|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Bercia miałam na myśli, że jeden z punktów tam opisanych wyklucza drugi. Najpierw ma być na mleku, potem ma nie być....
![]() Mell jak wejdziesz w ustawienia na wizażu, to pokazuje Ci się lista subskrypowanych tematów i tam jest jedna kolumna z ilością postów w danym temacie. Gdy klikniesz na tą liczbę, to pokaże się ranking... |
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Zmykam, bo obiadek zaraz trzeba wstawić i dziecko nakarmić Do później dziewczynki
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Witam szanowne koleżanki
![]() Jakoś przeżyłam,ale więcej nie piję i to jako pierwszą,a co ja tkiego znowu zrobiłam![]() Na tej liście do bicia jeszcze kogoś brakuje,chętnie uzupełnie: Caro ![]() Cinusiowa ![]() Anulka wracaj,dzieci mogą poczekać,a my nie ![]() Haruno gratki dla Danielka i jego ząbków ![]() Cinusiowa Przespałam się z tym problemem i stwierdziłam,że nie mogę Ninulkę narażać na wychowywanie przez zestresowaną matkę Kieca fajna.Pytalaś wczoraj o zmniejszanie fotek,poradziłaś sobie z tym,bo jak nie to mogę pomóc![]() Bercia ja Milence daję koper do picia i nie ma problemu z kupkami,wczoraj 3 zrobiła. Blondynka jak tam? Masz ten przepis? W tym linku co podałaś faktycznie nie ma ilości![]() Mell najpierw chlejesz z nami,a potem się wykręcasz,że to niby nie ty? Jakoś dziwnym trafem flaszka ginu mi wsiąkła i przypadkiem widzialam ją w twoim kompie? Jak to wyjaśnisz? Iwciag Seona fajna impra była,ale twoi kumple najlepsi ![]() Boszenka to ty nie możesz normalnie w Europie ciuszków zamawiać? Podaj link na tą stronę w USA,chociaż sobie pooglądam.Blanusia szybko ci wybaczy tylko daj jej mleczka i ululaj ![]() Postanowiłam pokazać wam moje,prawdziwe oblicze,oto one: |
|
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
No hej, widzę że mnie imprezka ominęła
.W przyszłym tygodniu mam imieniny i koleżanki mnie pytały co chciałabym dostać, właśnie się zastanawiam, może jakąś nową bluzeczkę sobie zażyczę Seona, ja daję Marcelkowi wodę do picia ale on nie lubi Boszenka, mój synuś woła tata, baba i dada, a mama w ogóle chociaż próbuję go nauczyć, chyba jeszcze nie czas na to, pozostałe słowa sam zaczął mówić, nikt go nie uczył, więc może i mamy się kiedyś doczekam . Aleś nakombinowała z kompem .Haruno, my chyba jesteśmy niewinne jak aniołki skoro Cinusiowa nas nie spałowała, bo o mnie też zapomniała ( nie żebym się upominała). Gratuluję ząbków Z tym kleikiem to moim zdaniem o to chodzi, żeby suchego kleiku nie mieszać z proszkiem mleczka, tylko najpierw rozpuścić proszek w wodzie i później wsypać kleik. Ale głupio to wymyślili , bo to chyba oczywiste jest.Iwciag, jeśli chodzi o ilość ml tych posiłków Marcelka, to zwykle zjada po ok. 200 ml i to niezależnie od tego czy jest to kaszka, mleko czy zupka, chyba że zupka mu nie smakuje to wtedy mniej. Ja i mama robimy mu zupki same, zwykle na 2 dni, często pierwszego dnia zjada 200 ml a drugiego już nie chce i zje tylko 100 np. Słoiczki daję tylko raz na jakiś czas i zawsze zjada cały słoiczek na raz. A ziemniaczek z masełkiem i mlekiem to uwielbia, potrafi zjeść 2 małe ziemniaki.Żarłoka mam .Mell, ja od 3 tygodni się napalam na tż, ale wieczorem jestem padnięta i unikam jak mogę baraszkowa, masz rację, że im rzadziej się je odwiedza tym trudniej odbudować dawną bliskość. Nasze zbliżenia po porodzie mogłabym policzyć na palcach jednej ręki, no może plus jeden palec drugiej . Ja nie wiem co stało się z moim libido, spadło gdzieś głęboko poniżej poziomu morza, ja chcę, żeby było jak kiedyśMarcelek wczoraj po południu straaasznie był marudny, to pewnie wina wtorkowego szczepienia. Nauczył się piszczeć, że aż uszy więdną i okropnie się złości kiedy coś mu odbieram, wrzeszczy jak opętany wtedy, a wszystko co jest w zasięgu jego rączek chwyta natychmiast i pcha do buzi. |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin
![]() Jak jednego kielonka pod biurkiem walniesz to nikt nie zauważy
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Musialyscie tak duzo napisac? ! my bylismy dzis na szczepieniu Natanek w ciagu 6 tyg przytyl tylko 400 gram to troche malo
mialam wczoraj malowac obraz to moje dziecie poszlo spac po 21... juz nie wspomne o tym ze wstal przed 5 a samego go nie moge zostawic bo albo zleci z lozka albo wyjdzie z lozeczka (musze obnizyc)za mna to nikt nie tesknil ![]() Blondynka widzisz a mi pielegniarka mowila ze musi minac 6 tyg (do wzw bo na takim bylismy dzis) Ale masz kupli to sobie wyprałaś pol domu Iwciag dzielna z Ciebie dziewczyna, straszne to co musialas przezyc, ale teraz pewnie jestes silniejsza, super ze wszystkodobrze! a na kontrole to bedziesz chyba do konca zycia jezdzic? z czego robisz likier? tylko nie mow ze z mleczka ![]() doczytałam... Kocham Cie!!! wyslij troche uwielbiam takie...![]() Anulka przyjaznimy sie ![]() Ursull zdecydowanie wole Twoich kolegow niz tych wyzej... ![]() o rany Ty tez takich zaprosiłas ![]() Depp a Vanessa tyle razy odrzucila propozycje zamazpojcia za niego glupia baba ![]() Cinusiowa Bizon to misterem polski byl, czy Vce misterem z ktoregos tam roku... Marika zdrowka Haruno Gratulacje ![]() gratuluje spadajacych kg Caro mnie tez kazalas spalowac wiesz co ![]() A na mnie wszystkie spodnie przez ciazy za duze i przechodzimy na bebilon pepti 2 i lekarka kazala mieszac razem z 1... dziwne bo podobno tak sie nie robi...a pokazujecie tu takich facetow a ja i tak najbardziej sie slinie na mojego meza
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-11-19 o 12:19 |
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Ursull, ja kielonka pod biurkiem to owszem, moge łyknąć, bo sama w pokoiku siedzę, a tak szczerze to dostęp do wizażu mam cały czas w pracy, jak tylko mam wolną chwilę to siedzę z wami, a często mi się te wolne chwile zdarzają w sumie
.Karoikaze, ło matko jaki to jest rozmiar 24, ja w naszych sklepach widziałam najmniejszy rozmiar 34 a to takie jak na laleczkę, jedże kobiecino coś bo niedługo nie trzeba będzie drzwi otwierać, bo dziurką od klucza się wciśniesz ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- jedz że chciałam napisać
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
kuriokaze my mieliśmy szczepienie w zeszły piątek i mi inaczej powiedziała
dziwna spr![]() ursull przepis wysłany |
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie mi to opisałaś,ciekawam ino czy ja znajdę wszystkie składniki do tego ciasta w UK. Daj znać jak ci wyszło
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
idę patrzeć na serial Rubi
będe późńiej
|
|
|
|
#3762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Obiadek już gotowy, Blancia nakarmiona słodko śpi (ciekawe na jak długo
) Cytat:
![]() Ja mogę, ale mójTŻ nie A że kurs dolara niski w stosunku do euro to można popatrzeć www.hollisterco.com Tylko żeby zobaczyć ceny promocyjne musisz zmienić ip kompa na amerykańskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to niesprawiedliwe, że 'mama' jest wymawiane zazwyczaj ostatnie Cytat:
Jak Ty to zrobiłaś, że spodnie sprzed ciąży są za duże? Ja też tak chcę ![]() Kuro specjalistko nasza od diet doradź mi co mam zrobić, żebym mogła jeść słodycze i zarazem zrzucać kg? (pytam poważnie, bo słodycze to mój największy nałóg... i jak ich nie jem to chodzę wkurzona)
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
myśmy wzięli się za sprzątanie, ale niestety mama gapa poparzyła sobie palce i mamy problem
teraz ![]() Kuroikaze Boszzzzze ja w moje 28 sprzed ciąży ledwo się wbijam, tzn wbijam się, ale wyglądam jak baleron ![]() Odnosnie kontroli, tak muszę jeździć i pewnie długo jeszcze będę musiałą, ale zaniedbałam trochę się, miałam po porodzie jak już dojdę do siebie stawić się u hematologa no i do tej pory nie mogę się zebrać:/ Katrin faktycznie żarłoczek, mój je mniej a jest bigg ![]() Ursull nie ma żadnych zmian, on wstaje a ja śpię, ja w dzień się małym zajmuje
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-19 o 14:28 |
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Seona przed chwilą zrobiłam nowy suwaczek (patrz podpis) i widzę, że też mi się zdjęcie nie załadowało, chociaż było na podglądzie. O co chodzi. Może mają jakieś błędy na stronie czy coś, sama nie wiem jak mi się wtedy udało.
|
#3765 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze teraz zmieni sie to na lepsze... bo przeciez to lubimy... No i umowilismy sie dzisiaj poznym wieczorem na kolacje ze sniadaniem )Fajnie ze masz w pracy luzik... a co robisz dokladnie? Pewnie czytajac watek czas ci szybciej mija.... zaraz konczysz wiec puszczam wiadomosc zebys zdazyla przeczytac. Miłego dzionka ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Cytat:
A ziemniaczki kupujesz takie zwykle czy np bio..? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ooo dzisiaj nikt nie swietuje kolejnej miesiecznicy.... Seona my meczylysmy sie tego samego dnia ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Czy moje dziecko spi o innych porach niz wasze?? ![]() bo co tu przychodze to cisza..... a moze obiadki robicie.... a ja juz po ![]() to juz wam nie przeszkadzam i sama biore sie za jakas robote
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-19 o 14:51 |
|||
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell mój też śpi sobie, a ja nadrabiam zaległości i odpisuje na meile zanim tż wróci z pracy
|
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Mell, moj tż owszem próbował robić ten pierwszy krok nie raz, ale chyba zna mnie doskonale i jak kładziemy się do łóżka to po mojej minie widzi, że nie mam ochoty i ostatnio już przestał próbować
. Teraz ja muszę się zmobilizować, może dzisiaj albo w weekend. Bo podobno narząd nieużywany zanika, a ja chciałabym mieć jeszcze kiedyś drugie dziecko .Pracuję do 15.30, jestem sekretarką, więc są momenty, kiedy jest sporo pracy ale często też nuuuda, kiedy np. szef wyjeżdza. Z ziemniaczka robię purre, gotuję bez soli, najlepiej w łupince i dodaję trochę masełka i mleka które odciągam, żeby było takie dość rzadkie. Marcelek to uwielbia, ma to po tż, który też przepada za ziemniakami, nie lubi natomiast mięsa. Dziwak taki . I ziemniaczki mam z własnego poletka |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze ja tam nie wiem, czy był misterem ale luknęłam w Google
Był, rzeczywiście - w 2000 r. i to nie żadnym V-ce, a tym pierwszym "najgówniejszym" Został też missterem publicznościUrsull, to proszę podaj mi swój meil to pozmniejszasz mi te fotki, bo ja teraz nawet nie mam jak odnaleźć swojego programu, który potrafię obsługiwać.... |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz windowsa to można zmniejszyć po paintem ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- i poweidz mi jescze jak bardzo chcesz je zmniejszyć? ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Mój Tżecik ma dziś wolne i teraz ucina sobie drzemkę z Milusią.Ze spaceru nici,bo leje i wichura jest (pewnie Pakusia ją do nas wysłała ),wziełam się za obiadek i wymysliłam sobie kuleczki ryżowe z mięsem,tak całkiem niezgodnie z dietą KuroCaro,ale czasem trzeba zgrzeszyćEdytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-19 o 15:28 |
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz podeślę kilka zdjęć do zmniejszenia i będzie na zgodę
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za głupie wersje systemu.Mój też niby taki komputerowiec,a większy burdel w kompie robi niż ja![]() O ile procent ci to zmniejszyć? A u nas powódź,okoliczne wioski zalane.Do nas raczej nie dojdzie,ale wyjazdu i wjazdu do miasta nie ma |
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz szukam jakiegoś programu do katalogowania i obróbki zdjęć, żeby był po polsku, bo ten co miałam za nic nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. Przynajmniej zrobię sobie porządek ze zdjęciami. A znacie jakąś stronkę fajną do trzymania i katalogowania danych np. fotek?? Wiem, ze mogę znaleźć sama i znam takie np. ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ale może macie lepsze?? Mój Tż też większy bałagan robi na kompie niż ja. A potem drze się, ze po mnie musi w kompie porządki robić. Tylko ja zawsze wiem gdzie co mam, a on..... niekoniecznie... ![]() W wakacje w naszym mieście też było takie oberwanie chmury, ze większość ulic zalało. My wtedy akurat wracaliśmy od Czarownicy i nas do miasta nie chcieli wpuścić, a ja dziecko w foteliku głodne Gdyby nie to, że znałam drogę, której Policja nie obstawiała - boczna, osiedlówka wjazdowa, to bym tam chyba tego "pałarza" zabiła
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to nie oberwanie chmury tylko typowa,angielska jesień się zaczęła ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cinusiowa poszłoooo!!!!
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, doszło
![]() Co ja bym bez Ciebie zrobiła ![]() Uciekam do mojej Ninencji, bo własnie się obudziła |
|
|
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
nie kłam,bo ja się z tobą nawet zaprzyjaźniałam
![]() zakupy pokazuj i to już
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem a nie bylo mnie bo
- od rana wspieralam kolezanke bo jej maz mial operacje - o 14 bylam szczepic mala i walczylam z amatorkami H1N1 - 15 odebralam syna i spacer bo 17 stopni mielismy -16 obiadek usypianko Gabi i w koncu zasiadlama za chwile maz wraca wiec nei na dlugo Moje dni sa o jakies pare godzin za krotkie ostatnio hihi |
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie uważnie,bo nie będę powtarzać!
![]() Zbliżamy się do kolejnego wątku i tak sobie pomyślałam,żeby troszkę zmienić i uaktualnić naszą listę ![]() Podejrzałam wątek mamuś marcowo-kwietniowych 2009 i one mają wszystko bardzo fajnie rozpisane to link do nich,same zobaczcie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=374135&h ighlight=kwietniowe To tylko nieśmiała propozycja ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
oj kochana ursull tyś ma jedyna...
zakupy udane. oczywiscie skonczylo się na tym ze nakupowałam tylko malej ubranek a sobie nic. a kupiłam trzy bluzeczki , body, skarpetki, bluze i czapeczke. ogolnie wszytskie sklepy maja zniżke wiec zakupy wyniosło mnie bardzo tanio. a teraz to moje ulubione zakupy sa w sklepach spozywczych na dziale deserkow i obiadków mam jakis obled. zapasy jak na wojne!!! a fotki to póznej wstawię bo niedługo mała kapie wiec ostatnie minuty na zabawe. buziaczki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Do później dziewczynki

, bo to chyba oczywiste jest.
juz nie wspomne o tym ze wstal przed 5