|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
oliviao biedaczko, dobrze że już jesteś w domu, oszczędzaj się
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Tyle napisałyście,że nie wiem kiedy to nadrobię.
Kamyku.....czasami się zastanawiam dlaczego kobiety się cieszą z bliźniaków .Dla mnie to byłaby masakra.Ja osobiście wolę mieć jedno,a za jakis czas drugie.a dwa od razu to jest dwa razy więcej roboty i bez pomocy kogoś to się chyba nie da.Ale być może ja jestem dziwna,także spoko ![]() Twoich kostek też u mnie nie ma,ale pilnuj się kochana,bo jak czytam o tych twoich opuchliznach to normalnie gezstozę mam przed oczami ![]() oliviaoO....twój strach odnośnie szpitala to ze względu na ta grypę czy co??Ja nie rozumiem dlaczego się tak denerwowałaś skoro wszystko było OK,a nie chodziło oczywiście o wirusa .Ja spędziłam 3tyg w szpitalu na patologii w ciąży z synkiem i Ci powiem,że znajomości tam zawarte przetrwały do dzisiaj .Można się sporo dowiedzieć,zobaczyć i zahartować przed porodem.No bynajmniej ja to tak odbieram,ale każda z nas ma oczywiście prawo do własnych odczuć.Mnie tam niczego nie brakowało.Opieka była super,głodna nie chodziłam i koleżanki fajne były.Szpital nie taki straszny jest,serio pysiamn....też mam taki stanik,ale ja kupiłam w takiej hurtowni dla dzieci za jakieś nie całe 40zł.
|
#2973 | ||
|
Zadomowienie
|
rybcia2309
![]() lila12 ![]() chyba mamy tą samą czapę 44cm (brązowa zapinana na rzepki ) któraś pisała, ze dzieci mają mniejsze główki. Czy ta nie będzie za duża??? Kupujesz jeszcze jakąś mniejszą???![]() Madziulka83 fajny płaszczyk ![]() azzis ręce mi opadły jak to przeczytałam . On ewidentnie czeka kiedy mu zapłacisz. Widocznie nie lubi „państwowych pacjentek”. Dla takiego lekarza![]() gooha3 nie dawaj się choróbsku youyou ja mam poduchę dla kobiet w ciąży, ale ze smyka. Ona chyba też jest do karmienia .xmila super, ze cukier ok pola25 kolejny lekarz naciągacz ![]() KarmazynowyKamyk koleżanka szczęściara ![]() mamaidy szybkiego powrotu do zdrówka Cytat:
Cytat:
bardotka_a fajnie że już jesteście w domku gosbaj czekamy na relacje z usg ![]() eudaimonia ja u poprzedniego gina za receptę na piguły płaciłam 10zł Olivia dobrze, że już w domku jesteś. Teraz uważaj na siebie -------- Piję cappucino i czekam na tz. Potem na zakupy do tesco, bo jutro znajomi wpadają na kolację i trzeba coś na kolacyjkę przygotować. I tak się podzieliliśmy znajomi przynoszą sałatki a my robimy śledzie, jaja i chyba zrobię pizzę domowej roboty
|
||
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Oliwia dobrze że jesteś w domku
wiadomo że jeśli sytuacja jest w miare dobra i powrót do domu nie jest zagrożeniem to po co zalegać komuś łóżko szpitalne ![]() mąż jedzie do agencji celnej ( to jedyne co umie załatwić ) i jadę z nim , muszę się gdzieś przejechać bo zwariuję w domu a obiecał ze pojedzie wolno i będzie omijał dziury
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do poniedziałku to chcieli mnie trzymać pewnie dlatego, że z tego co słyszałam to w sob i nd nie robią badań a w piatek "sie nie wychodzi" |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
OliviaoO wspolczuje przezyc
Ale najwazniejsze, ze minelo i z dzidziolem wszystko ok
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
oliviaoO dobrze, że wszystko w porządku i już jesteś w domu...
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
A co do kostek, to chyba taka moja uroda, bo nic nie wskazuje na gestozę... Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jednak nadzieję, że wypisze Ci to zwolnienie. |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze jedną mniejszą - taką new born z cieplejszych oraz kilka welurkowych, też malutkich
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny juz jestem i nawet was nadrobilam bo naskrobalyscie sporo
Bylismy na usg i wszystko jest super. Lekarz potwierdzil slowa mojego lekarza ze synek jest i bedzie duzy. Wazy 2kg i wg usg jest o 2tyg starszy. Lekarz powiedzial ze bedzie duzy ale sumie mozna bylo sier spodziewac bo ja sie urodzilam 4500g a maz 4200g A i najfajniesze ze widac bylo na usg wlosy synka, juz przynajmniej wiem skad ta zgage mam ![]() No i dr powiedzial ze wszystko jest super w porzadku, lozysko, macica itd i ze synbek ma tam dobrze i ze on nie przewiduje zadnych niespodziewanych wydarzen. Aha no i synek jest juz glowka w dol ulozony. Pytalam czy jezeli jest wiekszy o 2tyg to moge sie spodziewac wczesniej szego porodu, to lekarz powiedzial ze nie, ze to znaczy po prostu ze bedzie wieksze dziecko. Powiedzial ze ciaza jest ksiazkowa Takze uspokoil mnie, mamy jeszcze 2 miesiace
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jesteśmy ju ż w domciu , po tej jezdzie zaczeła mnie głowa boleć nie wiem dlaczego, moze dlatego ze już dawno nie siedziałam w samochodzieide sie kąpać i spać ... dobranoc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj gratuluję książkowej ciąży
![]() ![]() lila słodkie te czapy!!
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
zaraz kręgosłup mi wysiądzie. właśnie skończyłam prasowanko: 20 pieluch tetrowych, 2 ręczniki, pościel i całą wielką masę łaszków dla maleństwa. to były jasne rzeczy. teraz jeszcze czeka mnie pranko i prasowanie drugiej parti: kolorowce i ciemne
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
A my dzisiaj zaczynamy 26 tydz ciąży
Ale ten czas leci jak szalony. W przyszły czwartek mam wizytę. Tak czytam o tym, co się Wam przydarza i zaczynam się bać tej wizyty... Bo niby dobrze się czuję, ale... Wy też czułyście się ok - niektóre. Na dodatek w ubiegłym tyg dowiedziałam się, że w szpitalu, który jest w moim mieście w przeciągu ostatniego tyg urodziło się 3 dzieci z zespołem Downa... A na takie nieduże miasteczko to bardzo dużo Ponadto też z tydz, 2 tyg temu był przypadek, że dziewczyna z wzorową ciążą była jednego dnia na wizycie u lekarza, a na drugi dzień pojechała na szpital, bo nie czuła ruchów, tam się okazało, że płód nieżyje... Ale musiała go urodzić, bo to była tak zaawansowana ciąża. Kur... rodzisz dziecko, które już nieżyje... Coś okropnego.Przedwczoraj dowiedziałam się, że kolejna dziewczyna z mojej pracy jest w ciąży Ja mam termin porodu na ostatniego lutego, dziewczyna która uczy u nas w-f ma termin na kwietnia, no i ta 3 - ma 1 klasę - ma termin na czerwca ![]() Jak tak dalej pójdzie, to dyrekcja całą kadrę straci - na pewien czas Normalnie taki się wysyp zrobił Ale dobrze, przynajmniej będę miała o czym dyskutować z dziewczynami ![]() Poza tym ostatnimi dniami mam nastrój do d... Ten remont mnie wykończy. Mam już go tak serdecznie dosyć, że ... Trwa już 3 miesiąc. Nie wiem czy na święta BN się skończy. Kur... już nie daję rady. Aż mi się nie chce do domu wracać. Dobrze, że moja ciąża pozwala mi jeszcze normalnie funkcjonować, to chociaż przez parę godz mam odpoczynek - jak jestem w pracy. Chociaż dzisiaj bardzo się zestresowałam, gdyż podczas zabawy jedno dziecko uderzyło mnie w brzuch. Wiem, że niechcący i lekko (przynajmniej mi się tak wydaje, ale nie wiem jak odbiera to Glutek; chociaż w niedługim czasie po tym uderzeniu Maluszek zaczął mnie tarmosić od środka, więc się ucieszyłam, teraz też co jakiś czas daje znać, że nie śpi ) Niedość, że od kilku dni była panika w szkole, przed dzisiejszą wizytacją z kuratorium - w związku z grypą, jak szkoła funkcjonuje, to jeszcze ten cios w Glutka. Przez tą wizytację, to i ja miałam dzisiaj lekkiego stresa, bo spodziewałam się ich i u siebie, ale nie przyszli - i dobrze.No to sobie pogadałam, ale humor i tak mam do d...
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałyśmy już o tym kiedyś,ale w ramach przypomnienia,bo może któraś nie oglądała tego
![]() http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2....html#autoplay
|
#2988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna co![]() Mam nadzieję, że nie będzie za duża bo chcę małemu założyć na wyjście ze szpitala. Cytat:
Cytat:
![]() --------- Wróciliśmy z tesco- lodówa pełna . Kupiłam herbatkę dla mam karmiących a dla małego herbatkę z kopremWidzę, że wszystkie poszły spać to i ja brykam. Jeszcze pracę domową muszę zrobić
|
|||
|
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Jadę się zaraz pokłóć i dać mocz na badania. Mam nadzieję, że tym razem nic nie wyjdzie złego. Moje pierwsze wyjście z domu od 28.10. Boję się, czy to mojej szyjce nie zaszkodzi
Wizytę mam dopiero w środę, ale badania muszę zrobić bo na moje tarczycowe dlużej sie czeka. Do tego mężuś pojechał w delegacje i nie wział portfela, dokumentów, kart, a miał zrobić zakupy w Ikei. Chyba komody dla małej nię bedzie Ach, humor mam straszny... Milego dnia.
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() dziś widzę mega słoneczny dzionek się zapowiada ![]() A ja po nieprzespanej nocy pełnej przemyśleń, mam do Was kilka pytań: 1. W co ubieracie dzidzię na wyjście ze szpitala? Raczej będzie pełnia zimy.... Czy śpiworek wystarczy, czy do tego drugi śpiwór wózkowy? 2. Jakie spodnie zamierzacie nosić po porodzie - ja np. będę mieć ranę po cc a mam wszystkie biodrówki..... 3. W wózku jest mały materacyk - czym go przykrywacie kładąc Dzidzię? Bo chyba powinno się coś tam wkładać, aby było cieplej i przyjemniej... HELP...
|
#2991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Ja liczę na SN, po poprzednim porodzie chodziłam w sukienkach po domu. Koleżanka która urodziła w lutym przez cc to na spacery chodziła w spodniach z panelem. 3. W zimie dawać będę śpiworek do wózka, wiosną kocyk polarowy, a latem pieluszką flanelową. Wróciłam z badań. Jestem słaba. Dostałam skurczu ud wchodząc na 2 piętro
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-20 o 08:41 |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
ja może dorzucę cos apropos czapeczek. Zdjęcie które wkleiła lila nr 2. Miałam takich czapek z 2 komplety+rękawiczki. Te czapki do niczego się nie nadawały. Są szerokie a krótkie tak ze sięgają do połowy ucha a głowa w nich się topi.
Zdjęcie nr 3 to tylko ewentualnie po kąpieli. moim zdaniem najlepsze są wiązane z uszkami ale miekkie i bez zbednych pogrubien tak zeby się dostosowywały do głowki. Rozmiar my mielismy 38 a 44 dopiero po pół roku jak nie dalej. Wszystko zalezy od wielkości głowki po porodzie. W sumie lepiej dokupic mniejsza w razie czego. Warto tez zwrócic uwagę zeby czólko było zakryte. Moja znajoma ubierała małej czapki gdzie czólko było całe na wierzchu i mała miała non stop katar, pozniej sie okazało, ze ma zarypane zatoki. http://www.allegro.pl/item813136407_...cy_zobacz.html http://www.allegro.pl/item813208310_..._jak_nowa.html http://www.allegro.pl/item813524784_...rku_62_68.html ofc chodzi mi o krój, model, a nie o wygląd no i to tylko moje zdanie może innym mamom te czapeczki co wkleiła lila podpasowały
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-20 o 08:48 |
|
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
Kancia zgadzam się z Tobą odnośnie czapeczek. Przy Olafku też kupiłam taką z 2 zdjęcia śliczną niby ciepłą z rękawiczkami, ale ani razu nie miał jej na główce. Ja kupiłam wiązane jak już pisałam 38 i 40cm.
Ta z ostatniej fotki H&M jest bardzo duża - mój taka nosił mając 6-9 miesięcy. Lepiej kupić 50-56, są naprawdę duże. -
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-11-20 o 08:53 |
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() właśnie szukam czapeczki funkcjonalnej, te cienkie wydają się właśnie zbyt krótkie - ale były przy pajacach, więc mamy je w komplecie ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jeszcze nie wiem - co będzie wygodniejsze 3. kocyk na pewno a czy coś jeszcze to nie wiem.
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
lila - czapeczki zimowie
gosbaj książkowej ciążyu mnie też na usg mały wyszedł o 2 tygodnie starszy, do czego nie należy przywiązywać aż tak dużej wagi, bo na tym etapie ciąży rosną błędy pomiaru kocurazab - zobaczysz, że wszystko będzie dobrze a wysyp ciężarówek niezły ![]() malinka - dasz radę Cytat:
2. Dopóki brzuszek nie wróci do normy to pewnie jeszcze będą grane spodnie ciążowe (przynajmniej na samo wyjście). Ale potem szybko już powinnam się zmieścić w jakieś spodnie które mam w domu (coś ala dresowe). 3. kocyk zimą lub pielucha tetrowa (ew. prześcieradełko) jak będzie cieplej A w ogóle to miłego dnia, mam nadzieję, że u was też ładna pogoda |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
malinka ta z H&M wkleiłam dlatego, ze uwazam ją jak na razie za najlepiej uszytą, świetnie sie wiąze i zakrywa karczek i czoło
a fakt, ze one sa duże i słuza na długo bo mój chodzi w niej juz druga zimę ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
2. mam sporo dresików i takich materiałowych czarnych na gumie ![]() 3. mam poszewke na taki materacyk a do tego spiworek Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-20 o 09:09 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Kancia wiem że są super bo mój Olaf też w takich chodzi.
A dla malej niestety nie znalazłam takiej malutkiej w 3 H&M u mnie w okolicy I kupiłam na allegro takie:http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html http://www.allegro.pl/item811828512_...ka_zimowa.html
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
1. Dzidzie w kombinezoniku wezme, bo także samochodem będziemy wracać ze szpitala.
2. Mniejsze ciążowe co mam, gumkowe takie... a potem po trochu myslę, ze do luzniejszych dżinsów przejdę ![]() 3. Cienki kocyk a zimą grubszy |
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. ja zamierzam nosić raczej w dalszym ciągu ciążówki, bo wątpię, żebym od razu wlazła w stare spodnie po takim przytyciu 3. u mnie na wózku pisze, żeby nie stosować żadnego dodatkowego materacyka.. nie wiem czy to się tyczy również kocyków.. ja myślę, że pod główkę podłożę po prostu pieluchę tetrową, a dzidzia będzie ubrana, przecież ten materacyk jest ciepły a wiadomo na wierzch przykryć kocykiem ![]() a tak nawiasem mówiąc - dzisiaj poranek w domu i czuję się o niebo lepiej za kilka godzin biorę taksówkę i jadę odebrać mój wypis bo wczoraj niestety go nie dostałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

.Dla mnie to byłaby masakra.Ja osobiście wolę mieć jedno,a za jakis czas drugie.a dwa od razu to jest dwa razy więcej roboty i bez pomocy kogoś to się chyba nie da.Ale być może ja jestem dziwna,także spoko 

) któraś pisała, ze dzieci mają mniejsze główki. Czy ta nie będzie za duża??? Kupujesz jeszcze jakąś mniejszą???
. On ewidentnie czeka kiedy mu zapłacisz. Widocznie nie lubi „państwowych pacjentek”. Dla takiego lekarza

Ale najwazniejsze, ze minelo i z dzidziolem wszystko ok

bo inaczej tego nie mogę nazwać.

nie wiem dlaczego, moze dlatego ze już dawno nie siedziałam w samochodzie
Normalnie taki się wysyp zrobił
Wizytę mam dopiero w środę, ale badania muszę zrobić bo na moje tarczycowe dlużej sie czeka.