|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
ja tego nie policze kazdej z osobna, poza tym nie mziesci sie tyle informacji:/ Jest przewidywany termin porodu i jest data urodzenia i reszta info... zreszta wszytsko jest tak jak bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konspi ![]() ![]() ja nie wiem co sie dzieje ostatnio ![]() ![]() chyba sie cofie, bo wróciły mi mdłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaspalam aby sie zarejestrowac do lekarza ![]() zostaje mi rutinoscorbin + amol i paracetamol.. oby tylko dzieci nic nie zlapaly ![]()
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kachula tez chyba miala pod koniec ciązy mdlości, mogą byc spowodowane uciskiem macicy na żołądek.
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- no przecież napisałaś że miód odpada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Może spróbuj bez rejestracji? W końcu to podbramkowa sytuacja...
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy Marta urodzi w listopadzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Raczkowanie
|
no tak, 19 XI minął, nic się nie dzieje
![]() dołączam tym samym do wąskiego grona mamuś przeterminowanych |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grudnióweczki... boje się... Cytat:
Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę, wiec prosze o kciuki. A wczoraj kupilam strój mikolajkowy dla synka ![]() No nic zabieram sie za ogarnięcie trochę chalupki
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta jak sie starzeje lozysko to chyba akcja sie wczesniej zaczyna ![]() ![]() Tesciowa ma gdzies pod koniec grudnia, 16ego listopada miala Tz siora (ominelam) a na weekendzie ma eks (tylko nei pamietam ktorego dokladnie i tez musze ominac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() Ja tylko się witam i śmigam się ogarnąć ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem zapakowałam prezenty choinkowe dla moich rodziców, rodzeństwa i chrześniaka ![]() ![]() Konspi - kciuki będą obowiązkowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Raczkowanie
|
![]() Witajcie Cytat:
no i 3mam kciuki za wizytę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Raczkowanie
|
Domi ja chyba też się cofię bo już od paru tygodni mam poranne mdłości i to takie dosyć konkretne... Ze trzy razy to nawet wymiotowałam... Początkowo myślałąm że to może mieć jakiś związek z tą moją cukrzycą ale lekarka wykluczyła taką możliwość, więc myślę że to chyba rzeczywiście po prostu ucisk dziecka na żołądek. Na szczęście ostatnimi dniami jest jakby trochę lepiej... A w ogóle to już niedługo i miną nam te wszystkie bóle, zgagi i inne ciążowe paskudztwa
![]() Eluś, witaj ![]()
#3137 |
Rozeznanie
|
gissh ja poranne mdłości mam znowu od jakichś 2 m-cy, a po zjedzeniu śniadania to mnie rwie na wymioty jak nie wiem!
No i zgagol dzień w dzień. A tak w ogóle to wcale nie ominą mnie potrawy wigilijne (jeśli będę w domu oczywiscie)!!!!!!!!!!! Bo niby czego z tych potraw nie mogłaby jeść mama karmiąca? Grochu nie lubię, wiec i tak odpada. Karpia nie lubię, więc też odpada. A wszystko inne będzie można jeść!!!!! ![]()
#3138 |
Zakorzenienie
|
Konspi nie jesteś sama. ja wczoraj na SR zwiedzałam porodówke. to łóżko porodowe mnie przeraża. w ogóle od wczoraj jestem jakaś przybita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie! Dziś śliczny dzień więc pewnie się wybiorę na spacerem ze swoim małym zoo
![]() ![]() Wczoraj zaczęłam w końcu akcję pranie, powyciągałam ciuszki. Jutro M obiecał skręcić komódkę, więc można będzie przygotować ubranka dla maluszka ![]() Konspi, mocno trzymam kciuki za wizytę ![]() Ela, gratulację jeszcze raz. A teraz dawaj opowiadaj jak to jest być gwazdą oddziału ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do potraw wigilijnych, to nie wiem jak u Ciebie Sexy(różne potrawy w róznych regionach Polski) ale ja najbardziej żałuję uszek ![]() ![]() A rybę chyba można(?),niekoniecznie przecież musi być smażona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |||
Zakorzenienie
|
Konspi nie pękaj
![]() ![]() Ja jedynie czego sie boje to tych zakazanych odwiedzin ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [sexy body=quote] A tak w ogóle to wcale nie ominą mnie potrawy wigilijne (jeśli będę w domu oczywiscie)!!!!!!!!!!! Bo niby czego z tych potraw nie mogłaby jeść mama karmiąca? Grochu nie lubię, wiec i tak odpada. Karpia nie lubię, więc też odpada. A wszystko inne będzie można jeść!!!!! ![]() a gołabki mozna jest?zupe z suszek? ja tam nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Rozeznanie
|
minnie oświeć mnie błagam - dlaczego nie można jeść uszek i pierogów z kapustą???
Na rybkę znajdzie się sposób, bo faktycznie nie musi być smażona ![]() domi co do gołąbków to nie wiem. A jak jest z grzybami???
#3143 |
Wtajemniczenie
|
zawsze za rok można nadrobić :P ja tak tylko się dołączam bo czytam was od jakiegoś czasu, mam termin na 9 styczeń więc się raczej do was nie zgadzam, ale miło popatrzeć, jak ktoś już ma za sobą poród i poczytać jak to wygląda, choć może i ja w grudniu wyląduje, kto wie?
a i co do jedzenia to nie chcę was smucić, ale z obserwacji mojej siostry wynika, że wolno, tylko pulpety, rosół z makaronem i marchewkę, bynajmniej na początku, bo dzidziuś może mieć kolkę prawie od wszystkiego, ale oby nasze nie miały!
Moje słoneczko Filipek! 2010 Moje słoneczko Dominik! 2015 Moje słoneczko w drodze? zrobię na różowo może wywołam dziewczynkę ![]() Edytowane przez rybcia2309 Czas edycji: 2009-11-20 o 09:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A gołąbki, to chyba też bez tej kapusty będę jadła jak coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
a zupa z suszek?
![]() w ogole Mamusie jak to bedzie u Was ze swietami? robicie u siebie w domu czy idziecie gdzies? My z Tz stwierdzilsimy, ze nigdzie nie idziemy, to sa pierwsze nasze swieta wiec spedzimy je we trojke. A robic napewno bysmy nie robili, poniewaz kto by to wszytsko przygotowal- to po pierwsze, a po drugie- nie mamy warunkow, bo jednak mieszkanko jest malutkie ![]() a samochodu tez nie mamy, zeby gdzies jechac. No chyba, ze moj tato przyjedzie po mnie i pojedziemy do mojego domu rodzinnego, choc moi rodzice zawsze jada do rodziny, to nie wiem czy z nimi pojedziemy. I zaloze sie, ze z Tz rodzina bedzie probelm, bo beda chcieli zebysmy my zrobili albo zebysmy tam przyszli. A teraz jak wrocil Tz brat, to tym bardziej to wykluczone, ze mielisbysmy spedzic swieta w jego gronie. Juz widze jak moja Dzidzia by plakala a on by cos mogl chamksiego powiedziec....moja wyobtaxnia zaczyna dzialac od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Rozeznanie
|
Ja na szkole rodzenia usłyszałam, że niewskazane są warzywa kapustne, ale ze kiszoną kapustę można jeść. I bądź tu człowieku mądry
![]() Popytam jeszcze położną, mamę, babcię i jak nie sfiksuję to zdecyduję co będę jadła a czego nie. W ogóle ciekawy znalazłyśmy sobie problem do roztrząsania ![]() Ale lepsze to niż obgryzanie paznokci ze strachu przed porodem. simpatica nie popełniaj tego błędu co ja i nie popadaj w panikę!!! Niczemu dobremu to nie służy i jest zupełnie niepotrzebne. Trzeba się pogodzić z tym, że będzie poród, będzie bolało jak cholerka, ale inaczej być nie może. Trzeba myśleć o tym, że to cieżkie przeżycie to jedyna droga do zobaczenia naszych małych dzidziów więc ma wieeelki sens ![]() Spokojnie ![]() domi my mieszkamy z rodzicami więc mamy Wigilię w domu, przychodzi jeszcze brat z bratową. A Święta to zobaczymy. Wszystko jest pod znakiem zapytania, bo nie wiadomo kiedy nasz dzidź postanowi wyleźć ![]()
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-11-20 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Tak trochę zmieniając temat jedzonka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zadomowienie
|
co do świąt w tym roku to nie wiem, zależy kiedy urodzi się córunia, chociaż ja uważam że i tak będzie o wiele za mała na jeżdzenie po rodzinie, oczywiście u tż-ta w rodzinie zbulwersowani że przesadzam. Ale jeśli będę uważała że nie to nie pójdę... niestety tam będzie dużo osób plus dzieci w wieku przedszkolnym, a jak wiadomo takie dzieci to może być skarbiec wirusków przyniesionych z przedszkola, czytałam w gazetach nawet że to nie jest dobry pomysł z noworodkiem objazdy po rodzinie robic, tym bardziej jeśli bedzie zimno a nie było werandowane nawet.
Trochę gorsza sytuacja bo do mojej rodziny bym pojechała, bo u mnie byłoby tylko 6 osób na świeta, i z dzieci tylko moja mała. no i wiadomo jak juz to gdzieś o 15-16 po południu na godzinke półtorej. No nie wiem jak to bedzie ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- a co do jedzonka, to ostatnio rozmawiałam z ginką i w sumie wszystko mozna jeść jak się karmi, tzn bez przesady, ale grzybów nie poleca :/ musze się najeść zawczasu... grochu nie lubię ani fasoli więc mam problem mniej, no z kapusty jest sporo potraw ale najwyżej zrezygnuję. nadrobie to przecież później ;D ale to mamusie listopadowe będą mogły niemal wszystko podjesc, bo jak nasze grudniowe dzieciaczki będą malutkie i nie będziemy wiedziec jeszcze czy cos nie wywola kolki, to faktycznie trzeba uważać. o barszczu jeszcze slyszałam ze nie można.
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-11-20 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Także u mnie pełna chata będzie - no ale trudno jakoś te 2 tygodnie się przemęczę.Mam tylko nadzieję, że "mamusie" nie zasypią mnie "dobrymi radami" na temat macierzyństwa-zresztą już powiedziałam Tż, że on ma wtedy uspokajać swoją matkę, bo ja ze swoją sobie jakoś poradzę. Cytat:
A co do paniki przedporodowej, to ja też chciałam iść obejrzeć oddział ale jakoś mi przeszło. Wolę żyć w błogiej nieświadomości.Przynajmni ej na razie jestem spokojna, a co ma być to i tak będzie. Nadia, jakie cudne psiaki. Nic, idę trochę ogarnąć chatę. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-11-20 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pomijajac pierwsze zdjecie ( ![]() ![]() Cytat:
Ja tez nie wiem jak to bedzie. Chociaz jakby nam sie dzieci urodzily na poczatku grudnia to werandowanie przed swietami chyba zdazymy zaliczyc. Po tygodniu chyba mozna juz, prawda?jesli temo nie przekracza -5* C. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.