|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Oj i nie spotkamy się, bo ja mam termin dopiero na koniec lutego Jakbyśmy miały podobne terminy to fajnie by było się spotkać na porodówce
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
normalnie porażka z tym zwolnieniemTo bardzo dobrze i najważniejsze, że z dzidzią też ok. gosbaj - czekamy na relację z usg mamaidy - ale może w końcu po antybiotyku będzie lepiej |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Agape tez zawsze chcialam miec blizniaki
Pola czyli po prostu wychodzi na to, ze wizyta Cie kosztuje 150zl ![]() Bardotka witaj Xmila noooo ja juz stracilam majatek na wizyty(chyba placenajwiecej), ale co tam wiedzialam na jakiego lekarza sie decyduje i nie zaluje !!Mamaidy Dziewczyny wiem, ze na zarejestrowanie dziecka w urzedzie ma sie 14 dni, a jezeli zrobi sie to pozniej, to co ? Wlasnie mowilam mojej mamie o tej oplacie za zwolnienie, a ona mi na to, ze to normalane i lekarz ma prawo wziac za zwolnienie do 50 zl
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
O matko, ale lecicie dziewczyny!!! Az 4 strony mialam do nadrabiania!
Ja za chwile sie klade, przy moim kojcu biore materialy i musze sie troche pouczyc bo mam jutro znowu test na kursie ![]() bardotka super, ze jestes juz w domciu ![]() A co do ulozenia dzidzi to wiem, ze jest glowka w dol, tylko czasem odnosze calkiem inne wrazenie Maly spryciarz
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś widział moje kostki??
Dwa dni sobie odpuściłam masaże w mojej miednicy z bąbelkami i dzisiaj znowu mi nogi spuchły... Ale już zainterweniowałam... ![]() Zdzierstwo... bardotka_a dobrze, że wszystko ok... Powodzenia...
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty ja o tym w ogole nie słyszałam... Dla mnie to jest bezprawie...
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku ja też wszędzie szukałam ale ich nie ma
Cytat:
|
|
#2951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ptasie mleczko, czipsiki, bardzo słodkie kakałko.. na szczęście dodałam też 2 ogromniaste jabłka i pomarańczę.. ale jakby nie było to też cukry.. widocznie synuś potrzebował ja też powiedziałam o tym teżetowi i on się wcale nie zdziwił!! mówił, że niektórzy jego znajomi (oczywiście w prywatnych gabinetach) biorą też za wystawienie recepty(!!!) jeśli pacjent przyszedł tylko po to!! w dodatku powiedział, że teraz lekarze bardzo się buntują, iż to oni muszą wypisywać druczki zamiast zusu, bo oni powinni tylko napisać ze jest potrzebne od tego dnia do tego, a zusowi jak potrzebny świstek to niech sam wypełnia.. a pacjenta w tym wogóle nie ma. jak płaci
|
|
#2952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Madziu śliczny płaszczyk
Azzis eeee z tym lekarzem to ![]() A za L4 to w życiu nigdy nie placiłam i pierwsze słyszę...to dla mnie SZZOK ![]() Cytat:
Fajne ze już w domku Cytat:
Cytat:
Cytat:
O rany jakieś małe krzyczy cały czas mama...mama...mama....
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihihihi.....
No ja rozumiem, że może lekarz brać opłatę jak ktoś przyjdzie tylko po L4 czy tylko po receptę... Mój podobno bierze 10 zł... Kiedyś jakaś teściowa od ciężarówki wyszła oburzona, że jej kazał zapłacić, ale w końcu to prywatny lekarz i mu się zajmuje czas... Poza tym 10 zł to prawie nic... Ale jak już się płaci za wizytę i to jeszcze 100 zł, to branie 50 zł za L4 to czyste zdzierstwo...
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
witam!
Jestem mamusią wrześniową i mam do sprzedania ciuszki po synku w wieku 0-3 miesięcy ( rozmiary 50-62). Wykonane z pierwszogatunkowych materiałów, przyjaznych dziecku. Ubranka w stanie: iealnym - nowe bardzo dobrym - posiadające małe ślady użytkowania, dobrym - normalne ślady użytkowania i prania. Wszystkie ubranka są w modnych fasonach i żywej kolorystyce. Z pewnością posłużą jeszcze niejednemu dziecku. Ubranka są uprane,uprasowane i pachnące. kontakt 509497117 http://www.allegro.pl/item810751295_..._elementy.html
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
laski mam pytanie do tych ktore maja skrocone szyjki jak wam sie to objawilo bolalo was?
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły staniki do karmienia w Auchanie - gdzie wy je znalazłyście? Bo ja ostatnio szukałam i nigdzie nie było... One są takie odpinane na cycku? Wiszą tak na wieszakach i maja napisane "stanik do karmienia"? Mogłybyście wkleić zdjęcie jak one wyglądają?
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba jako prekursorka U mnie w Auchon są tam gdzie butelki do karmienia gdzie wkąłdki laktacyjne dla mam itp. Dokładnie wisiały na wieszaczkach nad tymi w kartoniku z Canpola: Załącznik 2666264 I tak mają takie sprzączki do odpinania...bimbałka ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-19 o 17:34 |
||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
youyou no wlasnie cos od wczoraj mnie lekko podbrzusze pobolewa i nie wiem czy to od tzw bol kosci cipnej
czy to co innego na szczescie jutro mam wizyte w szpitalu
|
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
zaslona ja tez chodze do lekarza na Galla i chce tam rodzic, super polozne i lekarze sa, ostatnio tam lezalam kilka dni i bylam zachwycona opieka.
jadlam dzis na obiad pizze bezglutenowa , pyszna nie byla ale zawsze jakis substytut normalnej
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
elcia0787 to trzymam kciuki za wizytę
![]() ja mam dokładne usg Filipa we wtorek i wtedy sprawdzimy jak tam moja szyjka...
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę cały Fenoterol i powiem wam że nie mam żadnych typowych objawów o których czytałam i przed którymi mnie lekarz ostrzegał, nie odczuwam skutków ubocznych... |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w tym jest problem bo nie wiemy jak coś się dzieje nie tak![]() trzymam kciukole za jutrzejszą wizytę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
witam Was po przerwie
![]() 12 stron miałam do nadrobienia, poczytałam sobie ![]() We wtorek byłam na wizycie u gina. Zbadał mnie, szyjka się nie skraca, brzuch nie twardnieje, pytał czy mnie coś boli itp - nie. Powiedziałam tylko, że byłam przeziebiona i został mi kaszel taki dosyć porządny. Dał mi skierowanie na ktg (jeszcze w ten sam dzień co wizyta miałam jechać do szpitala) i miałam się pojawiać na tym ktg co tydzień. Pojechałam po 17 we wtorek do szpitala, zrobili mi to ktg i gdzieś tak od połowy badania pojawiły się na zapisie skurcze Dziwne, bo ja nic absolutnie nie czułam Zdenerwowałam się strasznie i popłakałam, ale później się uspokoiłam, był taki fajny pan doktor, zbadał mnie, potwierdził, że rozwarcia nie ma i szyjka się nie skraca i powiedział, że max 3 dni i wyjdę. Dostałam antybiotyk Amotax, żeby minęła mi ta infekcja (kaszel), Fenoterol co 4h po pół tabletki rozkurczowo, 3 razy dziennie po 4 tabletki jakieś na D.. na przyspieszenie rozwoju płuc Dzidzi i Isoptin 3 razy po 1 tabletce. Pocieszały mnie też dziewczyny z sali, że szybko wyjdę bo one wychodziły po 4 dniach a przyjechały z bólami i dostawaly najpierw kroplówki a później większą dawkę tego Fenoterolu i wyszły w 4-5 dniu.. No to ja nastawiłam się, że wyjdę najpóźniej jutro.. A dzisiaj na obchodzie ordynator do mnie, że powinnam zostać do poniedziałku.. Od razu zrobiło mi się smutno, bo po co tyle dni i w ogóle to przecież miałam już wychodzić.. Poszłam na korytarz, dzwoniłam do mamy i do TŻ i płakałam, nie mogłam się uspokoić bo w tym szpitalu duszno, spać się nie da, nie ma co robić i wizyty tylko od 14-18. Mama mnie uspokoiła, powiedziała, żebym porozmawiała z lekarzem to może mnie zbada i coś wcześniej się da zrobić.. Po rozmowie z Mamą nastawiłam się już nawet na to zostanie do soboty czy niedzieli cyz nawet tego poniedziałku, bo też nie chciałam żeby Małej coś się stało.. Ledwo co skończyłam z Mamą przez tel rozmawiać i przyszła oddziałowa, że od dzisiaj jest bezwzględny zakaz wizyt w całym szpitalu i żeby powiadomić rodzinę ) i zgodził się.. Tabletki dostałam do domu wszystkie te co brałam.. Jestem szczęśliwa, że już jestem w domku bo to zawsze inaczej.. Żałuję tylko, że naraziłam się na zarażenie choróbskiem od TŻ bo pewnie gdyby nie ten kaszel to by ktg nie wykazało nic niepokojącego Ale już do końca ciąży nie dopuszczę powtórnie choćby do kataru.. Wczoraj zaczęłyśmy 33/34 tc Także jakby co to już i tak niedługo muszę wytrzymać.. Ale przy okazji zwiedziłam sobie szpital, w którym będę rodzić.. Później może jeszcze napiszę coś więcej |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia dobrze, że się wszytsko dobrze skończyło
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
Olivia faktycznie najadłaś się strachu.. szkoda Twoich nerwów! ale całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
przed chwilą przechodziły obok, więc zamówiłam kuriera i już niedługo powinni ci je dostarczyć
![]() Cytat:
olivia - najważniejsze, że trafiłaś na człowieka w tym szpitalu, że mogłaś wyjść wcześniej i jesteś już w domku |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Oj i nie spotkamy się, bo ja mam termin dopiero na koniec lutego 

Jejku, jak ja się cieszę 
jak pomyśle co mój moze narobić to aż słabo mi
normalnie porażka z tym zwolnieniem![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)