końcu. Tak jak u mnie całą ciąże bez problemów, a tu nagle hyc i nie wiadomo skąd rozwarcie jak ta lala ogólnie dzięki Wam za wsparcie aaa i z ubrankami to mama do mnie zadzwoniła, że jutro weźmie wolne w pracy i mi zrobi wsio żebym już miała i się tym chociaż nie martwiła Jutro od rana nowa pralka idzie w ruch i cały dzień na wysokich obrotach a potem prasowanko. Głupio mi, że mama za mnie zrobi to wszystko, wolałabym sama jednak nawet na siedząco np czy coś, ale oczywiście mi nie dadzą, bo nawet na koope nie wolno mi wstać bo za chwilę mam procesję pod drzwiami
i bardzo dobrze , masz się oszczędzać
wiem jak wkurzająca jest czyjaś pomoc , sama bym chciała wszystko robić , ale dziecko najważniejsze , czym dłużej w brzusiu siedzi tym dla niego lepiej

a mnie zaczyna w lewym boku kłuć

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:39   #2861
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No ze 2 razy była norma przekroczona, ale wiem po czym i jak zjem coś czego jeszcze nie jadłam to będę sprawdzać

Soraya, Pola - trzymam kciuki, żebyście też mogły rzadziej się kłuć. Ale to pewnie zależy od lekarza prowadzącego , niektórzy są bardzo ostrożni. Najważniejsze żeby poziomy były w normach i po posiłkach, i na czczo. Ja na początku strasznie się bałam, że dostanę insulinę, ale na razie nic na to nie wskazuje...
Xmila ja na czczo mam najwyższy 83, po śniadaniu (mialam na początku 129, 124, ostatnio 120, 121, tak to niższe po obiedzie117,115 a tak to poniżej 100,po kolacji 119,115 tak to raczej poniżej 100)myślisz, że mam dobre. bo się tej insuliny boję?a osttanio pozwalam sobie na tyci tyci słodkiego, w szcególności po tej mojej wtorkowej kacji

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

ale jestem jakaś wkurzona.dawno tak nie miałam. a jak Wasze humorki?
Stary 2009-11-19, 12:40   #2862
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale się wkur.....!!! bo inaczej tego nie mogę nazwać.

Byłam na wizycie u gin, tak jak kazał z wynikiem ze szpitala odnośnie tej mojej szyjki. Już wiedział od babki ze szpitala, że wszystko wyszło dobrze, ale jeszcze raz zbadał na USG dla pewności.
Zapytał mnie czy pracuję... to pomyślałam, że to będzie dobry monment, żeby wspomnieć o zwolnieniu. Więc zapytałam z grubej rury, czy mogę za 2 tyg. przyjść do niego po zwolnienie... Zapytał "a dlaczego?", to powiedziałam, że to chyba najwyższy już czas żeby trochę odpocząć. "Ale to już tak do końca ciąży?" To mu mówię, no czemu nie... To powiedział, że on tak nie może, jak nic się nie dzieje, że musi się coś dziać, żeby mógł wypisać zwolnienie itp... ale za chwilę dodał, że "no chyba, że będziemy te wizyty traktowali jako prywatne, to ja wpiszę, że brzuch pobolewa, czy coś"...
W pierwszej chwili wydawało mi się, że się przesłyszałam, albo go nie zrozumiałam. Normalnie zatkało mnie... I mówię do niego, że to przecież nie jest tak, że ja sobie coś wymyślam, że na prawdę boli mnie brzuch i mi się spina i wolę nie ryzykować.
Robiąc to USG powiedział, żebym przyszła za te 2 tyg. i zobaczymy jeszcze raz, a jak się okaże, że szyjka choć trochę się skróciła, to da mi zwolnienie na jakieś 2 tyg. Potem dodał, że może rzeczywiście da mi to zwolnienie po moich przejściach.
Tak mnie wkurzył, że nie wiem co!!! Bo normalnie to nie może wypisać, bo niby jest problem, a jak prywatnie, to wpisze, że dolega to i owo i bez problemu da zwolnienie...
Tak to skandaliczne ale niestety normalne... Pamiętacie jak ja Wam pisałam o swoich przejściach z ginekologami konowałami? Jeden łaskawie powiedział, ze da mi zwolnienie ale jeśli coś mi się stanie- leżenie w szpitalu, albo dopiero w połowie 7mego miesiąca łaskawie( a ja wpracy stałam cały dzień i dużo dźwigałam, plus farbowane skóry czyli chemia i intensywne zapachy). Drugi powiedział, ze danwiej baby w polu robiły do końca ciąży i było dobrze... Poszłam prywatnie i kosztuje mnie karzda wizyta 50 zł ale mam święty spokój, L4 bez mrugnięcia okiem i przyjemnego lekarza. Warto czasem zapłacić...
Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
płacisz dodatkowo za zwolnienie??o jaaaa,,,,to ja byłam oburzona po wyjściu z gabinetu, że mi nie powiedziała ile mały waży-a tu takie jaja wasi lekarze robią
Nie wyobrażam sobie za L4 dodatkowo jeszcze płacić:\ istne wyłudzenie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:45   #2863
addicted to wizaz
Zadomowienie

youyou - ja nie kupuję ani śpiworka ani poduchy do karmienia (ale te które znalazłaś są ładne), do karmienia spróbuję użyć tej poduchy dla kobiet w ciąży

Agape - teściowa kupiła nam podobną kronikę dla pierwszego synusia. Fajna spawa, ale aż mi wstyd się przyznać, że uzupełniłam tylko trochę tej kroniki

ula - nie daj się i dbaj o siebie, jeszcze tylko parę tygodni
Nie narzekałabym na spanie, gdyby nie starszy synek, który mnie woła w nocy. Na szczęście nie dokuczają mi takie typowo ciążowe dolegliwości, nawet nie muszę pędzić do łazienki. Co dziwne, bo pamiętam że pod koniec pierwszej ciązy wstawałam 2 razy w nocy na siusiu (no ale jeszcze półtora miesiąca przede mną więc wszystko się może zdażyć )

xmila -
za bardzo dobre wyniki, to teraz możesz sobie trochę osłodzić życie

lila
- nie patrzyłam na najnowsze badania, ale pamiętam z pierwszej SR jak mówili, żeby nie dać się zwariować z tymi kosmetykami od 1 miesiąca życia. W końcu dzieciaczki muszą czegoś używać. A tak na marginesie to Hipp był juz tutaj chwalony, wiec spokojnie go kupuj. Poza tym będziesz miała spokojne sumienie, że użyłaś kosmetyku przeznaczonego dla dziecka już od 1 dni życia
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:45   #2864
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Xmila ja na czczo mam najwyższy 83, po śniadaniu (mialam na początku 129, 124, ostatnio 120, 121, tak to niższe po obiedzie117,115 a tak to poniżej 100,po kolacji 119,115 tak to raczej poniżej 100)myślisz, że mam dobre. bo się tej insuliny boję?a osttanio pozwalam sobie na tyci tyci słodkiego, w szcególności po tej mojej wtorkowej kacji

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

ale jestem jakaś wkurzona.dawno tak nie miałam. a jak Wasze humorki?
Mam bardzo podobne wyniki. Na czczo bardzo nieskie, z reguły ok. 70-75. Jak po posiłkach miałam ok. 90-110 to lekarze kazali więcej jeść, bo chudłam Tak, żeby wynik był ok. 120-130. I teraz tak mniej więcej trzymam, a waga stanęła. Ale jak się głębiej zastanowić to chudnę, bo przecież mały robi się coraz cięższy

A nastrój mam od wczoraj wredny - kotu już się wczoraj oberwało, a dziś aż mnie korci, żeby się z TŻ pokłócić

Addicted mam właśnie taki zamiar Chyba na weekend machnę małe ciasto marchewkowe - bez cukru oczywiście

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:46
Stary 2009-11-19, 12:46   #2865
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Normalnie krew zalewa jak się o tych lekarzach pomyśli. I na dodatek jeszcze mają czelność narzekać, że mało zarabiają... a przy każdej nadarzającej się okazji chcą wyssać ile się da.
Ja też kupiłam z Hipp płyn do mycia ciała i krem na odparzenia, a z Nivea krem na każdą pogodę i 3 razy już dostałam od gina próbki kremu z Nivea na odprzenia to w sumie 60 ml już. Z kosmetyków chyba tyle wystarczy na początek czy kupujecie jeszcze jakieś oliwki, mleczka, lotiony, szampony? Bo sama nie wiem. Podobno jak nie ma bardzo suchej skóry to nie trzeba już dodatkowo nawilżać.
Brzoskwinko u mnie oliwka to podstawa (mam bambino i ziajkę, ale ma siostra, która urodziła we wrześniu twierdzi, że jej na szkole rodzenia położne polecały bambino, bo np przy j&j zdarzają się uczulenia.. jescze jedna rada od tych położnych to taka, by jak najmniej chemii, czyli na początek tylko oliwka i mydełko dla dzieci (może być rzecz jasna w płynie) a wszystkie zasypki, kremiki i takie tam - wyłącznie w razie potrzeby. ja w mam zamiar do tego się zastosować, chociaż już zakupiłam masę kosmetyków a co do szamponu, to na początek też mam zamiar nie stosować, choć w mojej rodzinie dzieciaki rodzą się z bujnymi czuprynkami moja siostra użyła raz hippa i mała matylda od razu dostałą jakichś krostek, zaś po mydełku nic się nie dzieje.
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:50   #2866
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość

patinka_ bo już prawie zapomniałam o tym foteliku. moja siostra ma jednak neo +, ale czy neo też pasuje, to nie wie.. jej się wydaje, że powinien, bo wszystko i tak idzie przez adapery i nie sądzi by aż tak to się zmieniło. Ja bym zadzwoniła na Twoim miejscu do producenta (kontakt ze strony http://www.babydesign.pl/) i się dokładnie dopytała co i jak.
dzięki za info-niestety ale zła jestem bo chciałam kupić ten fotelik z bazą, licytowałam i wczoraj jakiś pieron mnie przelicytował o 2 zeta w ostatniej minucie bardzo mi zależy, żeby mieć ten fotelik z bazą...w sumie teraz to już nie wiem-czy kupować wszystko w zestawie z wózkiem, czy tak jak wstępnie myślałam najpierw sam fotelik z bazą:/ tylko jakbym żle kupiła i by mi póżniej nie pasował do stelaża to bym była wściekła...sprzedawca pisał neo+baza i w sumie nie wiem czy są też foteliki bez "+" czy nie...pomyślę nad producentem jeszcze, bo wolałabym znalezc te informacje w necie niż się marać i dzwonić

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:51
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:50   #2867
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
A nastrój mam od wczoraj wredny - kotu już się wczoraj oberwało, a dziś aż mnie korci, żeby się z TŻ pokłócić

wczoraj rankiem mąż mi powiedział "znowu wstałaś lewą nogą" nie pamiętam co , ale coś mu dowaliłam a on biedak ledwo z łóżka wylazł

dziś humorek nawet dobry , tylko brzusio jakoś pobolewa , więc leże

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:51   #2868
pola25
Zakorzenienie

Xmila pocieszyłaś mnie. a jak długo byłaś pod opieką diebetologa?kiedy masz nastepną wizytę?
Stary 2009-11-19, 12:57   #2869
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków - ponoć robili jakieś najnowsze badania kosmetyków dla dzieci i wiele firm musiało przejść na opisy: "od 1 miesiąca zycia", a HIPP jest jedną z tych marek, które mogą pochwalić się "od pierwszego dnia życia" (badania z 2009). Czy któraś z Was wie więcej na ten temat? Mnie uświadamiała pani w sklepie właśnie o zawartości tych wszystkich rumianków, zapachów, aloesów etc.
Jak jest napis "od pierwszego miesiąca" to również można używać te kosmetyki od pierwszego dnia. Jakby było napisane "Po pierwszym miesiącu" to dopiero po, ale tak to można od początku. Ja też wybrałam Hippa, tylko jak na stronie jest pokazany krem do buzi na ciężką pogode tak w żadnym sklepie go jeszcze nie widziałam... Dziwne to.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:57   #2870
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
On nie będzie odbierał porodu, więc na szczęście nie będę musiała go jeszcze wtedy oglądać (a może by zaproponował poród prywatny ).

Tak się zezłościłam tą wizytą, że nie mogę się na niczym innym skupić, tylko myślę o tym jakim to okazał się chamem...a ja miałam o nim na prawdę dobre zdanie...

Ale, że ten Twój każe płacić sobie za zwolnienie - też dobry agent!

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:58   #2871
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
wczoraj rankiem mąż mi powiedział "znowu wstałaś lewą nogą" nie pamiętam co , ale coś mu dowaliłam a on biedak ledwo z łóżka wylazł

dziś humorek nawet dobry , tylko brzusio jakoś pobolewa , więc leże
Też mam dzisiaj dobry nastrój wyjątkowo... bez przyczyny ale mnie to bardzo cieszy bo wczoraj byłam rozdrażniona.

Azzis jak na następnej wizycie nie da Ci zwoleninia mozę idź do innego? Od etgo tylko weź zaświadczenie od kiedy jesteś pod opieką lekarską do becikowego i tyle... Nie ma co ryzykować:\

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-19 o 13:00
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:05   #2872
pola25
Zakorzenienie

Azzis to może spróbuj gdzie indziej pójść. oprócz tej sytuacji to byłaś zniego zadowolona?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Moj gin też ...szkoda słów.nawet nie chce myśleć bo się jeszcze bardziej wkó....
Stary 2009-11-19, 13:11   #2873
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jak jest napis "od pierwszego miesiąca" to również można używać te kosmetyki od pierwszego dnia. Jakby było napisane "Po pierwszym miesiącu" to dopiero po, ale tak to można od początku. Ja też wybrałam Hippa, tylko jak na stronie jest pokazany krem do buzi na ciężką pogode tak w żadnym sklepie go jeszcze nie widziałam... Dziwne to.
Ja wczoraj kupiłam w Askocie ten:
Stary 2009-11-19, 13:11   #2874
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Brzoskwinko u mnie oliwka to podstawa (mam bambino i ziajkę, ale ma siostra, która urodziła we wrześniu twierdzi, że jej na szkole rodzenia położne polecały bambino, bo np przy j&j zdarzają się uczulenia.. jescze jedna rada od tych położnych to taka, by jak najmniej chemii, czyli na początek tylko oliwka i mydełko dla dzieci (może być rzecz jasna w płynie) a wszystkie zasypki, kremiki i takie tam - wyłącznie w razie potrzeby. ja w mam zamiar do tego się zastosować, chociaż już zakupiłam masę kosmetyków a co do szamponu, to na początek też mam zamiar nie stosować, choć w mojej rodzinie dzieciaki rodzą się z bujnymi czuprynkami moja siostra użyła raz hippa i mała matylda od razu dostałą jakichś krostek, zaś po mydełku nic się nie dzieje.
No to jeszcze oliwkę zakupie
Dobrze że jest się kogo poradzić, bo człowiek zielony i już sie gubi

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:14   #2875
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Xmila pocieszyłaś mnie. a jak długo byłaś pod opieką diebetologa?kiedy masz nastepną wizytę?
Do diabetologa chodzę od miesiąca - byłam już 3 razy, a teraz mam następna wizytę za miesiąc. No chyba, że coś by się zaczęło dziać niepokojącego z cukrem...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
Stary 2009-11-19, 13:16   #2876
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Agape trzymam kciuki za wyniki.daj jak najszybciej znac!i w ogole jak Twoja opuchlizna?
fajna ta kronika, trzeba pomyśleć, choc nie teraz kupimy, tylko pewnie po urodzeniu Synusia
Tak, na pewno napisze jak wyszły wyniki. Dziś mam wrażenie, jakby opuchlizna ustąpiła... Oby...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a mnie zaczyna w lewym boku kłuć
Mnie też tak kuło wczoraj i dziś sporadycznie...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:19   #2877
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Tak, na pewno napisze jak wyszły wyniki. Dziś mam wrażenie, jakby opuchlizna ustąpiła... Oby...

Mnie też tak kuło wczoraj i dziś sporadycznie...
a jak ciśnienie?pamiętaj, aby duzo pić!
Stary 2009-11-19, 13:20   #2878
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupiłam w Askocie ten:
O właśnie o ten mi chodzi! U nas w żadnym sklepie go nie widziałam... A co to jest ten Askot?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:20   #2879
aldii
Zakorzenienie

Xmila
Lila to bardzo ciekawe o tych kosmetykach.Sama bym sie chetnie dowiedziala wiecej na ten temat
Pola a duzo musisz doplacac za zwolnienie?

Bylam wczoraj u rodzinnego i bez problemu dostalam skierowanie na wszystkie wyniki.Dzis juz zrobilam i powinny byc do odebrania jutro Pozniej z nimi znow do rodzinnej i dopiero dostane skierowanie na konsultacje...No ale wazne, ze w ogole
Stary 2009-11-19, 13:22   #2880
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale się wkur.....!!! bo inaczej tego nie mogę nazwać.

Byłam na wizycie u gin, tak jak kazał z wynikiem ze szpitala odnośnie tej mojej szyjki. Już wiedział od babki ze szpitala, że wszystko wyszło dobrze, ale jeszcze raz zbadał na USG dla pewności.
Zapytał mnie czy pracuję... to pomyślałam, że to będzie dobry monment, żeby wspomnieć o zwolnieniu. Więc zapytałam z grubej rury, czy mogę za 2 tyg. przyjść do niego po zwolnienie... Zapytał "a dlaczego?", to powiedziałam, że to chyba najwyższy już czas żeby trochę odpocząć. "Ale to już tak do końca ciąży?" To mu mówię, no czemu nie... To powiedział, że on tak nie może, jak nic się nie dzieje, że musi się coś dziać, żeby mógł wypisać zwolnienie itp... ale za chwilę dodał, że "no chyba, że będziemy te wizyty traktowali jako prywatne, to ja wpiszę, że brzuch pobolewa, czy coś"...
W pierwszej chwili wydawało mi się, że się przesłyszałam, albo go nie zrozumiałam. Normalnie zatkało mnie... I mówię do niego, że to przecież nie jest tak, że ja sobie coś wymyślam, że na prawdę boli mnie brzuch i mi się spina i wolę nie ryzykować.
Robiąc to USG powiedział, żebym przyszła za te 2 tyg. i zobaczymy jeszcze raz, a jak się okaże, że szyjka choć trochę się skróciła, to da mi zwolnienie na jakieś 2 tyg. Potem dodał, że może rzeczywiście da mi to zwolnienie po moich przejściach.
Tak mnie wkurzył, że nie wiem co!!! Bo normalnie to nie może wypisać, bo niby jest problem, a jak prywatnie, to wpisze, że dolega to i owo i bez problemu da zwolnienie...
współczuję, dlatego ja chodze do lekarza prywatnie i mam taką opiekę jaką chciałabym mieć. Poprzednim razem zanim poszłam prywatnie byłam u 3 ginekologów na NFZ i każdy zachowywał się tak samo
olewkowe wizyty, odpowiedzi trzeba było wyciagać, badania i USG pozniej krytyki etc...
w końcu się w****iłam i wybrałam prywatną klinikę i jestem bardzo zadowolona. Lekarz traktuje mnie jak człowieka, o nic nie musze wypytywać, prosić itp. Fakt, ze to kosztuje ale mam święty spokój
wiem, ze do porodu masz niedaleko może własnie dlatego zmień lekarza dużo na wizyty nie wydasz od starego weż zaswiadczenie do becikowego i już. Poinformowałabym go po tym, ze własnie dzieki swojemu podejsciu zmieniasz lekarza bo łapówkarzom płacić nie będziesz.

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie taką kronikę dla Bobasków?
Swoją droga fajna pamiątka za niewielkie pieniądze
http://www.allegro.pl/item820448446_...iewczynek.html

ja mam coś takiego
http://www.allegro.pl/item822675457_...s_bordowy.html

i drugiemu bakowi tez kupię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości