Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 19:05   #2971
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

oliviao biedaczko, dobrze że już jesteś w domu, oszczędzaj się
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:16   #2972
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.Tyle napisałyście,że nie wiem kiedy to nadrobię.

Kamyku.....czasami się zastanawiam dlaczego kobiety się cieszą z bliźniaków .Dla mnie to byłaby masakra.Ja osobiście wolę mieć jedno,a za jakis czas drugie.a dwa od razu to jest dwa razy więcej roboty i bez pomocy kogoś to się chyba nie da.Ale być może ja jestem dziwna,także spoko
Twoich kostek też u mnie nie ma,ale pilnuj się kochana,bo jak czytam o tych twoich opuchliznach to normalnie gezstozę mam przed oczami

oliviaoO....twój strach odnośnie szpitala to ze względu na ta grypę czy co??Ja nie rozumiem dlaczego się tak denerwowałaś skoro wszystko było OK,a nie chodziło oczywiście o wirusa .Ja spędziłam 3tyg w szpitalu na patologii w ciąży z synkiem i Ci powiem,że znajomości tam zawarte przetrwały do dzisiaj .Można się sporo dowiedzieć,zobaczyć i zahartować przed porodem.No bynajmniej ja to tak odbieram,ale każda z nas ma oczywiście prawo do własnych odczuć.Mnie tam niczego nie brakowało.Opieka była super,głodna nie chodziłam i koleżanki fajne były.Szpital nie taki straszny jest,serio

pysiamn....też mam taki stanik,ale ja kupiłam w takiej hurtowni dla dzieci za jakieś nie całe 40zł.
Stary 2009-11-19, 19:19   #2973
majkela12
Zadomowienie

rybcia2309

lila12

chyba mamy tą samą czapę 44cm (brązowa zapinana na rzepki) któraś pisała, ze dzieci mają mniejsze główki. Czy ta nie będzie za duża??? Kupujesz jeszcze jakąś mniejszą???
Madziulka83 fajny płaszczyk
azzis ręce mi opadły jak to przeczytałam. On ewidentnie czeka kiedy mu zapłacisz. Widocznie nie lubi „państwowych pacjentek”. Dla takiego lekarza

gooha3 nie dawaj się choróbsku
youyou ja mam poduchę dla kobiet w ciąży, ale ze smyka. Ona chyba też jest do karmienia.
xmila super, ze cukier ok.
pola25 kolejny lekarz naciągacz
KarmazynowyKamyk koleżanka szczęściara
mamaidy szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie taką kronikę dla Bobasków?
Swoją droga fajna pamiątka za niewielkie pieniądze
http://www.allegro.pl/item820448446_...iewczynek.html
Chyba kupimy, bo nie liczę że ktoś wpadnie na taki pomysł
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie śmieszy? Że to marne tysiąc złotych łaskawie państwo nam daje i jeszcze takie ceregiele w związku z tym robią!!!

bardotka_a fajnie że już jesteście w domku
gosbaj czekamy na relacje z usg
eudaimonia ja u poprzedniego gina za receptę na piguły płaciłam 10zł
Olivia dobrze, że już w domku jesteś. Teraz uważaj na siebie
--------
Piję cappucino i czekam na tz. Potem na zakupy do tesco, bo jutro znajomi wpadają na kolację i trzeba coś na kolacyjkę przygotować. I tak się podzieliliśmy znajomi przynoszą sałatki a my robimy śledzie, jaja i chyba zrobię pizzę domowej roboty
Stary 2009-11-19, 19:23   #2974
ula 87
Zadomowienie

Oliwia dobrze że jesteś w domku
wiadomo że jeśli sytuacja jest w miare dobra i powrót do domu nie jest zagrożeniem to po co zalegać komuś łóżko szpitalne

mąż jedzie do agencji celnej ( to jedyne co umie załatwić ) i jadę z nim , muszę się gdzieś przejechać bo zwariuję w domu a obiecał ze pojedzie wolno i będzie omijał dziury

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:27   #2975
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
oliviaoO....twój strach odnośnie szpitala to ze względu na ta grypę czy co??Ja nie rozumiem dlaczego się tak denerwowałaś skoro wszystko było OK,a nie chodziło oczywiście o wirusa .Ja spędziłam 3tyg w szpitalu na patologii w ciąży z synkiem i Ci powiem,że znajomości tam zawarte przetrwały do dzisiaj .Można się sporo dowiedzieć,zobaczyć i zahartować przed porodem.No bynajmniej ja to tak odbieram,ale każda z nas ma oczywiście prawo do własnych odczuć.Mnie tam niczego nie brakowało.Opieka była super,głodna nie chodziłam i koleżanki fajne były.Szpital nie taki straszny jest,serio
ze względu na tą grypę to raz, ale dwa to zdenerwował mnie fakt tak jak pisałam, że miałabym tam siedzieć do poniedziałku skoro wszystko było w porządku, a dziewczyny które przyjeżdżały z bólami, silnymi skurczami i dostawały kroplówki i większe dawki leków, miały skróconą szyjkę wychodziły szybciej.. Ja już w te trzy dni dowiedziałam się dużo, także póki co mi wystarczy Opieka była miła, nie można było narzekać, dzisiaj tylko przy tym jak już wychodziłam to był taki jeden niemiły lekarz (nie chciało mu się przez 3 h wjechać na górę, żeby mi dać receptę na antybiotyk i Fenoterol ) nie wiem w ogóle dlaczego dzisiaj długi czas na oddziale pokój lekarski był zamknięty.. Ale po interwencji mojej mamy i wyrozumiałości oddziałowej dostałam te recepty.. Bo przecież brania antybiotyku nie mozna przerwać..
A do poniedziałku to chcieli mnie trzymać pewnie dlatego, że z tego co słyszałam to w sob i nd nie robią badań a w piatek "sie nie wychodzi"

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:39   #2976
aldii
Zakorzenienie

OliviaoO wspolczuje przezyc Ale najwazniejsze, ze minelo i z dzidziolem wszystko okA mowilam Ci, ze z tym kaszlem to cos powazniejszego i powinnas isc na kontrol do lekarza....no i masz, wykrakalam
Stary 2009-11-19, 19:49   #2977
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

oliviaoO dobrze, że wszystko w porządku i już jesteś w domu...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kamyku.....czasami się zastanawiam dlaczego kobiety się cieszą z bliźniaków .Dla mnie to byłaby masakra.Ja osobiście wolę mieć jedno,a za jakis czas drugie.a dwa od razu to jest dwa razy więcej roboty i bez pomocy kogoś to się chyba nie da.Ale być może ja jestem dziwna,także spoko
Twoich kostek też u mnie nie ma,ale pilnuj się kochana,bo jak czytam o tych twoich opuchliznach to normalnie gezstozę mam przed oczami
Wiesz, ona ma już jednego aniołka w niebie, to się nie dziwię, że się cieszy...
A co do kostek, to chyba taka moja uroda, bo nic nie wskazuje na gestozę...

Cytat:
Oj, ja nienawidzę szpitali i też bym się załamała gdyby mi ktoś kazał tyle czasu tam siedzieć i jeszcze zabronił wizyt rodziny...
Stary 2009-11-19, 20:22   #2978
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się wkur.....!!! bo inaczej tego nie mogę nazwać.

Byłam na wizycie u gin, tak jak kazał z wynikiem ze szpitala odnośnie tej mojej szyjki. Już wiedział od babki ze szpitala, że wszystko wyszło dobrze, ale jeszcze raz zbadał na USG dla pewności.
Zapytał mnie czy pracuję... to pomyślałam, że to będzie dobry monment, żeby wspomnieć o zwolnieniu. Więc zapytałam z grubej rury, czy mogę za 2 tyg. przyjść do niego po zwolnienie... Zapytał "a dlaczego?", to powiedziałam, że to chyba najwyższy już czas żeby trochę odpocząć. "Ale to już tak do końca ciąży?" To mu mówię, no czemu nie... To powiedział, że on tak nie może, jak nic się nie dzieje, że musi się coś dziać, żeby mógł wypisać zwolnienie itp... ale za chwilę dodał, że "no chyba, że będziemy te wizyty traktowali jako prywatne, to ja wpiszę, że brzuch pobolewa, czy coś"...
W pierwszej chwili wydawało mi się, że się przesłyszałam, albo go nie zrozumiałam. Normalnie zatkało mnie... I mówię do niego, że to przecież nie jest tak, że ja sobie coś wymyślam, że na prawdę boli mnie brzuch i mi się spina i wolę nie ryzykować.
Robiąc to USG powiedział, żebym przyszła za te 2 tyg. i zobaczymy jeszcze raz, a jak się okaże, że szyjka choć trochę się skróciła, to da mi zwolnienie na jakieś 2 tyg. Potem dodał, że może rzeczywiście da mi to zwolnienie po moich przejściach.
Tak mnie wkurzył, że nie wiem co!!! Bo normalnie to nie może wypisać, bo niby jest problem, a jak prywatnie, to wpisze, że dolega to i owo i bez problemu da zwolnienie...
Niestety takie życie... Te konowały przyzwyczaiły się do brania łapówek, albo dorabiania sobie prywatnie i dlatego tak Ci powiedział. W dzisiejszych czasach wszystko kręci się wokół pieniądza. Tak naprawdę opłacamy składki, a z reguły jak chodzimy do lekarza to prywatnie, bo szybciej, lepiej itd...
Mam jednak nadzieję, że wypisze Ci to zwolnienie.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:36   #2979
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
rybcia2309

lila12

chyba mamy tą samą czapę 44cm (brązowa zapinana na rzepki) któraś pisała, ze dzieci mają mniejsze główki. Czy ta nie będzie za duża??? Kupujesz jeszcze jakąś mniejszą???
Madziulka83 fajny płaszczyk
azzis ręce mi opadły jak to przeczytałam. On ewidentnie czeka kiedy mu zapłacisz. Widocznie nie lubi „państwowych pacjentek”. Dla takiego lekarza

gooha3 nie dawaj się choróbsku
youyou ja mam poduchę dla kobiet w ciąży, ale ze smyka. Ona chyba też jest do karmienia.
xmila super, ze cukier ok.
pola25 kolejny lekarz naciągacz
KarmazynowyKamyk koleżanka szczęściara
mamaidy szybkiego powrotu do zdrówka

Chyba kupimy, bo nie liczę że ktoś wpadnie na taki pomysł

bardotka_a fajnie że już jesteście w domku
gosbaj czekamy na relacje z usg
eudaimonia ja u poprzedniego gina za receptę na piguły płaciłam 10zł
Olivia dobrze, że już w domku jesteś. Teraz uważaj na siebie
--------
Piję cappucino i czekam na tz. Potem na zakupy do tesco, bo jutro znajomi wpadają na kolację i trzeba coś na kolacyjkę przygotować. I tak się podzieliliśmy znajomi przynoszą sałatki a my robimy śledzie, jaja i chyba zrobię pizzę domowej roboty
niom: brązowo-beżowa z misiem czapka-uszatka
Mam jeszcze jedną mniejszą - taką new born z cieplejszych oraz kilka welurkowych, też malutkich
Stary 2009-11-19, 20:49   #2980
gosbaj
Zadomowienie

Hej dziewczyny juz jestem i nawet was nadrobilam bo naskrobalyscie sporo Bylismy na usg i wszystko jest super. Lekarz potwierdzil slowa mojego lekarza ze synek jest i bedzie duzy. Wazy 2kg i wg usg jest o 2tyg starszy. Lekarz powiedzial ze bedzie duzy ale sumie mozna bylo sier spodziewac bo ja sie urodzilam 4500g a maz 4200g A i najfajniesze ze widac bylo na usg wlosy synka, juz przynajmniej wiem skad ta zgage mam No i dr powiedzial ze wszystko jest super w porzadku, lozysko, macica itd i ze synbek ma tam dobrze i ze on nie przewiduje zadnych niespodziewanych wydarzen. Aha no i synek jest juz glowka w dol ulozony. Pytalam czy jezeli jest wiekszy o 2tyg to moge sie spodziewac wczesniej szego porodu, to lekarz powiedzial ze nie, ze to znaczy po prostu ze bedzie wieksze dziecko. Powiedzial ze ciaza jest ksiazkowaTakze uspokoil mnie, mamy jeszcze 2 miesiace
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:50   #2981
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Hmmmm...czyżbyśmy chodziły do tego samego lekarza
Bo i miejsce i opis mi się zgadzają
Dr. Banaszak?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:59   #2982
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedną mniejszą - taką new born z cieplejszych oraz kilka welurkowych, też malutkich

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny juz jestem i nawet was nadrobilam bo naskrobalyscie sporo Bylismy na usg i wszystko jest super. Lekarz potwierdzil slowa mojego lekarza ze synek jest i bedzie duzy. Wazy 2kg i wg usg jest o 2tyg starszy. Lekarz powiedzial ze bedzie duzy ale sumie mozna bylo sier spodziewac bo ja sie urodzilam 4500g a maz 4200g A i najfajniesze ze widac bylo na usg wlosy synka, juz przynajmniej wiem skad ta zgage mam No i dr powiedzial ze wszystko jest super w porzadku, lozysko, macica itd i ze synbek ma tam dobrze i ze on nie przewiduje zadnych niespodziewanych wydarzen. Aha no i synek jest juz glowka w dol ulozony. Pytalam czy jezeli jest wiekszy o 2tyg to moge sie spodziewac wczesniej szego porodu, to lekarz powiedzial ze nie, ze to znaczy po prostu ze bedzie wieksze dziecko. Powiedzial ze ciaza jest ksiazkowaTakze uspokoil mnie, mamy jeszcze 2 miesiace
super ze synek zdrowy

jesteśmy ju ż w domciu , po tej jezdzie zaczeła mnie głowa boleć nie wiem dlaczego, moze dlatego ze już dawno nie siedziałam w samochodzie
ide sie kąpać i spać ... dobranoc

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:01   #2983
youyou
Zakorzenienie

gosbaj gratuluję książkowej ciąży
lila słodkie te czapy!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:52   #2984
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj moja Lu tez od poczatku ksiazkowa
Lila piekne czapunie.Ale ta brazowa
Stary 2009-11-19, 22:20   #2985
eudaimonia
Rozeznanie

zaraz kręgosłup mi wysiądzie. właśnie skończyłam prasowanko: 20 pieluch tetrowych, 2 ręczniki, pościel i całą wielką masę łaszków dla maleństwa. to były jasne rzeczy. teraz jeszcze czeka mnie pranko i prasowanie drugiej parti: kolorowce i ciemne ale ta przyjemność już na następny tydzień.. uff!
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:45   #2986
kocurazab
Zadomowienie

A my dzisiaj zaczynamy 26 tydz ciąży Ale ten czas leci jak szalony. W przyszły czwartek mam wizytę. Tak czytam o tym, co się Wam przydarza i zaczynam się bać tej wizyty... Bo niby dobrze się czuję, ale... Wy też czułyście się ok - niektóre. Na dodatek w ubiegłym tyg dowiedziałam się, że w szpitalu, który jest w moim mieście w przeciągu ostatniego tyg urodziło się 3 dzieci z zespołem Downa... A na takie nieduże miasteczko to bardzo dużo Ponadto też z tydz, 2 tyg temu był przypadek, że dziewczyna z wzorową ciążą była jednego dnia na wizycie u lekarza, a na drugi dzień pojechała na szpital, bo nie czuła ruchów, tam się okazało, że płód nieżyje... Ale musiała go urodzić, bo to była tak zaawansowana ciąża. Kur... rodzisz dziecko, które już nieżyje... Coś okropnego.

Przedwczoraj dowiedziałam się, że kolejna dziewczyna z mojej pracy jest w ciąży Ja mam termin porodu na ostatniego lutego, dziewczyna która uczy u nas w-f ma termin na kwietnia, no i ta 3 - ma 1 klasę - ma termin na czerwca
Jak tak dalej pójdzie, to dyrekcja całą kadrę straci - na pewien czas Normalnie taki się wysyp zrobił Ale dobrze, przynajmniej będę miała o czym dyskutować z dziewczynami

Poza tym ostatnimi dniami mam nastrój do d... Ten remont mnie wykończy. Mam już go tak serdecznie dosyć, że ... Trwa już 3 miesiąc. Nie wiem czy na święta BN się skończy. Kur... już nie daję rady. Aż mi się nie chce do domu wracać. Dobrze, że moja ciąża pozwala mi jeszcze normalnie funkcjonować, to chociaż przez parę godz mam odpoczynek - jak jestem w pracy. Chociaż dzisiaj bardzo się zestresowałam, gdyż podczas zabawy jedno dziecko uderzyło mnie w brzuch. Wiem, że niechcący i lekko (przynajmniej mi się tak wydaje, ale nie wiem jak odbiera to Glutek; chociaż w niedługim czasie po tym uderzeniu Maluszek zaczął mnie tarmosić od środka, więc się ucieszyłam, teraz też co jakiś czas daje znać, że nie śpi ) Niedość, że od kilku dni była panika w szkole, przed dzisiejszą wizytacją z kuratorium - w związku z grypą, jak szkoła funkcjonuje, to jeszcze ten cios w Glutka. Przez tą wizytację, to i ja miałam dzisiaj lekkiego stresa, bo spodziewałam się ich i u siebie, ale nie przyszli - i dobrze.

No to sobie pogadałam, ale humor i tak mam do d...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:52   #2987
Sensuel
Wtajemniczenie

Rozmawiałyśmy już o tym kiedyś,ale w ramach przypomnienia,bo może któraś nie oglądała tego

http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,2....html#autoplay
Stary 2009-11-19, 23:05   #2988
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie ta Śliczna co
Mam nadzieję, że nie będzie za duża bo chcę małemu założyć na wyjście ze szpitala.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
fajnie, że z Wami wszytko ok.

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 26 tydz ciąży Ale ten czas leci jak szalony. W przyszły czwartek mam wizytę. Tak czytam o tym, co się Wam przydarza i zaczynam się bać tej wizyty... Bo niby dobrze się czuję, ale... Wy też czułyście się ok - niektóre. Na dodatek w ubiegłym tyg dowiedziałam się, że w szpitalu, który jest w moim mieście w przeciągu ostatniego tyg urodziło się 3 dzieci z zespołem Downa... A na takie nieduże miasteczko to bardzo dużo Ponadto też z tydz, 2 tyg temu był przypadek, że dziewczyna z wzorową ciążą była jednego dnia na wizycie u lekarza, a na drugi dzień pojechała na szpital, bo nie czuła ruchów, tam się okazało, że płód nieżyje... Ale musiała go urodzić, bo to była tak zaawansowana ciąża. Kur... rodzisz dziecko, które już nieżyje... Coś okropnego.

Przedwczoraj dowiedziałam się, że kolejna dziewczyna z mojej pracy jest w ciąży Ja mam termin porodu na ostatniego lutego, dziewczyna która uczy u nas w-f ma termin na kwietnia, no i ta 3 - ma 1 klasę - ma termin na czerwca
Jak tak dalej pójdzie, to dyrekcja całą kadrę straci - na pewien czas Normalnie taki się wysyp zrobił Ale dobrze, przynajmniej będę miała o czym dyskutować z dziewczynami

Poza tym ostatnimi dniami mam nastrój do d... Ten remont mnie wykończy. Mam już go tak serdecznie dosyć, że ... Trwa już 3 miesiąc. Nie wiem czy na święta BN się skończy. Kur... już nie daję rady. Aż mi się nie chce do domu wracać. Dobrze, że moja ciąża pozwala mi jeszcze normalnie funkcjonować, to chociaż przez parę godz mam odpoczynek - jak jestem w pracy. Chociaż dzisiaj bardzo się zestresowałam, gdyż podczas zabawy jedno dziecko uderzyło mnie w brzuch. Wiem, że niechcący i lekko (przynajmniej mi się tak wydaje, ale nie wiem jak odbiera to Glutek; chociaż w niedługim czasie po tym uderzeniu Maluszek zaczął mnie tarmosić od środka, więc się ucieszyłam, teraz też co jakiś czas daje znać, że nie śpi ) Niedość, że od kilku dni była panika w szkole, przed dzisiejszą wizytacją z kuratorium - w związku z grypą, jak szkoła funkcjonuje, to jeszcze ten cios w Glutka. Przez tą wizytację, to i ja miałam dzisiaj lekkiego stresa, bo spodziewałam się ich i u siebie, ale nie przyszli - i dobrze.

No to sobie pogadałam, ale humor i tak mam do d...
Oj uważajcie na siebie a dyrekcja sobie poradzi
---------
Wróciliśmy z tesco- lodówa pełna. Kupiłam herbatkę dla mam karmiących a dla małego herbatkę z koprem
Widzę, że wszystkie poszły spać to i ja brykam. Jeszcze pracę domową muszę zrobić
Stary 2009-11-20, 07:28   #2989
malinka118
Rozeznanie

Jadę się zaraz pokłóć i dać mocz na badania. Mam nadzieję, że tym razem nic nie wyjdzie złego. Moje pierwsze wyjście z domu od 28.10. Boję się, czy to mojej szyjce nie zaszkodzi Wizytę mam dopiero w środę, ale badania muszę zrobić bo na moje tarczycowe dlużej sie czeka.
Do tego mężuś pojechał w delegacje i nie wział portfela, dokumentów, kart, a miał zrobić zakupy w Ikei. Chyba komody dla małej nię bedzie
Ach, humor mam straszny...
Milego dnia.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 08:04   #2990
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki
dziś widzę mega słoneczny dzionek się zapowiada
A ja po nieprzespanej nocy pełnej przemyśleń, mam do Was kilka pytań:
1. W co ubieracie dzidzię na wyjście ze szpitala? Raczej będzie pełnia zimy.... Czy śpiworek wystarczy, czy do tego drugi śpiwór wózkowy?
2. Jakie spodnie zamierzacie nosić po porodzie - ja np. będę mieć ranę po cc a mam wszystkie biodrówki.....
3. W wózku jest mały materacyk - czym go przykrywacie kładąc Dzidzię? Bo chyba powinno się coś tam wkładać, aby było cieplej i przyjemniej...

HELP...
Stary 2009-11-20, 08:40   #2991
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki
1. W co ubieracie dzidzię na wyjście ze szpitala? Raczej będzie pełnia zimy.... Czy śpiworek wystarczy, czy do tego drugi śpiwór wózkowy?
2. Jakie spodnie zamierzacie nosić po porodzie - ja np. będę mieć ranę po cc a mam wszystkie biodrówki.....
3. W wózku jest mały materacyk - czym go przykrywacie kładąc Dzidzię? Bo chyba powinno się coś tam wkładać, aby było cieplej i przyjemniej...

HELP...
1. Body długi rękaw, skarpetki frotte, pajacyk polarowy lub welurowy ( w zależności od temp) kombinezon puchowy H&M, czapka ciepła na polarze rozmiar 38, chusteczka polarowa pod szyjke - tak ubiorę moją malutką.

2. Ja liczę na SN, po poprzednim porodzie chodziłam w sukienkach po domu. Koleżanka która urodziła w lutym przez cc to na spacery chodziła w spodniach z panelem.

3. W zimie dawać będę śpiworek do wózka, wiosną kocyk polarowy, a latem pieluszką flanelową.

Wróciłam z badań. Jestem słaba. Dostałam skurczu ud wchodząc na 2 piętro Jak ja urodzę SN jak dalej będę musiała leżeć?

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-11-20 o 08:41
Stary 2009-11-20, 08:45   #2992
Kancia
Zakorzenienie

ja może dorzucę cos apropos czapeczek. Zdjęcie które wkleiła lila nr 2. Miałam takich czapek z 2 komplety+rękawiczki. Te czapki do niczego się nie nadawały. Są szerokie a krótkie tak ze sięgają do połowy ucha a głowa w nich się topi.
Zdjęcie nr 3 to tylko ewentualnie po kąpieli.

moim zdaniem najlepsze są wiązane z uszkami ale miekkie i bez zbednych pogrubien tak zeby się dostosowywały do głowki. Rozmiar my mielismy 38 a 44 dopiero po pół roku jak nie dalej. Wszystko zalezy od wielkości głowki po porodzie. W sumie lepiej dokupic mniejsza w razie czego.
Warto tez zwrócic uwagę zeby czólko było zakryte. Moja znajoma ubierała małej czapki gdzie czólko było całe na wierzchu i mała miała non stop katar, pozniej sie okazało, ze ma zarypane zatoki.
http://www.allegro.pl/item813136407_...cy_zobacz.html
http://www.allegro.pl/item813208310_..._jak_nowa.html

http://www.allegro.pl/item813524784_...rku_62_68.html

ofc chodzi mi o krój, model, a nie o wygląd no i to tylko moje zdanie może innym mamom te czapeczki co wkleiła lila podpasowały

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-20 o 08:48
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 08:57   #2993
malinka118
Rozeznanie

Kancia zgadzam się z Tobą odnośnie czapeczek. Przy Olafku też kupiłam taką z 2 zdjęcia śliczną niby ciepłą z rękawiczkami, ale ani razu nie miał jej na główce. Ja kupiłam wiązane jak już pisałam 38 i 40cm.

Ta z ostatniej fotki H&M jest bardzo duża - mój taka nosił mając 6-9 miesięcy. Lepiej kupić 50-56, są naprawdę duże.

-

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-11-20 o 08:53
Stary 2009-11-20, 08:59   #2994
lila12
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki
właśnie szukam czapeczki funkcjonalnej, te cienkie wydają się właśnie zbyt krótkie - ale były przy pajacach, więc mamy je w komplecie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
1. Body długi rękaw, skarpetki frotte, pajacyk polarowy lub welurowy ( w zależności od temp) kombinezon puchowy H&M, czapka ciepła na polarze rozmiar 38, chusteczka polarowa pod szyjke - tak ubiorę moją malutką.

2. Ja liczę na SN, po poprzednim porodzie chodziłam w sukienkach po domu. Koleżanka która urodziła w lutym przez cc to na spacery chodziła w spodniach z panelem.

3. W zimie dawać będę śpiworek do wózka, wiosną kocyk polarowy, a latem pieluszką flanelową.

Wróciłam z badań. Jestem słaba. Dostałam skurczu ud wchodząc na 2 piętro Jak ja urodzę SN jak dalej będę musiała leżeć?
Dziękuję bardzo
Stary 2009-11-20, 09:02   #2995
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki

HELP...
1. body, pajac, skarpetki, kombinezon, czapeczka grubsza, czapeczka bawełniana pod spód (na wypadek gdyby ta grubsza była ciut za duża).
2. Jeszcze nie wiem - co będzie wygodniejsze
3. kocyk na pewno a czy coś jeszcze to nie wiem.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:02   #2996
addicted to wizaz
Zadomowienie

lila - czapeczki zimowie

gosbaj książkowej ciąży
u mnie też na usg mały wyszedł o 2 tygodnie starszy, do czego nie należy przywiązywać aż tak dużej wagi, bo na tym etapie ciąży rosną błędy pomiaru

kocurazab - zobaczysz, że wszystko będzie dobrze
a wysyp ciężarówek niezły

malinka - dasz radę

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki

HELP...
1. Ja planuję wrócić ze szpitala samochodem, więc dzidziola pakuję w kombinezonie do fotelika samochodowego, ew. przykryję dodatkowo kocykiem jak będzie zimno.
2. Dopóki brzuszek nie wróci do normy to pewnie jeszcze będą grane spodnie ciążowe (przynajmniej na samo wyjście). Ale potem szybko już powinnam się zmieścić w jakieś spodnie które mam w domu (coś ala dresowe).
3. kocyk zimą lub pielucha tetrowa (ew. prześcieradełko) jak będzie cieplej

A w ogóle to miłego dnia, mam nadzieję, że u was też ładna pogoda
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:07   #2997
Kancia
Zakorzenienie

malinka ta z H&M wkleiłam dlatego, ze uwazam ją jak na razie za najlepiej uszytą, świetnie sie wiąze i zakrywa karczek i czoło a fakt, ze one sa duże i słuza na długo bo mój chodzi w niej juz druga zimę

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

HELP...
1. bodziak, pajacyk, kombinezon, czapa.
2. mam sporo dresików i takich materiałowych czarnych na gumie
3. mam poszewke na taki materacyk a do tego spiworek

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-20 o 09:09
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:11   #2998
malinka118
Rozeznanie

Kancia wiem że są super bo mój Olaf też w takich chodzi. A dla malej niestety nie znalazłam takiej malutkiej w 3 H&M u mnie w okolicy I kupiłam na allegro takie:
http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html
http://www.allegro.pl/item811828512_...ka_zimowa.html
Stary 2009-11-20, 09:20   #2999
zebra666
Zakorzenienie

1. Dzidzie w kombinezoniku wezme, bo także samochodem będziemy wracać ze szpitala.
2. Mniejsze ciążowe co mam, gumkowe takie... a potem po trochu myslę, ze do luzniejszych dżinsów przejdę
3. Cienki kocyk a zimą grubszy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:21   #3000
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki

HELP...
1. ja również planuję Małą przywieźć do domu autem także będzie w ubranku, czapeczce ciepłej i kombinezoniku, do fotelika i przykryję kocykiem
2. ja zamierzam nosić raczej w dalszym ciągu ciążówki, bo wątpię, żebym od razu wlazła w stare spodnie po takim przytyciu
3. u mnie na wózku pisze, żeby nie stosować żadnego dodatkowego materacyka.. nie wiem czy to się tyczy również kocyków.. ja myślę, że pod główkę podłożę po prostu pieluchę tetrową, a dzidzia będzie ubrana, przecież ten materacyk jest ciepły a wiadomo na wierzch przykryć kocykiem

a tak nawiasem mówiąc - dzisiaj poranek w domu i czuję się o niebo lepiej biorę wszystkie tabletki tak jak mi przykazano i wierzę, że będzie ok za kilka godzin biorę taksówkę i jadę odebrać mój wypis bo wczoraj niestety go nie dostałam

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości